Helgen

Blev en klart bra helg. Lämnade av barnen vid 4, hem och drog igång musiken, slängde en färg i håret, städade och fuldansade runt i väntan på kvällens sällskap. Nån timme på altanen innan vi åkte mot slottsbron och hämtade bästis och sen mot hassleparken. Kevin som fått körkort i veckan bakom ratten på syrrans nyinköpta rosa limo. Några timmar i parken sen styrde vi mot väse för att hämta Fridde som hade åkt med en annan bil från Stockholm. Till Karlstad för mat för några i bilen, lämna av Sandra i slottsbron och sen hemåt. Somna sen gott längst bak i bilen, så mysigt att kura ihop och sova sista biten. Bra helg tack för det alla inblandade 👌 


Mysdag igår och vardag idag igen. Helgerna är alldeles för korta! 

Nu laddar vi för jobbvecka, Bobbos födelsedag, jobbhelg och kalas. 



Lördag

Blir inte tätt mellan uppdateringarna här inte. Går i ett hela tiden och känns som en lugn stund knappt finns. 


Vi är tillbaka i vardagen igen, dagis, fritids och jobb. Och att inte glömma Wilde har börjat skolan. Han trivs så himla bra hittills och det känns så bra. Han har fått massa nya kompisar och han och William som vi träffade innan skolan började har verkligen hittat varandra. Sånt blir man glad av, igår när vi kom till skolan hann vi knappt in på skolgården innan William och Denize kom springande och dom drog iväg alla 3. Härligt! Liten har verkligen blivit stor.

Och Oliwer är kvar på dagis han såklart då. Den perfekta dagisungen som alltid får beröm för sitt härliga humör och han äter så bra m.m. Undrar alltid vems unge dom pratar om, Oliwer hemma är ju mest kaos, ett humör som inte liknar nåt och gnäll och maten ska vi inte prata om den är mer på golvet eller innanför kläderna än i munnen. Men skönt ändå att få beröm :) och när han är på gott humör är han ju så galet rolig och charmig så. Bytt säng till han har vi gjort med. Hjälp mej! Nattningarna är hemska! Men hittills när jag väl fått han att somna i den sover han resten av natten. På både gott och ont alltså. Fördelarna kanske väger över nackdelarna?  Tänker att det kanske beror på att de är nytt därför inte läggningen funkar men blir förhoppningsvis bättre, vill helst inte byta tillbaka till spjälsäng heller och riskera att han klättrar och ramlar ner så han slår sig halvt fördärvad heller. 

Mitt i väldigt välbehövlig 3 ledig helg nu iallafall. Fridde är i Stockholm på grand Prix och vi andra är hemma. Marknad i Nysäter idag, min absoluta favorit men kommer inte att åka dit. Blir bara kaos av allt så fort man åker iväg ensam så håller mej hemma. En tur till kvantum och paprika grejs som Wilde ville på iallafall och sen ska jag lämna barna hos farmor och farfar för det vankas fest ikväll. Inte vart ute på 3 månader så denna helg och fest är efterlängtad! Vill att dagen ska gå fort så det blir kvällen nu. Hoppas vädret blir lite bättre med. 



Helgen

Denna helgen blev inte som tänkt, skulle åka till kusten med pappa och Ingela men pappa avbokade under veckan så då bokade jag plats på en loppis igår istället. Men så igår morse vid 9 ringde pappa och sa att vi åker ändå, men då var det liksom redan försent för oss att haka på. Dock ringde han igen kvart i 2 och berätta att dom var på väg hem igen pga av dåligt väder så antar att vi inte missade nåt ändå. Jag stog som sagt på Loppis i tveta bygdegård. Gick så himla segt första 1 och halv timmen men sista tiden gick det desto bättre och blev både förtjänst och mindre grejer med hem. Och vet ni vad?! Jag handlade inte ens nåt själv 👌 Var så himla inställd på att jag skulle ha förtjänst och inte vara där för att handla. 


Dom slantar som tjänades investerade jag klokt -familjepizza igår och en tur på Kappahl idag. Och så fick wildes spara till kattunge sparbössa några kronor. 

Måste berätta att vi fått en växasäng till Oliwer med. Skänktes bort på en sida på Facebook och jag tackade ja. Förväntade mej väl kanske ett renoveringsobjekt men nejdå liten tvätt bara så är det bara att använda sen. Nöjd! Men vet inte när man ska våga byta med tanke på Oliwer och sömnen. Och hans nya vanor att gärna låta nattning ta upp emot 1 och halvtimme med klättra, greja och masa innan han somnar. Så ett tag till blir han kvar bakom spjälor tror jag bestämt 🙈

Söndag kväll nu, helgen gick allflfes för fort inte ens hunnit känna att jag är ledig än innan de är dags att dra igång en ny vecka. Idag har varit en lugn och händelselös dag. Städa, tvätt, tacos, grejat ute, planterat och promenader gånger 2. En tur i förmiddags och "gjorde stan" sen tog vi en eftermiddags tur jag och Oliwer och kikade på hästar och plockade blåbär i Gunnarsbol. Nu ska jag snart krypa ner i soffan med godsaker och The originals. Ska bara greja lite till först för blir ju aldrig klar med nåt och förbereda för morgondagen. 


Bara jag som har höstkänlsor redan? Vill bara köpa massa mysiga kläder till barnen, göra höstligt hemma och mysa med levande ljus. Visst har vi fina stunder på dagens ibland men mest av allt är det kallt blåsigt och fuktigt tycker jag. Höst alltså! 


Onsdag

Mitt i veckan, dagarna bara springer förbi. 


Sen sist då? 

I förra veckan, tisdags kanske? Fick jag veta att jag äntligen fått en egen heltidstjänst på schema. Fattar ni vilken känsla? Från att ha flytit 100% till att ha 61% tjänst och flyta 39% och sen 75% och flyta 25% ska jag äntligen inte flyta en endaste timme. Ska såklart fortfarande ha årsarbetstid men jobbar jag extra är det för min egen skull, för att få timmar för att vara ledig eller kunna byta men jag måste inte jaga en timme mer. Ingen mera stress för att det är dåligt med jobb och man riskerar att hamna på minus. Och ledig, jag kommer att kunna vara ledig. Inte behöva jobba så gott som varenda vardag. Har i princip bara varit ledig varannan helg under tiden jag flytit. Nån enstaka vardag ledig ibland men ofta11 dagar på raken. Aldrig orkat känna sig riktigt ledig. Men nu inget mer sånt! Den känslan efter 7 och ett halvt år med flyttid är underbar! 

Helgen som var bestod av jobb fredag till måndag. I fredags var min syster barnvakt och tog med barnen till Leos lekland. Gissa om barnen var nöjda? 

Igår en ledig dag för det är inskolning på fritids. Äntligen barnomsorg igen! Oliwer började i måndags och efter idag inskolning 2 så är även Wilde redo för fritids. Tror fritids kommer att bli så bra, Wilde trivs redan och längtar dit igen. Han har fått en ny kompis William som han var hemma hos flera timmar igår efter inskolningen. Personalen på fritids verkar toppen och lokalerna är superfina -nybyggda och fräscha. 

Ikväll är det jobb för mej, flyttad och ska jobba i Vbro. Först tänkte jag nej jag vill inte men nu känns de helt okej att få se nåt annat och skulle jobba med en som jobbat hos oss så detta blir nog bra ändå.  Sen 2 arbetsdagar kvar till helg och i helgen ser det ut att bli en tur till kusten med pappa och Ingela. Mysigt.

Nu ska jag ta och packa allt som ska med till fritids och göra barnen redo för ett par timmar på dagis/fritids. Själv får jag väl passa på att städa medans dom är där. Som vanligt så fort jag bli ensam en liten  stund. 👌 



Nöjd

Igår fick jag några välbehövliga timmar för mej själv. Barnen skulle vara hos Ewa på eftermiddagen när jag skulle jobba men skrev och fråga om dom fick komma tidigare och det var inga problem. Och vad skulle jag göra då? Städa! Nog för att man kan städa med barnen hemma men de blir inte lika bra. Oliwer älskar kaos och går gladeligen från rum till rum och vräker ner allt i sin väg, sen vill han gärna hjälpa till vilket i slutändan blir 3 dubbelt arbete för mej 😂 Sen och behöva passa på han hela tiden så blir det i samma sak heller. Såå några timmar för mej själv resulterade i ett hem som inte varit såhär rent och fint på många många månader om inte år?!


Skön känsla att åka till jobbet och ha fått så mycket gjort. Och när man sen får sms att man gjort så fint hemma ja då blir man extra glad ❤


Idag är jag ledig. Vi ska iväg till furuskog och träffa en av wildes blivande klasskamrater för lite lek och fika. Kul att han får lära känna nån kompis innan. Var mycket tillsammans på öppna förskolan och babymassage när dom var bebisar men det minns ju inte dom. Hoppas det fina vädret som är just nu håller i sig. Imorn börjar jobbhelgen och avslutas på måndag. Oliwer börjar dagis igen på måndag och på tisdag börjar inskolningen på fritids för Wilde. Ska bli skönt att ha barnomsorg igen, har varit ett pysslande att få ihop allt men skönt för barnen att ha lång ledighet och inte behöva iväg till ett främmande dagis som dessutom inte Wilde ens hade fått vara på mer än 3 dagar ändå innan hans dagisplats var borta så Oliwer hade behövt vara ensam och Wilde ha barnvakt denna veckan ändå. Ett enormt tack till alla som ställt upp och hjälpt till med barnen iallafall, det är guld värt! 


Frammegården 29 juli

I lördags eftermiddag packade vi in oss i bilen och åkte mot Frammegården för att sova där. En grå dag med regn, man fick höstkänslor. Förväntansfulla klev vi in i huset och ville ha känslan. Och jo den fanns där. Inte som första gången långt ifrån men bättre än andra gången. Vi kände liksom att här är vi inte ensamma. Hände dock inte så mycket under kvällen. Mest känslan, lite ljud och sådär. Hade ouja board, emf mätare och Ghost radio och alla dom här gav tecken på att vi inte var ensamma. När syrran och Anton körde ouja board (jag vågade inte) fick dom samma svar där som Kevin som satt med ghost radion fick. Lite fränt. Men mer än då var de inte. Gänget som hade varit där natten innan oss hade skrivit i gästboken att dom åkte hem för dom inte var välkomna. Precis som vi kände då första gången vi var där och vi åkte hem mitt i natten. Denna gången fanns inget behov av att åka hem och jag somnade gott på en madrass på golvet. Hade inte hänt så mycket mer under natten heller. På morgonen sen fick jag äntligen dricka mitt morgonkaffe på denna fina gård, nåt jag gått miste om dom tidigare gångerna. Sen städade vi ihop och styrde hemöver igen. Bara 1 och halv månad kvar tills vi åker igen men då är vi ett stort gäng från jobbet som ska dit. Längtar och hoppas på att den kvällen ska bli mera skrämmande.


RSS 2.0