Måndag


Igår var det äntligen dags för efterlängtad ledighet efter en bra dag på jobbet, bjöd på tårta och hade en lugn och lagom dag. Tårtan vart dock ful som bara den med alldeles för hårt vispad grädde och sådär inte alls som mina tårtor brukar va men den smakade gott iallafall 😃 
Haha de var verkligen på gränsen med jobb kläderna! Och ändå fick ja låna 2 överdelar i en storlek större eftersom dom andra slutade slutade passa för 2 veckor sen. Men nu säger -Hej då till alla säffle kommun outfits för ett tag. Kommer sakna mina arbetskamrater men ska vara så skönt och vara ledig nu och längta efter våran bebis ♥


Efter jobbet vankades det kalas för min bror som fyller år imorn. Syrran hade fixat en jättegod tårta och så bjöds det på massa fika, godis och kaffe. Trevligt var de :) 

Wilde redo för kalas. 

Idag började dagen med massa städ och tvätt, det känns i min kropp nu vill ja lova men skönt och ha det gjort!! Då kan man njuta mer av ledighet. (Bara övervåningen som skulle behöva sig en omgång med men det finns de andra dagar till.) Sen fick det bli ett par timmar i lekparken med Wildes kompis william. Kul för barna och ses, men livat värre! Ena stunden ovänner och ett jäkla väsen sen bästa kompisar igen, men så glada i varann. Wilde var iallafall så nöjd efteråt och det var en trött och sliten kille som somnade tidigt ikväll. 

Bus! 

Imorn vankas det Karlstad och Äventyrsbad med Ossi&Tom för wilde. Gissar på att han kommer ha en toppen dag! Får se vad jag hittar på för nåt men ska nog hitta nåt bra att roa mej med jag med. :) 



Lördag


Idag har det varit fullt upp sen klockan ringde, först ett litet pass på jobbet. Sen hem och göra oss iordning och styra bilen mot Kila kyrka för Markus konfirmation. Insåg redan i kyrkan att jag var en stor tidsoptimist som trodde vi skulle hinna på dopet så vi bestämde oss för att hoppa dopet i kyrkan för hade aldrig hunnit dit. Wilde ville dock på Lillies dop så han åkte med Ewa och Micael han medans vi åkte till Långserud, åt och umgicks innan vi styrde mot Huggenäs och dopkalaset. Alltså vilket sockersött dopkalas!! Rosa och perfekt matchat, ett oändligt fika bord och superfina tårtor. Riktigt tjejigt och fint. Till slut var även alla samlade där efter konfirmations kalsset, en riktigt familjedag har det varit. 

Jag och min fina unge ♥

Från dopkalaset, fikat, tårtorna, det fina paketet vi gav och för en gångs skulle hade jag pysslat ihop ett eget kort. I paktet gömde sig ett jabadabado kakfat, så sött så! Och verkade bli omtyckt :) 

Från konfirmationen hade jag inte en enda bild...


Dagen har varit trevlig men de var allt gött och komma hem tillslut. Jag har bestämt att vi ska ha filmmyskväll, äta baguetter till kvällsmat, vräka i mej en massa jordgubbar&melon också till filmen. Men först ska wilde i säng, tårtan jag ska bjuda på imorn på jobbet ska göras så gott som klar och brorsan paket ska slås in för imorn efter jobbet blir det kalas för han i Åmål.



Det lilla extra


Visst är det kul att få saker? Tycker iallafall jag. 

Idag fick jag först ett pocketogram från postkodlotteriet i posten idag. 

Och sen när jag för en gångs skull faktiskt handlade smink här i stan (hade inget mycket annat val, att min foundation skulle vara halvfull var en synvilla då den tog tvärslut imorse) så skickade goa Emma på Affection med ett fint och somrigt lack från Max factor. 

Tack tack! :) 


Fredag


Ombytta roller, jag ligger vaken i sängen och väntar på att wilde ska vakna. Verkar som hans morgonpiggghet blivit lite bättre för han sover mer och mer på morgonen nu. Skönt de för att gå upp före 6 när man är ledig är inte kul, dessutom blir man både piggare och på bättre humör när man sovit tillräckligt. 

Igår blev de visst en spontan tur till åmål, syrrans katt var på veterinären här i säffle och mamma hade lovat och köra hem Tom med den för syrran skulle jobba men när de var dags så svarade hon inte i telefon så då körde jag och wilde hem dom istället och när vi ändå var i Åmål så ringde jag mormor, hämtade henne så var vi och kollade i min favoritaffär handelshuset sen körde vi henne till Illern. På handelshuset hittade vi så mycket fint så idag ska vi dit och handla doppresent. Jag hittade saker att önska mej när jag fyller år. 

Så här har ni min önskelista tillsammans med presentkort på Ikea, (eller kanske på just handelshuset), pengar till klippning och escada turqiose summer parfym. :)) 

Efter åmålsturen åkte vi hem och käka smörgås och packade fika för att dra till lekparken nån timme. Alltid lika trevligt de! Regnade när vi åkte men de gick över som tur va :) 

Avslutade dagen med att pappan i huset faktiskt var hemma och inte i garaget så vi va och handla,  åt mat, sen grejades det i Wildes rum med tv, tavelhyllor och så. Och sen jordgubbar, grädde och Secret lies på tv ♥ 

Bra torsdag! 



Idag ska vi först fixa lite grejer här i stan, sen rullar vi mot åmål för att umgås med syrran&handla doppresent. Ikväll blir det förbereda för imorn och grubbla på vad jag ska ha på mig. Har 4 alternativ, lutar åt en lång ljus jeans färgad  maxiklänning... Eller grå maxiklänning? Tar ja den grå slipper jag dessutom stryka :D 

Blir det ruggigt väder har jag en fin mörkgrå finstickad mammaklänning jag kan ha men den passar liksom inte om solen lyser och det varmt. 

Annars blir det väl att vara en tråkig tjej med leggins och lång topp de är ju ända "jag" de. Och det är bannemej inte lätt att hitta nåt att va fin i när inget sitter bra utom riktiga mamma kläder.

Hörs ikväll eller under helgen igen. 

Bebisuppdatering -80% avklarat


Idag säger appen 80% och med de bara 20% kvar, känns plötsligt som en baggis när man tänker på vad kort tid som är kvar mot tiden som gått. Känns också väldigt skönt med stundande ledighet. Imorn går vi in i ny vecka också, 33. I appen står det att bebis nu i denna vecka kommer vara ca 43 cm och väga mellan 1.9 och 2.1 kg ungefär. Det står även att i denna veckan lägger sig förmodligen bebisen tillrätta och det kommer att minska tryck och göra det lättare att andas och jag längtar verkligen efter känslan att kunna andas ordentligt för det är klart på topp (bott kanske man ska kalla de) listan av jobbigaste "symptom". Så det skulle jag tacka för med tanke på att jag inte lär slippa varken dom onda sammandragningarna, foglossningen, känslan av att inte trivas med sig själv, värmen och halsbrännan. Så skönt om nåt faktiskt avtar! Kan ju kanske vara så att även foglossningen och sammandragningarna faktiskt blir lite bättre nu med för det är ju klart lugnare och lindrigare ju mer jag är ledig. Tror ju inte det försvinner men kan ju lindras! 

Längtar iallafall helt otroligt efter augusti, vill ha våran lilla bebis här hos oss istället!  Och wilde längtar som bara den efter de han tror ska vara en lillasyster, han planerar och är så mån om bebisen hela tiden. Kramar mej för bebisen tycker nog om kramar. Kan säkert komma dagar sen när det blir kamp om uppmärksamheten, trots och avundsjuka men tror ändå han kommer ta detta bra och fortsätta vara mån om bebisen och go mot den. ♥♥♥ 

Lite nytt till bebisen med, kunde inte låta bli att ta en Vi föräldrar prenumeration till för alltså dom sängkläderna!! Hade jag vetat att de skulle bli en tjej skulle jag dessutom lätt tagit en 3 för att få det rosa men nu får det räcka med mintgrönt och beige. Som vanligt får man massa fina premier&tidningen för knappt några pengar alls. Sängkläderna, den lilla goa kaninen från molli toys, The body shop duschgel (gillade tyvärr inte doften men men) och 4 nummer av tidningen för 99:- 
Kaninen har wilde bestämt att han ska ta hand om så den slipper vara ensam tills bebis kommer. 

Idag landade dessutom den söta ryggsäcken i brevlådan. Lite för "tidigt" med ryggsäck kanske men hade köpt massa libero när ica ♥at sålde ut och skickade man in kvitto så fick man den gratis så lika bra att skicka in! :) Den som spar hon har ni vet ;) Wilde tyckte dock att han och bebisen ska ha likadana så han vill att vi ska skicka in på 1 till. Tror jag har kvitton på nåt mer så får väl göra de. Att han redan har den i blått från tidigare spelade ingen roll för den skulle vara likadan de va viktigast de. 



Torsdag


Sitter i soffan med kaffet, 2 lediga dagar nu innan sista jobbhelgen för detta året. Känns så skönt! Speciellt att det faktiskt löste sig att jag även kunde vara ledig fredagskväll tack vare en snäll arbetskamrat. Den kvällen hemma behövs inför lördagen som blir en aning hektiskt.  

Wilde har gått på långt sommarlov redan igår han. Han är allt go han, frågar man han vad han vill göra på alla dom här lediga dagarna (nästan 2 månader) så vill han bara vara hemma, bada i sjön och träffa sina kompisar. Är ju bra eftersom det är ungefär det våran sommar kommer att bestå i. Och några små utflykter, som att han ska åka till nåt äventyrsbad med Ossi&Tom. Vi allihopa ska åka till Liseberg också ju. Vi har prata på en dag till kusten jag och syrran, en dagsutflykt med Pappa och ingela nånstans pratade på djurpark tex Nordens ark men bara prat inget bestämt. Och så röstar jag för en tur till bilkyrkogården i Töcksfors. :) Och så kommer den där Ostindienfararen till Åmål så då får vi ta oss en tur till grannstaden med såklart. Nästa helg är det meningen att vi ska på konfirmation för min kusin i Vänersborg med men dit får jag inte med Wilde och Fridde är på power meet han så får hoppas nån här hemma kan ha Wilde då så kan jag åka med pappa dit. 

Igår firade iallafall sommarledigheten med en glasshandlingstur efter jobb och dagis. Hade fått lovat wilde det efter att vi gick till glassbilen i tisdags och den åkte ifrån oss lagomt tills wilde hade bestämt vad han ville ha. Snopet! Helt säker på att han inte såg oss men alltså riktigt så ouppmärksam får man inte va så man inte ser 2 personen som står brevid bilen när ens jobb går ut på att sälja glass till dom som kommer till bilen och jag såg liksom han och hur han såg ut borde han inte nångång sett oss då.... Och vad ledsen Wilde blev! Hacka och gråt i 25 minuter innan han accepterade att glassbilen va dum och han skulle få åka och välja vad han ville nästa dag på affärn. Skrev faktiskt till dom på messengern på fb sen och dom skulle skicka en tröst till wilde och bad om ursäkt så vi får väl göra ett nytt försök nästa gång dom kommer till gatan våran igen så han får köpa glassen han hade valt där man även skulle få en glassbilskeps. 

Idag är det meningen vi ska träffa stephanie och barna en sväng annars är det bara tråkigheter typ tvätt&plock på schemat som för det mesta. Imorn blir det en tur till Åmål, ska kolla på doppresent och det finns ju så mycket fint på handelshuset så då kan man ta en tur dit och träffa syrran samtidigt :) Hade tänkt och baka ihop en tårtbotten imorn med och sen bjuda på en förhoppningsvis god tårta på jobbet till söndagen... Insåg dock att jag gjort ett misstag när jag gav min surfplatta till wilde, återställde och tömde den på allt och det var ju där jag hade de där allra bästa tårtbotten receptet som alltid blev perfekt!! Blir till och leta, leta och leta och hoppas jag hittar de igen! 

Glad sommaledig kille som handlat massa glass och dessutom vunnit choklad på lotter. :) 

Glassigt


Helgens enda lediga dag är snart tillända och dags att påbörja sista veckan med jobb, kommer sakna sällskapet på jobbet för har det allt så bra där ihop med allihopa men det ska bli så sjukt skönt att vara ledig för nu är det tungt&jobbigt. Borde ta ett pass till utöver dom 5 jag har i veckan för att behålla mina + timmar men vetifan om ja orkar. Ett kort får det bli isåfall! Och så håller jag tummar och tår för att få byta bort min fredag kväll mot ett dag pass men det får vi se hur de går tveksamt att jag får göra det... Skulle vara praktiskt också för på lördag slutar jag 10 och vi ska vara på konfirmation i kila kl 11 och dop 13.30 så skulle helt klart behöva va hemma och förbereda på kvällen med dusch, hårtvätt och alla kläder m.m. Men men allt de där löser sej ju ändå men hade vart bra, skönt och praktiskt. 

Jaha midsommarhelg har det varit med och här gick den verkligen obemärkt förbi, enda stället där de kommer märkas är på OB tillägget för mina jobbade timmar. Inget umgås med vänner, inget Hillringsberg utan en helg hemma i söffa/på jobbet(jag)/i garaget(Fridde) för oss. Igår var vi iallafall hos Stig och Gullbritt och grillade en sväng efter jobbet. Wilde hade tjatat hela fredagen om att få sova där men det slutade med att han hellre ville vara hemma med mamma igår ♥ 

Imorse slog han sovrekord av alla hans sovrekord med att sova till 10, måste vara penicillinet som gör det för han la sig redan klockan 20 så. Skönt att sova iallafall men jag kunde inte sova riktigt så länge ändå vaknade vid halv 9, kissnödig, bebisen levde rövaren och så fick jag smyga in till wilde flera gånger för blev orolig när han sov så länge! 

Mitt i frukosten sen ringde pappa och sa att dom ville åka på utflykt till Esters som jag hade ringt och frågat om igår men dom skulle bestämma sig idag. Trevligt!  Gjorde oss iordning och åkte iväg. Himmel vilket mysigt ställe och vilken gudomligt god glass. Jag valde Salt karamell - pecannöt glass, mjukglass, kola sås, jordnötter och flingsalt. Alltså mums! Och Wilde valde Disney han, valfri glass 2 olika smaker, grädde, mini mashmallow, klubba, kex, mugg som han fick behålla och leksak som var såpbubblor. På väg hem sen fick vi en skogs sightseeing med pappa och jag vart så smått åksjuk innan vi väl kom hem. Inte blivit de på hur länge som helst men beror nog säkert på att jag så lätt blir illamående just nu av allt möjligt. Men det var iallafall väldigt trevligt att åka iväg på en tur och umgås lite med pappa och ingela :) och till Esters ska jag helt klart åka igen där finns mer mumsig glass att testa. 


Var och handlade lite frukt&mat förut och bestämde mej för att se om de fanns några nya blommor till vardagsrummet då palmerna jag hade där var mer bruna än gröna, halvt uppätna av katterna och helt snea för dom hade dragit sig mot fönstret och valet föll på orkidéer som var billigast eftersom  dom sålde ut dom och faktiskt är det ju väldigt fint med orkideer men jag har aldrig någonsin lyckats med de i längden men kanske denna gången? Kan ju alltid hoppas. Fint blev det iallafall! 


Snart filmdags, kan inte bestämma om jag vill se Red ridinghood eller Morden i sandhamn. Får se vad det blir! 

Imorn är det jobbdags igen men Wilde får vara hemma en dag till han. Nog för att han inte ska smittas längre då det gått mer än 48 timmar på penicillinet och det märks inte på han på nåt vis längre men lite förkyld är han än och så vill jag prata med dagis innan jag låter han gå dit. Dessutom är det långdag imorn ända till 16 för oss bägge men då fick han vara hos Ingela fram tills lunch och sen hemma med pappan som får vabba från lunch. Sen jobbar jag bara till 14 på tisdag så borde va lugnt och blir de jobb på onsdag blir det kort dag sen ska inte wilde till dagis på flera veckor om jag inte får byta pass på fredag. Så de blir nog bra detta. :)

Hörs säkert senare i veckan för nu hade jag inget mer att babbla om för stunden. 



Ullareeeeed

3e inlägget för idag :) 

Klockan ringde 03.00, hade sovit kasst och tänkte bara nej nej! Men klev ur sängen...inser att jag har lika ont i både mage, höfter, rumpa ja allt som när jag gick och la mej. Alldeles för få timmar sömn är förmodligen lika med att kroppen inte hinner vila för att återställa och lugna sig när man inte får tillräckligt med sömn. Men till ullared skulle ja minsann såklart! :) Mot åmål och möta upp syrran&tom, byta bil för min del också då och full fart mot paradiset. Körde hela vägen ner, kom lite väl tidigt men fick perfekt parkeringsplats så de va värt och va 40 min tidiga. Fint väder så helt okej att stå ute. Äntligen blev klockan iallafall 8, hittade som vanligt en massa bra saker, fina saker och billiga saker. Köpte med lite till andra också. Fick tag på de mesta ja ville ha men inte allt fast ändå mer än ja skulle ha. Och pengarna tog konstigt nog slut fast jag hade kunnat köpt dubbelt så mycket till! :)  Klara inne på gekås strax innan 1 tiden, ingen kö ut men vilken kassörska ja fick!! Hade köpt sån där stor ullaredsbag för att packa i för att ha hemma sen att packa grejer/kläder i. När den var färdigpackad upptäcktes att den va trasig, sa det till kassörskan och hon svarade mej Ja då får du packa upp allt igen då annars får du ingen ny! Alltså va?! Service eller? Nyss handlat för flera tusen och deras bag som jag betalt för är trasig!!! Nä då får de va sa ja. Syrran tyckte dock vi skulle testa en annan kassa. Jätte trevlig tjej, ja men självklart då ska ni få en ny vi har ersättningsbagar för dom som är trasiga. Hon ringer på en 3e tjej lika trevlig den som kommer med en ny och säger självklart behöver du inte packa upp om du inte vill en ny bag får du ändå.. Så ska de vara! 

Käkade iallafall mat sen på den där sjukt goda nya pizzerian, gick och kollade på skor avslutningsvis. Köpte såna vanliga sandaler/tofflor till mig. Biosandal kanske dom kallas? Och 2 par skor till wilde, likadana fast i olika storlekar som var på mega rea. Ord pris 599:- kostade 99 istället och så va det 3 för 2. Så 1 par till mig och 2 till han för 298:- och den sammanlagda rabatten var 1099:- Helt okej vill jag påstå, shopping när det är som bäst. :)

Dags att påbörja hemresan sen såklart med en latte från rasta på hörnet med, när jag satte mej i bilen insåg jag att resan skulle bli hemsk! Hade så ont så de var helt galet verkligen. Orka knappt sitta. Och vi som trodde vi skulle klara rusningen hamnade mitt i smeten eftersom den började tidigare pga midsommarhelgen. Alltså dra åt skogen va tid de tog hem. Jag som knappt orka sitta där och behövde få komma ur bilen tyckte iallafall att vi skulle svänga av och åka över Trollhättan istället för Uddevalla och tur var väl de för mot Uddevalla sen kom på de upp trafikmeddelande om olycka och oändliga köer. Hamnade dock i en ny smet i Trollhättan och var inte hemma förrens halv 7 sen. 3.5 timme ner nästan 5 hem. Puh! Men de får de värt, en bra dag med mycket fynd och nöjd Sandra. 

Ska visa upp en del här iallafall. 

Till wilde... 

Nytt till rummet, en härlig filt, finkläder till nästa helgs dop&konfirmation och lite sommar/uteleksaker. Kalsonger,byxor också som inte är med på bild. Av syrran fick han snacks (inte på bild heller) och armpuffarna med spindelmannen. :) 

 Gott och blandat, bunkrade med nya presentpapper och tillbehör. Nya lampskärmar, mamma kläder leggins och ett linne. Och en hood inte mamma att ha sen till hösten. Köpte även massa underkläder till oss, smycken och lite skönhetsgrejer. 


Och till bebis..

Ugglor ♥♥♥ Pyjamser, nappar, förvaringsburkar. Pyjams med giraff också och den snygga ankarebodyn. Så nöjd! 

Nappflaska, finaste vagn/vagga sängkläderna, absolut snyggaste regnskyddet till vagnen i zebramönstrat. Och en kul bra att ha box från libero/polarn och pyret för en billig peng. Köpte också insektsnät till vagnen, vitt lakan och mam pumpset (ej på bild de heller). Syrran köpte den underbara finstickade dressen. 

Mycket födelsedagar och annat på gång med och hittade faktiskt en hel del presenter till det. Skönt och ha de lite nästan klart. :) 

Tackar min bäste shoppingvän för en lika bra dag som vanligt, längtar redan tills nästa gång. Jag och syrran är bäst på shopping tillsammans! Vill samma sak och är lika effektiva och målmedvetna. :) 

Vecka 32


Måste ju såklart göra en bebis uppdatering med!

 V 32 idag, bebisen är ca 42 cm lång och väger runt 1.8-knappt 2 kg. Enligt appen är det nu som jag växer och ökar i vikt som mest. Nähä säger du dä?! Alltså jag bara säger, va hände där?! Var ju ledig mellan torsdag förra veckan och tisdag denna och på dom 5 dagarna hann mina arbetskläder bli försmå. Magen har även ändrat form och mammamuddarna på mina jeans och jeansleggins åker ner hela tiden vilket är förbannat obekvämt och fult. Tur jag har mjukisar och vanliga mjuka mammaleggins 👍 Svullen, mera ont av foglossning, stel och orörlig. Blir anfådd för minsta lilla.... Konstant kissnödig... Och för att inte tala på varm!! Varenda arbetsdag med duschar och städ får mej att vilja gå hem igen, duscharna för att jag fixar inte värmen utan mår riktigt illa (ont av sån "instängd" värme annars med men nu är det värre), det brukar ju även vara trångt och jag är så osmidig. Och städ för jag vet vad det gör med foglossningen och jag får resten av dagen jobbig sen. Samma sak när jag städar hemma såklart med men då kan man iallafall ta de i sin egen takt. Men i mitt jobb ingår allt sånt och jag gör såklart allt som jag förväntas göra men jag är glad för varje dag som är utan dom momenten och för dom gångerna man får hjälp som underlättar är jag otroligt tacksam. Jag är verkligen såååå gravid man kan bli känns de som just nu 😂😂😂 Känner mej också bara stor, tjock, ful och äcklig mest hela tiden.. Längtar tills augusti och våran lilla bebis är här hos oss istället. ♥  Lilla yrvädret det är full fart när den är vaken. Och liten har hicka flera gånger om dagen med. ♥

Vaknade med väldigt svullna fingrar imorse och ringen satt som berget. Lite bättre nu men dags att ta av sig ringen tror jag bestämt innan det blir nåt så jag inte får den av mej och den blir att sitta åt för hårt. 

Fredag


Så hade nästan hela veckan gått igen, gillart! 

Tisdag var en händelselös dag, jobbade och var hemma.

Onsdag då jobbade jag till 16, direkt jag kom hem var det dags att fixa sig för sommarfest hos Agnesa i Harnäs. Trevlig kväll där det bjöds på trevligt sällskap, lekar, go mat -kallskuret, potatissallad och sallad och en förbaskat god efterrätt. Detta hade hon fixat riktigt bra! :) Jag åkte dock hem tidigt, dels för att jag hade såna känningar av foglossning och onda sammandragningar konstant hela tiden men såklart mest för det faktum att Ullareds resan stundade och jag behövde verkligen komma hem och i säng för att orka med. Men det var en trevlig kväll och nästa år ja då ska jag minsann inte ha en ullareds resa planerad dagen efter och inte ska ja va gravid heller så då ska ja med vara kvar till sent och dricka lite med. :) 



Torsdagens ullareds resa får ett eget inlägg senare de..... 



Idag är det midsommarafton, jag har jobbat 7-16. Och resten av denna midsommar firas i soffan. Wilde stackarn har åkt på streptokocker han. Hjärtat skrev imorse att wilde hade feber igen och han tyckte även han såg svullen ut i ansiktet så så fort jag hade lunchrast åkte jag hem för att kolla och visst var han det så ringde 1177 och fick en tid på jouren så dit fick dom åka på en gång och jag tillbaka till jobbet. Nu blir det penicillin i 10 dagar för han, hoppas det blir bra! Nu har iallafall dålig matlust, feber m.m fått sin förklaring. Hade tänkt och hitta på nåt med Stephanie och barna idag egentligen, prata på att grilla först men sen kanske bara ses med barna så dom fick leka och vi dricka kaffe men nu blev det inget med nåt. Vi har iallafall fått lite midsommarmat, för min del innebär det färskpotatis, gräddfil med gräs&rödlök och grillkorv. Alltså så jädra gött! Och jordgubbar och grädde efter. 

♥♥♥


Kanske kikar in senare igen med ullareds uppdatering annars imorn! :) 

Måndag


Långledig jag tydligen, inne på 5e dagen nu. Ledig i torsdags, vabba i fredags och semester i helgen. Och idag valde jag att inte ta några timmar eftersom Wilde fortfarande var dålig när dom rekryterade i lördags och då tyckte jag de var lika bra att inte ta några timmar eftersom jag ändå inte behöver ha några extra timmar nu när jag så snart ska gå hem. Har lyckats och jobba på mig så många timmar att ja inte är långt ifrån gränsen för vilka timmar man kan få ut när man går på ledigt så finns ingen mening att jobba en timme för mycket just nu för då har jag jobbat gratis utan bättre jobba precis på timmen eller lite under denna och nästa vecka. Och isf borde jag få ut sen för lite över 50 timmar. Välkommet lagom tills bebis kommer de. 👍 

Sen blir det iallafall jobb i 2 dagar, på onsdag vankas det dessutom sommarfest enligt tradition, denna gången hos Agnesa i Harnäs. Blir dock en tidig kväll för mej för på torsdag bär det äntligen äntligen äntligen iväg på galet efterlängtade ullareds turen. Har väntat alldeles för länge men nu är de minsann bara 3 små dagar kvar. Så om 3 dygn vid denna tiden har vi precis påbörjat våran shoppingtur!!! :) :) 

Sen är det midsommar och det betyder jobb för mej både midsommarafton och midsommardagen sen kickar vi igång sist veckan innan en ledig sommar och halvårs ledigt. Härligt! 

Såhär säger min räknare idag och just nu. Räknar dagar, timmar och minuter. 


Får se vad vi ska göra idag då, lär bli en hemma dag iallafall förutom en sväng till affärn sen. Finns massor av tråkiga saker att greja med här. Och wilde är lite snörvlig och hostig än också så. Och matvägrar tydligen sen han blev dålig, ätit så dåligt i helgen och än idag har han inte velat ha nåt. Men förhoppningsvis ändrar han väl sig när han blir riktigt hungrig. Igår fick han fiskpinnar..... Efter 1.5 h hade han petat i sig sina 3 fiskpinnar och en liten liten potatis mosad i sås.... och utbrister -detta var fantastisk gott! Haha svårt att tro de efter den tiden de tog 😂. Jaja han är full i energi igen iallafall och har varit sen i lördags mitt på dagen. Men innan de var han allt bra slö och olik sig, orolig man blir då. 

Nej nu ska jag avrunda här, hörs senare i veckan igen. 

Babyshower


Idag har jag haft semester eftersom det vankades nåt speciellt idag nämligen babyshower för fina Sandra. Blev riktigt lyckat! Erik hade tagit med henne ut för att vi allihopa skulle kunna smyga oss hem till Lotta där det skulle vara. När dom kom hem hade han bara sagt till henne att du ska gå hem till Lotta och när hon kom till altan stog vi där allihopa, tror vi var 11 stycken sammanlagt plus några barn.. Alltså reaktionen!! Hon försvann lika fort som hon kom och så hörde man bara nån som skratta runt hörnet. Härligt! :) Hon hade inte misstänkt nåt och heller inte sett att vi var där eftersom vi hade ställt alla bilarna bakom garaget. Massa presenter och den otroligt fina motorcykeln dom hade fixat ihop med blöjor, filtar, nappflaska, nappar och galge som styre, en nalle med mössa som åkte på. Hur frän som helst!! Det bjöds på Sabinas goda smörgåstårta och sen marängtårta&kaffe på de. En väldigt trevlig dag detta. Måste ju vara rena drömmen att få en sån sak ordnat för sig och bli överraskad på det viset. :) 


Fredag


Det blir inte alltid som man tänkt sej, hemma och vabbar med förkyld kille. Kom smygandes inatt, ledsen och varm som ett element. Stackars liten! Hostar, har feber fram och tillbaka, slö vill bara ligga ner hela tiden, ingen matlust och spydde slem i förmiddags. Har bara fått i han 2 isglassar och 2 glas cola på hela dagen. Försökt med allt möjligt men inget som lockar men nu har han bestämt att han vill ha inbakad pizza så det får pappan fixa med hem. Sovit dåligt inatt både han och jag så en timme på soffan blev det förut, det var välbehövligt. 

Får vi hoppas det inte blir nåt mer nu! Blir det mer vab nu iallafall kan inte jag vara hemma för då blir det knas med lönen eftersom då hinns det inte med att dras denna månaden och nästa månad får ja liksom ingen lön utan bara ob, retrolön och mina timmar så inget jag vill ha avdrag på och blir säkert nåt ovälkommet krångel  då men denna vab borde hinna dras på juni lönen annars får jag ringa till veckan och verkligen be att de ska dras nu så det inte blir nåt konstigt. Litar liksom inte på försäkringskassan kommer igång som de ska heller utan tror först när jag ser pengarna från dom att de kommer funka med havandesskapet.

När man blir hemma såhär så kan man iallafall få massa dumma idéer, som att bära upp vartenda litet sparat klädesplagg efter wilde ur källaren och försöka omorganisera. Har kommit på att jag ska rensa ur alla böcker m.m som jag förvarar i garderoben uppe i hallen i lufttäta förvaringar ner till källaren istället och alla kläderna som förvarades i källaren ska läggas i stora gula ullareds bagar och förvaras på hallen istället. Måste bara fixa bagar först! Ska även ta ett rens till, vinterkläder wilde hade när han var 1 kommer ex aldrig passa bebisen som blir 1 på sommaren alltså ingen ide att spara längre! Även mycket annat som jag undrar varför jag sparat såg ja? Kläder jag liksom inte tyckte om när wilde fick dom, varför skulle ja börja gilla dom nu?! Så efter torsdagens ullareds resa ska jag rensa och organisera har bara förberett nu :) Har även hunnit med att tvätta en massa, både till oss och bebiskläder som legat och väntat på att bli tvättat. Och tagit hand om en massa redan tvättat, letat upp och tagit fram wildes sommarskor och sandaler. Skönt och ha de gjort! 

Nu ska jag avrunda här, inte så mycket mer att skriva om nu så. Hörs mer under helgen! 

(Bild från igår)



Torsdag


Ledig dag idag och har minst sagt varit effektiv. Läkaren först imorse, ingen fara med de märket beror på alla hormoner som svävar runt i kroppen men skulle de bli större rekommenderas borttagning. Bra, då behöver jag inte fundera på de. Sen drog vi mot soptippen för att göra oss av med ett antal säckar med skräp, pratade med mormor i telefon och hon berätta att brorsan va i stan och jobbade så skulle åka dit och säga hej tänkte jag. Fullsatt på netto så det blev verkligen bara ett hej och inget mer. Får nog försöka träffa han när han är ledig istället. :) Sen mötte vi upp Emelie&Nova för en fika på Holgers. 

Behöver jag ens säga nåt?! Och den där Mer jordgubb och rabarber. Alltså mums! Farligt gott. Jag som bara dricker vatten, kaffe eller på sin höjd en tetra festis ute annars. Numera blir det denna! :) 

Efter fikat skulle vi ta ett varv på storstan, sprang på Sandra&Nova och gjorde sällskap med dom också. Massa rea och roliga saker överallt, och massa fina bebiskläder att drömma sig bort till. Och barnen hade kul tillsammans trots att affärer kanske är rätt tråkigt annars. :) Efter ett par timmar var det dags att säga hejdå och köra hem Emelie&Nova för att sen åka hem och göra tråkiga saker. 

Tack för idag ♥

När jag kom hem var det dags att ta tag i samtal till försäkringskassan för att få svar på mina funderingar. Plats 296 i kön, beräknad kötid 21 minuter..... 21 minuter senare plats 148. Efter 45 minutet var det äntligen min tur, efter att ha hunnit ställa hälften av mina frågor så bröts samtalet. Alltså är det okej att grina eller?! Grinade på fb lite och fick tips att chatta eller mejla med dom det ska gå fortare så de gör ja nästa gång! Fick iallafall svar på den viktigaste resten kan vänta nån dag. Även ringt folksam  och fixat gravidförsäkring, bättre sent aldrig! 


Nu är det slapp resten av dagen, jag är trött i kroppen. Inget emot vad jag var igår förvisso men ändå, känner mej lite lätt hjulbent och vankandes när ja går/rör mej och öm i dessa höfter och ryggslut. 

Imorn är det jobb igen men sen ledig helg. Wilde ska bli hämtad av Ossi på dagis imorn han och så ska dom och gratulera student, Wilde är en nöjd kille som fått träffa sin Ossi flera gånger denna veckan eftersom hon var här och hjälpte mig med färg i håret i tisdags med. :) 

Förresten hur skönt är det inte att de faktiskt verkar bli sommar?! Så skönt! Speciellt att slippa alla kläder, slippa regn och blöta också.. Började fixa på altan igår med, har inte vart nån ide tidigare har det känts som.

Goa Wilde ♥

Nedräkning pågår!


75% avklarat, nu återstår 70 dagar. Ser man på de att det från början faktiskt var 280 dagar så får jag väl ändå tycka att man börjar känna att de närmar sig. Ny vecka imorn men roligare siffror idag tyckte jag. 

Den lilla bilden längst ner är i samma vecka fast med Wilde. Ganska lika får jag nog tycka, en liten aning större nu bara! :)  Både storlek och form är liksom lika. Vägde mej förövrigt idag, 10kg + nu. Inte alls mycket tycker jag, känns bra! Många går ju upp 20-30 kg så.. Men än kan man ju lägga på sig lite till +vätska men blir ju inga 20/30 kg i slutändan iallafall utan kanske 15.... 

Helgen


Konstigt att helgerna går lika fort när man har roligt och fullt upp som när man har rätt tråkigt och inte gör nåt alls?! Har iallafall varit en väldigt skön, lugn och händelselös helg. Igår fick jag sovmorgon och sov ända till halv 11 så sömn lär jag ha behövt, dagen tillbringades sen i lugnan ro. Städade och tvättade lite annars ingenting. Till kvällen sen myste vi med nachos och en Fast and furious film som vi tydligen redan hade sett men den var bra ändå :) Idag var det min tur och gå upp med wilde och snäll som han var sov han ända till kvart över 8, guld! Det är inte ofta han är såpass trött på morgonen inte. Denna dagen har varit lika lugn som gårdagen. Men förut slängde vi iallafall ihop en omgång klickbullar. Lika lätta och enkla, som goda och snabba. Mums! Lärt mej en läxa idag med, glöm för allt i världen inte att ta omeprazol tabletten! #halsbrännanfrånhelvetet #hundranovalucolochsamarin #utannytta #hatahalsbränna 
Kan man dubbla dosen idag tro ihopp om att detta helvetet ska ge sej? Trodde de inte kunde bli värre men detta var de värsta ja känt på dagtid (de där på nätterna är dock värst på sitt sätt) någonsin så ALDRIG mer ja glömmer ta den tabletten innan dess att jag är ogravid. 

Väntar på att klockan ska bli 21 nu så blir det Maria Wern, imorn är det dags för en ny jobb vecka..Kort sådan med bara 4 arbetsdagar. Härligt!  

Mumsiga bullar, går inte att sluta äta.... 




Fredag


Sitter i soffan men goa varmsmörgåsar i magen, trött och slö så ledig helg är efterlängtat. Jobbade kort dag idag till halv 2, hem och inte städade men hyfsade till de lite iallafall och sen drog vi till lekparken och umgicks med Stephanie och barna en stund. Härligt väder idag men ska man tro på smhi så är det kortvarigt. Såklart de ska regna när man är ledig så! 


En liten bebisuppdatering också, i förmiddags var ja på koll. Skitbra att man kunde ta ledigt så man ändå kunde gå under arbetsdagen, synd ja inte gjort de förrens nu sista kollen innan ja slutar jobba liksom. Allt såg bra ut, fortfarande mitt på linjen. Pratade lite på storlek på mage, hon sa att jag inte alls hade stor mage för min egen storlek, veckan jag är i och det faktum att det är andra barnet så nu kan ju alla som säger -herregud har du inte fått än, oj vad du är stor, eller allra helst det är inte 15 barn där (eller 2 då) såååå stor som du är!! -hålla tyst! Jag är tjock jo de har ja inte missat, och ja är gravid med mage men inte onormal för de. Tack! :) 

Ny vecka idag.. Appen säger att bebisen är ca 38 cm och väger ca 1.5 kg och växer mycket nu.. Att för mammans del så frestar extra vikten på ryggen, att lungorna tar 20% mer syre så man blir extra anfådd (jotack!) Och så är de vanligt att illamående kommer tillbaka, viktigt att äta mellanmål osv. Till pappan säger appen att det är dags att boka in sig på förlossningsförberedande kurs. De tror ja vi klarar oss utan :)  

Bebis är iallafall en livlig en,  full fart -box och spark. Igår kände jag av att bebisen hicka första gången också. Börjar bli så nyfiken på vad det är! Och vem? Blir det ett barn som liknar sin bror eller sin brors raka motsats?! Får den det underbara blonda håret med lockar också?

Passade förresten på att visa ett födelsemärke/pigmentsfläck eller va ja nu fått på ryggen för trodde de säkert va nåt hormonellt som man fick när man är gravid och ville höra henne säga att såna fläckar får man som gravid men barnmorskan ville att läkaren skulle kolla så blir iväg dit på torsdag. Känns lite löjligt men lika bra att kolla upp eftersom hon tyckte de skulle kollas.

Såhär ser räknaren ut idag, det går framåt! 


Nu ska ja avrunda här, zappa på tv och se om de finns nåt sevärt annars får det bli ännu en tidig kväll.. Är ju faktiskt väldigt gott att sova så. 😃

Onsdag


Igår jobbade jag bara till halv 2, fort hem och bytte om, hämtade wilde och sen åkte vi mot Slottsbron och Sandra&william. En trevlig eftermiddag, wilde och william både lekte och kollade film och jag och Sandra kunde bara sitta och tjata. Så sällan vi gör de så guld värt! Blev där drygt 3 timmar sen var det dessvärre dags att åka hemöver för wilde behövde i säng, är det mitt i veckan och inte ledigt så behövs sömn så man orkar med tidiga mornar och dagis. Wilde var mycket nöjd som hade fått en massa coola kläder (och skor&ytterkläder) efter william med hem, döskallar och pirater i massor. Vet inte hur ja någonsin ska kunna ge igen för allt fint Wilde får efter william men får på nåt sätt försöka. :) Även en fin 16" cykel som william växt ur följde med hem, bara skruva fast en skärm och stödhjulen så är det bara ut och åka sen. 👍

Tack för både grejer och trevlig eftermiddag, måste göras om snart! Blir iallafall lättare snart när jag är ledig på heltid. :) 

Busongar! 😂 Att bara se helt vanlig ut på bild gick inte alls de!  


Idag har ja jobbat 7-16, åh jag är bara så trött och sleten idag. Ont i magen, ont i höfter och rumpa. Känner mej som en lungsjuk sjöko så fort jag ska göra nåt minsta ansträngande. Huset ser ut men de har ja inte orkat med alls, men tvättberget och all ren tvätt som behövdes tas omhand har fått sej en omgång iallafall bättre än inget och bra gjort trots noll motivation och ork. Längtar tills helgen när vi är lediga igen allihopa, har inga planer i dagsläget. Bara va lediga!   

Imorse var de drygt att komma ur sängen när det ser ut såhär. 
Fina älskade lilla unge som kom smygandes imorse med katten under armen för att sova hos oss. ♥

Ikväll blir det tidigt i säng ska bara vänta på den sista maskinen ska bli klar. Tråkigt på tv ikväll då kan man lila gärna sova. 💤💤💤


Måndag


Jobb till 4 sen var det dags för öppet hus på Wildes dagis..Förväntansfull kille som hade sett framemot detta hela dagen, han gick verkligen all in på att visa upp dagis. Detta är 1 grässtrå, detta är sanden , detta är 1 träd.... här är flera träd! 😂😂😂 

Förövrigt en ganska händelselös dag, trött och slö. Konstigt när man varit långledig ? Wilde stentrött med, måste ha vart slitsamt och ha en bra och ledig helg. Nu väntar en kväll framför tvn, stör mej dock på att Revenge är så sent! Har inte orkat kolla på de sen de börja igen.. Tantvarning men kvällar efter 22 är inte min grej. 

Imorn är det jobb igen sen åker vi till Sandra&william. Dä ser vi framemot. :) 

På dagis 

RSS 2.0