Dagens arbete


Wilma var med ute och grejade, buskarna är nerklippta och kärran lastad

+ grejande inomhus, så välbehövligt men mycket kvar både inne och ute. Jag antar att man aldrig blir klar va?


Söndag

Har precis avnjutit en tjockis frukost, toast med massa smältost :) Njuter av att vara ledig och idag ska jag inte gå utanför hemmets gränser. Jo med hunden såklart, men dagen ska ägnas åt hemma. Hallen, bygga byrå, trädgården. Imorn är jag fortfarande ledig men sen drar jobb veckan igång, har faktiskt fått hela veckan uppbokad redan med bra tider för omväxlings skull. Halleluja, känns riktigt bra vill jag lova till skillnad från dom andra veckorna. Börjar jobb veckan i K/G på tisdag.

Igår var vi ju som sagt i Karlstad, Ikea fick sej ett besök och vi fick oss byrån,madrass,värmeljus,doftljus och en tallrik. Tallriken var en sån som hör ihop med dom vi redan har men en hade gått i sönder. Efter ikea blev det biltema och sen Ica för mathandling. Detta var en alldeles tillräcklig dag för mej sen var det ont och jobbigt. Idag är jag stel som en pensionär. Helt otroligt! Tur att jag bara behöver till Ikea 1 gång till innan, och Ica max 2 gånger till. puh!

Igår invigde jag dom nya "knästrumporna" Vilken grej, jo okej det faktiskt hjälpte benen och det gjorde inte alls lika ont som annars och jag var pigg i benen hela tiden. Men först och främst, nu förstår jag verkligen varför folk behöver hjälp med att få på dom för jag fick knappt på mej dom själv även fast det gick till slut :) Sen så var det VARMT, tror det var ett inbyggt element? Jag var så över varm så jag gick i Tshirt hela turen, både ute och inne. Nej det fanns både för och nack delar, vet inte om fördelarna väger upp nackdelarna? Men dom var så förbannat dyra så får väl använda dom igen.

Förresten nu börjar det verkligen synas att jag har lagt på mej, tycker mina fingrar har blivit tjockare!! Jag har alltid haft smala fingrar men nu syns det att dom fått sej ett gram extra. Samma med ansiktet tycker jag? Har en liten dubbelhaka. Men det är "lagliga" kilon. Får bli en tjockis om jag vill just nu, bara jag inte fortsätter vara det sen ;)

Lite skillnad tycker jag, blir mer markant utan sjalen..


Nej nu ska jag sätta på lite vatten och fixa till en fin fin cappuchino med extra socker, sött skare va!


Köpas&Köpa

Idag inhandlades det efterlängtade byrån för förvaring av krypets saker&kläder. Även madrass köptes så nu är det inte mycket kvar vi behöver. Skötbord, ev bäddmadrass, badbalja, regnskydd till vagnen och lite små saker. Även en sån där ull/får-grej, men vi hoppas på att få en i julklapp alt få presentkort på ikea så tar vi det då. :)


Jag är jätte nöjd! Kommer att ha den i hallen tills dess att vi har ett rum till klart.


Detta ska inhandlas nästa månad. Ska vi ha i badrummet tills vidare.





Piece of cake

Hur ursöta var inte dom här då? Och tänk vilka fina kort det kommer att bli :)


Fredag


Helg helg helg, känns som ett främmande ord. Åtminstone ledig helg! Men det är det och det ska firas såklart, med myskväll ikväll. Vill hyra Beck-Levande bergravd och kanske äta nachos....eller pizza? :) Och imorn åker vi till karlstad i lugnan ro och inhandlar mat och andra förnödenheter. Ikea ska besökas och byrå ska följa med hem. Se om vi hinner greja också? Skulle verkligen behövas..

Försöker att lära känna min nya lur, vissa små funktioner som är som dom är bla snoozen. Ja hej och hå! Det kan nog bli fel, är inte så fingerfärdig när man inte har öppnat ögonen men träning ger färdighet så. Och sen ogillar jag facebook, det fungerar inte som det ska. Kan liksom inte välja att se det senaste utan får ett urval från allt för 1 minut sen till 19 timmar sen på samma sida. Nej det blev jag inte klok på. Sen var det ganska tråkigt att mitt minneskort inte passade.. Men resten är jag nöjd med, löjligt stolt över den kursiva stilen man kunde välja. Gilla gilla!

Höll förresten på att få panik på min bil förut, stod vid rödljusen vid hemtex och skulle svänga in vänster för att komma till pekås parkeringen. Mitt i där börjar bilen att gå gör skumt för att sen tvär dö, starta och den gick gör skumt igen, studsa lite och dö igen. Bah panik! Men jag lyckades ta mej därifrån och ända till parkeringen och sen när jag kom ut bestämde jag mej för att testa köra runt i villa kvarteret innan jag begav mej ut i stan igen men nu gick han som han ska bil kräket. Puh! Tycker inte om min bil, men det var väl ingen nyhet? Jädra rappel till bil, abs lampa lyser, nånting sittter löst i framdelen, obalans&skrammel som väl hänger ihop med det och de hemtrevliga ljudet av halvkasst hjullager. Jag som trodde att det skulle bli en bra affär? Visserligen bättre än föregångaren men ja nej... Uh bilar!

Nu ska jag kolla ett avsnitt CSI och fördriva tiden tills dess att älsklingen kommer hem. Hoppas alla får en fin helg! :)

Före och efter

Äntligen klippt, det var riktigt välbehövligt! Färgen blev allt bättre efter klippet med, det var mörkast i längderna och dom är ju borta nu. Så nu är jag mörkröd istället för röd/brun. Yeaj!!!


Före, the ugly truth! ;)





Jag känner mej nöjd! Men kunde ju fastnat lite bättre på bilderna men ja man kan ju inte få allt här i världen. :)


Brownie?

Buhuu mitt lysröda hår är borta, gone och ersatt. Med nån brun/röd färg??? Intensiv röd blev till brun/röd? Sandra blev röd, inte som sist men röd medans jag när mitt hår hade torkat visade sej vara mer brun? Kollade och spanade på internetet och tydligen finns en rödare nyans som inte jag såg vare sej på Ica maxi där jag köpte, eller på affection&domus men kan ha varit den vi hade sist kanske? Jävligt tråkigt men bara att gilla läget och stå ut, kunde ha varit värre även om inte jag direkt egentligen ville vara brun. Och förresten, att det finns en rödare är inte förklaringen på varför jag är brun.. :S

Jaja imorn tar jag mitt bruna hår och går och klipper mej, ingen ide att grina för nu är det som det är. Och efter ett par tvättar kör jag intesivt med inpackningen så ska jag nog bli mer röd än brun istället för tvärt om.

Hämtade ut nya telefonen förut också, tummen upp! Trots sitt låga pris känns den inte ett dugg billig, fint utseende,okej meny, okej att skriva sms/ringa på osv. Den får bra poäng, vi kan nog bli vänner även om det är en hel del kvar att lära sej :)


Torsdag

Nej nu går det för fort, slow down! Jag har ingen som helst lust med att min semester snart ska vara slut.. Hemskt uppvaknande idag, huga höll på att ramla ur sängen. Jisus vilken syn det hade varit, vaknade iallfall till liv efter 10 timmars koma och hade med det inte varit uppe på toa en enda gång på hela natten. Aj aj det var verkligen akut och när jag ska svänga mej upp ur sängen och ur höll det på att sluta på golvet och allt detta sviter efter igår? Shit jag kan inte shoppa längre, billigt och bra kan man tycka? Men jag säger nog skam den som ger sej eftersom det är tänkt att vi ska iväg till helgen igen men då på Ikea&Ica bara.. Men det känns ganska illa, fast samtidigt varför skulle jag inte få ont och bli så sliten av en sån dag när jag annars blir det efter en hel dag på jobbet tex?

Idag ska dagen iallfall bli ganska lugn, jag&min namne ska färga varandras hår här om ett tag och innan det ville hon ha sällskap till Åmål och köpa hundsele så blir en snabb tur dit. Jag hade funderingar på att köpa ett nytt större stryp till Wilma men har ju ett annat jättefint halsband som jag inhandlade i Ullerad så tror jag avvaktar med det andra tror jag så får vi se om hunden är promenadbar i vanligt halsband! :) Annars inte mycket nytt att komma med, ska bestiga mount trappan nu och få på mej lite andra kläder och sen är det nog dags att dra.


Finaste råttan minsann, fast ju nu är hon inte så vacker för har nåt grejs i ögonen för femtiåttonde gången plus att hon varit i kattfight och skadat ena örat. Hon borde veta att det inte är tufft att slåss men har tydligen missat det.


Dagens

Hemma efter en hel dag i Karlstad med Emelie, sitter och känner mej nöjd men fattig.. Samtidigt som jag inte har handlat en massa onödigt så har det ändå gått en massa pengar känns det som. Så nu måste jag nog tänka om med vissa saker, som om vi verkligen ska köpa nytt spegelskåp till badrummet? Och kanske ska vi vänta lite till mer byrån? Ähum ja vi får se! Dagens shopping då? Jag har hittat allt jag behöver till bröllopet nu, Tunika beställd, stickade strumbyxor/leggins köpta tidigare och idag fick jag tag på stövletter,sjal och örhängen. Dock halv nöjd med stövlarna, likadana som jag haft tidigare men dom gamla är så slitna så dom är oanvändbara. Var en jävla mardröm att pröva skor, svullen i bena/fötterna efter massa spring på stan + att jag inte kan hålla på och böja mej fram för då snudd på spyr jag. Skulle inte vara så lyckat tror jag så fick bli som det blev! Förutom det handlade jag ett par uggs, strumpor, tunna finger vantar, en t-shirt, foundation, doftljus, kort+bokstäver till scrapbooking, och sen hmm... Ja lite förbrukningsvaror på Rusta, hårfärg och mat. :) Och dagens helt klart bästa inköp, Laila Bagges parfym You rock, kärlek säger jag! Längesen jag hittade en parfym som jag gillar såhär mycket.
Hämtade även ut en babybox på Barnenshus, tyckte kanske den var lite små tråkig? Men ska inte klaga för det var ju gratis och säkert bra grejer :) Dessutom är väl den där hinken man fick en riktigt bra grej också.

Nu är jag slut, slut slut slut! Har ont ont ont. Tänker sitta i soffan hela kvällen minst.
Undrar hur det ska gå med den tilltänkta Ullareds resan? Lär behöva ett par dagar på mej för att återhämta mej då säkert. Uj uj, men shopping är shopping och ja det är bara att ta konsekvenserna ;) 

Nej nu ska jag göra ett ryck och slänga ut hunden i regnet, hon gnäller på mej så bäst att lyda! Sen åter till soffan.


                                         
Rekomenderas!

v. 30

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 26 okt 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

När ditt barn övar på andningsrörelser kan det få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att uppleva ofta under de kommande veckorna.

Kroppen växer och samlar på sig mer fett under huden.
Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Du

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, ta en promenad i friska luften så ofta du kan och var inte uppe sent. Det kanske låter som ett riktigt pensionärsliv, men det är faktiskt inte så dumt. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!
Är du kissnödig för jämnan? Det är inte förvånande alls eftersom barnet tar mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd, och den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt.


Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött.



Dagens tjockis, är väl jämt en urusel fotograf stundom men det bjuder jag på.


Fortsättningen...

Mötet gick ja som förväntat kanske? Sökte ledig ändra fram till 8 augusti nu och det kändes topp,en riktig lättnad!

Disskuterade mycket kring detta med arbetstiderna osv. Verkade lite vara en nyhet att man faktiskt ställs inför att inte ha något annat val än att jobba mer än tillåtet, att man bryter mot lagen om dygnsvila och om veckovila. Att man många gånger måste jobba alla dagar i veckan pga av dom korta arbetspassen, påpekade tex att jag har jobbat 6 helger på raken för av att jag inte haft något tillgodo pga av alla korta småpasss varje dag men det verkade inte vara något speciellt? Nej för som fast anställd ska man jobba varje helg eller? Hon berättade också att i dom andra grupperna är det inga problem att få ihop en heltid för passen är långa som dom bör vara så har jag hamnat på fel ställe kanske? Puh nej jag är glad att jag slutar snart för verkar inte som det kan bli bättre. Dock var mötet bra ändå, för även om det inte finns något att göra kommunicerade vi bra.
Dock blev jag väldigt förvånad av en sak hon sa, eller förvånad nej jag blev ledsen. I somras var det rörigt kring att vara kvar på boendet och allt det där vilket jag fick veta att hon inte godkänt, nu får jag veta att hon inte var tillfrågad. Och om hon hade blivit tillfrågad hade det varit helt okej och jag hade fått vara även där. Kände mej helt tom när hon sa det, allting hade kunnat vara så förbannat mycket lättare. Inget illa om arbetsplatsen jag har nu så sett, jag jobbar med flera helt underbara människor som gör det värt att gå dit varje dag trots att jag egentligen vill vara nån annanstans men jag kunde också ha fått vara på det ställe där jag verkligen stortrivdes och inte ville lämna. Jag kunde ha varit på båda ställen och haft en ganska normal tillvaro med nån dag i veckan ledigt och en någorlunda strukturerad tillvaro något som totalt saknas när man är helt BE anställd annars.
 Det jag inte har kunnat släppa gällande det är iallafall varför? Kommunikations problem? Lathet? Enkelt? Eller var det personligt? :(

Nej nu ska jag försöka släppa allt detta och se framåt! Hoppas på att jag tills det är dags att börja jobba igen har fått en egen tjänst nånstans och med det få den strukturade tillvaron jag vill ha som fast anställd. Och om inte så blir det att plugga och bli nånting annat!! Och så hoppas vi verkligen på att jag får HP och med det har jag cirka 14 dagar kvar att jobba..

Åh känner mej verkligen som en gnällspik, ursäkta! Men tyvärr är jag inte vidare nöjd med tillvaron just nu, jag är stressad,grini, jag känner mej otillräcklig på många sätt och det är inte så jag vill vara eller vill ha det och tyvärr kommer mycket av det för att jag överhuvudtaget inte kan planera något, ta mej tid osv. Jag är trött på att alltid vara tillgänglig, hur fan orkar folk som har det såhär hela tiden? Hur orkar man aldrig veta?


Efter mötet åkte jag och mötte upp Sandra, vi fikade och kollade i affärer. Jag letar efter inspiration till att lyckas hitta kläder som gör mej fin. Men känns stundom helt jävla omöjligt? Jeans och topp är enkelt och funkar fin fint, men inte som när det blir dags att gå på bröllop, då vill jag vara fin! Fortsätter jakten i karlstad imorn och hoppas på lyckan där :) Efter stads turen åkte Sandra och hämtade Casper och kom efter hem till mej, jag krattade löv och plockade ner buskarna vid infarten medans hundarna busade av sej. Sen blev det en hemma fika innan det var dags för henne att åka. Jag plockade undan efter röjandet ute och sen tog jag ett ryck inne och plockade undan i köket plus tog golven en snabbis. Sen kom pappa och Ingela förbi. Sen var det lugnt ett tag, älsklingen var hemma och lagade mat och vi käkade innan han drog iväg för att tatuera sej igen. Och i detta nu sitter jag och funderar på att åka till nån affär, köpa godis att mysa på till desperate :) Mår illa nu igen också men godis botar nog bestämt, bara det inte är surt eller choklad för det ger värre bränna det.

Hoppas min lur kommer snart också, räkningen kom idag så rent logiskt borde telefonen var påväg också?


Aj aj kramp

Okej inatt fick jag känna på något nytt, kramp! Och ja det var nytt, för det som jag tidigare i mitt liv har ansett vara kramp det kan slänga sej i väggen. Satan vad det kändes men det gick över på 2 sekunder men satte skräck i mej så jag vågade knappt röra på mej resten av natten. Undrar hur jag har kunnat gå runt i många år och sagt aj aj jag fick kramp där eller där och så visar det sej nu att jag aldrig har haft riktig kramp förut. Nytt ord för min gamla krämpor? Minkrampor kanske? Eller ja det är väl kramp det med, bara att denna var ondare!

Sitter och är nervös nu, inför mötet som jag har taggat för. Tänk om jag inte får fram pip när jag väl sitter där? Huh ja det återstår att se när jag kommer därifrån sen, kommer med alla säkerhet en uppdatering då!

Nej ska göra mej iordning, slänga ut hunden och lite annat pyssel så hörs vi i eftermiddag.



En underbar bild ifrån min telefon, det är Täppas som ligger på rygg och håller om Molly. Tittar man noga ser man hans tassar på hennes rygg. Sally brevid dom.


Just idag

Känns allting mycket bättre än vad det gjort på länge, har sovit ganska bra inatt och dagen på jobbet flöt på fint med bara ett litet lätt illamående och nu jävlar har jag semester!! Skita i allt stri och jag ska inte räkna timmar&minuter på en hel vecka. Jag går inte miste om nånting, jag ska träffa folk och se alla favorit program. Jag ska slita ut soffan dom stunderna jag är hemma och se hela CSI boxen. Sover jag dåligt gör det inget för jag ändå ska vara ledig. Jag kan sova på morgonen och gå i skogen med byrackan varje dag.
Imorn ska jag ha mötet med chefen och jag är taggad!
På onsdag är det LÖN, och på det ska jag åka och träffa Emelie. Vi ska åka till karlstad och det kommer bli en trevlig dag.
Torsdag, inget? Färga håret kanske, eller Sandra vad säger du?
Fredag KLIPPA MEJ, äntligen.
Helgen- Karlstad och mys helg med mitt <3, vi borde se till och greja med något också när vi har gemensam tid.

Idag kom förresten pappren. Eller ja nu ljög jag med, jag fick åka och hämta dom själv. Men huvudsaken är att jag i allra sista sekund fick skicka in dom. Imorn landar dom hos FK och på onsdag ska min ansökan börja att behandlas enligt brevet från dom. Då är det dags att hålla tummarna igen.
Dock oroar jag mej för en sak, att jag och min chef har kryssat olika på frågan Finns det möjlighet att ta pauser i arbetet? Jag kryssade nej, med tanke på att mitt under ett städ, en dusch, en omläggning, påklädning, förflyttning etc så kan man inte ta paus? Inte heller när man ska ta sej från punkt  A till B om du går eller cyklar, inte under bilresorna om du sitter bakom ratten. Man kan inte ta paus på vårdtagartiden över huvudtaget för det är deras rättighet att ha hela den tiden och tiden där emellan är restid. Och det finns oftast inte mycket att spela på så vart kan jag ta paus? Vissa dagar får man gå rejält kissnödig en till två timmar för att inte den möjligheten finns att smita iväg så imorn ska jag ifrågasätta vart den möjligheten finns för det kan vara bra att veta för minsann skulle jag behöva toapaus minst en gång i timmen nu för tiden. Räcker att dricka en klunk vatten så är det kört, och bättre lär det inte bli? Eller räknas dom 30 minuterna rast man har en gång om dagen som paus? Anser inte jag för rasten är obetald och med det inte ens arbetstid. Fast hon kanske inte tänker som jag? Hursomhelst så hoppas vi verkligen att inte detta riskerar nåt.

Snart ska jag masa mej iväg ut och hämta paket + köpa milkshake, en sisådär 10 stycken för attans vad gott det råkar till och vara. Kanske skulle göra egen egentligen, 2 lite Big pack glass och några liter mjölk så kan jag dricka milkshake tills det att öronen har förfrusit.

Vad ska jag hämta för paket då? Det med åkpåsen och mitt lyxiga gratis set från Body shop. Hel nöjd med den affären med tanke på att värdet är över 600:- och jag bara ska betala 199:-. Vill nog anse att dom gick back på det men dom får skylla sej själva som erbjuder en sån förmånlig chans som jag inte var sen att utnyttja. Dessutom skulle jag ha åkpåse i vilket fall som helst och ja bättre kunde det liksom inte ha blivit.

 

Nej det var nog det jag hade på hjärtat så nu får det vara bra. Hej hej!

Söndags funderingar...

Varför är bloggen mer intressant under veckorna än helgen?


Söndag var det idag, veckorna svischar förbi! Haft en lika urusel dag i måendet idag som alla tidigare dagar förutom alldeles precis nu och sen dryga 2 timmarna tillbaka. Tackar för det lilla men känner att det är på väg tillbaka. Kan kanske bero på att jag inte ätit något vidare idag men fikade för en stund sen. Och sen efter maten drar det säkert igång med alla kraft igen.


Haft fullt upp idag känns det som, jobb till 13. Väl hemma sen var huset fullt i folk, drygt en och en halv timme senare åkte vi med Ingela för att hjälpa till med pappas bil som stannat för henne i fredags. Eller ja, jag var väl mest bara med inte jag som stod för nån hjälp. Hursomhelst efter en omgång tjutande billlarm och diverse uppstoppande av trafiken så kom vi iväg och nu står pappas lilla älskling här på gården istället för att stå ensam vid Harrys. Händig man jag har, han kan han! :) Efter detta tog jag en tur till Ica för att inhandla gott till ikväll och lite annat. Då bestämdes även en fika på Mcd med Therese så hämtade upp henne och det blev paj&milkshake&tjöt. Trevligt :)

Nu hemma, nyduschad och inväntar maten på både gott och ont. Undrar vad som kan tänkas serveras idag? Efter ingen riktig mat på hela dagen skulle jag ärligt kunna äta enbart makaroner och tycka att det var asgott så lär bli gourmet delikatess detta vad det än blir! ;) Senare blir det Ensam mamma söker och sen Beck. Imorn jobb igen, sista dagen innan ledigt väntar. Ska bli så sjukt sköööööönt! Men innan det känns morgon dagen som ett monster, hoppas dagen blir snäll emot mej och snälla alla håll tummarna för att min papper kommer imorn och gör mej till en snäppet lyckligare människa. Iallfall en smula mer hoppfull människa!





Måste ju visa upp mina fina blommor också :)


Ähum...ja så kan de gå!

När jag får en tanke, särskilt om det gäller att KÖPA har jag väldigt svårt att släppa den så med det har jag tillbringat någon timme med att spana framåt och bakåt utåt och inåt på olika telefoner. Hittat en och sedan hittat en annan, tvekat om färg osv osv. Men ja hursomhelst efter att ha räknat min ekonomi ut och in och försökt att planera in allt förutom att jag förträngde det faktum att jag måste klippa mej och att jag behöver nytt smink (äckeldyrt de ju) så bestämde mej för att jag hade råd att köpa en ny lur. Så en Samsung player one nånting massa siffror tyckte jag såg söt ut så den blev det. Rosa eftersom jag är en tönt såklart! Blir spännande att testa nånting nytt minsann, fast jag kommer nog att sakna Sony ericsson. Den var billig kan jag tillägga också, 900 nånting 78 kanske?  Borde anlända till veckan, spännande! :)


Nu är det bara att hoppas att vi blir bra vänner!

Åsåtänkerjaglikabraattpassapåmedansjagharrådförsenblirjagfattig....


Lördag

Jobbat mej igenom den första delen av dagen med ett illamående, bläh säger jag till det! Har inte haft sådär riktigt ont nu det senaste förutom på nattetid och då endast höfterna men nu är frågan om om jag inte vill ha tillbaka det onda. Tror det var tusen gånger bättre! Man blir aldrig nöjd eller hur? Eller så får det aldrig vara riktigt bra. Det är iallafall lättare att hålla humöret uppe och vara social samtidigt som man har ont än att hålla humöret uppe och  vara social när man mår illa.

Har jag kommit fram till att är det nåt som irriterar mej mer i människoväg än folk som inte passar tider/alltid kommer sent så är det folk som är långsamma, som fattar långsamt, yr och örjer. Rör till i onödan etc. Jag blir tokig, irriterad men dock ganska effektiv själv för att väga upp detta. 1-0 till Sandra! Alltså biter man ihop och kompenserar så blir allt fint ändå.

Väl hemma förut vart jag lite plockig, så lite plockande blev det innan jag landade i soffan igen. Har suttit och spanat runt på mobiler, vill ha en annan istället för den hatade jag har. Inte bara det att jag aldrig har tyckt om den, dessutom har den ju sin "sjukdom" som jag skrev om för ett tag sen. Alltså borde den åka till expert och helst bli utbytt mot något nytt flashigt men risken är väl stor att jag får samma skit telefon tillbaka. Hursomhelst har jag suttit och spanat runt och kollat lite. Helst av allt vill jag ha min gamla telefon tillbaka. Som en sentimental barnunge men dom ligger på runt 5-600:- och uppåt begagnade. När jag har suttit och kikat får man Samsung&LG touch telefoner nya för 800:- och uppåt. Frågan är vad som är mest värt? Känns som en ny, men frågan är hur bra och om jag kommer tycka om en sån? Är LG bra? Är Samsung bra? Skulle ju inte tacka nej till en HTC,en Iphone eller en Xperia men dessvärre så gäller prioriteringar och jag tänker inte dra på mej massa extra skit nu innan jag ska bli föräldra ledig för det är bara så onödigt. Så därför en billig lur som gäller tills dess att jag kan förlänga mitt abonnemang igen. Nån som har nåt bra/dåligt att säga om Samsung/LG? Insåg precis att jag avskyr Samsung telefonerna på jobbet men inte just en sån jag tänkt mej..

Men men får se på löningsdagen vad som sägs då, för det är lite andra saker som har stor prioritering också. Vi skulle verkligen behöva investera i en ny tvättmaskin också, förbannat tråkigt men den vi har nu är inte okej. Nytvättade kläder ska inte lukta illa/lukta unket&instängt men dessvärre gör våra det och jag är rädd att den redan har förstört en del kläder :( Skit, vi skulle ha köpt ny från början egentligen men men lätt att vara efterklok. Men om vi köper ny nu så behöver vi inte fundera på att nånting ska gå sönder för då är alla vitvaror nya och har garanti. Bra dä! :)

Förresten ni vet den förbannade jävla svindyra micron? Det går inte att tina nånting i den längre, den funktionen verkar liksom vara helt borta. Skit det med, betyder att gubben ska hit igen också. Suck! Kan verkligen inte tycka om människan, allting handlar om intryck men för min del var det väl avtryck smutsiga sådana på nystädat golv. Okej nej nu ska vi inte vara såna, efter omgång nummer två och x antal veckor lyckades han förstöra micron igen samtidigt som vi iallafall kan värma i den. Så here we go för omgång nummer 3, tredje gången gillt! Påminn mej om att komma ihåg och ringa Ikea bara, glömmer det hela tiden och kommer på det varje gång nåt ska tinas..

Nej nu börjar det bli mat dags, ska göra kotletter i ugn med sås av lök,mango chutney,soja,grädde&cremefraiche. Riktigt jävla gott kan jag lova. :)



Kolla förresten vad jag hittade på Ullaredsbloggen, gissa om Wilma ska få sånt? Helt underbart med en hund med den lukten, fanns massa andra roliga också typ Vanilla cookies och Cherry flowers. :) Och den är för hundar alltså borde den väl vara okej? Eller måste man ha vanliga tråkiga hund schampon egentligen? Och se bara hur hunden njuter, kanske innebär att jag slipper ha Wilma klättrandes över mej och att hon istället blir sådär fridfull. och i nästa andetag.....Vad drömde jag sen? Får inte ens torka tassarna på byrackan, men drömma går ju.


God morgon

Jag är hemma för andra dagen i rad, har mått så illa. Igår vart jag jämt hur yr och skakig som helst när jag skulle gå upp och på det jätte illamående så fick bli sängläge istället. Idag är det jämt lite bättre men långt ifrån okej. På det denna jävla halsbrännan som ärligt är på väg att förstöra mitt liv. Det är bra en sväng på morgonen sen resten av dagen/kvällen/natten biter ingenting på den och ja illamåendet hängde väl ihop med det också. Snälla kan jag inte bara få slippa en enda dag? Kan inte äta vad som helst, kan inte dricka vad som helst och kan inte böja mej framåt/lyfta.. Kan inte ligga på soffan och kolla tven utan måste sitta och dom första timmarna efter jag lagt mej i sängen är hemska.

Och tack vare detta att jag ska må så uruselt går jag back i timmar så det bara skriker om de, hade verkligen behövt dom timmarna jag hade idag och igår för att väga upp att jag inte kom upp i kvoten i måndags, var ledig i onsdags och under helgen fixar jag precis kvoten så inget tillgodo där. Skit skit skit, efter 2 veckor där jag faktiskt klarade mej blir det såhär. :(

Inga papper än heller, livet är så jävla underbart. Måndag är sista chansen att få iväg dom sen är risken att allt skiter sej med HP. Försäkringskassan har satt ett datum och detta är jag väl medveten om och chefen fick infon i mejlet i tisdags eftersom jag inte fick tag i henne över telefon efter att ha försökt i 4 dagar. Och ändå händer ingenting. Kommer dom inte på måndag kommer jag att bryta ihop eller något lika roligt. På tisdag ska jag iallafall träffa chefen och prata, blir bra det för minsann fungerar ingenting som det borde och väldigt mycket känns ohållbart. Dock inte en helt okej start på semestern jag har sökt men men..

Ja semestern ja, behöver knappast tillägga hur sjukt skönt det ska bli? Bara vara och slippa tänka på allt runt omkring, samtidigt som det känns ganska sjukt att behöva ta semester för att få ta igen sej ett par dagar men jag kände att jag inte hade något annat val just för stunden. När jag är ledig ska jag iallafall försöka ta mej iväg och träffa Emelie, vi ska åka till karlstad, jag ska boka klipptid och njuta av en ledig helg med mitt <3.Den lediga helgen känns som the big thing tror jag, efter 6 arbetade helger på raken ska det bli så skönt med en ledig innan det drar igång igen.

Vilken överraskning med snön igår kväll då, fick världens julkänslor jag. Det luktade tillochmed vinter ute. Och imorse var det kul att se Wilma, hon funderade allt vad det dära vita var för något och sen tog hon sej en provsmak innan hon konstaterade att det var okej att trampa på det. :) Synd att den inte stannar kvar bara, ja jag menar det! Det hade varit den mest perfekta ursäkten i hela världen till våran oklippta och okrattade gräsmatta. Kan liksom inte bli bättre, men måste väl inse att vi inte slipper ifrån löven och allt det andra som hör till en trädgård. Tacka vet jag asfalt, kan inte förstå varför vi inte har en asfalt matta.


Snö!! Men behöver nödvändigtvis inte bli så mycket som det var förra året, det blir bra krångligt det med vovve,bebis och barnvagn kan jag tänka mej..
Men ändå längtar jag efter vintern och snö på det. Och till julen, alldeles toklängtar nu. Vill göra iordning här med julgardiner,tomtar och allt som hör till. Och clementiner&pepparkakor.

Nu ska jag kila vidare, spana runt på nätet och sen får det bli att slänga på ett par avsnitt Criminal minds. Snart slut på boxen med, tråkigt! Men tveksamt om det blir någon mer, har varit ett par avsnitt som varit repriser och det är inge kul. Så om jag köper 3e kanske allt är repriser vem vet.


Onsdag

Jag är trött och grini, fräser på hunden och skäller på Katten. Jag vet inte om det är jag eller dom egentligen? Kan vara så att Kurre&Wilma har en pakt "reta upp sandra".

Dagen idag då? BM besök kl 11, allt såg bra ut med liten. Hon vidarebefordrade också allt kring medicinen och halsbränna till läkaren, finns inget mer att göra nu ringde hon senare och berättade. Drogs även paralleller mellan detta och stress/för lite vila och att antagligen även illamåendet beror på detta. Jo man tackar! För nu känner jag mej inte ännu mer stressad över allt? :S

Efter det besöket åkte jag inom Ica och köpte lite smått&gott och vidare mot Jessica där vi blev sittandes och gotta oss i soffan som dom två tjockisar vi är! Var där en 2 nästan 3 timmar tror jag? Det var trevligt som vanligt :)

Sen var det dags att handla och hämta paket från La redoute, lång kö till paket hämtningen så bestämde mej för att handla först och hämta paket efter men då var det ännu värre enligt mej och jag hade ingen ro att vänta så hämtar det nån annan dag! Skulle tanka sen och höll väl på att få ett anfall när inte mitt kort accepterades-Oläsligt kort. Men som tur är funka det på Shell så jag kunde få rulla hemöver med tankad bil.

Förresten måste jag ju tillägga med dom magiska orden som jag skrivit ett antal gånger det senaste. Inget papper idag HELLER! Men svar på mejl dagen i ära, och mina papper befinner sej på personalkontoret. Hoppas verkligen dom kommer i tid så FK får dom innan dom ska behandla min ansökan. BM ansåg att det inte var okej att det behandlades så där och att på det inte få tag i sin chef. Tyckte jag skulle gå över chefen och ifrågasätta, men tror inte jag orkar med nån strid så länge jag får in mina papper i tid annars ska jag stri och ställa till med väsen.

Har lite små panik över att detta var min lediga dag att den så snart är slut, imorn är det dags igen men jag känner mej precis lika trött och sliten som när jag jobbat en hel dag. Ska invänta Greys nu och till det ska jag mysa i min ensamhet med varm nyponsoppa&vanilj glass. Bara hjärtat som saknas. <3



Wilma som tittade på Lite sällskap i måndags, hon har för härlig stil!


v. 29

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 19 okt 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän.
Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.
För varje vecka som går ökar chanserna för att allt avlöper väl om barnet föds för tidigt. Det är en sådan lättnad.

På mamma sidan står det bara en massa hemska ord som jag helst blundar för och hoppas på det bästa så det får inte vara med här ;) Men jag kan ju skriva att vanlig viktuppgång är på 8,5 - 11kg så nu återstår det att se :)




Inte kommit ihåg att ta bild idag, men denna togs i onsdags förra veckan, eller nej tisdag kanske tillochmed? Orkar inte dubbelkolla datumet. Men hursomhelst i vecka 28 då, (27 + nåt)


Men vad trodde jag?

Inga papper idag heller, och jag behöver väl knappast tillägga att jag heller inte fått något svar i telefon? Även skickat mejl och när jag kollade jobb mejlen senast vid strax efter halv 4 inget svar där heller. Jag får snart panik, det kan väl inte vara så svårt?  Tänk om verkligen hela min havandeskap ska äventyras bara för några kryss och en underskrift som ska ta sån tid? 

Idag har jag även lärt mej något nytt, frågade ju vad som kunde hända om man jobbade för många dagar och svaret på det var att inga försäkringar gäller så i dagarna 3 har jag jobbat oförsäkrad? Fint där! Är det bara jag som tycker att man på ett eller annat sätt skulle ha fått information om detta, typ ett papper eller så. Jag menar med tanke på hur min tjänst ser ut. Men det enda jag fått till svar tidigare när jag har frågat kring lagar har varit att dygnsvilan man ska ha varje dygn är förflyttningsbar 1 dygn framåt och 1 dygn bakåt och att man bör vara ledig en dag om man jobbat 11. Allstå ordet bör likställer inte jag med oförsäkrad?? Eller är jag trög? ;)

Nu väntar iallafall en hel dag ledigt innan det drar igång igen, och imorn är det som sagt dags för BM besök igen. Har försökt att pränta in i hjärnan -väga mej väga mej väga mej! Efter besöket ska jag och Jessica ta oss en tur och spana in Jockes barnprylar och se om det är någon kul affär. Sen kan nog även tänkas att en fika inte är omöjlig :) Annars inga planer, fast kanske tillräckligt? :)

Testade ju den nya medicinen igår, ve och fasa! Nåt tjockt mjölkaktigt klet som skulle drickas och visst jag hade inga nära döden upplevelser men en bränna mycket värre än vanligt som stört nattsömnen. Frågan är vad som är bäst? Kvävas eller brinna upp inifrån? Brännt hela dagen idag med och helt obotligt för inte ens novalucolen hjälper. Undrar om dom olika medicinerna motarbetar varandra, verkar inte bättre tyvärr.. Jag drömmer iallafall om samarin och skiter snart i vad doktorn sa om samarinen för jag vill slippa en liten stunds bränna. Illamåendet hänger i också för den delen. Se om dom har nåt bra att säga imorn.

Okej jag är verkligen helt slut, undrar om jag faktiskt skulle sova nån timme nu och se om jag orkar hålla mej vaken en stund ikväll istället? Annars är risken stor att jag uteblir från Greys ikväll och den risken vill jag inte ta.. Ställa klockan på sju eller så.. Låter som en bra ide detta tror jag bestämt, så skrivs igen senare för det är ju tisdag idag.




Lite muntrare

Så här efter maten tar vi några positiva rader kring krypet också, kände inte för att ha med det i den vanliga gnällinga. :) Idag kom paketet från Goboken, åhh så mysigt tyckte jag! En sån där bok där man ska skriva allt, om oss, om graviditeten och om krypets framfart senare. Jag har suttit och bläddrat och plitat ner några rader. Vi pratade samtidigt om namn, jag har ju "mina" namn som jag tycker om Irmelin och Villemo, Tjej namn är det dock bara, men älsklingen tycker att dessa är gammeldagsa och jo det får jag hålla med om men så fina. Gamla fordnordiska/norska namn plockade ur Sagan om isfolket. Med i "mina" namn vill jag ju också få mormor och farmor som mellan namn. Mormors mellan namn Lilly vill jag ha med och farmors tilltalsnamn Linnea. Hans mormor hette Svea vilket jag också tycker är fint som mellan namn. Ett helt kapitel detta, heja! Inga killnamn på lut trots mina "kill-känslor", enda namnet som jag tycker är fint är Daniel men jag är kluven kring det.. Svårt med killnamn tycker jag, har hela tiden varit upphängd på mina tjej namn. Han hade inga förslag, satt och räknade upp killnamnen i släkten med men hittar inte ens nåt mellan namn. Blir till att släktforska detta, mellan namn ska finnas i släkten redan anser jag! Vart kan man annars hitta inspiration till namn? Jag börjar nästan tro att jag får sätta mej och läsa isfolket igen ;)

Imorn är det ny vecka igen med, som jag sa förra tisdagen så är det tisdag hela tiden! Härligt, jag vill att veckorna ska gå fort fort fort!!! Ska se om jag inte ska se till och få in bild imorn med. Växer ju som jag vet inte vad samtidigt som jag bli mindre och mindre smidig. MÅSTE komma ihåg att väga mej på onsdag, påminn mej! Nästan så jag funderar på om man skulle införskaffa sej en egen digitalvåg så jag kan hålla koll på kilona. Jag är jätte nyfiken :)



Om nån vill bli medlem och få samma saker ifrån goboken för endast fraktpriset 49:- så säg till. Jag värvar dej gärna! :) Inga köpkrav sedan utan du kan ta bara detta paketet och sen gå ur. Jag är dock nyfiken på vad som kommer sen så ska allt fortsätta vara medlem tror jag. Nästa paket kommer inte förrens efter krypet har kommit om jag uppfattade rätt. Men som sagt vill du bli medlem så vill jag värva! :)


Måndag igen

Nyss dammsugit golvena nere, yeaj! Vilken grej, man får vara glad för det lilla liksom. Annars så står jobbar kväll på schemat, min 13e dag idag och idag är det inte med lagen på min sida jag går till jobbet. Undrar vad eventuella följder skulle kunna bli?
Imorn gör jag min 14e dag och denna ska köras i Kila/gillberga. Onsdag har jag i förväg sagt att jag ska vara ledig, har tid hos BM plus att efter 14 dagar borde det vara okej med en ledig dag va? Dock är det inte med gott samvete och lugn jag ska vara ledig, jag är orolig för hur resten av veckan ska se ut. Senaste påringningen var dessa två turer det enda som fanns, första var det endast 4 timmars turen ikväll och sen lite senare fick jag turen i K/G.
Förresten slår jag personligt rekord, i antalet arbetade dagar. Tidigare har jag som mest bara jobbat 12 dagar, och då med resultatet förbannat mycket mera timmar och ett sjungande glatt lönekuvert men nu görs det under stress och press och får det knappt att gå ihop trots att varje dag vigs åt jobbet. Fast det säger sej självt, att inga 3 och 4 timmars pass gör någon heltid i slutändan, inte utan att behöva jobba dubbelt så många dagar iallafall.  


Förövrigt  mår jag inget bra alls, mår konstant illa. Halsbränna&sura uppstötningar 24h och jag äter så mycket novalucol att magen snart kommer att gå sönder. Inatt och natten innan det hade jag nära döden upplevelser, fy fan!!! Vaknar av att hela halsen är vätskefylld och får ingen luft överhuvudtaget, flyger upp hostar och kippar efter andan i panik samtidigt som hjärtat slår i 300km.Har ju haft liknande under hela tiden men inte på detta viset, inte så illa.  Det blir verkligen bara värre och värre, jag äter tabletterna som läkaren föreskrivit, till det Novalucol som han sa, låter bli samarinen också som han sa. Har kuddar under madrassen så jag inte ligger helt plant. Ligger på sidan. Vad mer ska jag göra? Finns en sak till jag inte provat så ska bege mej till apoteket sen igen men har mycket litet hopp om att det skulle fungera.  :(
Jag undrar om man verkligen kan kvävas eller om man har såpass bra reflexer att man vaknar? Inatt var jag livrädd, och det var himla skönt att älsklingen var hemma och bara låg och höll om mej&klappa på mej. Värre natten innan när jag var ensam när det blev så.

Inga papper idag heller förresten, som visserligen förväntat och jag har ringt och ringt men det är ingen som svarar. Inte lite töligt! Är faktiskt orolig för att jag inte ska få papprena i tid.. Ska snart ringa igen annars får det bli att slänga iväg ett mejl. Bäst att dubbelkolla så jag fått min semster jag vill ha också, men det borde inte vara något problem? 

Nej nu ska jag ta och skura köksgolvet,hitta nånting att äta och sen göra mej  iordning lite för en tur till apoteket och pekås.


Ganska händelselöst

Lördag var det, min dag började med att jag var i princip helt död när klockan ringde. 35 min innan jag skulle infinna mej på jobbet lyckades jag släpa mej ur sängen. Vad händer liksom? Inte nog med att jag är orkeslös,händelslös och stundom snudd på apatisk nu ska jag inte ta mej upp ur sängen heller. Inte så att jag drömde fina drömmar och därför ville sova vidare utan i  mina drömmars värld befann jag mej redan på jobbet. Ja jag säger då de! Men efter en inte allt för ansträngande dag på jobbet, men alldeles för kort egentligen var jag tillbaka hemma och bestämde mej för att det var okej att ta sovmorgon så kröp tillbaka i sängen och och sov till halv 12. Mysa och sen upp, äta frukost nr 2. Konstaterade då att jag druckit nästan 1,5l mjölk sen jag slutade jobba igår klockan 22,30. Mjölk kan inte vara farligt va? ;) För efter vi ätit mat förut kan jag lova att dygnets förbrukning ligger på ca 2l om inte mer och dagen är inte ens slut. + att jag druckit vatten&cola.

Annars idag har det inte hänt mycket, och förresten måste jag väl erkänna att jag igår inte tog mej för och gjorde nånting heller som jag sa att jag skulle. Det är hemskt men jag orkar verkligen inte, all energi är som bortblåst och den jag har ja det är den jag använder för att hålla humöret uppe på jobbet och orka. Men nån dag borde en energi kick infinna sej och då reds allt upp, right?

Nu är jag ensam hemma, ska snart fixa mej toast och sen se ett par avsnitt Criminal minds innan jag intar sängen tidigt. Hoppas på en fin natt sömn. Slutade ju med min tabletter för trodde det var dom som gjorde mej illamående men även mått dåligt igår och idag så då valde jag att börja med tabletterna igen för dom senaste två nätterna har inte varit snälla emot mej. Halsbränna får utan tvekan första platsen som värsta gravid biverkning!!! Sömlösa nätter, brännandet, känslan av att man ska spy varje gång man lutar sej framåt, paniken att nästan bli kvävd när man ligger ner, smaken av dom olika "botemedlen". Och mer med det...



Måste ju förresten bara tillägga att jag fick klippa lite på byrackan förut, så ena baktassen och 3 klor på ena fram
tassen är nu fixade. Wieee! Men när vi kommit så långt insåg hon att det är livsfarligt så då drog hon sin väg igen.


Nej toast var det jag skulle göra så Hej på er och hoppas alla har en fin fin lördag!


Fortsättning fredag

Nej jag har inte kommit nån vart med städningen eller grejandet, har däremot haft mormor här. Vi plockade äpplen, både fina och fula och hon tog med sej 3 stora kassar fula äpplen för att dumpa av på tippen på väg hem. Sen tyckte hon även att hon skulle ta med all kartong jag har plockat ihop men inte kommit iväg med så sagt och gjort åkte det med. Med delar av äpplena hon plockade som var fina skulle hon dessutom baka äpplekaka åt oss. GOTT! :)
Visade upp alla julklappar&bebis saker jag hade köpt på Ullared och då blev mormor alldeles Ullareds sjuk. Kom då på att jag skulle prata med pappa och höra om dom också kanske ville iväg och det var han på. Så en liten familjetur till Ullared kommer det att bli igen innan jul. Gissa hur lycklig jag är? Jag menar shoppa är i princip det enda jag gör som inte är att vara hemma eller jobba. Så det är också en sån sak jag har att toklängta efter! Haha skulle ringa upp och berätta om min lycka för Sandra och det slutade med att hon på 2 sek hade dragit ihop ett gäng och ska åka igen hon med :) Det är en epidemi tror jag, massa folk som jag pratat med som nyss varit där och alla vill tillbaka! Undrar bara hur slut jag kommer att vara efter det? Det är jobbigt redan nu och lär ju inte bli lättare och nättare innan. Får bli körd runt i en kundvagn kanske? ;)

Förresten hittade jag dessa två snyggingar på deras blogg och nu minsann ska jag ta med dom hem. :) Tillsammans med dom sakerna min dementa tvilling glömde sist, såsom regnskydd till vagnen. Annars ska faktiskt inte resan få bli dyr, måste tänka på allt runtomkring. Men just dom små sakerna jag glömde och som ändå måste köpas, och sen kanske jag kan hitta mera julkklappar.



Bilderna lånade från http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/


Fick förresten inte tag på chefen angående papprena, tjänsteärende och återkommer måndag. Borde innebära att tidigast tisdag kan jag få papprena? Om ens det...


Fredag

Men vad spelar det för roll? Känns som det kvittar huruvida det är helg eller vecka för är ändå samma för mej. Idag ska jag jobba kortkväll igen, innan dess försöka hitta nån slags motivation och ork till att greja här hemma. Det blir liksom satt åt sidan hela tiden tillförmån för ingenting? Orkeslös helt enkelt, men jag looooovar idag ska jag! Åka och handla lite sen med, det ska väl hinnas med. Hämta paket som jag har glömt och hämta ska jag göra också, goseskor ifrån HM som jag beställde för hundra år sen men som varit restade.

Blir förtvivlad på hunden, satans byracka! Jag/vi får absolut inte på några villkor klippa hennes klor och det börjar liksom bli akutläge snart. Men så fort hon ens ser klotången så drar hon, vi försökte igår när vi var bägge två. Lugnt och metodiskt,muta och lockade mej nej inte på några villkor. Vad ska vi göra? Vetrinären? Har ju hört om hundar som aldrig tillåtit kloklippning och som då har fått göra det hos vetrinär. Antar att det rör sej om ganska mycket pengar då också? Alternativt något lugnande? Tvång känns uteslutet för tvingar vi henne kommer vi definitivt aldrig mer att få klippa dom.
Sen borsten, hon tycker ju om att bli klappad men borsten är pest? Visst att man kan jaga henne och hålla henne för att borsta det har jag gjort också för det kan liksom inte bli några men av hårborsten. Men skulle vara fan så mycket enklare om hon bara stog still. Hoppas denna spökålder ger med sej, många valpfasoner på henne just nu och kan bli ganska frustrerad men det kommer ju att växa bort som tur är! På andra plan är hon hur duktig som helst, helt rumsren och klarar sej utan problem ensam hemma i 4 timmar nu. Sen har jag alltid varit väldigt förundrad över hur fint hon bär sej åt med maten, ingen glufsande och slafsande på henne inte men nu däremot tror jag hon bantar? Inte ätit upp kvällsmaten än. Bra där, men så länge det finns mat kommer hon inte att svälta ihjäl så det får stå. Okej det blev en fason till på henne det, haha snålt med beröm idag! Men hon är ganska charmig när hon sover.
                                                            


Nu blev jag irriterad igen, precis varit ute och hämtat in posten samtidigt som jag var ute med Wilma. Inte fått tillbaka mitt papper idag heller med däremot ett brev ifrån försäkringskassan där dom efterlyser det pappret och om det inte kommer inte kommer in kommer min ansökan att behandlas utifrån det jag skickat in och det kan då hända att ansökan avslås. Så skulle ju vara alldeles förträffligt om jag kunde få mitt papper snarast!!! Tänk denna pappers byråkratin? Papper måste vara det långsammaste som finns för när det kommer till papper krånglar det alltid. Ja ja blir till att ringa och efterlysa det, jobbigt vill inte behöva vara jobbig&tjatig men måste ju.

Nej ryck upp mej, ska ta och ringa och sen sätta fart och greja. Mormor skulle komma hit och plocka lite äpplen med och jag ska passa på att plocka lite jag med som jag kan ta med till jobbet. Asgoda äpplen är det iallafall och den som vill är välkommen att komma och plocka! :)



Till liten

Nu är en åkpåse beställd, ännu en sak avbockad på listan! :) Blev en från Laredoute, i härlig färg och med ränder som antagligen kommer funka fin fint med vagnens beige randiga insida.Ingen tjock ullgrej dock men har ju overall också om det blir riktigt kallt. Verkade dessutom vara så smart att man kunde knäppa fast den i bilbarnstolen, perfekt för kalla dagar vilket det lär vara i januari/februari. Brukar aldrig handla där men fick ett erbjudande idag som fick mej att ändå nyfiket kika in sidan. Till mej blev det ett set från Body shop, gratis eftersom det ingick i erbjudandet. Även rabatt och fri frakt mutade dom med och slutsumman landade på 199:-. (endast setet från body shop skulle ha kostat 268:- så undrar om dom gick med nån vinst på min order?) Jag är nöjd iallafall! :)



Torsdag

Vi börjar igår, fick ju äran att åka ut och jobba i skogarna igen. Härligt tyckte jag men min kropp höll inte med och efter nån timme började jag må dåligt utav bara den. Trodde först att det skulle vara nån hastigt uppkommen åksjuka men eftersom det höll i sej även under besöken hos vårdtagarna kunde det uteslutas. Men jag tog mej igenom dagen och jag trivdes med dagen trots detta. Så lugnt och skönt det var!

Väl hemma sen låg hela husets invånare och sov i soffan och jag ville ju inte vara sämre jag så jag gjorde dom sällskap. Haha måtte ha varit en syn för vi låg bägge 2 i tre-sittsen och Wilma betsämde sej för att joina och la sej uppe på ryggstödet. Så vi två människor,2 katter och en hund på samma. Wilma bestämde sej dock för att inta den andra soffan med resten av katterna efter en stund. Sen fick det bli latigt resten av dagen, gjorde mat och kollade på Greys. 

Idag har jag som vanligt jobbat, min 9-onde dag på raken. Är det inte härligt så säg? Har fått två kort turer till denna veckan om med det kommar jag precis upp i behövd tid. Så 7 av 7 denna veckan, dag 12 på söndag och enligt lag ska man inte jobba mer än 12 dagar på raken. Min fråga då är om jag vågar vara ledig??? Jag behöver vara ledig på onsdag och att vara ledig 2 dagar på en och samma veckan kan bli tufft timmässigt. Och skulle dessutom hellre vara ledig en dag till nästa helg än måndag om nu två dagar skulle bli möjligt. :S 

Men det förresten kom jag på en irriterande sak med, inte fått tillbaka mina papper än från chefen som ska skickas in. Hade hoppats på att få dom i början av veckan men än har jag inte fått dom. Hoppas att inte det spelar någon roll att dom får vänta.


Tillbaka till mitt illamående då, jag är rädd för att det är tabletterna mot halsbrännan som orsakar det. Så blev det när jag åt samma sorts tabletter som en test mot mitt magonda jag hade förut. Då blev jag också illamående efter drygt en vecka och slutade då med dom. Så nu är frågan om jag ska sluta med dom och återgå till sömnlösa nätter? Orkar inte gå och må illa, mådde illa i tisdags kväll, igår hela dagen och idag till och från.. Eller kan illamåendet komma av nåt annat? Förresten fungerar dom inte hundra mot halsbrännan heller längre, bara dom förstå 2 dagarna som var bra men är bättre nu än innan..

Blir inte klok på allt konstigt som händer, herregud att en kropp kan trilskas på detta viset! Ska bli sjukt värt sen när jag blir ledig, ta det lugnt,göra det jag orkar, sova när jag behöver! Låter som en underbar dröm just nu. Har på tal om ledigt sökt några dagar semester i slutet av månaden nu. Kände verkligen att det är behövligt. Så 26-1 ska jag vara ledig. Att ha en ledig helg ska bli topp! Var längsedan sist, kanske vi kan hinna greja här hemma? I nuläget står allt still, vissa dagar blir det inte ens ordentlig mat fixad.. Så  ni kan ju gissa hur det ligger till med tvätt och städ? Jo precis så.. Och renoveringen ska vi inte ens prata på, där händer det NOLL och tajt om tid är det. Skulle gärna se att datarummet bleve klart innan.Och hallen som står redo i väntan på att tiden ska finnas.

Men idag ska det minsann bli riktig mat gjord, jag är så sugen på kalops så tänker frivilligt ställa mej vid spisen för andra dagen i rad trots att det inte är min matlagningsdag och fixa till det. Gott gott gott, tror nog det är dags att sätta igång nu för är minsann ganska hungrig efter att bara ha ätit smörgås&yougurt idag.



Jag måste verkligen boka klipptid snart, så här vill jag ha det igen! Går inte att se ut som jag gör nu iallafall..


Tisdag

Tisdag var det redan, kom fram till förut att det är tisdag hela tiden. Jobb kväll står på schemat, en riktigt jobbkväll också och inte bara en extra kväll. Så minsann får jag ihop 2 timmar mer än vad som var tänkt för egentligen hade jag en extra kväll. Även blivit av med passet i Västra på torsdag och jag är tacksam! Fick ett lika långt pass i Norelund istället. Och efter 9 dagar på raken lär jag vara mos i huvudet så lika bra att hålla sej på hemmaplan!

Jag vill verkligen åka till Ullared igen jag, alternativt vill jag känna nån som ska åka dit som man kan be köpa med saker. Har ju såhär i efterhand insett att min dementa tvillling var med mej även där för sådana saker som var prio på att köpa kollade jag inte ens efter. Undrar om man kan muta nån att fixa det? Vill ju inte be vem som helst köpa massa saker åt mej utan får vara nån det är okej att be så att säga.

Sitter och funderar på om jag ska fixa ihop nåt ätbart, hungrig satt! Sen slänga i en tvätt och ge mej ut och busa lite med vild djuret.
Missar förresten Desperate ikväll och ja jag grinar över det!! Desperate är heligt och jag missar aldrig det, förutom idag då tydligen och kanske ännu flera gånger dom närmaste veckorna? Ytligt ja, men tisdag kvällar och desperate är heliga!! :(





Och idag sjunger vi en trudelutt för Therese som fyller år! Ja må hon leva... :)



Ny vecka, 28! 90 dagar kvar :)

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 12 okt 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Idag har vi fått nys om att ännu en vän till krypet är på gång. Min barndomsvän Emelie och hennes Micke som ska ha liten. Gud vad roligt! Vi har varit vänner sen hon föddes  och våra föräldrar bästa vänner, bott grannar och våra syskon är födda med 23 dagars mellanrum. När vi va små sa vi alltid att vi skulle bo på samma gata och vi skulle ha jämnåriga barn och allt skulle vara som det var för oss. Okej nu blir det inte samma gata och det där men det blir jämnåriga barn! :)

Bjuder inte på någon ny bild just nu, men kanske tar en senare och lägger i efterhand!

En fråga till er som vet

Måste man ha en åkpåse till vagnen när det är vinter, eller räcker det med en sån där ullgrej att ligga på och ett täcke/filt över sej? Kan vara bra att veta så jag vet om vi ska införskaffa det också :) Never ending story detta med saker som kan behövas... 

Eller ?


Ny vecka, nya tag

Helt underbart med sovmorgon, sov ända till 10 och det var ytterst välbehövligt! Sovit nästan hela natten dessutom, bara varit vaken en gång. Dom två senaste nätterna har jag fått sova hela natten så hoppas detta med att jag fick upp en gång inatt inte betyder att det ska börja om. Känns iallafall helt underbart av dessa 2 hel sömns nätter jag har haft. Vilken skillnad på energi och ork!

Börjar ju jobba klockan 18 idag, fram tills dess vet jag inte vad jag ska roa mej med. Men lutar åt att det som vanligt inte blir nånting. Skogspromenad med Wilma ska jag ta iallafall och sen får jag väl jaga lite av hennes hår. Hon är inte en stor hund än men gudarna ska veta att hon har gott om hår att fälla. Pust! Har iallafall fått borsta henne idag, även om borsten var ganska otäck. Klo tången däremot är livsfarlig!! Har testat trött Wilma, Wilma i soffan, Wilma i bädden, säga till på skarpen, vara pedagogisk,muta ja jag har testat allt utom att hon blir fast hållen eller får lugnande ungefär. Helt jävla omöjlig är hon. Det har gått jättebra att klippa hittils men sist trilskades hon och vi fick hjälpas åt det sista. Nu denna gången springer hon i panik när tången kommer fram. Drygt och hoppas hon ger sej snart. Kan verkligen inte hitta nån anledning till det heller då det ju absolut inte gör ont eller nånting sånt. Och jag har varit så försiktig när jag har klippt så inte så att jag orsakat nåt trauma för henne heller. SUCK!

Igår bestämde jag mej för att slå till på 2 Dvd-boxar, hade väl helst velat ha 10 eller så men nöjde mej med 2. CSI-Las vegas&Criminal minds. CSI hängde mest med för att den var billig och dom är bra, Criminal minds för att jag verkligen ville ha den! Gillar min samling med Dvd boxar :)


Nej nu ska jag gå ut och kolla om posten kan tänkas ha varit här, måndag är alltid extra kul för då kommer all reklam! :)

Ha en bra dag alla!


En sak till

insåg för en liten stund sen att dagens datum, 10 onde innebär att det bara är 3 månader precis kvar tills krypet är tänkt att komma. 6 månader avklarade, 3 kvar! :)




10-10-10

Puh äntligen hemma! Jag är seg idag och trött så hälften hade varit nog..

Jobbat till fyra, tagit en snabb tur i skogen med Wilma och  nu väntar inte så mycket just för stunden. Vid sju blir det försenat bull-kalas för älsklingen och efter det förhoppningsvis nån bra film på tv.

Fått delar av min jobb vecka bokad nu, riktigt skönt med bokningar men kännbart att jag numera ska jobba på flera ställen. Så två kortkvällar måndag-tisdag Norelund och Annelund. Onsdag en dag tur i Kila-gillberga. Sen på torsdag ska jag göra en dag tur i Västra innerstan och på söndag en tur i Norelund. Gällande helgen tjatade jag till mej besked för att veta om jag skulle jobba eller ej i beslutet om turen i västra annars får man aldrig veta det i så god tid som jag fick idag.
Och med dom tiderna behöver jag bara en hel dag eller två korta dagar till för att fixa nästa veckas timmar. Så jobba 6 av 7 eller 7 av 7 är frågan?? Denna veckan blev det 6 av 7.  5´e helgen på raken nästa helg iallafall och som det ser ut idag 9 dagar på raken som kan bli mer. Helt sjukt egentligen...
 

Från det en til det andra jag vill shoppa jag, vill köpa typ ALLT! Jag vill nya DVD boxar att roa mej med, jag vill köpa julklappar, ja jag vet knäpp men va fan känner mej stressad för det, jag vill till Panduro, jag vill ha nya skor!!! Och jag vill till Ikea, byrå,ljus m.m. Jag vill ha ny soff-filt från Jysk, jag vill ha en ny tvättmaskin. Ja jag vill ha en jäkla massa helt enkelt. Skulle bannemej vilja till Ullared igen också men det kan jag glömma. Likaså tvättmaskinen, julklappar får vänta. Jysk/Ikea med för den delen, prioriteringar kallas det visst. Men ska fundera på Dvd box/ar och skor ska jag köpa. Klippa mej också, och kanske behöva ett par tusen extra i lönekuvertet helst? Kommer dock inte att lysa om det denna gången eftersom jag inte jobbade mycket OB tid i september. Men borde ju få pengarna för röstmottagare jobbet snart tycker jag?

Funderar förresten på att ta mej lite semester, har ju några fjuttiga små dagar kvar. Men när ska jag ta den? Funderar på typ 26 till 1 eller nåt sånt. Känns som bra datum, och vara ledig över en helg skulle inte skada. Ledig överhuvudtaget skulle vara sjukt värt,slippa stressa och bara vara hemma samtidigt som jag inte kan gå back så länge jag har semester. Och när jag börjar igen har jag (förhoppningsvis) bara 2 veckor kvar att jobba. Låter som en bra plan, bara allt går som jag vill.


Nej nu ska jag ta mej en tur och spana in min vän kylskåpet, ett glas dricka och nånting att tugga på skulle inte vara fel.





Får ju inte glömma

Att Wilma minsann fyller ett helt halvår idag, 6 månader blir hon den lilla räven. Snart ska hon få födelsedags gott, favvo benet tandborsten och en ny tuggleksak.





Lilla hon när vi kom hem med henne. Nu mera är hon ju stora tjejen. :)


Hemma igen

Och halva jobb helgen är avklarad. Även hunnit med både det ena och andra efter hemkomsten innan jag parkerade i soffan. Tog en tur med Wilma direkt jag kom hem, hon blev lycklig över skogsturen och nu sover hon som en prinsessa i soffan. Sen tog jag bilen en omgång, är så att jag har bilen ganska mycket i jobbet  nu för att spara på mej själv så att säga och många gånger dyker det upp tillfällen då nån annan ska åka med, Vid varje sådant tillfälle har jag mer eller mindre velat sjunka genom sätet för 1. Jag har inte dammat av den sen jag fick den i juni. 2. Hela golvet bak är (var) belamrat med bla cola flaskor,hund mat,bandspelare,färg och mycket mera. 3. Stereon och alla dess sladdar har varit ett enda huller om buller. 4. Dörrfacken fulla med skräp.
Men nu serni, har jag dammat och torkat av allt fram och plockat ur allt som inte hört hemma i bilen och slängt allt skräp som jag samlat i dörrfacken. Skulle ha behövt dammsuga den också men nu ska vi inte överdriva!

Tog även och skickade dom utdöda solroserna till en sista vila i komposten. Så nu blev det genast lite bättre ute, eller jag inbillar mej det iallafall trots att jag fortfarande blundar varje gång jag ser våran mindre vackra skapelse kallad trädgård. Tyckte förresten att det var taskigt att sätta post lådsamlingen utanför här, nu måste 4 grannar njuta av våran vackra trädgård 6 dagar i veckan också. Hmm, lågavlönad trädgårdsmästare efterlyses?

Vad nu då? Borde utnyttja denna vågen av stillsam energi så kanske ska fortsätta greja? Alternativt sitta kvar där jag sitter.


Förresten blir ibland förvånad av vad som helt plötsligt är okej bara för att man är gravid. Varför är det plötsligt okej att prata med mej samtidigt som man håller mej på magen? Jag känner mej inte bekväm det, inte ett jävla dugg utan blir bara sur. Och på det är det dom som knappt känner mej som gör så. Såsom nya arbetskamrater tex. Vanligtvis håller man inte folk på magen när man pratar med dom så varför ska det vara okej när man är gravid?

Sen detta med tjockis, från dom man känner är det helt okej. Det är gulligt och inte illa menat.  Tex. kallade jag Jessica för tjockis när jag mötte henne på apoteket härom dagen, hon sa ju samma till mej. Men idag fick jag en kommentar från en vårdtagares anhörig. Hon frågade när det var dags, svarade datum och hon säger oj...ja men vissa blir ju stora. What, helt plötsligt var det inte snällt utan det var mer som att oj jag har nog ätit lite för många bullar och annat gott för jag är större än jag borde vara? Eller säga Oj så stor som nån sa en dag.En annan, det är inte två väl? Så jävla stor är jag väl inte?

Så nu är det på detta viset, känner du mej vän eller som bekant får du säga att jag är en tjockis det är helt okej OM du inte menar i som "Oj vad tjock du är" Och är du min pojkvän och pappa till bebisen ja då får du ta mej på magen, med andra ord så är det en enda människa som har rätt att ta på mej och INGEN annan! Klart slut från tjockisen. :)







Nej ska jag? Resa på mej alltså...




Puh

Vilken jävla dag! 2 sjuka på jobbet och en minst sagt kaotisk start på dagen innan vi fick rätsida på allt. Kändes som jag stundom jobbade för 2-3 där en sväng imorse men minsann överlevde jag denna dagen också. Och eftersom det var flera sjuka är det även flera sjuka under helgen så förut minsann ramlade det in tider för helgen så hör och häpna nu gott folk som jag har gnällt kommer jag denna vecka precis upp i mina behövda timmar. Ska man hoppas på att folk fortsätter vara sjuka nu eller får man inte vara så elak? Inte så att jag väl egentligen är så elak men dessvärre måste folk vara sjuka för att jag ska få jobba tillräckligt. Så denna veckan räddad men har inte en enda dag än nästa vecka så samtidigt kan jag inte slappna av bara för det. Jag är liksom bara räddad för denna veckan som har 2 dagar kvar sen är det risk att det är samma ska igen...

Efter jobbet ringdes det från gamla jobbet och sa att mina kläder hade kommit så fick iväg dit, tjata lite med Ylva&Tommy innan jag tog svängen om apoteket. Vet ni vad? Det är förbannat jävla dyrt att ha halsbränna. Men senaste tabletterna verkar fungera än så länge och jag sov hela natten som var hade bara bränna första timmen där efter jag lagt mej. Men jag tänker inte ropa hurra än men om det verkligen fungerar kommer jag bli en lyckligare människa tror jag, eller iaf mindre kinkig.  Och kommer ångra mej bittert att jag inte sökte läkar hjälp tidigare för har ändå gått i nästan 2 månader och endast sovit 2 hela nätter på den tiden.

Rätt nöjd med mina arbetskläder iallafall, dom i hemtjänsten fick ju bara välja på olika dressar. Bussarong&vårdbyxor medans jag hade mer och välja på eftersom jag var på nytorget just då tex. jeans och toppar m.m. Jeansen lär väl dessvärre inte passa på ett tag och likaså toppen (som jag dock inte fått än) men bussarongerna kanske jag kan ha? I en vecka till eller så iallafall. Blir lite full i skratt förresten för tror inte jag har nåt namn längre, nej minsann här kommer tjockisen eller Hej tjockis!


Nej vad ska man ta sej till nu då? Kolla om det är något bra på tv ikväll och krypa ner i soffan. Känns som en okej plan, är jämt stentrött redan. Är idol något att ha i år förresten, har verkligen inte orkat engagera mej i att titta på det. Vet inte om jag har jobbat eller vad jag har gjort men har inte sett på det iallafall.. Åh kom på att jag var hungrig med, kebab och ris skulle allt sitta bra tror jag. Får se om jag får medhåll. :) Tror det finns det mesta till det hemma iallafall.





Senaste nytt till krypet


Ett välkomstpaket ifrån Goboken med lite smått och gott. :)

 


Inte blev det bättre

Nyss hemkommen ifrån chefen,mitt papper ifyllt sånär som på att jag ska sätta mej och skriva om en arbetsdag. Pappret hon skulle ha och fylla i är lämnat och jag skulle få det i nästa vecka för att skicka in.

Pratade med henne om eventuell möjlighet att gå ner i % fram tills Hp, men det får jag inte. Enda möjligheten är att isf på ett from 1 november sänka min tjänst på ett år och det vill jag ju inte för allt i världen. Då kan det dessutom hända att min föräldrapenning skulle komma att baseras på den % och det går ju heller verkligen inte ihop. Så där fanns det inget att hämta.
Pratade om att det inte går ihop med timmarna och lösningen på det hade hon iallafall och det är att jag ska börja jobba på fler ställen nu. Kommentarer känns överflödiga....

Och det sista som jag känner mej mest översegiven över är detta med +&- timmarna. Om det var nån som orkade läsa igår så har jag ju gått 30 back på 3 veckor. Har ynka 30 kvar att ta på. Nu är det ju så att innan jag går på ledighet kommer dessa regleras och har jag minsta timme minus så kommer det att bli verklighet att jag får betala tillbaka.Vanligtvis kan man ligga på upp till 40- men inte när man ska vara borta från jobbet under en längre period då ska man regelras till noll. 
Så från och med nu är det hej då mitt liv, hej jobbet som gäller. Fram tills det att jag ska gå på ledighet kommer jag inte att planera en sak utan alla dagar ska finnas fria för ev jobb. Jag får ta vart enda litet 3-4 timmars pass dom bjuder och varenda delad tur alá 7 timmar på en hel jävla dag.
 Kan inte riskera att få en "räkning" på timmar som inte funnits för mej och sen behöva betala tillbaka med pengar jag och bebis behöver när vi ska vara hemma.
Inte för att jag har sagt nej till jobb för att bara vara heller utan det har ju vart för saker har varit planerade men som sagt är det slut med det nu och jag ska inte planera en sak till eller ens tänka tanken på att vara/behöva vara ledig en dag....

Idag står det en kort jobb kväll på schemat, och dagen är fri. Borde försöka att tvätta lite och kanske städa litegrann. Tråkigt men med håriga djur så behövs det. Men innan det överväger jag att gå upp och krypa ner i sängen hos min älskling en stund. Skulle inte skada med en timme sömn till. Hoppas på att det ska hålla sej från att regna också, då blir det en skogstur med Wilma. Fast vi har ju regnkläder bägge två och jag äger stövlar så egentligen kvittar det ju huruvida vädret är. Hursomhelst så ska hon få sej en skogstur iallafall.


Sötisen hittade ett nytt sätt att sova i soffan på, använda husses ben som "korg". Dock så det lite trångt ut..


Orkar inte...

Känns som jag spyr på allt just nu, eller nej inte allt så klart men jag är så jävla trött på jobbet. Eller inte jobbet heller det är fel. Jobbet funkar men upplägget fungerar INTE! Kollade mina timmar förut och kan konstatera att jag har gått back 30 timmar på 3 veckor. 30 timmar ä förbannat mycket timmar och dessutom var dom timmarna viktiga för mej. Hur ska det gå under dom ca 6 veckorna till som jag ska jobba? Gå ytterligare 60 back eller vad? Verkar inte som jag kommer att jag jämt upp denna vecka heller. Vill inte ha det så här, känner hur jag stressar sönder mej och jag har aldrig varit en stressad människa förut.
Är det nån som har nån bra förklaring på hur det kan få vara som det är? Att man ska ha som fast tjänst att aldrig veta när,om,hur och vart man ska jobba från ena dagen till den andra. Jobbade ihop med en idag och vanligvis sitter med det här.Hon skulle inte kunna tänka sej att jobba helt i BE. Bara det tycker jag säger en hel del, hon berättade också att jag kan som max ringas ut 5 dagar innan jag ska jobba. 5 dagar? Som fast anställd med ett schema vet du vad du gör om ett halvår jag och andra med mej i BE får veta max 5 dagar innan?
Har sagt det förut och säger det igen, jag ångrar bittert att jag tackade ja till detta. En gång i tiden vet jag att det var ett bra jobb, men det var sålänge det iallafall existerade struktur och man hade schema.

Var ju hos läkaren idag också, blev väl inte så mycket klokare av det. Ett recept på halsbränna tabletter fick jag och sen så tyckte han väl för smärtans skull att jag skulle försöka att strukturera och modellera med jobb tiderna som han sa. Jobba kortare dagar så jag skulle slippa ha så ont. Bittert med tanke på att jag allt som oftast bara jobbar korta turer och som ovan nämnt inte får det att gå ihop som det är hur skulle jag kunna jobba mindre, eller kortare? Uh jag är så trött nu, kan verkligen inte sätta ord på hur enormt trött jag är......

Jaja det går väl över det med nångång, dettta är ju inte för alltid även om det är som det är nu.. Imorn ska jag pallra mej upp tidigt och träffa chefen för att fylla i papprena om havandeskap. Min största mardröm just nu är att jag ska få avslag. Då vet jag inte vad jag gör. Annars imorn är planen att jobba en kortkväll alá 3,5 timmar igen. Sen får man se vad som händer till helgen, inte hört något om den än..

Till något trevligare nu då, var med Pappa&Ingela och kollade på ett hus här i Annelund förut. Jätte mysigt hus och dom verkade gilla det. Skulle bli så glad om dom flyttade närmare, bor alldeles för långt ifrån som det är nu tycker jag! Fick presenter av dom också, en 3 stänglad lila orkide,en parfym Escada-Magnetism och en stooor toblerone (för omväxlings skull ;))

Har nu ännu en ensam hemma kväll, gillas inte! Vill ha mitt hjärta hemma nu... Men men imorn ses vi ju en sväng på förmiddagen iaf  och det är mer än vad vi gjort idag de.
En bra sak med kvällen och det är att Greys Anatomy börjar ikväll vilket är efterlängtat!



v.27

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 5 okt 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 183 av 280. (65,4%).

 
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 97 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg. Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och sin blivande pappas.



Blommor, djur och lite allt möjligt.

Idag var det ju dags för besöket hos BM, allt var bara fint med bebis. <3 Mina mått, vad det nu var som mättes? låg precis på kurvan. Blodtrycket bra. GLÖMDE att väga mej, illa!!! Men sen tyckte väl inte BM att det verkade vara allt för bra med mej själv så imorn har jag fått en tid till läkaren så får vi se vad som händer. Skulle även ha gjort ett besök uppe på lab men hade tydligen min dementa tvilling med mej idag också. SUCK! Men jag ska ju dit imorn så jag åker tidigare och tar vägen om lab då. Blir så trött på mej själv, är ju stundom helt jävla omöjlig. Undrar vad jag glömmer nästa gång? BM var förresten sen som vanligt, tur att jag hade trevligt sällskap av Linda i väntrummet.

Har även försökt att få tag i chefen idag ang. papprena om havandeskap. Var viktigt att få in dom så fort som möjligt så hoppas hon har tid med mej väldigt snart. Men först måste jag ju som sagt få tag i henne. Idag lyckades jag inte. Bättre lycka imorn!


Tog en tur om torget förut och hälsade på mamma. Med hem följde en hel hög Hibiskus blommor. Love it!! Två aprikos och två rosa. Dom aprikosa ska få ersätta den jag redan har i sovrummet och dom rosa har fått inta vardagsrums fönstret istället för dom utblommade orkideerna. Älskar hibiskus, utan tvekan vackraste blomman som finns. Sen har jag ju sån tur att jag får bra priser också :) Kom senare på att jag skulle ha haft två andra blommor i köksfönstret också så fick ringa och beställa hemkörning. Kommer väl om en stund här!


 Idag har Wilma och Sally fått lite skogsterapi, det var välbehövligt även om inte promenaden blev jättelång för det orkade jag inte. Sötaste djuren iallafall, hemma är dom inte vänner men på promenaden höll dom koll så att den andra hela tiden var med.

Har haft gubben som ska fixa micron här nu bara 4 dagar senare än utlovat och nu verkade det som micron ska fungera så nu beger jag mej till domus en sväng jag. Se om jag får paketet med mej idag.  
Ikväll är det Desperate också, åh så jag har längtat! Undrar vad för gott jag ska till det? Måste ju firas! ;) Får se vad domus har att bjuda på. :) Annars fanns det minnsann nachos kvar sen i söndags och det borde inte vara farligt att äta idag?

Dagen idag

Idag blev ingenting som det var tänkt, när klockan var 5 i 7 ringde dom och väckte mej från jobbet med en 7-16 tur. Självklart tog jag den eftersom jag verkligen behöver varenda timme jag kan få. Men dagen fick ju sin start, hann inte med nån ordentlig frukost utan slängde bara i mej en yougurt när jag kom till jobbet och detta resulterade i ett härligt illamående som har hängt i i princip hela dagen. Men slog nog bannemej ett halvt hastighets rekord, ungefär 15 minuter senare var jag på jobbet och hade hunnit rasta Wilma en snabbis också. Yeaj! Är det en merit?

Efter jobbet gjorde jag stan en sväng, hade min dementa tvilling med mej som uträttade ärendena så ett under att jag ens fick nåt med mej hem.

1.Jag skulle köpa rost bröd för att göra varma smörgåsar, glömde det.
2.Skulle posta kort till kusin som fyller år, köpte,skrev,la i present och åkte iväg trots att jag parkerat brevid lådan.
3.Skulle hämta jotex paket, la på med mamma i telefon eftersom jag skulle göra det och går ut ifrån domus?

Men det löste sej genom att åka till en annan postlåda, köpa brödet på pekås och bestämma sej för att skita i paketet. :)
Råkade visst skämma bort mej själv med lite underkläder på Kappahl också, sånt som händer ibland och jag kände mej en smula mer rogiven i kroppen.

Nu sitter jag och dör i soffan, ont i muskeln/nerven där bak i baken. Jämt så jag tror jag går åt ibland, dök upp igår och försvann visst inte och på det håller väl hela min nedre del av kroppen på att värka sönder känns det som. Ska se vad BM kan tänkas säga om detta imorn. Hoppas på dunder kur mot detta med. Annars ser jag fram emot morgon dagen, få lyssna på bebis hjärta igen. Och vad man nu gör mer? Vill bara få veta att allt är bra och så är jag lite nyfiken på hur tjock jag kan tänkas ha blivit. Jag gissar på kanske 10kg? Vad tror ni som känner mej?

Nu ska jag fixa mej mina varma smörgåsar och ladda för en ensam kväll framför tven, eftermiddags vecka för älsklingen och jag tycker att det är skit tråkigt!





Ni glömmer väl inte kanelbullens dag idag? Jag har inhandlat stora kanelbullar men inte ätit dom än, men åt kanske 1 eller 3 små på jobbet tidigare.


Söndag

Hemma igen efter att ha tagit ett kort jobbrejs i Tveta, även hunnit med att handla på ica en sväng och nu sitter jag och känner att det är hopplöst! Ringdes om jobb för kommande vecka, har 3,5h imorn och 4h på onsdag,tisdagen kunde jag ju som tidigare sagt inte men där rörde det ett 4h pass. Mycket bra start på en vecka som inte ens har börjat. Har lust att sätta mej och grina för denna starten gav ju ganska tydliga tecken på att jag antagligen inte kommer att gå med plus denna veckan helller och absolut inte kunna ta igen det jag redan har förlorat. Är det så här det ska vara hela hösten eller?? Fixar inte det, kan inte ha en heltidstjänst där jag inte får ihop timmarna och med det riskerar att hamna på minus sida. Det värsta är att allt hade kunna vara så jävla mycket bättre men nej jag skulle vara 100% helt på ett ställe där det inte går ihop??? Jag kan verkligen inte förstå meningen med det men så skulle det vara :(

Bara att hålla tummarna nu för att det dyker upp jobb torsdag till söndag och att det är såpass långa dagar att jag får ihop timmarna...

Hade tänkt att jag skulle ha gjort nånting vettigt av denna dagen men nu känner jag inte för att göra ett skit, så antar att jag bara blir sittandes här. Enda jag måste göra sej är att städa efter Wilma en sväng för minsann hade hon läst en av mina tidningar i småbitar nu under morgonen. Jobbigt att städa men bättre hon äter tidningar&papper än skor ;) Får nog ta en sväng på skogspromenaden med henne också, är nog bra för både mej och henne med liten promenad.



En bild på en antagligen väldigt liten Wilma, snodd från hennes uppfödare. Var osäker på om det verkligen är hon men fanns ingen annan som var mer lik? Och hon var mer grå som liten än vad hon är idag..


Det blir en del

Nyss hemkommen från hundpromenad, har gått en svängom i skogen och stackars Wilma fick en skräckupplevelse. Mötte på en stor ruggig schäfer som var bunden utanför ett hus. Den var som sagt stor, såg arg ut och lät arg och jag förstår att Wilma var rädd, skulle jag också har varit av att möta en dubbelt så stor varelse som skäller på mej.

Tidigare idag har vi varit på dop i för Nelly i Grums. Det var trevligt, mysigt med dop och jag längtar verkligen tills vi får ha ett eget!!! Tyvärr glömde jag kameran hemma...

Annars då dom senaste dagarna? Hoppat hit och dit och jobbat, varit på kalas och ja inte så mycket mer kanske?

Blivit tjock också får jag väl tillägga, nästan skrattretande. Skulle ta på mej mamma byxorna jag köpte av Marie i torsdags, dom var för SMÅ. Dom passade när jag köpte dom i augusti men har inte använt dom förrens nu när jag tydligen inte kunde använda dom. Samma sak uppenbarligen med alla stövlar. Antingen för små över fötterna/anklarna eller för tajta i vaderna. Men det är väl inte så noga egentligen, men hade velat ha finare stövlar på mej idag och inte tygskor. Men byxorna stör mej, jag köper inte mamma byxor för att inte kunna använda dom..Jaja Tradera blir det för dom, gör ändå ingen nytta hos mej..

Firat älsklingen på hans födelsedag idag, eller ja fira? Paketöppnande till frukost iallafall och nu firar han med fylla i forden. Blev en hel massa paket från mej, tycker jag är kul för paket är kul och särskilt många paket! :)


Av mej fick han saker till barrummet,glas,tavlor och en flaska Galliano. Underkläder,presentkort på biltema och ett par converse.
Syster min var här igår och gratulerade med en frän spritflaska och mormor kom med en blomma. :)


Imorn väntar jobb för min del, en kort dag tur 7-11,30. Hoppas verkligen nästa vecka blir bättre än dom två som varit. Förra veckan gick jag back 8,5h och denna veckan blir det 12h. Inte hållbart om det ska vara så här hela hösten och känner mej så stressad över det, imorse låg jag verkligen och hoppades på att bli sjuk, få en förkylning som hänger i några dagar. För om jag är sjuk kan jag inte gå back eller hur? Hemskt men helt ärligt var det min tanke :( Har ännu inte en enda timme inbokat i veckan som kommer och jag behöver 40 timmar. Hoppas jag får höra något imorn.

Denna veckan kan jag jobba allt utom tisdag förmiddag för då väntar BM besök, visserligen kan jag få ledigt den timmen men att sitta med en lapscare lista och vänta på mitt besök hos BM känns inte okej. Kan ju bli fel i planeringen eller det blir försenat där så nej jag vill inte ha nån tid att passa. Undrar hur det går för oss där? Just nu mår jag inget vidare, sömnstörningarna för halsbränna, trött i själen,trött i kroppen och ont i höfter,ryggslut,rumpa och till och från rejält ont i magen. Jag blir helt slut i kroppen på jättekort stund nu.
Undrar om hon har något mirakel medel till mej? Inte så troligt men kanske finns några smarta tips. Om jag bara fick sova ordentligt på nätterna skulle allt vara så mycket lättare känns det som. Skulle fortfarande ha ont men den smärtan är ändå hanterbar och jag skulle vara på så mycket bättre humör med ordentlig sömn.

Okej nu kom jag in i gnällinga igen, som vanligt!!! Men nu går vi vidare, jag ska grejsa runt lite på datorn nu och sen får man se om det finns något värt att kolla på tven. Har köplust med vill ha nån ny DVD box att kolla på, säsong 2 på criminal minds funderar jag på. Om den finns till nåt bra pris..
Längtar tills imorn kväll, då ska det bli helg mys som vi inte hunnit med än. Ska hyra film och göra nachos. <3

Idag är det förresten 100 dagar kvar tills BF, inget är mer efterlängtat än det och faktiskt känns inte hundra dagar så mycket. <3

Avslutar med 2 till bilder från dagen som varit


Hjärtat och Tina fick det bli!


Just det, kommer ni ihåg Goodiebag som jag tipsa om för ett tag sen? Detta fick jag igår:


Var rena lilla julafton igår för dessutom fick jag 150:- i presentkort från http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864
Gratis är bra :)


Idag är ingen vanlig dag...

För det är älsklingens födelsedag! :) Grattis!





RSS 2.0