Ny vecka, 28! 90 dagar kvar :)

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 12 okt 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Idag har vi fått nys om att ännu en vän till krypet är på gång. Min barndomsvän Emelie och hennes Micke som ska ha liten. Gud vad roligt! Vi har varit vänner sen hon föddes  och våra föräldrar bästa vänner, bott grannar och våra syskon är födda med 23 dagars mellanrum. När vi va små sa vi alltid att vi skulle bo på samma gata och vi skulle ha jämnåriga barn och allt skulle vara som det var för oss. Okej nu blir det inte samma gata och det där men det blir jämnåriga barn! :)

Bjuder inte på någon ny bild just nu, men kanske tar en senare och lägger i efterhand!

Kommentera
Postat av: Jessica

Jo bebisen kan vända sig igen, men troligen så är det lite för trångt för den nu att röra sig helt fritt. För dig som är förstföderask så kommer (förhoppningsvis) barnets huvud att "fixera" sig nere i bäckenbenet, när det väl har gjort det så tar det sig ingenstanns, men BM förklara för mig idag att barnen inte brukar "fixera" huvudet om man föder för andra gången. Du kommer nog att få vänta tills runt vecka 35 innan den har vänt sig. Det var därför jag blev så snopen att han/hon redan är klar inne i magen på mig :)

Angående åkpåsen, färgen spelar la ingen roll, värre om den skulle vara knallrosa eller babyblå faktiskt. Vet du vad den kosta?

2010-10-12 @ 13:30:06
URL: http://aaceton.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0