Lååååånghelg

Börjar min långlediga helg med nachos mys och film med min älskade, imorn blir det barnloppis med Jessica och barnen på dagen och på kvällen fest med ett härligt (men krympande) gäng. På söndag fyller hjärtat år och det ska firas med paket såklart. :) På måndag kommer finaste Emelie&Nova hit och vi ska gå på babycafe, sen ska jag vara ganska mycket ledig i veckan då jag har några timmar tillgodo och snart ska sluta så jag jobbar tidigast torsdag, härligt! 

Förresten gick min kamera sönder igår kväll, bara sådär när jag precis hade tagit kort och skulle stänga av den. Tack för det jävla skit kamera, har verkligen ingen lust att lägga pengar på en annan kamera MEN ingen återvändo för jag vill inte vara utan kamera. Bah! Först gick telefon sönder, sen kameran. Här näst då? Datorn? Bilen? Barnvagnen? Säkert nåt bara för att.

Nä nu ska jag sluta gnälla, mys kväll ska det va!

Sista bilderna jag tog med kameran, nybadad gosunge! <3

 

Sjuk igen...

Torsdag idag och jag är sjuk, usch och fy tycker jag nog. Har snytit upp ett par toarullar sen igår eftermiddag, hostar, är varm och har en sjuhelvetes halsbränna. Ja för av nån konstig anledning har jag haft jättemycket halsbränna dom senaste 2 gångerna jag varit sjuk? Förövrigt har jag aldrig varit så ofta sjuk som senaste året, var ju sjuk max 2ggr per år förut. Barnbaciller??? Jaja bara jag är frisk tills på lördag så får det väl vara så här då...


Och nu måste jag visa vilken goding som landade i brevlådan idag:


Så frän jacka, har velat ha den till Wilde länge och nu äntligen! :)


Och nu ska jag återgå till att göra ingenting...



Tisdag

Idag har det jobbats i min "hemmagrupp", en bra dag att rulla runt på en cykel men känner mej inte så hemma där, för trots att det är min placerings grupp var detta min tredje tur där på 2 månader. Och den sista för nu har jag bara 4 eller 5 turer i Kila kvar innan jag slutar och återgår till att vara föräldraledig. Och på tal om det ska det bli underbart att vara ledig igen, saknar det jättemycket.

Imorn ska vi försöka komma iväg på babykul, skrutten har inte blivit något sjukare och hostar&nyser inte så farligt mycket längre så ska nog inte vara någon fara. Håller tummarna för att det inte blir nåt mer. :)
Och efter det ska jag ut till Malin och få min tupperware väska och en genomgång. Ingen som är lite nyfiken på att ha en träff? =)

Igår åkte vi till Karlstad och handlade. Var på Ikea och köpte plastlådor, leksakslådor, hyllor till biorum och vårat sovrum. Kommer bli så fint minsann! Sen var vi en svängom HM och sen den traditionella storhandlingen på ica.


Skrutten fick en mysig heldress av sin pappa igår, och av pampers fick han en gullig badrock=)

 

 


Prosit

Idag hade jag tagit mej ledigt för att vi skulle gå på babycafe men Wilde hade andra planer, han hostar, nyser och snorar. Jätte pigg för övrigt men antagligen ganska smittsam och det vill jag inte utsätta alla andra små för. Så vi blir hemma därifrån. Blir iallafall en tur till Karlstad och storhandla sen eftersom han är pigg och där är vi ju inte nära massa folk så, hmm ja hur många ens är egentligen förkylda på en affär? Tror inte ens det behöver funderas på ;)

Igår sa han förresten sitt första riktiga ord, han satt bak i bilen på väg till kyrkan och sa tydligt Pappa, pappa, pappa. Annars har han varit nära, sagt pappa i långa rader av pabapppaba sådär men igår var det tydligt pappa. Inga "bokstäver" innan eller efter utan enbart och tydligt. Inte hört det nåt mer men vet vad vi hörde igår jag och Michaela. :) Underbara unge <3

Har förresten funderingar på att inhandla ytterliggare en "onepiece" till Wilde, har spanat på en på strössel och idag kom en såndär 10% på alla heldressar. Nästan så man skulle ta det som ett tecken eller? ;) Älskar verkligen såna, både varma och goa, lätta att röra sig i och hur gulligt är det inte? Nu har har han den med stjärnorna på som är ny, och en marinblå randig och en grön som inte har varit nya.

 

 MYS!





Novas dop

Började dagen med att stå utanför skopunkten (nej okej, vi åt frukost och klädde på oss innan såklart) när det öppnade för att få mej ett par dugliga skor. Tog ungefär 5 minuter att hitta vad jag ville ha sen var jag nöjd och min outfit var klar :) Nu var vi redo för dop. Var vid kyrkan halv 11 så vi var i god tid eftersom det började 11, det var gudstjänst med nattvard, kör och allt som hör gudstjänster till så det blev liksom ett kombinerat dop eller hur man ska säga? Vi var framme i kyrkan ungefär 10 minuter eller så resten av tiden satt vi med dom andra. Jag var iallafall imponerad av Wilde i kyrkan att han inte tröttnade mer än han gjorde, 1 timme och 10 minuter sittande på samma bänk är ingen hit när man är liten men han höll tal, överröstade prästen, åt upp programmet och spydde ner mej, sej själv och syrran så han roade sig allt. ;) Efter kyrkan bar det av till Orrholmen för kalas, Emelie hade gjort så fint, bakat tårtor och gjort jätte goda pajer. Jag är imponerad kan jag säga! Kalaset var trevligt och som sagt jättegoda pajer, jättegod tårta och trevligt folk. Och nu kommer det bilder










Tack för idag! =)


Några rader

Sitter här i min ensamhet, skrutten sover och älsklingen är ute på galej. Filmen Mamma mia rullar på tven och jag undrar vad som ska vara så bra med den egentligen?

Imorn förmiddag ska vi på dop i Karlstad, jag, skrutten och syrran. Underbara lilla Nova som ska döpas och jag har den enormt stora äran att vara hennes fadder/gudförälder. Kommer bli en trevlig dag imorn, dessutom är det alldeles för länge sen sist jag träffade Emelie&Nova. Inför morgondagen har jag dock det gamla hederliga problemet VAD SKA JAG HA PÅ MEJ?? Skor är det stora problemet och jag har varit måttligt irriterad idag då jag varken hittar mina svarta stövlar eller stövletter. Bra sådär dagen innan man behöver dom.

Idag har jag röjt runt här hemma kan jag säga, rensat, plockat (och letat). Har roat mej med att slänga ut en massa på tradera, slängt nästan en säck grejer och plockat ihop en kasse var till mamma&syster. Och grejer till loppisen den 22, pjuh. På måndag ska det inhandlas ännu mera förvaring på ikea, till leksaker, utväxta kläder och stora lådor att ha under sängen.

Och så måste jag ju berätta vad jag roade mej med i förmiddags, jag var ute hos Malin på en liten genomgång om Tupperware och har bestämt mej för att testa på att sälja för dom. Kände att det kunde vara en kul grej att testa på då det var ganska lite krav och väldigt fritt. Det enda kravet jag har på mej är att hålla 3 demos första månaden för att alla startgrejer ska bli mina och baserat på mina första försäljningar förtjänar man mer saker osv. Jag testar så får vi se vad det går, ville ju börja sälja för Lingon och blåbär från början men det var det så himla mycket krav så jag vågade inte chansa. Nu är frågan vilka som ska bli mina offer och hålla demos?? Nån som känner sig manad kanske? Värdinnegåvor till den som väljer att ha en träff, och inga köptvång såklart utan du bokar en träff, bjuder lite folk och så får ni en genomgång. Hmm kanske inte så proffsig sån från början men måste ju börja nånstans. :) Skulle bli jätteglad om nån ville frivilligt, så slipper jag tvinga nån ;)


Nej nu ska jag ta och avrunda, hoppas alla har en bra helg.


Marknad i stan






Vi loppis fyndade en gammal bil till Wilde, se så nöjd! :)


Wilde fick fina kläder, mamma köpte alfons setet till han och av pappa&Ingela fick han stjärnbodyn.


Jag fick mej en ny väska.


Vi har haft en fin dag på ute på stan idag, jag, mina 2 hjärtan och Sandra, köpte oss lite smått och gott och träffat en massa folk. Jag gillar marknad :) Wilde har fått sig sin första ballong idag, blev dock en liten för han bryr sig nog inte egentligen. Loppis fyndade även en charmig bil till han, såg den i fönstret och blev lite kär så vi hoppade in och den kostade inte mycket så fick följa med hem, behöver väl skruvas lite med men vilken gammal bil behöver inte det? ;) Till oss blev det godis, bröd, korv och blommor till sovrummet. Och till mej en väska också. Wilde fick ju även kläderna ovan, så himla snällt! :) Vi avslutade dagen med kaffe&donuts hemma hos pappa och ingela innan vi landade hemma igen. Ikväll blir det inte många knop, blir till att göra nåt gott och äta, kolla en film och färga mitt hår.




Wilde bjuder kompisarna på mat

Nu är jag med i en ny kampanj från Buzzador igen, denna gången är det Nestle barnmat Sötpotatis och nötkött som ska testas. Ska bli spännande och se om Wilde gillar det, han är ju ganska bestämd på vad han gillar och inte så. Återkommer med rapport! :)



4 burkar är det tänkt att han själv ska smaska i sej och sen ska 6 burkar delas ut, nån hungrig liten tjej eller kille som vill testa kanske?

Gullunge


Har haft en sån där underbar ledig dag idag. Började dagen med Babykul, inte så många kända mammor&bebisar så blir mycket nya att lära känna. Kommer bli en mysig höst där iallafall och jag är glad att jag bestämde mej för att vara med, håller på i 10 veckor och ska göra en massa olika pyssel osv. Bland annat grötfat, handavtryck, egna handdukar m.m. :) Wilde var verkligen så rolig där förut och höll låda så ingen kunde missa han, busade tittut med ledaren och fick dom flesta i rummet att bara titta på honom och lockade till skratt. Älskade unge, det är ju inte utan att man blir stolt! =)








Vitt, vitt, vitt

Tänkte visa resultatet av mitt målande, alltså sovrummets makeover. När det gäller inredningen är det inte helt klart utan det ska fixas en hylla,nya lampan ska sättas upp, LOVE tavlan ska upp på vägg/hyllan m.m. Men så långt som jag har kommit kan jag visa upp iaf :)

FÖRE:



(gamla bilder från när vi nyss hade flyttat in)


EFTER:






Jag var så himla trött på det mörka så känner mej absolut nöjd, det känns "nytt", ljust, lättare att matcha/inreda och lite charmigt sådär. Sen ska man väl inte granska möblerna allt för nära men det är en annan sak ;)

 


Dagens


Vi tog en promenad i regnet, var en tur till Nytorget och fikade med Linda och Angelica. Wilde fick så fina kläder i present.



Detta var det han fick, lite stort än men han växer så det är bara bra.




Wilde har haft leksaks provning, han verkar nöjd. Sparade 2 leksaker som han får till jul resten fick han idag :P


Letar som en tok efter en overall till Wilde och har nu hittat 2 alternativ. Nr 1 är en svart Didriksson på internet och nr 2 är en KAXS från Kappahl. Lutar åt den senaste, priset är desamma och bägge är lika fina men ska man lägga 700:- på ett enda plagg kan det vara trevligt att ha en affär att gå till om den skulle gå sönder eller nåt sånt. Dessutom är den utsedd till mest prisvärda overallen enligt viföräldrar =) Men jag ska fundera tills imorn i vilket fall som helst. Jacka ska han ha med, har hittat en så tuff på tradera som han bara måste ha så den hoppas jag vinna. Sen såg jag en fin på Kappahl med så kan hända att det blir två jackor. Den på tradera är inte en vardags/mjukisbyxor jacka så.. Tur att det är kul att shoppa ;)

Nu börjar det iallafall bli dags att inta sängen, jobb 7-16 i Kila imorn som gäller för min del.  




Bildbomb alá shopping

Klockan 05,00 hämtade Emma upp mej och 17,00 var jag tillbaka hemma. Kan vi kallas effektiva? Galet nöjd med dagens shopping är jag iallafall, cirka 70% av inköpen är till Wilde. Ingen som är förvånad antar jag? Haha både jag och Emma hade vagnarna mer eller mindre proppfulla efter baby,leksaks och barnklädes avdelningen. En del heminredning, kläder till mej, förbrukningsvaror m.m blev det också. Köpte bla termosbyxor både till mej och älsklingen så nu jäklar är vi redo för snö och massa bus ute med ;) Ett par små missöden i shoppingen dock, 2 basbodyar som jag inbildade mej var kortärmade visade sej vara långärmade när jag kom hem och det ville jag inte ha egentligen, och dom 2 finaste klädesplaggen till mej passade inte (nä jag orkade inte prova där), det ena var för litet och det andra för stort. Inte förvånande heller med tanke på att storlekarna var det men jag var optimist. Dessutom hittade jag ingen overall till Wilde. Hade såklart stegräknaren på mej och promenaden till och från bilen + allt gående i varuhuset resulterade i nästan 11000 steg. (en liten jämnförelse, hemifrån till sjukhuset och tillbaka hem igen gav 8000 steg)



Till sovrummet, lampskärmen är en taklampa.


Till hallen uppe, samma med denna lampskärmen det är taklampa.


Samlingen cupcakes är utökad med den främre och dom på kakfatet.

Och nu kommer Wildes alla saker, bilderna klickbara för den som är intresserad =)

Kläder i massor! :)

 



Det blev även mycket leksaker, kanske får spara nåt till typ jul eller så? Han lär ha fullt upp även om han bara får hälften =)


Äta, dricka, mata och söla

 

Och detta var det sista, köpte även en svart åkpåse till han men den är tråkig att ta kort på.

Och med detta tackar jag för mej, trött som få så gissa om det ska bli skönt att sova?


Det närmar sig...

En fredagskväll, en kort natt och en ganska långsam bilresa kvar. Fasiken så jag har längtat, nä tjatar inte alls om det väl!? Hursomhelst så ringer klockan 04,00 och jag kommer säkerligen sitta här trött som som få till morgonen och undra om jag är galen. Brukar gå i dom tankebanerorna när man kliver upp mitt i natten för att åka och shoppa.

Skönt med helg iallafall, jag har varit trött i veckan, inte för att jag direkt kan sova länge imorn men bara att vara ledig från jobbet är inte fy skam. Även ledig söndagen och då får det blir en tur och hälsa på Linda på stödboendet, uh så jag saknar det stället!! Arbetskamraterna, jobbet i sej, och för att inte tala på personalfesterna! :) Jaja...

Nä nu ska jag se om det går att trolla fram något ätbart och så får det bli senaste Irene Huss filmen. Hoppas alla har en fin fin fredag. :)





Onsdag och längtan.

Sitter i soffan och sitter, är en smula trött. Jobbat 7-16 och när jag kom hem blev det en lååång promenad i det fina vädret. Såpass att jag ligger på nästan 16 000 steg. Bra där Sandra! Fast måste ta igen för igår när jag bara fick ihop 6540 steg. Prioriterade målning av sängen före jobbet istället för promenad i ovädret. Förresten på tal om vädret var det nästan lite ruskigt ute igår, huja ingen hit att åka färjan när jag jobbade. Satt i bilen och blundande för att det svajade så. Nästan så jag övervägde att köra vägen tillbaka men bestämde mej för att han som kör färjan inte skulle köra om det vore farligt. Och se jag överlevde, och inte ett enda träd fick jag i huvudet heller.

Har lite smått nedräkning till helgen nu, bara 2 små dagar kvar tills det bär iväg. Åh som jag längtat!
Förövrigt har jag en massa kul att se fram emot det närmsta och det känns toppen. Kommer bli en fin höst detta. Lite av sakerna jag har att se fram emot är Ullared 17/9, Babykul som börjar 21, marknad nästa helg och Novas dop. Fest den 1/8, älsklingens födelsedag <3, och ja jag kan nog fortsätta jämt ett tag till men väljer att avsluta med 10/9 då börjar min semester som sen följs av ännu mera föräldraledighet med världens bästa unge :)



Blandat

Har en underbar ledig dag idag, inte en planerad sådan utan ledig för att inte fanns nåt jobb men den var behövlig efter 8 dagars jobb så jag klagar inte! :) I förmiddags var jag och skruttungen på BVC, vägning och mätning stod på schemat och han väger 10150 g och är 73,5 cm . Han följer sin kurvan och växer och går upp som han ska, ligger en över på både vikt och längd men det har han gjort sen 5 månader så det var inget nytt. Promenad var ett måste dagen i ära för detta är första dagen på "Våga ta steget" som är en stegtävling kommunen anordnar för sina anställda. Just nu ligger jag på nästan 11000 steg :)

Var in på kappahl en sväng på väg hem, har haft span på heldress där ett tag som skulle köpas till lönen men idag fanns bara en kvar. Eftersom jag absolut ville ha den fick jag ge mej iväg en sväng till sen och köpa den :)) Marinblå och röd med vita stjärnor, så himla mysig så!!Förutom detta har det grejats en massa, målat första omgången på sängen, tvättat och städat. Älsklingen har plockat undan all bröte uppe och håller nu på med alla lister så snart kan hallen förklaras klar. Längtar tills allt är klart med hallen och möbelmålningen och allt annat för då kan vi börja förbreda för Wildes rum. Måste bara komma på vart f*n allt som förvaras där inne ska göras av???

Igår förmiddag var det ju bakluckloppis också, med tanke på vädret får jag väl vara nöjd med dagen. Blev av med en hel del grejer som bara ligger och tar plats så. Hade syrrans kompis Line brevid mej och trots att jag INTE skulle köpa nåt blev det lite saker köpta av henne för det gick inte att låta bli. Hoppas det blir nåt mer sånt här snart, himla smart och jag har fortfarande jättemycket saker och barnkläder som jag inte vill slänga bort men ändå inte vill ha.

Nej nu ska jag avrunda här, ska förbreda en paj för pappa&Ingela kommer och hälsar på sen och efter det får det bli soffhäng med bra tv.


Kort uppdatering och massa nya bilder

Efter en vecka fylld med jobb väntar nu en helg minst lika fylld med jobb som veckan var. Jobbar 7-22 imorn och 16-22 på söndag. I helgen (söndag) ska det även hinnas med loppis. Ska bli kul, hoppas man kan bli av med lite överflödiga saker. Har några kartonger och kassar med saker, en himla massa barnkläder och prydnadssaker. Jag och Jessica ska stå brevid så blir säkerligen ett par trevliga timmar i det utlovade regnet.

Förövrigt längtar jag galet mycket efter nästa helg då jag och Emma styr bilen mot paradiset, oj oj! ;) Och helgen efter det är minst lika efterlängtad. Har bestämt mig för långledigt och det blir marknad, förhoppningsvis fest med Sandra och Novas dop.


Nu kommer det bli lite nya bilder på världens finaste unge:



Utan tänder är det inte lätt att äta äpple, men slicka på det var mums.
 

(tyvärr så dålig kvalite men hur go är han inte?)



Våran fina kille <3




Måndag

Idag har det jobbats en kort dag, ska ju inte förneka att det är förbannat gott att gå hem när klockan är 11. MEN att jobba såna korta dagar innebär att jag får mindre lediga dagar i slutändan så det är inte "frivilligt" jag jobbar såna korta utan det är brist på längre turer.

Hursomhelst, dagen har gått i ett minst sagt. Jobb då till 11, mormor var här när jag kom hem och när hon åkte kom Gullbritt&Ewa hit på kaffe. Sen stack älsklingen till Kil och jag tog en tur på stan, ja till apoteket och ica vill säga. Hem och grejade lite sen iväg ut igen och träffa Jessica&barnen för en fika. Har även hunnit med 5 maskiner tvätt och nu efter att skrutten somnade rörde jag ihop en kebabgryta som ska ätas senare. Pju, en sista tur i tvättstugan och sen får det bli tv häng resten av kvällen, alla bra program verkar krocka med varandra men tror jag bestämt mej för Ensam mamma söker och efter det dom underbara Hollywood fruarna.



Fina dagar

Har haft 2 fina lediga dagar nu, gårdagen tillbringades med mammor&bebisar träff hemma hos Sandra. Det var väldigt trevligt att ses igen efter en hel månads uppehåll. Livat var det minsann också och det var inte det lättaste att överrösta ett gäng glada,gnälliga och busiga ungar :)

Denna dagen har varit en mysdag, var ute på näset på barnloppisen och sen hos pappa och Ingela, en sväng mot Trone hatts gård också men där var det mer eller mindre hysteriskt, inga parkeingar och blev dessutom nästan påbackad så där blev inget stopp. Hem istället, målade och sen serverades det en riktigt fin helgmiddag med grillat, pommes, sallad och baguett. Lyxigt och gott. Skrutten sover sen en stund tillbaka och vi ska ha film mys med Hur många lingon finns det i världen. Imorn är det jobb som gäller igen.

Dagen i bilder:




Detta plus en helt ny svart skötväska med lapparna kvar och massor av tillbehör är dagens fynd, allt tillsammans gick på 85:-. Dock gör inte bilderna kläderna rättvisa färgerna är skarpare i verkligenheten. Tröjan är klargrön och byxorna är gubbrutiga. :)


Dessa godsakerna bjöd Ingela på:


Den rosa var min och jisses vilken godsak!



 


Kikar in lite snabbt

Dålig aktivitet från min sida nuförtiden för jag hinner inte med men nu väntar 2 underbara lediga dagar, ganska välfyllda men ändock ledigt. Imorn vankas träff med mammor&bebisar och det ska bli kul för vi har inte setts på nästan en månad. Och på lördag blir det en heldag med min hjärtan, det är Skördefest och barnloppis på schemat, ska även ut och hälsa på pappa.
Mellan detta ska det målas också, jag är mitt uppe i projekt måla vitt. Byrån i sovrummet blev klar idag så nu står sängborden och ramen på tur. På söndag är helgen slut och det är back to work som gäller.

Nu ska jag läsa i min braiga bok en stund innan det är natten. :)



Fina unge!








RSS 2.0