Dagen

Har haft en riktigt bra dag, tog en promenad i solen på förmiddagen, sen en svängom med gräsmattan. Puh i värmen men nu är det iallafall nästan klart. Sen bar det av mot Åmål, plockade upp mamma och vi åkte till Eurocash, skrutten fick så fina saker av mamma. En bambino skallra och ett super härligt set med filt, kudde och mjukis bil. :) Vill verkligen ha Eurocash i Säffle, deras baby sortiment är helt otroligt bra och finns inget ställe som slår dom helt klart. 
Var upp till besiktningen med älsklingens bil, gick väl okej inget blankt papper men kunde varit värre. Hämtade sen tårta och hem till mamma för att fira brorsan, självklart var hans present kvar här hemma så den får han på lördag istället. 
Skrutten har varit på ett alldeles strålande humör trots värme, men när vi kom hem var han lite olycklig igen. Stackars liten, men nu sover han så gott så. Fick förresten min födelsedags present i förskott från mamma så imorn ska jag SHOPPA! Fick alltså pengar, och har redan en plan som heter leggins, en klänning jag sett på H&M och ett vitt linne.


Skrutten snackar, han säger ba-ba-bo-va-ba-ba-booo. Han har pratat som en tok hela dagen, och han hade såååå mycket att berätta för mamma idag. Inte tyst långa stunderna där inte.




Det otroligt fina setet måste jag visa upp såklart


Uppe före tuppen

Stackars våran lilla skrutt som inte alls trivs gott i värmen, mycket gnälligare och oroligare än han brukar vara och sover riktigt dåligt. Varm blir han också alldeles så kläderna känns fuktiga. Och sömnen då som sagt, pjuhuu.. 2 första gången inatt och 4 var det dags att vakna för dagen. Han var ju iallafall på ett alldeles strålande humör när han vakna där vid 4 och man kan ju inte annat än le åt skitungen även om jag hade velat sova liiite längre. Hoppas det inte ska bli en ond cirkel att han vaknar och äter på natten igen, både igår och idag har han gjort det och sen vaknat jättetidigt och då behöver han inte äta och med det blir han inte trött igen. Fast i dagsläget är jag glad att han äter, för han äter inget bra på dagarna så då är det bra att han äter även om klockan är 2 på natten. Men när det inte är så varmt längre hoppas jag vi återgår till gamla fina rutiner. 

Igår hade vi iallafall en toppen dag med mammor&bebisar, fikade på domus innan vi tog en vända över stan. Gick till furuskog och satt i skuggan med glass och alla goa ungar. Jag har verkligen en bra mamma grupp! :) Nästa gång ska vi ses här, jag hoppas vi får ett strålande väder för då ska dom bada i Wildes väldiga pool :)

Har lyckats få snyggaste solbrännan nu också, "bonnbränna" i form av brottar linne, halva smalbenen bruna och en nice flip-flop bränna på fötterna. Så det blir linne,leggins och flip-flop resten av sommaren för mej ;)  Måste ha nya flip-flops med, är ju inte den bästa promenad skon om man säger så och på bara ett par dagar har jag lyckats slita ut dom nyaste och dem andra jag har går jag inte ut i för dom är fulla i valpbitmärken (sen förra sommaren)

Nej planen för dagen då? Har egentligen TUSEN saker som borde fixas, men inte mycket som går att göra idag. Förberedelser inför lördagen, handla ska jag göra i Karlstad imorn, städa är ingen ide idag, inte förbereda nånting annat heller. Men jag ska iallafall städa ute på altan idag och få bort lite skräp. Och tvätta en sväng och såklart får jag ut och gå. I eftermiddag bär det av till Åmål och besikta Audin, ska träffa mamma en sväng samtidigt :)

Imorn blir det karlstad med Emelie&Nova, vi ska på Ikea igen och så ska jag handla till kalaset, ja ikea är ju också till kalaset för den delen. Ska köpa klappstolar så vi kan få till ett extra bord, och sen ska jag ha en kaffetermos. Hoppas verkligen vädret ska vara på min sida på lördag, behöver verkligen sittplatserna ute för vi blir rätt många. Förresten blir detta mitt första riktiga kalas sen jag hade barnkalas sist ungefär ;) Det är dags nu igen liksom när jag är vuxnare än någonsin. Jag längtar iallafall, är kul att samla och träffa alla.

Nej nu ska jag avrunda här, blev en massa tjat detta. Hoppas alla får en fin dag i solen iallafall för det ska jag ha! :)



Underbart

Hur skönt är inte vädret? Jag bara älskar det! Synd bara att det ska vara så jävla varmt på nätterna, men man kan väl inte få allt antar jag.. Inatt har det varit sådär med sömn, jag vaknade vid 2 av att det var så himla varmt och orkade inte somna om. Vid halv 3 började skrutten masa sej, var jättevarmt åt han också och han vaknade tillslut så det blev att fixa mat sen somna vi om till strax innan 5.

Igår hade vi en hel trevlig dag med mycket tid utomhus, började dagen med en långpromenad och senare vid halv 2 åkte vi och träffade massa mammor&bebisar i furuskogs parken. Satt ute och fikade och snackade en massa, väldigt härligt :) Dock hade jag missat att vi skulle till furu och att vagnen skulle med för trodde vi skulle vara inne men det löstes sig med att Wilde fick låna Elliots vagn och sova en stund. När vi kom hem tyckte jag att gräsmattan skulle klippas så medans älsklingen matade och nattade Wilde gav jag mej på gräset, pjuhuu gav upp efter 1/3. För varmt! Målade halldörren istället och sen var det soffhäng resten av kvällen.

Idag väntar ännu en mammor&bebisar träff, idag är det dom "vanliga" mammorna&bebisarna vi ska tillbringa dagen med. Alltid lika trevligt det, fika på domus&promenad är det som gäller för dagen.

Ännu en bild på gosungen&gåstolen. :)

Testar

Idag kom gåstolen och såklart skulle den testas med en gång, och hej succe! Dessutom fick jag en blå, trodde inte det fanns men igår ringde dom och frågade vilken färg jag ville ha :) Företaget får verkligen högsta poäng, snabb leverans, att dom ringde om färg och dessutom en liten present i paketet. (en Baby i bil skylt, inget jag känner behov av men ändå väldigt snällt)

Såhär ska den se ut med lekbord, men Wilde lutar sig så långt fram så väntar med att sätta på de så han inte slår sig i ansiktet.

Även hans kläder kom idag och båda tröjorna och molo byxorna var tillochmed finare i verkligheten än på bild. Och allt var fint och jag är nöjd.  Men OJ så stora kläder. Blir inte klok på storlekar, dessutom så har tydligen märket Me too (tröjorna) en annan storleksordning. 74 är 9-12 månader enligt dom men enligt andra 6-9 månader. Jaja bättre med för stort än smått. Då vet man iallafall att han kommer att växa i det.

Nej ska avrunda här, har haft en bra dag men orkar inte sitta och skriva nu. Kanske kollar in till morgonen igen =)




Ahhh shopping!!! =)

Ja nu har det minsann blivit lite smått och gott till liten, en hel bunt med kläder och gåstol är beställd. :) Gåstolen blev den vanliga, ville egentligen ha den som såg ut som en bil med för det första fanns den inte inne, för det andra så fick man inte veta fraktpris innan utan det baserades på vikt&volym och ja det kan ju bära iväg och bli precis vad som helst och för det tredje var den dubbelt så dyr som den vanliga. I klädväg har det blivit ett par Molo byxor från babyshop, även en nappflaska kom det med därifrån. Och två tröjor, ett par mjukisbyxor och ett set med hängslejeans och body från Nelly. Jag är mer än nöjd, dessutom var iallafall en del av kläderna ett riktigt fynd :) Nu blir det iallafall inte nån mer shopping i dagsläget, får ta karlstad i slutet av juli.




Finns det något roligare att handla än bebiskläder tro? En gång i tiden gillade jag att shoppa till mej själv men det är inte alls lika kul längre.


Uppdaterar

Okej det har varit lite dåligt med uppdatering så kanske dags nu? Så vad har hänt sen sist då? I tisdags träffade vi mammor&bebisar och hade en hel trevlig dag.


Skrutten som busar med söta Linus =)

I onsdags tillbringade vi förmiddagen med Jessica&Liam, fika och en promenad som avslutades vid höglunda, jag skulle sådär lite snabbt och smidigt ta mej från höglunda till annelund med hjälp av elljus-spåret och detta resulterade i att jag fick mer motion än behövligt för en hel vecka. Med andra ord gick jag vilse!! Haha.. Jaja dryga timmen senare var jag iallafall hemma.


På promenad

Vi fick ett paket från libero härom-dagen:

Blöjor, cd, våtservetter, strumpor storlek tokstora, badblöjor, babyvård, bindor, information och en värdecheck på 2 pack strumpor från Lindex. Jag tycker libero är grymt bra på att göra reklam för sig och dom är riktigt snälla med att ge bort så mycket olika saker. Dessutom får man alltid bra rabatter hemskickade,dom har libero klubben där man samlar poäng och får barnsaker (den fula älgen kommer från det). Ja dom är grymma helt enkelt! :) Dock är inte deras blöjor nummer 1 för mej men dom har iallafall en stadig andra plats :)

Midsommar "firades" med ett långpass på Nytorget. Gick på 16 igår och slutade 14 idag. Har sovit riktigt dåligt inatt, vaknat flera gånger för att kolla på Wilde och blivit lika rädd varje gång innan jag kommit på vart jag befann mig. Drömde mardrömmar gjorde jag med och det är aldrig kul. Annars var det ett trevligt jobbpass, trivs så jädra bra på det stället. Dock saknade jag mina hjärtan tokmycket! Dom firade midsommar hos Tommy dom och idag hade det blivit en tur till Farmor. Nöjd och glad skrutt de =)

Nu är älsklingen i Hillringsberg och jag sitter här jag, trött är jag och det kommer bli tidigt i säng. Skrutten busar&myser i babysittern och är på gång att somna. Underbara unge! <3 Ska leta lite kläder till han för han växer så det knakar och så sent som idag har jag petat undan 3 par byxor i strl 68 och häromdagen stoppade jag undan 3 par och än är han bara ägare till 5 par i 74 så det behövs verkligen. Sen får han allt stanna av lite tycker jag, 2 månader drygt på varje storlek så 74 kan vi väl illafall få ha i 3? Tack på förhand ;) Letar Gåstol också vilket verkar vara en oändlig djungel, har iallafall span på en som ser ut som en bil. As frän! Men även en helt vanlig från Carena. Den bil-liknande finns inte i lager men det finns den andra så får se vilken det blir..

Nej nu har jag väl tjatat klart kanske? Avslutar med en alldeles nytagen bild på mys-Wilde som kollar på tv:




Kikar in..

 för att önska alla en trevlig midsommar. Själv firar jag min på Stödboendet på Nytorget enligt gammal tradition, innan det får det bli lite midsommar mat här hemma. Kan även tillägga att jag kommer att sakna ihjäl mej efter mina hjärtan. Försöker intala mej att 22h går fort, fort, fort....






Måndag rond 2

Hemma igen, trött i benen och nöjd med dagen. Även skrutten är nöjd med dagen då han fått massa nya leksaker :) Också har han åkt vagnen som en sittvagn och ingen liggvagn och det var succe. Nöjdare får man nog leta efter. Dagens inköp blev en del leksaker, bil, badleksaker, bitleksaker och en kossa som låter. Lite tråkigheter på Ikea, bordet, förvaringsback, tvättpåsar och sånt. Och två kassar mat blev det också när jag ändå var i farten :)

Dagen i bilder:

Åka sittvagn är kul =)


Sötnosen


Sovande vänner, observera Wildes sköna sovstil ;)


Nya leksaker =)



Inviger nya bilen och bordet, helt okej tycks det vara =)

 

Måndag

Sitter och väntar på att Skrutten ska vakna så vi kan göra oss klara för Karlstad. Hade varit kul och haft lite pengar att bränna också men man kan inte få allt och en hel dag med Emelie&Nova är inte fy skam de inte så dagen kommer att bli toppen ändå :) Har ett par små saker som ska följa med hem från Ikea bland annat bordet till matstolen som inte fanns sist och så har jag tänkt mej till Barnens hus och se om inte Wilde kan få sig nån kul leksak för sitt presentkort. :)

Och nu så vaknade han, blev ett kort och snabbt inlägg detta. Kikar säkert in när vi kommer hem sen :)



Våran lille linslus, underbara unge!


Grått, grått, grått

Kallt och jävligt, grått och blött. Tror aldrig jag "lidit" av dåligt väder förut men jag känner mej inte vaken när det är såhär. Bara tråkigt&trögt. Nä nu får vi allt ta och plocka fram solen igen gott folk, utan massa blåst och ostadigt. Sol hela dagen ska det vara! :)

Sovmorgon idag och det är alltid lika skönt, sen är det väl upp till var och en om man anser att halv 8 är sovmorgon men jag vaknade först och av mej själv den tiden och skrutten sov väl sisådär 10 min till efter att jag vaknat så jag tycker att det är det. Det var länge sen han sov så länge, oftast är det upp vid 6 senast 7 som gäller. På tal om att sova hade jag rört runt och haft skumma drömmar inatt, bland annat åkte jag fast för snatteri av ett blått Depend ngellack på Lindex. Undrar vart allt kommer ifrån? Glömde även min ryggsäck på lindex i drömmen, ryggsäck, snatteri, blått och Depend känns som 4 fel i min värld egentligen men men ;)

Idag har vi ännu en planlös dag, jag tror jag ska försöka mej på nåt. Vet inte vad men det ger sig, kanske ge lila rummet en omgång?  Hursomhelst så finns det tusen saker att göra så lika bra att hugga i nånstans när vi ändå inte har annat för oss.

Nej nu ropar skrutten på mej så bäst att kolla vad han vill :)


Lördag

Igår jobbade jag en dag tur, mycket roligare att jobba igår än vad det var sist eftersom jag jobbade med och träffade arbetskamrater som jag har saknat. :) Men vilken hemlängtan jag hade hela dagen lång... Mamma var iallafall här hos skrutten och dom hade lekt&busat och kollat på tecknat hela dagen lång. :)

Inatt har vi sovit hel kasst både jag och liten, dels för att jag tyckte det var kallt och dels för att Wilde har sovit oroligt legat och "trampat" mej i ryggen, vridit och vänt och masat allmänt men dock fick detta sin förklaring i att han var genomblöt! Så när klockan var 3 var det blöjbyte och mat, sen klockan sex var det dags igen. Har varit så flera gånger att han varit blöt när vi vaknat på morgonen och jag har testat flera olika blöjor nu och ingeting fungerar. Vill ju inte gå från att sova hela natten till att börja gå upp nu? Har inte bytt blöja på natten sen han var 1 månad. Dessutom  vart han skitsur på mej som ryckte upp han ur sängen mitt i natten. :S Brukar aldrig vakna så tidigt och äta heller men det ena ledde till det andra.. Tog iallafall igen lite förlorad sömn på soffan imorse och jag sov till 9 och liten till halv 10 :) Och nu hoppas vi på att det var engångs att det ska vara som inatt.

Skulle börja använda gåstolen till skrutten nu med och fick inse att den är riktigt kass. Den kommer ifrån Ullared och jag har aldrig varit missnöjd med nånting därifrån tidigare men när det gäller denna så går fram hjulen knappt att rulla och den svänger inte alls lätt så det får blir en annan. Har kollat lite på en Carena, nån som har erfarenhet? Eller tips på någon annan prisvärd? Eller tillochmed har en ståendes hemma som man vill sälja :) Eller nån som kanske vet hur man fixar den vi har? Har sett att det är flera som har likadana så det måste ju vara fel på våran? Eller eller eller...

Förövrigt är det lördag och vi har ganska tråkigt för stunden, orkar inte riktigt ta mej för att göra nåt heller för den delen..
Jaja det gör väl inte så mycket att vara sysslolös en stund heller för bland annat väntar en vecka med full fart så :) Karlstad med Emelie, mammor&bebisar träff, jobb, midsommar och ja inte blir vi sysslolösa iallafall :) Min födelsedag närmar sig också och som jag har sett fram emot det men den senaste veckan har det verkligen börjat kännas som det kvittar, nåt vill jag hitta på men nån fest lär det inte bli. 
Satt förresten och funderade på vad jag kunde tänkas önska mej och det stog minst sagt still, kom bara på massa jag vill ha till Skrutten ;) Men efter en stunds funderande kom jag fram till att jag vill ha en Elodie details strollershopper (rockabilly dot) skötväska (haha inte alls kort namn på den eller så) och Escadas sommarparfym. Parfymen har jag alltid brukat få av pappa vid varje födelsedag men inte dom senaste två. Så hoppas på det igen kanske? :) Annars fungerar presentkort alldeles ypperligt också.

Förresten hämtade jag H&M paket med kläder till mej själv igår, helt underbart och VÄLDIGT välbehövligt :) Leggins, Linne, flip-flops och en tröja och så var det med 4 nya kuddfodral till vardagsrummet.

Önskelistan:






Tänk om.....

... man blev såhär lycklig av att ligga naken på golvet?




Livet är allt lätt när man är bebis. <3


Onsdag

Har haft en trevlig dag i Långserud hemma hos Emma i föräldragruppen, satt ute så länge vädret och getingarna tillät sen flyttade vi in. En massa bebis bus och prat :) Märks verkligen vad Wilde uppskattar att träffa andra bebisar och likaså jag såklart, blir en massa snack om sånt som ingen som inte har en lika gammal bebis kan vara intresserad av. Lyckades förresten alldeles galant med packningen av alla vagnar och dyl eftersom Sandra hade en duo vagn som går att dela men hur jag och Emelie ska lyckas med två kombivagnar på måndag är dock ett mysterie men som sagt skam den som ger sig..  

Innan det bar av till Långserud var jag förresten en sväng förbi Lindex och skrutten fick en body och ett par byxor av mamma, och av mej ett 2-pack med strumpor. Jag själv fick en inte vidare märkvärdig t-shirt, inte ofta jag köper något till mej själv längre men ibland så (råkade vara löjligt billig också vilket kan vara anledningen att det blev nåt till mej och inte skrutten för hade gärna köpt mer till han) :)


Förvörigt känner jag mej lite trött i huvudet, trött på en del saker runt omkring. Både sånt jag kan påverka och inte kan påverka. Ibland önskar jag att jag vore lite tuffare (eller dummare kanske?).. Men men inte så mycket jag ens kan göra i dagsläget utom att tycka så bara att gilla läget antar jag?

Nej nu ska jag kolla på Lyxfällan och senare en film på 9an som kanske är sevärd. Sen sängen, hoppas på fint väder imorn för vi ska på grundent och efterföljande kalas.


Skrutten testade Linus sacco-säck förut och hälsar att en sån vill han också ha. Jag ångrar mej ganska rejält att jag inte köpte en likadan till han på Ullared sist. Tur man ska dit igen i september =)

Älskar min fina lilla familj <3


Nånting annat...

Jag är sugen på att göra något med mitt hår, färga, klippa, slinga? Ja nånting iallafall, förslag? :) Fast egentligen vet jag inte om jag egentligen vill ta bort det röda men samtidigt vill jag ha nåt nytt! Slingor i det röda kanske eller skulle det se förjävligt ut? Isf är det ju bara att slänga i en röd över slingorna...


Detta är en favorit... Halv långt, volym, rött och lättfixat :)



Annars var inte detta fy skam heller, men blond blir man inte över en natt så det kanske är nästa sommar det?




Tisdag

Besöket på BVC igår gick bra, liten är en stor kille på hela 68 cm och 8240g. Vaccinet var uschligt precis som sist och den blicken han gav BVC sköterskan sen på det haha. Ja jag säger då de! Märkte inte alls av mycket biverkning denna gången. Inte som sist iallafall. Han var lite gnällig igår kväll när vi var ute i Hög men somnade på en kvart efter vi kommit hem och sov sen hela natten. Idag gnäller han lite vid blöjbyte (av och på med byxorna) men om man stryker han över benen skrattar han som en tok så han lider nog inte värst. ;)

Efter det besöket igår rejsade jag ner till Åmål och fick en annan laddare till telefon och sen handlade jag på Eurocash med mormor som sällskap. Skrutten fick ett 3 pack Nalle Puh strumpor av mormor :) Och jag köpte en massa rolig mat till han, igår testades rödspätta och MUMS tyckte han om det :)

Hem en sväng efter det, lite mat och fix innan jag åkte till Hög och äntligen fick träffa Emelie och Nova. En så liten sötis! Tog kort på henne och Wilde tillsammans och det är lite storleks skillnad om man säger så :) Vi planerade en shopping tur till Karlstad nästa måndag, inte för att jag direkt ska shoppa men ska iallafall köpa matbord till skruttens matstol och lite annat smått på Ikea. Är kul att bara åka iväg.

Idag är det en grå och tråkig dag, tog flera timmar innan jag ens kände mej vaken. Sommaren kom tillbaka!!! Vi har iallafall varit en tur till mamma på torget och hon hade köpt 3 så fina bodisar till skrutten :) Annars inte mycket, som sagt är det grått och trist. Nä nu väntar vi på morgon dagen istället då vi ska åka till Långserud och umgås med mammor&bebisar. Ska dock bli himla intressant att se hur vi ska få plats i bilen men har massa brillianta planer hur man får plats med 2 vuxna, 2 babyskydd och två vagnar i en bil. Skam den som ger sig, jag tror det ska gå.  :)


Fina


Stor&Liten



Måndag

Så var det måndag igen, denna veckan startas på mindre bra sätt med vaccin för skrutten. Har sagt det förut och säger det igen att visst är vaccin bra såklart.. Men gör ont i mej att han ska behöva bli ledsen och få ont. Känns nästan värre denna gången än sist. Uscha, stackars lilla hjärtat.. Klockan 11 är det dags. Förutom det ska det bli kul att se hur stor han blivit, jag gissar på kanske 66-68 cm och 8 kg? 

Efter besöket på BVC får det bli till och handla en sväng och sen hem och vänta på att klockan ska gå för i eftermiddag ska vi ÄNTLIGEN iväg och träffa Emelie&Nova. :) Hoppas bara inte skrutten har jätteont av sitt vaccin men jag håller tummarna för vill verkligen att han ska följa med också. Emelie är hos  sin mamma i Hög och sist vi var där jag och Wilde fick han ju massa fina presenter och så tackade han med att sova sin djupaste sömn i vad var det? 3 timmar eller nåt sånt..  

Kan förresten säga att jag är riktigt irriterad på min telefon just nu för den krånglar att ladda, sist gång jag skulle ladda den satt den på laddaren en hel dag för att jag skulle få ström i batteriet och nu är det samma igen. Det lilla batteri jag hade kvar är så gott som borta och inte går det att ladda i ny ström.  Vad är felet? Är det fel på laddaren borde det inte ha gått att ladda alls sist tycker jag? Batteriet, samma sak där? Glapp i telefonen, ja då grinar jag för jag VÄGRAR att behöva köpa ny telefon.. Ska testa om det går att ladda i bilen sen och hoppas det funkar för vill ändå hoppas att det skulle kunna vara laddaren..

Nej dags att avrunda här, ska fixa mej ännu en kopp kaffe och sen slänga ut Wilman i trädgården en stund =)


Helgen


Igår blev skrutten hela 5 månader, tiden går skrämmande fort! Och jag förstår förresten inte hur vi någonsin ska kunna vara utan en 4-5 månaders bebis för underbarare kan väl inte finnas?

Denna helgen har gått i matens tecken för skruttens del, verkar som han är i nån tillväxt period eller nåt liknande? Han har ätit tokmycket! Tog ju en stund innan vi fick kläm om vad det var igår så det var lite ledsamt och likaså en omgång idag men inte tror jag väl att han kan vara hungrig 10 minuter efter att han satt i sig en hel portion gröt? Men så var fallet och han drog i sig en hel flaska till "efterrätt". Jaja nu har vi koll på läget och skrutten är nöjd och glad med magen minst sagt överfull! :)

På tal om mat ska han inte få komma i närheten av morot innan han har slutat spy, fy i fredags hade han fått det och strax innan han skulle sova spydde han ner mig. Min nya vita långa tröja är helt förstörd, den har gula fläckar på hela framsidan och på ryggen för gick ju igenom när jag tog av mej den. Så trist! Klandrar såklart inte liten utan mej själv och säger nu aldrig mera morot. Förutom tröjan var resten av kläderna och hans pyjamas också förstörda men dom var iallafall inte nya. Och om tröjan så tvättades den med Ta bort på fläckarna, Vanisch vit i tvättmaskinen och Vit tvättmedel innehållande blekmedel så känns som hoppet är ute om att kunna få den ren.. Har fått morot på ett vitt linne en gång tidigare och det hjälper inte med Klorin heller för det testade jag då utan framgång.

Och tillbaka till nåt kul istället så har han lärt sig att vända från rygg till mage, han hoppade helt över den delen när man vänder från mage till rygg (som ska komma först) och tog rygg till mage. Blev så överraskad när jag hittade han på mage. Blir dessutom att hålla extra koll nu för nu ligger han inte säkert på skötbord eller nåt. Det var i fredags han tog detta stor steg i utvecklingen =)

Igår hade vi en riktig hemma dag som avslutades med filmys&pizza, vi såg filmen Little Fockers. Så jävla rolig film, fick oss ett par goda skratt. Kan verkligen rekommendera den.

Åter till dagen då, jag hade sovmorgon idag och vaknade halv 11. Känns som jag har sovit bort dagen men det var underbart att sova så =) Ska ta och greja lite här inne nu jag, älsklingen klipper gräset han och skrutten sover så. Resten av dagen är utan några större planer, greja lite bara som sagt. Tvätt berg med men det är som det brukar vara det. Underbart väder förresten och det är bara att hoppas att det fortsätter såhär nu =)


Firar 5 månader med att smaka på köttfärssås&spagetti och han är minst sagt kritisk, men innan dagen var slut hade han ätit upp hela burken =) (och det är inte jag som ser till att han äter med näsan, det gör han så bra själv haha)



Dagens mys unge


Fredag

Dagen brörjade med dunder&brak, fi fan! Nu har det väl åskat så det räcker och blir över för resten av sommaren?

Trött är jag idag med, stoppade skrutt ungen i sin egen säng igår kväll och tjaaa visst han sover i den men det är inte nån lugn och fin sömn så när klockan var 3 flyttade jag tillbaka han till våran säng igen. Tänkte att det kanske var skönare&svalare att sova i egen säng men så var visst inte fallet, han vill ha tryggheten mellan mamma&pappa, då sover han lugnt och gott hela natten <3 Och för egen del så tycker jag en hel natts sömn är det bästa för oss alla så han får gärna sova där. :)

Soptippsturen igår blev ganska trevlig den för vi åkte till Åmål efteråt, bytte dom små dynorna och inhandlade nya dynor. Köpte även värsta tuffa plaskpoolen till skrutten så nu vill vi ha varmt igen. :) Avslutade med en tur på Eurocash och lyckan var gjord när jag hittade MAM nappar med bilar på. Och med det så har han nu mer nappar än en bebis möjligtvis kan tänkas förbruka inom en normal bebis tid men vad gör det? Vill nog påstå att nappar kan man inte få för många av ;) Och inte lär detta vara sista napparna heller för blir nya varje gång jag hittar några med nytt mönster.

Idag var det som sagt fredag iallafall, jag ska ta ett litet snabb städ här och sen får det bli att åka till affären och inhandla fika för lite senare idag kommer Jessica hit. Annars inga fler planer för dagen, härligt med helg på gång igen men även den är utan stora några planer. Eller ja soptippen imorn igen då medans vi har pappas kärra här. Huja vad skräp vi dras med, men är efter både ved, altanen och diverse renoveringar så kanske inte så konstigt.


Tuffaste plaskpoolen =)




Torsdag

Torsdag,torsdag,torsdag hela dagen. Huja det åskar och det har sig fram&tillbaka och jag gillar INTE! Inte sen den gången det slog ned i Nysäter, innan det kunde jag tycka att det var rätt mysigt men nu slår hjärtat extra slag och jag bara väntar på att det ska smälla högt i huset :S

Annars då förutom vädret? En ganska tråkig dag, vädret är ju inte så rockigt och inga planer har vi. Eller jo soptippen i eftermiddag men hej det känns inte som nåt hurra för även om det är gott att bli av med skräp.

Igår hade vi iallafall en riktigt trevlig dag. Hade huset fullt i mammor&bebisar mellan 11 och 16. Tänk timmarna går så fort när vi ses? Efter det tog jag och skrutten en tur på stan och han fick sig mera sommarkläder vilket var väldigt välbehövligt för han ägde varken shorts eller några korta bodysuits. Och endast två sommarpyjamaser så det behövdes också mer.
Vet inte riktigt hur jag bar mej åt men för drygt 450:- fick han 3 bodysuits, en kortärmad body, ett par shorts och två sommar pyjamser. Det får jag vara nöjd med va? :) Förresten på tal om skrutten och kläder verkar det som värmen får han att spy mera? Det har varit ganska lugnt på den fronten i några dagar och det har bara gått 3-4 ombyten per dag men hej och hå vad han tar igen det nu. Igår förbrukades sammanlagt 8 ombyten. Det är ganska mycket kläder på en dag det. 

Igår landade den fula älgen i brevlådan med, gjorde omedelbar succe men jag kan inte förstå vad designern tänkte med för fulare har jag nog aldrig sett. Men som sagt succe och är Wilde glad så är jag glad ;)




Älgen,Skrutten och dom nya kläderna =)


Några dagar

Nu var det några dagar sen sist så dags för updatering. I måndags hade vi en himla härlig dag tyckte jag, var ute på stan. Kollade på barnkarnevalen och tillbringade nån timme i kanalparken. Var bara hemma och gav Wilde mat en sväng så åkte vi till Andreas och jag fick mej min tatuering. Ett litet tips sådär bara är att försök inte bli tatuerad utan att äta innan, efter första strecket på stjärnan började jag må skumt och efter andra strecket var det gränsfall till att jag skulle spy. Lyckat värre och jag kände mej som en MEGA tönt minst sagt. Men efter en tunnbrödsrulle&coca cola var jag redo igen :) Förstår inte ens hur jag kunde glömma att äta på en hel dag? Skyller nog på värmen!

Igår var det mest en hemma dag, var ute och handlade lite på förmiddagen annars hemma. Hade älsklingen hemma på lunch och det var minsann trevligt med lite omväxling och lunchsällskap =) Mormor var här en sväng och planterade om mina tomat plantor också så nu ska dom växa mirakulöst tydligen. ;) Började att greja lite sen men fick världens hemskaste huvudvärks attack och blev liggande på soffan. Tur att barnet är så snällt! La han på mej och han somnade och vi fick nog en timmes sömn och när det var dags att vakna var huvudvärken bättre. Två ipren botade det sista och så drog jag igång och städade lite inne medans älsklingen tog utsidan. Grillat och Desperate avslutade dagen. 

Idag har vi vart vakna med tuppen så fast klockan bara är 8 har jag hunnit med en massa. Skrutten sover sin morgon-sovning nu och jag ska snart hoppa ner och byta i maskin. Vid elva kommer mammor&bebisar och jag hoppas vi ska kunna sitta ute och njuta av fint väder men är allt grått nu? Har dock lärt mej att mycket kan hända på bara några minuter så -solen komsi komsi! =)

Idag har Wilde namnsdag han, inte för att jag vet i vilket land för inte är det sverige men i vilket fall som helst så är det hans namnsdag idag om man söker på Wilde. :)


Go&Glá bebis


Tävlar igen

kidelin
Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett presentkort på 500kr från Kidelin.


Tatuering

Den ensamma svalan är inte så ensam längre och jag känner mej jätte nöjd. =)


En trött måndag

Jag är så trött så trött, trött pga av förkylningen, trött för jag har ont i ryggen och trött pga av värmen när vi ska sova (nä jag gnäller inte på värmen ute, bara på den i sovrummet). En fundering jag har är ang bordsfläktar/små fläktar, hur känsliga är barn för att sova i samma rum som en? Om man tex skulle ha den på golvet så det inte finns chans till nåt direkt drag men ändå så luften rör lite på sig sovrummet. Har haft fläkten igång innan  vi ska sova och stängt av den men det tar 2 minuter så är det varmt igen efter. Vill inte utsätta Wilde för nåt drag eller så men han är ju också jättevarm på nätterna och han sover redan utan vare sig täcke eller filt utan har bara pyjamas..

Förövrigt känns det som min näsa är gånger 10 i storlek, varför ska jag bli så jävla snorig så fort jag blir sjuk? Det är skrattretande löljigt hur snorig jag blir. Jag har lyckas med bedriften att snyta upp så gott som allt toapapper som vi har köpt och som vanligtvis räcker hela månaden.. Tröttsamt!

Nä nu tar vi nåt roligare istället, jag ska tatuera mej sen!!!! Iiiii vad roligt, ska göra bakgrund till svalan på benet och jag tror det kommer bli riktigt snyggt. Vill göra en Wilde tatuering också men det får bli nästa det. Bestämde mej för att jag skulle göra en tatuering eftersom jag får såpass tillbaka på skatten, det mesta där kommer dessvärre gå till dom vanliga utgifterna såsom mat&räkningar men denna ville jag göra nu så då får det bli så =) Blev lite spontant idag sådär, hade tänkt mej till fredagen eller så egentligen men idag blev väldigt bra det med. Lägger upp bild ikväll =)


Kolla denna duktiga kille då? Jädrar i min låda vad stolt jag blev när han kunde själv! Dricker sempers pärondryck i lilla nappflaskan. Dock ska ha allt få sig en annan flaska som inte är så stor och klumpig.

Strävar och försöker med nappen men den hamnar bara "bak&fram" hela tiden.. 

Och här snackar vi avslappnad sovstil =)



Vill ha....

Från Jabadabado och detta står på önskelistan/inköpslistan den dagen skrutten har ett eget rum. Soffan och fotöljen är väl bara för underbara?


Så var det dags

Japp såhär drygt 7½ månad senare ska det jobbas igen, iiiihh jag är faktiskt lite nervös. Dels för att jag inte har jobbat på stödboendet sen i augusti och för att jag överhuvudtaget inte har jobbat på flera månader. Men det ska bli kul just för att det är stödboendet och jag har saknat den härliga personalen och dom boende. Och nu jobbar jag verkligen på mina egna villkor och så lite/mycket som jag vill. Har tre pass på sammanlagt 4 dagar denna månaden och nästa månad 6 pass på lika många dagar. Grubblar lite på om 6 pass var för mycket men i längden är det sex dagar till som jag kan vara hemma senare.. Det är det jag har på stödboendet för sen i augusti är det dags att dra igång på heltid på min vanliga tjänst och 2½ vecka innan det är jag helt ledig igen med mina hjärtan. Blir bra detta minsann =)

Nä nu vaknade min skrutt så ska busa med han istället, hoppas alla har en fin dag i solen och alla får riktigt kul i Hassleparken ikväll för tror minsann det är där alla ska vara eller?



Fredag

Idag har det gått i ett hela dagen lång, härligt det =) Började med en tur till soptippen, det är allt ett jävla ställe det där. Visst bra att sortera såklart men jag tycker dom går lite väl långt och är väl vrånga. Allt ska sorteras in det minsta, granskas och inget får slängas i säckar eller påsar. Jaja vi kom därifrån med så småningom, åkte till Åmål. Köpte oss stolsdynor och vaxduk. Åkte till syrran och hämtade två resårmadrasser hon inte skulle ha kvar. Hem sen..

Skulle göra iordning ute när jag kom hem och hej ögonmåttet säger jag bara! Vilket skämt, pyttepytte dynor hade vi köpt så dom ska lämnas tillbaka. Dessvärre hade vi köpt matchande vaxduk och den går inte att byta eftersom den är tillklippt åt oss.

Fixade sen lite mat och sen blev det en spontan tur till karlstad för älsklingen skulle ha ny bas till chevan. Passade på att hämta skruttens tapeter och gjorde även en tur in på barnenshus där det blev ett två pack med lite roligare MAM nappar inhandlat.

Hem sen, fixade ordning i sovrummet. Bytte resåmadrasserna, vädrade, dammsög och bäddade rent med sängkläder som torkat ute. Kommer bli underbart att sova sen =)

Förutom att ha farit och flängt hela dagen är jag sjuk för visst fan skulle det bryta ut. Lock i öronen, snorig som bara den och tung i huvudet. Ingen feber än så det hoppas jag på att slippa, förkylningar är allt ett jävla påhitt. Måste vara ett jävla produktionsfel?

Skrutten har varit en mysbebis hela dagen lång, vi har verkligen en toppen unge! Han är på så gott humör hela tiden, så lätt att ha med överallt. Bara han får vara med och hålla koll på läget är han nöjd.


Redo att åka




Förresten kolla vilken mysig filt jag (Wilde) fick idag? Från bäbiskläder. Kan konstatera att jag nog aldrig fått så mycket saker gratis som sen vi fick Wilde. Det har varit babyboxar, blöjor, proppfull libero-skötväska, nappar, kläder&tidningar, hygienartiklar, värdekuponger och rejäla rabatter. Och för att inte tala på alla saker vi fick på barnmässan som uppskattningsvis var värt ett par tusen. Det är iallafall riktigt kul att kunna testa på massa olika produkter, man hittar alltid nån favorit eller nåt som är lite bättre.

 


Bus bebis



Somnar mitt i buset med boken på armen :)







Idag har det blivit en massa kort, är så kul att ta kort på han eftersom han gör sig till varje gång kameran kommer fram. :)


Cover up

Idag har jag pysslat lite och det resulterade i följande, en billigt och enkelt sätt att dölja dom fula rören på våran lilla fula toa. Det man inte ser har man inte ont utav är det inte så? Och nej så jätte snyggt kanske det inte är men ser definitiv bättre ut nu är innan =)




Funderar på något liknande till barrummet för att dölja det stora fula elementet där, svart tyg fäst på en svart fönsterbräda borde fungera med den svarta väggen?  Hmm får fundera lite på det =) Skulle helst ta bort elementet men vi kan inte ta fler på nedervåningen nu för då kommer vi frysa häcken av oss till vintern.

Åhh har lust att göra om och klart här hemma nu, fixa trappan (igen och inte frivilligt men men så kan det vara) Få färdigt alla småsaker som lister och färg. Dörrar, utsidan.. Dra igång med Wildes rum.. Hmm kanske skulle ställa krav på oss själva att göra klart allt innan vi påbörjar något mer? =) Kan vara en ide.. Imorn ska vi iallafall ta vägen om Åmål&Jysk för att eventuellt köpa detta till altan:

 
Behövs verkligen för några dynor har vi inte haft sen nysäter och bordet är inte fint längre så en duk skulle göra underverk.


Åhh nej...

Vaknade med ont i halsen, fy... Vill verkligen inte!! Sist vi var sjuka tog det 1½ månad innan vi var helt friska, bläh! Har dessutom inte tid med sånt tjafs, imorn ska vi städa ute och åka till soptippen och på lördag ska jag jobba. Nä jag vägrar helt enkelt. Lite positivt är väl att Skrutten inte verkar bli nåt sjuk iallafall men det värsta är väl att han antagligen blir det om det bryter ut på mej.

Tänker åka och köpa godis, kolla film och låtsas att det är lördag idag. Är dessutom iallafall änsålänge sånt väder. Godis&film väder.

Igår hade vi iallafall en toppen dag med mammor&barn på Catrines altan, blev en massa timmar. Gick hemifrån strax före tio och var hemma igen vid 4. Nästa gång ska vi ses här och jag hoppas det blir fint väder så vi kan sitta ute då med. Mycket trevligare =) Väl hemma sen plockade jag ordning lite ute på trappan och sen vankades det grillat och Greys anatomy. En bra dag var de.

Har skickat en massa bilder för framkallning idag, betade igenom februari&mars och nästa gång ska jag ta april,maj&dopet. Vad mycket bilder jag har på våran skrutt, kommer inte ens att kunna framkalla alla för det är så enormt många utan får välja ut dom bästa. På tal om bilder har han blivit en riktigt linsslus, så fort jag tar fram kameran gör han miner, ljud och drar igång och busar <3




En mysig favorit bild, han ser ut som en nalle.


Bergochdalbana

Skrutten verkar ha nån bergochdalbane-förkylningsliknande, blir inte riktigt klok på det. Hela dagen igår var han jättepigg och inge tät, även framåt kvällen men senare på kvällen sen var han jättetät igen, natten har varit lugn, imorse lite täthet och nu ingenting? Nyser lite ibland men jättepigg och fullproppad i bus. Jaja eftersom han är pigg nu går vi och träffar mammor&barn sen, dom vet om att han har varit tät och lite nysig och det var inget problem så.

Förövrigt väntar långledigt för älsklingen och jag gillar, skönt att ha sällskap här hemma. På lördag är det dessutom min tur att jobba en sväng, ska bli kul =) Men jag har ett litet problem och det är inga skor att jobba i. En gång i tiden hade jag men i augusti när jag slutade jobba på stödboendet tog jag hem alla mina inne skor och dom hamnade mellan Wilmas då vassa valp tänder. Av nån anledning åt hon bara "jobb" skor. 

Vem snodde solen förresten? Hoppas den kommer tillbaka snart, jag vill ha soooool! Förresten blev jag sur på alla som klagade på värmen igår, första riktigt jätte varma dagen och folk grinade som bebisar. Grina kan man göra när det har varit varmt i veckor eller månader och man håller på att smälta bort men fan inte första riktigt jättevarma dagen. Jag tyckte det var underbart, torkade två maskiner med tvätt ute och hade altan dörren öppen hela dagen.

Nej nu vaknade skrutten igen, dags för gröt då! =)


RSS 2.0