Måndag



Helgerna går alldeles för fort.. I lördags stog det loppis på schemat. Vi var 3 stycken som hade loppis på barncancergalan.. Det gick väl sådär ska jag säga, hade kunnat gå både bättre och sämre så. Gick med vinst iallafall och ett litet stöd mot barncancer kunde lämnas. Wilde var med hela dagen och va så duktig! Han var så nöjd, han hade med lite bilar att sälja och pengarna han fick in använde han bla för att köpa supergodis och stödja supersnöret. Sen fick han kolla på teater, rida och greja med kreasand. Lekte hela dagen med kompisen Linnéa från dagis. Vi avslutade dagen med att köpa med pizza hem sen var det melodifestivalen och en slapp kväll. 

Kunde ju såklart inte låta bli att handla lite av mina loppis kollegor. Lite kläder till mej som tyvärr inte passade men tror kanske nåt av det kan va nåt för syrran annars säljer jag vidare. Fick mej iallafall en flufffleecejacka att ha i jobbet som passade perfekt :) Oliwer fick en superfin baseball jacka och en stor go apa att leka med. 

Igår var det söndag och en rätt go dag. Långpromenad med Oliwer, Wilde var med pappan i garaget. Sen storhandlade vi, hade Pappa och Ingela på kaffe och avslutade dagen med soffläge, bingolotto och farmen. Japp vi är som ett pensionärs par som spelar bingo haha. Jag gjorde go mat med, fläskfilé med champinjonsås och hemmagjord gratäng. Fick klart godkänt. 


Måndag idag och hemmadag. Ikväll vankas det jobb, lyckades tillslut få mina 2 februari turer jag ville ha. Trodde nästan inte jag skulle lyckas inte alls fått erbjudande om många kvällar trots att de verkar finnas och jag ligger tillgänglig.... Men kanske kommer så sist jag bara kan i rekryteringen? Måste kolla upp de så jag vet. Innan jobb får de bli städning, tycker jag städar jämnt men de syns inte 😂😂😂

Fredag



Heldag i Karlstad idag med syster&barn, lyckad sådan. Nöjda och glada barn mest hela dagen. Oliwer har vart på gott humör och Wilde har vart på lydigt och gott humör. Känns som vi varit runt halva Karlstad. Shoppat lite smått och gott till barnen mest praktiskt och 
behövligt men lite kul också och ytterst lite till mig själv. Som de brukar va. Wilde har gått lös på toys r'us han med sina sparade pengar och presentkort. Det lär va kul att va 5 år och kunna shoppa loss på de viset. 

Käkade lunch på Subway, det smakade gott tills jag insåg att jag hade fått ett långt mörkt hår inbakat i brödet. Som ersättning för den suben då? En ny 15 cm sub, precis vad jag var sugen på just då när det kändes som man hade hår mellan tänderna och på tungan. Huh! 

:) 

Nu är det en film på tv, sen får det bli sängen och ladda för morgondagens loppis. 

Korvis ligger här bredvid och sover.. 



Torsdag



Sitter i soffan och gör för en gångs skull ingenting, Oliwer sprattlar bredvid och Wilde äter mellanmål. Jag laddar för en jobb kväll, Ingela kommer hit och passar barnen tills pappan i huset kommer hem från sitt jobb. Brukar vanligtvis inte alls gilla att jobba kvällen för hela min dag är liksom förstörd då, tar mej aldrig för nåt bara väntar liksom. Men inte idag, har inte hunnit med att få den känslan när man ska lämna på dagis, göra ärenden, få sig dagens mil, städa och hämta barnet igen. Känns helt okej istället, väl utnyttjad dag :) 

Snart helg med, fullt upp! Imorn Karlstad med syster och barnen. Lördag är det barncancergalan på medis och loppis där jag och Mickan ska vara med. Kul! Hoppas på bra försäljning. Wilde ska vara med där hela dagen för hans kompis från dagis ska också vara där. Blir nog kul för han där! Massa kul för barn som jag fattat. Och godis! Haha 😂 

Allt detta ska med! Sjukt mycket grejer det blir på 2 barn som växer som ogräs. 


På tal om att växa imorse fick vi vända och gå hem igen för Wildes skor var försmå.. 3e paret denna veckan.... Dags att inventera storleken större förrådet och tror vi klarar oss sånär som på 1 par helt vanliga "gympaskor". Imorn måste jag dock köpa nya allväders stövlar åt han eftersom jag skulle va smart och tvätta dom i maskin... Inte så smart visade det sig, helt omöjliga att torka så luktar dött av dom. Och Wilde är inte glad för det var hans bästa skor och inga andra duger lika bra. Vinterskor köpte jag i onödan för han har bara haft allväders stövlarna hela vintern och nu var dom försmå istället. 

Nu ska jag avrunda här, plocka ihop alla grejer och vara redo att åka när Ingela kommer. 


Tisdag



Helgen blev lyckad, det hade gått bra för Oliwer och Wilde att sova hos Ewa. Lite gnälligt och grinigt men Oliwer är ju Oliwer så. Skönt att de hade funkat. 

Och vi hade en bra kväll. Väldigt trevlig 40 års fest, det bjöds på den nog godaste smörgåstårta jag någonsin ätit. Trubadur som spelade och körde musikquis (som mitt lag kunde ha vunnit men förlorade på lagnamn hade samma poäng som vinnande lag.) Trevligt att hitta på nåt tillsammans, kul att komma ut och umgås med folk. Och avslutningsvis sjukt skönt att få sova sammanhängande på de! :) 

I lördags 👆

Igår var jag och barnen med Emelie och Nova på kanalcafet. Vilket mysigt ställe och vilka goda räkmackor och god latte. Kan inte annat är rekommendera. ⭐⭐⭐⭐⭐



Idag var det dagis dags igen för Wilde,  jag och Oliwer trampade milen vi. Skönt! Annars händer det inte mycket. Ser framemot helgen istället, Karlstad med syster och barnen på fredag. Barncancergalan på medis på lördag där vi ska va med och ha loppis. Hoppas på att blir lyckat. 


Igår kväll sa jag hej då till mitt röda hår.... 



   

Buzzador gånger 2



Längesen jag kommit med i några kampanjer men nu så har jag helt plötsligt kommit med i 2 stycken.  

Den första är rynkeby fruit drink.


Och den andra är Arla Ko® Grekisk Yoghurt. 


Väntar på kuponger så jag kan hämta ut de nu sen kommer recensioner :) 



Torsdag



Dagarna går.. Har iallafall blivit friska här, långdraget för Oliwer medans Wilde fick ett par dagars snorig näsa bara. Och snart är februari slut! Äntligen! 

Händer inte så mycket här, det hinns liksom inte med.. Är iallafall ute och går en massa, bra att röra på sig och Oliwer sover gott. Blir förhoppningsvis nåt kilo lättare "på köpet". Jag försöker iallafall 👍Och under tiden kan man alltid ringa en vän i lugn och ro. Eller som igår när jag hängde med en arbetskamrat när hon skulle på besök långt bort, väntade utanför medans hon jobbade och gick med tillbaka. Kul med sällskap :)

Igår var jag på Sir William Wallace pub med ett gäng ifrån jobbet. Mixquis och mat, en del drack lite gott med men inte ja. Med en bebis som inte sover så är det ingen bra idé att dricka mitt i veckan om man ska orka med. Men man kan ha lika trevligt ändå. Maten var.. Ja gott var de ju men ingen topp hit kanske har ju klart ätit godare. Mysigt ställe annars och kan absolut tänka mej att gå dit igen. En bra och trevlig kväll :) Tack allihopa! 

Nu är det snart helg och denna helgen är det faktiskt tänkt att vi ska gå ut. Är bjudna på 40 års fest. Oliwer ska sova borta för första gången. Jag undrar jag hur det ska gå, han och hans humör och dåliga sömnen. Men nån gång måste man pröva och funkar det inte så har vi iallafall provat. Ska bli riktigt skönt att hitta på nåt tillsammans utan barn för det va drygt 1 år och 3 månader sen sist. Och sova!!!! Alltså jag har sovit max 3 timmar åt gången, hänt kanske 5 ggr att han sovit 4 timmar sen han föddes ibland har det knappt gått en timme mellan uppvaken på natten  och väldigt många morgnar startar 4-5.. Ska bli så skönt att få sova sammanhängande behöver verkligen det. (Och såklart hjälps vi åt annars men man vaknar ändå även om den andra som tar Oliwer just då..) Nej helgen ser jag fram emot nu och hoppas det ska gå bra. :) 

Men innan det är det en dag kvar. Imorn blir det en städ, tvätt och handling. Skönt att ha gjort innan helgen. 

I tisdags var det en kall och fin dag. 

Tisdag



Fortfarande sjukstuga och fortfarande Oliwer det gäller. Ett besök på vc igår eftersom han hostar så hela han studsar mellan varven. Men fortfarande bara en förkylning, skönt är ju inte utan att man oroar sig för rs och annat dumt när liten är sjuk. Luftrörsvidgande fick han utskrivet för att lindra. Vi andra är pigga igen även om jag fortfarande inte känner mej helt 100 i kroppen och mår konstigt, huvdvärk, trött och sådär. Långt gången sömnbrist ihop med sjukdom = inte så konstigt man inte mår helt bra på direkten kanske.... 

Igår var de även dags för Wilde att göra ett besök på BVC. 5 års kontroll och vaccin. Min stora kille, han var så duktig där så och fick beröm av Birgit. Hon är ju toppen hon med och Svea känns mycket bättre som BVC. De får bestämt bli att lista Oliwer där med. Borde ha gjort det från början.  Förövrigt såg allt bra ut, växer så det knakar. Växt nästan 1 decimeter sen sist. Perfekt bmi och följer kurvan. Bra barn! :) Efter fick han köpa sig tuggummi på apoteket, har man vart så duktig och tagit spruta ska man ju ha belöning.  Var orolig att han skulle bli dålig efter vaccinet men han klarade sig undan, skönt! 

Idag var det dagis för Wilde igen och jag och Oliwer har bara tagit det lugnt.. Var ute på en promenad förut bara annars har det vart en händelselös dag. Han är hostig, snorig, sover dåligt och grinig så inte mycket att göra. Fick dock godkänt av doktorn igår att det absolut inte var nån fara att var ute med vagnen. Visste jag egentligen men bäst att fråga ändå.  

Har förövrigt kommit på en riktigt bra födelsedagspresent till min syster som fyller 25 i april. Gissa hur störande att inte kunna ringa henne och berätta om det bra?!?! Jag berättar ju liksom allt kul och bra (jaja dåligt och irriterande med hahah) för henne annars. Fick ringa min bror istället för nån var jag tvungen att dela det med. Ska förövrigt bli väldigt roligt att fira födelsedagar detta året. Först min systers 25a sen fyller jag 30 till sommaren. Kul att se framemot. :) Finns ingen giltig frånvaro när jag fyller bara så ni vet! Brukar vara sådär när jag fyller och händer alltid massa annat men jag fyller faktiskt inte jämnt varje år så hoppas på att alla faktiskt kommer och firar med mej. 

Nu ska jag avrunda här. Halv kollar veckans brott men får nog snart bli sova. Trött som bara den.. 💤💤💤





Lilla toaletten rond 2



När vi flyttade in i huset gjordes en snabb renovering av lilla toaletten på nedervåningen. Färg och ny bård bara så fick de va. Men nu äntligen har den fått sig en riktig makeover och det känns knappt som de skulle va samma utrymme längre. Så rent, snyggt och fräscht. 

Såhär såg det ut när vi tog över huset... 

Såhär såg den ut sen... Och så fick jag ett ryck och "rev" ner allt och sen hände det inget på länge för först tänkte vi sätta papp och måla men ångrade oss så då bara var den riven och jävlig lång tid men nu så har det blivit såhär fint. 
⬇⬇⬇

Nytt och fräscht! Min man han kan allt han, gjort precis allt helt själv. Nya rör, element och allt. 
👍👌

Håller förövrigt på att fixar alla småsaker som behöver fixas på nedervåningen med. Valvet vid vardagsrummet, lister, trösklar, panel m.m som behövs. Blir nog bra när de blir klart men just nu är det mest kaos med massa grejer, färg, lister m.m överallt. 

Sjukstuga



Februari - vabbruari- årets sjukaste månad 

Vaknade upp i måndags dyngförkyld,  ont i hela kroppen, feber och huvudvärken from hell. Fridde fick stanna hemma och ta en föräldradag till för att ta hand om barnen. Jag orkade mej inte ur sängen förrens vid 11 tiden. Haft migränkänning och mått skit i flera dagar sen och hostar som bara den. Smittade både Fridde och Oliwer dessutom så i onsdags fick vi in till Karlstad med honom då febern var såpass hög och inte ville ge med sig. Ingen fara med han och ordinerad febernedsättande bara. Skönt! Lilla lilla hjärtat, hemskt att se bebis så sjuk. Han bara sov och sov, knappt fått i han mat eller nåt. Piggare nu iallafall men väldigt gnällig, hostar, sover dåligt och äter jättedåligt. Passade även på att prata med barnläkaren om reflux, fick bekräftat att vi har rätt. Fick råd om mat och sömn och så kontakta barnmottagningen om det fortsätter. Ingen medicin eller så men bara att få bekräftat att vi inte är fel ute som BVC sköterskan menar på kändes bra. Och läkarens kommentar ang BVC sköterskans kompetens med tanke på att hon påstod att uppstötningarna skulle vara sömn ryckningar. Fel kvinna i fel yrke menade han och förklarade precis vad det är som händer och varför. Något hon med sina 25 år som BVC sköterska (som hon själv påpekade till mej när jag ringde för att få råd) borde veta och kunna. 

Ingela var en pärla och tog hand om Wilde när Oliwer mådde som sämst. Wilde fick vara där och sova när vi var in till Karlstad på onsdag kväll sen lämnade och hämtade hon på dagis och körde han hem så inte Oliwer skulle behöva ut i onödan. Guld värt! 

Jaja nu är vi iallafall alla på bättringsvägen bara hosta och Oliwer som inte riktigt är sig lik och Wilde han har klarat sig än han och hoppas det fortsätter så för nu får de va bra! Försökte gå ut och gå förut men usch va orken inte är på topp, knappt 5 kilometer blev de. Men bättre än inget kändes gött att komma ut iallafall. 

Lilla ♥

Piggare kille igår. 

RSS 2.0