Oliwer 10 månader


Påbörjade inlägget igår men hann inte skriva klart så därför kommer det en dag försent :)

Liten blir större och större, 10 månader idag. 

3 tänder har han fått, verkar vara fler pågång. 

Ställer sig upp överallt och går runt möblerna. Kryper och klättrar. Full fart på denna kille :)

Har äntligen nu det senaste börjat sova bättre, visst går det upp och ner men sammanlagt 4 gånger har han sovit en hel natt nu dom senaste veckorna varav 1 natt i sin egen säng. Inget vakna och gnälla 1 timme om natten de senaste heller. Underbart! Sover för det mesta fram till 7 också nu så inte behövt kliva upp 05 nånting på flera dagar heller. (Tar idag tillbaka de där jag skrev igår för inatt har han minsann varit vaken över 1 timme igen och masat, klättrat och gnällt. 😂)

Och humöret... Tyckte de blivit stabilare men tar tillbaka det efter dom här senaste 3 dagarna. Hoppas de är tänder som spökar! Har iallafall haft några bra dagar innan detta med massa bus, skratt och nöjdare kille. 

Oliwer har verkligen fått tusen olika namn. Olli bolli bus, Olli och bolli. Korven ❤ Korvbarn. Wilde kallar han för Bobbo när han är glad och Bo när han är irriterad på han. 😂 Syskonkärlek på hög nivå iallafall och så glada i varann. Oliwer får vara med Wilde på hans rum och de är verkligen nåt han uppskattar. 

2 månader kvar tills 1 års dagen, tiden går verkligen fort! 

Bröderna bus ❤



Skillingmark rond 2



I tisdags packade vi ihop oss och styrde än en gång mot skillingmark och frammegården. Fulla av förväntan såklart och så taggade. Kom fram runt 2-3 nångång. Dom som inte hade varit där tidigare fick gå husesyn, packade upp och in. Fixade kaffe och smörgås. Gick runt, satte ute och bara försökte få tiden att gå. Klockan gick och gick. Lugnt och fridfullt.. Kvällen kom, fixade tacobuffe, tog en cider och spelade spel. Tiden gick, huset lugnt och fridfullt medans vi var fulla av förväntan. Klockan blev 12... Fortfarande lika lugnt, huset var varmt och fortfarande lugnt. Tillslut var det nångång mitt i natten, det ljusnande och jag, Sandra och emelie la oss och sov en timme medans syrran, Lina och Kevin fortsatte sitta uppe. Till slut var morgonen där och besvikelsen ett faktum. Så gott som 0 aktivitet i detta hus som minst sagt skrämde skiten ur oss sist. Det enda som hände under kvällen/natten var lite knäppande, svag ton av pianot, svag duns och ja bara sådär svaga ljud. Nån kall isande vind ibland inomhus. En skuggfigur på snapchat. Kvällens mest skrämmande var fladdermusen på övervåningen som skrämde emelie som skrämde oss. 

Vilken skillnad från sist, så ogästvänligt, kallt och skrämmande då med mycket aktivitet. Till detta.. Lugnt, varmt och välkomnande. Sist gång hade det varit helt otänkbart att ens lägga sig ner och än mindre sova denna gången helt lugnt. Hade då gärna velat att dom  andra skulle ha fått upplevt lite av vad vi fick uppleva sist. 


Vi hade iallafall en trevlig tur även om upplevelsen inte blev som förväntat. Tack allihopa! 

Ser ni figuren uppe i fönstret? 

Bild tagen strax efter, ingen av oss har rört gardinen heller.. 





Lördag



Ett par fina dagar nu, igår tillbringade vi några timmar med mammor och barn i furuskog. Nöjd och glad Wilde som tycker de är så kul att träffa  allihopa sina nya (och gamla för den delen) kompisar. Bra första dag på sommarlovet. Sen var Wilde till garaget och grejade med pappa han medans jag och Oliwer fick oss dagens motion. 


Denna dagen inleddes med samma som gårdagen avslutades med. Sen efter maten åkte jag och barnen till Åmål. Åkte till djurparken och sen var vi hemma hos syrran där vi fixade varandras hår medans Wilde härjade ute med Tom och Andreas när dom grejade med bilar. 

Nu är vi tillbaka hemma igen, Wilde har lördags mys uppe med godis och barnprogram. Jag väntar på att mini ska behaga somna han har haft så svårt att komma till ro dom senaste kvällarna.. Vet inte vad jag ska hitta på riktigt sen men är ganska nära natta så behöver nog inte fundera nåt större på de. Hjärtat är i Arvika han så vi är ensamma hemma. 

Imorn är ganska händelselös dag, tänkt jag ska baka hitta nåt gott recept på vaniljbullar annars idag planer. Sen är de fullt upp i flera dagar. 👌 

Fångar ni en kanin får ni den sa han som äger parken, så Wilde sprang runt där med en håv men kom inte ens i närheten av dom små ungarna dom va lite för snabba. Men jisses så söta! Var ju som man ville fånga in och ta med sig allihopa hem  ❤ 

Födelsedag



Ja det närmar sej nu, dags för mej att bli gammal. Fylla jämnt. Jag tycker om att fylla år men kan ju inte låta bli att undra om man får nån slags 30 års kris nu? Och vad händer då? 😂 Hursomhelst så ska jag ställa till med fest nu första helgen i juli med vännerna, så gott som alla verkar komma och det gör mej så helt otroligt glad. Men så blir jag nervös istället också, tänk om de blir skittråkigt? Maten äcklig? Det spöregnar och är allmänt sådär inte bra? Hoppas dock på motsatsen, en kul, trevlig och mysig kväll att minnas. Blir även ett vanligt kalas med hela släkten samma dag som jag fyller har jag tänkt. Då får det bli min smörgåstårta då den ju uppenbarligen är uppskattad och så ska jag hitta nån kul tårta att testa på och göra för är alltid kul att testa nåt nytt. Eller så blir det en gammal hederlig hemmagjord med grädde och jordgubbar det funka alltid det med. 

Har funderat och funderat på vad jag ska önska mej, min enda riktigt braiga önskning var pengar till en HH jacka men nu köpte jag mej en annan så nu blir det den gamla vanliga önskelistan. Alltså favorit parfymen Jlo miami glow, eller för all del Escadas nyaste sommarparfym 👌 Presentkort tills min och syrrans planerade shoppingtur till Nordby senare i sommar skulle va välkommet. Och vi skulle ju helt klart behöva ett nytt soffbord med så ett bidrag till det skulle annars sitta fint och som vanligt blir jag glad för såna där bara mysiga saker som luktar gott, typ duschkräm, peeling och sånt. :) Alltså samma gamla vanliga önskelista iprincip 😂


Torsdag



Dagarna går... En ganska händelselös vecka det förövrigt. I måndags hade vi Emelie och Nova här annars har vi inte gjort nåt annat än de gamla vanliga alltså dagis, promenader och hemma. 

Idag tog iallafall Wilde ett långt sommarlov. Jättekul tyckte han för vi ska till Liseberg.... Men dagis är ju också kul.... Tänk om dagis saknar mej när jag ska va ledig så länge? Känns ju skönt att han trivs där iallafall :) Och till hösten är det ju Oliwers tur att börja också, bästa dagiset glad att han också fick plats där. 


Vi börjar iallafall sommarlovet med en tur till Furuskog imorn, i helgen kanske vi drar till Åmål och djurparken/lekparken där ifall vädret är bra. Annars inget planerat för oss men jag däremot taggar Skillingmark. Snart drar vi igen och jag längtar! Detta blir nog en tradition tillslut iallafall för mej och min syster 👌 

Jaha ja detta blev väl inte bland de mest intressanta av uppdateringar men.... 😂

Senaste dagarnas barn. ❤ Oliwer har vart på så bra humör på förmiddagarna det senaste men resten av dagarna och nätterna har inte vart ett dugg kul. Speciellt sömnen, vägrar somna på eftermiddagarna tills han somnar av ren utmattning..... Och så somnar han inte ordentligt på kvällarna sen... Och vaken och masar på natten på de... Detta barn alltså 😂

Försökte förresten "köpa" mej 5 minuter sitta i soffan förut. Men de tog bara 30 sekunder så hade han överlistat mej. Inte dum inte. 


Ullared



Igår var det ju äntligen dags för våran efterlängtade ullareds tur. Va på plats drygt 40 minuter innan det öppnade och fick plats längst fram i kön. Tog bara några minuter efter vi hade ställt oss så var kön så lång så man knappt såg var den sluta. Så värt att va där i god tid! 


Det blev såklart en hel del shopping. Men helt ärligt vart är den där wow fynd upplevelsen? Ullared har blivit dyrt, dom smyghöjer inte dom shockhöjer. Vi var väldigt överens om det min syster och jag, av saker man alltid köper där var typ allt höjt. När jag köpte Ninni till Wilde kostade den 29:- nu kostar en snutte där 89 (!) :-. Leksaker var dyrt, fanns knappt nåt i lägre prisklass förutom sandleksaker som var riktigt billigt vet att de fanns massor av billigt och bra när Wilde var liten. Lego bara några fjuttiga kronor billigare. Barnkläder och tjejkläder är som HM i pris ungefär. Dagens bästa pris var på underkläder det har alltid varit billigt och hoppas det fortsätter att vara det. Och så köpte jag en jacka till rätt bra pris, regn och vind påminner om helly hansen i stil men betydligt billigare än HH. Hade lika mycket pengar att röra mej med som vanligt men pengarna tog helt klart slut fortare än vanligt och affärerna utanför var vi aldrig ens in i. Vi som alltid brukar va på skoboo. Men jag är nöjd med dagen, ullared är ullared! Men till nästa gång får jag se till att spara lite extra pengar 😂

Dagens enda heminrednings inköp 👆 Älskar våra nya kaffemuggar trots att jag egentligen inte gillar udda muggar. 😂

Till barnen. Väldigt lite mot vad det brukar. Wilde hade en enda önskan, att få 10 påsar med Morgan chips så nu har han chips i flera månader 😂 

Mitt 👆😍 + massor av underkläder, bikini, 3 par  leggins och ett linne till. Fridde fick kalsonger och fina muggen han. 

Utom  detta några presenter och engångs grejer tills mina kalas som ska bli. 

Rullade hemåt redan vid 12 tiden. Älskar att vi är precis likadana jag och min syster när det kommer till shopping. Fort skare gå och inget krångel eller segande👌 

Tack för en toppen dag 🖒, dä gör vi om till nästa skatteåterbäring 😁 

Fredag



Grundent och student dagar. Igår var barnen&pappan och firade Markus på hans grundent medans jag var i Åmål och gjorde smörgåstårta med min syster. 

Klädda till kalas :) 

Och såhär fina smörgåstårtor fixade vi 👌


Idag startade vi dagen med en sväng till furuskog med massa mammor och barn. Alltid lika trevligt det, Oliwer var väl på sådär humör men Wilde tycker det är så kul och träffa massa barn. Kul att se att dom har så kul ihop stora barnen. 


Fick åka tidigt därifrån, dags att fira student. Wilde firar Rebecka tillsammans med farmor,  farfar och allihopa släktingarna där. Jag och Oliwer firade Tom. 

Redo för avfärd och sen hemma hos syrran innan.. 

Påhängning, kortege och efterföljande kalas sen. Tårtorna fick godkänt 👌 Alltid lika nervös innan när jag gjort tårtor att dom ska smaka skit, va törra eller nåt annat men vi lyckades denna gången med. Trevligt kalas men så kallt det var så fick bli tidigt hem för mej och Oliwer för jag hade inte räknat med att de skulle bli så kallt så Oliwer var alldeles för dåligt klädd. Och ja med för den delen men kvittar ju om jag fryser värre med Oliwer. Hoppas ni får en grymt rolig kväll nu iallafall och tack för idag 👍👌



 Nu får det bli fredagsmys, imorn vankas det barnkalas och sen laddar vi för ullared. Som jag längtar! 

Tisdag



Har varit en bra helg. En sväng på barnloppisen i söndags, gjorde ett par fynd och var nöjd. Bland annat en solskydds skärm till vagnen. Inte så snyggt kanske men så praktiskt ingen sol på mini på våra långa promenader. Perfekt 👌 Väntar med spänning på torsdag då jag får hämta mina kvarvarande grejer och pengarna. Hoppas jag sålde lika bra som på Karins barnloppisar. 

Annars har vi mest slappat, grejat lite här hemma, promenerat och sådär. Oliwer har haft några riktigt bra dagar och natt mellan lördag och söndag sov han dessutom hela natten. Första gången han sovit en hel natt. Men de var bara då de sen har det vart som vanligt igen och humöret har vänt det med.. Men otroligt skönt för det som varit såna dagar behövs. 🌞

Nu laddar vi för en fullspäckad vecka som avslutas på bästaste sätt nämligen i det gula paradiset - Ullareeeeed. Idag är det dagis för Wilde, jag och Oliwer ska som vanligt ut och trampa en mil eller så. Syrran kommer upp sen så ska vi handla till smörgåstårta. Torsdag ska det göras smörgåstårtor medans resten av  familjen åker på grundent för Marcus. Fredag ska vi försöka hinna träffa mammor och alla barn innan det vankas student, jag och Oliwer åker till Åmål på Toms student medans Wilde åker med farmor och farfar på Rebeckas student. Sen är det nästan söndag 😂 Och som jag längtar! 

Go och glad i söndags på promenaden 💛

Sommaren



Verkar klart som sommarn har kommit, bara hoppas den håller i sig också så vi får en lång och fin sommar. 🌞

Första dagarna med värme hade Oliwer riktigt ont av det. Svettades så han var helt blöt, värmeutslag, åt knappt nåt och var super grinig men nu har vi haft 2 toppen dagar. Sådär aptit, värmeutslag och så blir han sååå varm men vilket solskens humör. Det hoppas vi hänger i. I torsdags fick Wilde stanna hemma från dagis, förmodligen påverkad av värmen han med, var alldeles kallsvettig, orkade inte äta och var helt kritvit i ansiktet. Men efter en massa dricka, isvatten, salta kex och vila så var han pigg efter nån timme igen. Skönt! Wilde fick klippa sitt hår med, blev ju så varmt med hans långa tjocka hår. Såhär blev resultatet :)


Igår tillbringades några timmar i furuskog med Sandra, Malin och alla barn stora&små. Jättemysigt och trevligt :) 


Igår eftermiddag åkte vi till Åmål jag och Wilde. Lämnade in massa saker på barnloppisen sen åkte vi till syrran och Tom. Syrran slingade mitt hår och vi satt ute på balkongen och bara tjatade medans Wilde härjade med Andreas och Tom ute i trädgården där. 

Idag startande dagen med 8.3 kilometer promenad för mej och Oliwer. Sen var det dags för Wilde att vara med på paprika loppet på Ica kvantum. 

Nöjd kille :) 

Hem och bara va en stund.. Jag la mej och sola sen badade vi i badtunnan. 



Vid 3 kom syrran och hämtade Wilde som ska sova över hos dom. Oliwer tog sej värsta långa powernapen på över 2 timmar efter allt badade och värmen. Gott för han det. Grillade till mat sen tog jag och Oliwer promenad 2 för dagen på 8.1 kilometer denna gången.  Härligt! Fridde åkte till Bengtsfors så ensamma hemma ändå jag och Oliwer. När vi kom hem efter en kaffe paus hos pappa och Ingela så oljade jag in trappan på framsidan. Dä är te och va effektiv minsann! Imorn ska jag (om jag hinner) måla möbeln där på framsidan med så den blir fin och fräshare igen. Vankas även barnloppis imorn och så ska Wilde hämtas hem igen. 

Härliga dagar! 



RSS 2.0