Onsdag


Onsdag idag, jobbat varenda dag sen i helgas men nu är det bara 1 dag kvar sen är ja ledig. En väldigt efterlängtad ledighet vill ja lova med en del att se fram emot. På fredag åker vi till Karlstad hela lilla familjen. På lördag blir jag och Wilde ensamma hemma medans hjärtat åker till Linköping och sen på söndag är det min tur då drar jag iväg ut på sjön, ålandskryssning med kommunal. Ska bli så jädra kul! :) 

Ledig ska ja vara i hela 5 dagar med, det behövs känner ja. Inte vart ledig nåt längre sen i julas nu. Sen jobbar ja 8 dagar och går sen på långledigt igen. Laddar upp för påsk då ja tänkt jobba arslet av mej i ett försök att höja lönen med en sjuhelsikes massa storhelgs timmar. 😃👍

Nej nu ska jag fixa lite käk sen blir det tvhäng med mästerkocken och greys. Onsdagar är bra dagar de. 

Älskade lilla hjärta som har fått en elak förkylning med jobbig hosta och har fått vara hemma. Hoppas det blir bättre tills på fredag och lördag. 💕 





Barnmässan


Haft en riktigt bra dag idag i Karlstad med våra fina vänner Emelie och Nova.  En riktigt bra barnmässa, goa, lydiga barn som har haft jätte kul hela tiden. Trevligt att umgås en hel dag :) En tur in på Ikea som en bra avslutning på turen med. Här kommer bilderna! :) 

Innan.. 

Wilde har träffat både bananer i pyjamas, Dora och byggare Bob. :) Tuff var han som vågade kramas och prata med dom. 

Och så har han byggt sin alldeles egna verktygslåda med hjälp av en tjej från byggprogrammet, suttit i en riktigt racingbil och gått i flammys brandskola och lärt sig hur man ska göra när de brinner. 👍

Och med hem var allt detta, det enda vi köpt är cupcakes grejerna, det nyttiga godiset och en tandkräm resten är goodiebags och olika presenter som delades ut bland dom olika utställarna. Vi var bland dom hundra första och fick en riktig lyxpåse proppfull med saker från nästan alla utställarna på mässan, bland annat smink och gratis ögonbrynsplock på make up store. Lyx! Blev en hel kasse med saker Wilde är för stor för det blir till att lägga undan men massor massor som både han och jag har användning för. Jag bara älskar det! 

Och på Ikea.. Till min stora lycka har dom äntligen äntligen bytt dofter på sin ljus. Luktar nåt alldeles underbart. Egentligen skulle jag bara ha ett lackbord att ställa mellan sofforna men Ikea är svårt att komma ut ifrån utan nåt extra med sig. Blev en blomma till krukan jag fick av en arbetskamrat också så jag äntligen fick användning för den :) och Wilde köpte en födelsedags present till sin Ossi han :) 

Nu ska snart Wilde i säng sen får det bli nåt gott att äta på och mys till lets dance med hjärtat. 💕






 








Torsdag


Nästan ledig idag och ledig imorn, skönt med ledigt mitt i veckan. Även om ja nu ska på utbildning 1,5h i eftermiddag och jobba 1 timme och en kvart efter de. Innan de ska ja handla och fixa för imorn. 

Kollade skatteåterbäringen förut och den var snäll även i år, skönt! Jag ska göra nåt för mig själv, Ullared eller tatuering känns det som och det lutar helt klart åt tatuering. Men än är det inte juni. Resten kommer gå till det vanliga/vardagliga om ekonomin ser ut som nu då. 

Igår blekte vi slingor på mig en gång till, och det blev fan inte snyggt iallafall för nu syns det verkligen vad jag ska göra. Får bli toffs och vila för mitt hår nån vecka sen kör vi mot blond! Härligt! Måste ha en bra hårinpackning nu och ett silverschampo skadar nog inte heller. 

Imorn åker vi äntligen på barnmässa, 4e gången nu. Längtar som vara den allihopa, Wilde ska träffa Dora och byggare Bob och längtar efter de. Och jag ser fram emot allt gratis vi kommer att få och är nyfiken på alla bra erbjudanden dom har. Sweet poison ska vara där tror jag och då ska Wilde få sig nåt fränt :) Det mesta man får är ju för mindre barn men de lägger jag undan att spara de. Har sparat allt sen förra året med. Har sparat ner bilderna från dom andra mässorna bara för skojs skull. 

Barn 2 månader och Nova var fortfarande inte född. Barnen 1 år och barnen 2 år :) 

Allt gratis vi fått genom åren, helt sinnes egentligen men är ju bara att tacka och ta emot när man får allt annars vore man ju dum ;) satsar på att få den proppfulla extra goodiebagen i år med, 100 första får den vi fick den förra året så hoppas vi får de i år med :) 







Måndag


Måndag och ny vecka igen, går så himla fort nu tycker jag. Våren är på gång med allt vad de innebär, bra saker som sol&ljust ute och dåliga hemska saker som spindlar.... När jag kommer ner i källaren och in i tvättstugan och inser att jag inte är ensam där ja då önskar ja att det var 5 minus året om! Då är iallafall tvättstugan spindelfri. Men bortsett ifrån spindlarna då så är de allt bra gott just nu. Inser dock att man borde göra sig av med lite vinterhull, när våren/sommaren kommer ska man ju helt enkelt vara lite smalare, lite brunare och så vidare. Ska ja orka?! Jag vet att jag kan bara ja vill! Men ja vet inte om jag vill eller orkar... Tål att tänkas på! 

Idag fick jag en ny erfarenhet, nämligen hur det känns att bli påkörd bakifrån i korsning. Jag bromsar i korsningen för en bil som kommer på huvudled, tjejen bakom bromsar inte. Det small till, hörde ljudet av nåt som fick sönder och bilen skakade. Paniiiiiik min bil!!!! Ut fort som aldrig förr och vet inte om jag ska våga kolla på min bil ens men jag kollar, kollar och kollar men ser ingenting.. Kollar tjejens bil, alldeles intryckt och ett stort hål i hennes front av min dragkrok medans jag klarat mej utan en skråma. Ibland har man tur. Vilken lättnad att min bil inte fick minsta skada. Och såklart att ingen skadades på nåt sätt, men i den farten var det liksom bara lack/plåt som hade kunnat bli så fanns liksom ingen risk för nåt annat så jag hurrar, och är väldigt glad att de inte blev nåt med min bil och inte var det på nåt sätt mitt fel heller. Andra gången jag blir påkörd nu, sist var med audin när en gubbe körde rätt i sidan för att han inte såg oss eller nåt sånt. 

Nej nu var de visst dags att sluta tjata. Dags för tv maraton, farmen, familjen annorlunda och criminal minds. Bra kväll de. 

Kan man ju alltid försöka intala sig eller?! ;) 



Middagshjälpen


För drygt en månad sen blev ja medlem på en sida som heter middagshjälpen. Det är en gratis sida där man får poäng genom att tex lägga ut recept, kommentera på recept, dela på fb, lägga ut bilder och göra andra uppdrag. Värva vänner kan man göra också och då får båda man själv och vännen extra poäng 👍 Hursomhelst så använder man poängen man får sen  i deras poängshop, där finns massor med olika saker men det tar slut fort oftast när det är populära produkter. Igår släppte dom nya och jag kunde inte låta bli att beställa jordens onödigaste grej. Hahaha men med över 10000 poäng tyckte ja att ja kunde "kosta" på mig ;) Hoppas de kommer nåt kul snart att lägga resten av poängen på. 


Vill du också bli medlem? Hojta till så värvar ja dig :) 



Lördag


Ledig helg för mej denna helgen, kändes väldigt skönt med tanke på att sist jag var ledig var helgen för 2 veckor sen. Sjuk har jag ju dessutom hunnit vara under dom här dagarna och det sliter allt på en. Men nu så både frisk och ledig, igår var jag tråkig som vanligt. Somna på soffan strax efter 21, trött som få. Men ikväll är jag förhoppningsvis lite piggare efter drygt 10 timmar sömn. :) 

Haft en bra dag med min syster och Wilde idag. Varit ute och gått en massa, varit på loppis på medis där jag  fyndade  skalkläder till Wilde fix&kappahls kaxs i bra skick för 50:-, varit på mc Donalds på wildes begäran så han fick happy meal och så har vi fixat mitt hår med både färg och slingor. Med från Åmål lite sådär i smyg var min arga morbrors symaskin också så jag har sytt och sytt och sytt i en rasande fart för imorn får jag smyga ner till Åmål och ställa tillbaka den igen innan den blir saknad. ;) hissgardin, dyna till wildes cykelsits och en liten vårig kappa till toaletten blev det iallafall sytt. 

Ikväll hoppas jag på filmkväll, vill se skumtimmen. Älskade boken och hoppas att filmen ska vara bra. Men får se om vi har den, jag har iallafall önskat efter den. 

Här kommer dagen min i bild. Det mesta utom mitt nya fina hår är med, inte iordninggjord och det skulle liksom aldrig hända att den osminkade sanningen om mej själv hamnade på bild i min blogg även om ja kan gå ut utan smink men big no för kort! ;) Men jag är så nöjd med mitt hår iallafall och suget efter att bli ännu mera ljus ökade drastiskt så funderar på om min syster vill slinga mej en gång till i veckan kanske? :) 








Onsdag


Sitter framför tv och halvkollar på farmen, väntar på goda maten ska bli klar och att mästerkocken och greys ska börja på tv. Onsdag är bra dag det.  

Igår var det dags för meandi visningen,  inte helt förvånande när ett x antal "jag kan tyvärr inte komma" sms började trilla in av olika anledningar. Väldigt trist men helt förståeligt när det dyker upp viktiga saker eller sjukdom så, meeeen vet ni vad? Det blev en grymt bra visning ändå fast ja började bli orolig vid 3e återbudet, finaste Emelie och Nova var såklart på plats, syrran kom med stackars pojkar i sällskap haha, och sen blev det ett härligt gäng från jobbet + att en av dom hade med sig egna gäster. En grymt bra försäljning för Karin, skulle gissa på runt 5000:- om inte mer. Och det var väldig trevligt. Kändes riktigt bra efter dom riktigt sett på försäljning misslyckade visningarna jag har ställt till med tidigare. Tack för igår alla ni som kom! :) och Wilde fick sig en ny kompis som han absolut vill leka mer med :) Vad köpte jag då? Väldigt lite för engångs skull, blev bara en tshirt till Wilde. Han fick välja själv och det blev en med massa fordon på. Precis i wildes stil de med fordon. Vad annars liksom?! :) Själv fick jag helt underbara mjukisar i värdinnagåva. Så mjuka och sköna! Och meandi håller, blir aldrig fula knän osv. 👍👍👍 

Idag har vi haft genomgång av wildes garderob och allt fint han fick av Sandra och William passade nu. Var lite stort för bara två månader sen men han har dragit iväg på längden som bara den så nu passade allt. La bort en hel del tröjor som är för korta i armarna och lite byxor som blivit för korta. Rensat och gjort en hög med "att ha i garaget kläder". Bra sak att ha gjort. Nu ska det tvättas, säljas och läggas undan till sparas på 98/104 kläder. Blir extra pengar till Karlstad och barnmässan sen de. :) 

Här är kläderna från igår och med dom ska jag avrunda detta inlägget. 






Söndag


Sitter i soffan med en kaffekopp och bara tycker det är gött. Har varit ute på en promenad, gick till Ica ❤️ och tillbaka igen. Stannade till i en lekpark så Wilde fick leka lite. När vi kom hem drog Wilde in till Pia han och jag har städat i bilen och grejat lite inne. Känns precis som ja skulle vara ledig idag men kl 16 börjar ja allt och jobba för de är ju jobbhelg denna helgen. 

Jobbade till 16 igår och när ja kom hem blev de tvätt att bilen.. Till ingen sådär jättestor nytta typ för tvättsvamp och högtryckstvätt bet inte på skiten på min bil inte får nog ha nåt dunder medel. Fast lite bättre blev de iallafall som tur. Ensam hemma igår kväll, kollade melodifestival och tyckte inte direkt nåt om vinnarlåten utom kanske lite tråkig i mina öron. Låten bröder tyckte nog jag var bäst men den skulle ju inte funka i den stora tävlingen sen så kanske var de rätt låt som vann. Gick och la mej direkt de var slut, så kul är jag. 

Nu ska jag snart ta och slänga ihop lite lunch. Får se när Wilde tycker han ska hem igen med, se om man hinner träffa han nåt innan jag åker. :) 

Wilde valde promenad outfit själv, cool kille tyckte han nog. De skulle vara flammor, bamse och glasögon. :) 



Torsdag


Usch vilken förkylning jag åkte på, feber, ont i leder och huvudvärk tillsammans med dom vanliga symptomen. Drygt som bara den, avskyr att inte må bra. Jaja jag hade iallafall inte tid med nån sjukdom, jobbat 7-16 måndag till onsdag. Årsmöte med kommunal i tisdags, god mat och trevligt med alla mina både gamla och nya kollegor. Lite nöjd får man väl vara med att vi från Norelund och våra vikarier är ett stort gäng som alltid är med. Kul!

 "Ledig" idag men obligatorisk utbildning under eftermiddagen så helt ledig har jag inte varit. Imorn drar jobbhelgen igång. Jobba jobba! Nåt annat hinner ja inte med just nu. 

På tisdag vankas det iallafall meandi visning hemma hos mej, hoppas att den blir lika lyckad som tupperwaren sist. Som det ser ut nu är det ett bra antal gäster men har ju sett tidigare att allt kan hända samma dag så... Men ja hoppas! Annars kommer ja aldrig aldrig kunna ta hit Karin på visning i igen. Jag har egentligen absolut inte råd med meandi kläder just nu men kommer att utnyttja värdinna rabatten och bara köpa en sak denna gången. Om inte vi blir över 8 gäster men de tror ja tyvärr inte vi blir, då är ju rabatten ännu högre då kanske det blir två plagg eller ett dyrare. Tråkig kanske men men så får de bli denna gången tyvärr. Ska iallafall bli mysigt att ha gäster och umgås en sväng, kommer några från jobbet, några av vännerna och kanske en av tjejerna från föräldragruppen med. Och massor med barn! :) 

Nej nu ska jag avrunda för snart är det farmen dags och det följs av nybyggarna. Vad gjorde man utan tv tro?! 




Söndag


Söndag och ännu en helg är slut, har varit ledig denna helgen. Skönt! Men känner mej ändå inte utvilad, har sovit urkasst hela veckan med massa röriga oroliga drömmar och tankar som snurrar och även i helgen nu har jag sovit dåligt men har iallafall fått två välbehövliga sovmorgnar. Tills jobb smsen trillar in vid halv 9 iallafall då måste man vakna till så det inte blir fel och sen är det svårt att somna om. Jobbigt att sova dåligt iallafall, är inte van vid de brukar oftast sova väldigt bra. 

Här har de inte hänt mycket i helgen iallafall, under veckorna saknas alltid tiden att hitta på och göra massa saker och när jag blir ledig då saknas orken att göra något istället. Vi har iallafall bakat lite, varit ute på promenader och jag har läst i en bra bok. Och i eftermiddags kom Stephanie och Elias förbi på kaffe och lek en sväng. Wilde är på härligt trots humör och jag vet inte hur många gånger denna helgen jag/vi fått höra Dumma mamma! Dumma pappa! Dumma mamma och pappa! Förkyld är han med, men inte för de varken sliten eller dålig. Tänk om man ändå kunde vara de? Jag har förmodligen fått en släng av den förkylningen med för idag har både halsont, atjoo, nästäppa och huvudvärk kommit smygandes. Inte läge för nåt sånt med en arbetsvecka på minst 45 timmar framför sej. Klarade mej lindrigt sist så hoppas på de denna gången med. 

Skönt iallafall att vi knappt är sjuka nu förtiden. Sist Wilde var hemma från dagis var februari förra året och han lär inte behöva vara hemma denna gången heller om inte det skulle bli värre. Med den energin han ligger inne med nu ser de inte ut så iallafall :) 

Nu ska jag avrunda detta ganska tråkiga inlägg, dags för kvälls yougurt åt Wilde sen ska han sova och jag fortsätta med min bok. 

Det finns en liten lekpark längs en gångväg här i annelund, sliten och dålig är den men duger att stanna till i 10 minuter på promenaderna. Wilde gillar den :) och helgens bakning, pistage, kanel och vaniljbullar. Och en saftig sockerkaka gjord på vanilj kesella. 





RSS 2.0