Det är så BRA!

Idag är en bra dag! Och en bra helg väntar.




VI HAR FÅTT BILLÅNET! <3
Jag är ledig i tre dagar.
Pappa kom hit med min fina nya cykel idag, bästaste pappa! "rabatt" fick jag också. :)
Imorn bär det av till Ullared :))
Min efterlängtade jacka kom idag (okej den var inte dödens snygg eller satt helt 100 men men)



Nu är det mys med älsklingen till Talang som gäller, sen tidigt i säng så vi är pigga och utvilade imorn. Min syster har varit här och lånbytts bil med mej, snälla hon! Städat och har sen haft besök och fikat på kladdkaka och sen lagades det nachogratäng. Inga fel alls men har ätit så det räcker och blir över :(


Avslutar nu med att säga att jag längtar grymt mycket efter imorn!! Fast jag vet att jag kommer att sitta här 5 till morgonen och undra om jag inte är jämt bara lite knäpp? ;)




Så var det med de.

Bilen gjorde sej icke förtjänt av nån tvätt inte, bromsarna fick snudd på godkänt men CO halten är fortfarande helt åt skogen. Kör lagligt till den 5 maj och måste ombesikta innan 10 maj. SKIT! Dessutom hängde det med en extra 2a som bonus nämnligen avgasläckage. Hade inte blivit helt bra när det tätades efter bytet av katalysator och uppenbarligen "släpper" det mer och mer för bilen har mer och mer soundet av en traktor än en volvo. Men det är nog iaf lätt åtgärdat, bara kleta dit lite mera klet. :) Kan ju tillägga också att bilfan fortfarande dricker som en alkolist, gosh så törstig. Min syster hade några hypoteser om vad felet kunde vara eftersom den både dricker så mkt och har så hög CO halt så vi får väl se om hon har rätt :)


Annars var Åmål turen trevlig, Michaela kom och mötte mej vid jysk. Skumt förresten och se henne komma ensam i bilen :) Jag shoppade loss lite där på mina presntkort fast jag inte hade tänkt att göra det. En plastback till, två vanliga solcellslampor och två solcellslampor som ser ut som stenar :) Och dessutom värsta rosa trädgård setet, hehe. Är ju vara bra att ha nu när jag ska fixa till mitt lande.
Hemma hos mormor sen bjöds det på prinsessbakelser och det var inga fel alls. Och så fick jag ju en jättego dusch creme av michalea, tyckte jag var gulligt!

Nu är jag bara hemma och mellanlandar, ska passa på att åka och handla jordsäckar när jag ändå har bilen i farten.




Hoppas och hoppas

Idag slog jag på stort och vaknade kl 6 och det jag vaknade av var mina jävla värkande knän, inte ett dugg skönt vill jag lova och ganska gött irriterande. Hoppas det ger med sej snart! Uppe i tid iallafall och fått en del gjort, typ röjt upp i köket. Passa på och diska medans det fanns lite varmvatten kvar och sen motionera diskmaskin. Hmmmpf klockan sju på morgonen? Yeaj. Nu sitter jag i soffan med kaffet och väntar på att klockan ska gå så jag får bege mej mot Åmål och besiktingen, håller tummarna och hoppas stenhårt på att den ska segla igenom. Om den sköter sej där ska jag belöna den med en tvätt :) Elva kaffe hos bästaste mormor efter besiktningen och sen blir det mot Säffle och jobbet igen.
Snart helg med, aah längtar!
Allt för mej, tror jag ska ta en omgång med dammsugaren i lila rummet eftersom jag har så gott om tid. 

 


Desperate dag

Har som för det mesta jobbat idag, kom iväg lite tidigare och tog vägen över torget där mamma jobba&bror var. Fick mej en förgätmigej av mamma att ha på mitt lilla utebord. :) Sen sa jag att jag skulle gå och köpa mej skor. Brorsan ville hänga på så vi knalla iväg till sportringen och det besöket slutade med att vi båda kom därifrån med nya skor. Snäll stora syster om jag får säga det själv :) Jag plockade vuxen poäng med ett par enligt min smak ganska fula puma walkingskor. Men tror jag kommer studsa fram på dom så dom får vara vad fula dom vill, ser för den delen ungefär ut som gympa skorna man brukade ha på lågstadiet. Men assköna och helt okej pris. Brorsan fick sej ett par Adidas classic han även dessa till ett helt okej pris för dom vart de erbjudande på.

Sen hade jag inget mer att göra för stunden så begav mej hemöver och fick eld i pannan, ganska trött på att elda nu. Hur kan folk orka hålla på med det jämt?  Började elda halv 5 och än finns inte vatten varmt nog att duscha. Men jag hinner innan desperate iallafall :)

Sitter och väntar på att en männsika som ville köpa min golf baklucka ska höra av sej. Hade sagt klockan 5 och prick 5 ringde han och sa att han inte hann förrens sju. Och enligt hur jag tyder klockan är den över sju nu? Snart skiter jag i han och så får syrrans kompis köpa den istället.


Ringde och kolla upp det där med betygsgrejen förut, och man kan ju hålla sej för skratt för minsann hade ett IG i religion väldans stor betydelse och påverkar lönen. Men tack säger jag, dags att plugga igen då. Vilket jag är ganska rejält opepp på. Frågade hur det kunde ha betydelse men har man gått på gymnasiet ska man ha alla betyg och 2500p, har man däremot gått på lärcenter så räcker det med Op ämnena på 1350p. Vart ligger skillnaden? Jag har ju rent logiskt mer betyg och mer formell kompetens än en med 1350p trots ett IG? Gött irriterande tyckte jag, hon tyckte att det är ju bra att kunna religion när man jobbar med gamla. Jo men visst kan det vara det om det är det man vill jobba med för det första, och för det andra det grundläggande kan jag och det tillhör allmänbildningen men kanske inte djupgående hindu&buddism eller så? Vilket jag har noll användning av annat än i form av ett G eller mer på pappret. Men men bara att bita i det sura äpplet och se det som att det kanske kan bli kul och sen är mina betyg felfria så sen kan inget gå fel, right? Nog gnällt, säkert inte bara jag som råkar ut för detta men tycker ändå att jag har en poäng i jämförelsen mellan hur man har läst/poängen.


Nej nu ska vi äta så har inte tid längre..
Och så ringde männsikan så får sticka och sälja baklucka så fort maten är uppäten med.




Banan lampan

Jaha och så stog det still, kommer inte på nån inledning. Perfekt utgångsläge för att knåpa ihop ett inlägg.

Min dag då? Startade väl sådär, verkar som mitt magont är tillbaka gånger 2 och jag har mått piss hela dagen. Min plan var ungefär att gå hem och dö på soffan när jag slutade men det bar av till garaget för bil fixande istället. Yeaj! Hoppas allt gick vägen, bananlampan slocknade iallafall i 5 minuter innan den lös igen. Håller tummarna för onsdag trots att banan lampan lyser :)

Imorn är det tisdag och den efterlängtade löningsdagen, jag jobbar imorn igen och efter jobbet tänker jag knalla iväg till sportringen och se om jag kan få mej ett par nya skor. Är nåt så trött på mina Puma nu, får jävla skit skavsår hela tiden! Tack för den liksom, 900:- för ett par gå skor som inte funkar som just gå skor. Trodde jag gjorde nåt bra som körde på ett säkert kort med likadana som jag redan har haft flera och som alltid har vart sköna men nehej det var en miss denna gången även om jag tycker om dom.

Åhh förresten fick jag mitt anställingsbevis i brevlådan idag, det står verkligen på mitt anställningsbevis att jag har två IG. Okej bara ett egentligen för har glömt att ringa och be om mina betyg&skicka in sen jag läste upp. Men det är inte okej att det står 2 IG på beviset. Och undrar vad det innebär? Eftersom jag läste upp betygen så är det bara religion jag har IG i och det kan väl inte ha nån betydelse? Eller gör det mej till en sämre uska/boendestöjare att jag tyckte religion var pisstråkigt? Måste ringas och kollas upp imorn så får vi se vad dom säger.


Nej kolla slutet på hollywood fruarna och sen får det bli natten.




Babbel,söndag&längtan

Nu är snart helgen slut, för min egen del har det inte ens känts som helg.  Jobbar kvällen idag och dagen imorn och efter det brukar ju min jobb helg vara slut men inte denna gången utan hoppar vidare och jobbar varje dag fram tills fredag. Långvecka med andra ord. Sitter och funderar hur veckan ska "läggas" upp. Vi behöver åka till Karlstad efter lönen, köpa min cykel&storhandla maten.Tror jag behöver till Ikea med, köpa en extra våning till skostället. Och just det jävlar höll på och glömma, köpa skor också eller skor... gummistövlar ska det vara :) Tisdag eller fredag är enda dagarna det passar med jobb. Men tisdag riskerar jag att missa desperate och fredag känns trögt när vi ska upp jätte tidigt på lördagen. Ho ho vilka ilandsproblem. Men för min del lutar det åt fredag, vad är en timme mindre sömn i jämnförelse med att missa desperate liksom? ;) 

Lördagen är efterlängtad, jag älskar att åka till Ullared. Satt och fundilerade på vad jag ska köpa, ähum doftgranar... och sen tog det stopp.. haha. Sen kom jag på fritös och baslinnen också och med denna långa listan vet jag att jag kommer köpa säkert 4-5 kassar med grejer. :)


Fick förresten mitt schema för sommaren i fredags, som vanligt är det ett toppen schema men jag saknar timmar och riskerar att hamna nästa 80 timmar back på årsarbetstiden. Hmm.. Får se hur det ska lösas, kan vara så att det löser sej av sej självt men risken finns också att jag går back. Orkar egentligen inte bry mej för jag vill till varje pris var på stödboendet under sommaren även om det kommer att betyda att jag måste jobba häcken av mej under hösten.


Nej tror det är dags för mej att avrunda här, måste bege mej ner till den älskavärda källaren och fixa lite varmvatten. Sen ska jag nog fortsätta mitt röjande i lila rummet. Vill få bort allt därifrån så det slutar att se ut som en avdumpningplats. :)




Tina i sitt nya halsband, är det inte sött? :)




Tjockisen sover gott med huvudet på kudden.


God morgon



Solen skiner, visst är det underbart??? Man blir så pigg&glad. :)
 


Dubbel lön = dubbel lycka?

Nej jag är som vanligt inte nöjd, anser att den ena summan är något för låg.. Men saknas ju ob-ersättningar på den och dessutom vet jag inte hur och från när dom räknar så antar att det stämmer? Får kolla lönebesked noga på måndag när det anländer :) Men som en liten skräll verkar det som lönen från hemtjänsten saknas för ovanlighetens skull, det har ju inte hänt förut eller så? Hade två framtida insättningar men med kvällen jag jobbade i långserud i början av förra månaden borde det ha varit tre. Men denna gången skiter jag i det, bara jag får det till nästa månad så är jag nöjd.

Men hallå nu skiter vi i småsakerna, DUBBELLÖN!!!!!! Det betyder att jag ska köpa en cykel, känner mej lycklig som ett litet barn. En ny cykel, alldeles glänsande och fin. Med en cykel korg.. Och Ullared, here we come! Nästa lördag bär det av för mej och älsklingen för det har jag bestämt. :) Sen ska det sparas, har fått lära mej igen igår av banktanten hur jag skulle köpa fonder så igår handlade jag fonder för 200 bara för träningens skull och på tisdag köper jag fonder för kanske 4000:-/5000:- eller nåt. Nu ska jag bli vuxen och börja spara. Det är faktiskt en av dom sakerna som känns bäst i själen med dubbellönen, att jag liksom kan kickstarta mitt sparande. Har ju försökt så många gånger förut men då har jag sparat på e-sparkonto och då kan jag bara skicka över pengarna till mej med ett klick men det är inte lika enkelt när man sparar i fonder så dom kommer sitta där dom sitter.

Igår var vi på banken, kollade läget om vi ev kan ta ett billån igen. Det verkade inte omöjligt! Iiiii.. Får slutgiltigt svar till veckan och jag hoppas att det ska å vägen. Vi vill ju ha en fin bil och glida med :) Passade på att låna vanliga bilen igår med efter vi hade vart på banken och kände mej som en liten unge, oj åka bil!! Inte allt för bortskämd nu för tiden. Råkade trycka på gasen lite för mycket en gång och det kittlade i magen, då blev jag ännu mera som ett litet barn. Tönt i now.  Nu ska min bil fixas till, hej måste ju iallafall kunna åka och handla själv utan att behöva låna bil. Dessutom saknar jag min bil, den bara står här ute och ser ledsen ut. Får bli morgondagens projekt tror jag :)


Skulle kunna forstätta skriva om en massa saker nu men det blir så trög läst med för mycket text så avrundar här, jobbhelg på ingående så ni vet vart jag befinner mej. :)



Mitt blivande vrålåk :)


Pust

Jag är less och ur form, sovit kasst och har ont i axlarna/nacken av den kassa sömnen. Blev glad när jag fick posten, iallafall en liten stund tills jag upptäckte att min telefon räkning var ungefär 3ggr så stor som den brukar vara och att jeansen jag fick från Nelly.com var äckligt små. 2 par cheap monday var det varav en paret var en storlek större än min vanliga storlek men ändå var ungefär 3 storlekar för små och dom i min storlek var väl typ 10 storlekar för små. Och nej jag tror inte jag gick upp så mycket för senaste jeansen jag hade på mej passa minsann. Jävla skit jeans, jag hatar jeans!!! Hittar aldrig några jag tycker om/som passar eller kostar lagomt mkt. Jag har typ 4 par nu som är okej, varav 2 är så trasiga så jag inte kan gå ut i dom så kanske inte okej ändå? 

Onsdag idag och det innebär som alla onsdagar att jag jobbar kvällen, brandövning ska det vara med så jag gissar på att jag får promenera iväg 10 min tidigare så jag är där en stund innan.
Imorn är det torsdag och jag har min lediga dag innan det är dags för jobb helg. Imorn gäller det också, hoppas hoppas!

Tycker förresten att tiden går alldeles för fort, jag skulle gärna ha haft 1 april idag istället för 21. Vill inte att det ska bli med 10 maj men det går inte att undvika så sen får tiden gärna springa på så det blir 1 juni istället och sen behöver det inte bli 1 september på long long time.....


Nej kila vidare, borde göra nåt åt alla röran här men orkar verkligen inte! Ska iallafall dyka in i garderoben en sväng så det blir nån ordning nånstans och sen ska jag ge mej ut på jakt efter dammsugare påsarna som är på vift, hittar jag dom blir det städning imorn. Annars får jag väl köpa nya och fortfarande städa imorn.





Måste ju meddela att jag har gått tillbaka till att se normal ut i håret igen, brunt och tråkigt är det nu men minsann behöver jag inet skämmas iallafall. 1-0 till mej!

Gratisbio.se

Bli medlemmar genom att följa länken nedan, värvad av mej innebär extra poäng till dej! Sen är det bara att sätta igång och samla poäng genom att shoppa, vara med i tävlingar, vara aktiv på gratisbio.se, blogga och värva vänner m.m.

Poängen byter du in mot presentkort,tidningsprenumerationer eller biobiljetter.

Jag har hittills säkerligen tjänat in ett par tusen i presenkort, gör det du med :)

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864
(öpnnas i ett nytt fönster)





Lite lyxigt

Min lilla dator ska få sig en riktig väska, i lyxigaste rosa för matchningens skull såklart. Hittade en jättekul butik på tradera som säljer dataväskor svinbilligt, 59 + frakt får jag ge för min. Fanns även i vitt,rött och svart men rosa fick det bli :) Kan behövas för när jag stoppar ner alla sladdar och grejer så är väskan jag fick med knökfull och denna verkade vara storleken större. Lucky me!




Noterat nya läsare förresten, nån som vill ge sej till känna? Jag är nyfiken..


Fortsättningen..

Nyss kommit hem efter det angenäma besöket hos tandläkaren, gick ungefär som det alltid brukar göra. Hål såklart, har verkligen så kass kvalite på mina tänder så det inte är klokt. Vilket även tandläkaren påpekade och det var nog 20 gången jag hörde det. Tycker det är orättvist! Och dyrt är det med, 750:- för undersökningen bara. :(
Blev hämtat efter det och vi åkte och handlade plus hämtade ut det nya modemet, väntar med spänning på att få internet med. Vill ha riktigt! Är inte alls samma sak och surfa med luren tycker jag. När vi handlade fick det följa med en hårgfärg, ger upp brunt med blonda slingor hmmpf nej jag menade röd/lila/brunt med orange/rosa/ljusröda/nästan blonda slingor för ett tag och slänger i en kastanjebrun sen får det vara bra! Tur att färgning inte är så slitsamt för håret och att blonderingarna inte slet nämnvärt annars hade jag väl blivit tunnhårig på köpet.

Några bilder blir det nu. Först ut vårat arbete från lördagen:


 

Vips borta! Altanen blev ett par högar med skräp, bortskänkes till den som önskar ha det.

 


Nån mer än jag som anser att jag borde ha en aning mörkare smink nu när jag har fått lite färg? Står högst upp på handlingslistan kan jag säga för hej vad jag såg ut när jag fick på mej sminket! spookey.

 





John Lindeberg trio, jag tyckte dom var rikigt bra! Men verkade inte som så många höll med mej, eller?


Nu är det snart dags att fixa mat, cevpaci med ris och kall vitlöks/kryddsås står på matsedeln. :)


En bra start på veckan?

Ringde till hon på kommunen som har hand om 2-åringar för att få svar på lite frågor och det vore ju synd och säga att det kändes nåt bättre...

Frågorna:
Kan jag ha viss procent på Nytorget? Vet ej, en förhandlingsfråga så där finns hopp.
Får jag nåt schema? Nej
Bestämda lediga helger? Nej
Gå brevid på dom nya ställena? Nej
Hamnar jag på nåt boende? Nej
Får jag vara med och bestämma placering? Nej
Årsarbetstid och lite extra salt i såren med upplysningen om att det är inte lätt att jobba 100% i BE.
Välkommen till livet som fast anställd i Säffle kommun.
Ljuspunkterna då?
Jag har rätt till sommar semester (men kan inte utnyttja den eftersom jag går på ett sommarvik)
Jag har en fast anställning
Jag kan söka eventuella tjänster om det kommer ut några.


Som om det inte räcker med detta samtalet så har jag slut på kaffe, vilken skit!! Och så ska jag till tandläkaren i eftermiddag med och blir väl säkerligen ännu mer ruinerad än jag redan är. :(

Annars är det en ny vecka och det händer lite grejer denna veckan, jag har bestämt att jag ska få mina pengar denna veckan. Åtminstone hoppas jag, imorn är det dags att testa på Zumba och om jag överlever det så hoppas jag att det blir riktigt roligt. På torsdag ska vi på ett viktigt möte och hoppas hoppas stenhårt på att det ska vägen. Jobb alla dagar utom idag&torsdag. Det var mycket hoppas där, blir en hoppfull vecka?


Nej ner i källaren igen, eldar för varmvatten. Sen är det dags att fixa lunch.
 Kanske återkommer med lite nya bilder sen om jag känner för det.




Nånting

Skriva ett par rader såhär på lördag morgon, har vart vaken sen kvart i sju vilket kändes som ett väldigt bra sätt att börja ledig helg med. Eller inte? Somnade sent igår med har börjat lösa världsproblem när jag ska sova igen vilket var ytterst länge sen sist. Eller värlsproblem? Mina problem kanske, så igår när jag skulle sova shoppade vilket är ganska återkommande och så började jag på mitt nya jobb vad det nu blir? Och blev väl jämt utbränd och vantrivdes. Jaja så kan det va!

Blöhh grinar litegrann över att jag fortfarande inte har fått kurs pengarna, behöver verkligen dom!!! Satsar på tisdag till veckan och om inte får jag bita ihop tills torsdag. Hade helst haft dom idag gärna igår.. Jag behöver införskaffa saker till de la berömda trädgård, en sån där liten söt sax och sekatör. Gärna ett par flashiga trädgårdshandskar med så jag kan rensa bort ogräset som vi uppenbarligen har gott om.

Jag har fått en förbannelse kan jag meddela och den heter skavsår! Får skavsår av mina puma vilket jag grinar ganska mycket för men fortsätter att pina mej för minsann har jag aldrig fått det av mina andra gamla exakt likadana puma. Sen får jag skavsår av mina röda tygskor, aj aj dom kommer jag aldrig mer att ta en långpromenad med. Men igår tog skavsår priset, jag hade på mej mina nya jeansleggins och valde att matcha med dom vita converse kopiorna i skinn. Och jag gick och gick ont gjorde det men inte av skorna, nej tack jag fick av jeanslegginsen. Hallå hur normalt är det??? När jag väl kom hem och fick ta av mej dom efter en pinande dag hade jag röda märken från knäna och upp på hela insidan låren och detta avslutades med ganska stora röda irriterade fläckar nästan skrubbsår. Det var mina nya leggins det, aldrig mer att jag ens tänker titta åt dom! Tradera nästa så kan nån annan stackare få pinas istället.


Undrar vad man ska hitta på idag? Vädret är inte det bästa men det kan ju bli bättre? Skulle vara gött att börja röja undan alltan och greja överlag ute för det behövs. Mamma kommer hit och ska slinga mitt hår sen med, hoppas det blir bättre denna gången! Tvätta ska jag göra, hmm ledig helg det! Utgången vet jag inte vad det blir av med riktigt men lutade väl åt att det inte blev nåt. Har ju verkligen inte råd egentligen ändå, har mindre pengar i plånboken än vad kvällen skulle sluta på. Ja jag är en fattiglapp, suck..


Nej hopp dags att dra för annars blir detta ett mil långt inlägg och det orkar jag faktiskt inte med.


Ett försök till..

Och gissa vad som är på väg hem till mej? Jackhelvetet för nu minsann fanns den, konstigt kan man tycka men har tillochmed ringt och dubbelkollat och ja nu ska jag få den.. Följde med ett par sommar favorit skor också eftersom man aldrig kan få för mkt av det, mitt 4 par i ägo nu :) Har vita,svarta&camouflage och snart brons också nu då även fast jag hade föredragit dom svarta men i brist på rätt storlek..



Crap

Jag ser förjävlig ut i håret!!!!! Eller om man säger så så är längderna på håret okej snyggt och den fd utväxten skitsnygg som jag vill att hela håret ska se ut men tillsammans utgör dom en riktigt ugly kombination. Utväxten brun med blonda slingor, längderna röd/bruna med ljusröda slingor. Nice, vad ska jag göra i nästa steg? En till superblonderings slingor och hoppas? Surt bara att om inte jag får in kurspengarna snart har jag inte råd och måste vänta och vara ful tills 27..

Tror ni jag fick min jacka förresten, nehe nej det fick jag INTE för den var slutsåld. Skit. Men linnet var iallafall snyggt men antar att det inte värmer så mycket? Var liksom jackan jag helst ville ha. Störande också att den finns kvar på deras sida och i gårdagens katalog i min storlek och färg?

Idag är det onsdag, onsdag betyder som altid att jag ska jobba kvällen och idag smyger jag bannemej inte iväg med bilen för sist gång jag skulle åka hem hamna jag bakom polisen och det var bara jag och polisen på vägen just då och jag vart så nervös så jag skaka! Jag får gå för Greys är inte värt bötern för att bilen är obes. Jag måste se till att komma iväg med den snart men dessvärre är jag inte nån mekaniker. :(
Annars är det riktigt bra att inte ha nån bil för det är underbart att vara ute och gå! :)




Min fina hibiskus i sovrummet, är det inte blommorma nåt alldeles speciellt?


Upp och ner

Kändes som jag hade ett gäng med grejer att avhandla nu både bra och dåligt.

Börjar med det dåliga, att jag har blivit 2-åring.. Igår fick jag chansen att prata närmare med chefen, tydligen är det väldigt eftertraktat att jag ska till äldreomsorgen. Tydligen hade dom velat att jag skulle gå dit redan nu på stört men chefen hade satt sej emot och menat på att jag inte bara kunde hoppa av viket jag hade nu och att jag behövdes på boendet över sommaren. Det är jag sjukt glad för men så vill dom att jag ska vara där i maj från det att jag slutar mitt vik och tills mitt sommar vik börjar. Då satte jag mej emot och menade på att jag borde få ihop mina timmar på boendet även under maj. Hoppas det bet så jag slipper just nu. Inget fel på äldreomsorgen som så men jag känner mej "färdig" med den biten, jag vill jobba med annat!! Psykiatrin,omsorgen ja nånting sånt eller testa nya saker kanske personlig eller nåt? Dessutom innnebär jag äldreomsorgen att jag hamnar i bemmaningen för det finns inga tjänster som man blir satt på rent av. Jag vill inte till bemanningen, vill verkligen verkligen verkligen INTE dit. Det är värre än att vara timanställd det, visst några hundra i extra får man för att vara flexibel men med att vara flexibel innebär att man knappt vet från dag till dag vart man ska vara, vet i inte tider, man saknar schema, bestämd semster som man inte kan påverka, telefon som ringer dagarna i ända även när man är ledig årsarbetstid där man riskerar att hamna på minussida och bli återbetalnings skyldig ja jag kan fortsätta forever!!! Men tror iallafall att man får vara med och bestämma vart man ska utgå ifrån, att man har en hemma arbetsplats liksom. Men vart ska den vara?? Kila trivs jag i men vill för allt i hela världen inte börja pendla igen.. Finns det nån som läser som har nåt positivt om bemanningen? Har bara hört det dåliga så tror jag kan behöva höra det possitiva också! Vet att det var bättre där förr när man fick göra sitt eget schema m.m. men det får man ju inte längre..


Okej det blev långt så nog om det och lär nog komma mer om den biten.. Ska vi ta lite bra saker då? Jag fick tillbaka på skatten :)) Inga miljoner men ALLT som inte är att betala tillbaka är bra. Ska sätta mej och räkna dagar med så jag kan göra rese avdrag. Annars förövrigt nu väntar jag verkligen på att få pengarna från kursen för jag har levt över mina tillgångar ganska duktigt. Ajjabajja! Men jag är positiv och tror att dom kommer lagomt till helgen då det blir utgång! :)
Har massa vårkänslor nu så utgång passar bra, sen ska håret få ljusa slingor idag och det är också vår! (färgade det brunt i söndags kan jag tillägga också). Idag ska jag ta en promenad till domus och hämta paket från halens med mitt snygga linne och förhoppningsvis jackan också men stog inget om att den var med tyvärr. Ska även städa här så det bli fin fin fint.

Nästa vecka ska jag&Therese testa på Zumba, oj oj kan bli grejer det! Kan gissa på att ja ungefär kommer att dö så jäkla otränad som jag är. Men jag tror det blir roligt, kanske är det som är menat att bli min träningsform? Det kan jag inte veta förrens jag har testat.


Idag är det förresten ingen vanlig dag, det är en lite speciell dag nämnligen våran 3 års dag. Kan konstatera att det har gått sjukt fort men också att vi har kommit så långt på dom åren. Vårat alldeles egna hus tillexempel. Underbart! Älskar dej <3. Dagen måste ju firas till på nåt speciellt vis men jag har bestämt att jag ska bjuda oss på en upplevelse senare istället :) Hade en ide ända fram tills jag hämtade tidningen imorse då fick jag en annan ide. Inge värstinggrej men en dag för oss då vi inte gör vad man gör varje dag. Bla bla luddigt utryckt men skriver ju inte nu vad det blir nu det får jag göra senare..

Nejhepp nu får jag kila vidare om jag ska hinna med denna dagen..

 


Helt underbart!!!

Hur underbart är det inte när det är för varmt för jacka klockan 8 på morgonen, nästan så man skulle kunna sola på trappen här :)) Gillar!


Helgen var nästa slut nu då, fast inte min för jag anser att jag "tar helgen" när jag slutar imorn för då är min jobb helg över. Igår var det en trevlig dag på jobbet, gjorde en bilutflykt till Åmål och fikade på XO. Lätt att jag åt sveriges godaste kladdkaka där. Inte för att jag har ätit så många för det är på det senaste som jag har blivit kladdkake frälst. Men ja god var den!
Efter jobbet var det dags att ta promenaden hem, första stoppet på kvarnbacken för lite extra sol, sen filmkedjan och hyrde senaste Wallandern, sista stoppet på Domus och där fick jag mej ett 6 pack vinröda penseer och en kratta. Sen gick jag&min kratta genom hela annelund och kände mej jättedum. Ryggsäck,kratta&blompåse.

Grejade nog sammanlagt ett par timmar ute igår, krattade, plockade skräp och ställde undan lite. Planterade penseerna i en stor kruka på trappan så nu ser det lite vårigt ut :) Lyxade med sibylla mat och det var svingott och sen myste vi ner oss i soffan och kollade Wallander.

Åh förresten måste berätta vad korkad jag... Hade bestämt mej igår för att jag skulle skita i att beställa från halens och istället beställa en ny Jlo Miami glow (älsklings parfymen) så satt och jämförde priser och var jätte duktig och självklart vann ju nordicfeel med hästlängder. På Nordicfeel råkar dom ha Lancome mascaror till helt okej pris. Jag tänkte att ja men jag köper väl en då, Hypnose hade dom oboxad till ett pris på 135:- vilket var det billigaste jag har sett på den. Så jag tog den för att sen banna mej själv för att jag var snål och inte tog den som är bäst istället. Så jag la ner en L´extreme för 179:- också med tanke om att ta bort den andra innan jag godkände. Men gjorde jag det då??? Nejdå gick till kassan, ändrade adress och godkände. Och beställde visst mascaror för 315:- igår plus en max factor från eleven häromdagen för 99:- SÅ jävla roligt är det inte med smink men antar att jag inte kan skylla på nån annan än mej själv. Fast nu har jag så jag klarar mej ett tag, ett halvår kanske mer? Det är bra iallafall.. Eller så säljer jag nån, antingen masterpiecen eller hypnosen.


Håller på och eldar nu, och måste tycka att det är bra knasigt att hålla på och elda i ett par- 3 timmar för nåt som sen är överstökat på 15 minuter. Känns som det skulle vara en bra ide att få varmvattenbredaren inkopplad även om det är lite dyrare i längden. Men så kan vi hålla oss till att elda på vintern bara då vi ändå kan behöva lite extra värme. Och jag skulle gärna slippa dom åttabenta vännerna där nere..
Men innan vi ska koppla in varmvattenbredaren måste vi nog kolla över lite här, för nåt pucko har kopplat diskmaskinen på varmvatten (riktigt onödigt för den värmer vattnet själv) och toaletten uppe kommer det varmvatten i.

Och på tal om elda var det nog dags att bege sej en våning ner igen, ett evigt passande!! Sen blir det nog ett par avsnitt prison break och lite städning innan jag tar en härlig promenad till jobbet. =)

Ha en bra söndag allesammans!



Å hej vilken fredag kväll

Ganska nyss blivit ensam på jobbet, sitter i fotöljen med datorn i knät samtidigt som jag vräker i mej pistagenötter&choklad. Nyttigeten själv yes! Inväntar solsidan och tråkigt nog är det sista avsnittet, jag tycker inte om säsongs avslutningar!


När jag kom till jobbet förut hade det visst dykt ner en Deval katalog igen, helt omöjlig som jag är så beställde jag två  mysiga "mjukis" klänningar som jag antar funkar perfa med leggins och då kommer se ut som en tunika mer och så blev det en vit top. Slutsumman landar väl på cirka 200:. så antar att det är helt okej att shoppa lite ;) Fast nu ska jag inte säga för mycket för helgen är lång och det kan mycket väl hända att jag skriver upp mej på nåt mer. Fortfarande sugen på halens shopping med, vet inte om det är vårkänslor som spökar? Vill ha massa nytt i garderoben, helst en helt ny stor garderob gärna en walk in så jag får plats med allt. Undrar om det skulle vara möjligt? Fast vet nog innerst inne att ja det är omöjligt, jag får nog klara mej utan en walk in.





Vet ni vad? Jag har anmält mej till något tokigt, Våga ta pulsen heter det. Man ska vara ett lag på fyra stycken från sin arbetsplats och tävlingen går ut på att man ska sänka sin puls så mycket som möjligt under ett halv år. Med tanke på hur jäkla otränad jag är idag skulle jag ju vara en lämplig kandidat eller hur? Ger jag mej bara fan på det ska det väl inte vara omöjligt att sänka sin puls? Dessutom en morot för att röra sej extra mycket. Får se om vi får ihop ett helt lag bara, är bara 3 uppskrivna än så länge. Men det skulle vara en kul grej om jag nu inte dör på kuppen. ;) Då blir det verkligen promenader dagligen, cykelturer och kanske tillochmed skulle börja springa?


Nej nu ska jag förbreda lite inför morgondagen, skönt att slippa göra det när jag vaknar.





Blogg tajm

Haft ytterligare en ledig dag idag, det är absolut inte fel. Tvättat,eldat,kollat prison break och grejat, tog mej även en promenix till staden förut. Hälsade på Therese på jobbet, hämtade paket från eleven och fikade + kikade på stan med Sandra en sväng. Vart hemma en stund nu och hunnit med ytterligare ett avsnitt Prison break och lutar väl åt att det blir ett till alldeles snart. Går ju inte att sluta när man har box!

Ganska redigt sugen på shopping alá Halens med, fick en katalog förut och en tröja,ett linne,en scarf och en bikini har mitt namn på sej. Borde egentligen vara förbjudet med kataloger som lockar en till köp. Men men får se om jag står emot eller om jag klickar hem :) Såg ju även ett par fina gardiner till lila rummet som jag är sugen på.. Som sagt får se om jag står emot eller om nästa inlägg heter Shoppat! ;)


Väntar nervöst på mitt brev från skatteverket, undrar om det är glädjande eller inte? Hoppas starkt på att det ska vara det. Har ju ekonomiskt flyt just nu så ja???? Ska det fortsätta?? Eller kommer mina blivande sparplaner bli "spara till restskatten?? " Hoppas det kommer imorn så jag slipper vara nyfiken, och ja man kan kolla på internet med fasiken har inte koll på hur man går tillväga så jag väntar på det hederliga i brevlådan beskedet.


Nej tillbaka till tvn =)







Onsdag var det här

Sitter faktiskt och väntar på att klockan ska gå så jag får smyga mej iväg mot jobbet, känner inte riktigt för att ta tag i och göra nåt så det innebär att jag inte har nåt att göra. Tar mej friheten att smyga iväg med bilen idag för annars hinner jag inte hem till Greys Anatomy och det är inte okej att missa det. Har ju förresten fått mej ett bältes lås till bilen nu med, verkade ju helt omöjligt där en sväng men systers Daniel trollade fram ett så nu är det fritt fram och börja mockla med bilen när tid finnes. Yeaj!

Mitt knä är förresten skrot, kan inte förstå vad som hände men det hände i lördags. Skulle hoppa ur bilen för en pisspaus och kunde knappt stå på bena för jag vet inte varför? Pess ont gjorde det då och kände mej som hundra år minst!!! Sen har det fortsatt göra ont i vänstra knäet samma som mamma upplysningsvis informerade mej om att jag är opererad i, det visste jag väl själv såklart att jag var med inte dragit några paralleller direkt men igår började jag fundera. Inte så att jag har mega ont det var värre i början nu känns det mer som jag har konstant växt värk ini knät som är värst när jag har suttit stilla en stund. Konstigt säger jag ska jag behöva köpa mej nytt knä med? Inte bara rygg utan knä med. Som tur är så gör det inte ont när jag rör på mej :) Och varför inte högra knäet förretsen som jag har svart på vitt att minisklarna är förändrade i, vad nu det innebär? Men det hade vart mer okej med ont där. Nej bara inse att jag är inte bara gnällig, jag är dessutom föråldrad i förtid.


Jag längtar efter massa pengar nu, längtar efter min dubbellön som jag antar kommer att komma den 27 denna månaden. ÅH vad jag ska göra grejer då. Har nästan en lista, tatuering står högt upp. Nu är det dags igen :) Sen ska jag införskaffa mej ett nytt vrålåk, en riktig kärringcykel med korg :) Jag vill åka till Ullared, hallå kommer ju vara kung där med en massa pengar ;) Och så ska jag spara, minst 5-6000:- ska sättas in på ett alldelles speciellt konto som jag inte har fri tillgång till. Sen misstänker jag att pengarna är ganska slut tyvärr, men då har jag den "vanliga" lönen kvar så detta är ju utöver. Fast har jag lite pengar kvar tror jag att dom ska stoppas undan dom med, känns bra att ha ett sparkapital. Kör jag stenhårt på att spara kanske vi har råd med en rolig bil tills nästa sommar? Eller något annat beroende på hur tiderna ser ut, hursom så ska jag börja spara!!! Vad som helst här i huset kan ju gå sönder och man står där och behöver 5000 på direkten så nej spara är bra.. Hoppar från sparande till hårfärg för måste ju tillägga att till nästa lön eller tidigare kanske tillochmed ska det bli ny hårfärg. Lutar åt mörkt brunt med antingen breda ljusa slingor eller massa smala ljusa slingor. Blont är ju ultimat på sommaren men det hinns verkligen inte med så nöjer mej med slingat denna sommaren. Är dessutom så kär i det röda så kanske blir rött till hösten igen stället? Tråkigt me det röda bara att man ser ut som crap osminkad och dessvärre är det min lott dom flesta dagarna i veckan. Fast hösten är långt undan så vi tar den brun slingade först :))

Ledig imorn igen, undrar what to do? Blir det fint väder får det bli till att greja ute annars inga planer...



Men hallå nu är datumet fel på kameran igen, minsann det var 3 i lördags eller hur? Förstår inte vad kameran finner för nöje i att ange fel datum, jag tycker det är jättetråkigt med fel datum för finns ju faktiskt en anledning till varför jag har datum på.. Ja ja ändra inställningar igen. Nu ska jag kila vidare, ha en bra dag!


Tisdag

Min sista lediga dag av 4, lite tråkigt men det har varit alldeles tillräckligt för att hinna koppla av. Och dessutom mjukstartar jag med kvällen imorn och ledigt på torsdag så :)) Planen idag är ungefär som alla andra dagar, städa&plocka. Städa behövs verkligen efter gårdages röjande som resulterade i mycket smuts från barrummet&källaren.

Tror jag ska ta mej en promenix sen också, till Lidl för dom hade roliga doftgranar i reklambladet som kom idag och det bara måste jag ha!! :) Tror jag ska spana in solariet här i Annelund med när jag ändå är ute o travar och se hur det fungerar.

Usch igår fick jag en halv hjärtattack och vi kunde blivit en tiger fattigare, jag höll på och grejade i lila rummet och hade öppnat fönstret för det var så satans varmt där. Gick ner och hämtade en skruvmejsel och när jag kom tillbaka satt tiger på burspråkstaket och tittade in genom de öppna fönstret och sen skulle han göra ett skutt in men fick inge fäste på plåttaket så såg hur han gled ner och försvann över kanten. Uhhu såg verkligen paniken hos katten när han gled iväg men när vi kom utrusandes satt han där och var bara lite allmänt sur och vägrade gå med in igen. TUR att katter har 9 liv. :) 




Har mer och mer fått inse att vi har ett dunder jobb framför oss med våran trädgård. När vi köpte det berätta mäklaren att dom hade grävt för några vattenledningar här och dom som bodde här innan hade inte brytt sej om att fixa till gräsmattan efter det så den är bucklig&knucklig och ser nåt alldes förjävlig ut. Får vända upp och ner på hela framsidan för att ha en chans att få den fin. Sen är överlag hela trädgården vanvårdat och övervuxen. Och som det inte räcker med det har vi ett stycke altan som behöver fås bort, ser verkligen ännu mera förjävligt ut nu än när all snön var kvar. Får nog ringa skaderegleraren så han kommer och kollar en gång till så kan vi röja sen.




Visst ser det underbart roligt och inte alls jobbigt ut??


Vårtecken, nåt positivt med utsidan :))

Nu ska jag kila vidare, sätta igång och greja med en gång så kan jag göra nånting roligare senare.


Och jag som hade tänkt...

Vaknat upp i normal tid idag vilket känns väldigt bra. Igår var mest bara förvirrande, vaknade vid fyra...och helt plötsligt var det kvällen och dags att sova och kan ju meddela att det inte var det lättaste att somna men ett måste för att inte vända fel på dygnet.

Igår innebar mest soffläga hela kvällen, kollade på tv och satt vid datorn hade ett snabb besök av Therese&Beckis med. Shoppade visst litegrann också, herrn skulle beställa en film från CDON och jag råkade bara beställa 2 dvdboxar. 2an prisonbreak och en med criminal minds. Den senare bara för att det var erbjudande. Handla för 200:- få en Dvd box 99:- Då tänkte jag taget! Och så nappades det på ytterligare ett erbjudande nämnligen handla för 300:- få en pocketbok för 19:- där blev det en med Liam Norberg, vetifan hurvida den är bra men den var billig. Påmminde mej själv om att jag visst måste fixa bokhyllor också :)
Sen klickade jag lite på eleven.se och fick mej en ny mascara, en Max factor masterpice igen fast jag egentligen vill ha en annan. Och så en Body lotion yogertine eller vad fasiken den hette med doft av körsbär.
 Shopping är kul =)

Skönt att jag har två lediga dagar kvar nu för att sen jobba en kväll och vara ledig torsdag igen. Lyxigt värre känns det men tisdagen ska jobbas igen senare och då blev det 8 eller 9 dagar på raken så det är mindre lyxigt dessvärre.


Förresten vad vill snön??? Helt fel!! Jag hade tänkt ha en städa ute trädgården dag jag men det verkar dessvärre bli en dags att skeda snö igen dag eller? Nej hoppas verkligen inte det blir så illa men det blir då ingen städa trädgården dag. Nej det får helt enkelt bli till att greja inne istället för det behövs allt det med. Får ta ett tag i lila rummet tror jag bestämt.
Måste elda för varmvatten sen med och jag bävar mej! Hade min första dejt med herr ved spindel i torsdags och sen dess har inte jag eldat själv.  Det är inte nåt jag vill göra om men så är det så att herr ved spindel finns kvar där nere och risken är stor att jag tvingas dejta han igen. Ved spindlar var nåt för mej helt okänt innan mäklaren Anna sa att hon hade fått upp en vedspindel i sitt vardagsrum och den hade varit stor och hemsk. Sen dess har jag vart på min vakt men inte sett nån förrens jag nästan tog på den. Såg ut som en stor svart gummispindel och jag tog till flykten upp i soffan för att sen tuffa till mej och trycka Sally under armen och studsa ner igen. Sally blev förbannad och stack och då gjorde jag dessamma. Och blev redigt förbannad på mej själv för att jag är så löjlig men jag har inte valt det själv tyvärr. Då hade jag hellre varit panisk över nåt annat,ormar eller så som man iallafall inte behöver springa på hemma hos sej själv.



Duschen, visst blev det fint?


Våra finaste sängkläder, var bara tvungen att visa upp =)



Säffle goes Elmia

24 timmar fest,underbart väder,bilar, toppen människor,skratt, bilkrångel, äckliga människor,trång bil. Ja ju name it, resan innehöll det. Slutsumman är iallfall att det var en bra dag men bilen hade kunnat gå bättre på hemresan som landade på 10 timmar. Men vi ser det som så att vi kom hem, hade värme i bilen och hade bilen med oss hem det var inte alla som hade det.









 


RSS 2.0