Tisdag

 
Idag vankas det kvällsjobb så har haft mysmorgon med Wilde samtidigt som jag även hunnit både plocka och fixa 2 födelsedagskort innan jag lämnade han på dagis vid halv 11. Har nyss käkat lite tidig lunch och ska snart hoppa i duschen. Överväger om jag inte ska städa uppe också? Skulle behövas, har tid till det nu och det är gött och få det gjort när jag ändå är ensam. Sen får det bli en snabb sväng på stan innan jag börjar jobba, borde dyka ner i ett solarium med och underhålla min färg lite innan den försvinner helt. :)
 
Valborg är det idag med men som ni nog förstår firar jag den på jobbet och likaså 1 maj, är själv rätt nöjd med att jobba mitt i veckan och tjäna lite extra ob. Får en hel del fin ob nu i maj, storhelg på pingst och extra helgdagar mitt i veckan. Good det för det kan behövas i juni.
 
Imorn ska vi på 2 års kalas också, lilla Nova som blir stora tjejen. :)
 
I lördags grejade jag lite på altanen, nu ska ni få se lite av hur det blev. Inte klart än så visar bara det som är klart. :) Blir mer sen när sommaren närmar sig och man kan sätta en massa blommor osv.
 

Lördag

 
Veckan har sprungit iväg nu igen så här har jag hunnit med att skriva nåt. Har jobbat ganska mycket intensivt, tisdag onsdag gjorde jag 24 timmar på. Men fyra av dom timmarna var en trevlig tema dag på hotellet med hela gruppen, så trevligt att göra nåt utanför jobbet och dessutom vara hela gruppen. :) Hursomhelst mycket timmar på få dagar innebär att ett av alternativen är långledigt och det var helt klart mitt alternativ så i torsdags kl 14 gick jag på ledigt och återkommer måndag :)
 
Efter jobbet i torsdags var Sandra och William här när jag slutade och vi och Wilde åkte ner en sväng till Åmål och kollade affärer och avslutade sen med en fika på Holgers innan dom åkte hemåt igen. Har gräsligt dåligt samvete för att jag sen inte var iväg och lyssnade på infon om kommande strejk men vissa dagar räcker man inte till och det var en sån dag. Måste ta och snoka reda på lite mer vad som händer och sker iallafall ang det. Men kommunal har en bra sida där man brukar kunna få mycket info :)
 
Igår var första hellediga dagen, sovmorgon för mig och sen på förmiddagen drog vi iväg mot karlstad för lite shopping. Skopunkten d är jag hade spanat in ett par skor länge och ÄNTLIGEN skulle köpa. Skorna pessfula irl, billiga i utseendet, det som skulle se ut som nitar var billig skit som plingade och lim spill lite varstans. Jo man tackar! Det blev ett par andra lite finare skor istället ifall det nu skulle dyka upp tillfällen det passar sej. Wilde fick 2 par han, ett par snabba tennisskor som han valde själv och ett par gummistövlar. Var inne på Stadium och fick mej världens goaste tröja, lätt att jag ska köpa en i varje färg så småningom. :) Även en tur på bolaget eftersom dom har rekordelig päron där vilket inte finns här i säffle, fixade födelesdags present till lilla Nova och köpte ett skärp till Wilde med blixten på. Sen var det dags att rulla mot Ikea, nytt vardagsrumsbord stog högst på listan. Förvisso samma som vi har men det vi har är inte i så fint skick så det behövdes bytas ut. Köpte även en ram till en Wildes bilder från fotograferingen, nya dynor till altanen och en plastpall så Wilde kan vara med och nå i köket. Och för att inte glömma en mörklägningsgardin till sovrummet. :)
 
När vi kom tillbaka till Säffle blev det mathandling och sen när vi kom hem kom mamma/mormor förbi en sväng och när hon hade åkt hem åkte vi ut igen och köpte pizza. När Wilde hade somnat blev det myskväll med med film, Maria Wern-inte ens det förflutna. Jättebra tyckte jag men så är jag ju helt såld på svenska deckare också både på film och i bok. :)
 
Idag är det lördag, inte mycket planerat för dagen förutom att vi hoppas på fika besök av pappa&Ingela och att att syrran ska komma hit. Bara vara och vara ledig är gött det med. Hjärtat ska ut han men jag ska bara vara hemma och slappa. Laddar för marknaden jag istället :) Blir mys med mitt lilla hjärta istället och när han har somnat ikväll ska jag måla den lilla möbeln som står på trappan så den blir vit och fräsch igen. Kommer bli så snyggt där ute sen när det blir målat, städat och undanplockat.
 
Nu ska jag fixa lite kaffe sen ska bordet skruvas ihop hade jag tänkt mig :)
 
Senaste nytt till mej och Wilde, dom blåa plastbilarna var det som följde med från turen till Åmål i torsdags resten från igår. Dynor och bord får ni se senare.  
 

Lördag kväll

 
Inte bloggat på ett par dagar nu igen, inte hunnit med :) I torsdags hade vi en trevlig heldag med Sandra&William, försenad paketöppning för barnen hemma hos Sandra, en tur till Edsvalla och sväng in till Karlstad för trevlig shopping :) Hittade fina saker till uteplatsen på framsidan när vi var på ÖoB. Wilde fick en Depalma tshirt på Carlstad depå. Inne i karlstad blev det ett besök på HM och jag blandannat fick mig skitsnygga skal till min Iphone, bara älskar det ena som är i blått med vita ankare på och det andra i leopard var fint det med. Ny favorit är det blåa iallafall och tummen upp för billiga mobilskal på HM :) Var in på Indiska med och passade på att utnyttja min Wrapp jag hade där, blev ett par nya solglasögon för hela 9:-. Det var en trevlig dag och det måste göras om snart igen :) Dessutom fick Wilde en påse med kläder med efter William att ha till dagis o så, väldigt bra att ha men nu minsann har han så mycket kläder så nu är det köpstopp ett tag ;)
 
Igår var det dags att börja jobba på allvar igen för några härliga slappa dagar. Började med en kväll så innan det hanns det med både sovmorgon, städ, tvätt och handling. Idag har det jobbats 7-16, Wilde har tillbringat dagen med sin mormor uppe på Brandt och lyssnat på Top cats blandannat och hjärtat har varit och är för den delen fortfarande iväg och hjälper sina föräldrar o grejar med grejer efter sin morbror. Och jag bara latar mej jag, det fick jag denna kvällen. Mys med Wilde tills han skulle sova sen bara suttit här. Inte ens orkat packa i och ur diskmaskin vilket hade behövts men det är en dag imorgon med :)
 
Imorn ska det jobba igen, hoppas på lika fint väder med så kanske man kan ta en tur till lekparken eller så :)
 
Nöjd kille efter besöket på Carlstad depå :)
 
 
 

Provsmaka chips

 
Har kommit med i ytterligare en kampanj på buzzador nu, denna gången ska det testas chips -gårdschips. Mums tror jag. :) Väntar även på svar för att se om jag kommer med i en lego duplo kampanj med, den håller jag tummarna för allra mest just nu men vill inte hoppas på för mycket.
 

Onsdag

 
Jag överlevde besöket på VC igår! Känner mej ganska dum och undrar varför jag inte gjort nåt tidigare? Tog bara några minuter och är bättre nu än på många många månader. Bara hoppas det fortsätter vara bra annars utlovades aj aj behandling. Sjuksköterskan jag fick träffa var grannen här brevid, väldigt trevlig får jag säga vi har aldrig direkt pratat annars men nu pratades om både barn, helgens loppis och barnkläder.
 
Kvällen igår tillbringades på jobbet och likaså ska denna kvällen, blir många kvällar denna veckan samtidigt tillsammans med mycket ledig tid. Känns gott med mycket ledigt men sen tar jag igen i helgen + nästa vecka för då blir det inte mycket ledighet då inte och jobba 8 dagar på raken som det ser ut.
 
Ska gå till dagis om drygt 1½ timme här och sen ska jag ta mej en promenad till Kvarnbacken för lite sol sen har jag nog fått mig en fin grundbränna så kan jag bara underhålla det nån enstaka gång i veckan/varannan vecka sen. Fint det. :) När jag kommer hem ska vi röja i trappan ner till källaren och få undan snöslungan så vi kan få plats med en av vagnarna innanför källaredörren. Tråkigt men välbehövligt att få det gjort.
 
Imorn är jag ledig igen och då ska vi åka en sväng till Sandra&William. Det ska bli kul det :)
 

Måndag

 
Måndag med söndags känsla för när sist var jag ledig en måndag? Skönt och välbehövligt har det varit iallafall vill ja lova. Lång sovmorgon, tvättat plockat och så. Ringt och fått en tid på vc till imorn, jag spyr litegrann redan. Uschamejjen! Gillar inte vårdcentralen, gillar inte saker som har med fötter att göra och gillar inte saker som gör ont och detta gör ont. :/ Vid 2 hade bilen tid på autoexperten och domen blev att köpa ännu en del till den, ännu en givare tror jag det var. Pjuh hoppas det räcker så sen? Sen gjorde vi nåt lite roligare iallafall nämnligen en tur till Karlstad, köpte innertak till hallen och en tur om Ica maxi och handlade lite smått och gott i matväg. Kul att handla nånannanstans ibland även om det bara är ännu en mataffär. Hade tänkt oss till Ikea men hoppade det även denna gången, sist gång av plastbrist denna gången för att jag bara inte kände för det helt och hållet. 3e gången gillt vid löning säger jag istället när det gäller Ikea. Nu får det bli soffhäng och tv ett tag sen sängen, känns himla skönt att vara lite ledigare till imorn iochmed att jag inte börjar förrens 16. :)
 
Dagens tuffa lilla kille. Hittade hans svarta converse förut med och upptäckte att dom var en storlek större än jag trodde så nu har han 2 par att använda. :)

Helgen

 
Vilken bra lördag det var! Började dagen med en liten sovmorgon sen bar det av til Busungarnas i Långserud med tjejerna. Kom dit i bra tid så vi hamna långt fram i kön in, gött det! Väl där inne gjorde jag många bra fynd, converse, adidias och puma skor blandannat. Och gummistövlar, en softshell jacka, en windstopper fleece från polarn och pyret, en vind/vatten jacka, massa byxor, ett par tshirtar, 3 pyjamaser, en skjorta och säkert nåt mer som jag glömt. Mycket nöjd var jag iallafall och likaså Wilde som blev jätteglad för sina converse. Lika som mamma och pappa vill han va, eller ja allra helst pappa då då. :)
 
 
När jag kom hem var syrran här, vi beställde pizza och färgade mitt hår. Jag hann även tvätta upp alla kläderna och städa en sväng innan Wilde skulle åka till farmor&farfar och innan folket kom hit. Vi blev sittandes här hemma bra länge, tror klockan var halv elva innan vi drog oss mot stan. Lika trevligt som alltid att åka i bäste 65a och lyssna på musik. Höll oss nog mest i bilen hela kvällen men en sväng förbi utanför medis var vi iallafall och prata med lite folk. Avslutade med en kebab på Säffles innan vi avsluta kvällen, kan klockan ha vart runt 3 halv 4 tro när vi kom hem? Eller lite senare tillochmed kanske. :)
 
 
Nästa utgång blir till Trafikens dag det coh då hoppas jag bannemej att det är varmt nog att lämna vinterjackan hemma och att vi kan ha årets första altanfest! En månad dit så borde inte vara omöjligt väl? :)
 
Idag har det varit en lugn dag, vaknade runt 11 tiden. Städade undan lite här och sen gick jag och hämta Wilde. Han var jätteglad och hade haft kul hos farmor och farfar. :) Och bortskämd hade han blivit också med Byggare bob bok, cars pussel, arbetsbyxor och lite andra saker. Så snällt! Innan vi gick hem gick vi ner till domus och handlade lite godsaker. Grönsaker och dipp att ha nu och till ikväll blir det potatisallad med grönt äpple och rödlök och till det grillad kyckling. Mums! Blev alldeles för mycket snabbmat igår så idag blir detta extra gott. Har tagit mig friheten att vara ledig en extra dag denna helgen så jag blir hemma imorn med. Vi har tusen saker att göra så en extra dag behövdes, tillbaka på jobbet 16,00 på tisdag istället. Imorn blir det till att åka och köpa gipsplattor till hallen, bilen ska till Autoexperten för att förhoppningsvis få lampan släckt. Och så måste ja ringa och se om jag kan få en tid på VC, har så ont i en tå så jag knappt kan ha vissa skor på mig. Usch och blä, ingen lust med det men har haft ont länge och det är nog dags att inse att det inte går över av sig själv :/  Måste även se om vi inte kan ta oss iväg till soptippen med allt skräp som blivit av rivningen i hallen och urstädningarna uppe, hum hinns allt det med imorn tro? Tur annars att tisdag förmiddag finns med så kanske allt blir gjort. :)
 
Nu ska jag fortsätta och mysa med mitt lilla hjärta framför disney junior. Och hoppas att stora hjärtat ska vakna snart så vi kan ha söndagsmys hela lilla familjen :) <3
 
 
 
 

Äntligen fredag

 
Igår tillbringades dagen med jobb och eftermiddagen sen kom Emelie och Nova hit på kaffe, bullar, tjat och lek. Gjorde ett ryck och fyllde frysen med bullar igen också, det gick hårt åt dom jag bakade sist så lika bra att fylla på innan jag kommer ihåg hur mycket lättare det är att köpa färdigt :)
 
Idag har det jobbats och arbetsdagen avslutades med medarbetarsamtal med chefen, det var ett bra samtal det och det var en nöjd tjej som slutade jobba idag och tog helgen. :) Kom hem till renoveringsröra, hjärtat som håller på att sätta upp reglar för att sänka taket i hallen. Kommer bli så bra när det är klart! Snart är det kvällen, skönt det. Ska laga gott att äta, mysa med min fina killar <3 och bara slappa och sen blir det tidigt sova för jag är hur trött som helst och ska man orka med morgondagen behövs det lite extra sömn tror jag bestämt.
 
Imorn är det äntligen imorn, dagen börjas med bästa barnloppisen -plånboken är laddad. Sen hem, sola och så kommer nog syster hit och umgås lite och då får det bli hårfärgning på mej med sen göra sig redo för kvällen med bästa flickorna i 65a och bästa chaufförn bakom ratten :). Morgondagen kommer bli så bra tror jag!
 
Förresten var jag allt himla nöjd imorse när jag fick köra till jobbet i min egen bil! Besiktningen igår gick helt okej, lampan lyste dock som förväntat, en styrled ska bytas och skyltbelysningen fungerade inte men det var inte allt i världen. Kunde varit mycket värre! Skönt att ha min egen bil igen iallafall och som dessutom luktar körsbär (haha doftgran som jag haft i över ett halvår och längtat efter att få använda)
 
Också kom korten idag med ju, äntligen! Så fina är dom så hur ska jag kunna välja vilka som ska sparas? Kanske slutar med att alla får bli kvar, är ju jättesvårt att bestämma/välja....
 
 
 

Trött

 
Fryser som en tok. Kan inte våren komma på riktigt snart? Jag är så trött på att frysa nu och jag är trött på vinterjackan.
 
Idag har jag gjort ett kortpass på jobbet, när jag kom hem blev det lite plock och grejande sen stack jag och sola. Gött det, får göras om snart igen så himla gött att ligga där i värmen och att få lite färg på det är inte fel för de behövs nu efter vintern. Skulle ta oss en tur till Erikshjälpen förut med, inte en så lyckad tur kanske för när jag körde in på parkeringen och framåt där så kom en gubbe och körde i sidan på oss. Blev inte så farligt stor skada men förbaskat tråkigt är det. Gubben kom ur sin bil han, kollade på oss och plockade fram plånboken och tog fram 200:-? Kan säga att det inte var ett bud som accepterades. Det var iallafall en gubbe med självinstinkt för han konstaterade att han var en gammal gubbe och borde inte köra bil egentligen och det var ingen disskusion att inte felet helt och hållet var hans. Största skadorna fick han med, inte alls snyggt i fronten på hans bil för blev både skrap märken och ett hål. Hoppas allt flyter på bra med försäkringen iallafall så ska det nog bli bra detta ändå men som sagt trist är det.
 
Eftermiddagen sen har tillbringats med en tur till lekparken, Wilde var på sitt allra mest strålande humör och vädret unerbart... eller inte? Blev inte alls långvariga där, hem och fick snällt fortsätta vara ute för Wilde ville inte alls vara inne han. Har röjt bort ute på altan och min bil är nu fixad och redo för besiktning imorn. Köpte förresten lite nytt till altan förut med, var egentligen det jag skulle kolla efter på erikshjälpen men där fanns inget så blev handlat på Fixer istället. 2 krukor att ha på väggen, en kruka till bordet och dukhållare. :) Har blivit mycklet nytt idag, paket i brevlådan med nya tröjor från Nelly. Nytt till altanen och så hämtades paket på Coop från Ellos, nya skor att ha på jobbet, byggare bob set till Wilde och handdukar att ha när lilla toan är omgjord :) Hade beställt 2 olika set med handdukar men dom snyggaste var restade till 10 juni. Fast det spelar ju inte roll eftersom toan ändå inte är klar än på länge :)
 
 
Tröjorna :)

Tisdag

 
Igår kändes det som en väldigt lång dag, vet inte när hann så mycket på en dag sist? Började jobba lite senare så efter att jag kört iväg bägge mina hjärtan så stack jag och sola, hem och städade, slappa och plantera uteblommor. Sen iväg till jobbet och när vi kom hem igen så kom Stephanie och Elias hit och en stund senare Sandra och Nova. Kaffe, bullar och tjat för oss och lek för barnen. Härligt det :) Hann även tillbringa nån timme ute med Wilde innan det var dags att avsluta dagen med ännu ett pass på jobbet.
 
Börjar jobba senare idag med, egentligen kvittar det mig att börja senare eftersom Wilde ändå studsar upp så himla tidigt men idag sov han iallafall till 20 i sju så liiite längre fick ja sova. Idag blir det ett enkel pass på jobbet och sen när jag kommer hem ska ja inte göra ett skit vad jag tänkt. Gött det :) Resten av veckan är full i planer och höjdpunkten lördag, längtar som tusan efter lördagen som inleds med världens bästa barnloppis -busungarnas i Långserud och dagen avslutas med fest med tjejerna och en kväll i bästa 65a. Fint det. Vi tänkte satsa på årets första altanförfest, undrar hur det går med det? Jag har saknat altanen hela denna långa vintern så det skulle vara fint... Förövrigt har jag fin fina planer hur det ska se ut på altanen i sommar, ska ge mej ut på jakt i affärerna nån dag och se om det finns såna ljuslyktor och krukor jag vill ha och sen kommer det att bli riktigt fint där ute har jag bestämt. Väldigt vad fint det blev i inlägget förövrigt med fin eller fint i varannan mening...
 
Nej nu ska jag skaka ihop lite frukost till mig och sätta på en kopp kaffe eller två så man piggnar till lite. Hej på er! :)
 
 
Hoppas bildera vi tog på barnmässan kommer snart.....
 
 
 
 

Söndag

 
Är man uppe i tid hinner man mycket, här har det bakats en himla massa bullar redan. Blev både vanlijbullar, kanelbullar och kardemummabullar :) Gött de, smakade bra gjorde dom med. Wildes betyg var MMmm mamma gott! :)
 Fint väder ute idag så den får det bli en tur ut, tänkte vara redig och sopa trottoaren för det såg jag att dom flesta hade gjort längs vägen här så bäst vi är lika duktiga ;) Wilde har ju fått en egen sop med så han vill säkert hjälpa till :)
 

Lööördag

 
Sitter i soffan och slappar efter en heldag i Karlstad med hjärtat mitt. Många tusen fattigare blev vi idag men så småningom är det väl meningen att det ska bli en riktigt fin hall som resultat? :) Bilen min fick vi dessvärre inte med dit, fick avboka besiktningstiden eftersom det visade sig vara mer som behövde bytas så det blev att köpa fler delar idag igen. Snart bytt allt i bromsväg tror jag så nu får vi väl hoppas på 10e gången gillt eller så och att jag kommer iväg till besiktning i veckan.
 
Förutom grejer till bilen handlade vi som sagt grejer till hallen, tapeter, golv, färg, handfat m komod och en himla massa saker som behövs för att kunna greja. Ikea skulle vi varit på med men med lite lätt plastbrist i bilen så fick det vänta tills vi åker till karlstad nästa gång vilket blir om 3 veckor :) Handlade lite annat på biltema med som en stor traktor till Wilde att åka på, trädgårdsgrejer i Wildes storlek och en blommlåda till trappan. Tog även en sväng in på Bergvik, käkade Kebabtallrik på Mamas och köpte en lång svart top till mej och ett par tuffa gröna tennisskor till Wilde men som dessvärre var för små :( Vår son växer så vi knappt hinner med :/ Han hade iallafall haft en bra dag med mormor, varit på mc donalds, varit på djuraffären och tittat på fiskar och varit ute.
 
Nu ska vi äta vitlöksbaguetter med salami och brie, sen ska jag kolla på criminalminds på play som jag missade i torsdags för att jag kollade revenge. Imorn är det min tur att gå upp tidigt med Wilde och vi har bestämt att vi ska baka imorn. Blir bullar :) Och kl 16 imorn påbörjar jag min jobbhelg, känns knappt som jobbhelg eftersom jag gett bort min dag idag. :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

 
Än en gång har dagarna bara sprungit iväg, känns som det finns så mycket mer att göra nu när det är mera vår och ljusare dagar. Har jobbat måndag till onsdag, i tisdags grejades det lite mer med bilen och det visades att det var mer trasigt så har fått beställa en grej till åt den. Och med det avboka tiden på Toveks idag men ska åka in och besikta den ändå på lördag och så får jag be till Tor och Oden, Jesus på jorden och Allah i himmelen om att lampjävel inte lyser just då men sån tur har jag väl inte?? Och isåfall får det bli en ombesiktning.
 
Igår åkte vi ner till Åmål efter jobbet för finaste syster fyllde år igår, tog en tur till handelshuset också för att kolla efter jacka till Wilde men det fanns ingen men hittade en så snygg vaxduk med gamla bilar som ska pryda bordet ute när vi röjt och gjort våren ute på altan. Hemma hos syster sen var det trevligt som alltid :) Wilde är allt så glad i sin Ossi så, skulle inte ens ge henne kram när vi skulle åka för han tyckte hon skulle med istället. :) 
 
Just nu befinner sig Wilde i en härligt period av 2 års trots, han blir sur för ingenting eller så fort det inte passar. Lägger armarna i kors, trutar med munnen och blänger. Han kan allt själv även när det inte passar för att i nästa stund inte kunna nåt och ska bli bärd. Att få han i säng har varit en mindre kul uppgift denna veckan, har tagit allt från en timme och mer och mej har han lyckas natta istället för tvärt om ;) Samtidigt är han så rolig nu och pratar allt mer i meningar och säger den ena tokigheten efter den andra. Liten blir stor minst sagt :) Idag fick han en tshirt på sig med Byggare bob, ungen blev helt överlycklig, log och konstaterade Bob is bäst!
 
Idag är vi iallafall lediga, trots att klockan väl var tio eller nåt innan Wilde somnade igår studsade han upp ur sängen halv 7, gäsp sa jag. Jag hade visst somnat när jag nattade han och vaknade fullt påklädd med sminket kvar.... Vet inte exakt vad vi ska roa oss med idag men det får iallafall bli en promenad till Olanders/autoexperten sen och hämta den nya bromslangen till min bil. Bra med motion det minsann. Annars vet jag inte vad denna lediga dagen ska tillbringas med.
 
Imorn är det jobba igen som gäller och det är även jobbhelg för mig men jag har gett bort min lördag till en annan arbetskamrat så vi kan åka in till Karlstad och besikta min bil och köpa grejer hem. Ska handlas färg, tapeter, golv och andra grejer til hallrenoveringen. :) Och en tur förbi Grums och Sandra på vägen hem. Wilde ska stanna hemma och tillbringa dagen med sin mormor han, så mycket lättare att flänga runt halva karlstad själva + att vi får mera plats i bilen. Första gången vi åker ensamma till Karlstad utan Wilde, konstig känsla faktiskt. Inte ofta vi är ensamma. Och vad snabbt allt kommer att gå?! :)
 
Wilde bebis, har han varit så här liten?
 
Gammal bild på väg till Elmia för mågra år sen. <3
 
Moi innan kryssningen, jisses vad jag älskar jackan. Längtar tills nästa helg då är det fest och då ska ja se ut precis så här fast med leopard conversen till :)

RSS 2.0