Nummer 3

Tredje inlägget idag, jag glömde ju att säga Gott nytt år! Så gott nytt år gott folk, hoppas ni får en bra dag :)


2009 goes 2010

SAMMANFATTNING 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Nej dte tror jag nog inte, inget stort iallafall.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jessica&Stefan fick sötisen Nova.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
 Jag har hållt mej på hemmaplan i år.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Fortfarande en bebis

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas
En massa olika av olika anledningar.

8. Vad var din största framgång 2009?
Framgång, ja du. Läste upp mina betyg? Tråkigt men det var väl bra.

9. Största misstaget?
Nåt sånt tror jag inte finns, eller jo det var ett stort misstag att tappa telefon i färg.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Tror det har vart konstant fel på mej hela året, först magen i mer än ett halv år, och "anfallen" och min förbannade 90-åriga rygg. ja alltid är det nåt!

11. Bästa köpet?
Huset :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Huset..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min älskling, pappa och underbara vänner gör mej alltid glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
En massa

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 Det svänger

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av 58-an medans vi hade den, men det var ju inte lång tid vi hade den körduglig så antar att jag får vara nöjd ändå.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
?

18. Hur tillbringar du nyår?
På precis samma ställe som förra året, på jobbet! :)

19. Blev du kär i år?
Det var jag redan :)

20. Favoritprogram på TV?
Desperate Housewives, Gossip Girl, One three hill och Greys Anatomy

21. Bästa boken du läste?
Utan tvekan Millenium triologin av Stieg Larsson

22. Största musikaliska upptäckten?
Tror inte jag har gjort nån stor upptäckt, men visst har man lite nya favoriter.

23. Något du önskade dig och fick?
Ne...

24. Något du önskade dig men inte fick?
ja.... :(

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Inte nånting värre, familjen kom på tårta ungefär.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja det finns det verkligen!!

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Har jag nån? Kör på tröja&jeans jämt.

28. Vad fick dig att må bra?
Älsklingen&vännerna

29. Vem saknade du?
.....

30. De bästa nya människorna du träffade år 2009?


Nu blir det bilder, synd bara att jag har lite dåligt med bilder sen innan 3 juli. Har inte orkat få ner alla dom till min dator än.




Oj det var inte lite bilder det, men det gick ju så fort att ladda upp :) Det var iallafall några bilder från året, har väl en tusen till men kanske räcker så här haha..


Här går det undan

Inte en lugn stund dom senaste dagarna, går mellan jobbet huset och sängen. Men banne mej blir det resultat! :) Hallen är så gott som klar, lister som ska sättas upp och sen inget mer :) Eller jo, måla dörren och listen där men det får bli ett sommar projekt för visst är det så att i ett hus blir man aldrig klar? Sovrummet är ju snudd på klart det med, bara den där väggen kvar som ska bli nåt användbart. Nästa projekt är hall 2 och vardagsrummet. Vardagsrummet blir grejer de, oj oj. Och vad ska man välja för tapet där??? Är ju ett stort rum. Igår var det en intensiv dag, jobbade mellan 7-14.15 och direkt efter det for vi til karlstad och flängde runt där en massa. Och sen huset, målade,plockade,dolade och konstaterade att golv är bra till många saker bla. att sova på. Jodå jag kröp ihop och la mej breve elelementet i hallen för att bara ligga där i värmen och vila&kika när älsk målade men jag somnade!!!Sov i över en timme medans han jobba. Undrar om jag är ursäktad eftersom jag hade vart upp sen kvart i sex? Då får man somna 23... Var förovrigt inte helt med igår, nästan på gränsen till lite knäpp.

Måste förresten säga att jag tycker det är så kul när folk kommer förbi och kollar, eller bara kommer och säger hej. Ja helt enkelt att folk hälsar på, jag har saknat det här ute på landet. 
I tisdags kom Jessica och Nova, och Jessica satte igång och skruva medans jag fick leka med Nova. :) Och jag hade påbörjat skruvandet innan och herrejisses vad tokigt det blev. Men rätt tillslut, undrar hur det står till med mitt logiska tänkande?
I tisdags kikade även Therese&Ulf in och sa hej och kollade läget. :)

Idag tar vi ledigt från huset, guld värt! Sov morgon idag, ska greja lite här hemma. Och så ska vi laga god nyårsmat och sen går fröken på och jobbar ett 22h pass klockan fyra. Imorn när jag slutar får det bli en tur för mej till huset iallafall, elda och pilla på nåt vad de nu kan vara. Stig är snäll och eldar idag, har för den delen varit där och eldat varenda dag de senaste  men så har vi vart där också då.

Jag fick förresten mer julklappar i förrgår, av min faster. Ett presentkort på Gina Tricot och två ljusstakar. :)

Nu ska jag sätta mej och göra ett inlägg till, samma nyårs lista som förra året med lite bilder från året som gått :)

Bannade bil!!!!!!

Snö+kyla+bil+jag=stress relaterad ILSKA! Just nu avskyr jag min bil, den gör mej arg irriterad och ilsken. Jag får lust att slå på den, men vad hjälper det att slå på en plåtsak??? Igår tog det närmare en timme att få den ifrån garaget, allt var fruset och igensnöat och till råga på allt så lossnade förarsätet när vi höll på och slet med att få upp min dörr. Redan här var jag irriterad, sätet fick älsklingen fast men dörrfan gick inte att göra nåt åt så det var bara att klättra in i bilen och susa till jobbet. Väl hemma igår kväll fick jag upp dörren, och den gick att öppna imorse med när jag skulle åka men då startar inte fanskapet istället så var bara att hoppa in och hämta hjälp för att återigen konstatera att på 2 minuter har dörrn frusit igen. Jaja den startade och det var bara att klättra igen. Sen gick det någorlunda bra tills jag kom till profab förut och dörren har frusit igen och detta 30 min innan besiktingen men ja även denna gången fick jag upp den. Sen är det ju synd att säga att den uppförde sej på besiktiningen, det blir dyrt och tidsödande och jag har varken tid för bil grejsande eller ekonomi till det just nu men det är bara att prioritera för bil måste jag ha. Men efter detta så var det inte nog med frysande, när jag skulle åka från huset förut gick dörren att öppna men inte stänga. Kul tänkte jag men drog igen dörren så gott det gick och tryckte ner låset. Den gick inte helt igen så det drog ganska kallt på hemvägen men vad gör man inte? Sen väl hemma skulle jag testa om det gick att stänga den, tror ni inte att låset har frusit? Låter det som jag och min bil är vänner just nu? Lägg även till totalt inkompetenta plogare och kasst väglag, ja då har ni den fina baksidan med bil och körkort.


Nej det blev en hel novell det, men nu har jag skällt klart över plåtasken. Nu kan vi lovprisa huset istället, för till min/våran stora lycka flyter det på fin fint just nu. Igår hade älsk och far hans fått upp all papp i sovrummet och idag kommer dom att ha tapetserat klart det. Blir hur bra som helst, jag valde verkligen rätt tapeter!! :) Jag har målat klart väggen där (gjorde jag igår) och idag har jag målat panelen i hallen + alla lister till fönster&dörrar i sovrum och hall. Imorn ska jag måla hallen andra gången sen är det dags för takmålning och tapeter där. Skulle tro att det blir onsdagen projekt. Sen är det lite lister till panelen som måste inhandlas och målas innan hallen kan bli klar. I sovrummet måste vi komma på nån smart lösning till den fula byråväggen dom hade gjort där. Jag tänker korg vägg, tror det kan bli bra.. Det är riktigt skönt att det händer grejer där nu. Tråkigt bara att jag inte hinner vara där mer och greja men självklart måste jag ju jobba också. Men det är ett plus att jag har en väldigt bra jobb vecka denna veckan så jag hinner med huset trots att jag jobbar varje dag.


Åkte hem tidigare från huset nu ikväll, så har hunnit vara lite duktig här hemma. Fixat med disk,tvätt och lite så och nu är det nog dags att se om det inte finns nåt mer att plocka med.




Lekte natur fotograf häromdagen, är det inte vackert?


Like old times

Kvällen igår blev riktigt lyckad trots att det till en början kändes som den skulle bli pessdålig! All jävla snö drog ner humöret, ja jag skrev jävla snö för nån måtta måste det väl vara även om man gillar snö? Hade gjort mej i ordning en massa innan, kände mej på topp. Allt blev liksom bra, men så fort man hade klivit utanför var frisyren åt helvete, sen resten. Ett försök med snygga kläder och en jacka som passade till var inget bra alls. Snö och kort, på gränsen till för liten vår/höst jacka funkar inte med snö. Fast jag frös inte ändå förutom när jag gjorde ett par vurpor i snön senare :) Innan vi väl kom ifrån säffle var det drygt, jag körde och var lite smågrinig. Men efter jag hade köpt mej mat bestämde vi oss för att slå oss ner i bilen utanför garaget och jag kunde börja skåla i väntn på Annika. Resan gick ganska bra trots snön, tog lite extra tid bara men det passade mej bra. Väl i slottsbron åkte vi och hämtade upp Therese och jättegäng så bilen vart fullproppad. Ner till klubben i slottsbron och in där. Kul folk, fast mycket folk och det var allmänt trevligt. Hemresa sen, gick inte undan denna gången heller och det gillades. Kul folk i bilen, mys och bra musik. MEN väl tillbaka i säffle sen började det gå utför. Hade fått iväg det mesta av folket och skulle till garaget och byta till annikas bil och det gick ju sådär, fastnade i snön och där satt vi men som tur var dök det upp lite folk som tog i och hjälpte till. Skulle ha ut vanen igen för att dra loss annikas bil och den fastnade även den. Ja suck, det tog säkert en timme innan vi var på vägen igen. Två vurpor gjorde jag i snön och det var inte ett dugg skönt. Men hem kom vi, och väl hemma var det bara att knata i snön som gick över knäna på mej. Inte ett dugg skönt det heller så det var sjukt skönt att krypa ner i en varm säng sen. :) 





Det var lite bilder, nu ska det bli mys. Nachos och tv :) Imorn blir det huset hela dagen, eller ja till tre för min del för ska jobba också. Sen väntar en fullklottrad vecka igen så ska njuta/har njutit av denna lediga dagen(som nästan är slut dock)





Snö yra

Jahopp, så var det bara sådär redan juldagen. Snart är julen slut fast enligt mej tar den slut på julafton när man går och lägger sej :)

I onsdags kom mamma och bror ut hit en sväng och hälsade på och fick julklappar, hade stått och lagat massa julmat och grejat och måste nog tycka att jag har extremt kräsen familj. Men desto mera till oss :) Uppesittar kväll vart det också, och många miljoner vann vi såklart eller var det ingenting kanske? Vi var bägge två svintrötta efter jobb och stressig dag så vart ganska segt men ändå mysigt. 

Upp i tid igår och gjorde oss redo för en dag på näset med pappa delen av familjen och mormor. Jag tyckte vi hade det super mysigt där ute. Massa god mat, godis och julklappar. Och Kalle Anka, det har jag inte sett på några år nu så det var mysigt! Landade hemma igen kring nio, var tvungna förbi huset och lasta in ved+elda på vägen hem också. Väl hemma igen iallafall så var det dags för ännu mera klappar. Jag måste ha varit riktigt snäll i år så mycket fint som jag har fått :) Och vad har jag fått då, jo här kommer det :))

Av älsklingen fick jag en helårs prenumenation på valfri tidning, fyra nya Gossip girl böcker,presentset med 4 Clean parfymer (love it) och nya undies :))
Av pappa&Ingela fick vi 1000:- på jysk och en TVÅ KILOS marabou mjölkchoklad ask, och starkvins glögg också ju. Och jag fick mysiga raggsocketofflor och escada ocean lounge parfym.
Av mamma fick vi presentkort 200:- på jysk.
Av bror värmeljusstake
Av syster en underbar filt
Av Thomas&Christoffer fick vi en Elvis tavla
Av Mormor fick vi två ljusstakar och en jul en. Dessutom fick jag min stickade halsduk som vart jättefin.
Och sedan tidigare så hade jag ju fått 500:- av farfar och bodybutter setet av Therese så jag måste ju ha vart hur snäll som helst som får så mycket fint. dessutom ska jag/vi få av faster också när hon har vägarna förbi här i mellan dagarna. 

Idag  var det upp tidigt och jobba, sluta tidigt också för den delen. Gött med lite extra slantar för att det är storhelg. Ikväll vankas utgång, efterlängtat! Slottsbron tror jag det lutade åt. Jag ska inleda kvällen med att köra men sen ska Annika ta vid och köra och jag ska korka upp. Baileys&rekordelig cider står på dryckeslistan, gottit det. Men den stora frågan är som vanligt, vad ska jag ha på mej??
                                                                                                                                                                             


    


              



  


24 december



Vill bara önska alla en god jul :)



Ett nytt försök

Ja vart var jag förut? Kommer inte ihåg och orkar inte kolla så jag skriver bara lite mer. Jag har vart i stan, eldat i huset och rännt runt. Hann med matställe,flugger färg,önska och såklart jävla expert. En ny telefon hängde med en svart sony ericsson nånting, jävla krångel hela tiden. Försäkringen skulle gå på 594:- och där står jag som ett fån har bara 500:-, men en gammal klasskompis till mej som jobbar där så han fixade så att jag får komma in imorn när jag har allt. Ganska pinsamt att inte ha tillräckligt men antar att det är ganska förståeligt två dagar innan jul och en dag innan lön. Så imorn får jag dit IGEN, ytterligare en sak att adda på min to do. När jag var inne på önska och köpte en rulle julklapps papper fick jag se nånting väldigt fint. LOVE bokstäver i vitmålat trä, gissa om jag vill ha till sovrummet när det är klart. Eller kanske ska säga gissa om jag ska köpa när sovrummet är klart?  


Väl hemma igen drog jag på mej diskhandskar och satte fart, jag har ren disk överallt i köket just nu. Förbannade kallvatten som har frusit och gjort att det bara kommer geggamojja som har täppt igen alla rör överallt. Kallvattnet funkar igen i köket iaf, men är tätt på dom andra ställena och jag är totalt oteknisk så jag förstår inte vad jag skulle kunna göra åt saken. Men jag kan diska för hand så det gjorde jag, och så har jag städat eller inte helt måste skura också men resten är klart. Slått in ett paket, lärt känna den nya luren och fått damp så Sally gånger 10!! Vet inte hur många gånger jag har vrålat Sally din jävla råtta idag. Och Tiger har fått sej några fräsande också, kan inte förstå varför han vill äta julklappar? Och förstår heller inte vad jultomtar gör Sally för illa, för hon misshandlar dom (och allt annat idag). Ja disse djuren..

Igår  var det jul mys med bästa tjejerna, det är numera en traditon :) Fast det var inte enligt traditionerna igår, julmaten saknades och vi fikade bara istället. Men det var mysigt, och jag fick en bra julklapp. En riktig Sandra sak, tre olika body butter med god doft. Älskar allt som luktar gott :) Angelika agerade tomte, tycker hon gjorde det bra :) Har kort men dom är på kameran och jag orkar inte krångla nu.


Sitter och inväntar älsklingen nu, vi ska åka till karlstad och slåss med alla dårar. Mat ska inhandlas och så ska jag kolla efter korgar till en plan som jag har för sovrummet. Får se om jag hittar något passande :)

Det var nog allt från mej, ska fortsätta och greja nu och hoppas hela detta inlägget hänger med annars säger jag upp min kontakt med blogg.se



Men åhhhhhhhhhhh

Ja men tydligen försvann halva jävla inlägget under, det mesta om huset, julmyset och annat.. Men jag hinner inte nu, får skriva om det/klart det när jag är hemma igen och har städat och grejsat klart... blöh

Vilken bra start på dagen

Nämen goddagens, vilken toppen dag det är idag eller inte!!!!!!!!! Det är kallt, och då menar jag inomhus...Det blåser kalla vindar längs golvet underbart va? Vattnet är ur funktion, det är också jätte roligt eller inte. Kommer bara en liten töntig brun stråle.Hmm fräscht? Tur att jag är en tönt som inte tycker om järn/kalk vatten och dricker flask vatten för på så sätt kunde jag få kaffe och katterna vatten idag. Kan ju undra vad felet är, enda tipset jag fick när jag rapporterade det var att ha vatten kranen på i köket. Hoppas det ska laga sej, fröken behöver tvätta ungefär 8 maskiner tvätt idag och köra 3-4 omgångar med diskmaskinen. Och idag är min enda dag till att hinna detta, jag har nekat till jobb gånge 2 idag för att jag ska hinna städa,tvätta och diska. Dessutom ska jag hinna 57 andra grejer, jag ska åka till stan och elda i huset och så ska jag göra mej en tur till expert och köpa en ny telefon, och detta kan jag meddela är högst jävla ofrivilligt men jag får skylla mej själv som är en pappskalle och TAPPAR MOBILEN I ETT ROLLERFAT FULLT I FÄRG!!!!!! Jag hatar mej själv för det, jag älskar min mobil och vill inte men den kommer snart ta sina sista andetag och sedan bege sej till himmelriket för att leka med alla andra änglamobiler. Och vad som hände med den? Där man ska ladda den är fullt i färg, högtalaren är färgig och det har antagligen blivit fukt i den för skärmen har disco ibland och mina samtalslistor har vänt på sej så måste bläddra bakåt om det nu kan bero på färgen.  Nu har jag 16% batteri kvar, när dom 16 är förbrukade är telefonen officiellt gone forever. (/&(E&%¤W&¤#"  Tycker också att det är jättekul att det är mina julklapps pengar jag fick av farfar som jag måste använda till att köpa en jävla drulle till telefon för jag skulle minsann inte få köpa nån telefon utan drulle.. Okej jag har väl ett val men som det har gått med denna är det nog bäst att lyssna på "experterna".

Ska vi ta och prata om nåt roligare, som huset. Jag älskar det!!!Jag vet att vi kommer bli lyckliga i det huset jag och min älskling, bara det blir klart :) Vi är en bit på vägen nu, vattnet och värmen fick vi igång i söndags tack vare Peter som var en pärla och hjälpte till. Sen har vi grejat, rivit ner alla tapeter i sovrum+hall. Börjat

Första husdagen

Ja igår var första dagen som vi seriöst skulle ägna åt huset, och vilken dag sen! Pust.. Snubben som skulle hjälpa oss med pannan och vattnet dök upp, tyckt han var skum,nonchalant och sa ja jag vet inte alldeles för många gånger för att vara den som kan med pannan  och allt bäst. Jaja hursom så fick han igång allt och vi började elda och det rök in som jag vet inte vad. Luktade brandrök överallt men det var väntat eftersom det inte har varit eldat på länge. Killen drog iväg och sa att vi skulle ringa om det var nåt. Efter en halvtimme eller nåt börjar det forsa ut vatten ur ett rör i källaren, så det blev att ringa tillbaka honom som tydligen redan var på väg för han hade glömt nåt viktigt vad de nu var har jag glömt nu. Gick inte att få stopp på vattnet och känns som det rann ut några hundra liter, en superschysst granne hämtades in och han dola och greja där länge. Kom fram till att det har frusit i rören osv så vi fick till uppgift att tina upp huset innan vatten och eldning kan påbörjas. Gav mej ut på turne och fick med mej en liten byggnadsfläkt och ett elelement från jobbet+en arbetskamrat. Grannarna hade fixat ett par också. Nu skulle det väl vara bra då tyckte vi, men icke! Nu gick propparna på löpande band istället grrrrrrr. Massa bytande och trixande med det där och innan vi åkte igår kväll verkade det gå. Hoppas de höll hela natten propparna var varma när sista kollen gjordes, sista mottot var ja brinner det ner har vi hemförsäkring.(men så illa ska det inte bli, är meningen att proppen ska gå istället för att det ska brinna)

Men trots detta krånglet lyckades vi åstadkomma nånting bra också, tapeter är rivna,lister och allt borttagna, och sovrummet är redo för makeover!!! :)) Jag har så många planer för det rummet.Vi ska bygga/ändra om en vägg m.m men jag orkar inte förklara. Hade jag haft bilder på det kunde jag ha gjort men kameran ligger kvar i huset. Idag tror jag iallafall att vi ska måla,spackla och eventuellt pappa där om vi hinner. Jag hoppas vi ska hinna! Men måste få värme innan vi målar för annars kommer det aldrig att torka. 

Förresten har ni sett all snön??? Underbart på alla sätt och vis utom att jag/vi kommer vara tvungna att först skotta här och sen i huset och sen att vi ska in till stan med bilen(jag tror jag lämnar över ratten). Men vad gör man inte för en vit jul? :)   



Oj redan fredag?

Ja det var det, dagarna bara försvinner iväg och jag förstår inte hur tiden ska räcka till?

Idag landade jag hemma vid....ähum halv 7 eller 7 nån gång, satte igång och greja lite. Tvätta ett par maskiner,motionera diskmaskinen och plocka ihop saker som ska med till huset imorn. Hann även med att plita ner adresserna till alla julkort som ska iväg. Och nej men var det senast 16onde dom skulle ha vart iväg? Det missade jag, eller hann inte med kanske. Ja hursomhelst, får ni era julkort i mellan dagarna så vet ni varför :)

Igår åkte vi till karlstad efter jobbet, en jävla massa färg,lim och annat livsnödvändigt för renovering inhandlades. Och tapeter till hall och sovrum. Till hallen blev det en choklad brun tapet, raka motsatsen till vad jag hade tänkt men kommer nog bli skitsnyggt! Träpanelen ska målas vit. Sovrummet kommer att få en ljus kall beige tapet vilket med all säkerhet kommer göra sej jättebra. Imorn sätter vi igång, alla välkomna! hehe. Det ska målas,slipas och tapetseras hela dagen lång! 11 kommer en kille och hjälper oss få fart på värme+vatten men jag tänker ändå bunkra upp med termosbyxor,vantar,mössa och hela kittet för det är svinkallt där!Stackars el gubbarna som fick jobba där idag i sån kyla. Jag var inte direkt avundsjuk brrr..

Min helg blev som önskat ledig, det var bra för mej fast egentligen inte bra för plånboken men jag kan inte tvinga fram jobb så jag gillar läget och ger min helg till huset. Till veckan blir det fullspäckat igen, måndag blir det jobb till fyra och sen var det dags för traditionellt julmys med brudarna. Tisdag ska vi bege oss till karlstad igen, mat this time och säkert en massa mer till huset då också.Onsdag jobb i hemtjänsten 7-16, och efter det får jag slänga mej iväg till stan och uträtta massa ärenden innan mamma,syster och bror kommer hit på tomtegröt och klappar :) Vart under denna tiden får jag tid med storstäd undrar jag? :)

Nej nu ska jag greja lite mer, vika in kläder och bädda rent och annat sånt som man borde greja med klockan 10 på en fredag kväll. Fredagsmys vad är det? :)





Jag gillar snön

Nu är det fullt upp, planer all day every day!!! Igår var ju allt klart med huset så direkt jag slutade åkte jag dit, konstaterade efter en kvart där att jag skulle frysa ihjäl innan klockan blev fyra så jag åkte och störde Therese istället. Tillbaka vid fyra så kom älsklingen och far hans och senare även Robin&Ola. Vi fick fick in all veden i pannrummet på väl en kvart när vi var så många och sen gick vi och spanade&planerade. Funderar på öppet hus på lördag, alla som kommer dit och hjälper till får mat? Deal? Alla välkomna :) hehe och vad drömde jag sen? Första projektet blir nog inte sovrummet som det var tänkt utan vi tar hallen först, men det borde gå på typ ett par timmar så hinner nog börja med sovrummet också antar jag. Igår fick jag igenom gömmorna här hemma och hittade en del papp som kommer att komma till användning nu, men inga tapeter som jag trodde vi hade fullt av, ack så man kan missta sej. Förresten så tror jag att jag är förföljd av äcklig saffransgul färg på väggar och tapeter, först var det lägenheten i karlstad gult vardagrum sen var det gula köket på vintergatan,hemska gula hallen som vi stog ut med i ett år och nu sovrummet i nya huset!! Var den färgen modern för ett tag sen eller? Och hur kan man ens ha den färgen, den är hemsk (ursäkta mej om nu nån råkar ha den hemma men mitt tycke)

Nu är jag bara hemma och mellan landar, har jobbat 8-16 på nytorget och klockan 18 börjar jag i långserud. Alltså har jag en fullspäckad dag, det är okej. Imorn jobbar jag samma tur på nytorget och efter det bär det iväg till karlstad och handla en himla massa mycket grejer. Hoppas på att hitta riktigt snygga tapeter nu bara. Fredag jobbar jag också men sen ser helgen ledig ut så då ska det grejas, få dit den som kunde med vatten och panna till huset också så vi kan få lite värme och vatten igång. Hoppas det ska gå smidigt att få igång allt för krångel orkas inte med.

Igår fick jag min första julklapp, en 500-ring av min farfar och jag grubblar så på  vad den ska gå till. Måste ju helt klart göra något vettigt för den, byrån kanske? Eller en ny kaffebryggare? En annan tanke som dök upp idag är rejäla vinterskor. Stackars mej fryser om fötterna, tror mina riktiga vinter kängor har gjort sitt (har haft som sen i sjuan så). Ja vart jag stoppar pengarna återstår att se :)
Nån mer än jag som gillar vädret? Jag avgudar det, tänk vi kanske får en vit jul... Men ja för självklart finns det ett men och det är vägarna, jag tycker inte om att köra i halka så jag blir en liten mesig hare. Kanske med all rätt i vissa fall, så jag är nog en KLOK men mesig hare i trafiken när det snöar och halkar.

Nej nu ska jag spana runt lite och sen blir det att susa vidare på jobb.


 


Ett heltidsarbete

Att gå med i a-kassan är banne mej ett heltidsarbete bara det, jag förstår inte vad som kan vara så svårt. Okej det ska vara lite krångligt, för jag anser att man ska inte bara få pengar men vart går gränsen? Jag gick med 8 oktober, fick fylla i kassakort för 6 veckor och sen får jag ett brev där det står att jag ska skicka in arbetsgivar intyg. Ja men självklart ska dom ha det, men ska det ta 6 veckor innan dom kommer på det? Sen efter jag hade skickat in det fick jag en bekräftelse att allt var okej. Men inga nya kassakort? Sen kommer det ytterligare ett brev där dom vill ha mitt anställnings avtal också. Detta 2 månader senare. Men kunde dom inte ha kommit på det tidigare? Och det mest komiska med det hela är att jag har fått sänkt dagpenning sen sist jag gick med(och ur lika fort). Då hade jag högsta ersättning som jag tror var 820:- per dag, denna gången ska jag få 680:-/dagen. Och vad det är baserat på, jo att jag har haft längre veckorarbetstid än 40 tim/v. Vilket är samma sak som att jag har jobbat för mycket för att rätt till högre dagpeng, jag kan inte förstå poängen är det nån annan som gör det? Ju mer jag jobbar, desto mer betalar jag till akassa och då tycker dom att jag jobbar för mycket för att ha rätt till högsta?

Ja dom är roliga, jag vill egentligen inte ha dom. Behöver dom inte för stunden heller särskilt inte med tanke på viket som väntar på mej. Men vet att jag riskerar att tappa mina andra ställen när jag går 100% på ett och samma ställe och det kommer säkerligen att bli en svacka efter det innan allt blir som vanligt igen och då kan jag verkligen behöva dom och då kommer jag inte kunna vänta månader på att det ska fungera. Så skulle vara bra om det kunde fungera nu!! Bara att bita ihop, fixa allt dom begär och så är det bra sen.

Nu var det slut på den tråkiga läsningen, antar att det inte var vidare roande :) Idag har jag varit ganska effektiv enligt mej själv, iallafall på förmiddagen. Ringt och kollat/fixat saker inför huset så nu är bla el-avtal fixat och gubben på arvidsson och björkman bokad för demontering av farlig el m.m. Imorgon är dagen, inte många timmarna kvar nu! Även fått lite mera jobb denna veckan, en kväll i långserud på onsdag så blir dubbelpass den dagen, det är helt okej för behövs lite mer timmar. Julbordet var förresten gott förut, åt mej proppmätt!! :)
Hunnit grejsa lite hemma, all tomtarna är nu på plats. Sally var söt och anföll en mjukistomte förut. Den stod i förnstret och hon hoppade upp och slog ner han i golvet och sen la hon sej i osthuset och passade på den. Djur är märkliga, undrar vad herr tomte hade gjort för ont? Hon verkade verkligen arg på honom för var inget bus över det hela. Hann ju förresten pynta bloggen med, visst är jag en tönt? :)


Hej och God morgon

Lite snö ute, hur underbart är inte det? Ge mej lite mera bara! :)


Helgen har varit ytterst väldigt lugn, lördagen blev bara hemma med en massa filmer. Ganska skönt faktiskt efter alla helger med måsten och jobb de senaste. Fick ett ryck på lördagen kvällen vid tio och tyckte att nu ska jag fixa granen och det gjorde jag. Vad tidigt skriker säkert många, men varför inte? Den är fin, och mysig och skapar julkänslor. Dock har jag inte tomtererat klart än och tomtar brukar ju komma före granen men inte i år! Bakade julgodis gjorde jag med, eller bakade? Nu ljög jag, jag gjorde julgodis en stor burk med mozartkulor blev de. :)


Igår åkte vi ut till pappa&Ingela på näset, fikade och lastade massa ved och sen blev vi bjudna på jättegod mat med. Det var inte fel alls! Dock en liten besvikelse ang bilen. Hade en plan att vi skulle ha kunnat låna den när vi ska till karlstad och så men var inga vinterdäck på den så det går ju tyvärr inte. Och på det går den väl inte riktigt som den ska. Såg riktigt mörkt ut ett tag tyckte jag och trodde nästan inte vi skulle få med oss veden hem men det fick vi. :)  Kan knappt förstå att imorn får vi tillträdet till huset. Hur underbart,slitigt och kul ska det inte bli? Är jag ledig till helgen kommer vi nog att börja greja redan då. Mamma har lovat att hon ska hjälpa till med källaren, städa+måla den. Jag kommer att slänga mej på sovrummet jag :) Har förresten hittade snyggaste byrån till sovrummet så på fredag måste jag och kolla in den i verkligheten.



Herregud vad vitt det blev runt bilden då?? Inte så snyggt kanske, men där är den :) Skulle tro att den är ganska lik våran säng och sängbord i färgen. Från interstil, så kan ju hoppas att det är bra pris på den. Hittade annars en snygg på sommarlagret men den kosta 2500:- och det känns lite väl dyrt för en byrå!! Så jag hoppas på den här!

Idag är det dags för julbord, det ska bli riktigt gott! Men kanske att det är lite tidigt, redan klockan 12. Men om jag låter bli frukosten så :) Innan jag beger mej mot staden måste jag nog ha lite telefon terror,pust. Men ett måste! Ha en bra dag alla!


Hej underbara lördag

Igår kväll blev en mysig&trevlig kväll. Massa tjejsnack,bäste hejdis pizza,godis och idol. Det gillas! Ett gott skratt åt det faktum att pizzabagaren vet vilken adress Therese bor på men hon vet det inte själv. :) Idol var bra, Erik var bra och förtjänade vinsten igår. Ja det var bra helt enkelt. Hem till lonley house efter det, sitta vid datorn en kort sväng sen sooooova. Sov till halv 10 och jag är enormt mycket piggare än vad jag har vart det senaste dagarna,tack!

Undrar vad dagen idag har att bjuda på? Jag tänker...städa...tomtar...julgran??? Får se vad herrn tänker när han vaknar, hade fått sms av han när jag vaknade om kalas för Peter ikväll. Se hur det är tänkt med det, vi ska ju ut till pappa imorn och ska vara körbara mitt på dagen  gärna tidigare. Men jag kan vara nykter ikväll, och älsklingen kan vara nästan nykter för jag kör inte med kärra imorn och för den delen så kan jag inte köra två bilar heller? Nej det får bli en lugn/halv lugn kväll men går gärna på kalas ändå :)




Jag gillar mitt hår och jag gillar verkligen min skjorta :)) Ge mej flera skjortor tack!(finns ju faktiskt i vitt&svart också)


Better up

Hemma från jobbet, segt som helvete att komma upp imorse och fortfarande sjukt trött. Kan inte ha nån förståelse för det att jag skulle ha svårt att ta mej upp för jag är och ska vara morgonpigg. Men tydligen inte nu, imorse var det så illa så jag inte ens hann göra mej iordning. Hoppas det är nåt övergående, inte har jag tid att vara trötter inte. Men humöret är bättre idag +++. Antar att man får ha sina dagar, eller? Förresten inte hört om nåt jobb i helgen, lite tråkigt men jag behöver nog vara ledig. Söndag ska vi åka till pappa och hämta ved, ett måste det! Skulle få låna hans 855a också för ingen av oss har drag på pluttbilarna. Kan vara bra att ha den om vi ska bege oss till stuven nån dag också. Måndag kom jag på att jag också är ledig, julbord blir det då! Gottans, första gången jag får följa med på det. Ja nu får jag nog den lediga tid som behövs just nu.

Efter en massa velande hit och dit om kvällen i ära tror jag det är bestämt att det bli mys hos Therese, Idol och massa gott att gnaga på. Det gillar vi, jag är sugen på pizza också. Får se om nån mer är det?? Undrar vem som vinner Idol? Jag tror Erik gör det fast Calle förtjänar vinsten mest eftersom han är den som gjort störst framsteg. Ja upp tillikväll och se vad som händer.

Och så tror jag inte att jag hade nåt mer att komma med. Kanske skulle ta och göra mej iordning nu, eftersom jag inte hann det imorse. :)





Jag längtar efter snö!!!


Inte på topp (varning för tråkig blogg)

Nej verkligen inte just nu, jag är sjukligt trött,retlig och lätt iriiterad. Lägg till förvirring och huvudvärk på det, och känslan av att jag håller nog på att bli sjuk. Vilket skulle vara okej just nu, bara jag enbart är det lördag förutsatt att inte jobb dyker upp. Festsugen rycket jag fick är som bortblåst, ge mej en filt, ge mej godis och ge mej idol så blir jag nöjd istället jag orkar inte. Ge mej en dag utan planer, en dag utan måsten. Då är jag tillbaka sen.
Känns som det är 58 miljoner måsten på mej just nu, vilket är förståligt egentligen men när man inte har koll på läget blir det gärna fel och extra krångligt. Nu är det krångel med skorsten på huset, eller krångel det är grejer som måste fixas. Jag kan inget om det,vi kan inget om det? Felet är känt sen tidigare men vi har inget vetat förrens nu. Och det blir även på vårat ansvar att fixa eftersom att det tillhör undersökningsplikten att kolla sånt innan. Bla bla bla.. Men visst vi kan ta det, vi vill ändå ha huset men i vilken ände ska man börja? Jag känner mest för att börja på Ikea men det kan jag ju glömma, för det skulle inte ens vara logiskt. Men jag längtar till illafall tills den dagen allt är klart med telefonsamtal, fix&trix, möten, tider ja allt. Längtar tills att det bara är att greja kvar, och att flytta in..Bara vara, men jag ska egentligen verkligen inte klaga, tror inte jag menar att klaga heller men ja det är mycket och det känns just nu. Men trots att det just nu känns blaha med det mesta, vet jag att det kommer bli toppen när det blir klart!!!! Och vi kommer att vara lyckliga i vårat alldeles egna hus <3

Jag funderar allvarligt på att plocka fram julgranen, jag tror den skulle vara uppiggande. Stå där och lysa så fint och lägga paket under..Men jag tror inte jag orkar, en powernap istället kanske? Fixade förresten julklapp till pappa igår, så nu är det klart! Ginza fick hjälpa mej och det blev två böcker&två t-shirts. Med min tur har han säkert redan läst böckerna men då kan jag ta dom och läsa dom istället. Det blev en Stephen King bok och en Dean koontz, vet att pappa gillar dom två författarna (gör jag med för den delen). Så jag kanske är klar nu då? Känner mej inte nöjd med  julklapparna till älsklingen egentligen, jo några såklart men känner mej inte "klar" med det hela eller hur jag ska förklara mej. Men jag tror ändå att jag är det, hoppas han ska bli glad iallafall. Har verkligen inte råd med mera julklappar och saker nu, blir tuff månad för vi börja ska betala på lånen redan denna månaden och bil ska besiktas och ja vad mer? Är förbannat långt mellan lönerna dec-jan också. Men det är sånt man får räkna med. Nu blev jag sådär jätte inte positiv igen. Nej valet, powernap eller julgran? Förresten kom på att jag borde städa innan så nej det blir verkligen ingen gran idag.. Imorn kanske?


Varför inte

Jag slänger in ett inlägg till, varför inte liksom? För eftersom jag lever ett sånt aktivt (host host kanske inte) liv så. Karlstad blev det för min del, kände mej lite som här kommer jag och åker ensam till Kd först men den känslan släppte och jag har faktiskt njutit av att gå där själv. Bara gå dit jag vill, kolla på det jag vill kolla på ja ni vet. Men trots att det var skönt att gå själv föredrar jag sällskap i längden. Gjorde dagens goda gärning, följde en gammal gubbe till mitt i city för han hittade inte. Han letade också efter en hobby affär och handla julklappar i så tipsade honom om Panduro. Gubben tyckte jag var såååå snäll och visst var jag det? Som sagt, dagens goda.
Hur gick det med julklapparna då, njaaaa.. Jag handlade för hela drygt 200:-, hittade en liten sak till nån, en lite större sak(den sak jag åkte till kd för) till en annan och liiten flaska rödvin till mormor. Antar att jakten får fortsätta den 23 för nu är hon inte alls rik längre.

Fick ett infall att jag skulle åka ut till Ilanda innan jag åkte hem så ringde till Jessica för att få vägbeskrivning vilket gick ungefär så bra som att jag inte kom till Ilanda. Ska jag sväng av mot skåre? Nej fortsätt rakt det är allt en bit cirka 1-1,5mil och man ska inte svänga försen man ser det. Och jag körde och vi pratade på.....Hmm det står Kil på en skylt här? Ja då har du nog kört för långt du kanske skulle ha svängt ändå. Ja så gick det med min tur till Ilanda, nästa skylt stog det Edsvalla på och ja varför inte? Jag hamnade på Ö&B istället :) Vilket gick minst lika bra, så antar att om man vill komma till en affär som går lika bra som den du hade tänkt dej ska du ringa Jessica ;)

Nu är jag hemma igen, försäkringssnack/fix och en fika med Therese hann jag med också. Inser mer och mer att jag måste börja ifrågasätta saker, hursom hjälpte han mej att välja om pensionen och grejer för det hon på banken fick mej att välja var inte det minsta bra i längden. Lite mer koll på försäkringarna fick jag/vi iallafall och dessutom fick vi en trisslott :) Vi kanske blir miljonärer?
Fick ett ryck och blev grymt festsugen på väg hem btw, får se om det går att göra nåt åt det på fredag. Var ett tag sen nu igen så börjar bli dags.





Telefon terror

Tur att jag tycker om att prata i telefon haha. Ringt massa viktiga samtal men nu är det bra med det, för just nu iallafall. Ska snart ta mej en tur till karlstad, kolla efter lite mer julklappar, eller ja en som jag vet  och hoppas den finns kvar men ska försöka hitta nåt till pappsen också. Kanske ramlar förbi rusta med, vem vet? Efter det blir det stan, föräkringssnack och en fika med Therese.

Imorn blev jag inringd på jobb på polstjärnan, så blir en massa farande då med. Ska jobba mellan 7-12 och hem en sväng och tillbaka till banken vid fyra. Tur att jag tycker om att köra bil också hehe. Och jättekul att jag får hoppa in lite på polstjärnan :)

Just de, hämta paket sen. Skjortan från bubbleroom har kommit, hoppas den passar och jag blir snyggast!! ;) Tycker verkligen att det är hur snyggt som helst, men den stora frågan var ju om det passar mej?




Den röda beställde jag :)


Nu kaffe, frukost och fixa mej själv. Och lite mer Imelda May-Johnny got a boom boom, min favorit just nu. Hej på er!

Gratisbio



Dags för en uppmaning igen bli medlemmar på gratisbio.se och få biobiljetter, presentkort och tidningprenumenationer. Medlemskapet är gratis och det finns mängder av sätt att tjäna poäng på. Du kan gå igenom gratisbio när du shoppar på nätet och få procent på det du handlar i poäng, besöka hemsidor, du får poäng för att vara aktiv och du kan få poäng genom att blogga och såklart kan du värva vänner.

Tips på sidor där du tjänar poäng genom att shoppa: Halens, Eleven, Bubbleroom, Nelly, Dunken och många många fler. Om du väljer presentkort kan du använda dom på en massa olika affärer, tex. Lindex,HM,Gina Tricot,Panduro,Hemtex mfl. Så bli medlemmar nu! Följ länken nedan och du får 75p, vid 200p får du ditt första presentkort :)

Passa på att köpa julklappar kanske?



http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864





Full fart framåt

Står inte still en sekund just nu känns de som. Fullt med planer var eviga dag, men jag gillar läget. Jobbat idag, skulle ha gått till 13 men blev kvar till 15 och det är helt okej när man ändå är på plats. Imorn ser det ut att vara ledigt, tanken är att jag ska rymma iväg till Karlstad och kolla på en julklapp. Sällskap skulle vara trevligt. Strax efter fyra ska vi ha möte med Benny på folksam och prata husförsäkringar. På onsdag samma tid blir det banken, blöh tråkiga vuxen grejer men det ingår i hela huspaketet. Jobba torsdag&fredag, besikta älsklingens van på torsdag med i Åmål. Helgen, hoppas på jobb och så får det bli en tur ut på näset och hämta ved. Pappa&Ingela var här på kaffe igår och pappa sa att vi fick komma ut och få ved av han och sen skulle han hjälpa oss och kolla efter nån billig ved att köpa. Tisdag nästa vecka är det tänkt att huset ska bli vårat helt och hållet, vi hade tänkt nu på fredag men det hann inte banken med. Och efter det blir det ännu mera fullspäckat,och jag längtar!!!!! Jag ska sätta igång med sovrummet med en gång och det kommer utan tvekan att bli det snyggaste rummet.


Goda nyheter har jag också, verkar som ett heltids vik alá 3 månader väntar på mej. Kan det komma mer passligt? Skulle inte tro det, skönt med schema igen. Varannan helg ledig osv. Kommer att behövas mitt i alla renoveringar och så för då skulle det inte funka att jobba varenda helg. Men lite oro med det med, 3 månader innebär 3 månader som jag inte kommer att kunna vara i hemtjänsten. Hoppas dom vill ha mej tillbaka efteråt. Annars får jag söka mej till andra ställen helt enkelt för skulle ändå inte drömma om att tacka nej till vikariat. 

Nej nu ska jag hitta på nåt att göra vet inte riktigt vad men nånting. Plocka lite, snart börja laga mat och ja det blir nog bra :) Just det, fixa hårfärgen ska jag göra sen med, det behövs kan jag meddela.



Topp

Hemma igen, ganska nöjd med dagen trots att inte alla julklappar är färdiga än. Var kul och åka nånannanstans än bara Kd som man kan utan och innan. Dock väldigt besviken på en affär som jag hade sett framemot men som bara var skit. Tacka vet jag internet! Ganska stolt över att det bara hängde med en sak till mej själv, fast känns tomt att bara ha köpt en sak till mej men såhär i efterhand så var jag ju riktigt duktig ;) Vad jag köpte då? Ett dösnyggt linne från Gina Tricot med döskallar&rosor, nöjd!

Vilket fiasko Idol var där då, fotografera dej med idolerna! Men jo tack, fotografera sej med en pappers idol? Stackars alla barn/yngre som blir lurade rent ut sagt betala pengar för att stå brevid en pappersidol så illa. Idolerna som var där då, Rabih så klart för han var ju så bra INTE. Eddie,Mariett,Niklas och Tove. Hörde dom inte sjunga heller för den delen, dom satt på rad på en liten scen. Men vi la ju inte direkt ner oss i det hela heller och missade med all säkerhet ingenting.

En förbannat irriterande grej när vi satt och åt, kom fram två utlänska kvinnor och satte sej vid vårat bord och börjar tjabbla med varandra, hade en unge med sej som satt snett mitt emot mej och åt med händerna. Sen plockar dom upp sina små ur barnvagnarna och börjar amma vid vårat matbord. Visst jag vet, det är världens mest naturliga grej säger ingenting om det MEN man går inte och sätter sej vid nån annans bord utan att fråga och gör det medans man äter uatn att kolla att det är okej. Kanske tycks att jag är löjlig nu, men visst frågar man iallafall först????

Nu ska jag slå in julklappar, sen blir det film mys med hjärtat och tidigt i säng så jag är pigg&alert på jobbet imorn.


Blir galen

En vrålande babian for sale, eller en vrålande katt kanske det var? Hursom så stoppar jag snart nåt i halsen på Sally, det här var andra natten som jag inte har fått sova för hon går runt och vrålar och skriker. Löpkatt jotack, men blir hon aldrig trött? Igår natt sov jag pessdåligt hela natten för hon höll på till och från hela tiden. Inte så mycket bättre idag så tillslut var jag så förbannad så jag var tvungen och gå upp och slänga ut henne. Tänker inte släppa in henne igen. I natt har jag väl fått ihop knappt 5 timmar sömn, höll på och grubbla mej grå över diverse saker innan jag skulle sova och lyckades inte förrens efter ett par timmar. Sen Sally på de. Får jag inte sova natten som kommer vet jag inte vad jag gör.. Hoppas jag kan få somna normalt iallafall ist för att fundera en massa, igår hann jag med huset, ventliera diverse oro som har vart på jobbet, hela jobbsitauationen för min del, sen funderade jag mycket på spindlar, jotack jag vet normalt. Men jag vet precis hur jag ska gå tillväga för att kunna leva i ett hus med källare och därmed spindlar nu. Sen grubblade jag på ett människoöde, det tog störst del av mina tankar. Det får inte hända det bara är så..

Igår var vi iallafall hos mäklaren och betalade handpenning och skrev kontrakt, det händer verkligen grejer nu. Längtar tills vi får börja fixa, en av dom få trevliga sakerna jag grubblade på igår kväll var sovrummet. Jag vet precis hur jag vill ha det.. Och tror att det kommer bli skitsnyggt om jag får bestämma. :) På fredag nästa vecka ska vi få tillträde till det, och under helgen efter antar jag att dom kommer att komma och sätta igång vatten och så och sen är det bara att sätta fart. Ska sätta mej och skriva en To do lista, det är inte lite som ska fixas innan fredagen. En massa telesamtal som ska fixas, el-abonnemang, sotare, försäkringar, ved m.m Pust, kommer att gå i 300 närmaste tiden känner jag, det går redan i 200 som det är nu. Tiden, dagarna bara springer förbi och här står jag ungefär. Men så fort julen och så är överstökad tror jag det lugnar ner sej, blir vardag igen. Tror jag? Eller nej varför skulle det bli lugnare då? Då kommer vi ändå att ha häcken full hjärtat och jag. Fast på ett bra sätt, ett roligt sätt för vi gör något som bara är vårat.

Läste igenom det jag har skrivit, riktigt lågt och tråkigt. Blir man sån av för lite sömn? Jag ska iallafall ha en rolig dag idag, Överby och shopping med Therese. Shopping och som plåster för själen men dock inte för plånboken. Sen när jag kommer hem hoppas jag på en riktig myskväll med min älskling. Hoppas han ska vara hemma. Tror vi har Flickan som lekte med elden att kolla på, och en ny Beck eller om det var Wallander. Det längtar jag efter nu. Imorn blir det jobb för min del 7-13.30 i hemtjänsten, lagom tur måste jag säga. Har jobba ganska mycket helg det senaste och bara långa turer så nu valde jag den kortare av dom jag fick välja emellan. När jag tänker efter tror jag att jag är inne på sjätte helgen på raken med jobb nu, även om jag inte har jobba hela helger varje vecka så jobbade jag tex varenda helg i november.

Nej vet ni vad? Jag återkommer i eftermidagg/kväll med massa rolig shopping att berätta om(haha berätta vad folk ska få i julklapp) och så ett lättsammare inlägg.


Klarade testet

Huset klarade besiktningen och det var egentligen inget som vi inte redan visste så nu är det helt klart att det blir det!Sjukt underbart, skrämmande, overkligt ja you name it! Men vi ska ha ett eget hus, ett alldeles eget som vi gör vad vi vill med och som kommer att se ut precis som vi vill.. Och innan jul på det, det är inte alls lång tid kvar. En del saker som måste fixas omgående, som att få dit massa ved för är ju kallt nu och vi måste hålla det uppvärmt. Lite surt med tanke på att vi bor där vi bor och huset är i Säffle, men kanske hans föräldrar kan hjälpa till att elda åt oss när inte vi finns där? Behöver ju bara eldas en gång om dan, bara så det inte fryser till..Åh får sån lust att börja packa direkt, hehe.. Eller iallafall börja städa ur, hiva massa skit som vi inte behöver flytta med oss den dagen det bär av osv. Säga upp oss från huset måste vi göra med, säger man verkligen säga upp? Hej vi vill säga upp huset? Låter konstigt men det ska vi iallafall göra. Det är lite nervöst, vi har ju inte ens sagt att vi letar annat men antar att man inte behöver informera sina hyresvärdar om sånt egentligen? Ja hursom, nu börjar livet som vuxen på riktigt iallafall. Sandra&Fridde= husägare, fränt!


Nåt som mindre fränt just nu är min ekonomi, hell vad det kändes att jag fick drygt 4500:- mindre denna månaden än vad jag brukar ha. BLÄ! Jag ska aldrig mera jobba så lite (som om det skulle vara jag som bestämmer det då) men nej mitt mål ska vara att aldrig jobba under 140 timmar på en månad. November klarade jag nätt och jämt den gränsen, denna månaden ligger jag redan bra till så borde klara det med bravur. Men vad händer sen? 
Att åka och handla julklappar på lördag känns sådär, men julklapparna ska handlas klart i vilket fall och det får helt enkelt bli lite mindre/billigare. Och dessutom ser jag framemot det så ja det blir av i vilket fall skiter i att jag är lite begränsad. Tur att det är en kort månad, är faktiskt bara 20 dagar kvar till lön så ;) Inte så många kvar att handla till heller, många är halvklara redan också för den delen. Jaja blir nog bra detta, julafton blir det i vilket fall som helst. :)

Nej nu ska jag bege mej upp på övervåningen, plocka lite, bädda rent i sängen och tvätta. Efter det blir det jobb 16-22.. 






 

En fundering

Hur gör man för att lägga upp youtube klipp på bloggen?? Kanske är busenkelt men jag förstår inte hur man gör, så hjälp mej nån? :)

Nu händer det grejer

Igår var en totalt fullspäckad dag med jobb, 8-22!! Men det gick hur bra som helst, på kvällen hade resten av personalen pysselkväll så när det var lugnt hos oss smet jag och Åsa dit ner och käkade smörgås tårta :) Det är alltid lika gott..

Igår la vi bud på huset igen, och dom antog vårat bud!!!Hur underbart är inte det??? Men inte ropa hej än, för imorn är det dags för besiktning och då kan vad som helst dyka upp. Men tills dess hurray! Fick väl en halv chock på jobbet igår när mäklaren ringde och fråga om vi kunde överta innan jul och bla bla. När jag la på blev jag bara sittandes och flina löjligt och Oj nu har vi nog nästan köpt huset sa jag till Åsa och böjade skratta. Och sen fråga jag henne om jag borde ringa banken nu och så? Får till svar men du kanske ska ringa din sambo först. Men ja!!! Vilket jag i mitt förvirrade Oj ett hus-tillstånd hade glömt. Men idag ska jag ringa till banken iallafalll, imorn ska det besiktas klockan 10 på fredag och allt flyter på skriver vi kontrakt. Oj oj, vad ska man säga? Känns nästan lite overkligt, men sååå spännande. Jag och min älskling i ett alldeles eget hus, det blir grejer de! Längtar efter när vi kan åka till stuven och köpa/kolla tapeter. Längtar efter ett nytt kök.. Ja jag skulle kunna mala på i timmar så jag ger mej nu.

Det är väldigt fruset ute, igår var det såpass så jag tror nåt till handbromsen på bil frös sönder. Drog den och lät bilen stå och gå på morgonen för att bli varm men när jag skulle släppa den knäppte det till och sen var den ur funktion. BLÄ! Inge passande alls, tur att jag har en alldeles egen bilmekaniker iallafall :) Allt annat var fröset med för den delen, vindrutetorkarna,dörrar ja allt.. Gud vad den dagen är efterlängtad då jag kan ta ett par varmare skor på mej bara och GÅ istället. Idag vill jag inte vet hur frusen den ska vara..

Idag har jag en slappis dag, det enda som står på schemat är Apt mellan halv 2 och 4. Ska ta kort för id kort då, hoppas detta kommer att se bättre ut än det jag har i hemtjänsten. På det kortet har jag brunt hår, är brun i ansiktet, råkade till och ha en brun tröja och väl bäst av allt brun bakgrund, Inte så rockigt kanske.

Resten av min vecka är totalt uppbokad, imorn bes kl 10, jobb 16-22. Fredag jobb 8-16 och så ska vi till mäklaren kvart över fyra. Lördag Överby med Therese och söndag jobb 7-13,30 i hemtjänsten. Hade haft tankar om att vara ledig söndagen, men med tanke på a-kassan så får jag bara neka till jobb 3 gånger på en månad och dom dagarna vill jag behålla tills jul och hade ändå inga speciella planer för söndagen.. Idag har det förresten redan ringt två gånger från planerarenheten. Det gillar vi! Synd bara att det bara var 1 av fyra turer jag kunde ta(jobbade redan resten). Men alltid kul att dom ringer mej, för jag vill jobba mycket och bara vara ledig vissa dagar då jag bestämmer mej för att jag vill ha ledigt :)


Nej nu var det dags för kaffe, och kanske lite frukost..


RSS 2.0