Årets sista

Årets sista dag då och detta blir årets sista blogg, vi är iallafall fortfarande hemma och inga konstigheter så blir nog ingen bebis på årets sista dag iallafall! Har dessutom blivit avrådd bb på nyår, ingen bra dag då det är väldigt mediebevakat. Årets sista/första blir ju alltid en "kändis".

Hur ska nyår firas då? Hemma såklart, känner verkligen inte för något annat. Ska väl fixa oss god mat är det tänkt, ungnstekta kotletter med soya,creme fraiche&mango chutney. Ev kanske jag gör philadelhia glass också så blir det riktigt flådigt. ;) Till det en delikat alkoholfri cider, kan även tänkas att det bjuds på ett glas cola eller två beroende på hur man vill ha det. Fint ska de va!

Måste ju även städa inför detta, började igår med att gömma alla tomtar, damma och få fram nya saker på tomtarnas platser, tvätta&diska. Så kvar till idag bli golven och sen så ska vi bygga möbler, blev inte gjort efter Ikea turen så det får bli dagens. Funderar på om granen skulle tas bort med men den är allt himla mysig att ha, samma sak med julstjärnorna och gardinerna. Dom får nog stanna ett tag till.
Annars inget mer är fortfarande ett tröttis så det är jämt tokigt, sov till halv 12 idag och börjar nog tro att det faktiskt är jag som behöver det, kroppens sätt att förbereda sej. Eller?

Annars inget mer nytt utan nu ska jag sätta fart medans en gnutta energi finns.

Får passa på nu och önska alla Ett gott nytt år och trevlig nyårs afton :)


Vad nu då?

Okej jag är trött, sådär alldeles sjukligt trött. Igår kväll hyrde jag film och hade hunnit kolla ungefär 30 min innan jag sov som en stock. Vaknade efter en timme eller så och börja om på filmen. La mej sen visserligen ganska sent men var död imorse när klockan var 10 och jag var tvungen upp för skulle till sjukhuset. Somnade på soffan senare och sov över 1½ timme och nu är jag så trött så jag utan tvekan skulle kunna gå och lägga mej. Så beror det på graviditeten detta eller ska jag gå och bli sjuk nu? Skulle ju bara fattas att jag blir sjuk, känner mej lite halvtät framåt kvällarna men det har jag gjort de senaste dagarna utan att det lett nånstans.

Har förövrigt inte varit min kväll, uttråkad och trött. Godiset smakar äckligt och dessutom krånglar allt! Först gick proppen för diskmaskin/tvättmaskin. Fel proppar hemma men bytte iaf och snart gick det igen. En liten stund senare hade jag ett orange disko i köket. Lamporna som hade fest och jag blev ganska nervös vill jag lova. Han kom hem med rätt proppar och bytte. Sen vart jag ensam igen och skulle fixa mat, och då är det elfunktions fel på hällen samtidigt som lamporna ger sej igen och internet?! Två olika el delar som har krånglat för att tillägga, inte okej! Men nu verkar allt funka och jag fick mej mat, men känns inte bra när saker man inte förstår sej på krånglar..

Ett par rader om morgonens besök hos Bm då, fick träffa en jätte gullig bm idag då min vanliga hade semester. Allt såg bra ut något högre blodtryck än vanligt men det var tydligen vanligt mot slutet. Liten låg fortfarande rätt och nu även fixerad så fritt fram! Förhoppningsvis var detta sista besöket, nu vill jag icke dit något mer!!!! Vill helst slippa gå utanför dörren något mer men det slipper jag väl dessvärre inte undan..


Nej ägna sej åt tven kanske? Och se om jag lyckas hålla mina blå uppe.


Sammanfattning 20101. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Blev med barn och allt som hör till det, flyttade in i vårat egna hus, fick fast anställning.... Och säkert nåt mer :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
I år har det varit babyboom och det är lättare att räkna upp folk som inte blivit föräldrar. Men av de närmaste? Samma svar som förra året, Jessica&Stefan. :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
 Jag har hållt mej på hemmaplan även i år.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Nej jag tror faktiskt inte det, eller ja den där miljonen då då men realistiskt nej.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas
Kommer inte att glömma dagen vi fick veta att vi skulle ha bebis, dom två gångerna vi var på ul då det var riktigt häftigt, min väns möhippa&bröllop, Elmia turen då även denna lyckades bli oförglömmlig med krånglande bil, underbart väder och över 24h på vägarna. Flytten till vårat alldeles egna hus, ja ett riktigt bra år överlag vill jag nog säga!

8. Vad var din största framgång 2010?
Framgång, ja du beror väl på hur man ser det. Men nej, det har nog inte varit några stora framgångar under året.

9. Största misstaget?10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En enda liten förkylning var min enda sjukdom, samtidigt som jag aldrig mått så dåligt förut under en så lång tid förut som nu men det beror ju inte på sjukdom så!  :)

11. Bästa köpet?
Wilma var det första som dök upp i tanken, men samtidigt så anser jag inte henne vara ett köp. Hon är ju en familje medlem :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Huset, bebis ankomst, Wilma och mej själv :)


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Gissa?


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 Det har svängt hej vilt vill jag lova!

16. Vad önskar du att du gjort mer?


17. Vad önskar du att du gjort mindre?


18. Hur tillbringar du nyår?
Bryter iallafall traditionen att sova på jobbet, hemma totalt planlöst är väl tanken men vem vet? Dock kommer jag inte befinna mej på någon glammig fest så mycket vet jag.


19. Blev du kär i år?
Det var jag allt redan de!


21. Bästa boken du läste?
Inte läst så mycket som jag brukar, men skrattade mej igenom underbara En shopaholic i väntans tider.


22. Största musikaliska upptäckten?
Tror inte jag har gjort nån stor upptäckt

23. Något du önskade dig och fick?
BEBIS! Eller ja bebis på G iaf!

24. Något du önskade dig men inte fick?
Ähum ne tror inte det...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Första ultraljudet, helt oförglömmligt vill jag lova. Sen åt vi på bästa bergviks resturangen och shoppade. :) Men gott folk till nästa födelsedag så ska det minsann bli kalas för då fyller jag 25! Jag har redan tillochmed bestämt vad som ska ätas :)

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det alltid...

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Har jag nån ens? Har mest kört på tjockis&mjukis tror jag bestämt.

28. Vad fick dig att må bra?
Livet i allmänhet, tryggheten och kärleken.

29. Vem saknade du?


30. De bästa nya människorna du träffade år 2010?
Blev ju som alla vet fast anställd, med resultatet att jag fick sluta på jobbet jag stormtrivdes på och börja i bemanningen vilket dom flesta vet vad jag tyckte om. MEN jag träffade iallafall en himla massa nya arbetskamrater och ett gäng där får vara de bästa nya människorna jag träffade! 


v. 39

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).

 
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du

Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags.

13 dagar kvar, 13 borde betyda något tycker jag! Men i detta fall kanske det är så enkelt att vi ska vänta i 13 dagar till...minst.... Nej helt ärligt vill jag ha bebisen NU! Jag är trött på detta, trött på att ha ont och trött på alla konstiga grejer såsom min förbannat onda handled. Trött på halsbrännan, ja trött på det helt enkelt!  Nu vill vi ha bebis med allt som hör till. Har fortfarande en annan smärta, mera smärta och kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det är mer än vanligt. Får lite panik när jag tänker att det kanske är såhär det ska vara dom kommande 2 eller 3 veckorna? Samtidigt om det ger sej så känns det ännu mera avlägset så vad är bäst? Snart är "alla" andra bebisar ute med, en på gång idag såg jag och önskar såklart dom lycka till.  

Nu är iallafall väskorna packade, det har jag för den delen skrivit förut i bloggen också så. Kattvakter är fixade, en liten detalj bara som ska fixas och det är Wilmas resa från Säffle till Åmål. Men det löser sej! Idag åker vi till Ikea med en liten nätt inköpslista och ikväll ska det byggas möbler så det står härliga till! Sen är det bara att komma, komsi komsi! Får möblera om hela badrummet tror jag förresten och samma sak kommer det bli med sovrummet när sängen ska byggas ihop.

Här kommer dagens tilltänkta inköpslista i brist på andra bilder, måste ju liva upp med lite färg iallafall. :)


Vardagen

Började dagen med kaffe besök av pappa och Ingela. Efter dom hade gått hem så tog jag mej en tur ut, började svängen hos Jessica med en snabb pratstund och överlämnande av 2 dvd boxar. Vidare efter det och plockade upp Therese för att åka och fika på domus. Efter jag hade släppt av henne tog jag turen om gamla jobbet och hämtade min Säffle kommun tröja som saknades sist och så tjata jag lite med Marie. Efter detta en tur till apoteket och lindex. Med mej från lindex fick jag ett par tjockare kakigröna leggins och från apoteket ett set med bobylotion och duschcreme och ögon grejs till Sally. Har väl minsann varit ganska social idag tror jag, hunnit med hur många som helst även om det varit korta svängar.

Igår kväll trodde jag nästan att det skulle bli bebis. Smärta är väldigt svårt att beskriva men hade liksom mer smärta än vanligtvis neråt och ett tryck över ryggslutet, nån slags ilande smärta på det som kom och gick men efter att jag gått och lagt mej gav det med sej och idag är det inte alls på samma sätt även om det inte är som vanligt heller. Hmm?! 14 dagar kvar idag, så nu återstår att se om det blir tidig,punktlig eller sen? 2010 eller 2011?

Trodde från det ena till det andra att jag faktiskt hade haft turen att vinna en tävling. Var en tävling som Goodiebag anordnade, den höll på i 24h och vinsten var presentkort på 500:-. Jag lyckades för once in a lifetime få till en helt okej motivering, hittade det rätta svaret på frågan också. Och när tävlingen var slut var Sandra från Säffle en av de 10 vinnarna. Men tror ni det var jag då? Ne minsann det var det inte, surt tyckte väl jag och ansåg att det faktiskt borde ha varit jag som vunnit! Ja jag är ego..

Imorn är det iallafall äntligen tisdag, ny vecka igen och planerad tur till Ikea. Har även tänkt mej en snabb sväng på H&M när jag ändå är i närheten eftersom jag hade min dementa syster med mej sist gång jag var där.

Annars inget mer att tillägga så nu avundar jag detta.

Några rader

I brist på annat, jag har det lite små långsamt just för stunden. Sitter och längtar efter att äta Allé mat, kebab vill jag ha så det lägger jag dagens mat röst på. Trött på julmat nu och trött på julmust och trött på choklad! ;) Så jag har köpt chips, ne nu ljög jag för den påsen var minsann gratis men till gratis chipsen som vi fick i present av coop köpte jag en flaska päron cider. Gottit ska det bli. Lyckades förresten springa på halva Säffle vid domus förut. 4 arbetskamrater,1 chef och 1 granne inom 20 minuter. Alla med samma kommentarer tror jag minsann, och alla fick sej samma svar.

Idag har jag packat väskan så gott som klar, fick en liten spark i baken när man upptäcker att det minsann kommer februari bebisar nu också så kanske skulle vara lite förberedd. Allt är packat för krypet och sen lite kläder,tandborstar och andra hygien saker, en dricka och lite så till oss. Så sen är det bara slänga med sej lite mer kläder och dra när det är dags. :) Bilstolen saknas med men den ska jag få under veckan. Sen måste vi ju se till att handla färdigt med men nu har vi fått vårat önskade presentkort på Ikea så tror nog det får bli tisdagen projekt. På torsdag är det förhoppningsvis dags för sista besöket hos BM också. Det går undan! 15 dagar kvar idag..  

Nu ska jag gå ner och byta i maskin, hade blivit tvättberg här under mina 3 tvättfria dagar och tyckte det var lika bra att även ta tag i det. Tror jag ska plocka med mej en kanelbulle eller två ur frysen när jag ändå har vägarna förbi också. :) (Okej jag är hemsk läste vad jag hade skrivit, min blogg har blivit en matblogg och jag bara äter och äter eller vad? Kebab,chips,bullar. Mola och vräka, jo tack jag lovar jag har gått upp i vikt.)


Min tjocka katt :) Har ju faktiskt fler djur trots att det kan verka som vi bara har Wilma.


Julen i bilder

Kan inleda med att säga att julen har varit toppen och jag är super nöjd med den :)Wilma hade gjort sej fin inför julfirande hos svärföraldrarna. En stor god jultallrik blev hon såklart bortskämd med där :)
Detta var julfirande nummer 2 för dagen, hemma hos pappa och ingela. I julklapp fick jag/vi/bebis följande: Jag fick morgonrock, vi fick tomtar,jättechoklad ask och 2000:- på Ikea. Bebisen fick sin första Buskowski nalle :)


En blandning av bilder tagna hemma under dagen&kvällen, mina julklappar från älsklingen var ett WII med super mario all stars till, favorit spelet sen jag var liten och var hur kul som helst att sitta och spela. Dessutom fick jag också ett presentkort på scrapbooking :)


Jul firande hemma hos oss på juldagen med mamma,mormor mina syskon och deras respektive, massa god mat och paket :) Vi fick trisslotter och vann 25:-, jag fick pengar, en röd filt, tresemme, en stor kakburk, smyckesträd, halsband och doftljus, bebis fick bad cape med Nalle puh, speldosa och pyjamas.
Fick ju även slänga med en bild på en av mina julklappar till älsklingen, Moccamastern.  Visst gjorde den sej bra i vårat kök? Dessutom gjorde den även riktigt gott kaffe. :)
Vi har verkligen fått hur mycket julklappar som helst i år och mycket bra saker vilket gillas! Allt kommer liksom till användning.


24/12-2010

Vill bara önska alla en God jul! Med mycket mat och fina paket. Här ska vi fira jul gånger 3 nästan 4, börjar hos svärföräldrarna vid ett och efter det vidare mot pappa. Ikväll myser vi här hemma och imorn kommer syskon med respektive, mamma&mormor hit till oss.
Dan före dan

Igår grejade jag som sagt en del, städade, tvättade, bakade både bullar, lussekatter och köttbullar. Kan verkligen rekomendera Kungsörnens lussekatt bakmix. Lussekatterna fick en 4 av 5, endast ica´s som är godare :)Idag var som sagt planen Karlstad, och ja jag överlevde! Första stoppet gick som planerat och jag hoppas verkligen att klappen ska bli uppskattad! :) Tog sen en sväng om Rusta för att fixa en annan julklapp, jisses hur folk hade parkerat!!!! Bilar åt alla håll och kanter, bilar som tog två platser osv. JAG fick onda blickar av en kärring som körde åt fel håll. Suck! Sen stog bergvik på tur, hej och hå! Här var iallafall folk snälla, underlättade och släppte förbi och sådär som det ska va när man själv har ett bättre utgångsläge. Fick mej en plats alldeles nära en av ingångarna och kände mej väldigt nöjd med det. In och spanade runt, hitta lite små saker. Och lite saker till mej själv kanske... Brände återigen ett par hundra på apoteket.  Köpte ett par nya leggins så jag har nåt och ha på mej imorn, två par strumpor, en par trosor, ett nagellack och en duschcreme. Kände mej mycket nöjd med detta! Sen gav jag dock upp, köpte mej en smörgås och återvände till bilen så var tvungen att trilskas med folk på hemmaplan sen. Men jag hittade det jag skulle ha, maten och drickan som saknades. Vårat jotex paket, en del godis, ett uppesittar paket och julklappen till pappa min.Kan förresten nån förklara logiken i varför det finns så där snygga höga döskallestrumpor på kill avdelningen? Hur stor är chansen att en kille skulle gå ut i strumpor som nästan går till knäna? Nej dom borde ha hängt på tjej avdelningen och funnits i mindre storlekar men jag tänker tro att 40-42 passar trots att det är 2-4 storlekar för stort! :)

Nu ska jag invänta kvällen och mys med äslklingen, uppesittarkväll som gäller senare. Har köpt uppesittarpaketet så vi kanske blir miljonärer på Harry boy också. Håller tummarna!


Onsdag

Nu är det inte långt kvar!!! Och idag ska tydligen allt fixas? Eftersom jag visste precis vad jag ska göra så sköt jag upp allt det tills idag. Smart va, särskilt eftersom jag är en super kvinna som inte alls dör på soffan efter att ha ansträngt mej i halv timme.. Ska iallafall börja och städa, tar övervåningen först så får vi se vad långt jag kommer. Sen kanske jag skulle försöka slänga ihop lussekatterna? Och köttbullarna. Vid fyra får det bli ut en sväng, handla på jyckebo och hämta paket. Handla dom sakerna som saknas också, lika bra det!

 
Igår hade jag tänkt att göra massa saker men dagen gick emot mej från start för att sen bli bättre, vaknade och det var sviiiinkallt inne plus att vattnet uppe på toa hade frusit. Ner och skulle elda med det vägrade att ta sej utan slocknade flera gånger innan jag väl fick fart på det. Men fortfarande efter ett par timmars eldande var det kallt. Dessutom lyckades jag med bedriften att skära mej i tummen, på julskinke kniven som tydligen bestämde sej för att ramla ur kylskåpet? Lyckat! Men ingen värre skada skedd, fick ett sånt där sår som blöder så ini helvete för att sen knappt synas.

Efter detta vände det iallafall, jag tog bilen och åkte ut på stan. In och hälsade på Therese på jobbet och tjatade med henne en bra stund. Sen upp till pekås, fixade en julklapp eller ja fixade en choklad låda och after eight. Sen vidare hem till Jessica och kidsen, vi skulle baka! :) Efter en liten stund drogs det igång och resulterade i after eight brownies som var syndigt goda när dom var alldeles nybakade. Efter ett par timmar hos Jessica drog jag mej hemöver, hem till ett nu mera snäppet varmare hus tack vare älsklingen. Resten av kvällen togs med ro, datorn och tv som gällde. Är med i Buzzador kampanj just nu med Love film och hade fått mina första filmer igår. Eftersom jag är lite efter i tiden så hade jag skickat efter Twilight så den kollade jag på igår. Åh nu bara måste jag se resten! Sen insåg jag att jag hade missat Morden i Sandhamn så det var bara att hålla sej vaken och kolla reprisen 10 över natten. Stora problem jag har! Men är ju tvungen att se sista ikväll så då är det inte okej att ha missat en dag. :)

Nu lite nya kort sen ska jag sätta igång och greja.


Barhäng! :)


Soffhäng var det här! :)

 


Försökte ta "julkort" men var inte lätt att få hunden att fatta vinken, men ja granen syns lite iaf? Det närmaste jag fick henne att sitta.Julmysigt hemma, gjort om julblomman därför den fick vara med. Fler röda äpplen och en ny hyacint.

 


Tipsar!

Är du gravid och blir medlem på Allt för föräldrar kan du få ett gratis paket med följande:

Body från Kappahl
Rabatt på damplagg hos KappAhl
Havandeskapsolja från Weleda
Pomegranate Regenerating Hand Cream från Weleda
20% rabatt i Allt för föräldrars shop http://shop.alltforforaldrar.se
Tidningen Föräldraguiden Gravid från Allt för föräldrar
v 38. 20 dagar kvar! :)

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

 
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.

Du

Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.

20 dagar, oj underbara siffra! Närmare och närmare, vill verkligen att det ska bli dags nu. Börjar bli så trött på alla åkommor, eller börjar? Jag spyr på det ärligt! Särskilt den förbannade jävla halsbrännan som jag har dragits med sen i augusti. Varje jävla dag, varje jävla timme. Varenda natt! Okej nej jag har väl sovit 5 hela nätter sen i augusti. Så bara nästan, alla pengar på det sen för det var inga billiga mediciner läkaren föreskrev om man ser till att två av dom är receptfria. Men vad kommer det att ha gjort sen? Vet att det kvittar för är faktiskt värt det även om jag just nu är väldigt trött på att vara just mej.

Hur går det annars med förbredelser? Inte så mycket nytt sen sist, väntar på ikea, kattvakter ska fixas, sängen byggas osv. Men vi hinner!

Jag är för övrigt en godis gris, värre än vanligt nu tror jag för det suger verkligen i mej efter choklad och plockgodis och skulle nog utan problem trycka i mej några kilon om dagen. Suget efter choklad är störst utan tvekan, oh så gott!! Hormoner som spökar?Men aj!

Samma sak med min handled idag som igår, hallå? Är det nån annan som har varit med om det eller är det nåt fel på mej? Hänger det ihop med resten eller?

Igår kom vi iväg till Karlstad i snöyran så nu är maten inhandlad, ett par julklappar till är fixade och ja vi är så gott som redo för julen. Jag har 2 julklappar kvar att fixa den 23e när lönen trillar in bara, och så lite annat små fix typ fanns ingen Läcko-korv att köpa igår. I-lands problem jag vet! + att jag glömde köpa pepparkakor. Druvsocker letade jag efter igår med typ dextrosol, vart i affärena hittar man det? Trodde det var bland godiset jag men icke. Orkade inte fråga nån heller.

Snö all over också, stackars hund! Hemska tanke att behöva köra ner arslet i snön varje gång man ska göra något. Men hon verkar lycklig ändå. Hoppar och är glad, springer fortare än fortast i snön. Matte är mindre glad för finns knappt nån trädgård kvar? Överväger att vi ska låna pappas snöslunga nångång och köra en väg runt i trädgården? Som jag har nämnt tidigare är hon ju ganska egensinnig också så när vi går promenad "runt kvarteret" så ska ni inte tro att hon gör nåt, nej minsann hon ska rastas i trädgården efter promenaden! Endast när vi går långt i skogen hon gör allt hon ska men skogen är igen snöad nu.

Undrar vad jag ska hitta på dagen i ära? Har en del små fixande att göra dom närmaste dagarna, ett par paket som ska slås in, städning, baka egna köttbullar inför julen, baka lussekatter (köpt färdig bröd-mix och känner mej asnöjd), posta brev, apotekshandling och jyckebo handling, tvätt, ja helt enkelt vardagliga saker som jag vill ha gjort och lite mer. Handlingen tar vi när vi är två iaf, jag ska väl kanske inte bära i kring på 20kg kattsand själv.
Det var ju märkligt...

Jaha här sitter jag, har ätit frukost, duschat och sminkat mej så är med andra ord redo att ge mej iväg för att slåss med alla tokar. Innan det får en väl slåss med ett stycke snö också. Men så råkar jag vara ensam om att ens ha gått upp ur sängen? Tillochmed hunden sover än, fast hon har iallafall förflyttat sej från den ena bädden till den andra så hon är på samma våningsplan. Kanske skulle gå ut och leta upp bilarna iallafall? Har på känn att vi borde ta mitt åk, inte för att jag på nåt sätt har den bättre bilen men jag råkar ha dom jämt lite bättre däcken. Och en dag som denna så kanske man ska gå efter såna kvalifikationer? Istället för dom yttre.

Imorse tror jag på allvar att jag nästan bröt min handled, skulle sträcka mej efter telefon för att kolla vad klockan var när det knäppte till och gjorde satan så ont. Såpass att jag inte kunde ta tag i telefon? Nog för att jag är väldigt uppsvälld och har riktigt ont i alla leder i händer och fötter på morgonen men detta var väl att ta i? Gör fortfarande ont trots att all annan ömhet släppte efter den varma duschen. Ännu ett i raden med konstiga gravidåkommor. Men även detta inget att grina över, det är värst när man är nyvaken och sen en stund på kvällen. Fast handleden är som sagt skum....Knakar i den gör det med.

2 bebisar till hade det visst blivit också så nu är det inte många kvar innan det är meningen att en annan ska stå på tur :) 22 dagar kvar.

Nej om jag skulle?

Ha en mysig 4 advent alla ni :)


5 dagar kvar till julafton


En långsam dag

Dagen idag har nog tagit priset i att vara en långsam dag! Nästan så jag överväger att gå och lägga mej så det bli imorn istället?

Suttit och ägnat ganska mycket tid åt familjeliv idag, jisses! Vilka folk det finns ibland, nästan så man blir mörkrädd. Samtidigt som man kan hitta riktigt intressanta, lärorika och underhållande trådar också. Men som sagt ibland...

Förövrigt har jag funderat på nyår, vad fan gör man på nyår? Jag brukar jobba natten på stödboendet på nyår jag, det har liksom lite varit min tradition de senaste åren. Och den nästkommande frågan, vad gör man i nyktert tillstånd på nyår? Kan ju satsa på föda barn 10 min efter tolvslaget så slipper jag grubbla över ev planer. Sounds good? Jag tycker nog det iallafall.

Förövrigt är det lika spännande varje dag nu tycker jag och hålla koll efter bebisar på fb, har ett gäng där man håller koll på lite extra. En bebis förra veckan. En bebis blev det igår. Blir det nån idag??

Imorn bär det av till karlstad, lite småfixande med julklappar och sen mathandling. Allt som behövs inför julen och julfirandet här ska inhandlas och även ska det förbredas lite för krypet, är väl lite grejer som kan vara gott att ha hemma såsom blöjor. Sen i mellandagarna blir det ju också att inhandla det sista från ikea, vi sitter ju med hopp om presentkort i julklapp därför vi väntar tills mellandagarna. Skötbord,badbalja och barnvakt står på inköpslistan och det är det sista sen är det klart efter månader av förbredande och shoppande. Puh! :)

Nu ska jag kila vidare och se om kvällen har något mer att erbjuda än dagen haft, kanske en bra film eller så? Och något gott att äta skulle minsann inte sitta fel. Matvrak som jag är! :)

Fredag

Tänkte hoppa in och skriva ett inlägg för att i samma sekund som jag skulle börja inse att det enda jag har gjort idag är sovit,ätit och städat. Har med andra ord inte mycket att komma med! Resten av dagen bjuder heller inte på något större, älsklingen är på julbord och jag ensam hemma. Ska hämta han där sen lite senare och sen så ska jag gå till Pappa&Ingela och hälsa på. Annars inte mycket utan resten av dagen blir det soffläge och Wilma mys. Annat orkar jag nog inte.. 

7 dagar kvar till julafton... :)
24 dagar kvar till krypet... <3 


Dags att fixa en ny nu till Jul, måste byta ut hyacinten för den har snart blommat ut och växt ur krukan med för den delen. Kul att pyssla med! :) Gjorde ju förresten en till Pappa&&Ingela också, så här såg den ut:

3 olika kalanchoer,mossa och röda äpplen. Sitter fler röda äpplen som inte syns på bilden.


Seg dag

Idag har det varit en långsam dag. Började iallafall dagen med ett besök hos bm, allt såg bra ut. Måtten, hjärtljuden osv. Bebis ligger åt rätt håll och ja? Allt verkade bra helt enkelt, ställde mej på vågen på väg ut därifrån och Aj aj den sved!! Fast det hör ju till så och är ett överågende stadie ;) Träffade Jessica en snabbis på sjukhuset med och hann tjata lite.

Annars har som sagt dagen varit seg, har iallafall suttit och grejat med julkorten nu. Gav förresten upp med att göra egna, har varken haft lust eller material att sitta och göra fler så några får söta köpta andra får hemgjorda :) Hade dock köpt för lite frimärken så behöver ett par till. Klickade förresten hem en julklapp till pappa från CDON förut, råkade kanske följa med något till mej själv med och det var Mysteriet på greveholm, den utan tvekan bästa julkalendern ever! :)

 


Försöker att få ihop alla planer, julen, julklapparna och allt jag vill att vi ska göra och hinna med. Hoppas iallafall att allt ska klaffa och att jag ska hitta dom sista perfekta julklapparna. Tröstar mej med att det inte är mycket kvar nu iallafall, och i helgen skulle vi väl försöka oss på en tur till karlstad. Jag kommer ju ändå att få åka dit den 23e men då med en betydligt mindre lista över måsten så! Nä minsann längtar jag till kvällen den 23, då börjar lugnet och allt ska vara klart :)


Nu ska jag kolla vidare på Lyxfällan, och fortsätta häpna över hur vissa tänker? Efter det får det nog bli ett stort glas cola och en julskinke smörgås.


Dagen idag

Blev upplockad av Pappa&Ingela strax efter 9 imorse och så bar det av mot Karlstad. Första anhalt Ikea och dom shoppade loss för glatta livet medans jag mest kollade på. Hela mitt Ikea besök slutade med en ram till mormor´s julklapp, paket att hänga i granen a´ 5:- och en påse gott och blandat. Nästan så jag skulle kunna säga att jag storhandlade? Nej inte direkt kanske... Sen åkte vi vidare mot bergvik, åt mat på världens bästa bergviks resturangen och sen spanade dom efter julklappar. Avslutade dagen med besök på Kronlunds för dom skulle ha skor och vantar till Christoffer, stog och kollade på en fin röd jacka jag och tänkte att den såg varm och go ut när pappa säger till mej  -Ska du ha den eller? Men ja! Släppte den knappt efter att ha konstaterat att den så småningom kommer att passa :)

Hemöver efter det och det var gott att komma hem, mellan landade i soffan innan jag insåg att jag behövde köpa frimärken så fick bli en tur till ut. Väl hemma igen sen slängde jag ihop en omgång köttbullar, inte för att jag ska äta dom nu men? Nu har vi iallafall hemmagjorda köttbullar färdigt. Resten av dagen ska ägnas åt ingenting, varit tillräckligt i farten idag så känner mej nöjd. Imorn är det dags för BM besök igen, nånting varje dag minsann. Sen helg igen?!

Avslutar med en läcker bild på Sally, snyggare har hon nog aldrig varit!


Julgrans mys

Som jag skrivit tidigare vill jag klä granen i tid, ha den ett tag och hinna njuta. Lägga paketen under osv. Här är iallafall årets gran! Inte helt nöjd, vill ha mer silver glitter och några röda kulor till.


Och granen är inte så grön, väggarna inte så lila. Kameran för bra eller kass är frågan?

Bättre färg men sämre bild :)

Avslutar med en gammal bild från Nysäter, såg den i bloggen och tyckte den vart mysig.


v 37

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).

 
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Du

Dina mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill. 

Ladda med kolhydrater

Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa sig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd.


Jag förstår inte poängen med att vila nu, gör det verkligen någon verkan sen? Visst ta det lugnare och allt sådär, men vila inför januari? Nån som har en bra förklaring?

Annars är allt sej likt hos mej, halsbrännan är lika jobbig som vanligt, ont har jag, förvärkar, benen&magen kliar. Men annars är det fin fint, tjock som aldrig förr och längtar ihjäl mej efter januari.

Har börjat packa väskan lite så smått också, bebiskläder och så är packat. Dessutom packat till Wilma så hon har mat och godis så hon klarar sej. Fixat med hundvakt, bara fixa med hämtning/lämning för hon ska vara hos  mormor och Lars men vi lär inte åka till Åmål med henne när det är dags. Ska kolla med Pappa&Ingela imorn om dom kan tänka sej att ta hand om katterna. Lika bra att vara ute i god tid :)
Hemma igen

Kvart över 9 fick jag det efterlängtade samtalet, nu ville Wilma åka hem! Så vid halv 11 bar det av mot karlstad och färjestad, fick träffa en vet och prata lite sen hämta min lilla valpis. Oj oj! Hon är fortfarande inte sej helt lik, mycket lugnare och tröttare än vanligt men det tar på krafterna att inte ha ätit ordentligt och fått dropp och allt annat. Lilla lilla Wilma, nu är vi iallafall hemma. Hon sover på soffan och jag sitter brevid. Hon ska gå på diet och så fick hon med en medicin som ska ges tills den tar slut.

Efter att jag hämtat Wilma åkte jag till station och plockade upp Emelie och vi åkte och tog en fika på Mc donalds på Våxnäs. Haha gjorde snyggaste turen i driven ever iallafall, -Det går bra att beställa nu och med dom orden insåg jag/vi att vi inte visste vad vi skulle ha eller vad som ens fanns så jag hackade ur mej något i stil med att vi väntar en stund ursäkta och så åkte vi runt hela grejen och gick in istället!! Kanske bra att komma på det innan man ger sej in i driven med bilar både framför och bakom? Lyckades förrresten på tal om denna fikan få blåbärspaj över både min vita NYA tröja och vita ganska fina sjal. Smidigt sandra,smidigt!

Nu hoppar vi tillbaka i tiden och då närmare bestämt till gårdagen, kom hem till Therese vid 5 och vi stack och handlade massa julmat och annat gott. Tillbaka och börja fixa, köttbullar, prinskorv, skinka och ja det mesta som är gott helt enkelt! Klart efter nån timme och åt så vi rullade. Efter det blev det dags för efterrätt, marsipangrisar,lussekatter och glögg tillsammans med julklappsöppning. Jag fick största julklappen vilket måste poängteras!! ;) Fast det var egentligen en förklädd försenad födelsedagspresent :) Tyckte förövrigt att jag fick himla fin fina saker som vanligt.  En trevlig kväll var det.


Det var gårdagen, senaste bilden visar mina klappar. Det lila bakom är en mysig filt vilket dock inte syntes på denna bilden.


Nu väntas det att klockan ska bli sex och med det julbord, inte helt fel vill jag lova! Håller dessutom på att koka skinka nu, skinkan som skulle ha kokats i söndags. Bra att vi har så gott om stora grytor förresten, fick dela den på mitten för att få ner i största grytan vi har så får göra andra delen imorn. Men men det går nog så också, men nästa skinka får bli en färdigkokad. Julen är god! Har sagt det förut och säger det igen.

Imorn bär det av till Karlstad och Ikea med Pappa och Ingela, vet inte riktigt varför jag vill med för har noll att handla för men är bara trevligt att åka iväg och spana lite. Har ändå inte så mycket annat för mej :)

Nu ska jag ta mej en smörgås eller nåt så jag överlever tills klockan blir sex ;)Måndag

Kan inte sluta tänka på Wilma, inte så att hon inte skulle fixa en natt borta men just att hon inte alls mådde bra och så lämnar vi henne där och hon får vara ensam i en bur. Plus att det görs massa undersökningar och så, undrar om hon vet att det är för hennes bästa eller det enda hon vet är att vi lämnade henne där ensam? Väntar verkligen på att dom ska ringa nu så jag får åka och hämta henne.

Ska snart ta och hoppa i duschen så jag är redo, får se till och slå in dom sista julkalpparna tills ikväll med så jag har det klart. Även en sån där underbar tur till apoteket igen, tror jag betalar nåns lön där. Men snart så!!Kan inte vara många hundra till på halsbrännan iallafall? Hoppas jag... Men det har nåt gott med sej iallafall så :) Annars har det väl inte direkt hunnit hända så mycket nytt så jag avrundar här.


Bandage med smile gubbar på :)

Uppdt. Får inte hämta Wilma idag, dom ringde och berättade att hon är mycket piggare idag men kontrasten hon fick igår hade legat kvar i magen länge men nu börjat röra på sig så det rör sej antagligen med det som satt fast. Dom skulle börja ge henne vätska nu och sen mot kvällen skulle hon sättas på diet. Imorn får vi hämta henne iallafall om allt har gått bra nu och hon inte börjar spy igen. Håller tummarna för att allt flyter på nu.


Våran lilla Wilma

I eftermiddags så började Wilma och spy, först en, sen två och till slut hade hon spytt 15-20 ggr på en timme. Låg i sin bädd och ville varken äta eller dricka så fick bli samtal och sen en tur till djursjukhuset i Karlstad. Hon var slö och olik sej även där, inte alls våran pigga valp! Men spydde inget mer, blev lite undersökningar och röntgen och det verkar som hon har nåt i magen som behöver ut så nu skulle hon få dropp under natten och så hoppas vi att det hjälper. Hoppas att hon ska slippa eventuella operationer eller så. Våran fina, usch gjorde ont i hjärtat när dom gick iväg med henne till övernattnings stället. Vill ju ha henne hemma!!
:)

'
Vill återigen uppmana er att bli medlemmar på denna toppen sida, samla poäng genom att shoppa, vara aktiv, tävla, blogga m.m och byt sen dessa poäng mot presentkort, biobiljetter eller prylar. :)

(klicka på bilden eller ange mesandra som värvare)


Söndag

Inga bilder igår, inte nu heller för dom är kvar i kameran. Solen skiner, det är söndag och jag är för en gångs skull riktigt rastlös! Vad gör man åt det? Behövs ju alltid grejas hemma och sådär men jag har mest lust att rymma till Ikea. Helt jävla ologiskt för har dålig ekonomi och ska bara ha värme och doftljus isåfall. Och nej man åker inte bara för den sakens skull...Tror jag?! Andra tänkbara planer? Koka julskinka, vilket är ganska lamt och tråkigt men förbannat gott. Jo vi ska koka skinka, men det är ju bara att trycka ner den i grytan sen sköter den sej själv nästkommande timmar.

Längtar efter veckan som kommer, blir en fin vecka det! Imorn vankas julmat och mys hemma hos Therese. På tisdag blir det julbord med jobbet på Medis och torsdag är det återigen dags för besök hos BM. Alltså är detta en sån vecka som springer iväg. Härligt! Sen är det bara en vecka kvar till jul med allt som hör till. Längtar till den 23,24 och 25. Uppesittar kväll, julfirande ggr flera, mys med min älskling och julklappar. Blir en bra jul detta minsann, sjukt skönt att vara ledig hela julen. Det har jag aldrig varit förut.

Igår hade vi besök av Jessica och lilla Liam, en liten söt rumpnisse :) Han sov mest hela tiden medans vi satt och pratade och fikade. Kom sen på att jag skulle ta ett kort men då var det andra toner så blev inget kort. Fick mej att längta ännu mera efter krypet kan jag tillägga, låt tiden gå fort nu!! (fast det gör den faktiskt redan men ändå)

Annars igår blev dagen lugn, kollade på två filmer och mest bara gled omkring. Och nu ska jag avrunda här och bege mej ut i köket och hämta en ny karta novalucol så jag kan strypa min kära halsbränna.

Ha en bra dag!

Lördag

Var det någon mer än jag som kollade på REKLAM med Idol pauser igår? Jisses 4an måste vara värst vad det gäller reklam iallafall, som häromdagen när jag kollade en film och efter 45 minuter var det dags för tredje reklampausen?
Hursomhelst så vann rätt person, men låten passade Minnah bättre anser jag.

Lördag idag, ska snart gå en våning upp och göra mej iordning lite och sen sticka och inhandla något fika och lite lördagsgodis. Ska få besök av Jessica och lillen nu på förmiddagen :)

Resten av dagen sen vet jag inte vad den ska ägnas åt, hade tänkt lite stadsträning med våran ohängda hund. Alltså gå bland folk men inte få hälsa på nån eller hur man ska beskriva det. Hon är dessvärre lite för glad i folk. Såpass att tillochmed bilar med folk i gör henne studsig. Illa? Jo jag vet, fast bättre det än folkskygg/hatisk även om studsande är lite jobbigt. Och att gå upp och ner i Annelund är ingen vidare träning på den biten för alldeles för lite folk ute.

Igår åkte granen fram också, härligt! Men katterna är jämt lite spattiga, gamla tanter och farbröder som helt plötsligt är som små barn. Klättra,riva,slå på, ät lite julklappar vet ja! Pust! Enda katten som möjligvis är ursäktad är Sally för hon är yngst men blir tokig på henne med!! ;)

Nej fick visst sätta fart, kanske återkommer med lite nya hem bilder sen. Kanske alltså! Annars får alla ha en fin fin lördag för det ska jag ha.

Fredag och hälja!

Igen?! Som jag sa förra fredagen, känns som helg mest hela tiden.

Idag väntar en hemma dag, ska greja lite men annars mest ta det de lilla lugna. Kanske klä en gran? Och så ska jag minsann bygga ihop dom nya sitt puffarna. Oj vilken syn när jag hämtade dom igår förresten, hade ju inte trott att paketet varken skulle vara så stort eller tungt som det var därför jag ens tänkte tanken på att hämta det själv. Men jorå, fick paketet som skulle ha behövt en storlek större kartong för att bärhandtagen skulle bli dubbla. Istället satt dom olika högt med resultatet att dom gick sönder efter en meter. Så stort och tungt paket utan nåt att bära i och på det var väl även jag lika tjock som paketet så med det hade jag behövt 2 meter armar. Men jag fick med mej det därifrån och hann skälla antal meningar över Ellos och deras underbara packning och val av för liten kartong *grr*

Sen så var jag ju ute på julklapps letning igår, kunde bocka av tre till från listan när jag var klar. Gött! Fick onda blickar av en tant på bolaget, oj oj så snett hon tittade medans jag bara kände mej nöjd med att ha fixat ännu en julklapp. Hittade även en av pappas julklappar när jag och Sandra var i Åmål så nu har jag bara småsaker och några till älsklingen kvar till den 23.

Måste rekomendera godaste muffinsen med, var på Eurocash och där hade dom pepparkaksmuffins med vitt klet i. Mums säger jag! Kunde lätt ha tryckt i mej hela förpackningen. Testade även saffransmuffins häromdagen, även dom får höga poäng! Och för att inte tala om pepparkaks havreflarn, måste komma ihåg att köpa hem de. Julen är god thats it och i år tänker då inte jag hålla igen på nånting. :)


Nu såg jag den gula bilen åka förbi här utanför så nu vart det nog dags att ta den långa promenaden till lådan. Säkert bara massa räkningar, uschanemejjen! Igår fick vi en ganska äcklig elräkning, visst det är vinter och värmepumpen har gått på högvarv och allt men satan så tråkig räkning att betala! Men men hellre betala än frysa säger jag nog ändå. Dock extra tråkig räkning att få i julklapp för som vanligt kommer vattenräkningen samtidigt med så allt på samma gång är det som gäller hos oss.

1 månad kvar idag, 31 dagar, 1 månad...Så lång tid har gått och nu så kort tid kvar.. Längtar!!!!


Torsdag morgon

Inatt har jag sovit som en gris hela natten, gosh! När hände det sist liksom? Men med resultat att jag var pigg när klockan var sju. Jaja bara kliva upp de! Har redan hunnit duscha,vara ute med hunden och avnjuta en mysig frukost med levande ljus. Det roliga är att inte ens Wilma har hunnit vakna till liv än, trots att vi varit ute och allt. Hon är van att sova till 9-10. Gav henne smörgås men den tittade hon inte ens på, sen fick hon min halva ägg smörgås och samma sak där men antar att hon äter upp när hon har vaknat ordentligt ;) Lilltjejen blir 8 månader idag så sen ska hon få en ny leksak att äta upp och nåt gott ben :)

Mitt gnällande igår lönade sej och telefonen blev såld, jag är nöjd! Äntligen! Nu ska det inhandlas lite mer julklappar, skönt att få ännu lite flera fixade. Vet vad jag ska ut och spana efter sen, ska även göra ett besök på bolaget för att fixa en julklapp men det gillas inte. Känns jätte fel att gå in där, men jag hoppas väl ingen tror att det är jag som ska ha det. Sist gång jag skulle ha present därifrån fick Sandra köpa ut åt mej då vågade jag inte.

Förresten igår jädrar vad duktig jag var "klappar mej själv på axeln". Alla som har sett lila rummet skulle se hur det ser ut nu. Snudd på mirakel, det är fortfarande fult men det är nästan ordning där. Mer ordning än vad det varit så länge vi bott här. Men hallen är full i grejer som ska bäras ner i källaren, dock inte min uppgift kände jag igår för fick såna dära kramper i magen igår igen, förvärkar eller vad det nu är?!

Nej nu ska jag däremot sätta fart och bära ner tomma kartonger och andra småsaker som ska åka med till soptippen sen. Lika bra när innan jag fastnar i soffan.
Sen ska jag hämta paket också, innehållande följande:

                                               
Två nya tröjor till mej så jag slipper frysa och sen blev det 2 nya sittplatser till vardagsrummet. 


 

Inne dag

Igår åkte jag och mötte upp Sandra vid domus, tog en fika och hämtade paket fast i omvänd ordning. Sen åkte vi till Lindex och spanade, jag hittade en present till min vän och var nöjd med det. Sen vad det dags för andra och sista gången på föräldra gruppen, nästa gång vi ses är det meningen att alla ska ha fått sin bebis. Nästan lite tråkigt att inte ses fler gånger innan tycker jag.

När det var slut bar det av hem till ett kallt hus, när det väl blir kallt här är det jätte svårt att få upp värmen, särskilt nere där vi har tagit bort två element. Men dom var i så dåligt skick så ingen ide att ha kvar men trodde faktiskt inte det skulle göra sån skillnad för har ju värmepumpen? Men tydligen så igår beställde älsklingen ett el-element som vi kan gömma bakom soffan och använda när det bli riktigt illa.

Idag håller jag mej hemma iallafall, jag och pannan ska vara vänner hela dagen lång! Har dessutom planerat att röja upp i lila, finns tusen grejer där som behöver åka till soptippen så det kanske får bli morgondagens projekt? Sandra skulle nog göra mej sällskap dit isåfall. Vill ha ordning och reda här nu! Synd att man inte har obegränsat med renoverings pengar också, hade varit så mycket lättare då.  

Förresten är det verkligen  ingen som vill köpa min Samsung? Måste vara en otroligt opopulär telefon, jag har den ute på Tradera,Säffletorget och försökt via Fb men nej ingen? Eller jo en som skrev att hon kunde köpa den för 500 och undrade varför jag skulle sälja den. När jag svarade att jag hade annan telefon och inte ville gå under 700:- svarade hon DÅ VET JA. Okej? Tyckte det lät otrevligt men kanske bara jag som tolkade det så?
Hursomhelst vill jag bli av med den, dels för att jag inte har allt för gott om pengar just nu även om jag klarar mej men skulle vara attans så gött och kunna fixa ett par julklappar till innan den 23!!!! :) Är på tal om det inte ett dugg avundsjuk på mej själv som ska ut i affärerna då, uhu riktigt miss i planeringen det! Men men jag får utarbeta en plan för dagen och tänka ut innan vad som ska köpas så löser sej det.

På tal om julklappar så får det nog bli julklappsinslagning idag och sen får vi se om inte granen kan hitta upp. Har fått godkännande från flera håll om att julgranen tas upp när man vill. Kanske inte blir idag men så snart vi hinner :)


Tredje för dagen

Hunden har fått ett, bebisen ett och nu kör vi ett om dagen. Alltså har jag inget bättre för mej för stunden, eller så försöker jag att undvika snöskottningen? För just idag av alla dagar bestämde dom sej för att skrapa vägen så det är den lättaste och finaste snön jag måste ta itu med. Puh, lär väl få hacka mej igenom det men ska jag ta mej iväg sen så är jag så illa tvungen för går inte att köra över det direkt. Jaja ska inte gnälla, det är tur att dom plogar!

Har sovit som en kratta inatt, legat vaken x antal timmar av ingen jävla anledning? Var visserligen lite hungrig men inte såpass att jag inte kunde sova? Jaja somnade så småningom och sov till halv 10 så får vara nöjd ändå även med detta. Annars inte mycket nytt, tisdag med allt som hör till. Gillar tisdagar!

När är det förresten okej att klä granen? Jag vill göra det NU, helst igår men antar att det är lite tidigt. Funderar på till helgen? Jag vill inte vänta tills dagen innan julafton, astråkigt det ju för vill hinna njuta av granen innan och lägga alla paket under och sådär.
Såna här vill ja ha i våran gran! Främst den röd/vita.


Nu ska jag gå en våning upp, göra mej ordning och byta om lite sen ge snön en omgång. Och där lät det som jag måste göra mej iordning för att gå ut men så är inte fallet utan ska göra mej iordning för senare idag. Lika bra när jag ändå är uppe och ska byta om och greja. :)


v.36

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).

 
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.

Du

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen.

Jag är en tjockis, har gått upp mer än jag bör tror jag bestämt. För övrigt undrar jag hur bebis ska få plats därinne i 5 veckor till, koppsdelar till både höger och vänster och mina stackars organ och revben är snart mosade tror jag. Annars är väl allmänläget bra idag, bara det gamla vanliga och kliandet men jag överlever. Längtar sjukt mycket efter att det ska bli januari. Vill ha liten här nu! Skulle inte tacka nej till express leverans. ;) Idag är det andra och sista gången på föräldragruppen, klockan 14,30 är det dags.


Bild som Therese tog när vi var i Åmål förra veckan, lämpligt nog bland godiset. Huh vad ful jackan är, och passar inte det minsta bra längre. Det var bättre när den gick några centimeter ner istället för som nu när alla tröjor ska sticka ut neranför. Längtar tills jag får ha min nya vinterjacka och för den delen mina gamla vinterjackor också.


Inte ett dugg...

Wilma har aldirg varit en vidare glupsk hund, nehej nej hon kan låta maten vara i skålen i flera dagar ibland. Jag anser att man inte kan svälta ihjäl så länge det finns mat så när det har varit så har jag låtit det vara så. Vidare sen är hon väldigt "fin" när hon ska ta saker som hundgodis tex, alltså håller man inte på att bli av med handen samtidigt. När det gäller husmanskost brukar hon få rester som bli över, varför slänga när man kan ge hunden? Men ofta ratar hon både pasta,potatis och ris. Häromdagen tillochmed lämna hon kvar potatisgratäng.
Favoriten bland resterna är iallafall bröd, hon älskar bröd och blir löljigt lycklig när hon får en ändbit eller lite kanter. Igår fick hon en hel fralla, så nu leker vi -Hitta Wilmas fralla!


Hon är knäpp, jag vet. Och ni ska veta vad skäll den katten som råka komma i närheten av hennes fralla fick. Som om ens katten skulle vilja ha den? Men sådär låg hon bra länge igår, med frallan gömd under leksak oh filt.


Nu saknas...

En spegel till hallen, vet vad jag vill ha! Men inte vart jag ska hitta, tips?

Denna stilen, i vitt, svart eller silver.


Måndag

Igår var det en riktig grejar dag så nu är tapeterna på plats, det funkade med fondvägg till det randiga, helt klart annorlunda men inte på något negativt vis. Jag gillar! Golvet sen blev precis så bra som jag hade tänkt mej. Nu saknas bara lister och så, får se när snabba vi får till det. Nästa år? I det stora hela är det iallafall klart. Byggde även ihop byrån och den minsann kirrade jag alldeles själv. Det var inte lätt när man är lika smidig som en strandad val men men 1½ timme senare var det fixat och färdigt! Nu har vi en riktigt fin hall jag och hjärtat :)

Idag har jag inte kommit mej för att göra mycket än, varit ute en tur och postat några brev. Men nu ska jag sätta fart och greja lite, ska stryka en duk och ta fram lite tomtar till byrån uppe och sen minsann ska jag stoppa ner krypets alla saker i byrån. Som jag har längtat efter det :) Det har varit riktigt tråkigt att ha allt i påsar.Idag säger vi Grattis till Jessica&Stefan som fick en liten kille imorse, jag är ganska avis och skulle gärna befinna mej i samma situation ;)


Lördag

Ganska nyss kommit hem efter att tillbringat några timmar med Emelie, kollat på det mesta som går att kolla på i Säffle och fikat på domus. Gått runt får jag väl tillägga också eftersom jag hade bilen utlånad. Pappa fick komma och köra sen, kände mej som 15 år som ringer pappa och frågar efter skjuts. Men det var bra för pappa för vi kom fram till att jag ska beställa julklapp till Ingela från han så något gott av den resan för oss allihopa :)

När jag kom hem gjorde jag ett snabb röj i garderoben, en himla röra där men nu är det ordning och en hel bunt kläder mindre som tar plats. Och vad händer nu? Känner att det är dags för mat, blev nyss ensam hemma så får bli något ytterst lättlagat som makaroner m fetaost eller så.

Hade ju myskväll igår, hyrde flera filmer och allt som hör till. Började med Bröderna Karlsson. Helt klart sevärd och får 4 av 5 poäng. Sen var det Idol paus innan vi kollade på Kommisarie Späck, ähum ja den kanske får 1 av 5 poäng? Ganska osmaklig och mest lite grisig tycker jag nog.
Sen var det natten efter det och jag som var så attans trött kunde verkligen inte få sova, usch!!Jag lovar jag skänker bort både halsbränna och uppstötningar till den som vill ha? Jag hatar det!! Visst är det bättre nu med tabletterna, men ibland bara hjälper det inte och trots att vi la oss vid halv tolv var jag fortfarande vaken 3 inatt. Kul!

Förresten har jag fått ytterligare en gravid åkomma, det kliar!! gaah! Benen och magen så jag jämt håller på att bli tokig, men det här tydligen till vanligheterna sa både Emelie och hon på apoteket plus att jag vill minnas att jag hört det tidigare också, från Jessica kanske det va? Köpte iallafall en bodylotion på apoteket nu, antagligen liiiite bättre än den jag har nu så får vi se om det blir bättre. Ganska harmlöst iallafall och vill det klia så får det väl klia då det kan jag leva med :)
För övrigt så är jag numera stammis deluxe på apoteket, hon i recept disken har precis koll på mej och hur det är med allt. Så söt! Dom andra gångerna när jag testade olika saker som läkaren föreskrev brukade hon säga lite medlidande att -Nehej funkade inte det heller. Idag sa hon -Bra att ni har hittat nåt som hjälper, nu har du inte långt kvar! :)

Förresten kolla vad jag har. Hämtade mina nya "Uggs" förut. Attans vad jag är nöjd med och ganska ensam om..

Vad jag hoppade fram och tillbaka då, rörigt!
Men nu minsann hoppar jag efter bästa förmåga ut i köket och fixar mat istället. Ha en bra lördag kväll gott folk! :)
Det trodde jag aldrig..

Har varit och hämtat ut min gamla telefon på expert, satan vad jag har saknat den. Vem trodde det? Telefonen som jag har ägnat senaste året åt att inte tycka om. Men kan bero på att jag trots att jag trodde det inte alls trivdes med den rosa samsungen, tyckte den var klumpig, ologisk och bara allmänt inte genomtänkt. I vissa fall super känslig i touchen i andra fall jätte trög. Enda positiva med den var 1. Färgen. 2. Priset och 3. den kursiva stilen.
Nej nu ska det bytas tillbaka och sen åker samsungen ut på tradera. Tacka vet jag sony ericsson och som en gammal tant tillägger jag väl tacka vet jag knappar!! ;)

Ikväll ska det bli mys maraton, hyrt en massa filmer,köpt chips och dricka. Nachos ska ätas och även Idol spanas in. Härligt! Annars inget nytt så med det tackar jag för mej.Säljes!


Torsdag

Snart helg igen, tycker det är det mest hela tiden nu för tiden.


Idag är det iallafall torsdag, har inte varit allt för aktiv idag. Tog det lugnt hela förmiddagen,städade lite och sen kom min gamla arbetskamrat Ulla från stödboendet hit en sväng, fick sitt underställ jag köpt med från Ullared och vi fikade. Dessutom fick jag en amaryllis, min första! Har alltid velat ha en men aldrig kommit mej för att köpa nån. :) Det var trevligt med besök, saknar dom alla därborta så alltid kul när man träffar nån!

Efter fika besöket var det minsann dags att börja elda, har ju varit så milt på dagen så behövdes inte då tyckte jag men nu är det kyligt. Så ner till pannan och sätta fart. Kan tillägga att jag är förbannat glad för att vi har värmepumpen också, huga dom jag vet som eldar verkar inte ha det kul nu..

Sen bestämde jag mej för att slå in julklappar, åhh vill nästan ta fram och klä granen så jag får lägga in julklapparna under. Myyys! Älskar att greja och göra fina paket med olika papper och matchande snören osv.
 
Nu ska jag sätta mej och knåpa ihop några fler julkort, har tydligen inte gjort tillräckligt många. Funderade på att skicka färdiga också, har jätte söta men då får jag beslutångest, vem ska få hemgjorda och vem ska få köpta? Så jag får göra några fler själv och skicka köpta nästa år.
40 dagar kvar

Det minskar och minskar och jag längtar så galet mycket! <3 Vårat lilla kryp...

Vad har jag gjort för märkvärdigt idag då? I förmiddags var jag på besök hos Bm, allt såg väl ut som det brukar. Låg liiite under mittersta linjen idag men det var ju ingen fara direkt. :) Allt annat var fin fint.
Har varit med Therese i Åmål och handlat lite julklappar, eller ja mest saker till mej men julklappar också. Så en person till klar + en liten sak till en annan. Till mej själv blev det disktrasor God jul, ett doftljus och en korg till hallen. Äntligen lite ordning! :) Just det köpte saker för att göra en julgrupp i inflyttningspresent till pappa&Ingela också. Blev ganska bra tycker jag nog :)
När vi kom tillbaka till Säffle blev det en tur hem till Jessica för min del, snabb fika och lite prat innan jag fick åka hem till Wilman som var ensam.

Nu sitter jag här, eldar i pannan och har tänt massa ljus. Funderar på att slå in julklappar men samtidigt så känns det som jag kan spara dom tills imorn. Är liksom en dag då med! Annars inte mycket nytt, jag fryser precis som halva sveriges befolkning just nu men jag fryser mest av den anledningen att jag har klädbrist. Ingen bra jacka, på tok för lite tjocka tröjor och brist på passande varma byxor. Jag är helt enkelt för tjock för kylan! Längtar tills jag kan utnyttja hela min garderob igen plus alla mina vinterjackor.

Nej det var kanske det, hursomhelst så är fantasin slut och det är tajm att gå en våning ner igen. En bra sak med kylan och det är att det verkar som spindlarna sover. Såg en häromdagen men det är också den enda, hoppas det fortsätter så!


RSS 2.0