Sandra är irriterad

God morgon!

Idag skulle jag ha min första sovmorgon sen den dagen jag började i BE, visst jag har varit ledig två dagar sen dess men dom dagarna var jag uppe tidigt också av olika anledningar... Men idag då efter 8 dagar jobb på raken 9onde med kvällen jag ska göra idag så hade jag längtat mej sjuk efter att få sova tills jag vaknade. Men nånstans där inne i drömmarnas värld hörde jag en välbekant melodi, första gången tryckte jag bort och var knappt vaken men det gav sej inte förrens jag var vaken och svarade... Sen var det kört att somna om jag vara bara arg och irriterad. Det är ju inte deras fel att jag är så trött så jag knappt har kommit upp på morgnarna dom senaste dagarna men jag är ändå arg och irriterad.


Ja nu har jag varit en gnällkärring, känns som det lite har blivit min grej. Men då kanske jag ska tillägga att det finns bra saker också det finns det alltid. Men dom göms gärna bakom dom dåliga. Men ja så jag är inte bara konstant olycklig iallafall :)

Nu kan ju inte dagen bli sämre iallafall, det vet jag. Frukost ska det bli snart, i lugn och ro kanske tillochmed ute om det är så varmt som det ser ut? Eller nej, inte äta ute ensam tror jag. Jaja skitsam. Sen blir det stan, fikadejt med Sandra och sen har jag planer på att inhandla studentgrejer. Saker att hänga på folket och kanske lite skumpa till söstra och nåt annat alkoholhaltigt till Tomas. Present till söstra med. :) Malin ska det handlas till med men tror hjärtat får fixa det, jag kan handla hänga på grejer till henne jag. Åh ser fram emot studenten! Kul att man känner flera stycken, bara hoppas man hinner se alla då för två är i Säffle och en i Åmål. Grundenten dagen innan med men kan inte få ur min bror om dom ens ska vara på hotellet/kyrkan och gå ut som alla andra säffle bor eller inte? Skulle vara bra och veta för då ska han också hämgas på. Men i vilket fall som helst så blir det tårta här hemma då på grundentdagen, vet att min bror diggar mina tårtor fast dom är halvfabrikat ;) Systers kalas har jag inte hört så mycket annat om än att dom är hos mormor. Men det har nog dom fixat allt till. Annars får dom väl hojta till..
Och hej vad jag avvek, från dagen idag till om två veckor. Om jag skulle återgå? Måste ju berätta att jag ska hämta grymt snygga sängkläder idag, nästa lika snygga som dom jag redan har. Men bara nästan :) Dessa iallafall:


Blir fint nu det sommarfräscht :) Skulle behöva matcha med ett vitt lakan också, hmm det får jag nog ha i åtanke att jag behöver köpa nån gång..


Det är nog det jag hinner med innan det är dags att jobba 17.00-22.30. 
Imorn ledig och då minsann ska jag iallafall sova till jag vaknar och så bär det av ut till pappa. :)

Hej och välkommen

Nyss hemkommen, jobbat till 2 och efter det tagit en tur på stan. Blev bjuden på tårta av Therese och sen åkte jag till mamma på torget och inhandlade en bunt blommor som jag väntar på ska anlända snart. Beställde ju hemkörning för att slippa köra dom på cykel :)

Var min 6e dag på raken med jobb idag och jag kör till dag 9 istället för 8 som tänkt. MEN hör på denna, jag är ledig helgen!! Men jobbar fredag kvällen och insåg att halva charmen med ledig helg stöp på denna fredagkvällen, för visst minsann är fredag kväll också helg?? Men vad gör man inte? I (fortfarande) avsaknad av tidkort har jag fortfarande inte 100% koll och vill inte riskera minus. skit..... Jag gillar inte upplägget, gör verkligen inte det men bara att hänga i.
Börjat nedräkning med, 9 dagar kvar tills jag börjar på mitt schema på Nytorget. Schema is the shit säger jag bara, oj oj oj vilken lyx! :P 3 månader av lyx väntar.
När jag ändå räknar ner kan jag ju slänga med 9 dagar kvar till tatuering :) Bokat och klart direkt jag hade fått mitt schema och visste när jag kunde.


Hoppas förresten på fint väder till helgen, isåfall kan det hända att det bär av ut till Näset till Pappa&Ingela. Bli bjudna på god mat och så där som vi alltid blir där ute. Fast har inte ens frågat om det passar dom än men det hoppas jag :)

Nu ska jag kila vidare, göra rent blommlådorna så dom är redo för plantering och sen kanske greja inomhus lite?

Söndag

Japp då var helgen slut, fast det har inte ens varit nån riktig helg inte enligt mej iallafall. Jobbat idag med, en kortare tur och kom iväg hemöver redan 13.00. Riktigt värt måste jag tycka, fått en massa gjort sen jag kom hem. Haft morbror här som hämtade lite bröte från altan.Klippt lite i träd, kört med trimmern,saltat myror och rastat gräsklipparen.  Utearbetet avslutades av åskan och regnet som kom, uhuu gillar inte åska längre! Men det var ändå lite små mysigt att stå ute och lyssna när jag inte stog själv.

Det som gäller resten av dagen är soffmys med Gossip girl och brothers&sisters, hmm en Wallander film med tror jag bestämt men frågan är om jag orkar hålla mej vaken? Ye ye det märks det.




Jaha

Har haft en helt okej dag på jobbet idag, förutom morgonen&förmiddagens pain in the ass långa resorna i bil utan att använda Ac´en ordentligt (hon jag åkte med tål den inte).  Och jag tålde inte den stillastående värmen utan vart super illamående och tills slut var det ac eller jag spyr som gällde. Jag fick då skjuts in til stan och fick ta maten där och egen bil. Vilket ju också funkade. Har annars varit helt underbart väder idag, hoppas på samma imorn när jag dessutom slutar tidigare.

När jag kom hem fick det bli en tur i bäste bilen, åkte till sibylla och åt hamburgare och mjukglass. Sen hem och prov klippa lilla delen av gräsmatten. Och jag tycker inte om nya gräsklipparen, jävla skit sak som jag inte kan starta själv. Och nej så jävla svag är jag inte har klippt gräs sen jag var en 10-11 år så och kunnat starta andra klippare själv. Men tydligen inte denna, drog och slet utan resultat. Ja ja kanske blir bättre när den bli inkörd??? Annars tänker jag lämna in ett klagomål och begära en dra  i snöret  assistent så jag kan klippa själv. Även nya trimmern provkördes och hmm skit grej det med kanske? Tråden gick av och sen ville det inte riktigt komma fram nån ny. Konstigt men är förhoppningsvis bara våran okunskap gällande trädgårdsmaskiner.


Usch har en ensam hemma kväll ikväll och kände mej verkligen sådär jätte ensam och ledsen, men hej varför? Har väl vart ensam 58 gånger förut? Och dessutom skulle jag väl tro att jag däckar om sisådär 2-2½ timme med tanke på hur jävla sliten jag är. Nej jaga bort ensam känslorna och ha soff mys med mej själv. Tror bestämt jag ska kolla på 27 dresses om jag orkar hålla mej vaken.





En bild på finaste lilla Junior, "hittade" en bild på en kattunge här för ett tag sen som är en enligt mej avbild av Junior, det får mej att fundera på om det är Junior som är pappan? Kattungen finns inte långt ifrån där junior försvann så funderar på om han flyttade hemifrån och inte alls blev uppäten/drunknade i dyngbrunn/eller påkörd som jag har trott.
(Tyvärr är inte detta den finaste junior bilden men den enda som jag har på denna datorn tyvärr.)
 


Helg

Nu var det helg igen och det betyder ytterligare en jobb helg för min del, den 3e i raden. Och om man tittar i min almenacka är det bara att konstatera att jag bestämt också ska jobba 8 dagar på raken eller mer än så kanske det blir? Skulle vilja vara ledig nästa helg men för att vara det måste jag iallafall jobba 9 dagar på raken nu för att fixa det tror jag. Är lite irriterad för tydligen finns det bara en i hela kommunen som kan skriva ut tidkort och hon hade först semester och sen blev hon sjuk. Men fint det! Jag har jobbat där 2 veckor nu och inte fått några tid kort, och vågar inte slappna av och vara ledig innan jag vet att jag har timmar så det räcker till det.  Känner mej så jäkla trött just nu, trött i kroppen, totalt slut i huvudet och allmänt inte på topp.

Annars har det inte hänt mycket alls, var på våran angenäma tripp till KD igår och kom hem med allt som kan tänkas behövas till våran väldige trädgård. Tjoo! Synd att det ska regna bara annars hade jag ju kunnat slagit på stort och klippt gräsmattan. Får väl se om det får bli mitt lördag kvälls nöje istället? För bestämt tror jag att dom har utlovat sol imorn. 


Hade verkligen inget annat att komma med just nu, tråkig blogg men när jag ändå har börjar skriva så får jag ju publicera också.  Hoppas alla får en toppen helg!


Det kan ju bara bli bättre

Efter en uppfriskande cykeltur vart humöret bättre och dagen kunde sakta men säkert bli en sån där äckligt bra dag då allt bara känns på topp! Som sagt cykel tur, sen *piiiiiiip*, sen en halv fralla&massa prat med Therese, sen klipptid! :) Och efter klipp en lunch dejt med Sandra på Hejdis. Hem och slänga ihop en paj i väntan på Pappa&Ingela, pajen var väldans god enligt mej! Lagomt sura hallon tillsammans med den söta smuldegen&vaniljsåsen. Mmm underbart!
Oj glömde nästan....Shoppade ju faktiskt lite i väntan på Sandra, farligt det där! En bikini,hmmpf hur mycket nu den kommer att bli använd? Den jag köpte för sisådär 3 år sen har väl vart använd 3ggr eller nåt... Men ändå, den var ett fynd :) Såna där Great summer deals på Lindex. Sen följde även ett längre oversizat linne med och två nagellack, ett lila&ett grönt. För att jag har förtjänat det helt enkelt. :)



Resten av dagen blir lugn och händelselös, imorn är det Back to work som gäller...liten suck på de kanske... Och efter jobbet bär det av till Karlstad för inköp av en gräsklippare och en grästrimmer. Jorå roligt satt! Fy så tråkigt att köpa men är ju för den goda sakens skull så bara att köpa och se glad ut för minsann kan vi inte bo i en djungel.




ÄLSKAR!


Det känns som.....

om denna dagen kan dra åt helvete?? Fast det ska egentligen vara en toppen dag och kommer förhoppningsvis att bli..

Granskade mina senaste anställningsbevis för en stund sen, och måste ju meddela att jag har avancerat från att vara USK till vårdbiträde. Snacka om att skjuta i höjderna vad det gäller utbildningen? Vad är det för FEL???? Tamejfan allt krånglar när det gäller detta, dessutom står fortfarande 2 IG på anställnignbevisen trots att det skulle lösa sej. Men säkert har det väl inte löst sej då..
Och går det att få tag på nån? Nej såklart inte..

Nej måste fixa mej nu och ge mej iväg, tror jag återkommer senare med lite positivitet.


Buzzador

För ett par veckor sen anmälde jag mej till en sida som heter Buzzador, som medlem där är det meningen att man ska vara med och testa nya saker och sen skriva rapport om det. Mitt första paket därifrån innehöll Neutrogena visibly clear, jag fick en stor flaska med aniktsrengöring&smink borttagning plus att jag fick cirka 30 prover som jag ska dela ut till nära och kära och sen berätta vad dom tyckte. Nån som vill vara med och testa??? :)

Och om ni känner för det kan ni ju bli medlemmar själva också, det är helt gratis och det enda som krävs av dej är att du ska skriva rapport efter att ha fått produkter hem till dej.







Bara att lämna en kommenater om det kan vara intressant att få en bunt med prover :)


Tänkte försöka

Tänkte jag skulle försöka och knåpa ihop ett inlägg, har inte haft nån lust eller ork dom senaste dagarna ja veckan tillochmed men bilder har jag bjutt på. Men nu så försöker vi lite text!

Känns som det just nu inte händer så mycket, eller jo det händer grejer. Men typ ja så vet jag inte hur jag ska formulera mej. Iallafall jobbar jag vad som känns som varenda JÄVLA dag. Förra veckan var det 8 dagar på raken innan jag fick lördagen ledig, påt igen på söndag men bara tre dagar på raken nu varav en delad tur dag (idag). Onsdag ska jag vara ledig för då minsann ska jag på en viktig viktig ja alldeles dunderviktig grej. Och när jag ända vart ledig för denna dunderviktiga sak passade jag på att boka en klipptid, bara för att jag var ledig och hade tid liksom. Så min lediga onsdag är ju egentligen inte ledig i den bemärkelsen. Sen jobbas det igen, alla dagar fram till söndag vad jag vet kanske mer sen?  Hmm undrar vad länge man orkar ha det så? Har inte fått mina tidkort eller nåt än heller så dålig koll på läget egentligen, tror jag ligger på en relativt bra nivå enligt mina egna beräkningar men vet inte alls säkert försen jag har fått tidorten och får börja räkna plus&minus.

Utom att jobba då, vad gör jag då? Sova verkar ha blivit min nya fritidssysselsättning. Men det är helt okej, synd bara att trädgården behöver fixas (REJÄLT också), huset behöver städas, massa annat som ska fixas. Och jag sover, och inte lär det bli gjort i sömnen? Eller? Förresten ge mej eller ge oss en grässklippare, annars kommer vi snart bli inväxta i gräs och sen behöver vi jordfräsen med..Pappa??? :) Ja helt klart behöver mkt fixas när man har hus. Tur att bästa mormor har bestämt sej för att adoptera rabatterna, hon var här och grejade härom dagen och ska fortsätta nån annan dag. Toppen det!
Har förresten på tal om huset, fått spindel äckel invasion i tvättstugan. Jag får som vanligt panik, häromdagen satt det en innan för dörren när jag kom ner. AHHHH panik,ducka och rusa upp. HJÄLP?! Igår var det ännu värre, en stor äckel äckel i taket vilket resulterade i att jag slängde tvätten på golvet och rusade. Hittade ytterligare en i fönstret när jag väl fick hjälp igår men det vart så sent så jag inte hann tvätta klart. Ner idag när jag kom hem, tänkte att nu måste det ju vara lugnt? Nej men inte det, dom höll sej dock på behörigt avstånd idag så jag lyckades pipandes och hoppandes peta i tvätten i maskinen och få igång den innan det var dags att rusa. Hej gissa om jag kommer att gå ner igen? Skulle inte tro det, får invänta hjälp nu igen. Har köpt radar men med tanke på hur liten tvättstugan och vilka anfall spindlarna får av det kommer jag inte att ens tänka tanken och använda det där nere.

Igår skickade älsklingen efter nya kläder får USA, bestämde mej för att jag ville ha en väska därifrån. :) Egentligen ville jag ha två väskor men bestämde mej för att det passade bäst med bara den jag köpte.

 


Och jag har kanske köpt lite väl många väskor det senaste? Först den blommiga, sen lilla rosetten, Beigea från Ullared, en stor svart med rosett på marknaden, tagit en prenumenation där man skulle få en vit väska. Och en annan blommig väska som man skulle få från Yves som jag tyckte såg nice ut. Och så denna nu då, haha.. Kanske borde sälja eller ge bort lite av dom alla väskorna jag har som jag aldrig använder/aldrig har använt/aldrig kommer att använda??? Om jag hittar dom vill säga, har nog inte ens packat upp dom.


Okej det blev en blogg, kanske inte så spännande men. Funderade på om det var dags att försöka göra nåt, hmmpf......eller dags för en powernap?
Ska förresten hämat ut ett paket sen. Jag är nyfiken fast jag vet vad det är! Ska berätta mer i en senare blogg och kanske delar med mej av paketet med beroende på hur det ser ut. Eller jo meningen är ju att jag ska dela med mej så dom som är intresserade kommer nog få testa.. :)  




Dagen i bilder





Det har varit en riktigt bra dag tycker jag, trots skitväder och extrem trötthet. Har nu kapitulerat för dagen och ska snart inta sängläge. Jobb imorn 07.00, yeaj underbart! Sovmorgon tack???? Inte för att jag sover längre än 6, men skulle vara skönt att inte ha nån morgontid att passa..

 


Fortsättningen




Bakdelen

FÖRE





EFTER




Mer bilder kommer när jag har tagit några bra. :)


Fredag var det här

Nu börjar jobb helgen, eller i eftermiddag börjar jobbhelgen. :) Jobbar kvällen idag och natten mellan lördag&söndag. Så jag vet vad jag gör. Usch alldeles för få dagar kvar till måndag, men går tiden lika snabbt dom 3 veckorna som innan så lär det inte vara något problem!
Kom på en sak som jag glömde att skriva igår, att jag antagligen kommer att ha semster! Men det roliga med det är att det är inte när jag vill skulle önska mej utan antagligen måste jag för att inte hamna på minussida i årsarbetstiden då jag inte har 100% i augusti. Och när ska jag semestra då? Jo vecka 33, när ingen annan är ledig!! Men kan nog ändå vara sjukt gott att säga Jag har semester, att bara ha en vecka eller 8 dagar eller vad det blev betalt ledig. En lyx som jag inte har testat på tidigare :)

Igår skulle hjärtat beställa sej lite nya kläder och jag kunde ju inte låta bli att vara med på ett hörn så jag bestämde mej för att jag ville ha två T-shirtar. Dessa:




På lördag ska vi försöka ta oss iväg till karlstad innan jag börjar jobba, fixa en hmm var det generator till bilen? En annan cykelpump som passar till min cykel för stöldgodset dög tydligen inte ;) Och så ska jag till Rusta en sväng med. Och det är nog ungefär det vi hinner med. Skulle om det går vilja till Carlings en sväng med, vill ha ännu en till tröja för e så himla trött på allt svart och tråkigt jag har i tröjväg men det blir om tiden finns och kontot säger att jag får. Ska ju faktiskt försöka spara till en bil nu så... Hoppas på tal om det att någon kommer och köper bilen min med, satte ut den på blocket igår men har inte hört nåt än. Nån som är intresserad? :)



Nu ska jag kila vidare, ha en bra fredag :)














Vårfint


Gjort fint på lilla uteplatsen, visst blev det vårigt/sommrigt? :)


Rapport

Mötet gick helt okej, Annlouise som jag träffade var drivig och lätt att prata med vilken är en stor fördel. Min placering för dom kommande 3 veckor är Norelund i första hand och även kanske Annelund/Tveta. Helt okej för kunde har varit tusen gånger värre! Nu kan jag med gott samvete sälja bilhelvetet!! Gick igenom hela biten med årsarbetstid,veckovila och dygnsvila. En sak som ogillades av mej är att kvällarna där kunde vara till 22.30, vilket jag anser vara förbannat sent om man ska up och börja sju nästa morgon men vad det gäller det är det bara att gilla läget.
Sen pratade vi om hösten, det är tillbaka till Bemanningen som gäller MEN till min stora lycka pratade hon på att eventuellt ska omsorgen ingå i bemanningen till hösten och jag var ganska snabb med att säga DÄR VILL JAG VARA! Fortfarande inte optimalt att vara i bemanningen men får jag vara inom omsorgen är ingen gladare än jag eftersom det är en av dom bitarna jag verkligen kan tänka mej att jobba med.
Fortfarande inte helt nöjd med läget överlag med nu vet jag lite mer och det är bra! Men det kommer att bli slitigt med den biten att jag inte vet när jag jobbar/om jag jobbar, inte veta om det går ihop varje månad med timmar och det faktum att jag kan bli inringd på jobb samma morgon vilket är det värsta jag vet. Typ telefon ringer kvart i sju och jag ska börja sju.


Efter mötet åkte jag med Sandra till Åmål, besökte jysk och kom självklart inte därifrån tomhänt så nu är det snart slut på presentkorten. Efter det åkte vi och hämtade Wille på dagis och se hem till mej ett tag. Efter dom hade åkt hoppade jag ut i trädgården och dolade lite, fixat det fula fågelbadet&planterat i det och sen tvättat lite på trappen, klippt i träd och buskar med. Min sekatör är en jäkla bra grej och det är kul att gå lös på buskarna. :)
Nu tror jag bestämt att det är dags för dagens mål mat, undrar vad man ska hitta på? Hungrig som fasiken är jag. 




Idag är dagen

Jag är NERVÖS! Idag klockan 1 ska jag träffa hon som har hand om mej som 2-åring, idag är förhoppningsvis dagen jag får veta vart jag ska tillbringa dom kommande 3 veckorna och få veta hur mitt läge ser ut inför hösten. Och jag har ont i magen.... Tusen tankar som snurrar runt, osäkerheten,det faktum att jag själv inte bestämmer..Oron för att inte trivas.. :( MEN försöker mej på positiva tankar och vet att i slutändan kommer jag att göra det bästa av situationen även om jag inte gillar läget.
Igår på personalmötet började det pratas om att jag kanske skulle vara i bemanninngen även under sommaren, kändes som jag inte fanns i rummet och jag hann dö både en och två gånger innan jag kom till tals och fick säga mitt. För nånstans, bara på en liten fläck måste det ju räknas vart jag själv vill vara, vad jag vill? Men det löste sej kändes det som. Blir också så himla ledsen av tanken på att inte jobba mer på stödboendet, det känns så overkligt!!Efter mer än 3½ år ska jag inte vara där mer. :(

Detta blev lite sorgset det, känner mej lite sån också. Men ska snart pigga på mej och vid 12 galopperar jag mot Hermes och gör mitt bästa. Förresten känns det som det är förbannat långt att gå till Hermes...
Efter mötet blir det en kaffedejt med min namne. Det var inte igår!

Återkommer med rapport i eftermiddag.




Är full i skratt

När vi tecknade försäkring på vårat hus var det även sagt att jag skulle byta min bilföräskring på den blå golfen till Folksam och det gjordes klart att jag skulle byta när jag hade haft min försäkring hos Atava i ett år för att slippa eventuella krångel. Men eftersom jag sålde bilen blev det inget mer med det trodde jag....tills jag hämtade posten idag och fick ett försäkringsbrev på blå golfen därifrån. Vilket ju i sig är fel så måste ringa dit, men den roliga grejen med det hela är att det i föräkringsbrevet står att ingen person under 24 år får bruka bilen. Hoho vilken topp försäkring måste jag tycka, ingen risk att dom åker på att betala ut någon försäkringspremie då jag själv är under 24 och alltså inte hade fått bruka min egen bil. 
Ska ringa och "skälla" lite sen jag och upplysa dom om vad tokiga dom är som sätter en försäkring som gör att jag själv inte skulle ha fått köra min bil om jag hade haft den kvar.  Och jag skrattar fortfarande för mej själv när jag tänker på det. :)


Ringde förresten frun på kommun förut ang hela betygsbiten och efter en stunds disskuterande och poäng framställande från min sida verkade vi vara på samma spår bägge två. Ibland har jag talets gåva vad det gäller att uttrycka mej, idag var en sån dag och jag ska bara skicka in mina extra betyg så skulle det antagligen gå att lösa. Guess what? Annars kommer jag kräva extra betalt för att i slutändan vara mer formellt utbildad än vad som krävs ;)


Nu är jag på gott humör, lite extra stolt över mej själv av flera anledningar och ska nu dansa iväg till duschen innan jag glider till jobbet.. Just det städa med var de, fram med snabeldraken!!






Onsdag var det här

Uppe med tuppen var jag idag med, ingen nyhet längre! Men trodde klockan var halv 8 när jag vaknade så studsade förnöjt upp och tänkte oj jag har haft sovmorgon, tills jag kom ner och kollade på mobilen igen och insåg att klockan var halv 7. :)

Nu sitter jag här i soffan, med en kopp kaffe och funderar på vad jag sk ta mej till och göra. Städa funderar jag på annars är en annan tanke att masa mej ut en tur och pilla lite på ogräs eller så. Men än är klockan ung så jag behöver inte göra nåt på stört annat än vara pannrumsvakt så jag får mej en liten dos varmvatten.
Klockan halv två bär det av till jobbet för apt och sen jobbar jag min stadiga onsdagkväll som för den delen är min sista stadiga onsdag kväll på detta schemat och sen jobbar jag helgen.. Imorn bär det av upp på möte på Hermes angående min "framtid", jag har ont i magen över det. Undrar vart jag blir placerad? Kanske inte ens får nån placering för dom här 3 veckorna? Imorn får jag veta och förhoppningsvis får jag veta vart jag tar vägen på måndag. Åh hoppas också på att jag får vara ledig på nästa lördag!!! Behöver bara vara ledig en liten stund på förmiddagen, tillräckligt för att vara med på trafikens dag en stund och sen köpa marknadschoklad från det där speciella stället som har så gott godis! Hoppas hoppas hoppas...

Kan ju meddela också att nu ska 940in säljas.. Jag orkar inte med massa krångel, jag orkar inte med en bil som drar mellan 1,5-2l milen särskilt med dom bensinpriserna som är nu....eller att lägga ner massa pengar och tid på den. Den är fin och jag tycker om den men nu tackar jag Volvo för våran tid tillsammans och återgår till älskade golf. Thats my kind of car. Och självklart vet jag väl att det kommer att vara krångel med den med så småningom, men denna gången köper jag inte en 93a som lider sjukdommen rost. Nej går upp några årsmodeller. Satt och spanade igår kväll och idag får jag en ganska mycket mer hyffsad golf för under 15000 än när jag köpte den blå för ett år sen. Har sett ända upp till 97 års modell för hyffsat pris. Men jag köper ingen nu, jag säljer min och sen sparar jag dom pengarna, sparar undan nån tusenlapp på lönerna och sen stoppar undan en del av skatten så har jag plan på att köpa i juli/augusti.  Sen vet jag att jag antagligen måste ha en bil under dom här kommande tre veckorna men som det ser ut på våran trädgård lär det finnas nåt som rullar och tar mej till jobbet. ;)


plus att det finns en golf 2 som saknas på denna bilden, haha.. Tycker förresten att det är lite komiskt att min 940 och den röda golfen har ungefär samma reg nummer, bägge börjar på PFD9**. Hur stor är den sannolikheten att dom hamnar på samma gård egentligen?



Tillökning i familjen






Dagens andra

Jag är hemma och vänder, har haft en trevlig förmiddag hemma hos Jessica. Även hunnit med en svängom till granngården och inhadlat två krukor till te köket, lika bra att passa på när jag ändå var ute och rastade bilen :)) Nu ska jag snart ta promenaden till banken, vi ska få våra pengar!! Och med det hoppas vi också på att få hämta bilen idag, ska ändå åt det hållet och kika på en annan bil så hoppas hoppas!

Måste få beklaga mej lite, när jag skulle läsa upp mina betyg då en gång i tiden gick jag ju bet på alt medicinen pga av alla dess enligt mej ganska sjuka och flummiga uppgifter, som tex gör sohälsningen i 7 dagar utvärdera på 2-4 sidor dataskrivet teckensnitt 12 och liknande. What the fuck? Om det inte händer nåt då? Hursomhelst så gav jag upp efter en månad och kollade möjligheterna att läsa nåt annat som skulle ersätta det betyget och visst klart det gick bra så jag läste Rehabelitering/Habilitering 100p istället för Alternativ medicin 50p. Ringde idag för att få mina betyg skickade till mej igen och ville dubbelkolla att det verkligen har ersatt mitt IG betyg. MEN då säger hon på lärcenter att så går det inte till! Har man ett IG så kan man inte ersätta det med en annan kurs MEN om jag har tur bortser arbetsgivaren från ev IG om man har mer poäng än 2500 men det var också helt beroende på hur hård arbetsgivaren är.Känns som kommunen kan vara ganska hård och känns som jag har lust att sätta mej och grina, jag läste inte en 100p kurs för att det var roligt och jag ville utan för att jag var tvungen och det skulle ta bort mitt ena IG och nu kan jag om jag har otur sitta där med bägge mina IG kvar och mer poäng än vad som behövs. Känns ju förbannat rockigt att läsa Alt medicin och religion.. Och visst jag har fixat mina IGn själv men har ju också försökt göra nåt åt det ena och ska fixa till det andra med så småningom också. :( Håller tummarna för att dom ska vara shyssta, men eftersom religon är så viktigt att det ska ge mej löneavdrag så lär dom väl anse att jag ska ha 2600p och G i allt.. :/

Nej nu var det dags att ta promenaden..


 
Nova öppnar paket, eller leker med snörena iallafall :)


Av teletubbies blir man gald :)


Endast tomten är väl vaken...

Jag har gjort det igen, halv 6 denna gången och nej nu får det nog vara bra. Igår var jag död när klockan var halv 10, somnade till framför senaste wallandern och det var bara att inse att jag gjorde mej bättre i sängen. Får se om jag kan kolla Wallander idag istället kanske?

En sak som är bra med att vara uppe tidigt är att man är effektiv på morgonen, jag har byggt ihop den nya expedit hyllan som inhandlades på Ikea igår. Höll på att få anfall gånger 10 på den när det inte gick ihop men 06.50 stog den uppställd och klar. :) Kanske skulle peta upp nya fönsterbrädan också, fast när jag tänker efter så vill jag nog hävda att jag inte kan det. Måste använda maskin till det tror jag och då är det mansgöra. Annars på Ikea igår höll jag mej ganska lugn, en liten expedit och fönsterbrädan som jag redan nämnt  och sen blev det två små knubbiga lampor en lila och en svart med hibiskus blommor :) Två svarta&två vita handdukar och en skrapa och sen var det bra :)


Kollade ju bilen med, KÄRLEK säger jag om den. Det var ingen stor monster bil men alldeles tillräckligt stor var den, absolut fränaste instrumentpanelen och stor potential att bli ett rockabilly åk.Det fårbli Luftfjädring,Mattsvart,röda fälgar,innertaket saknades så där får det bli vitt ludd, rött&svart inuti och sätena ska få hmmpf hette det mexarfiltar kanske? Även dom fräna iallafall :) Hämtar den under veckan och sen är det bara att börja greja :)) Ska ringa banken sen så vi får vår pengar på kontot bara.


En liten del av instrumentpanelen, visst är den lite annorlunda?


Har min sista lediga dag av tre idag,så fort klockan blir lite mer ska det ringas ett par samtal och sen ska jag knalla till Domus och handla lite och efter det hem igen och hämta bilen för att åka till Jessica :) Lilla Nova fyller 1 år imorn så hon ska få en liten födelsedags present. :)
 Liten är stor nu :)


Sen vet jag inte om det blir karlstad idag igen eller om syster&Daniel ska komma hit och kolla mer på felsökning på bilen min. Märks senare vad det blir. Usch har ont i magen över min bil, körförbud på torsdag och sista ombes dag är nästa måndag. Dessutom måste jag ha bil på måndag eftersom jag börjar i BE då och inte har en aning om vart jag ska befinna mej. :(


Fick precis en lysande ide, bygga ihop min cykel!!! Så nu har jag inte tid mer. Önska mej lycka till.
GLÖM cykeln säger jag bara, vilken dret!!! En instuktionsbok gällande en flerväxlad cykel som inte ens liknar min, info om hur man bygger en barncykel. NOLL info om vilka verktyg, vad man gör först osv. En påse med skruvar och muttrar som ska vara...ja precis vart ska dom vara? Imorse svor jag över Ikea, låt mej nu lovprisa Ikea och svära en ramsa över biltema istället. Och jag som såg framför mej hur jag tog min svarta glänsande cykel,stoppade väskan i cykelkorgen och trampade iväg till Jessica. Men den tanken får jag stoppa undan nånstans och återgå till den ursprungliga planen, promenad tur&retur domus och sen ta traktorn mot Norelund. YES! 

Åter en morgon gryr...

Strax efter 6 pep ett sms i telefon, inte ens i min telefon men jag vaknade och kunde inte på några vilkor somna om tydligen så var till och masa sej upp det. HÄRLIGT! Nu är jag på topp med min morgonpigghet igen, vaknar före klockan ringer när jag ska upp. Igår studsade upp klockan 5 när telefon börja vibrera av alarmet, är jag ledig vaknar jag 6-7 nångång.

Änsålänge idag har jag hunnit med att fixa med tvätt,motionerat diskmaskin,eldat i en timme nu,fixat&dolat med småsaker och deklarerat. Och slösurfat runt på nätet och undrat varför ingen annan är vaken och ger mej nåt att läsa på FB eller uppdaterat bloggar. Vakna folk!

Vet ni vad? Idag ska vi kolla på en bil :) En Ford customline 55a, tycker kanske att den ser lite liten ut på bilden men kan ju vara synvilla. Verkar iallafall ha potential att bli en fin fin rockabilly bil. Blir spännande det, finns ju på nära håll så värt att kolla i vilket fall. Ska även åka och storhandla sen,lika bra när vi ändå är i farten. Funderar även på om jag vill in på Ikea och köpa nån hylla av nåt slag till vardagsrummet...hmm... Märks det :) Men innan ska jag elda klart och duscha, Fridde ska bege sej iväg och jobba några timmar och jag har även tänkt mej en promenad till kvarnbacken i detta fina vädret. Kanske borde städa lite med, började städa i fredags men blev inte klar innan vi fick besök.

Jaja det var det från mej, får se om jag återkommer med bilrapport senare :) Nu kaffe och en svängom i pannrummet.




Så NÖJD

Jag är riktigt nöjd med dagen, bilresan flöt på fint inga köer och många fina saker med hem.
Har bla. köpt mej:
Mjukisbyxor
Hoodtröja
Jacka
Väska
5 linnen
Platttång (igen)
Fritös
4 tavlor
Grejer till cykeln(upptäckte att jag omedvetet råkade "sno" cykelpumpen, den låg fastkilad i sidan av vagnen när jag skulle ställa tillbaka den, ajjabajja mej!!! 9,50:- tjuv har jag blivit)
En rejäl mängd förbrukningsvaror typ deo,tvål m.m
Ätbart i olika former
Kattgrejer
Säsong 3 Prison break
Trädgårdsgrejer
Doftgranar
Softshelljacka till Bror
Jeansleggins&bildoftisar till yster
m.m. och som vanligt inte för alls många slantar hade faktiskt förväntat mej att det skulle gå på ganska mycket mer än det gjorde.

Passade även på att hoppa in på Överby och Cubus på väg hem eftersom dom har vart så storsinta så dom lagt ner i Karlstad. På Cubus handlades "bara" underkläder och en keps till älsklingen. Stannade till i Tösse på hemvägen också och kollade in Daniels bil för ev byte men njae jag är allt bra kär i min bil jag. Bara hoppas det bli ordning på den.. :( 


Det var det från mej för nu, ska plocka ordning på sakerna sen blir det myskväll.

RSS 2.0