Sjukling

Ja tydligen var det dags att bli sjuk, attans vad illa! Sånt tjafs passar sej inte, tidsbrist som det är redan så hur ska jag ha tid med att vara sjuk? Inte så farligt än dock men slö,snorig och ont i kroppen. :( Får se vad det går att jobba sen, blir det värre måste jag väl vara sjuk imorn men det bär emot! Men inte gör jag stor nytta om jag är sjuk på jobbet. Men jag tänker tro att det ska gå och att det ska gå över. Kan möjligtvis vara sjuk imorn när jag slutar men innan det hoppas jag att jag ska vara någorlunda pigg.

Igår grejade vi lite mer i huset, inte för att jag direkt kände att jag gjorde nån nytta men jag spacklade lite och målade delar av taket i vardagsrummet så lite fick jag gjort. Sen satt jag mest för var inte helt pigg igår kväll heller. Hämtade ut mitt ellos paket igår med, damn vilken besvikelse! Hel tokig färg på gardinerna i verkligheten så dom gjorde sej inte alls bra i lila rummet. Men dom kan dock fungera i vardagsrummet när det blir klart så får väl beställa fler och ha dom där istället :)

Igår fick jag en tanke som jag inte kan släppa. Jag måste ha en ny bil!!!! Ska se om jag lyckas att stoppa undan några kronor och efter min bil är fixad och färdig ska den väl gå att sälja. Frågan är vad jag ska ha, golf eller nåt annat? En golf 4 eller en vr6 skulle sitta fint. Men kanske ska utforska andra bilar med för man måste ju inte köra golf. En tanke som tål att tänkas på en himla massa så får vi se vad jag kan göra åt saken lite längre fram :)


Nu ska jag ta mej ur soffan och fixa lite frukost och stoppa i mej ett par ibumetin för att se om jag blir nåt piggare.. Håller tummarna.

Det här



Detta badrummet, vill ha ha ha! Flåren från Ikea. Och ett hörnbadkar för 2 på det sen jävlar kan man bo i badrummet. :)


Fredag

Igår blev en heldag och hel bra dag. Åkte in till stan och mötte upp pappa&Ingela, vi fick iväg bilen till verkstan och sen blev det en fika på Domus. Pappa lämnade mej och Ingela där medans han skulle åka till besiktning med släpkärran. Vi gick runt och spanande i dom alla många affärerna och sen in på coop och handlade. Därinne sprang jag på Body of America grejer till himlans bra pris så var ju tvungen att köpa :) Sen kom pappa tillbaka och vi var lite varstanns innan det var dags att hämta 850in igen. Den var som en ny bil! Startade och gick alldeles jättefint så det var bara för mej att hoppa in och glida iväg. Blev lite bortskämd av pappa igår, kändes toppen måste jag säga fast jag kände mej som jag var 19 igen :) Bilen fulltankad,bjöd på fika,fixade bilen med för den delen och så betalade han mina grejer på lidl. :) Tack pappa för det!

Fick även en upplyftande samtal, en av långseruds personal som ringde och sa att dom tog på sej ansvaret därifrån för lönelistan så den 5 ska det bli utbetalning igen. Underbart! Tackar för det också.

Sen bar det ju som sagt av till karlstad. Vilken tid det tog på Ikea!!! Men även där ett upplyftande plus i kanten. 4900:- i presenkort skrapade vi ihop för tydligen räknades kyl och frys som två. Jag hittade dröm badrummet, bara måste ha! Så nu måste vi göra om badrummet, ett projekt till innan vi kan flytta. Men vi ska inte göra det så komplicerat, men en ny våtrumstapet måste vi nog ha. :) Hängde med ett par små saker ifrån Ikea när vi ändå var där. Som vanligt, är det nån som har varit inne på Ikea utan att köpa nånting?

På ica sen sprang vi på massa filmer så nu har vi fyllt ut Dvd hyllan ganska rejält. 4 Beck filmer för 99:- Walk the line&en film om hitler och förintelsen för samma kronor och sen en Dvd box med Prison break för 99. Undrar när jag har tänkt och kolla på alla? Men blir väl tid när vi har flyttat antar jag. Och då har jag ett nytt tv rum att kolla på dom i :)

Nu ska jag plocka och dola lite och sen senare i eftermiddag blir det 22h pass på jobbet. Greja imorn hoppas jag och jobb söndagen. Det är helgen det. :)



Sne bild, men jag tycker om den :)
<3





Skor,kläder,smink,heminredning? Gratisbio.se

Bli medlemmar och tjäna ihop poäng som sen byts imot presentkort på favorit affären :)

Bli medlem genom att följa min länk neranför och få 75poäng
Besök hemsidor få 1 poäng
Blogga om gratisbio och få allt från 5 poäng till 1000, och du har dessutom chans att vinna 500:- på Nelly.se
Få poäng när du handlar på internet, tex. Nelly,Ellos,Dunken,Eleven mfl
Tidningsprenumetationen finns det en massa olika och du får poäng
Aktivitets poäng varje gång du loggar in på gratisbio.se
m.m.



http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864














Ur gängorna

Vaknade imorse och kände mej inte alls på topp, humörsvacka? Tyckte det var en jobbig dag igår, den kändes lång och det var mycket överlag fast det egentligen bara var en helt vanlig dag. Jaja så kan det väl vara ibland.

Nya regler på jobbet, eller regel vet jag inte om man kan kalla det. Men en policy mot privat mobil på arbetstid, tycker det känns gammalt på nåt sätt. Alla har sina mobiler men så ska det inte vara längre. Det är inte ett dugg bra för mej det, jag kommer att missa en massa samtal från andra jobb men visst jag kan ju lämna numret dit men det är frågan om dom kommer lägga ner nån energi på att "jaga" mej. Det har hänt att jag har missat samtal här hemma och inte fan har dom ringt på hemnummret då trots att jag har lämnat det. Nej bara att konstatera att jag inte tycker att det känns bra. En annan sak som inte känns ett dugg bra är att min lönelista låg kvar i Långserud vilket antagligen kommer att innebära att jag får dom pengarna tidigare än nästa löning. Det är eget ansvar att lönelistan kommer in, men där har det alltid varit så att den som jobbar den sista har plockat ur alla listor och lämnat i chefens fack. Och denna gången alla listor utom min. :( Men jag ska ändå fortsätta att försöka få tag i chefen idag och höra om det går att göra nåt. Det gick iallafall när listan hade förvunnit nånstans på vägen mellan hemtjänsten och lönekontoret. Skulle verkligen behöva slantarna denna månaden och inte nästa! Till denna lönen hade jag jobbat 138(fått betalt för 128,25) timmar och till nästa 182, enkel matematik vart pengarna för 9,75 timmar behövs? 


Nog om jobb idag är jag ju jobbledig. Väntar på att höra ifrån fadern och se när jag ska vara i stan. Längtar tills karlstad trippen sen, fast egentligen är jag ganska jättetrött på att åka till karlstad. Blivit några gånger i veckan det senaste. Men det ska bli kul att beställa köket och veta att det är på väg. Och samma med att hämta tapeterna, då kan vi komma en bit på vägen där. :) Sen när dom rummena är klara är det "bara" 3 ställen + nya grejer i badrummet som ska till så är vi klara.


Nu tror jag bestämt att jag ska fixa till varma smörgåsar och sen får jag nog göra mej iordning så jag är färdig när fadern ringer. Håller tummarna för att bilen ska bli fixad idag annars är jag i taskigt läge.



Bara mest tjat

Den stora dagen idag,löningsdagen! Så grymt efterlängtad men alltid ska det vara nåt. Tyckte jag fick lite väl kass lön med tanke på timmarna jag hade gjort och visst hade jag rätt i att det var för dåligt. Har inte fått betalt för det jag jobbade i Långserud förra månaden så saknas lön för 9,75h och det gör nästan en tusenlapp i slutändan. Hatar sånt här krångel, det har hänt förut och var bara en massa mas. Så när klockan blir tillräckligt mycket ska jag utöva telefon terror, hemtjänstgruppen ska ringas,lönekontoret och chefen skulle jag tro. Så var det sist iallafall, och sen så måste jag med all säkerhet skriva en ny lista och åka och lämna in och sen bita ihop och vänta på dom sista kronorna.  


Annars idag blir det apt&jobb, imorn LEDIG! Fast som vanligt fullt upp, ska med pappa och masa fram 850in för den ska till verkstan, sen håller jag tummarna stenhårt för att den kommer ut från verkstan som en ny bil för från och med imorn får inte min lilla pärla rulla lagligt på vägarna. Just de måste avboka min bes tid, har ju inte fixat nåt på den så ingen ide att åka in, jag tar den enkla utvägen och glider volvo ett tag medans min bil får stå ett tag och vila i väntan på lite nya delar och fix :) Efter allt biltjafs åker jag och hjärtat till karlstad, beställer köket och får ett stort å fint presentkort på Ikea som vi köper nya möbler för(fast dom köper vi inte imorn) och sen åker vi till stuven och hämtar våra tapeter som har kommit och sen får det bli storhandling alá mat och förnödenheter.

Sen är det nästan helgen och jag tar min helg på jobbet jag, jobbar två helger på raken nu efter lite byten och så och sen tar jag två helger ledigt och då äntligen verkar det ljusna på "jag har faktiskt ett liv fronten". Ena helgen hoppas jag på tuppen mat med tjejgäng och den andra helgen verkade det som dom tänkte dra ihop bowling&mat på jobbet. Wieee säger jag till det, det är dags att det händer nåt avvikande i mitt liv nu.


Nej nu är det verkligen dags för februari, ny månad nya tag. Och nya saker såklart! Väntar ju på en massa paket nu och alla dom verkar vara på ingående i februari, dom restade grejerna från jotex 10 februari, HM i början av februari och samma sak med Ellos. Jihaaa.. Så fort gardinera från Ellos kommer kan jag fixa till det lila rummet på riktigt. Och när jotex kommer (draperigardinen)  blir sovrummet klart. Igår hämta vi soffan från Therese och den fick ta plats i lila rummet, tyckte den gjorde sej bra där men var inte lätt att få dit upp för en vekling som mej eller kanske ska säga att det inte var lätt for han och få upp den med en vekling som mej till hjälp? Jag behöver bli stark, hur blir man stark utan att styrketräna? Dunderhonung kanske? Behöver en ny rygg också för den delen, den jag har nu är trasig. Nåt tips på en bra affär?


  

Måndag




God morgon. Idag är en ledig dag,fast dock beror det på hur man definerar ledig. Jag är ledig men har häcken full. Pappa ska mötas upp i stan vid lunch tid och hans bil ska dolas med. Vinterdäck på och lite så, innan det måste jag skotta. Hmmpf blir nog så att jag inte kommer tidigare och hinner skotta utan att vi får göra det tillsammans. Efter bilfix ska jag försöka att åstadkomma någon i det väldiga huset, jag ska satsa på att städa upp lite. Igår damp det ner ett sms från Fia som råkar till och befinna sej i stan just för tillfället,självklart måste vi fixa till en träff. Så sällan som vi ses skulle det vara illa om vi inte lyckades att ses när vi är i samma stad. Det ska även bli en tur till nån bygg grej efter fyra när hjärtat slutat jobba, massa tråkigt som ska inhandlas men som gör väl i slutändan. Köket ska byggas om lite så smått, väggar som ska ändras och så och på det ska det gipsplattor som får väggarna att se fina ut. Well well blir nog skitbra till slut men det känns som evigheter till slut....

Imorn är det slut på ledigheten, eller tjaa ledigheten tog väl slut igår med när jag jobbade men det var så lite jobb så det märks knappt. Iallafall jobb 8-16 imorn och efter det måste vi nog bestämt köra iväg spisen från huset och hämta soffan hos Therese. Sen kan jag börja inreda lila rummet :) Soffan dit,kanske ska ta dit lilla lackbordet med? Skulle vara skönt att slippa sitta på golvet och äta faktiskt. Beställde gardiner till lila rummet igår med,gråa&lila ska det bli och dom ska få hänga ihop så det blir mycket gardin. Iiiiii vet ni hur roligt jag tycker det är att bara köpa&köpa?






Nu ska det bli frukost och ännu mera kaffe och efter det får jag väl stoppa mej själv i duschen så jag kan komma iväg i tid.



Tur att mannen är händig

Dom  senaste dagarna är ett enda virrvarr och får inte riktigt grepp om vad som var när men vi försöker. :) Haft en massa grejande tid i huset, min lilla toa är nu klar (som syns på bilderna i inlägget under) Bården som jag fick upp alldeles själv utan minsta lilla hjälp. :) Men däremot var jag ett pucko när jag skulle ha upp hyllan, den sitter för långt åt ena kanten och nej jag kunde inte med skruvdragarn så jag fick heller inte ens upp den själv. Det där med att skruva ihop/skruva upp saker har aldrig varit min grej. Det är tur för mej att han är händigt lagd annars skulle allt sitta halvdant och halvsnett. Det börjar även ta sej med korgväggen bara lite material till som behöver inhandlas så är den klar sen. Topp!

Igår hade vi en heldag i karlstad, var och kollade ut och beställde tapeter till köket och vardagsrummet. Vardagsrummet kommer bli galet! Helt olikt oss. Gick runt där och spanade och spanade, jag fick ett ryck att jag skulle ha lila och lila it is. Jag gillar egentligen inte ens lila värst mycket men nu i just det här läget gör jag det och det kommer att bli grymt snyggt. Mellanmörk enfärgad lila och en svart fondvägg med lite silver i. Nya svarta möbler till det och antagligen läckraste rummet sen. :)

Köket får sej en omgång det med, svart och vit rutigt golv inhandlades och så beställde vi beigerandiga tapeter. På Ikea spanades det nya köket in. Blir Faktum ståt kök men vitvaror. Glaskeramik häll, inbyggd ugn&mikro i ett högskåp,diskmaskin+kyl/frys med skåpsluckor på framsidan. En sån där stor fläktgrej på väggen över sprisen. Snyggt snyggt snyggt!!!!!! Men dock beställde vi inte köket igår för hon som hjälpte oss där berätta att dom börjar en kampanj nu till veckan som går ut på att för varje vitvara man köper på ikea får man 500:- i presentkort så det var värt att vänta ett par dagar och få 3000:- i presentkort. Det lär behövas när nya möbler och allt annat ska inhandlas.

När vi ändå var i karlstad så hoppade jag in på skopunkten, behövde verkligen ha ett par andra vintriga skor då mina uggs är så snetrampade så jag inte kan gå i dom och kängorna är jag ganska trött på. Dom är dom bästa skorna rent praktiskt sett men dom är klumpiga och tunga och efter 1 månad med bara dom var det dags för ombyte. Fick tag på ett par halvkorta stövlar som var fodrade, både snygga och praktiska alltså :) Och sen hängde det med ett par nya tofflor till jobbet för di jag har där hänger knappt ihop längre. Vet att jag verkligen inte har råd egentligen och har lite dåligt samvete men det fick bli en prioritering.

















Såg en sorglig film när vi kom hem igår, kommer inte ihåg vad den hette nu men tror det var My sisters keeper?!? eller nåt sånt. Boken som är grunden till den heter iallafall Allt för min syster. Handlar om en tjej som är elva år och har en 15-årig syster som är cancersjuk. 11 årig tjejen som heter Ánna är en designerbaby, hon är född för att genetiskt matcha sin syster och rädda livet på sin syster men en dag säger hon stopp och väljer att stämma sina föräldrar för att få rätten till sin egen kropp. Den är jättesorglig och jag grinade men den är samtidigt riktigt bra! Se den om du vill grina :)


Idag blir en hemma dag för min del, eller hemma och hemma. Jag ska börja jobba i hemtjänsten klockan fyra så jag hinner inte med så mycket annat. Har hunnit fråga mej själv ett par gånger om jag inte hade behövt vara ledig idag men jag tror nog att det ligger till så att jag måste jobba mer är 100% eller? Jag lider ju inte alls av tidsbrist. Jag får det liksom inte ens att gå runt, denna veckan som kommer är helt totalt fullklottrad och hur jag ska få till det är en riktigt bra fråga. Bilen måste panik fixas innan torsdag. Jag jobbar alla dagar utom måndag och torsdag, måndag kommer pappa pch fixar med 850, torsdagen är de besiktning plus karlstad. Onsdag jobbar jag kvällen så där är hela dagen dagen borta, samma på fredagen då jag gör natten. Söndag kvällen igen. Jag hinner mer när jag jobbar dagturer. :(  MEN om pappa skulle få fart på 850in så överväger jag att ställa av golfen och köra med den en månad eller så och då sparar jag tid och pengar för en liten tid som skulle vara välbehövligt just nu. Men som det är nu så går bilen knappt alls så ska inte förvänta mej för mycket.

Nej nu tror jag minsann att jag har tjatat tillräckligt för månader framöver... Säger Hej då nu.


Nya hemma

Trappan före





Efter


Oj såg nu att jag hade tatt kort innan jag tog maskeringen.Ja ja så kan de gå.



Mitt projekt,lilla toan. Före




Efter :)





Extra bilder.



Väggordet i hallen, så fint tycker jag! Och ett egenhändigt konstverk till lilla toa,papper+ram=busenkelt :)


Shopping @ HM




Laddar för en heldag i Karlstad och huset. Återkommer med en skriven uppdatering när energin&fantasin infinner sej igen. :) 


Nattablogg

Eller natt och natt, men ändock det tillhör inte vanligheterna att tant är vaken denna tiden på dygnet. Fastnade för en knepig film men nu har jag tappat bort mej i datorn medans jag bara lysnnar på tven. Jobbat idag och sen blev det en tur till huset där jag snopet nog fick klara mej själv och hör och häpna klarade mej själv :) Jag ville ha upp bården på lilla toa, men med inställningen att jag kan inte!
-Jag vill ha upp bården
-Jaha sätt upp den då?
Och så var det med det, bara att sätta igång och minsann fixade jag det alldeles galant (enligt mej själv). Så nu bara lite finslip så kan ett "rum" till checkas av på listan, hann även med att måla trappan en första gång. Till helgen blir det återigen karlstad och handla. Kök ska beställas,småsaker att göra toan klar med ska köpas och så ska vi kolla ut tapeter till vardagsrummet. Och kanske nåt mer rum? Well well det märks på lördag.

Fick en nice suprise när jag checkade mitt konto förut, lite pengar ramlar in på torsdag och det är så otroligt välbehövligt just nu så ni anar inte. Med 200:- kvar på konto en vecka innan lön så är det riktigt illa!! Så jag tackar för insättningen som väntas på torsdag och det kan som sagt inte komma mera lägligt! Vill aldrig mera ha en sån här månad, men det har vart jul,dubbla bostadskostnader och evigheter sen lön så det skyller vi på.  Bättre tider väntas :)

Imorn har jag sovmorgon, börjar inte förrens 14..Helt okej, sen jobbar jag 8-16 torsdag och fredag innan jag får 3 ledigt. Det är lyx det :) Helgen är efterlängtad nu, med karlstad trip&grejande.


Nej nu ska nog jag bege mej upp en våning och sussa kudden. Natti natti!

Beställde väggdekorer till tvättstugan igår



Hej å hå

Nu sitter jag här igen och har återigen inte så mycket nytt att berätta om. Helgen har bestått av jobb och älskade huset. I lördags hade vi en riktig grejar dag, älsklingen och hans pappa byggde en vägg mellan vardagsrummet och "barrummet". Och detta gav både Therese och Harry planer om vilket fest ställe det skulle kunna bli och man skulle beställa i hålet i väggen mellan rummen.Öllina också eller vad var det? plus en del annat och så en massa andra tokiga planer, byrå väggen skulle kunna bli ett gömställe och vi skulle kunna ha en inneboende i förvaringen innanför sovrummet. Hmm? Mamma var med och hjälpte till också, hon tog sej an källaren och vilken skillnad!!! Det kommer bli fräscht där med :) Ska målas en gång till te helgen när det blir grejar dagar igen och jag har ledig helg så då finns mycket mera tid. Själv har jag fortsatt leka målare, lilla toa är färdigmålad och det är färdig målat på sidorna om trappan så nästa projekt för mej blir att måla trapporna. Kommer nog snart med ny bilduppdatering :)


Det senaste har jag börjat fundera på vart fan tiden tar vägen, konstaterade nyss att det är 10 dagar kvar tills jag måste besikta bilen igen. 10 dagar!? Vi har inte ens gjort nåt med den än, fint dä! Inte..Men får bli ett helg projekt det med och hoppas det går fort att iaf byta bromsar, sen får jag ta rosten och resten när jag har vart inne med den en gång. Hinner inte annars, helt tekniskt omöjligt. Ska förresten lämna bort den för rost lag, blir inget bra att byta tröskel själv(som att jag ens skulle göra det själv? haha inte jag som grejar ju jag kollar på) Förövrigt så springer tiden ändå, hänger inte med alls. Alla dagar springer förbi och jag hinner inte med nåt och det konstigaste av allt är ju att det är evigheter kvar till lön och har vart evigheter att vänta medans allt annat säger svisch!

När lönen kommer ska jag verkligen göra nåt åt mitt hår, hade en tanke på att färga bort det röda och bli brun med ljusa breda slingor men jag vart visst nedröstad och mitt andra handsval var att bleka en gång och börja om med rött så det får det nog bli. Brun kan jag bli i typ april och slingad till sommaren, och blond nästa sommar igen kanske? :) Klippning ska bokas med men det får bli i mars när vi inte kör med dubbla utgifter för boende.

Dagen idag är ledig, jag har inte ritkigt bestämt vad jag ska göra men det lutar åt att jag håller med hemma i nysse hela dagen. Städar och dolar här bara har en hemma dag som är välbehövligt på många plan. Det är konstigt att det kan bli så mycket tvätt,disk och smuts när man aldrig är hemma?
Jag vet en sak till jag ska göra med,plöja kataloger och drömma mej bort i inreddningsvärlden. Det är det absolut bästa med att flytta/göra nytt mm. Inreda,shoppa... Måste göra en ny order till H&M med för tydligen har dom tappat bort min förhandsorder med bla dom djurmönstrade sängkläderna. Klantigt av dom och jävligt tråkigt för mej. Fick frågan om jag behöver mer sängkläder och självklart behöver jag det, slänger med glädje gamla tråkiga och köper nya :) Eller ja jag slänger inte jag ger bort..

Nej det var nog det jag hade ska fixa frukost nu :)





Brunt,blont,tvåfärgat,slingat eller rött? Jag tror bannemej jag gillar det röda bäst och näst efter det slingade, men jag måste klippa mej igen så jag får tillbaka det lite rufsiga :) 


Så var det dags igen...

Om man skulle ta och knåpa ner några rader om sitt ganska händelselösa liv, känner att det verkligen inte händer nåt just nu fast det egentligen händer en massa men det är samma saker hela tiden. Huset,jobbet,huset och lite krångel. Gissa om jag längtar tills vi bara har ett hus som kan krångla? Fast just nu är det inte så trögt med huset i stan, vi har fått in luftvärmepumpen så nu kommer vi slippa frysa fast det krånglade ju givetvis lite igår men det var fixat lika fort. Där vi bor trodde vi att vattnet var fruset i köket men så var inte fallet för nånting har gått sönder. Vi har bara röhett vatten, aj aj. Men med diskhandskar så har jag lyckats diska undan lite. För självklart fungerar inte diskmaskin utan kallvatten.
Idag har jag mej en ledig dag, och sjävklart 1000 to do på listan. Jag ska baka kakor(oj vilket måste men jag gjorde degen igår så ja jag måste), diska lite mera, försöka mej på att färga utväxten själv? bädda rent och tvätta det.. Slänga kartonger, ja och massa mer tråk saker som verkligen borde/måste göras!!! I eftermiddag ska jag åka med Therese till stuven och kolla ut tapeter åt henne, det är roligt! :) Längtar tills vi ska köpa mer tapeter till huset. Jag vill flytta snart...Men vi måste bli lite mer klara innan, tar en grejar dag på lördag igen jag jobbar till två men efter det :) Mamma skulle komma och hjälpa till och måla källaren då också har hon lovat så då går det framåt med ett ställe till. Guld värt! Och på söndag kommer det 13 kubik med ved, hjälp?! Då blir det jobbigt, och så råkar jag till och jobba 14-21..

Okej det här var precis lika tråkig läsning som vanligt det senaste, men jag kanske ska dela med mej av nåt kul? I tisdags var jag nära på att glömma och ta på mej byxor när jag skulle åka till jobbet. Hade satt på mej skor och allting innan jag kollade en extra gång och tyckte att det inte såg okej ut. Prickiga mimmi pigg raggisar,slappa gråa leggins alá långkalsongsfunktion. Okej stass till jobbet? Nej jag tänkte väl det.. Då blev jag rädd för mej själv. ;)


Nehej nej, kakbak kanske? Eller mera kaffe innan det, men sen behöver jag nog spark i arslet så det händer nåt här.
  

Längtar till:

LÖN
Tuppen mat
Våren
Nya kläder&skor
FLYTT


En fyndig rubrik

Idag har det varit en lång dag och en kall dag. Nu sitter jag i soffan och är trött,hungrig&frusen. Men jag har en varm filt,mat på gång och efter det ropar sängen på mej. Imorn blir åter en fullspäckad dag, skulle ha varit ledig och längtade grymt myckt efter att sova tills jag vaknade och dricka morgonkaffet under filten i soffan men det blir jobb istället. En sjuk och ingen annan som kunde ta det så då är det klart man ställer upp fast jag kommer bara att jobba över morgonarbetet och sen bär det av till karlstad för att fixa en massa saker. En färg som ska bytas och ny som ska köpas + massa nya penslar igen. Bildelar till mej och bildel till hjärtat. Jag kommer att åka vilse i jakten på hans bildel, tur att mina iaf ska inhandlas på biltema. :) Jag ska också hoppa in på stuven och kolla efter en bård till toaletten. Får även bli en tur till Ikea och köpa en toasits i trä, jag dör varje gång jag måste gå på toa i huset så nu måste en trä inhandlas för annars kommer jag förfrysa häcken inom kort. Tänk vad bortskämd man är? Det finns dom som inte ens har en toalett...
Fattig som en kyrkråtta är jag men har en bunt presentkort så måste nog besöka Gina Tricot och HM när jag ändå är i big city, stilla litte shoppingbehov ;) Ja det blir en hel dag för mej det, efter det tänker jag inte göra ett skit kan jag säga. Nån måtta får det va jag ska vara en latis!!


Och även nu ska jag vara en latis ska lägga mej och blunda&njuta av den varma filten tills maten är klar. :)


 

 

 


Såna här korgar som inhandlades på jysk och ska bli en korgvägg.Jag tror bestämt det kan bli jätte bra! Storlek 3, 4 stycken.


Mormor 80 år

Idag har det varit full rulle all day. Började dagen med att vara förvirrad, klockan pep 7 och det stog jobba 7-11 på displayen. Öhhum? Var tvungen att tänka ett bra tag där innan jag fick grepp om verkligheten och insåg att jag hade lagt in noteringen helt fel dag och ganska knasig tid. Må kanske vara så att jag förvirrad i tisdags? Hursom sova ett tag till innan det var dags att gå upp, efter ett tag var det dags för kaffe och tror ni inte på fan att vattnet har frusit i köket? Men tur för oss hade det inte frusit nånannanstans förutom halvt fruset i handfatet. Orka med att allt ska frysa igen...
For iväg in till stan så småningom och besökte granngården innan vi gjorde turen ut till näset och bilen igen, men inte heller idag var det någon lycka där. Så fick styra tillbaka i enbart min bil igen. Ner till Åmål och besökte jysk där en del av mina presentkort spenderades. Med följde ett gäng korgar som ska bli "korgvägg" i fd byråväggen i nya sovrummet och så fick jag mej ett snäppet varmare täcke än det jag har vilket ska bli underbart! Kanske jag kan sova utan leggins och fleecefilt inatt?

Nu blev det dags för mormors kalas, kom dit toktidigt och på plats var bara morbror Lars som gav oss uppdraget att hämta min andra morbror och sen vart det full fart med förbredelser och fix. Tillslut började folk ramla in och det var riktigt trevligt vet verkligen inte när sist som hela familjen var samlad. Kan kanske har vart på min 18års dag? För 5½ år sen... Träffade mitt kusinbarn för första gången med och min kusin som jag inte har sett på urlänge!! Var nästan lite nervös innan... God mat sen och Märtas berömda tårta. Fick med massa tårta hem också så blir vräka i ett par dagar nu. :)

Nej nu ska vi mysa med film och sen sova. Imorn blir det jobba och huset.



Jag behöver köpa saker

Idag slutade jag jämt lite tidigare än vad jag skulle så fick tid över och då bestämde jag mej för att ta en tur till Domus och kolla runt. Det är konstigt att jag ska vara tvungen att hitta saker som bara bönar och ber att få följa med mej hem när jag inte kan/ska/får ta med mej nåt mer hem. Jag hittade världens gosigaste raggissockar, det var hårt att lämna dom. Jag hittade nog minst två olika parfymer på rea som bara skrek efter mej, men jag fick snällt be dom stanna kvar i affären och vänta på mej tills en annan gång. Jag hittade smink,shampoo och tvålar men samma sak gällde där. SKOR! Jag gick inte ens in... MEN jag köpte en present till mormor(blev visst inga pengar) och jag köpte hårfärg till både mej och älsklingen så nåt fick jag äran att ta med mej hem iallafall. Fast jag borde ha köpt 5 färger eller nåt för dom var fasen så billiga och jag behöver färga håret ganska ofta. Men what to do? Och nu sitter jag här och tänker, vi åt ju sibylla förut....det kostade 60:-....hälften av vad ena av parfymerna skulle ha kostat? Borde jag ha.... Men nej jag antar att jag behövde mat mer förut, och dessutom får jag ha i tanke att jag fick sammanlagt 5 parfymer i julklapp...fast ni som känner mej vet ju att parfymer kan jag aldrig få för många av. Jag kan inte få för mycket av nånting som luktar gott. :)

Efter min shoppingtur åkte vi ut på näset för att köpa en bil åt herrn, gick sådär kan jag säga det hela slutade med att vi fick åka därifrån utan bilen för den vägrade att starta. Nytt försök imorn! Huset blev efter näset turen, och blev inte mkt gjort idag för var inte direkt varmt där och svårt att få upp värmen. Men jag målade lite iallafall, och tog bort en massa maskeringstejp och så maskerade jag annat. Måste konstatera att maskera är det absolut tråkigaste som finns. Nån som vill åta sej den uppgiften åt mej nästa gång det är dags?

 
Förresten är mitt magont tillbaka, svär ganska mycket över det kan jag säga. 5e dagen idag med konstant ont och just nu känns det värre vad det var innan det tog en paus för jag är inte van vid det nu längre. Förut blev jag så van så jag undrade hur det skulle kännas att inte ha ont men nu är det en pina. Hoppas det går över snart! Orkar inte ett halvår igen!!!!Har känts som  jag ska få anfall både igår och idag med men som tur har det inte "brutit ut", det är nåt att vara glad för.. Ja inte lätt att vara sjuka mej, alltid är det nåt BLÄ!!


Nej nu surfa runt,hänga tvätt och sen sova!



Utanför här kass bildkvalite men visst är det vackert med snö och rosa himmel? Dock behövde de inte var arktiskt kyla..


En torsdag

Idag har det jobbats mellan 8-16, slut på lyxen med 8-13 nu för ett tag fast just nu är det rikigt gött att göra "heldagar" då känns det mer som man faktiskt har jobbat :) Efter jobbet åkte jag och hämtade Therese och det blev en fika med tillhörande pladder på Domus, lika trevligt som alltid. Sen hemöver, in på vikinghallen på vägen och äntligen hämta mitt Jotex paket. Grejerna var fina men dom som jag väntade mest på är ju självklart restade och kommer i februari vilket är min vanliga tur det...
Väl hemma var det städdags och det var verkligen behövligt! Packade undan alla tomtar&troll, städade bort julklappspapper som fortfarande låg kvar i vardagsrummet och ja det är nu känsliga läsare ska varnas....Slängde bort julmaten, vidrigt säger du? Jag håller med! Vi är grisar jag och min man. MEN måste försvara mej med att det inte brukar vara så illa, men vi har inte hunnit med nåt alls här i huset det senaste. Men nu är det rent och fint vill jag lova så imorn håller vi oss borta igen. Jobbar och sen befinner vi oss i vårat egna hus och grejar. Delar bil just för tillfället med eller rättare sagt jag delar med mej av min bil. Jäkla kyla som fått hans bil att säga upp sej. Hoppas han hittar en ny snart, det är segt att gå upp före sex och komma till stan över en timme tidigare än behövligt. Men jag klagar inte för självklart ställer man upp för sitt hjärta :)

På lördag blir det kalas för mormor som fyller 80 år, min lilla mormor. Gjort ett jättefint kort till henne som jag verkligen blev jättenöjd med :) Och så ska hon få pengar,lotter och blomma. Pengar kanske inte är den ultimata presenten men hon ville helst ha det istället för massa krafs som hamnar i skåpen.


Nej nu började visst C.S.I så nu har jag inte tid längre.


Nämen hejsan

Här händer det inte mycket eller jo klart det händer mycket men det är inget nytt. Jag jobbar och är i huset. Går framåt med huset, tror bestämt att jag är klar med hall nummer två nedre delen nu också. Men har trappan och den delen kvar men som alla vet Rom byggdes inte på en dag. Väggen är fixad i vardagsrummet nu också så den ska pappas och sen ska vi slipa golv innan det blir dags för tapeter där. Börjar dra ihop sej för en ny resa till Kd igen, ska ha färg.....igen.... Denna gången ska det bli en färg som heter Savann, blev helt kär i den första gången jag såg den och nu finns det plats för den i trappan. :) Tror mitt nästa projekt ska bli lilla toan nere, den ska bara målas och ha en bård enkelt och snabbt. Förresten trodde allvarligt jag skulle spy när jag höll på och dolade lite på lilla toa, märkte att nåt satt fast bakom elementet och det såg ut som en använd binda. Hämtade diskhandskar och började pilla och det var en hel sopkorg där bakom. Fy fan vad vidrigt!!!!Säkert en 10-15 använda bindor,tandborstar,tandkrämstuber,tops,snorpapper och tomma toa rullar m.m blev en halv ica kasse allt som allt. Hur jävla vidrigt är det inte,vuxna människor bakom elementet??! Kan tillägga att lukten blev 100ggr bättre med en gång också.

Idag förresten börjar jag på mitt 100 vik, gissa vad skönt det känns? Men varför nöja sej med 100 samtidigt, jag kör lite hemtjänst med :) Var där igår, hade en rolig dag! En ny rolig bekantskap och lite knäppa händelser.. (Jag är en jägare med en bössa bak i bilen, inte alls hemtjänst personal när jag jobbar.) Se hur det kan gå?  På söndag ska jag dit igen, fast då för ett kort pass 7-11 vilket passar mej perfekt för sen efter bär det av ut på näset för att hämta ved och till huset med det. Så då hinner jag med mycket och hinner tjäna extra kronor. Flyter det på så här bra denna månaden ska jag SHOPPA när februari lönen kommer. Nya carlings tröjor,jeans,SKOR. Ja då ska jag shoppa helt enkelt :))

Jag funderar på att börja träna när jag blir stadsbo igen, skulle verkligen behöva det! För det första så är jag liiiite väl rund. Eller hur det nu var, gulligt rund kanske? Det skulle liksom inte skada att bli lite slim på ett hälsosamt sätt,alltså träning. Och den stora anledningen till varför jag ens började fundera på det är min rygg, det är inte okej att vara 23 och vissa dagar vara så trasig i ryggen så man knappt tar sej upp ur sängen. Därför måste jag stärka min rygg på nåt sätt. 80 åringen goes 23 igen liksom, ge mej min rygg tillbaka! Jag tänker vibrationsträning på energicellen, nån som vet om det är bra/hurbra det är? Och så tänker jag simning, långa promenader typ lämna bilen hemma även om det är kallt/regnar/snöar. Promenader gör väl inget till för ryggen, men promenader är skönt och nyttigt.


Nu ska jag göra kaffe och hoppas på att mitt jotexpaket kommer idag innan jag ska åka och jobba.....(betalde extra för att få det igår kan jag tillägga)

 


Idag är ingen vanlig dag

för det är Jessicas födelsedá!

Grattis!!!


Framåt

Sovrum


Före



Efter



Draperi ska upp för garderobsdelen + att vi ska göra nåt kreativt åt den fd byrå-väggen.




Hall

Före




Efter


 


Nytt nytt nytt

Igår blev det shopping alá nya hemmet, gissa om jag gillar? :)


Väggord, från supergrafik. Ska sitta i hallen, och färgen är vit inte svart..

Vita knytlängder istället för draperi i sovrummet, hade inte tänkt ha gardiner egentligen men orkar bestämt inte sy nåt draperi just nu så då gör vi det enkelt. Vanliga vita kanallängder hängde med också för dom var billiga :)

 

Sängkläderna såklart, och en gardinstång till "draperiet" som är en gardin. Valde en med mörkbetsad ändknopp så den ska matcha resten av sovrums möblerna.

 

En skylt KÄRLEK 10 poäng till den som ser den ordentligt, jag gör det knappt men vet att den finns där. Och zebra mönstrade muffinsformar, så jag kan baka när folk ska komma och hälsa på. Gillade priset på dom allt annat var/blev så dyrt. Men det är det värt ändå, jag menar hur ofta flyttar man till hus? Sen vart det två inköp till, kökshanddukar för det går alltid åt. Och en beige kappa till hallen men fanns ju bara bild på tyget och det är inget roligt. Jotex sidan krånglade såklart jätte mycket igår, och jag höll på att få anfall ggr 10 på den, men skam den som ger sej!

Laddar för en heldag i huset nu, hallen ska färdigställas. Andra hallen+vardagsrum påbörjas. Sen är det "bara" köket,blå rummet och älsklingens bio rum kvar. Bara alltså..Och just det toa nere med. Undrar när vi är klara?


Årets första inlägg

Jag tror bestämt detta året kommer bli bra, jag känner det :)

Gårdagskvällen var väldans lugn, myste på jobbet med chips&dricka och kollade på nyårskrysset. Blev ensam strax efter 9 och då blev jag jätte ensam sådär så att jag kände mej ensammast i världen o inte hade jag nån att prata med. Det var inte det minsta roande men efter lite dolande bestämde jag mej för att bege mej upp till jourrummet för att lägga mej och titta på tv så då somnade jag ganska snart och vaknade inte försen klockan ringde och då var "ensamkänslorna" borta. :) Sen har dagen gått fort, slutade vid halv två och skulle åka till huset och elda men det behövdes inte för där var Stig redan och eldade och grejade. Han är allt en pärla! Men vi tar en dag till ledigt vi för sen blir vi där resten av helgen så.

Jag har förresten fått nya Jotex katalogen, blir nästa galen på mej själv för det är sååååååååååååååååååååå mycket jag vill ha. Men vi kommer att behöva en del nytt i huset så jag antar att jag har tillåtelse? :) Fast jag har bestämt mej för att köpa nya sängkläder med och det antar jag inte är nödvändigt men jag kommer aldrig att kunna låta bli. Bara kolla på dom!






















Visst är dom fina? Kom visst på att jag förhandsbeställde tigermönstrade från H&M också för länge sen som borde komma snart, men man får ha många att byta med :)


Nu ska jag spana vidare i alla andra kataloger som har kommit och drömma mej bort i inredningsvärlden och inreda hela vårat hus i huvudet. <3



RSS 2.0