Måndag

Detta med vabruari går vi verkligen all in på. Sen den sista öroninflammationen har oliwer hunnit med en förkylning med feber, skrällig hosta och skrällande andning, lite åt det kruppiga håller eller hur man nu ska säga det är vid förkylning han haft sen första gången han fick krupp. Tillbaka till dagis på onsdagen igen och på torsdag ringer telefonen då är han ledsen, hängig och febrig. Hade även sovit så dåligt natten till torsdag men hade ingen feber när vi lämnade (såklart!) Med tanke på hur han mådde var tvärsäkra på att han hade fått öroninflammation igen så på fredagen bar de av till vårdcentralen. Verkligen stammisar där, känns som vi känner alla där snart och både läkare och sköterskorna känner igen oss. Crp på 80 och sköterskan var lika säker som oss på att det var öronen så när läkaren säger att öronen är fina så blev jag väldigt överraskad och samtidigt så visste jag ju att nåt var fel men eftersom inte oliwer kan säga nåt själv så är det svårt att veta vad. Kommer på att Benita på dagis pratat om streptokocker och säger det till läkaren så vi blir skickade på lab. Och jovisst det var det. Så 10 dagar penicillin nu för det. Fredag kväll var han riktigt dålig, halsen var så tjock så det syndes när man tittade på han och han spydde för han var så tjock i halsen. Stackars lilla Bobbo. ♡ Nu börjar han kännas piggare iallafall. 

Mellan allt vabbande och besök på vårdcentralen har vi även hunnit med ett besök på bvc. 1 meter kort och 16 kg tung, en liten dipp på vintkurvan som förmodligen hänger ihop med att han varit så mycket sjuk. Fick remiss till logoped också eftersom han inte pratar. Skulle kunna minst 3 ords meningar vid sin ålder men oliwer kan ju dessvärre inte ens 3 ord. Ska bli skönt att komma iväg och se vad detta leder till. Pratade även lite om att han får såna arga utbrott ibland hemma och speciellt på affären och hon trodde allt hängde ihop. Att han inte kan ge utryck för vad han vill och blir arg för det. Jag tror dock på en kombo av oliwer, trots och de hon sa. 

Har precis avverkat en ledig helg nu. Min 3e lediga helg på raken som tillbringats med sjukdom. Känns smått orättvist att jag ska behöva jobba helgerna där emellan?! Andra helgen på raken som barnen hade planerat Leklandet med syrran. Ställde in förra helgen pga av sjukdom men denna helgen åkte Wilde ensam i stället synd om det ska påverka han för mycket att oliwer är sjuk. 

Själv tillbringar jag som det känns all min tid med att sitta hemma och städa&tvätta. Fördelen med vab att man får en jäkla massa gjort men vetifan om det är så positivt för inte är det kul inte. Kommer knappt utanför dörren. Knappt så jag ens kommer ut och går jag som helst vill få komma ut flera dagar i veckan mår så mycket bättre då. Men får väl hoppas de vänder snart. Annars blir jag nog snart knäpp. Men toaletten och köket är nöjda, längesen dom var så grundligt rengjorda. Och frysen städat och avfrostad. Rensat och plockat en massa annat. Men så jobbigt med att gå hemma och se på allt, är så mycket jag vill fixa och förbättra. Wildes rum står iallafall på tur det är störst fixa behov men får bli till sommaren när vi är lediga och man kanske kan lämna barnen ett dygn hos nån så man verkligen kan greja. Och en ny säng till oss. Sparar sakta men säkert mot ny säng, har väl halva sängen nu. Men det går sakta! Och med allt detta vabbande blir ju inte ekonomin speciellt på plus. Även om man får från försäkringskassan så är det inte lika mycket och när det blir såhär mycket så blir det liksom flera tusen man förlorar. 

Upplyftande positiv uppdatering om vårat liv detta. Nu är det iallafall sportlov så idag är vi lediga bara för att. Wilde ska och leka med kompisar. Jag och oliwer lär ju sitta här även idag vi. Ska handla lite bara. Sen ska det jobbas 2 korta dagar sen återgår Wilde till att ha lov. Hade gärna gett han hela veckan lov men behöver tänka på timmarna på jobbet med så. Men han får iallafall 4 dagar ledigt 2 på fritids och sen 4 lediga till så känns ju helt okej ändå. 

Sammanfattning av våra dagar. Hängig kille och städning 🙈 och några nya tröjor till Bobbo som vi hämtade i lördags. Så härliga färger och mönster👌 


Vabruari


Vi kör visst all in sjukdom här, eller ja stackars Oliwer gör. Avslutade penicillin kuren i tisdag.. Torsdag kom febern och fredagen konstaterades öroninflammation igen. Så nu äts de penicillin igen och han hatar det verkligen. Så hemskt att behöva tvinga i han det och flera gånger resulterar "tvånget" i att han spyr upp det igen. Tur man vet med sig att det är för hans eget bästa. 

Haft ledig helg, känns som mina lediga helger enbart tillbringats i soffan på sistone. Och med att städa, tvätta och hålla reda efter 2 ggr sjukdom som härjat här. Nu vill jag att det ska hända nåt kul, jag vill ha vår. Jag hoppas vi och barnen är friska i flera veckor ja helst månader nu. Och ja som sagt att nåt kul händer, nåt att se fram emot. En fest? En utflykt? En road trip med min syster och lite shopping kanske? Ett spökhus. Fast med allt vabbande dom senaste veckorna så kommer kontot gråta lagom till löning så lär får vänta ett tag till innan det händer nåt. Men i mars kanske 😂 Tills dess får jag hålla tillgodo med tråkigt.  

Denna vecka bor jag iallafall på jobbet, jobb 7 av 7 dagar. 8 dagar på raken allt som allt som de ser ut just nu. Lite extra fin vecka iallafall. Semledagen och alla hjärtans dag. Jag gillar såna där dagar då man kan uppvakta sina nära lite extra men utan att gå till överdrift. Barnen kommer få en varsin liten påse med alla hjärtans presenter ❤ Och semlan imorn kommer sitta fint 👌

Senaste dagarna i 1 bild. Sjukling ❤ Nya fina vårkläder till barnen hämtades igår 😍 I lördags blev det nybakta tekakor till frukost. Och provat lite nytt godis. Pollyn var 👌👌👌 Chokladen... Ja den tog ju slut men köper den nog inte igen 😂

Fredag

Nu var det ett tag sen igen. Som vanligt nuförtiden. Fredag kväll iallafall, jobbhelg på ingående efter att ha tillbringat 1 och halv vecka hemma med sjukdom. Fick åka från jobbet förra onsdagen för Wilde var dålig... På torsdagen var det min tur och på lördag kväll oliwer. Jag kände mej inte helt okej förens igår, har mått dåligt och inte haft nån matlust innan det feber i 4 dagar. Oliwer har varit riktigt dålig med, feber i 6 dagar. En förkylning som blev till öroninflammation. Igår vart han riktigt riktigt dålig och bara sov. Tror han var vaken knappt 2 timmar på hela dygnet. Fick penicillin igår iallafall och idag är han redan på bättringsvägen. Fortfarande sliten och äter dåligt men för första gången på 6 dagar har han både lekt, busat och vart sig själv igen. Lilla hjärtat. Wilde fick de lindrigt iallafall som vanligt, sällan han blir riktigt dålig. Han hade dessutom sitt efterlängtade bowling kalas förra helgen. Så nöjd kille som hade en toppen stund med kompisarna. Riktigt lyckat. Kul att se han så glad. 

Alltså jag borde längta hemifrån efter att ha suttit fastklistrad i soffan så länge men va jobbigt det känns! Att behöva lämna soffan, mjukiskläderna och ställa klockan känns hemskt och jag känner mej folkskydd. Skulle behöva ett par lediga dagar efter denna persen det varit. Haha! Men bara man kommer upp och iväg kommer de kännas precis som vanligt igen är jag rätt säker på. Nu hoppas jag iallafall på full närvaro på jobbet ett tag. Vabruari har dock bara börjat men man kan ju hoppas iallafall. :) RSS 2.0