Ojsan hoppsan mycket bilder blir det nu.


Hemma igen efter en smått hysterisk stund på Busungarnas barnloppis. Mkt folk, lång och långsam kö till betalningen men jag är så otroligt nöjd med dagens alla fynd och jag kan lova att det blev många. Väldigt tacksam att syster var med och agerade barnvakt annars hade jag förmodligen fått vända och åka hem. Här kommer en massa bilder, både på finaste ungen, delar av dagens fynd och på annat.



Dagens busunge



Blixten Mqueen sommar sandaler och löljigt söta foppa tofflor :)


Likadan som pappan har, var ju bara tvungen trots att den är lite stor än =)






Detta är inte ens hälften av det jag köpte och jag brände ändå bara 200:-. Härligt! Förutom detta blev det 6 par mjukisbyxor att ha till dagis, 2 fleecetröjor till dagis, 1 leksaksbil, 2 andra bilar tröjor, 1 blå kortärmad body och 1 vit-grå randig tröja.

Skrutten har blivit bortskämd av moster idag med.


Påskägg


Även squesen var med i påskägget, mums sa Wilde medans han grisade ner sig riktigt ordentligt :)

Hon shoppade på loppisen också:




Tack :)


Lördag


God morgon gott folk, lördag idag och denna dagen har jag sett fram emot! Vi börjar dagen med att styra bilen mot den utan tvekan bästa barnloppisarna av alla, busungarnas i Långserud. Syster kommer hit och gör mej&Wilde sällskap dit. Det gillas :)

Efter loppisen blir det hem och städa för det gjorde jag ju inte igår fast att jag sa det. :S Sen göra sej iordning för kvällen, Emelie, Syster och Sussi kommer hit. Göra nachos, dricka cider och gå till Tuppen. Tror det blir en riktigt fin kväll, och jag har laddat upp med en massa goda cidrar och gott humör. :) 

Har förresten roat mej med att göra en ny kategori, tävlingar&vinster. Lyckades hitta alla tävlingar jag vunnit och kategorin var helt okej välfylld, men mer ska det bli eller hur? :)



Plutten målar påskbrev :)


God morgon


Igår fick jag ett samtal som jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta för. Det gällde jobb och schema, jag har påpekat att jag väldigt gärna vill gå på ett schema så att alla ska veta det om det skulle dyka upp nåt och igår kom ett erbjudande. Om att bli schemalagd på 4 timmars pass!!?? Min reaktion? MEN det går ju inte, jag kan inte schemaläggas på 4 timmars pass när min kvot för vad jag ska jobba per dag är 5,17h. Med 4 timmars pass skulle jag behöva 9 dagar i veckan för att komma upp i rätt antal timmar och det sa jag. Svaret? Du jobbar ju inte varje dag, du får jobba ikapp det på lediga dagar. Gråta var det va? Är det konstigt att jag inte trivs med den här situationen? Känns som en dålig serie eller nåt. Tydligen är jag inte längre placerad där jag trodde heller men ingen har sagt nåt till mig... 
 
Jaja nog om det om det, kanske återkommer med nån spännande forstättning? Idag vaknas det iallafall kvällsjobb i Kila skogarna och sen är det en efterlängtad HELG! Och efter helg kommer måndag och vet ni vad? Jag har så jäkla beslutångest så jag vet inte. Vad ska jag göra??? Jag hade en plan, nu har jag 50 fast ändå ingen. Ska jag göra nytt istället? Fixa lite på blomman och sen en ny? Eller helt göra om blomman? Eller ska jag? Eller vad ska jag? Vart ska jag isåfall göra? Andra armen? Benet? Under/över arm? Nej fasiken lär få grubbla hela helgen lång men jag längtar tokigt mycket.

Idag ska jag fixa med både den ena och andra innan jobbet, tur att skrutten är piggare och inte har haft feber sen i onsdag kväll så han kan bli med ut. Annars hade det blivit tajt sen i eftermiddag. Vi ska ta en tur till stan, måste till bolaget, biblioteket och lite andra ställen. Städa här hemma ska det göras också. Och slänga tusen kartonger. Asch det låter ju som inget alls det där, hinner allt ta det ganska lugnt med. :)






  

Vabbar


Ja idag var det dags att testa på VAB, hela 3 veckor och 6 dagar gick det innan det var dags att stanna hemma från jobbet. Dock andra förkylningen för Wilde på denna tiden, men den tidigare var iallafall lindrigare. Han vaknade igen igår kväll och var så himla ledsen så fick komma ner och mysa med oss. Innan vi la oss och sov tog jag tempen som visade 39,2 så redan då visste jag att vi skulle bli hemma idag. Natten har varit lugn, han brukar faktiskt sova ganska bra på nätterna även om han är sjuk. Kvällarna är värst. Hostan är inte rolig nu heller och han hostade så han tappa andan imorse. Tur vi har kvar hostmedicinen som han fick tidigare i år. Jag vet att jag har sagt det förut men nu säger jag det igen, jag är trött på alla sjukdommar! Att aldrig det ska gå och få vara frisk mer än nån vecka. Stackars lilla hjärtat.

Ja och detta var väl denna dagen det, solen skiner och det är så trist att behöva vara inne. Förvisso tänkte jag se om inte jag kan smita ut och greja lite medans Wilde sover sen. Fortsätta mitt grävande så det blir lite ordning. Kanske ska greja inne med, det är rotigt och rörigt överallt så.  Åhh vet ni vad jag vill? Ha en jävla massa pengar så jag kan åka till Ikea och go bananas och köpa ALLT jag anser saknas här hemma. Vi behöver 2-3 byråar, en till Wildes rum, en ny till oss och en till hallen. Möbler/saker till Wildes rum. Bokyllor/a att ställa i vad vi nu ska kalla det rummet brevid vardagsrummet. Nya lampor till köksbelysningen, jisses är ju snart natten i köket. Vill ha ny matta till vardagsrummet, draperi till hallen uppe. Nya madrasser till sängen, nya nya nytt ny nytt nya... Och så fortsätter det. Men tills dess får jag nog försöka göra nåt åt bland annat våran byrå uppe, just nu går den inte att stänga och Wilde älskar att slänga ut mina kläder på golvet så fort han får chansen.  Dagens projekt kanske? och samtidigt prova och rensa ur bland alla min kläder där i när jag ändå håller på. :) 







Onsdag


Har haft soffmys med skruttunge hela sena eftermiddagen/kvällingen. Han är förkyld och har varit jätteslö, somnade på två sekunder när det var dags att sova. Lilla lilla skrutt återstår att se vart detta bär iväg, om han håller sej såpass att han kan gå till dagis imorn eller behöver vara hemma? Han har vaknat flera gånger redan och gråtit sen somnat om.

Jag då jag sitter i soffan återigen och känner mej som en soffpotatis, jag är så sjukligt trött så det är inte klokt. Somnade till Desperate igår, va fan liksom? Dessutom har jag skrettretande ont i knäna, fy fan jag vill verkligen inte! Hade glömt hur jobbigt det är/var. Undrar om det ens ska vara värt att söka läkare igen? Sist bollades jag runt mellan den ena och den andra och jag blev aldrig ordentligt hjälpt, istället slutade jag med både bandyträning och dansen vilket gjorde det hela bättre. Jaja vi får väl se hur länge jag står ut..

Annars då? Det är mest jobb, idag har jag handlat hela dagen. Helt i min smak att handla på arbetstid, dock kanske det varit roligare om man hade handlat annat än mat ;) Nejdå men det var trevligt att göra nåt omväxlande.  2 dagar kvar till helg nu, barnloppis i Långserud på lördag och sen blir det feeest. Verkligen inte igår! Dock är Harrys stängt på lördag, hur stora är oddsen? Men vi får gå till Tuppen istället.

Älsklingen är iväg och tatuerar sig han, eller ja det var nog tillochmed klart nu. Jag kan lova att jag inte är ett dugg avundsjuk, näh inte alls inte det minsta! Ska se om han fick nån tid till mej med hoppas det. Isåfall ska jag bättra på och bygga på min blomma på armen. Oj nu hade jag visst fått sms, på måndag blir det. Oh längtar! Vem följer med mej då? Emelie? :)

Nej nu får det vara nog tjatat på mej, har stritt tillräckligt mycket nu.



Lilla skruttunge, kloka lilla kille. Så fort han får tag i på en penna eller krita sätter han igång och måla. Mitt nya kollegiblocks framsida fick sej en omgång i obevakad ögonblick. Idag fick det sej ännu en + en tidning som fanns till hands.


Vet ni vad?


Jag och Wilde är lyckliga vinnare av en vårnyhet från Abeko, efter en stunds funderande och spanade föll valet på detta regnset med ett värde på 669:-. Vilken vinst säger jag! Och tackar och bockar, dock är Wilde helt klart inte utan regnkläder i dagsläget så jag tog storlek 100 så har han till hösten istället. Tack abeko :)




Vet ni vad? Jag fullkomligt älskar alla dessa olika tävlningar som jag vinner hela tiden :)


Oväntat


Morgonen gick bra, jag gick upp före Wilde och gjorde mej iordning + åt frukost sen väckte jag han och gjorde han iordning, kom iväg till dagis förtidigt och fick ta en extra lång omväg dit för att slippa sitta på parkeringen. Hann till jobbet men hade knappt 5 minuter till godo och hade ändå varit ensam på vägen. Väl på jobbet hann jag knappt svälja kaffet innan jag fick hoppa i bilen och åka tillbaka till stan för att jobba där istället. Gått i ett hela dagen och det var skönt när klockan äntligen blev fyra.

När jag kom hem väntade ett brev från Säffle kommun, Wilde har fått plats på Annelundsdagiset från och med 16 april och jag blev helt ställt. Så inställd på att det skulle bli nytt dagis först i augusti, inte nu. En vecka har gått sen inskolningen och så ska vi börja en ny om knappa 3 veckor? Rättvist mot Wilde? Tryggheten? Frågorna snurrar i huvudet, vill att han ska gå på dagis här i Annelund, nära och smidigt. Men som sagt frågorna snurrar men har betsämt oss för att åka dit och hälsa på innan vi bestämmer oss. Så får intrycket av stället och fröknarna bli största delen av beslutet för är det nåt Wilde har nu så är det toppen fröknar som jag gillar allihopa och som verkligen månar om Wilde. Tänk om allt bara vore självklart? Så mycket lättare alla beslut hade varit då. :(





 


En fin dag


Idag har varit en toppen dag, har tillbringat många timmar ute. Älsklingen har byggt ihop gungställning, jag har grävt igen en del gropar på baksidan (dags att ta tag i denna hemska hemska trädgård nu), varit på promenad till Kappahl och i skogen och plockat påskris. Våran granne undrade om jag var rastlös för henne mötte/träffa jag överallt. På promenaden, på domus, på baksidan och påväg till skogspromenaden. Men nej inte rastlös inte, ledig kallas det! ;) Mitt i allt detta hanns ett snabbt varv med dammsugare och mopp med också. 3 maskiner tvätt får heller inte förglömmas. På kappahl skulle jag köpa ett par extra fleece byxor till åt Wilde, väldigt urplockat bland storlekar så det slutade med att jag kom hem med ett par i strl 104! Så smala i modellen plus att det var mudd så dom satt hur bra som helst ändå, mkt bättre än dom han har i 92. :)

Nu vankas här mat, kotlett i ugn. Sen blir det tv häng och förhoppningsvis borde jag kunna hålla mej vaken till BB eftersom det börjar 21 idag ;) 

Morgondagen blir en prövning, första gången Wilde ska lämnas på dagis på morgonen innan jobbet, dagis öppnar halv 7 och jag börjar 7 i Nysäter.  Fast känner jag mej själv rätt så står vi utanför dagis 6,15 och måste vänta. Och bilen rullar fort så att komma i tid till jobbet blir nog inga problem. Måste bara ta en disskussion med min punktliga hjärna och förklara att jag inte alltid måste komma en kvart för tidigt. Tycker det är skit jobbigt att inte kunna komma för tidigt. Knäpp? Mjoo en smula kanske..


Fruktstund i gräset


Pappa&Wilde bygger gungställning


Inviger gungan och sin nya byxor. :)







Loppis loppan


Idag har vi fyndat på loppis jag och min vän Emelie. Vi började dagen på medis, ett extra regnställ till Wilde fyndades där. Sen åkte vi till Åmål och hagenberg. Härifrån följde det med en hel del smått och gott både till mej och mini. Jag hittade ett par gråa tygskor som knappt verkade använda. Perfekt att ha på jobbet för det gör allt lite ont i hjärtat att förstöra conversen i lera och smuts. Till mej blev det också en hel påse med kakformar, bil, lok, stjänor och en massa djur. Kul att dekorera framtida tårtor med :) Bäst av allt är väl att dagens alla inköp bara gått på 190:-  sammanlagt.


Det blev en hög med verktyg


En cheva pickup fick åka med hem och likaså ett par bamse badshorts

Kavat barnskor, inte det snyggaste kanske men det är riktigt bra banrskor och dom är superbra skick. Kostade bara 25:-. Nypriset för kavat ligger på runt 400:- - 500:-. Fynd? :) En bamse tröja fick det bli också. 

Såklart lämnar inte jag kvar en bilar tröja, no no! Toppen skick på denna också, det gillas. Jackan är en dagis jacka, perfekt att ha en som man inte behöver vara rädd om. Jakten på en snygg jacka fortsätter :)


Regnstället, så snyggt!

Efter detta bar det av in till Åmål, hem till syrran och sen en sväng på stan. Wilde fick en söt väsklarv av sin moster :) När vi kom hem till henne sen var det dags för demo en mycket lyckad sådan, mamma och mormor kom dit plus en kompis till Mickis. Av mamma fick Wilde en bok, han tackade för sej med att riva ut en sida. Skitunge! ;) Har varit en toppen dag, och Wilde vart alldeles tossig när vi kom hem. Somnade 9 istället för 7, inte alls uppe i varv eller så.


Larviga larven och busiga boken :)


Bild bomb

Har haft en toppen bra dag i Karlstad, mässan var bra även om jag saknade ett par favoriter från förra året. Kom iallafall därifrån med en massa smått och gott. Gratis är gott eller hur? Tyvärr blev det ingen fotograferingen, Wilde är en fisunge som blev rädd för fotografen. Tråkigt men inte mycket att göra åt. Efter mässan åkte vi in till stan, gick i affärer och åt mumsiga baguetter på Sjöqvistens. Här kommer det bilder:


Sandra redo för avfärd.


Sötongar klara att åka



Vi fick köa en stund


Korv paus!


Tossig unge, han blev helbusig av att få blöjan bytt i bagagen tydligen :)


Matpaus


Hemma igen!




Köpte roliga majskorkar till Wilde, frukt och vanilj. Finns bara att köpa på mässa.


Vi tog ju en tur på stan med..


Wilde fick en keps.


Jag fick en påse, vet egentligen inte vad jag ska med det till men tyckte den var snygg och dessutom kosta den bara 15:- så :)


Var tvungen att testa om Wrapp fungerade och visst gjorde det de, jag fick ett kollegieblock och Wilde fick hink och kratta. Summa 3:- efter wrappen. :)

Nu är det kvällen, har jävulskt ont i knähelvetet och jag är ensam hemma för älsklingen är iväg och hämtar en annan motor till bästa 65 an. Jag ska fixa mej lite mat, kör nog på en favorit i repris -potatisgratäng och kasslersallad. Sen ska tupperwaren packas inför morgorn dagen och en ny fusklapp ska skrivas sen är jag redo.

Ska hämta Emelie&Nova runt 10,30 imorn så blir det barnlopis på medis, sen barnloppis på hagenberg och kl 15 är det dags för demo. Heeeel dag imorn med alltså. Ska bli otroligt skönt när det blir söndag sen. Då ska vi bara slappa och ta de lugnt, ev en tur till gymmet bara annars ska jag inte ha en enda plan/måste för den dagen.  


Goood morgon


Vi är uppe och redo i tid, frukosten äts nu och sen är det bara Wilde som ska kläs och väskan ska packas. Nej vi är inte alls upp i god tid eller så. Jag tyckte jag var lite smart och smög upp innan klockan ringde och innan Wilde vaknade. Inte så nödvändigt kanske såhär i efterhand? Jaja 8 åker vi, bilen ska tankas sen ska Emelie&Nova hämtas och Emelie behöver alltid några minuter extra på sig ;) Sen blir det karlstad, ut till Köpbarnvagn och hämta Novas nya vrålåk och sen mässan. 

Förresten ska jag passa på att fotografera Wilde på mässan, han ska få ha jeans, rödrutig flanell skjorta och converse på sig. Hur tuff? :) Ska även ta med baskern så får vi se om han får ha den också.

Såhär såg ju vardagsrumsbordet ut när vi kom hem förra året, undrar hur det kommer att se ut i år? :)


Torsdag


Äntligen är det torsdag och det betyder att jag efter 9 dagars jobb väntar på ledigt och en trevlig/rolig/mysig helg ihop med mina fina. Både stora och lilla hjärtat och underbara Emelie och Nova. Kommer även att träffa syster och delar av familjen på lördag. Har varit alldeles glad och på super humör hel dagen men nu kom kvällen och humöret gjorde tydligen en störtdykning. Tröttheten som kommer ikapp mån tro? Och andra saker som spelar in med för den delen och irriterar/stressar och drar ner humöret..


MEN imorn är det iallafall äntligen fredag, som jag sett fram emot de!

Nu ska jag fixa lite mat, får bli potatisgratäng med kasslersallad och fetaost till. Sen TV, världens bästa Revenge ikväll ju men har dessvärre missat flera avsnitt på sistone men får väl se om det går att hänga med. BB får det bli också, inte sett det på hela veckan men får väl passa på nu.



Stackars mej


Idag är synd om mej, jag har ooooont. Mina knän håller på att värka ihjäl mej och som om det inte räcker med det har jag haft skrattretande ont i mina benhinnor och ner i fotlederna sen i lördags, det vart inte bättre av träningen i söndags och gissa vad? Det blev verkligen inte ett dugg mycket bättre av dagens spring/raskpromenad på gångbandet. Vad fick mej förresten att tro att jag skulle kunna springa? Aj aj i knäet, alltså mer aj aj än innan. Nämde jag förreten att jag har skavsår också?

Annars idag har jobb stått på schemat och efter jobbet förutom gymmet var jag och Wilde ut och hälsa på Jessica. Kaffe, tjöt och en liten promenad. Alltid lika trevligt att ses, dock blev vi bara där drygt 1½ timme för Wilde var minst sagt övertrött. En sväng om Lidl på väg hem resulterade i ett par kassar, passade på att fynda hela månadens förbrukning av våtservetter för endast 10:-/styck. Intressant veto va? Har förövrigt blivit en Lidl kärring, tycker att Lidl är såååå bra. Vad hände där?

Väl här hemma sen hade skrutten tv mys med sina snuttekaniner, behövdes tydligen 2 av dom ikväll. Övertröttheten hade gått över i bara trötthet. Mysiga lilla hjärtat. Jag har roat mej med att förbereda för morgondagens demo, skrivit fusklapp, packat och kollat väskan och skrivit mitt namn på 38 beställnings sedlar. Taggad för morgondagen, har satt min mål högt denna månaden så Heja mej!

Nu ska jag surfa runt lite, sen blir det Desperate och i säng efter det så jag är pigg och alert på jobbet imorn. Skulle egentligen behöva städa och tvätta för tvättkorgsbotten är redan ett minne blott men helt ärligt vem gör sånt mitt i natten? Kanske hinner det imorn innan jag ska ner till Åmål, har åtminstone 2 timmar på mig mellan jobbet och demon.


Härlig stil han har :)


Bilder och snack


Idag har det jobbats ett pass i Norelund, gliiiidit runt på en cykel i blåsten och kännt mig riktigt nyttig. Hämtat skrutten efter sin första riktiga dagis dag, blev en mjukstart a´1,5 h idag. Hem efter det och var effektiv, tvättat, äntligen bytt ut julgardinerna i köket, duschat, badat Wilde, tagit hand om ren tvätt, disk och lagat mat + matlådor. Nu förtjänar jag att slappa i soffan resten av kvällen. Familjen annorlunda, lite choklad och sen tidigt i säng. Det är slitsamt att ligga på topp minsann.

Imorn ska det jobbas 7-13, ska ev ta en snabbsväng till gymmet efter. Hinner nog inte mer än 30 mins men det är åtminstone 30 minuter mer än 0. Handla och träffa Jessica ska jag hinna med också. Blir en fullspäckad men trevlig dag imorn.  

3 dagar kvar till ledigt, barnmässa och en trevlig helg. Jag längtar! :)


Nu ska det bli massa nya bilder på det charmigaste jag vet sen är det TV time.  







Lördag kväll

Trött som få, tror knappt jag varit 100% vaken på hela dagen. Har iallafall jobbat ett kort pass 7-13 och klarat av ett pass på Etage. 20 min rask promenad på gåbandet och 25 min på crosstrainern. Okej nöjd med mej själv, hann tänka både en och två gånger att jag skulle åka hem och inta soffan efter jobbet men jag åkte dit ändå. Gåbandet är en ny favorit, lite musik bara tyckte jag fattades. Mitt knä sa förvisso upp sig redan efter 10 minuter men men. Är det inte härligt så säg?    

Imorn väntar iallafall ännu ett kort jobb pass efterföljt av ett pass på Etage i sällskap av Emelie. Imorn ska jag vara snäppet bättre än idag har jag bestämt mej för. 

Nej vet ni vad? Att jag helt klart borde gå och duscha så är det bara att gotta ner sig i soffan sen och somna framför nåt dåligt program. Lördag är utan tvekan den dag i veckan då det är sämst på tv. 


På fredag är det dags för barnmässa igen, detta är Wilde påväg till förra årets mässa. Lilla lilla skrutt unge i världens underbaraste overall och sötaste mössan.


 

Tiden står stilla...


Andra uppdatreingen idag. Tiden står stilla när inte Wilde är hemma, tokigt hur det kan vara! Annars springer dagarna iväg och man hinner inte göra hälften av vad man borde medans jag idag har hunnit mer än jag gör på en hel dag annars?

Var iväg för en stund sen och hämtade mitt paket, konstaterade att en av kassörskorna där helt klart borde byta yrke. Hur fan kan man få jobba i en kassa om man inte kan vara trevlig? Inte första gången denna damen är otrevlig heller. Hursomhelst var paketet värt både väntan och otrevligt bemötande ;)

Både jeansen och stövletterna passade perfekt, dock kommer jag aldrig någonsin att få på mej dom utan ett skohorn så det får infärskaffas ett i väskstorlek om jag ska kunna ta på mej skorna nån annanstans än hemma. Förövrigt var dom tillochmed snyggare i verkligeheten än på bild, dessutom ser dom mini ut. Gillas! Annars var både väska och converse till belåtenhet även om jag nog måste tycka att dom svarta är mina tråkigaste hittils. Nästa gång får det bli vinröda eller nya röda igen! Eller vita till sommaren kanske? Eller kanske eller kanske kanske såna..... Ja ni förstår!

Nej nu ska jag göra klart det sista här hemma innan plutten ska hämtas och köras till farmor medans jag ska åka mot jobbet för en lång kväll.




Dagis, paket och jobb


Fredag var det här, känns som det kvittar kanske. Jobbar kvällen 14-22 och imorn 7-13. Söndagen återstår att se men det blir med all säkerhet jobb även då. För min del kan vi lika gärna hoppa fram till nästa fredag och nästa helg istället. Barnmässa, barnloppis och TW jobb står på tur då och bara vara ledig och mysa med mina hjärtan. Mycket trevligare det!

Igår hade Wilde en toppen dag på dagis och går det lika bra i dag så är han färdigonskolad sen. 2 dagar tidigare än beräknat, det är allt så man blir stolt :) Men än är ju inte denna dagen över och skulle det vara så att han ska inskolas en dag eller 2 till är det inte världens undergång men som sagt är det som igår idag så är han klar sen.

Jag jobbade ju kvällen igår, fick en sån där tur som inte passar mej. Alltså skulle jag åka så jävla långt bort det bara går, såklart ensam och mörkt var det. Allting lugnt och bra tills det att jag sitter i bilen och ska åka tillbaka mot Nysäter och enegården då tycker jag att det drar kallt. ALLA 4 rutorna var helt nere. Gissa hur nervös jag var sen? Ensam långt bort i skogen. Såhär idag i dagsljus så var det såklart bilen som spelade mej ett spratt men igår kväll i mörkret hade jag både spöken, vättar och knytt som låg och lura i bagaget kan jag lova! Såpass så att jag väl får erkänna att jag tillochmed kollade i bagaget när jag väl hade tagit mej tillbaka till civilisationen.. Mörker är verkligen inte min grej, det och spindlar får mej att bete mej som en mindre normal människa.

Fick precis ett sms om att jag hade ett paket att hämta, och inte vilket paket som helst utan mitt Nelly paket. Och igår hämtade jag paketet från lager157. Kan man annat än bara älska shopping? Jag älskar känslan av nya saker, att öppna paketen fast att man vet vad dom innehåller, att prova och konstatera att det är perfekt! Ja hoppas att det är perfekt iallafall ;) Conversen och väskan vet jag är 10 poängare bägge två men jeansen och stövletterna återstår att se. Tröjan från lager157 igår fick helt klart godkänt den med och jag har verkligen fått mersmak på att fylla upp garderoben igen, och ja det behövs med för den delen.

Nu landade söndagens jobb med, 7-11,45. Egentligen alldeles för korta turer både lördag och söndag men jag kommer över kvoten iallafall så man får vara glad för det lilla. Alternativet att jobba korta kvällar finns/fanns men jag vill hellre tillbringa lite tid men mina hjärtan också.

Nej nu ska jag hoppa upp en våning och ta en omgång med dammsugaren. Bäst att passa på när man ändå är ensam och har det lugnt. :)






Tidig torsdag


Arbetaspasset igår gick bra, jobbade ihop med grannen hela kvällen lång och det flöt på fint. Mycket var sig likt men även mycket nytt, bland annat att man åker ute i Tveta själv på kvällarna så gissa hur rädd jag kommer att vara för att tacka ja till kvällen igen? Huga hemska hemska tanke att behöva åka själv ute i mörkret.

Denna dagen kunde helt klart ha fått sig en bättre start, Wilde har varit vaken sen 04, nånting. Gäsp. Men det är inte det värsta, jag har ont i halsen och huvudet. Känner mej inte alls hundra och skulle gärna gå upp och dra täcket över huvudet en timme eller två till. :( Tränat hade jag tänkt göra idag med medans Wilde är på dagis, men guess what? Det sket sig med det igen.. Är det inte tiden så är det sjukdom, knappt tränat på en månad. Magsjuka, tidsbrist och nu en förkylning på gång. Och när jag ändå är igång kan jag tillägga att jag har riktigt ont i mitt vänstra knä, fast det har jag haft sen jag var 13 år men med några års uppehåll det senaste men nu är det tillbaka och det gör ont ont igen. Störande.  

Har förresten fått lämna skrutten på dagis nu, igår var han där själv i 2 timmar. Hade gått bra, han hade ätit bra men han gillar inte att vara ute. Förstår inte varför men på dagis vill han inte vara ute? Men men han vänjer sig säkert med det också :) Förresten måste jag tycka att tiden gick otroligt sakta medans han var på dagis, jag hann hur mycket som helst medans klockan stod still. 

Nej nu ska jag fixa frukost åt oss, 9 är det dags för dagis och ikväll ska det jobbas för min del. 

 

Onsdag


Igår roade jag mej med en hemma dag, tvättade en massa som fick torka ute på altan, bakade hallongrottor och städade. Hann även med en svängom till Kvarnbacken för lite välbehövlig färg. Igår kväll gick jag lös på nelly.com. Ohhh behöver jag berätta HUR nöjd jag är med det? Velade dock en hel massa innan jag väl beställde men nu så, skor gånger 2, en väska, ett par jeans och underkläder är på väg hem. Verkligen välbehövligt alltihop, hoppas speciellt att fin skorna ska passa perfekt annars blir jag ledsen. Det andra paret skor är ett par svarta converse. Mina blå börjar bli så himla slitna, dom gröna är en storlek förstora så dom måste jag ha raggsockor i och dom röda ska vi ens prata på så det behövdes ett par nya. Jeansen hoppas jag verkligen kommer sitta bra, äger i dagsläget ett enda par som är hela och felfria. Sen har jag trasiga jeans, förstora jeans och för små jeans. Helt klart synd om mej. ;)  





Nöjd, hoppas det hinner komma denna veckan :)

Idag är det iallafall onsdag och vi ska iväg till dagis idag, ikväll ska jag jobba i Norelund 14,45-22,30. Liiite nervös är jag allt, inte alls lika hemma och känd med omgivningarna/vårdtagarna där. Hoppas jag jobbar ihop med nån! Morgondagen kommer att se precis likadan ut, dagis på förmiddagen och jobb på kvällen med då i Kila-Gillberga. Det ska faktiskt bli lite skönt till veckan då jag kan jobba dagar under veckan och få ha kvällar lediga men tyvärr börjar älsklingen att jobba kvällar då istället. En sak är iallafall bra med dessa tider till höger och vänster, det är bra för Wildes skull. Han slipper jättelånga dagis dagar, och det kommer inte att bli jättemånga dagar heller.  



Wrapp


Nån här som testat appen Wrapp? Om inte borde ni absolut göra det, superenkel app där du kan skicka och ta emot  presentkort HELT GRATIS! Finns såklart altenativ där man också betalar för presenkorten, det väljer man själv. Tycker det är en kul grej, dock bara skickar och skickar jag men får aldrig nåt tillbaka. ;) Men om fler går med kanske jag också får nåt presentkort ibland. :)

Så här står det om man läser om Wrapp:

Wrapp går att ladda ner kostnadsfritt till både iPhone- och Androidtelefoner. Väl installerade väljer man vilket presentkort som ska skickas, värdet, samt skriver en hälsning till mottagaren.

Om mottagaren inte har Wrapp-appen så skickas det en länk till personen på Facebook. Väl installerad är det bara att öppna appen, klicka på "Wallet", sedan "Use" och visa upp streckkoden i kassan.


Låter busenkelt eller hur?




(bilden lånad från ehandel där även texten kommer ifrån)




Tisdag


Tisdag idag och Wilde får ännu en hemma dag, inte för att han är jätte jätteförkyld utan mer för humörets skull. Han är bara snorig, lite hostig men blir jätteledsen/gnällig så fort jag inte sitter brevid eller försöker att sätta ner han själv och då tror jag inte dagis skulle ge han nåt idag för ska dessutom börja att lämna han där nu. Nej nya tag imorn! Då får det vara slut på detta.

Blev ledig idag med, inte alls som jag hade tänkt mej och med det skiter det sig med träning och allt som jag hade tänkt mej till min lediga dag IMORN. Just love it! Jaja nu är det som det är, jag får åtminstone se Desperate Housewives ikväll och det är inte fy skam.

Undrar vad man ska försöka sej på idag då? Fortsätta kampen för att se botten på tvättkorgen får nog bli prio 1.

Längtar för övrigt till nästa helg, och helgen efter det och helgen efter det. Roliga saker att se fram emot! Barnloppis *2 är alltid trevligt, likaså barnmässa och för att inte tala på fest&Elmia. Uh ska bli rikigt skönt att se fram emot ROLIGA saker! Det behövs verkligen. Skulle behöva nåt nytt att ha på mig till detta med, både skor och byxor. Hum undrar om jag får några pengar över denna månaden till sån lyx? Förmodligen absolut inte men drömma går ju.  


Då var det dags då


Dagis bacillerna har attackerat så nu är Wilde sjuk igen, har ingen feber och är pigg men han har sovit dåligt och är jättesnorig, nyser och hostar så han får stanna hemma från dagis idag och imorn iallafall skulle jag tro. Sen hoppas jag vi kan fortsätta inskolningen efter det annars blir vi aldrig färdig inskolade.

Får försöka passa på att hinna med sånt som inte hinns med annars om dagarna idag, ligger "efter" med både det och de andra. Och ikväll ska det jobbas igen, samma sak imorn kväll. Onsdag lutar det åt att jag tar en ledig dag, ska föröska hitta nån slags struktur med ledigheter. Vet inte riktigt hur och känner mej som vanligt stressad över att jag inte tar alla dagar. Konstant livrädd för att hamna på minus och behöva ha ännu mer ont i magen :( Skit liv!

Skulle förövrigt vilja komma iväg till gymmet men när f*n ska jag hinna det? Ge mej fler timmar på dygnet tack! Onsdag ska jag iallafalll se om Wildes farmor vill ta han efter dagis så jag får smita iväg en snabbis. Men att komma iväg en gång i veckan är ju ingenting egentligen, tur att det blir lite ändring på det sen när vi är klara med inskolningen.  

Nej nu är det dags för mej att sätta fart så jag faktiskt får något gjort nu när förmiddagen blev hemma tid.



Wilde provar på sin målarlåda han fick av morbror och Linnea när han fyllde år. Blivande konstnär tror jag minsann.


Antar att det inte ungår nån att se vilken duktig konstnär han är? ;) Precis som han klart kommer att bli en stor artist inom Xylofon och trummspelande. Han kan allt våran fina kille! :)


Nytt till mej och plutten


Idag fick det bli en order från Lager157, en tröja blev det till mej. Jisses skulle egentligen behöva en helt ny garderob men men nånstans får jag väl börja så jag börjar med en tröja. Plutten har fått en regnställ han, tråkigt att köpa men ytterst jättenödvändigt. Fanns betydligt mycket mer saker jag ville ha/behöver ha men får ta det en annan månad. Min garderob är ganska tragisk för tillfället, behöver ha flera par jeans/byxor, leggins, underkläder och strumpor. Det enda jag inte lider brist på är linnen och toppar. Tur att det finns gott om nåt iallafall :)


10623-7-Ley Hood offwhite
Denna föll valet på, stog mellan denna och en grå Svea.

Funk 157 Ofodrat Regnställ "Fegen"
Till Wilde


Melodifestival och ledig kväll



Klockan 6,40 imorse ringde det i telefonen och jag fick slänga mig iväg till Kila skogarna för ett arbetspass, inte mej emot just idag för det betyder att jag fick kvällen ledig. Skulle egentligen ha jobbat 15,15-22,30 i Norelund men istället sitter jag nu i soffan med datorn i knät, melodifestivalen på tv och har laddat upp med cola, chips och choklad. Uhhu vilken tjockis jag är! ;) Har haft min syster här som var en pärla och färgade mitt hår, det var välbehövligt. Tack igen för den hjälpen. :)

Imorn är det tänkt att det ska bli jobb igen, men ska dock vaka så vet inte säkert att det blir av förrens jag sitter där. Hursomhelst är det tiden 7-16 som gäller om det blir av och ännu en ledig kväll väntar. Njuter av ledig kväll eftersom det blir så mycket kväll under veckorna.   

Nu ska jag koncentrera mig på Melodifestivalen, jag håller på Top Cats och Dead by april jag men tycker även att Ulric Munter (stavning?) är bra. Men tror dock att Loreen eller Danny kommer att vinna. Vem håller du på?  



Torsdag fredag....




Igår hade vi en lång dag på dagis, det gick hur bra som helst! Wilde var glad och nöjd hela tiden och börjar bli väldigt nyfiken på omgivningarna och kryper gärna ifrån mej. :) Igår bjöds det dessutom på underbar kyckling gryta. Samma som brukade serveras på skolan i Åmål. Som jag har längtat efter den och den var precis lika god.  Efter dagis blev det hem och vila en stund sen åkte Wilde till faster Ewa och jag hämtade Emelie, vi var både och tränade och solade. Hämtade plutten, handlade sen bar det av hem. Tvätt, bad och mys sen var det kvällen för Wilde. Jag gjorde en riktigt god tacogratäng med tortilla bröd i. Mums tyckte jag om den kan jag lova! Sen somnade jag framför Revenge. Kul liv, ledsen på mej själv för att jag somnar när jag väl har en ledig kväll.

Idag har vi också varit på dagis, förutom att han inte var vidare road av att vara ute i blötan så har det varit en bra dag. Skulle testa att sova där idag med men han var för pigg för det så vi packade oss hemåt istället. Jag  ska slappa lite nu sen försöka få nåt gjort + fixa matlåda tills ikväll. Ännu en jobb kväll står på schemat och även hela helgen ska jobbas.


(Inga nya bilder har jag heller tråkigt med bara textbloggar men har inte tömt kameran på nästan en vecka...)

God morgon

Japp det har snöat, ganska mycket också men jag är inte förvånad. Bara ganska glad att jag faktiskt är leeeeedig idag och slipper pylsa runt i snön och vara blöt&kall hela dagen/kvällen.

Idag ska dagen börja med ännu ett besök på dagis, mellan 9 och 12,30 idag så jag gissar att Wilde kommer att vara väldigt sliten sen. Det får bli hem och sova för han efter det och sen i eftermiddag ska han åka till sin faster Ewa medans jag och Emelie ska träna. Skulle vilja sola en sväng med så får se om det går att få till.

Och ikväll ska jag njuta av en ledig kväll, jag ska kolla på Revenge, laga någon god mat och sova tidigt. Men nu måste jag nog avrunda här, ska slänga i en maskin med tvätt och fixa oss lite frukost sen är det hög tid att åka skulle jag tro.


 



Gäsp...

Idag är jag inte pigg...

Dag nr 2 på dagis står på schemat, igår gick det inte vidare bra. Plutten var så himla ledsen och bara gråt och gråt. Trodde än en gång att det kunde vara öroninflammation och jag krånglade halva dagen igår för att få en tid ja för att ens komma fram på telefontiden så det slutade tillslut med att jag fick lista över honom på Svea för att vi skulle få en tid. Ett bra beslut för både läkare och bvc var väldigt bra och hjälpsamma. Det var dock ingen öroninflammation utan antagligen har han tryck bakom öronen som kan komma av förkylningar eller så kunde det även komma sig av att det är hörntänder pågång men kan känner inte nåt. Hursomhelst så rekomenderade bvc nezeril och alvedon till natten och inatt har det varit jättelugnt så det hjälpte nog. Bara hoppas det håller i sig så att dagen på dagis blir en bra dag. 

Annars igår hann vi med att träffa Jessica en sväng, fikade, pratade och tog en sväng på stan. Alltid trevligt att ses :) Och dagen avslutades med jobb. 


Idag blir det som sagt dagis, en sväng till apoteket och sen hem för lunch. Iväg ut till Emelie som ska passa Wilde en stund, tänkte se till att komma ut i tid så vi hinner umgås en stund. :) Och sen bär det av att jobba igen. Lediga dag löste sig av sig självt förresten, missade att kolla på telefonen på en kvart medan det var samling på dagis och då hade jag även missat jobb. :( Så idag blir det till att hålla bättre koll så jag inte missar fredagens jobb. 



Wilde lagar lastbilen med lego

  

Tisdag

Tisdag idag, vi ska till dagis mellan 9-11. Vid halv ett blir det en fika med Jessica och sen bär det av att jobba ännu en kväll. Nånstans häremellan ska jag förhoppningsvis få en tid på VC, rädd att Wilde har öroninflammation. Han är så himla gnällig och ledsen, har varit det i flera dagar. Inatt har han varit vaken en massa och gråtit samtidigt som han hela tiden gnuggar/tar sig för öronen så bäst att kolla upp. Att ta sig för öronen började han med igår om nån skulle undra varför vi inte kollat upp det tidigare. Just nu är det lugnt men som sagt bäst att kolla upp. Hoppas det inte är nåt iallafall samtidigt som det skulle vara en förklaring på alla hans ledsamheter.

Har lite beslutångest om jag ska försöka vara ledig nåt denna veckan. Skulle verkligen behöva ett schema som ger mej ledigt, att ta mej ledigt ger mej ont i magen och jag börjar direkt grubbla på om jag kunde unna mej ledigt och så ägnar min lediga tid åt att ha dåligt samvete. Lyckat värre! :(  


Nu ska jag föröska få nånting gjort här, eller åtminstone få oss klara mer ambitioner än så är nog ingen ide att ha. Skulle egentligen behöva tillbringa dagen i tvättstugan men jag är ganska säker på att tvätten inte gå nånstans så den får ligga kvar ett tag till ;)








Dagis

Idag har vi varit och hälsat på dagis, första intrycket känns helt okej. Han har redan fått en plats där med sitt namn och allt :) Var ganska litet men även detta kändes bra för då är det säkert lättare för personalen att ha koll. Imorn börjar vi inskolningen på riktigt med 2 timmar på dagis och så blir det mer och mer allt eftersom. En sak bara som jag har lite ont i magen över är vagnen, det tar emot att lämna nya fina vagnen på dagis så överväger om vi kanske måste plocka upp och plocka ihop crescenten igen och så får han ha den med sig dit? Får ta en funderare på det.

Nu ska jag ta och passa på att plocka, tvätta och greja medans plutten sover och ikväll blir det jobb igen. 








 


Lördag kväll

Svisch sa det så hade en massa dagar sprungit förbi. Dom senaste dagarna har fyllts med jobb, har änsålänge kunnat vara i Kila och jag är så oerhört tacksam för det. Dock planerar man livet 2 dagar i taget för längre än så kan man inte få veta hur man ska jobba och mellan 8 och ungeför halv 10 stirrar jag mej blind på telefonen i väntan på att det ska pipa. 

Just nu sitter jag och är butter i min ensamhet med en jävla godispåse som jag inte vet varför jag köpte? Har verkligen fortfarande noll matlust , mår inte helt hundra och få knappt i mej nåt att äta på dagarna och allt smakar konstigt så varför trodde jag ens att en godis påse skulle smaka gott?  Ingen mat är god, ingen dricka smakar gott.

Känns som det går åt skogen med träningen med och känner mej misslyckad, en vecka sen sist jag tränade ordentligt och vet inte när jag ska hinna iväg. Hade tänkt mej iväg nu på kvällen men då stängde dom 12 idag istället för 20. Och imorn jobbar jag 7-22 så då kan jag glömma att hinna med, måndagen är fullklottrad, alla förmiddagar denna veckan är upptagna. Ja och så vidare och så vidare....

Äh slutgnällt kanske? Kände mej inte vidare positiv just nu. Ska återgå till min äckliga godispåse och melodifestivalen. Top cats är bäst ikväll tycker jag bestämt, Sean Banan är också lite bra men det kanske man inte ska säga högt? Torsten Flink är läskig, låten och hans otäcka röst ger mej rysningar i ryggraden, creepy.


Stämmer! Mitt goda varje dag är mitt stora och lilla hjärta.


Babbel

Började dagen med att dra till gymmet, och hej vilket nederlag! Förbannade jävla sjuka som har förstört hela kroppen. Efter 25 minuter på crosstrainern var jag skakig och mådde illa så bara att kliva av och se sej besegrad. Hem efter det iallafall och slängde mej i duchen, gjorde mej och skrutt iordning för en tur ut, åkte och hämtade paketet från Lekmer och sen var vi till Lidl och handlade hem till glass. Köper nästan alltid glass där men nu var jag besviken, fanns bara deras egna att köpa nu och inte alls nån annan sort längre. När vi kom hem tog vi oss en varsin glass iallafall och gissa hur nöjd Wilde var som fick en egen glasspinne? Tyckte han förtjänade det efter dom senaste dagarnas sjuka och hemmasittande. Även dom nya leksakerna fick tummen upp och han har trummat som en liten tok på den nya trumman. :)

Nu har jag städat och det börjar bli dags att fixa lunch, korv och mos lyxar vi till det med idag. Har noll matlust men ska jag orka jobba ikväll är det nog bäst att äta lite. Missar Revenge ikväll med och jag grinar som en liten unge. Är jättelöjlig med det där men jag tycker inte om att missa bra på tv. Det är liksom en bra avslutning på en dag att krypa upp i soffan och se nåt bra på tv. Nån mer som är lika löjlig som mej? Det som jag absolut inte vill missa är alltid stående, Desperate och Greys och nu får även Revenge hänga med det gänget. 



Glasspremiär

 

RSS 2.0