Hej och hå

Igår blev det myskväll men en halv konstig film, Big brother, pizza och godis. Jag lyckades med att slå fel nummer till pizzan (hamnade på en annan pizza med det), få hemkörning av en pizzeria som inte har hemkörning och till rabatterat pris av nån anledning? Han tyckte väl synd om mej som var så förvirrad att jag ringt fel place. Stog där snopet med mitt Värmlands pizzeria stämpelkort och han berättade att han kom från Säffles. Vilken bedrift i vilket fall som helst, inte alla som är så förvirrade och lyckas få mat på bordet ändå ;)

Idag har det grejats och fejats hela dagen lång, lilla hjärtat har busat som en tok. Härliga härliga unge! Stora hjärtat städar och grejar medans jag latar mej framför datorn just nu. Vi har varit i karlstad och handlat massa mat, jag har planterat blommor ute på altan. Plockats och grejats. Det har i princip gått i ett sen vi gick upp vid 7.

Nu planeras nya grejer här i huset med, ni som vet hur det ser ut här vet att det är en öppen halv måne mellan vardagsrummet och barrummet. Denna ska sågas bort senare så det blir hel öppet. Katterna roar sig med att hoppa fram och tillbaka och har gjort massa fula märken så nu är det slut på det och på köpet får vi det lite mera öppet vilket inte blir helt fel. :) Ska ta före och efter bilder sen och visa upp!
Massa annat kvar med som vi får ta tag i snart, bio-rummet, Wildes rum, trappan ska göras om och nu detta. Jaja snart så... :)

 
Äh här skulle det vara några bilder men efter 3 misslyckade försök ger jag upp, får slänga upp dom senare istället.

Fredag

Ja då var det fredag, jag känner mej lite rastlös och skulle vilja hitta på något men vad? Finns såklart tusen saker att göra här och då speciellt ute men tråkigt! Skrutten sover middag nu iallafall och så länge han gör det hittas det inte på mycket.

Hade tänkt och varit till NÄL och hälsat på mormor idag, hon fick åka dit igår. Jag har inte pratat med henne själv men mamma har gjort och hon har/hade en propp eller hur man nu säger? Hursomhelst är hon inte helt bra men jag är ändå inte jätte orolig. Känner att hon är på rätt ställe nu så men hade gärna åkt dit pch hälsat på henne. Men mamma har inte pratat med henne än och vet inte om och hur hon får ha besök eller om dom tillåter små barn osv. Heller inte om hon ska stanna eller är såpass bra att hon blir hemskickad så blev inget med det. Hoppas iallafall snart på uppdatering om läget.

Annars idag då? Varit och hämtat skruttens lindex paket och är verkligen super nöjd! Så jäkla snygg jacka/tröja och så befann sig även en grå kortärmad body och ett par turkosa byxor i paketet. Var 3 för 2 på allt när jag beställde så alla tre plaggen gick på 200:- Var också förbi mamma och dom på torget och fick med mej några läckra blommor till blomlådan på framsidan och ett gäng olika vita och grönväxter till min stora kruka på altanen. Får bli helgens projekt de, fixa blommorna.

Provade en ny morgon variant idag förresten och fick med det uppleva ett halleuja moment deluxe. Vi sov i lugn och ro till 20 i 7, förstå vilken lyx? Dom senaste morgnarna har han vaknat runt 4 och varit svår att få somna om och sen knappt sovit men idag somnade han om och sov som den prins han är ända till 20 i 7. <3

Nej nu ska jag hitta nåt att pilla på innan jag blir försoffad. :)


Vad ska ni mina läsare roa er med i helgen då?



Äntligen var det min tur

Jag har vunnit en tävling, wihoo! :) Tävlade om en namnnapp hos http://www.himmelohelvete.com/ för ett tag sen och idag blev jag dragen som vinnare efter att den första vinnaren inte hört av sej. Ingen är nöjdare än mej för det, tack du som inte hörde av dig ;)

Kommer att välja den grön/turkosa nappen i bakgrunden (ville ha grön eller turkos så denna kombo var ju perfekt) Texten på den kommer kort och gott att bli Wilde.


Dags att uppdatera...

Ja dags att uppdatera läget, börjar igår. Hade fullt upp hela dagen lång minsann. Började dagen före tuppen som vanligt, några timmar senare vid halv 10 mötte jag upp föräldragruppen vid hörnan och vi var där, pratade, fikade och det var allmänt trevligt. Hem sen och grejade ett tag bland annat färgade jag om lite kläder och tvättade som vanligt innan jag åkte och mötte Therese och vi var till Holgers och fikade. Hem igen och bytte om så bar det av till Sjöbyn för unghundskurs med Wilma.

Kursen då? Vi är ett gäng på 5 personer med hundar på 12-15 månader. Alla hundar ganska lika i sättet och med samma behov/problem att jobba med/på. Tyckte gruppen var helt okej förutom en person som redan kunde allt och visste allt, hon sa emot instruktören och var allmänt präktig. Jag kände väl mest, VAD gör du här om du är bättre än tjejen som håller kursen och varför ens vara här när du redan vet allt? Jaja jag lär nog störa mej vidare på henne samtidigt som vårat odjur minsann var en ängel jämfört med hennes hund!! ;) Wilma var ja... Vet inte ritkigt, väldigt orolig.. Tusen lukter, ny miljö och allt sånt där. Hon var dock inte jätte intresserad av dom andra hundarna, skällde en gång vilket inte är likt henne. Träningen då? Igår körde vi kontakt, jo men vad bra det gick menar jag. Wilma dissade godiset jag hade med så då är det inte lätt att träna, fick kattmat av Jessica istället och det funkade sisådär 5 ggr sen dissade hon även det. Nästa gång får det bli 15 olika sorter eftersom hon tröttnade så fort. Vi ska iallafall ses 4 stycken onsdag kvällar till och en måndag kväll sammanlagt.

Hemma sen fixade vi mat och jag somnade sött på soffan. Sandra slut, dagen slut!

Inatt trodde jag att det vankades sjukdom i huset igen, vet inte riktigt vad klockan var 3 eller 4 kanske när jag vaknade av att Wilde var jättetät och jätte ledsen. Upp med ledsen bebis, han fick näsdroppar men var fortsatt ledsen så vi gick upp. Gjorde mat och han åt med god aptit innan han till slut somnade om i babysittern och jag på soffan. Jag drömde jätte hemsk mardröm om Bonnie, får ont i magen när jag tänker på den. Hatar mardrömmar!!!
 Vid 6 vaknade vi igen och han var pigg och gla igen, knappt tät längre. Så nu återstår att se om det bara var nåt konstigt inatt eller om det ska bli sjukdom.

Hursomhelst så tänker jag göra som planerat idag eftersom han är pigg nu, vi ska åka på en trevlig roadtrip till soptippen. Yes kul! Eller inte? :S Jaja nödvändigt iallafall.. Bara grejer från min urstädning som ska med och en stor korg, mer får väl inte plats heller för korgen snor nog nästan hela bagaget. 

Ska även komma ihåg att ringa till arbetsterapeuten idag för har återigen jätte ont i handleden. Dom får komma på något annat nu för fixar inte det varma handleds stödet igen, inte efter det hemska kliande eksemet med hundra små sprickor/sår som brände, sved och var obehagligt.. :(

Ja det var väl det? Torsdag redan idag och snart helg. Jag hoppas att skruttens paket från Lindex ska komma innan helgen. Beställde 20e så borde verkligen vara på väg eller? Helgen sen innebär en tur till Karlstad och handla, och eventuellt innebär morgon dagen en tur till Grums och Sandra. Hon hade plockat ihop massa fräna kläder efter William och det ska bli kul att kolla igenom. Vet att det finns några guldkorn där :) 

Blev en hel del detta och tror det är dags att avrunda fast jag skulle kunna tjata på bra länge. Hoppas alla får en fin dag :)



Färga kläder:

 




Tadaaa!! Läckert neon gröna handdukar ett par tjaa vad är det för färg på byxorna? Dom ser iallafall bättre ut för sej själva utan dom gröna handdukarna i närheten. Lite missfärgade underkläder fick sej en omgång också, haha blev inte snyggt! Ska väl tillägga att jag inte ens skulle ha grönt utan turkost men det fanns inte så i brist på det köpte jag lime grön men resultat var detta. Neon grön enligt mej. Jag är iallafall ganska nöjd, handukarna blev bättre än innan iallafall med tanke på att dom var fläckiga och missfärgade.



Gårdagens goa unge


Dagens gos unge, i outfit nr 3 för dagen (nu är han inne på 4an)







Bumbo katten


Tina vill också sitta i bumbon!


Bumbo bebisen


Och får väl tillägga att turkos är en himla fin färg, en av favoriterna :)


Hej söndags känslor

Fel fel, hel fel att det är måndag idag. Jag har söndags känslor, det har dessutom varit en typisk söndag här idag. Jag har grejat, plockat, städat och dolat här inne medans älsklingen har hållt sig ute hela dagen lång. Lilla skrutten har varit goaste ungen hela dagen och jag har fått hur mycket som helst gjort. Topp! :) Har påbörjat projekt med att få ordning här i huset, gått igenom alla sängkläder, gardiner och sånt som legat sen flytten idag. Slänga,spara och tvätta. Även mina skor har fått sig en omgång och blivit några par färre.

61an har blivit utbytt idag också och är ersatt men ett Hot rod projekt. Kan nog bli bra det, kul grej! Har varit en massa folk här, grannarna och vänner till älsklingen. Även en civil-snut hade vägarna förbi och stannade bil och motorcykel precis utanför. Synd att han inte passade på att ta idioten i 740in som lär köra ihjäl nån av katterna nån dag som den kör. :S

Hade en alldeles underbar sovmorgon idag förresten, till TADAA 08,00! Vad är det för fel på mig? Kan säga att imorse var det 3, jag höll på att kissa ner mej och svälta ihjäl. Och som inte det var nog rök Wilma och Sally ihop och jag lovar att dom åkte ut ur sovrummet illa kvickt men skadan var redan skedd.

Imorn är det iallafall vardag igen och jag hoppas att paketet med Wildes snygga jacka ska komma. Aldrig beställt från Lindex förut, brukar dom vara snabba tro?

Nä nu ska jag kolla runt en sväng och sen ägna en stund åt tven innan det är sovdags.


Gos ungen! :)


Lång natt

Ja det har det varit då Wilde har sovit så oroligt! Vid 1 fick jag flytta över han till våran säng vilket jag inte behövt göra dom senaste veckorna men inatt så. Han har efter det haft en massa "väsen" för sig, sparkat vilt omkring, viftat med armarna och rört sej oroligt fram och tillbaka. Natt till igår var också orolig men inte på samma sätt som inatt. Tokunge! Jaja han är lika glad för det han, sitter brevid mej här nu och drar i tröjan och äter på sina händer. 

Gårdagen innebar en långpormenad i skogen, påsklunch hos mormor i Åmål, (en lite annorlunda sådan då både mormors goda köttbullar och ägghalvorna med majonäs&räkor saknades. :S)
Innan vi var hem till mormor var jag och Michaela och åt glass på Capri kiosken. Dom har riktigt god mjukglass där och faktiskt blev det min mjukglass premiär tillochmed.  

Hemma och ensam resten av dagen, jag var trött och det passade mej riktigt fint. Sov halva eftermiddagen för en gångs skull och sen tidigt i säng.

Idag är det söndag och förutom att jag halvt om halvt ska bo i tvättstugan har jag inga planer. Fint väder även idag och en långpromenad är iallafall ett måste.



Påskharen har varit på besök,sammanlagt 4 till mej, 2 till Wilde och ett till älsklingen. Wilde har fått ägg med 50:- av mamma, 100:- av mormor och ägg med smånallar&skallra av mej.





Provar sina nya saker, matstolen och mattan :)


Likheter?


Jag som bebis   





Wilde i fabruari, visst är vi lite lika? Tyckte dom här två bilderna tillsammans var dom man såg likheten bäst på :)




Jag nyfödd




Wilde nyfödd


Glad påsk


Långfredag

Varför heter det långfredag, den är väl inte längre än någon annan dag?

Igår var vi iväg till underbara Ikea, en massa förvaring är nu inhandlat, en matstol till skrutten (men bordet var slut, morr!) och lite annat smått och gott till honom också såklart som vanligt. :) Han fick skålar, skedar, mini nallar, en härlig turkos/blå matta att leka på och sängkläder. Jag visade prov på tjyv-kunskaper igen och SKÄMS! Skulle ha två förpackningar med pappers tallrikar a´9:- och en klädrulle även denna 9:-, tror ni jag betalade för detta eller? Nä precis inte det inte. När jag lyfte ur bilstolen ur vagnen låg dom där under och skrattade åt mej. Tänkt att åka fast för något så jävla meningslöst? Bli stämplad som snattare... Nä usch... Andra gången jag gör så, sist gång var för ett år sen på Ullared av ställen och en cykel pump som låg kvar i vagnen obetald när vi kom till bilen. Den gången tror jag också det rörde sig om 9 eller 10:-.

Jaja vad har vi för planer denna dagen då? Inte många alls, faktum är att vi inte har en endaste liten grej planerad på hela helgen och det tycker jag känns jätte trist! Jaja så kan det vara också, till veckan blir det bättre. Kanske ska passa på att sätta igång och plocka och fixa med allt kan tänkt som inte hunnits med? Dessutom har vi ju äntligen fått en del förvaring så :)





Till slut...

var den på plats, den omtalade bumbon. Vi testar:


Lite skeptisk, vad är det här?


Hmm?


I en bumbo får man äta så det måste testas, hålla själv ska jag göra också men hur ska detta gå?


Med en knuff i rätt riktning hamnar även kroken på rätt ställe. Ja nästan då! Det är handen som hamnar i munnen och sen förvinner kroken..... Eller?


Men hallå där, vad hände? Den fastnade ju... Kan visst inte detta själv, MAMMA?


Sitter här och hänger lite, helt okej tycker jag nog.


Skärtorsdag

Idag startade dagen tidigt, klockan 04,00 drog Wilde igång och pratade och masade. Inga tårar eller så men sömn är överskattat, fick han iallafall att somna om mellan oss men då drog trampbilen Wilma igång istället. Tramp tramp, upp och ner, upp och ner, ut och in, in och ut och jag kan lova att jag skänkte bort henne sisåsär 10 gånger. Så brukar hon aldrig göra för hon är vanligtvis morgontrött, men idag så!! Phu, jaja  kvart i sex var iallafall hela huset vaket och dagen startade. Härligt! :) Frukosten uppäten, skrutten kollar på Playhouse disney vilket är hans nya favorit sysselsättning. Han trampar, sparkar, pratar, skrattar och kollar. Måste vara dom löjliga rösterna, sångerna och glada färgerna som lockar för tror inte han riktigt förstår sig på det än.

Igår hade vi en trevlig eftermiddag med föräldragruppen, känner verkligen att jag har fått en bra grupp. :) Inga nya med igår men vi var iallafall alla som var med från starten. Till veckan ska vi träffas på egen hand och gå till hörnan tillsammans. Veckan efter det ses vi på sjukhuset igen. Har även fått inbjudan till babymassage och åtminstone en av dom andra tjejerna ska vara med där också. Blir mycket roligt för mej och skrutten det närmaste :)

Igår fick jag ett surt mejl från bumbo säljaren att hon hade skickat mot det dyra fraktpriset och det blev ju inte som hon hade tänkt sej men hon hoppades att jag skulle bli nöjd iallafall. Jo men det tror jag säkert att jag blir! (fick lite dåligt samvete för att hon gick back så på frakten men hon skulle kunnat skicka ännu billigare än dom 85:- jag betalat om hon skickat med tex schenker som skulle haft 70:- så tänker att hon hade ett val och jag gjorde inga fel) Hoppas den kommer idag iallafall, tror Wilde kommer älska den eftersom han vill sitta upp hela tiden.

Vad händer annars idag då? Ska åka till Åmål och hämta stereon ur volvon så vi kan få i den i passaten istället. Sen åker vi till Ikea och det minsann ser jag verkligen fram emot! :) 

Till sist då, igår beställde jag ännu en mjukis jacka till Wilde. Och nej jag kunde verkligen inte låta bli. Helt otänkbart att inte köpa den. Se på den:


Från lindex, 129:-


Se vad jag kan, foten i handen. :)


White now

Nu borstar vi tänderna! Ny kampanj från buzzador och denna gången är det Pepsodent - white now tandkräm som gäller. Jag har även fått deras white system tandborste. Hmm lite skeptiskt till tandborsten, kan den verkligen göra någon skillnad? Jag ska testa iallafall så får vi se. Tandkrämen har jag testat förut och vet att den får tänderna att se vitare ut men den jag upplevde inte att den blekte utan snarare att den kalla blå färgen på tandkrämen fick det att se vitare ut när man borstade och precis efter.

 

God morgon

Har blivit ganska dålig på vardagsuppdatering, känns som vi har fullt upp mest hela tiden faktiskt. :) Dagarna fylls med promenader, fikor och diverse utflykter. Och tvätt och städ mellan det som vanligt, just idag råkar vara en sån dag. Idag är det även dags för föräldraträff igen, skulle visst komma nytt folk idag. Kan nog bli bra det men tycker nog att det var synd att dom inte fick vara med från början. Vi andra har ju träffats flera gånger redan.

Vad händer annars runtomkring då? I förrgår satte jag ut min volvo på annons, vore ju synd att säga att jag vart nedringd. Aldrig förr har telefonen varit så tyst.. Köp min bil för f*n! 
Bumbon lyser med sin frånvaro, även kontakten från säljaren. Börjar bli ganska irriterad, kan väl åtminstone svara på mejl. Är ingen ny person på tradera och verkar inte ha misskött sej förr men bara för att ska hon väl göra det nu??? Jaja än är inte hoppet ute och jag hoppas den kommer idag.
Imorn bär det förhoppningsvis av till Ikea, skrutten ska få sig en matstol och bord till den. Och så ska han ha spjälsängstäcke och sängkläder (det vi har nu är till vagn och väldigt litet) Förvaring i form av plastbackar ska handlas för nu ska det bli ordning i huset minsann. Och så ska vi ha rullgardiner/persienner till vardagsrummet. Var väl det tror jag, fast dyker säkert upp något mer om jag känner mej rätt.

Skrutten då? Växer så det knakar minsann, vi har börjat nalla på 68 kläderna nu. Några mjukisbyxor, pyjamaser, jeans och tröjor som fått komma till användning och dom passar skrämmande bra. De han har nu märks att det börjar bli mindre och snart är det dags att byta ut alltihop. Skulle gissa på att hela "garderoben" är utbytt om  2-3 veckor. Tråkigt och roligt på samma gång. Tycker verkligen att han är helt underbar nu, har han såklart varit hela tiden men den glada busungen han är nu är så rolig! Skrattar, jollrar "pratar" och grejar. Han är också en bestämd liten kille, det får inte bli långtråkigt eller så då säger han ifrån. Är överlag en himla glad unge som i princip aldrig gnäller utan anledning, dom gångerna han gör väsen av sej är när jag inte är tillräckligt snabb med att laga mat, när han är väldigt trött men inte orkar somna och när han är riktigt övertrött. Eller när det blir för tråkigt. Men annars är det inget gnällande på han inte :)
Igår fick han förresten tag i sina fötter två gånger och hur sött var inte det då?

Ska ta och avrunda här, bege mej ner i tvättstugan och sen slänga på ännu en kopp kaffe innan vi sparkar igång dagen på riktigt.




Dagens outfit

Att Wilde är en spybebis är ingen nyhet, det har han varit sen han var drygt en vecka gammal. Ingenting konstigt enligt sköterskan på bvc och han går upp i vikt som han ska. Han äter heller inte mer än vad som rekomenderas på en dag och det har inte varit någon skillnad på mjölk eller ersättning. Det ska helt enkelt spys! När han var mindre och bara låg  ner var det mest handukar och bodys som spyddes ner men inte nu längre när han tex sitter mer då är det hela outfits som gäller. Vissa dagar lite bättre dagar än andra, idag är en sån som inte är bättre och jag tänkte dela med mej av dagens åtgång.

3 stycken pyjamas varav 2 är från ikväll
2 stycken långärmade bodys
1 styck kortärmad body
2 par byxor
2 tröjor
1 par strumpor
3 eller 4 haklappar
2-3 handdukar

Och på mej:
2 stycken tröjor
1 linne
1 par mjukis byxor och soffan har fått sej en omgång

Tur att han har så mycket kläder annars skulle jag få adress ändra till tvättstugan!!! ;)

(och detta var inget klaginlägg om nån tror det, bara ett konstaterande. Jag är van vid allt spy och störs inte av det annat än att det är lite trist ibland när man ska bort för exempel)



Underbara unge!


Ännu lite mera nytt

Har haft en härlig dag på Bergvik med Emelie idag, huvudsyftet var att byta Wildes jacka men det blev också en del shopping. Har dock "skött" mej och inte gjort av med onödiga pengar eller köpt massa onödigt heller för den delen. :)


Detta blev det istället för jackan, sommar pyjamaser i härligt sailor stuk och en skallra. Likadan som jag köpte sist men det var visst en fyrfotning som också ville ha skallra så Wilde fick klara sej utan den. Tur att jag är snäll och köper en ny ;)

 
Halva rea priset på Kappahl och jag är riktigt nöjd med mina fynd. Grå body 20:-, grön body 25:- Luddfleece 50:- Mössan var ordinarie och dyrast med sina 59:- Behövde väl ingen mer mössa men tyckte den var fin :)



Till moi, duschcremer som är jätte töntiga men luktar gott, puder, solglasögon, underkläder och ett par mjuka jeans leggins som jag nog ska ha på dopet.


Ny mössa

Ny mössa till skrutten, från oii design. (Helt omöjligt med just mössor tycker jag och av dom 9 han har fått/jag har köpt så passar 2 nu, hoppas på en 3e med denna) =) Och nej man kanske inte behöver 3 mössor men det handlar om att matcha också ;)



Promenad och lekpark


Gunga!



Söta Nova och suddiga Jessica :)


Fikapaus


Wilma var med också.


Kalas och söndag



Skrutten klädd till kalas, vi var på 45+25 års kalas. :)



När jag går på kalas brukar jag ge bort paket, när skrutten går på kalas ja då minsann får han paket! :) Vad fanns i paketet då? Två stycken mickie mus set, ett med tröja och dregglis och ett med tröja och byxor. Farbror Tommy kom presenten ifrån. 



Rutiga skjortor ska det va! <3


Nu är det söndag igen, skulle vart en tur till karlstad men blev ändrade planer. Nya planerna blir en förmiddags promenad med Jessica och i eftermiddag ska det fikas med Therese. Skrutten har precis somnat nu så jag ska passa på att smita upp och göra mej iordning. :) Hoppas alla har en bra dag!


Dagens mysunge!


Iriiterande!!!

Nu är jag på dåligt humör, på en människa och på ett företag. Kan börja med människan, den personen som jag köpte bumbon av förra helgen. Köpte den söndag dag och i onsdags förmiddag hade jag fortfarande inte hört från säljaren så jag skickade mejl till henne och fick svar först igår kväll. Betalade direkt och skickade mejl till henne att var betalt och klart. Idag skriver hon igen och vill ha 150:- i frakt istället för dom 85:- jag betalade för frakt igår. Skickade till henne att det var upp till henne att kolla efter billigare alternativ isåfall, men frågan är om hon inte hittar ett billigare ska jag då betala och se glad ut eller stri och riskera min goda ömdömes statistik? I vilket fall som helst är jag irriterad, det är inte lite skillnad på 85:- och 150:- och hon borde kanske kollat lite nogare innan om det nu ska vara så? Dessutom ligger alla andra bumbos på tradera mellan 80 och 100 i frakt. Moraliskt dilemma, vad ska jag göra? Jag har själv tagit fel på frakt en gång men då betalade jag det själv eftersom jag hade gjort fel och jag hade utlovat ett fraktpris i samband med auktionen.

Andra då, Shell i Ed. Skrev häromdagen att dom hade tagit dubbelt betalt för bensinen jag tankade i fredags och i måndags ringde jag dom. Dom visste om felet och lovade att pengarna skulle sättas in under dagen alt senast i tisdags. I onsdags fanns fortfarande inte pengarna på mitt konto så ringde igen, dom var försenade men under torsdagen eller senast idag skulle jag få tillbaka pengarna. Tror ni mina 400:- finns på mitt konto nu eller? Nä precis, INTE! Uh vad irriterande, är iallafall glad att jag inte hade tankat för det dubbla eller att jag skulle haft jätte lite pengar så dom hade tömt kontot för mej. Men ändå, dom är ett stort företag som gjort fel och jag vill väldigt gärna ha mina pengar tillbaka.

Insåg precis att bägge irritations momenten rörde pengar, fast anledningen till min irritation är väl inte pengarna i sig utan att jag satte mej vid datorn och fick först mejlet och sen gjorde upptäckten att pengarna saknades än och tyckte bägge sakerna var irriterande.

Förövrigt är det fredag kväll, jag har magen full i nachos och ska snart krypa ner framför ett par avsnitt Sons och äta physalis. Sen blir det sova som gäller. Imorn ska jag träffa Jessica på förmiddagen och senare vid 18 tiden blir det 45 + 25 års kalas. Just det ska sätta mej och fixa ihop ett kort till det med. Bäst att jag drar mej, dessutom vaknade just skrutten som jag trodde sov för natten. Ibland är sömn överskattat minsann, han bara ler åt mej när jag säger att det ska sovas nu! :)

Vad gör ni andra såhär en fredag kväll?


Bara bilder, Ikea,shopping,Hörnan och en massa skrutten



Redo för Karlstad

Ikea


Lite av dagens shopping, Åhlens har jätte fina barnkläder minsann! (Bilderna klickbara vid intresse)









Vi var på hörnan igår, tror min kamera fick en lite chock av allt det röda på första 2 bilderna. Skrutten blev bjuden på en majskrok på hörnan också och MUMS sa han om det. Oj så gott!! (och grisigt det var majskrok-klet överallt sen)


Bada är gott :)

Tv är spännande


Underbara unge!

 


This love

Skrutten is back! Sov till klockan 6 och har ätit som en tok. Skönt! Nu laddar vi för Karlstad med Emelie och så hoppas vi att hon är frisk nu :) (annars får vi åka ändå, måste ha jacka till skrutten)

Idag är det den 13 april och det betyder att det är våran 4 års dag idag! :) Några bilder från åren som gått:




Älskar dej! Och älskar oss och våran lilla familj <3


puh!

Redan när skrutten vaknade efter eftermiddags vilan märkte vi av vaccin biverkningarna och det var en olycklig kille som gråt och gnällde. Åt dåligt och var inte alls pigg. Gav han flytande alvedon men det mesta spottades ut igen. Lite senare övergick gråt och gnäll till gråt och skrik och tillslut vågade jag knappt ta i han för då skrek han som mest, det var ganska lugnt så länge han låg still. Gav han en panodil supp istället och efter en stund lugnade det sej och han åt en hel flaska och somnade så småningom i babysittern.
Inatt klockan kvart över två vaknade han med ett skrik och hela pyjamasen var fuktig så han hade nog haft rejält med feber i sömnen, dock ingen feber när jag tog tempen. Hursomhelst så skulle han inte sova mer utan grät så fort jag ens försökte lägga ner han så det var bara att gå upp, bytte om och begav oss ner. Åt lite och sen har vi bägge  bara sovit korta stunder i taget. Pju! 
Skrutten är piggare nu iallafall och dock lite mer gnällig än han brukar vara men han har bjussat på en massa glada leenden och han har ätit sin dagliga dos kanin (men inte mat!) Hur säger man förresten till en bebis att det är bättre att äta mat än mjukis djur? Jaja han äter väl när han blir riktigt hungrig antar jag! (hoppas jag) Just nu sover han och jag funderar på om jag borde göra desamma? Fast jag har äntligen piggnat till någorlunda så synd att förstöra det kanske.. 

 
Har hunnit med x antal avsnitt Sons idag, snart slut på första boxen. ILLA! Men va fasiken, blir så när det inte är något bra på tven och man bara sitter. Dessutom när man är vaken så tidigt! Känns minst sagt som sängdags egentligen och klockan är bara 10,30. Blir nog inte många knop idag, skulle behöva städa som vanligt så får se om jag inte gör ett ryck. Vi håller oss iallafall hemma hela dagen lång och laddar för morgon dagen och karlstad turen. Hoppas jag hittar nån bra jacka nu bara för det är största anledningen till turen. Har just nu inget bra att ha på han så kör luddfleecen och tunn filt men skulle vara bättre med en riktig jacka.

Upptäckte förresten något mindre kul igår. Tankade på Shell i Ed innan vi åkte hem efter jag köpt bilen och igår när jag kollade mitt konto upptäckte jag att dom hade dragit pengarna två ggr. 2 gånger 400:- är inte kul, ska ringa dit sen för har verkligen inte lust att bjuda på dom på 400:-  och har verkligen inte råd att göra det heller. Tycker inte ens sånt ska få hända? Håller iallafall tummarna för att dom är schyssta och gör rätt för sig och ger mig mina pengar tillbaka.

Nej nu vaknade skrutten igen, blev ingen lång vila detta!! Dags att dra iallafall... Och tur att jag inte försökte sova, då hade jag bara återigen varit jätte mega trött nu..










Älskade unge

Idag firar Wilde 3 månader, kan inte förstå att det redan har gått 3 månader. MEN man ser och märker att 3 månader har gått, den lilla lilla morgontrötta bebben som bara sov och åt är numera en livlig och glad skrutt som ska upp före tuppen och vill upptäcka världen varje stund. Om man ser till hur mycket som har hänt är egentligen inte 3 månader lång tid alls. Det går fort och jag hänger många gånger inte med men jag njuter av varje dag och varje stund med han. Mer och mer rutiner i vardagen också, vet att det kan ändras fort men som det är nu så finns åtminstone lite rutiner. :)
Hans 3 månaders dag idag firades dessvärre med vaccin, jovisst vaccin är såklart bra men stackars stackars liten att behöva bli stucken!! Usch vad han grät och det var inte lätt att trösta. Nu hoppas vi iallafall på att slippa feber,ledsamheter och onda ben men jag är förberedd även på detta med alvedon. Vägning och mätning också och han mäter nu 62 cm och är en liten dunderklump på 6,5kg. Detta måste bero på alla elefanter och kaniner han äter. ;)


Lilla lilla Wilde igen, kul att jämnföra med den bilden.


Dagens busiga 3 månaders Wilde


Igår blev det inte alls så mycket gjort som jag planerat och påstod att jag skulle göra och den som väl slet allra mest var Wilma som tillbringade många timmar med att gräva upp runt busken ute. Duktig hund det eller inte kanske? I dagsläget kvittar det att hon gjorde så, kan inte bli värre än det redan är men sen när trädgården blir fixad är det värre. Men vi får väl ge henne en hörna sen som är hennes och så hon kan härja,gräva och vara glad. Lycklig vovve är en bra vovve!

Igår fick jag förresten äntligen tag på en bumbo till skrutten, en ny i kartong för 200:- + frakt på tradera. annonsen hade bara varit ute en timme och jag var inte sen att trycka KÖP NU eftersom dom brukar dra iväg runt 300:- + frakt där annars och då oftast inte ens nya. Nu återstår bara att hoppas på att den ska bli omtyckt och är den det ska även ett bord inhandlas.



Vad händer i veckan då? Idag och imorn chillar vi. Onsdag bär det av till karlstad med fina Emelie, shoppa och gå på Ikea. Torsdag pratade jag och Jessica på en tur till öppna förkolan. Och på lördag blir det kalas. Veckan i stora drag det! Helt okej med roliga planer måste jag säga, kul när det händer saker.

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe och inviga min Sons of anarchy dvd-box. Skrutten sover och hunden sover så det är väldigt lugnt här i huset.  


Sen sist

Dåligt med uppdatering här, så vad har hänt sen sist då?

Jag har köpt en ny bil, i fredags åkte jag,pappa,Ingela och Wilde till Ed och med mej hem följde en fin fin passat och jag är riktigt nöjd, älskar min nya bil. Bye bye 855a som gäller nu, nån? Säljes billigt för det finns lite att fixa med.




Igår var det lördag för den som inte visste det, på förmiddagen tog jag och Wilde en tur ut på stan. Letade jacka till han och skor till mej. Blev ett par nya promenad skor eftersom jag får ont i fötterna av mina gamla. Hittade dessvärre ingen jacka så får bli en tur till Karlstad nån dag, hade tänkt nästa helg men där gick inte planerna ihop så får bli till veckan om jag får nåt sällskap dit.. :) 

Igår klockan 13 var det dags för dop, lilla Liam som skulle döpas. Och jag vill nog påstå att det gick himlans bra, jag var nervös innan att Wilde skulle bli jätte ledsen i kyrkan så vi skulle behöva gå ut och missa allt eller på kalaset sen som han brukar kunna bli ibland när det är masigt och mycket folk men han var så snäll! Gos ungen min. Dopet var för övrigt fint, och det bjöds på smörgåstårta och bakelser. Mums!



Uppklädda och fina =)



Liam



Bilder från dop kalaset


Igår kväll åkte vi till Åmål och fick med oss en bil till älsklingen också, så nu har vi bytt upp oss bägge två. Vita passaten är redan såld den.
När vi kom hem sen blev det myskväll och I rymden finns inga känslor. Halv kul film men slutet? Fick dom bråttom? Sen sängen, tant behöver sin skönhetssömn! Skrutten har sovit i nästan 11 timmar han, somnade vid 19 igår och sov sig genom både Åmålstur, avklädning och film för att sen sova ända tills 5,45. Härligt!

Idag då, tror det får bli trädgårdsfixande, innefixande och lasta kärra med skräp så får jag försöka ta mej iväg till soptippen imorn innan skruttens vaccin.
Sen har vi inga planer, vet som tidigare sagt inte reaktionen på vaccinet så har morgondagen och tisdagen helt utan planer för skruttens skull.


Nej nu får det bli en kopp kaffe till innan vi sätter igång och grejar. Hoppas alla får en fin dag =)





Ny kampanj

Dags för en ny kamanj från Buzzador, denna gången testar jag och ni som vill Natusan first touch för bebisar.

Bath&Oil, finns även fina rabatter på Natusan att få om man vill ha det.

Har även anmält intresse för att testa Pepsodent white now men har inte hört något ang den än, om jag får vara med eller ej.  

Underbara Ullared

Igår bar det av till shopping paradiset nr 1, Gekås i Ullared =) Gick upp kvart över 4 igår morse och vid kvart i sju hade vi plockat upp syrran och lämnat av Wilmisen hos mormor, resan gick bra och vi var framme i okej tid. Väl där kunde man konstatera att det var mycket folk, har visserligen varit med om värre men tyckte det var stimmigt,varmt och rörigt. Men det är väl charmen med hela eller hur?

Handlingen då? Skrutten var såklart prio 1 och nu har han det mesta han kan behöva för att äta,sova,mysa,bada och skötas. Och för att kläs såklart! Tror att cirka 75% av dagens inköp var till honom, kläder i massor, gå-stol, mjukis leksaker, bit leksaker, filtar, bädd madrass, dop servetter och MYCKET MYCKET mer!

Wilma var prio 2 och hon kan nu leka, vila, tugga och äta. Glömde att kolla efter en lina åt henne och det bannar jag mej själv för men annars var jag nöjd med hennes saker.

Sen blev det lite till "hemmet", såsom godis, städgrejer, en duk en filt och tvål m.m. 

Och så var det resten, jag själv fick ett par mjukisar, ett baslinne, underkläder, ansikts creme och deos. Älsklingen en parfym, katterna mat och godis.
Fick ett ryck och köpte neon färgade t-shirtar till pappa också, passar honom det så han lär bli glad =)

Sen var det väl det? Eller nej kom på att jag ju köpte massa filmer, till Wilde blev det Nalle puh, Micke&Molle och Skönheten och odjuret. Jag fick Den otroliga vandringen och My little pony, skulle väl vilja säga att My little pony inte var till mej men sanningen är att jag inte kan påstå att Wilde ville ha den eller hur?
Även DVD boxar inhandlades och det blev Sons of anarchy 1&2.

Dagens absolut bästa köp? Kanin snutten till Wilde eftersom han verkade tycka om den jättemycket och grejade&höll i den hela tiden =)
Dagens sämsta? Får bli mina trosor strl XL??? Varför kollade jag inte storleken undrar jag?
Största fyndet? Lundmyr bodysarna till Wilde, 70:- styck och kostar annars det dubbla och lite till. Synd att det bara fanns 2 olika för hade verkligen velat ha mer Lundmyr kläder.
Dagens saknade vara? Bumbo som inte fanns och lina som jag glömde..

Här kommer lite bilder på delar gårdagens inköp:








 

















 

Dregglisar,byxor och 7 bodysar, varav 3 stycken är likadana (2 olika storlekar).


Lundmyr bodysarna

 
Gåstolen, ska bli kul när han kan använda den =) Sen lite mat-saker och haklappar.


Kanin, bit leksaker och kanin snutten (köpte två snuttar)




Servetter och muggar, kanske kan användas när jag fyller år? =)



Tigern testar Wilmas nya dyna, varför köpte jag ingen sån till katterna undrar jag?


Wilma spanar in sin numera välfyllda låda.


Avslutar med Skrutten&Snutten <3


Inte bara..

Våren är underbar på många sätt, solen som skiner, det blir varmare, snön som man hunnit tröttna på försvinner, bort med vinterdäck, blommor och gräs vaknar till liv, att promenera är härligt MEN med allt detta kommer det allra mest avskyvärda som någonsin krypit på denna jord. SPINDLAR!!! Fy fan jag hatar det, hela vintern är jag lugn och orädd, kan gå ner i källaren utan att dö men nu är vi där igen och för andra dagen på raken har jag träffat på dom små äcklen i tvättstugan. Igår vägrade jag att tvätta klart så det fick älsklingen fixa. Men var tvungen att tvätta idag också så tog med mej tvätten och gick ner och där sitter en jävel på väggen så jag sprang, flydde, rymde upp igen, inga stora spindlar men skulle jag få dom på mej skulle jag nog aldrig mer bli folk. :S  MEN får väl också säga att jag var tvungen att vara vuxen och gå ner igen annars skulle jag aldrig hinna tvätta klart idag. Dock var den jäveln borta istället, vet inte vad som är bäst? Jag slapp se den men vet att den fanns där 30 min tidigare.. Skit djur!!!!!

Annars har jag mer eller mindre häcken full idag, det ska tvättas, städas klart uppe, bilen ska städas ur,det  ska handlas, föräldragrupp och det ska laddas och förberedas för imorn, bilen ska kollas. Visst inga stora grejer förutom f-gruppen men tillsammans med en liten skrutt tar det extra lång tid :)
Sen ska även stereon i bilen så vi slipper sjunga, haha på tiden att få i stereon lagom tills bilen ska säljas!!! Just det, lovat Wilmas en lååångpromenad med.. Eller var det mitt samvete? Jo det var det nog, för igår blev ingen långtur och imorn ska hon vara hos mormor så.. Fast jag tar med henne samtidigt som jag går och handlar för mamma jobbar på torget så hon får vara med henne när jag är på affären. Två flugor i en smäll samtidigt som jag får röra på mej lite.

Förvövrigt är det äntligen tisdag, och imorn åker vi äntligen. Har nog aldrig planerat en tur så noga som nu, nu återstår bara att se om allt går enligt planerna. Emelie kommer sen och sover över här, enklast så eftersom vi åker så tidigt.

Förresten verkar det vankas sjukdom igen, jag snorar, tät i halsen och har obotligt ont i huvudet (hjälper alltså inte med alvedon). Vad är det som händer egentligen??? Blir jag sjuk igen nu så går jag i isolering och slutar träffa folk. Hoppas det bara är något tillfälligt och inte sjukdom på riktigt eller att det inte bryter ut nåt. Hursomhelst vägrar jag att bli sjuk innan torsdag och kräver att vara frisk tills på lördag om jag nu måste bli det, okej?

Nej nu ska jag slänga ihop lite frukost och sen vänta på att skrutten vaknar så jag kan dra igång dammsugaren.  


Ha en bra dag!

                                
Jo elefant är gott, alla borde smaka säger Wilde!


Står still...

Jag skrev häromdagen att det aldrig blir långsamt och tiden springer ifrån mej, idag tror jag tvärtemot att nån har stoppat klockan? Helvete vilken långsam morgon det har varit, urkasst på tv, skrutten sover och det är grått&regnigt men jag är ändå på gott humör. Fast det var länge sen jag var såhär rastlös och uttråkad. Men tröstar mej med att klockan snart är 11 och då gör vi oss redo för att åka och fira syster på hennes 20-års dag. 12 är det meningen att vi ska vara hos henne.

Igår var jag ensam hemma och när katten är borta dansar råttorna på bordet eller hur? Man tar sig friheter när man är ensam hemma, jag slog på stort minsann och gick med gott samvete och utan att känna mej tråkig och la mej samtidigt med skrutten igår så redan *host host* halv 9 låg vi i säng. Okej nästan så jag inte skulle skriva det men nu är det som det är, PRO var det. Eller finns det nån liknande organisation för småbarns föräldrar?  Hursomhelst har jag fått hela 8 timmars sömn inatt, med dom såklart stadiga avbrotten nappen och sängbytet så det var inte sammanhängande men det var 8 timmar. :)

På tal om sömn är jag inte avundsjuk på den människa som tog sin nattsömn i chevan här ute, kan inte ha varit trevligt att vakna sovandes i en bil, med dörren öppen och i spöregn? Gissar på en redig bakfylla också eftersom han ens från första början sov i bilen. 

Förresten gillar jag att det är söndag idag, det innebär att det är måndag imorn och efter måndag kommer tisdag och det innebär föräldragrupp. Och efter tisdag kommer onsdag och det innebär ULLARED!! Inköpslistan växer minsann och jag känner mej som ett barn på  julafton med enda undantaget att jag får stå för kalaset själv. Okej snyggt utryckt men ja ni förstår.



Ser inte så märkvärdigt ut på bilden men...


Funderar på om jag skulle fota och visa upp Wilmas önskelista/inköpslista , hon har minst sagt sitt eget sätt att be om nya grejer på om man säger så..


Nu så..

Ska det göras dop inbjudningar, beställt kort, alfabet clearstamps och band. Och rosetter men dom kanske jag inte använder på inbjudningarna utan gör nåt annat kul med, kunde iallafall inte låta bli dom. :)



Helgen

Igår blev inte så mycket som planerat, kom inte iväg nånstans på förmiddagen utan blev sittandes hemma. Ganska gott faktiskt för behövde varken städa eller tvätta så kunde bara vara. :)
Senare på eftermiddagen drog jag iväg och mötte upp Jessica, barnvagns race över stan och en sväng till Lindex där jag sprang på mamma och brorsan som var i full fart med att shoppa loss till Wilde. Han fick en body, en hood tröja och 2 pyjamaser. Allt i nästa storlek så han har nått att växa i =) Skrutten blir bortskämd minsann, men så är det väl om man är väldigt omtyckt kanske?
Var hem till Jessica på fika efter stads turen, mysigt var det.  

Hem efter det, hade tänkt mej fredags mys och nachos men klockan drog iväg och det blev inget med nåt och jag var trött och blev på dåligt humör. I säng efter talang&parlamentet och inser att jag förutom fika hos Jessica inte ätit nåt sen frukosten vid 6. Lyckat där! Men somnade på 5 sek ändå så.

Inatt har skrutten sovit jätte länge i spjälsängen, jag har fått upp ett par gånger med nappen men behövde inte flytta över han förrens vid 4. Duktig kille det! Sov till halv 6 imorse och är fortfarande vaken, puh hur orkar han vara så morgon pigg? Men sover fortfarande hela natten utan mat, det är bara nappen som saknas sisådär 5-10ggr per natt. Och förflyttningen från sin säng till våran såklart. 

Lördag idag och är väl inte direkt överöst av planer, förutom att det är tvätt dags igen efter en dags semester ;) Grått och trist ute också så det lockar inte att vara ute nåt, och till kvällen blir det ensamt hemma.

Nej nu ville skrutten ha min uppmärksamhet så bäst jag avrundar här. :)  



Nån som blev lurad igår förresten? Tror inte jag ens närkte av att det var första april.


Gårdagens,dagens och andra dagar

Igår kom Sandra vid 10, vi gick på en tur med Wilma först sen gick vi till stan. Spanade på kappahl, senare shoppades lite till skrutten på Lindex rean. En tur till kafferepet och lite torsdags lyx i form av deras räksmörgås. MUMS! Dock fick jag gammal skrynklig gurka, inte ok tyckte jag. För visst borde man få färsk gurka när man köper en smörgås för 55:-??? Hemöver efter det, städa och invänta Jessica från sjöbyn för lite Wilma-träning. Kände mej sen mycket nöjd med träningen och nu vet jag hur vi ska gå vidare och träna med hennes dumheter. Anmälde oss till en unghunds kurs som börjar 27 april, ska bli kul och dessutom får jag lite egen tid med Wilma och det tror jag hon kommer att uppskatta.


Gårdagens fynd, pyjamas och body. Tyckte allt att bodyn var himla mysig, jag har blivit helt tokig i färger tror jag bestämt! :)

Idag har tydligen våren rymt, tråkigt! Men men får väl dra regnskydd på vagnen och regnjacka på Wilma och ge oss ut en sväng ändå. Kan inte sitta hemma hela dagen. Får nog bli en tur till torget och säga hej till mamma.
Senare vid fyra tiden blir det till att träffa Jessica en sväng. Och sen är det helgen, får väl bli något fredags mys typ nachos och talang kanske? :)

Lite ändrade planer för veckan nu också och det bär av till Ullared redan på onsdag. Underbara underbara ställe! Dock börjar jag bli nervös för att vi inte ska få plats i bilen med allt, och har en massa beslutsångets. Men det löser sej med all säkerhet. Får väl sitta på och under grejerna eller nåt! Vill köpa sacco säck till Wilde men det tar ju himla mkt plats, sen ska jag spana efter gå stol och lite annat. Emelie ska ha babysitter och vi kommer med all säkerhet fylla bilen :)  Stackars syster för hon blir nog den som får knö mest, eller jag kanske om syster tar ratten?
Anledningen till att vi ändrade datum är att Wilde ska vaccineras nästa måndag och vi skulle åkt på tisdagen. Av vaccinet kan dom tydligen få feber och ont i benen 1-2 dagar efter och då vill jag inte ha något planerat ifall det skulle bli så och skrutten mår dåligt.
Men jag är rätt nöjd med den tidigare resan också, jippie! Blir en bra vecka som kommer med massa kul.

Nej nu ska jag fixa en kopp kaffe till, kan behövas! Har varit vaken sen 5, morgonpigga tok unge som berättar hela sin livhistoria varje morgon tillsammans med en massa leenden,rörelser och tokerier. <3





RSS 2.0