Ullared 29/11

Paradiset, men det visste ni väl?


Det handlades både det ena och det andra vill jag lova. Kläder till mej, ganska mycket kläder faktiskt. 2 linnen, ett snyggt och ett bas linne, ett par ljusgrå mjukisar, en t-shirt med James Dean, en stickad längre tröja som både passar nu och sen-pefa! och till sist en "baseball" tröja. Stor stickad krage&mössa. Jag är as nöjd med detta!

Utom detta så blev det lite julsaker, julstjärna till v-rummet, julhjärta, papper&snöre.
Julklappar till diverse personer, lite små saker till bebis- 2 beige underlakan, 2 örngott, regnskydd till vagnen och plastad frotte.

Dubbelpack med Tresseme, lite små saker till älsklingen, massa godis(ovanligt), hundgrejerna, kattleksaks gym,  värmeljus,värmeljusstake och annat småplock. Hann även en tur på Panduro outlet men tog det ganska lugnt där inne :)

 Och det bästa? Slutsumman av dagen, dryga 2000:- efter jag hade räknat bort alla medköp.





Nä vadå? Inte bortskämd nej..

Att Wilma är våran lilla valpis trots att hon har blivit stora tjejen nu är nog ingen nyhet, ingen hund är så fin som hon liksom! Och ingen är så bortskämd? Igår inhandlades 5 olika leksaker att bita sönder, 4 olika förpackningar med tuggben, ett koppel set och en lyxig bädd så hon har något gott att sova på i sovrummet.


Lyxiga väskor och fin fina mjuka hundben, gulligt va?

Dock hände det något, katterna som har tusen olika bra sovställen runt omkring i huset adopterade bädden och Wilma får inte ligga i den. Kanske dom skulle ha haft en egen men trodde verkligen inte att dom hade intresse av en egen bädd. Jaja det var inga katter som knödde på mej inatt iallafall ;)


Tanken som räknas

Jag hade tänkt skriva ett långt inlägg om gårdagen, shoppingen som jag är sketa nöjd med. Visa upp mina nya kläder som jag längtar sjukt mycket efter att kunna använda. Sen hade jag tänkt skriva några rader om föräldra gruppen.. Och om min dag i allmänhet, visat bilderna på bilen som står här utanför och alldeles snart får sällskap av en till.

Jag hade helt enkelt tänkt blogga ordentligt, men det är jobbigt att ta kort på kläderna men ändå vill jag visa upp dom. Det är jobbigt att lägga in bilderna från kameran oh segt att göra typ 3 inlägg på raken så jag tar det imorn istället! Nu ska jag steka panncakes och testa jordgubbsgrädde.
Sen ska jag ringa min vän och vara nyfiken. :) Efter det gråter jag nog en sväng för att det inte blir något Desperate ikväll. För visst sa dom att dom inte hade några fler avsnitt just nu och det skulle komma tillbaka nästa tisdag?








v 35!

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).

 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Du

 Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.


Lite mer än så har nog jag gått upp, oj då! Eller inte? Det är tungt nu, trycker satan på höfterna och foglossningen gör sej verkligen till känna. Särskilt efter att ha suttit en stund och på kvällarna. Så pensionärsvarning utfärdas på mej och jag är allt annat än smidig. Glad att jag är hemma och är ledig iallafall för hade inte gått undan för mej på jobbet i dagsläget.
Halsbrännan är på bättringsvägen och i det stora hela är det okej att vara mej just nu. Idag är det dessutom första dagen på föräldragruppen och som jag har sagt tidigare har jag förhoppningar om att det ska bli kul.


1a advent

Ut i snön, skedade bort den värsta snövallen letade upp bilen och gled iväg till Ica. Plockade ner lite av varje i korgen och hem igen. Detta blev resultatet:



Tycker att jag gjorde ganska bra ifrån mej :) Inhandlade även lussekatter, glögg och pepparkakor så här ska mysas senare minsann.


Hej vi är i sverige

Oj vad snö säger jag som alla andra, men tycker att det är mysigt! Dessutom gör det hunden till ett lyckligare djur och vem vill inte att hunden ska vara lycklig? Men ja vi kan ju gå runt och vara mysiga och lyckliga för antar att det tex inte är vi som skottar? Jag ska nog undvika det, och hunden ja hon kan helt enkelt inte. Men jag sopade trappan förut iallafall :) Och överväger att skotta fast jag kanske inte ska... ?
Har tänt i pannan och väntar på värmen, tror våran satans värmepump sitter felplacerad för är nog ungefär 10 grader kallare nere än uppe så gissa hur varmt det är när man ska sova? Och gissa hur mycket man fryser när man kommer ner? Han som satte in den sa att det kunde hända att det var 1-2 grader kallare nere än uppe eftersom värme stiger men nu snackar vi många grader. Tror jag ska ringa och ifrågasätta för så tycker jag inte det ska vara. Har dessutom snart slut på veden, har väntat sen vi flytta hit på att få resten av veden vi beställde då men inte än. Den som väntar på något gott eller? :S

Annars överväger jag att hålla mej inne idag, skita i både det ena och det andra och inte sticka näsan utanför dörren. Dels för att snö är mysigast när man är inne och för det andra för att ta det lugnt in för morgon dagen. Har inte känt mej helt hundra sen i fredags så kanske ska spara på krafterna? Låter som en jävla käring men ja vissa kanske förstår mej iallafall!
Fast å andra sidan vill jag nog smyga mej iväg till ica, känner att det är lite överkurs att gå ut och leta mossa nu och det behöver jag till adventstaken och så är jag bra sugen på lussekatter. Men en tur till ica ska väl inte vara något större projekt så det får det nog bli.


Avslutar med, ÄNTLIGEN är det måndag imorn...








Jul i vårt hus

Har ju smågrejat lite under veckan, men är inte nöjd! Vardagsrummet är så långt ifrån klart det kan bli, likaså hallen. Men köket är ganska mysigt, ska julas lite mer om nån vecka bara. I lila rummet och blå rummet finns ingenting, måste leta upp stakarna som är nånstans och sätta dom där. Sovrummet är klart, gardiner och den lysande julkulan är allt som behövs där. Mer jul än så ska det inte vara i sovrummet tycker jag. Och barrummet då som fått sej gardiner och lysande julkula, måhända kanske det landar nån tomte där så småningom också.

Sovrummet, katterna som myser i dom matchande sängkläderna.

 


Barrummet!



KÖKET! Behöver jag berätta hur mycket jag älskar vårat snygga kök? Fast kanske inte syndes så mycket av det på domahär bilderna men :) Och ang bilderna, dom blir för ljusa! Mkt mkt mysigare i verkligheten. Avslutar med en inte lika julig bild från vardagsrummet.


Såhär blev det när hyllan fick flytta ner! :)

 

Kreativt

Igår bar det ju som sagt av till karlstad, fick tag i golv på Bygg max. Ett mörkt trägolv precis som jag hade föreställt mej i huvudet. Kommer bli nice! :) Sen var vi in på stuven och den tapeten som vi skulle kika på verkade inte finnas men hittade en vit tapet med silvriga träd på så nu testar vi fondvägg till det randiga. Kanske blir det skit snyggt kanske blir det att se förjävligt ut. Vild chansning :) Blir det förjävligt får vi köpa en rulle randigt och tapetsera över värre är det inte med det. Sen inhandlades det ett antal kassar med mat och välbehövligheter som typ alldeles för mycket godis. Fick mej också min pepprkaksburk och en stor svart hink för hundmaten. Och dessa utan att knappt behöva betala för hade en hel bunt med Coop med-mera checkar. Gillas!

Idag ska vi åka på en roadtrip till Arvika och kika in två chevor för eventuellt byte mot Customlinen. Spännande :) Jag som har varit världens mest sentimentala när det gäller bilar och bilbyten vill helst byta bilar jämt nu för tiden. Kan det vara smittsamt det min kära sambo håller på med? ;) Åtminstone tror jag bannemej att jag har smittat med klädshoppande så rent logiskt kanske det smittar åt andra hållet också?

Får ge FK en stor eloge också, på måndag är tydligen mina pengar på ingående. Hade jag aldrig trott även om jag hoppades men jag hade förståelse för att dom inte skulle ha hunnit. Bra start med försäkringskassan för min del, hoppas det fortsätter :) Sen var det ingen jättefet ersättning direkt för om jag har fattat rätt så är den bara för 5 dagar men hursomhelst så var det välbehövligt och välkommet och nu längtar jag ännu mer tills på måndag :)


Det var allt från mej för stunden, kanske återkommer senare.


Snön är mysig

Dagen idag har varit ytterst spännande, betalat räkningar, gått lös inne på apoteket, köpt frimärken och matat bilfan. Jihaa! Satan så trist, enda extra vaganta lyxen jag ansåg att jag själv skulle ha var en cola och en lussebulle. Lite roligare shopping väntar iallafall nu snart om klockan behagar bli tre nån gång. Hoppas vi hittar ett fin fint golv nu till bra pris och tapet likasamma, att den finns inne och så, så att man slipper extra turer till Kd. Sen blir det nån timme inne på Ica, ack så välbehövligt och faktiskt är det sjukt skönt med proppfullt kylskåp fullt i gott. :)

Nu ska jag berätta något som nog ingen visste. Hade fått en mejl från minbebis.com förut, i mejlet annonserade dom för listan med julmat man får och inte får äta. Trots att jag faktiskt inte nojjar värst mycket över mat biten utan äter det jag känner för så ville jag ändå kolla in den. Allt som jag tycker om var på Ja listan alternativt Nja listan så det är fritt fram att vräka hela julen. Men bäst av allt på Ja listan över jul mat som är okej att äta står JULGODIS! Så äntligen gott folk räknas godis som mat ;)




Nej nu ska jag avrunda, slänga på tven och se om det kan finnas nåt som roar tills klockan blir tre.


Torsdag

Har precis blivit ensam efter att ha haft Jessica här på ägg&bacon frukost, dom frukostarna är goda dom! Lite pepparkakor,clementiner och muffins på det med. Inte konstigt att jag är så tjock som jag är ;) Nu sitter jag och överväger om jag ska orka rulla mej ut till bilen och glida ner till konsum och inhandla mer clementiner för det går inte an att dom är slut!

Hade haft en liten förhoppning om att det skulle ha trillat in lite slantar från FK till mej idag men kunde bara konstatera att det ekar tomt på kontot. Attans! Hade visserligen misstänkt att det kunde bli så. Så denna månaden trillar en halv lön in endast. Och på den halva är det avdraget för när jag var hemma och sjuk förra månaden med. Alltså var det ingen bra halv lön jag fick. Men men det jag får imorn räcker åtminstone till räkningar och mat, och det är prio 1. Sen att jag ska åka till Ullared på måndag är nästan skrattretande, men eftersom jag vet att jag får in pengar nästa månad både för denna och nästa + att jag ska få ut mina plustimmar nästa månad så löser sej resan. Julklappar ska jag ha i vilket fall som helst och likasamma med dom sakerna jag tänkt inhandla till krypet. Sen kanske, blink blink min familj tycker om mej?

Igår var tydligen "tänk på en sandra dagen" åtminstone från sjukhusets sida, först ringde läkaren Anne Hansen för att höra hur det gått med halsen. Och eftersom det fortfarande 3 veckor senare inte är bra ska jag iväg på tisdag och ta fler prover. Efter henne ringde dom från Lab för att säga att jag skulle komma på just tisdag för hade sagt fredag med Anne först. Sen ringde herr Evert för att kolla läget med min kära halsbränna och sen meddela att han skulle fixa ett recept åt mej på tabletter så det räcker ett tag. Tackar och bockar, känns som det faktiskt kan fungera riktigt bra från sjukvården sida ibland.

Igår tapetserades det för fulla muggar, i tisdag med för den delen. I tisdags var jag hjälpredan och jag kände mej verkligen till stor hjälp....Eller kanske inte, orkar ju ingenting på kvällarna!! Igår kom Robin och var hjälpreda istället och tror det underlättade arbetet en del. Men nu saknas tapet istället till en vägg innan det är klart. Älsklingen hade en kreativ ide om en tapet som finns på stuven, alltså kanske det blir en fondvägg. Annars blir det randigt även där, märks efter imorn det. Golv ska köpas imorn med, efter det kommer även det kontot att eka tomt för det finns inte många kronorna kvar nu... Åhh ge oss en miljon eller två tack!

Nu blir det full rulle dom närmaste dagarna, imorn karlstad, lördag Arvika och kanske en tur med Jessica&Nova till kattlyckan om det går ihop med tiden. Söndag -skyltsöndag och mysdag, måndag Ullared, tisdag Lab och föräldragrupp och onsdag Bm besök. Med nånting på schemat varje dag kommer dagarna att svischa förbi och det gillar vi. Just det, kan ju tillägga att pappa och dom flyttar under veckan med, har grubblat på hur jag skulle kunna vara till hjälp och det enda jag kommer fram till är kaffekokerska och arbetsledare. Hade verkligen velat hjälpa till eftersom dom alltid hjälper oss men tyvärr. Dessutom är det kvällsvecka så inte heller älsklingen kommer att kunna hjälpa till något. Men men, hoppas dom vet att vi skulle ha hjälp till annars.

Nej nu ringde Sandra så ska prata med henne nu, hej hej!


Förändringar....

Okej jag har en ny önskelista, för ja jag är som ett litet barn och var visst inte nöjd med 2 önskningar! Högst på listan är fortfarande presentkort och efter det Laila Bagge- You rock parfymen.. Men sen blev det lite mer, tex blir jag blir jätteglad för diverse olika presentförpackningar med duschcremer,smink eller parfymer men när det gäller parfymer får det vara nån jag har/vill ha/tycker om annars är parfym svårt. Och så gillar jag myssaker, gosiga strumpor, mjukiskläder, doftljus etc. Skulle dessutom inte tacka nej till att ha en tatuering innestående, jag är så sugen på att skaffa mej flera så :) Och sist men inte minst, Dvd boxar som kan roa mej mina sista veckor som strandad val i soffan- Criminal minds 3, Tre kronor eller Solsidan..
Så tomten hoppas du läser detta!




Tjej eller kille?

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).

 
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du

Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.


Det närmar sej :)


Vad tror ni att det blir för något, en tjej eller kille? Och när kommer h*n?
Jag tror på en kille den 13 januari jag :)


Tisdag

Igår hade jag en riktig husmors-dag, det städades, fixades och bakades för fullt! Jag lyckades med bedriften att baka en mjuk skit äcklig pepparkaka. Ja den var inte god, stabbig och torr. Gjorde på samma smet bananmuffins som var fluffiga, saftiga och lika goda som alltid. Hur gick det till? Hädanefter bakar jag endast banan muffins alt banankaka. Griljerade även skinkan vi köpte sist vi storhandla, tyckte det var på tiden. Och ja skinkan vart hur god som helst men griljeringen, haha vilket skämt. Inte heller det lyckades jag med alltså.

Började fixa med julgardiner igår, först ut barrummet. Där hade jag tänkt mej dom där röda billiga från jotex, blev upplyst om redan när jag köpt dom att det var inga bra gardiner men att det skulle vara så illa som det var trodde jag inte. Det slutade med ett par nya svarta paneler med knastomtar från Netto och det blev minsann jätte snyggt! Idag tänkte jag ta sovrummet, redan strukit men inte hängt upp än.

Möblerade även om lite igår, den svarta expedithyllan vi har med 8 fack hamnade också nere i tv-rummet och jukeboxen fick åka in i barrummet. Skönt med en hylla till, saknar bara några korgar att ha i den och stoppa undan all skit som inte gör sej bra öppet.

Vad mer? Inga tapeter igår, hanns aldrig med för plockades med så mycket annat. Så idag  blir nog det istället :)

Har förövrigt haft en hemsk natt, varje gång jag har tänkt "men nu kan det inte bli värre" har det kommit en natt som har varit värre. Men helt ärligt, nu kan det fan inte bli värre. Började med tabletterna igår igen btw, men tar väl precis som sist upp emot 2 veckor innan dom verkligen gör sitt jobb. Kan tillägga att jag längtar, det är inte ett dugg kul som det är nu.
Annars är jag skrattretande öm och stel i precis hela min nedre del av kroppen som snäppet värre träningsvärk, ja ända ner i fötterna gör det ont. Hel tokigt känns det. Jag har liksom inte ont så jag vill dö eller så där utan så där att jag blir full i skratt när jag ska förflytta mej från A till B särskilt på kvällarna. Vända från höger till vänster i sängen har blivit en förflyttning i 3 etapper. Herregud! Ska det vara så här dom veckorna jag har kvar? Jag är i dagsläget ungefär lika smidig som en val på land. Med andra ord, strandad! ;) Och känner mej dessutom som en julgris vilket är passande såhär i stundande juletider.

Nej om jag skulle ta och rulla ut med Wilma en sväng och sen greja med ännu lite mera gardiner. Tror jag får städa lite idag igen också, vitt damm är på plats igen trots gårdagens städande och så är det rörigt efter allt rörande igår.


<3


Piggelin

Idag är jag på G, har redan dammsugit hela nedervåningen + stoppat i en tvätt. Ska fortsätta alldeles snart, har bara en välförtjänt rast nu ;)

Gått igenom en del av reklam som trillade in idag, sjukt mycket det blir bara för att det blir jul och jag påverkas precis som dom vill....KÖPA!!!! Men serrni jag ska låta bli, det enda som jag är alldeles jättesugen på är ljuslyktor från Jysk så får väl säga att ibland är det tur att jysk ligger i Åmål men dock finns ju syster bara ett telefonsamtal bort.... Billiga är dom med...  ?

Idag ska jag greja här hemma som så många andra dagar, efter slipandet igår är allt täckt med ett fint lager vitt damm. Tillochmed sakerna i badrumskåpet. Det letade sej verkligen in över allt, hallen uppe är den som slipades och hela vardagsrummet och köket är dammigt trots att hallen var intäckt med papp.
Ska smyga upp lite nya gardiner med, anser att jag får det för hinner nog inte till helgen och dessutom är det jätte många andra som gjort det också! Dock väntar jag till fredag kanske med köket och belysningen. Undrar om jag inte ska ta och baka idag med? Mjuk pepparkaka och bananmuffins är jag sugen på, hade tänkt gjort de under helgen men pepparkakskryddmixen var spårlöst försvunnen och bananerna på affären och dit orkade jag mej inte.

I eftermiddag blir det nog tapeter uppe i hallen, hur underbart är inte det då? Min fina hall, för den är faktiskt "min" ;) Han fick barrummet och jag tog hallen :))

Nej om jag skulle städa klart innan jag växer fast i soffan?








Hon är fin hon....

...våran egensinniga tjej!



Söt med snö på nosen..



Helgen

Redan söndag, helgen försvann minsann fast det på ett sätt har varit långhelg. Igår var vi som sagt med till Farfar, där bjöds först på tårta och sen hade han bestämt att vi skulle äta på en vägkrog i Fristad så det fick det bli. Sen var vi bara hemma hos honom i dryga timmen till innan det var dags för hemfärd. Tillbringade mer tid i bilen än hos farfar men blir ju så när det är så långt.

Väl hemma sen var det bara soffläge som gällde, tydligen blir man mucho sliten av att åka bil också. Stel och öm.  Uhu vill inte veta exakt hur sliten jag kommer vara efter Ullared nästa måndag. Jag skulle dock gissa på att jag ungefär inte kommer att kunna gå?! För övrigt så längtar jag, även om det rent ekonomiskt inte ser ljust ut men känns som det löser sej i  vilket fall som helst. Resan kommer ju inte bli någon kostnad eftersom jag åker med pappa och ja resten löser sej helt enkelt!
Längtar även till helgen, kanske blir en tur till Arvika, och så ska vi ju till Karlstad och köpa golv och sen minsann är det ju skylt söndag och det är mys! Advent med och jag ska hänga upp julgardinerna och mysa till hemmet med mys belysning iform av julstjärnor,adventsstakar och dom lysande glaskulorna. Efterlängtat!

Undrar vad denna dagen har att bjuda på då? Blir nog så att vi fortsätter greja, och så behövs det städas och sådär så blir nog inte sysslolösa :) Ska ge mej ut på en långpromenad med Wilma snart också, funderar på att ta med kameran och se om man lyckas att få nåt fint kort. Hon gör sej himla bra till snön med sina färger. :)




50 dagar kvar nu...Längtar <3


Fredag

Idag har det grejsats ordentligt mest hela dagen, hjärtat har slitit medans jag väl mer har ähum ja vad ska man kalla det? Kan iallafall dra slutsatsen att jag är mest sliten, jisses det var en mardröm att hoppa i och ur bilen ens när jag var ner till Domus. Och aldrig förr har det varit så långt från parkeringen och in. ;) Varenda ben och skelett bit down there värker.
Vad har vi gjort idag då? Jag har tvättat,vikt och fixat med kläder rensat i lila rummet, pillat på lite tapet rester och spacklat lite halvt odugligt. Han har gjort allt annat, fixat väggarna, spacklat övervägande, sågat och fixat. Sågat upp det gamla golvet till hanterbara bitar som går in i en bil för färd mot soptipp. Även fått upp en fönsterlampa i köket och sågat upp en massa träbitar till eldning.

Nu är det dags för fredags mys, eller ja så småningom iallafall för just nu är jag ensam. Ska bli nachos och Idol, se om man ser nån man känner igen i publiken :) Sen är det sängläge, strax efter 9 ska vi åka från Åmål och mot farfar. Vi får ta egen bil till Åmål på morgonen för att lämna av Wilma hos mormor därför vi ska åka från Åmål. Sen får man se hur dagen blir, jag har iallafall köpt lite lotter och gjort ett kort som farfar ska få.

Nej en sista vända till tvättstugan och sen ska jag nog förbereda för nachosen.

  Ha en bra helg!


Mysis


Vad gör man egentligen?

Ja vad gör man hela dagarna när man är ledig? Förutom gillar läget för det minsann gör jag. Men klockan står still, eller har åtminstone sänkt farten avsevärt. Fördriver tiden med bla, långa hundpromenader, tv-tittande, datorn, träffat folk vissa dagar, städning, scrappat och idag tillochmed slått in dom julklapparna jag redan köpt och ändå har jag massa tid över att grubbla på vad jag ska göra?
Jaja jag njuter iallafall för jag gillar lugnet och det faktum att mitt liv just nu är stress fritt. Imorn är älsklingen ledig så då ska vi greja uppe i hallen, lördag åker vi som sagt med pappa till farfar. Söndag, ledigt och planlöst. Veckan som kommer? Fika besök ska jag få, jag och sandra har tänkt oss gemensamma långa hundpromenader, nästa helg är det advent plus att vi ska ta en karlstad dag och leta golv, handla och sådär. Jomen tror minsann den veckan kan gå undan den med och sen är det efterlängtad vecka efter det! :)



Djuren dom kan dom!

Alltså finns det något så härligt som djur ibland? Följande utspelade sig i köket igår:

Tina står längst ute på kortkanten av köksbordet, jag sitter på en stol, syrran och hennes kompis står upp. På köksbordet invid väggen står Kurre. Kurre "fäller" ner huvudet och går snabbt och beslutsamt fram till Tina som en ångvält och kör huvudet rakt i sidan på henne med resultat att hon flyger av bordet. Sen brer han nöjt ut sej över kortkanten på bordet och vill bli klappad medans Tina försöker återhämta sej från chocken liggandes på köksgolvet.
Tror ni jag skratta så jag grina eller?

Annars var gårdagen en lugn dag, var på en lång promenad med Wilma i skogen. Bestämde mej för att utforska hur långt man kunde gå skogspormenaden och det var en bit det men vi hamnade ute på Kilavägen så småningom och kunde ta raka spåret hem. Dock gillade inte Wilma när det kom stor lastbilar och åkte förbi oss. Men det är bra för henne att gå lite olika, i skogen får hon springa fritt inom flexits 8 metrar från mej medans det blir kort koppel när vi går i närheten av vägen. Tror jag ska ta med henne på stadspromenad nån dag med, så kanske hennes folkglädje mattas av lite av att det blir för många och hon rimligtvis inte kan hälsa på alla. För så fort vi möter folk på dom vanliga promenaderna är hon alldeles till sej och vill hälsa på alla.

Här kommer förresten lite bildbevis på att Wilma är en helt normal hund!






Intar ryggstödet eftersom det inte finns nån plats kvar i soffan. Bekvämt?

Helt normalt sätt att äta ben på, släng dej på rygg med alla fyra benen i konstiga positioner och stoppa sen ner hela tuggbenet i halsen på dej själv. Gott!

Älskar denna bilden, dom tränar plats och Wilma slår sin tass på handen istället för att lägga sej på golvet som tänkt.


Nattetid

Börjar verkligen att avsky nätterna nu igen, halsbrännan är på topp och jag vaknar pga av den runt 5 gånger varje natt det senaste. Räckte med 1-2 ggr under den tiden jag åt tabletterna. Det stör mej verkligen att det faktiskt var ganska bra ett tag, jag vill ha tabletterna igen! :( Och nej dom var inte på något sätt farliga så inte därfor jag skulle sluta äta dom utan är ett test.
Höfterna värker, nån som har nån ide på hur man ska ligga??? Jag måste ju liksom ligga på dom men framåt 4-5 på morgonen börjar det bli olidligt... Suck! Gnällfia! Kan ju tillägga här att halsen inte är bra den heller, svullnaden är kvar inte fullt så öm men ändå. Två veckor imorn...

Men vad är väl en bal på slottet? Nu är det inte länge kvar ändå, 54 dagar. Även om jag är mer inställd på att gå över än att få å utsatt datum. Och hellre för länge än för kort, ska försöka att undvika julafton åtminstone! :)

Undrar vad dagen har att bjuda på? Har faktiskt inte en enda plan för denna dagen. Eller jo syster skulle komma förbi sen det är det enda jag vet.

Kul igår förresten, var en sväng på stan och skulle handla på Ica och apoteket. Började på apoteket och där fungerade tydligen inte mitt kort. Stog att jag skulle kontakta kortutgivaren. Jaja där hade iallafall så jag kunde betala med kontanter. In på Ica efter det och där fungerade det inte heller, blev längre och längre kö medans vi krånglade. Får den absolut värsta tänkbara frågan - Har du pengar på det? Nej såklart inte, jag försöker dra kortet 10 gånger trots att jag vet att det är tomt på pengar? ÅHHH!! Hon skickade ut mej till automaten men samma där den läste inte ens kortet. Fick snällt bege mej iväg utan mina kassar jag, sen var jag och Therese upp till domus för att fika. Samma sak där i bägge automaterna plus på fikastället. Therese kort fungera inte heller att ta ut på men hon kunde betala med sitt det kunde inte jag med mitt för mitt är ett electron kort? Fattar inte skillanden men men, kort som kort? Hoppas det fungerar bättre idag!

Till helgen blir det en road trip och hälsa på farfar som fyller år, inte sett han på vad som känns som hundra år? Två år sen jag var där men kan inte minnas om han har varit hos pappa i år eller om det var förra? Längesen sist iallafall så vi åker med pappa dit på lördag.

 


Jul jul jul!

Detta året längtar jag galet mycket till jul vet inte varför men jag längtar mycket mer nu än tidigare år. Jag vill fixa hela huset vårat så det blir julmysigt, klä granen, fram med all julbelysning etc. Slå in paket och lägga under granen. Göra massa god julmat och njuta! Dricka julmust och äta apelsiner. Tända doftljus som luktar kanel,pepparkakor och apelsin. Hoppas att det är snö också, det skulle vara pricken över i´et de :)

Denna julen blir dock inte riktig lik andra jular, har tex bestämt mej för att inte köpa ihjäl med på julklappar som jag brukar. Vi behöver fortfarande lägga en hel del pengar på krypet och huset tex. så familjen får nöja sej med lite mindre detta året men fortfarande blir det såklart massa paket det hör ju till! :)
Till varandra ska vi ge som vanligt däremot, hade förslag på gemensamt men nej faktiskt så är paket äckligt kul så det vill man inte bli utan! Min önskelista för året är inget värre den heller, har väl två saker jag önskar mej. En till av Laila bagges parfym - You rock. Bara för att den är så underbar! Sen vill jag få presentkort, presentkort och presentkort. Känner att det passar bäst till de tider som kommer. :) Sen skulle jag givetvis inte tacka nej till en solsemester, en ny bil eller en hantverkare som renoverar klart huset men vet att jag inte kan få allt så 200:- på ikea fungerar minst bra! ;)
Har funderat på vart jag vill ha presentkort men det mesta funkar faktiskt, Ikea,lindex,HM och allt som finns omkring.


v. 33, 55 dagar kvar..

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 16 nov 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).

 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.


Bild från i lördags!


Måndag, tisdag....

Underbart fyndiga rubriker, fantasi existerar inte ens...

Igår blev dagen till en familje dag tror jag bestämt, åkte ner till Åmål vid tolv. Först till mamma och sa hej&hämtade Wilmans åksjuketabletter. Sen vidare till mormor där också brorsan va och morbror som ville ta en tur till med Wilma så medans han gjorde det åkte jag och mormor till eurocash.Mormor var gullig och propsade på att även betala mina grejer. Mysigt och bli "bortskämd" jag menar när sist betalade nån mina matvaror? Visserligen var det inte mycket grejer så heller, bröd,mjölk,dricka och lussekatter men ändå var det jättegulligt :) Tillbaka hemma hos mormor skulle vi fika på lussekatterna, jag helt hundra på att det var saffranskatter men nej minsann då var det vetekatter till min stora besvikelse. Jag som hade längtat så!!! Men upptäckte senare att dom två lussekatterna i påse nr2 var saffrans katter så fick allt mina efterlängtade också och jag lovar att jag var tjock och tryckte i mej bägge två igår kväll.

När jag kom hem sen skulle jag fixa mat och kom på att jag skulle bjuda hit syster som ändå var i Säffle så på det viset fick det. Kantarellgryta passade perfekt tyckte jag eftersom hon inte äter kött. Hon blev kvar i flera timmar och det var trevligt :) Pappa&Ingela hann förbi på en fika också innan dom skulle och skriva papper på huset. Ullareds datum är spikat nu! :) Nej gårdagen blev en riktig familjedag det, kul att lyckas hinna med så många.

Senare igår kväll fick jag dra iväg till karlstad med och hämta hem min älskling med vänner. Äntligen hemma tyckte jag! <3 Jag fick en stor ask med Toffife, mums.

Idag är det tisdag, tisdag innebär ny vecka så återkommer ang det. Glömde visst förra veckan? Annars ska väl dagen inte bjuda på så mycket. Ska sticka till expert och lämna in min Sony ericsson sen så den blir lagad är min enda plan än så länge.



Fina fina Wilma i snön. Tyckte det var himla onödigt att snön regna bort, kunde den inte ha fått vara kvar? Allt blir så mycket finare och ljusare.


Färdigt,klart,done...LEDIG!

Yes äntligen, har genomlidit den längsta dagen ever tror jag. Måste bero på den stundande ledigheten för dagen har egentligen varit som vilken som helst. Mått som en kratta, och ja kanske lite värre än vanligt. Halsbränna,illamånde och uppstötningar tillsammans med en vidrig sötsliskig smak i munnen som inte ens botas med tandborstning. Ska jag tacka doktorn eller? I fredags åt jag sista tabletten idag mår jag såhär? Helt underbart, hoppas det var tillfälligt för tog nästan 2 veckor innan tabletterna hjälpte bra sist. Grubblar på min svullnad på halsen med, tyckte den var bättre häromdagen en kort sväng men det var nog inte så. Idag 11 dagar efter upptäckten är den minst lika stor och öm. Överväger att begära en tid till Karlstad, avvaktar några dagar till bara..

Annars då? Bara en massa kul att se fram emot nu tycker jag och allt känns så topp! 
*Imorn är första lediga dagen + älsklingen kommer hem och hunden ska hämtas. Saknar dom!!!
*Pappa och Ingela ska köpa hus i Annelund, jag gillar!
*I slutet av månaden börjar föräldrakursen och jag längtar som busen, tror minsann det blir bra jag. Men kommer bli besviken om det inte blir kul. Jag vill träffa folk och ha en sån där kul mamma grupp som folk har :)
*I slutet av månaden blir det Ullared, bara det flyter på med pengarna ska det också bli riktigt kul.
* 1a advent med allt som hör till. :)
* JUL!!!
*BEBIS!!
Och allt annat runtomkring, fixa här hemma, hinna träffa folk och bara vara... Önskar mej lite välmående med,snälla?

Nej en glass till kanske? Det är tur att jag är ensam hemma så ingen vet hur många glassar jag har ätit idag. Men jag ser det som medicin, en god smak och lindring i halsen. Sen sängen och hoppas på sömn, imorn har jag lite att göra. Ska städa är det tänkt, hämta hunden i Åmål, Pappa&Ingela kommer förbi på fika, träffa Sandra om inte planerna har ändrats och sen är nog dag 1 förbrukad.

Är förresten en riktig tjockis nu, ser en julgris varje gång en nytagen bild dyker upp altenativt när jag kollar mej själv i spegeln. Okej ja man går upp i vikt och det gör mej egentligen ingenting förutom ansiktet. Det är jobbigt, det förändrar mej liksom. :S Och glassjävel gört väl inte bättre heller, men gör bättre i halsen. Nej januari är efterlängtat av fler anledningar än att bara krypet ska komma. Förresten kommer inte jackan att passa ända fram tills dess vilket är skit för jag köper inte en till! Men har bara ett par centimeter tillgodo över magen nu och då är inte fodret iknäppt ens och jag som trodde jag aldrig ens skulle växa i den. Får låta bli att gå utanför dörren sista månaden kanske, eller hoppas på att det inte bli så kallt.


Bröllops dagen

Igår var det ju som omnämnt dags för bröllop, började i kyrkan med allt som hör till där sen vidare ut till Norra eds bygdegård. Det bjöds på god mat,Toast till förrätt, potatisgratäng&fläskfile med massa goda grönsaker,frukt och kex till varmrätt. Lite senare en superfin 5 vånings bröllopstårta. Det hölls fina tal och roliga tal, det fanns en Toastmaster som underhöll. Liveband och bar. Superfint och jätte trevligt, var en riktigt bra kväll och jag tror brudparet var nöjda?





Tipsar


(klicka på bilden)


Lördag

Började dagen med att gå upp tidigt för att köra folk till bussen som skulle ta dem vidare till Rock at sea. Efter det fick det bli frukost med Sandra på bergvik, inte helt fel. Kikade en snabbtur inne på Coop och minsann fanns den snygga pepparkaksburken jag vill ha där så kanske slår till nästa gång jag är i närheten?

 

Sen var jag förbi hemma och hämtade hårgrejer och vidare till Jessica, fikade på vaniljbullar och sen fixade hon håret. Det är plattare än vad jag nånsin får till det själv och med blommor. :) Satt och pratade lite innan jag begav mej hemöver igen. Nu sitter jag här, har plockat fram kläderna och väskan jag har tänkt och ha. Ska fixa mat och sen sminka mej. Kameran sitter på laddning och paketet väntar på att bli inslaget. Tror jag ligger bra till tidsmässigt? Klockan 17 sen är det dags för bröllopet i By kyrka, efter det fest i Norra Ed. :)


Fredag

Idag avlutades min Kila/Gillberga vecka och med det har jag endast en liten kvällstur på söndag kvar att jobba. Känns??? Ja denna veckan har iallafall känts evighetslång och det kan bara bero på den stundande ledigheten! Vad ska jag göra med all ledig tid? Kan lova att alla julkort kommer att vara klara innan november är slut iallafall, ska bo i scrapbooking lådan :) Ska försöka att uppfostra hunden, det ska vara städat varje dag. Och ja, vad mer? Träffa folk, bara vara...Ja allt, jag ska vara ledig!!! :)

Helgen nu då? Imorn är det dags för bröllop, jag tycker det är spännande och det ska bli kul. :)

Imorn förmiddag ska jag hälsa på Jessica, hoppas verkligen det låter bli att regna för hon ska hjälpa mej att fixa håret.

Resten av helgen ska jag bara vara ensam, både hunden och älsklingen är på vift. Den ena är i Åmål och den andra ska ge sej iväg på Rock at sea. Tomt det kommer vara...

Nej nu ska jag se om inte vi ska åka och leta upp något fredags gott att mysa med, sen ska det färgas och klippas hår och grejas. Kanske får slänga ett öga på Idol också.


Nej för jag är inte bitter

Varit hemma en stund från jobbet, kila gillberga som har stått på schemat och jag minns mycket väl vad jag ogillade med pendling...SNÖ! Men annars tycker jag det är mysigt och den får gärna stanna kvar ute på trädgården, särskilt som det löste mina lövkrattnings problem också ;) Förresten innebär inte snö att det är lagligt med julgardiner? Tror bestämt att det finns en lag på det, tänk så mysigt med röd rutigt i köket och röda hjärtan i sovrummet.

Jag har ju det senaste ätit och druckit både det ena och det andra mot halsbränne problemen och har ju senaste två veckorna faktiskt haft en fullt hanterbar halsbränna. Eller ja beror på vad man jämnför med, men istället för att vakna 5-6 gånger varje natt tex har jag bara behövt vakna 1-2 ggr. Kunnat dricka och äta nästan normalt med vissa undantag istället för att allt ska ge bränna. Kunnat ligga på soffan en stund utan att dö. Bara behövt novalucol på dagtid och ja mer saker där till. Men nu tar mitt recept på den långtidsverkande tabletten slut och jag frågade om läkaren skulle förlänga receptet och BM hade vidarebefodrat min fråga. Och kära doktorn tycker att eftersom det faktiskt går ganska bra nu så kan jag sluta med tabletten. Jag är livrädd för att allt ska gå tillbaka, tillbaka till sömnlösa nätter och evigt illamående. Jag vill inte!! Det är tillräckligt som det är. :( Men vi hoppas på det bästa, att det ska gå bra ändå men jag är orolig.

Mer då? Halsen ömmar som sjuttsingen, tror det beror på allt klämmande igår. Jag hoppas det är därför iallafall. Har förutom det fått eksem på benen? Gött jävla irriterande, börjar fundera på om jag kanske är allergisk mot mej själv? Känns ganska troligt för minsann finns det ingen människa jag kan tröttna på så mycket som mej själv.
Annars inget mer, imorn väntar jobb i kila gillberga igen. Och nu ska jag se om det finns något att göra sen soffläge och bra på tv. Får nog bege mej ut med hunden i snön en sväng med så hon blir glad.


Tisdag dagen

Imorse väcktes jag av en väldigt lockande inbjudan, Ägg&Bacon frukost hos Jessica men tyvärr hade jag häcken full under förmiddagen så den frukosten får vi ta när jag blir ledig! :) Dagen sen då? Småfixade lite innan jag stack till stan och lämnade papprena på lönekontoret, vidare till facket och prata lite där, Konstatera att jag hade gott om tid innan sjukhuset så störde Therese på jobbet. Sen sjukan, efter en låååång väntan fick jag träffa en SSK som kom fram till att hon inget kunde göra så fick en tid till läkare 13,30 istället. Åkte hem till Jessica och fick god äppelkaka m vaniljsås, tjötade ett tag sen var det dags att dra igen. Kan minst sagt säga att jag gled till sjukhuset på mina fin fina sommardäck. Fick även glida baklänges utan bromsar ner för backen vid sjukhuset för att ta vägen runt istället. Nu vet jag varför man har vinterdäck iallafall!!

Väl på sjukhuset då, ett skämt kanske? Hon klämde och tryckte för att sen börja jakten på vad kan det vara? Följande undersökningar gjordes : Hon klämde och tryckte som sagt, kollade i halsen, letade efter eventuella insektsbett, letade efter eventuella sår,satt och sökte på internet, skickade mej för provtagning där jag testades för streptokocker,harpest???, infektion och ett test till vad det nu var. Efter att bokstavligen ha blivit bortglömd i väntrummet i över en timme kom hon äntligen och hämtade mej med orden jag hade glömt att du satt här! När vi kom in sa hon att dom inte hittat nåt, hon visste inte vad det var och skulle jag bli sämre skulle jag ringa på torsdag och om jag inte blivit bättre skulle jag ringa om en vecka. Känns bra?! Ähum njae, nånting borde ju vara fel?

Sen var det iallafall dags att glida hem, det är tur att det finns hjälpsamma människor. En kvinna hjälpte mej att skjuva på bilen på parkeringen så tog mej därifrån för att sen halka hemöver. Tur att jag har en sån bra älskling sen för minsann gick han ut i snön&kylan och bytte mina däck så nu åker jag säkert igen! Hunden gillade snön iallafall men jag får nog tycka att det räcker för denna gången iallafall? Ska ut och jobba i kila imorn och inge sugen på att ut och köra i detta väglaget egentligen. Huh sakna goffe!!Goffe är helt klart bäst i detta väglaget tror jag förutom värsting bil med 4 hjulsdrift eller så då.

Nej det var väl allt från mej? Ska äta saffrans gifflar och invänta desperate nu sen blir det sova! Har varit en intensiv dag minsann och inte hade jag tänkt att tillbringa över tre timmar av min lediga dag på sjukhuset.


 


  

Kan det vara nåt?

Har funderat ett tag på att bli oriflame säljare, tycker det verkar ganska kul + att dom har mycket kul, fint, billigt och roligt. Så igår slog jag på stort och anmälde mej som konsulent som det så fint heter. Vad tror ni? Kommer det att gå? Och kommer nån att vilja handla? Fast vill ni inte så kommer jag att tvinga folk handla istället så de så! ;)
Skulle gissa på att jag får första katalogen i slutet av månaden.


Väntar på att klockan ska närma sej 10 nu, då blir det ett besök hos BM. Och innan det måste jag skrapa 2 bilar för att få ut min. Forden står i vägen, och hoppas verkligen den startar när det nu verkar vara så kallt! Efter BM besöket tänkte jag masa mej till kartong insamlingen, har sisåsär 4 kassar kartong ståendes i köket och det är mindre snyggt. Ikväll jobb i Kila/Gillberga. Min dag de!

Från morgon till kväll

Igår var det dags för Therese möhippa, det blev en riktigt mysig hel dag i Arvika. Började med en ganska osnygg kidnappning klockan 07,00 där vi uppenbarligen inte lyckades smyga oss in. Sen till matstället där Anna hade fixat en riktig lyxfrukost till oss alla, ägg,bacon,gröt,juice ja ni vet hela kitet! Sen vidare mot arvika med en ovetandes Therese som fick ha ögonbindel hela vägen, på plats i eller ja utanför Arvika var det Paintball som stog först på tur. För dom då, jag kollade på jag. Sen en en tidsfördriv picnic i stadsparken. Efter det var det lunch dags, nachos på The roof och sen även bowling där. Jag fick ett tillfälligt ryck och kunde bowla, massor med strikear,spärrar och höga poäng och jag var nöjd! Efter detta åkte vi till oscar statt spa&relax, vilket mysigt ställe! T skulle få behandling medans vi andra bara relaxade, dom badade bubbelpool och bastade medans jag gjorde ingenting eller ja jag åt vindruvor&drack dricka. Äger inga passande badkläder och dessutom fick man tydligen inte ens bubbla som gravid? Satt en skylt där Ej för gravida. Mysigt var det där och jag skulle lätt kunna tänka mej att åka dit en annan gång. Efter det gjorde sej dom iordning för en utekväll och sen åt vi även där innan kvällen fortsatte. Jag hemöver och resten av tjejerna drog till Tiki room så vad som hände sen antar jag kommer att kunna läsas i någon annans blogg exempelvis Malins eller Thereses.


Frukostbuffe och "Esmeralda" fick handla på domus innan avfärd.


Coola paintball brudar!

Picnic&Mat




och med det gav jag upp igen, dessa bilder gick fort att ladda upp men har väntat 10 min på en bild som inte ens kommit in nu. Fortsätter sen!!


Idag har jag jobbat, måste säga att jag var förvånasvärt pigg i huvudet idag trots att jag inte var hemma förens vid tolv och skulle upp 6. Vaknade till och med innan klockan, dock som en pensionär när jag skulle upp men det var väntat. Dagen på jobbet har varit lugn, lite väl lugn tillochmed men det funkar. Sluatde en timme tidigare idag än tänkt,kände inte för att sitta en timme och vänta på att sluta liksom. När jag kom hem ringdes det om hela veckans jobb med och det blir en Kila vecka. Ska jobba där alla dagar utom tisdag&lördag som är lediga  och söndagen som jag gör en kväll på mitt ställe. Lite tråkigt så sista veckan, känns som jag inte hinner säga hej då. Men men jag vet ju aldrig hur jag ska jobba så inte lätt att vara förutseende heller. Ska ju med på julbordet iallafall, lär väl för den delen vara som en stor julegris själv vid den tiden. ;) 
Annars är det söndag, det betyder söndags mys. Men innan det ska jag ta och slåss en omgång med snabeldraken, ser ut som crap här så det är verkligen behövligt. Får väl skura&damma också när jag ändå håller på. Förresten har jag fått ont på halsen nu med, och det är ingen kula längre snarare ett ägg eller något. Helskumt, gör inte ont när jag äter,sväljer eller sådär utan när jag tex rör huvudet eller trycker på det. Ont på utsidan liksom inte inuti, skumt skumt skumt och nej jag tycker verkligen inte om det. :S

Imorn är det dags för BM besök igen, hoppas allt ser lika bra ut som vanligt med lilla krypet. Börjar bli en riktigt livlig en och vissa gånger känns sparkarna rejält. Och syns med för den delen! 

Fredag

Har ätit nästan 3 kilo clementiner sen igår, betyder det att jag är knäpp eller är jag bara allmänt hälsosam? Tycker det är förbannat gott i vilket fall som helst!


Annars är det fredag, borde betyda Idol kväll men har bara sett ett enda avsnitt än så inte det allra viktigaste. Dock tänker jag rösta för nån god tjockis mat, typ från Alle eller Säffle pizzerian. Kebab, eller möjligtvis mos m brunsås alá alle. Eller en pizza! Jag är svinhungrig, har ett stort hål i magen av alla clementiner fast att dom är goda.
Annars då? Trött som jag vet inte vad, trodde nästan jag skulle somna sittandes rätt upp och ner förut på jobbet men lyckades hålla mej vaken! Är dena däran sjukliga grav tröttheten nåt som kommer tillbaka eller? Annars tror jag fortfarande på att det är nåt skit i kroppen på mej, så satans trött och den där grejen på halsen. Nån elak infektion säkert fast jag inte är sjuk av det utan bara trött. Med tröttheten kommer också en riktigt rörig Sandra, jisses stackars dom som måste stå ut med mej. 

Nej powernap kanske skulle sitta fint? Tills dess att jag får mat kan jag nog inte se nån mening med att vara vaken så kryper nog ner under filten en stund.. 


 
                   
Detta är ett snyggt exempel på powernap tycker jag! Funderar förresten på att skicka in råttan till årets Lussekatt i ST, tror ni hon har nån chans?


Bubbla

Känns som jag har simmat omkring i en bubbla dom senaste tre dagarna, sovit,ätit och jobbat. Varit ensam.. Känner mej inte alls hundra, är så sjukt trött igen så hälften vore nog. Började grina när jag kom hem förut, hel tokigt.. Har dessutom haft piss ont i höfterna/ljumskarna dom senaste dagarna och det lär inte bli bättre dom närmaste dagarna dessvärre för har fullt upp och långa dagar på jobbet. Förut gjorde jag dessutom upptäckten att jag har en kula på halsen, vid mandeln på höger sida kan vara mandeln också för den delen men jag har liksom inte ont eller känner mej öm eller så som det brukar vara när man har svullna mandlar. Bara ena sidan också och stenhårt, syns dessutom utifrån om jag böjer upp huvudet. Inte så bra kanske? Avvakta ett par dagar och se om det förvinner annars måste jag väl masa mej till sjukan. Känns inget vidare,det hör liksom inte hemma där! Undrar vad länge jag haft det och om det är nån skit i kroppen på mej som även gör mej tröttast i hela världen?

Idag hittade jag iallafall knappsatsen på telefon kräket och kunde med det ringa till FK, fick prata med en super trevlig tjej där så en bra första kontakt med dom fick jag. Och att jag inte förstod mej på pappprena fick sin förklaring för är mitt lönekontor som ska fylla i dom. Undrar bara vem det kan vara som ska hjälpa mej med det?? Får ringa runt imorn och hitta nån som känner sej manad och sen hoppas det går undan för dom vill ha papprena snarast möjligt. Fort ska det gå!

Vill att klockan ska bli lite mer så jag kan mysa ner mej framför tven, ska testa marabous nya choklad Vinter vit och så har jag laddat upp med massa clementiner. Dock får jag halsbränna av clementiner men har kommit fram till att om jag äter riktigt många på raken är det värt det! Får ju även det av choklad, men tänkte att vit choklad kanske är snällare? Just det på tal om ätbara saker, jag stuvade makaroner förut. För första gången i mitt liv och dom gick att äta. Helt sjukt! Trodde jag skulle få gnaga på falukorven medans hunden fick bli vid makaronerna men nej serni dom ligger i min mage nu och hunden fick snällt titta på!  (hon ska få smaka lite till kvällsmat sen så helt elak är jag inte)





Saknar mitt hjärta, inte setts sen i måndags förmiddag nu och kommer inte ses förrens imorn eftermiddag. Förutom att jag ser han sova på morgonen och han ser mej sova på natten då. Men det gills inte! Dessutom tycker jag inte om att vara ensam hemma i mörkret och att gå och lägga mej när jag är ensam i huset gillas inte heller. Wilma livar iallafall upp lite men ibland jag jag få anfall på henne med när hon får för sej att något är farligt helst ute i mörkret och med det rusar iväg så hon skrämmer livet ur mej.

Ska på tal om vilddjuret ta en tur ut med henne nu, får bli runt kvarteret för skogen är för mörk.


Ännu mera mys till liten

Älskar såna däran riktigt bra erbjudanden som man inte motstå och som man faktiskt tjänar på! Så detta nappade jag på, och älsklingen bjuder på det :)


Jag tycker sängkläderna är hur fina som helst, skulle lätt ha köpt dom om jag ramlat över dom nånstans och vi faktiskt bara har ett bäddset + ett påslakan som är kvar sen jag var liten så är något som behövs. Tummen upp för detta! :)
 Erbjudandet får man genom minbebis.com´s hemsida.


v 31 (igår)

Här kommer gårdagens inlägg, jag somnade på soffan i 3 timmar i går kväll och vaknade lagomt till Desperate så det uteblev med inlägg.

 

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 3 nov 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 212 av 280. (75,7%).

 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 1 full dag (v30+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 68 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

Undrar vad de drömmer om...

Ditt barn börjar utveckla underhudsfett och huden ser mer rosa än röd ut. Barnet har förmodligen inte lagt sig i rätt läge än med huvudet nedåt, men en del barn gör det nu.



Du

Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg


Jag har allt ökat mer än så i vikt, ett par kg till iallafall men inte jätte mkt mer. Och att man sväller har jag märkt av, huh!



Helgens tjockis, bild sen i lördags..


YES!

Idag kom papprena från FK och jag har blivit beviljad full HP. Helt underbart, jag har varit as orolig för att få avslag. Men nu lalala lalala, 12 dagar kvar tills jag blir helt ledig. :) Med beslutet följde ett papper som jag ska fylla i ang årsinkomst och så stog det även årsarbetstid och en massa mer och jag tyckte det var grekiska så skulle ringa och fråga föräkringskassan hur man ska bära sej åt. Jo men lycka till sa jag då, eller min telefon sa för hittar minsann ingenstans där jag får fram siffrorna medans jag har samtalet igång. Suck! Men ska göra ett nytt försök och leta igen för borde väl finnas? Förövrigt har jag blivit ovän med min lur, förstår varför min syster tröttnade på sin sån. Totalt urkass mottagning hela i Kila/gillberga, något jag aldrig lidit av tidigare. Och det beror på telefon det vet jag. Och sen så går det verkligen inte att ha svenska inställt som sms språk så måste ställa in det varje gång jag ska skriva ett sms? Töligt värre! Nej se till att få iväg min telefon till expert och lösa in den så snart som möjligt gäller nu. Hoppas verkligen jag får nån annan för vill inte ha den jag hade heller.. Velig, nej men tycker ni det? ;)

Nu funderar jag på att sätta mej och scrappa en stund, fick mina söta "piece of cake" papper idag och dom är minsann helt oemotsåndliga. För övrigt är det kvällsvecka och jag ogillar! Inte kul att sitta ensam hemma varenda kväll, dessutom jobbar vi om varandra så syns först på fredag eftermiddag. Bra dä när vi bor i samma hus, men jag sover när han slutar och han sover när jag går upp. Helgen jobbar jag medans han är ledig. Men om mindre än två veckor så är jag ju hemma på heltid så antar att jag överlever denna veckan? :) Desperate ikväll förresten, äntligen igen! Och tisdag igen vilket betyder ny vecka så slänger in ett inlägg till senare med ny vecka grejer.



 



Oväntat

Idag började älsklingen och ta bort lister och allt i hallen uppe, har ju stått still där sen jag hade semester sist men som tidigare nämnt var det dags att börja fixa klart där nu. Och ja fixa det lär vi få göra, visst huset var inte fräscht när vi köpte det. Ett stor gåta hur fan man ens kan vilja bo så förstört och äckligt? Jag skulle inte vilja göra det. Hursomhelst när han plockade bort golvlisterna så spred sig en stank på övervåningen av djurpiss, med alla säkerhet hundpiss eftersom det var hundar som bodde här. Det har alltså fått ligga och dra in i väggarna innanför lister och även ner i golvet. Känns som man borde känt lukten av det men har väl legat såpass instängt att det inte började lukta förrens det fick luftkontakt. Så det som skulle bli en enkel renovering med enbart nya tapeter kommer nu att bli ny vägg på minst ett ställe plus att vi får riva ut och lägga nytt golv. Även nya lister såklart eftersom dessa är lika "indränkta". Jävligt oförutsätt och för att inte säga ovälkommet i dagsläget. Vi har tillräckligt mycket ekonomiskt som det är och vi kommer inte direkt att bada i pengar framöver men detta får bli en prio för kan inte ha ett halvfärdigt rum som luktar piss.

En vägg borta, den värst utsatta som också stank mest ifrån och sen kan vi leka gissa vad det gula i kanterna & hörnet är? :(

Hur kan man ens låta nåt sånt vara och låta det gå så långt att det tränger in i väggarna?? Fast borde ju inte bli förvånad, har fått höra om hur deras dotters kompisar fick kryssa mellan skithögarna för att ta sej till dotterns rum där som skulle leka. Och detta från mamma till en av kompisarna som jag råkar jobba ihop med, var väl 2 veckor sen kanske jag fick höra det? Jaja nu är det som det är, nu blir ytterligare ett rum helt nytt och snart finns inget gammalt kvar. Dock väldigt tråkigt att nåt som skulle vara ett litet projekt blir så stort och dyrt..


Min sista lediga dag idag, usch jag drar mej för att börja jobba igen och nu längtar jag ännu mera efter ledighet. Hoppas jag får svar denna veckan!! Jag har varit riktigt sliten efter helgen idag, för det var ju mycket att bli sliten för kan man tycka men ja tydligen räcker några timmars shopping ena dagen och några timmars grejande andra dagen för att jag ska bli helt förstörd i kroppen. Tråkigt men bara att gilla läget, det kommer ju något bra utav det.. Och förresten nu idag är det bara 70 dagar kvar till BF. 70 låter så lite, så underbart.. Jag är inte det minsta road av att vara gravid men jag längtar halvt ihjäl mej efter lilla krypet och det kommer att vara värt allt det vet jag! <3


Nu ska jag spana runt lite, sen får det bli tven en sväng och så är det jag som lägger mej tidigt idag så jag är pigg&alert för en 7-16 tur i kila/gillberga imorn.


Skillnader och likheter?

Igår var det Halloween, den amerikanska högtid där man ska klä ut sig och spöka för folk. Ringa på dörren och säga Bus eller godis?
Till helgen som kommer är det Alla helgons dag, den dag då vi ska minnas våra nära och kära som avlidit. Denna dagen har egentligen inte nån som helst likhet med Halloween utan är en svensk minnes högtid helt enkelt. Alltså inget klä ut sej etc.
Men den stora frågan jag har, vad är dagen idag då? Allhelgona dagen? Alltså halloween är samma sak allhelgonaafton men varför står det inte allhellgona afton i almenackan utan bara allhelgona dagen? Och varför i hela fridens namn är alla hälften av alla Halloween fester till helgen, en helg för sent? Och varför säljer bla pekås  Halloween blommor denna veckan? Nej nu har di allt rört till det di där som ska veta tror jag bestämt? Eller är det nån som har en bra förklaring?

 



RSS 2.0