v.36

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).

 
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.

Du

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen.

Jag är en tjockis, har gått upp mer än jag bör tror jag bestämt. För övrigt undrar jag hur bebis ska få plats därinne i 5 veckor till, koppsdelar till både höger och vänster och mina stackars organ och revben är snart mosade tror jag. Annars är väl allmänläget bra idag, bara det gamla vanliga och kliandet men jag överlever. Längtar sjukt mycket efter att det ska bli januari. Vill ha liten här nu! Skulle inte tacka nej till express leverans. ;) Idag är det andra och sista gången på föräldragruppen, klockan 14,30 är det dags.


Bild som Therese tog när vi var i Åmål förra veckan, lämpligt nog bland godiset. Huh vad ful jackan är, och passar inte det minsta bra längre. Det var bättre när den gick några centimeter ner istället för som nu när alla tröjor ska sticka ut neranför. Längtar tills jag får ha min nya vinterjacka och för den delen mina gamla vinterjackor också.


Kommentera
Postat av: linnea :)

haha, wannabe mamma;))

2010-12-10 @ 17:05:16
URL: http://birdwing.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0