v 37

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).

 
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Du

Dina mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill. 

Ladda med kolhydrater

Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa sig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd.


Jag förstår inte poängen med att vila nu, gör det verkligen någon verkan sen? Visst ta det lugnare och allt sådär, men vila inför januari? Nån som har en bra förklaring?

Annars är allt sej likt hos mej, halsbrännan är lika jobbig som vanligt, ont har jag, förvärkar, benen&magen kliar. Men annars är det fin fint, tjock som aldrig förr och längtar ihjäl mej efter januari.

Har börjat packa väskan lite så smått också, bebiskläder och så är packat. Dessutom packat till Wilma så hon har mat och godis så hon klarar sej. Fixat med hundvakt, bara fixa med hämtning/lämning för hon ska vara hos  mormor och Lars men vi lär inte åka till Åmål med henne när det är dags. Ska kolla med Pappa&Ingela imorn om dom kan tänka sej att ta hand om katterna. Lika bra att vara ute i god tid :)
Kommentera

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0