Torsdagsmys och helg planer

Igår hade vi en riktig myskväll <3, tills jag somnade vill säga. Men vi började i tid :) Gjorde nachos och kollade på Beck- I stormens öga. Tände ljus på dom nya hyllorna och det var lite halvmörkt, underbart :) Lite choklad och chips på det med. Trodde nästan det var fredag men fredag är ju idag det och det ska bli jobbkväll. Och när jag slutar ikväll ska jag och Sandra till Harrys och äta. Fläskfile grillspett med vitlöks sås ska det stå på min beställning. Ska bli så gott! Hoppas dom har öppet som vanligt bara för minsann var dom inte lätta att få tag i men får försöka sen igen och kolla för säkerhets skull. Men tycker dom borde ha det! Alla vill ju inte på torgfesten så.

Imorn jobbas det också men sen är jag ledig "resten" av helgen. På söndag är det ju tänkt att vi ska till Liseberg men som det ser ut nu vetifan om vi vill åka. Kollat på vädret och det skulle vara 19 grader moln+regn. Inte kul!! Annars får vi väl ta nån annan gång, dom har väl öppet på helgerna i september också tillexempel? För nu i augusti har jag/vi dålig med ledig helg tid. Jag jobbar alla helger utom den veckan som han är i Polen och jobbar så... Ja ja det löser sej allt, det kan hända mycket för gubben i molnen innan söndag också! ;)


Igår hämtade jag ut min nya kamera, gillas skarpt!! Den tar bra bilder, liten och smidig,lätt att förstå sej på, snygg färg osv osv. Ett litet minus får den dock, den hade ju återuppladdningsbart batteri vilket är ett plus men det är ju så att det är ett speciellt batteri så man kan inte kompletterna med vanliga batterier om man inte har möjlighet att ladda. Men jag får väl helt enkelt köpa till ett extra nångång så inget stort minus :))

Rekomenderas!




Förresten vill jag rekomendera en sak till, envirofone.se! Panta dina gamla telefoner. Det fungerar verkligen jättesmidigt. Min färgfyllda lur har jag redan fått betalt för, visserligen bara 200:- men det var skräpkorgen nästa för den annars så det var 200:- mer än ingenting. Ska även panta min flera år gamla Nokia nu, denna utlovades 500:- för men värdet kan ändras när dom får in den men jag chansar och får några kronor för den istället för att den bara ska ligga. Så sätt igång och panta telefoner om du sitter på en bunt hemma :) Vissa telefoner har högre värde än andra också bara så ni vet, min som jag har nu är värd jättedåligt tex men inte för att jag skulle pantat den för nej här pantas bara trasigt.


Idag fyller pappa år, och denna gången hann jag ringa han innan han ringde och berätta för mej att han fyller år :) Grattis till han!




Nu var det frukostdags tror jag bestämt så beger mej mot kylskåpet. Ha en bra dag alla glada!


V.16

Bebis



Massor av plats att plaska omkring

Ditt barn skulle få plats i handflatan. Fötterna är 2 centimeter långa, och huvudets diameter är cirka 3 centimeter.

Han eller hon rynkar pannan, suger på tummen och sväljer vatten. Det sistnämnda kan orsaka hicka, men det är ingenting du känner av än så länge.

Barnets hår växer. Det finns ögonbryn och naglar som man kan se tydligt.

Färglöst, tunt hår som kallas lanugohår börjar nu täcka kroppen. Man tror att syftet med det här håret är att hålla kvar fosterfettet, som bildas under de kommande fyra veckorna. Fosterfett är en oljig substans som skyddar barnets tunna hud. Lanugohåret försvinner inte förrän i slutet av graviditeten.

Just nu är det fantastiskt att vara i magen. Det finns massor av plats att sparka och röra sig på.



Mamma


Den första sparken

Om du väntar ditt andra barn är det möjligt att du känner sparkarna redan. Många kvinnor beskriver känslan som ”gasbubblor” eller som en fladdrande känsla. Du kan ha märkt av det här i flera dagar, men inte förstått vad du kan ha känt.

Oroa dig inte om du inte känner barnet ännu. Fosterrörelser känner man oftast för första gången mellan vecka 16 och vecka 20. En del barn är mer aktiva än andra. De har redan en alldeles egen personlighet.




På jobbet

Tänkte skriva ett par rader till och inte för att det har hänt jättemycket sen sist men men :) Gjorde stan med Sandra innan jag började jobba, rea på affection så där inhandlades en hel drös med Nivea schampoon,balsam och duschcreme. Lika bra att passa på när det är nästan gratis. Sen mest tittade jag bara på allt, förutom på Bergqvist där jag hittade mej ett par gummistövlar. Hehe vuxen poäng eller? Dock mindre roligt att köpa men med hjälp av ett stycke rikspresentkort slutade summan på 99:- och de kan man överleva :) Rosa,grå och vita är dom och jag kan hoppa runt i regnet bäst jag vill utan att bli minsta blöt.

Min stövel, bara lite mer grå&rosa i verkligheten. :) Första gummistövlarna jag har haft sen jag var ähum typ 12 år kanske?


Undrar om dagen har något mer att bjuda på eller om jag ska dra mej uppåt, bädda och lägga mej och läsa. Lutar väl mest åt det för tror inte det är ett skit på tven iaf och så mycket annat finns inte att göra här. Trögt att bädda, brukar göra det tidigt på kvällen så jag ska slippa när det är bedtime men idag glömde jag. Nej det är väl lika bra att ta tag i de. Sov gott alla folk!  


Onsdag

Grått och trist igen, känns bra taskigt nog. Fast jag lovar att jag egentligen tycker om fint väder!!

Igår blev det som sagt en hel dag, uh det kostar att få lön vill jag lova!! Först hämta paket, sen brändes nästan 500:- på djuren, köpte golv 3000:- Check! Aoucht det svider vill jag lova. Självklart fixade jag inte min planerade budget och det kan endast skyllas på golvet! 1000:- mer än jag hade räknat med och då köpte vi inte pappen som tänkt. Ikea tur också det ett par hundra försvann, fast där var det lindrigt och tillåtet!! 3 små vägghyllor a´35:-/st, värmeljuskoppar,värmeljus,batterier och klädrullar. Vi var ju inne på ÖB på vägen med och bunkrade med bra och ha saker och en dyna till hundburen, inga onödigheter där heller. Köpte födelsedags present till pappa, en Baileys coffe och fin fin påse att stoppa den i. Lunchade på Sjöqvisten och JA jag begick ett brott där men vill lova att det aldrig har smakat så gott någonsin och jag lever fortfarande ;) Efter att ha fyllt hela bilen med mat bagav vi oss hemåt, hämtade våran älskade valp och överlämnade chokladen som hon hade bett oss köpa åt sina hundvakter :) Hem och fick iväg och köra brodern som hade fått bensin stopp sen var det grillning på schemat, gottit de! Somnade sen gott på soffan en toffife ask senare, vaknade lagomt tills det var läggdags.


Igår försökte jag mej förresten på att vinna en perfekt födelsdags present till te pappa på Tradera, tror ni jag lyckades? Ånej då! En doftgran hade jag hittat, en BMW doftgran såklart. Fanns tillochmed två. Detta ansåg jag passade perfekt till han som har allt för äntligen kom jag på vad han inte hade. Så den skulle vara perfekt, mer personlig än värdefull samtidigt som den skulle vara bara till han och stoltheten bilen. Men nu ska ni få höra vad världens dyraste doftgranar slutade på, nr1 bjöd jag som sista bud 70:- för utan att vinna. Nr.2 slutade allt som allt på 135:- +frakt. Hugaligen! Men det gör fortfarande ont i mej att jag inte lyckades vinna den perfekta saken men tyvärr inte till vilket pris som helst. Ska hoppa iväg och kolla in om det har dykt upp några nya men dessvärre är tidspressen stor då han fyller på fredag. För vad annars ger man till han som har allt?

Ett par rader om paketet också, det var ju det från Ellos med tjockiströjor och bebiskläder. Startpaket och pyjamaser. Åhhh vill då lova att det var helt underbart söta grejer. :) Sen fick jag födelsedags present också, ett smink kit från Isadora, jättefint nagellack och ögonskugga och ett mindre roligt lipgloss då jag inte använder det. Men man kan ju inte begära att Ellos ska veta vad jag använder för smink eller hur?

Har ett par timmar tillgodo just nu, undrar om jag skulle ta och städa? Se om hyllorna kan tänkas ta sej upp på väggen också :)
Sen ska jag tillbringa natten på jobbet, grinar liiiite över att jag missar film serien på 9an. Har ju vart mitt stadiga det senaste. 







Fullt upp

Idag bär det av till Karlstad och mycket mer ungefär. Ska ÄNTLIGEN hämta ut mitt Ellos paket, det första jag ska göra vill jag lova. Sen jyckebo och inhandla grejer till monstren för nu är precis allt slut, Wilma har ätit upp maten alldeles för 10 minuter sen och katterna har ingen sand kvar. Sen mot karlstad med en avstickare förbi ÖB, i KD sen blir det en tur till stuven och köpa golv+papp sen runt i en massa andra ärenden och roligheter bla en snabbtur till Ikea. Hemma sen får vi väl se om vi hinner till optimera och köpa lister också så vi har allt hemma sen. Just nu håller jag på och eldar, igen.... Pust massa äckliga långben spindlar där nere nu, kommer väl säkert av regnet. Inte för att jag paniskt livrädd för dom men jag gosar gärna inte med dom heller.

Underbart väder igen hörrni folk, jag trodde på allvar att nu är hösten här men imorse när jag kom ut i full mundering höll jag på och smälla av. Puh vad varmt de blev! Men vädret är visst kortvarig lycka för imorn och resten av veckan såg halvkass ut. Jag hoppas på fint på söndag! Liseberg blir liksom inte lika charmigt i regn även om det brukar vara mindre folk. Men vi är inte så beroende av att det ska vara mindre folk då vi mest bara ska åka dit inte dit för att åka som tokar. Det märks det hur det ser ut på söndag, skulle det vara allt för illa så vetifan om jag känner för att åka dit samtidigt som jag verkligen vill...

Nej nu fick jag bege mej ut med valpen igen och sen ner till källaren, frukost var det visst dags för också kände jag.




Rosa+skor säger väl allt?

She´s a girlie girl!
Kolla in våran fina valp med sin nya stövel, den som hon fick av min arbetskamrat :) Dessvärre är ju inte bilderna någon vidare kvalite men var ju tvungen att få henne på bild..


Busar

 



Myser


God dagens

Dagen på jobbet har minst sagt svischat förbi, visst är det härligt när man har tillräckligt mycket att göra för att klockan ska springa iväg? Hade och göra till klockan var prick och precis 2. Sen fick jag sätta mej i bilen och åka och hämta hem finaste valpen, tror minsann jag hade varit lite saknad men absolut bara lite för minsann uppskattar hon mer att bli bortlämnad än hem hämtad. Kom hem och dolade lite, hade en timmes catch up med Therese över telefon och sen slängde sej jag och valpen oss i varsin soffa för en välbehövlig power nap alá 30 min även Sally joinade och myste. Nu är jag nyvaken med nya krafter men tveksamt om jag använder dom till något. Tror på soffan,gul dricka,chips,Oth och min nya bok jag. Kanske tända lite ljus och mysa till det. Låter helt okej måste jag tycka. Nachos skulle ju ha passat kvällen i ära med men tveksamt om det blir nåt med det då vi inte har nånting hemma.

Imorn är det jobb dag igen eller rättare sagt jobbkväll sen en ledig dag. Börjar få höst feelings så tror vi bara måste åka till Ikea på tisdag och inhandla massa goda ljus och en så där tavelhylla till väggen som vi kan ha massa mys ljus på. Jag saknar verkligen nånting att ställa ljus på. Just nu kan jag bara få till ljus på 3 små ställen och innan hade jag ljus i hela vardagsrummet. Nu måste iallafall alla hålla med om att det finns en bra sak med sånt här ruskigt väder och det är tända ljus? Eller hur?


Nej nu ska jag göra slag i saken av min plan och lämna datorn till förmån för boken. Hoppas alla har en mysigt söndag :)







Lördag kväll

Sitter i halvmörkret på jobbet med datorn i knäet och lyssnar på allt väsen utanför. Funderar på om det snart ska få bli sängen, har ju inte fått mej nån powernap idag så är alldeles tok trött. Men samtidigt har jag ingen lust att gå och sova. Nej jag blir nog sittandes här en liten stund till iallafall. När jag kom till jobbet idag stog det en rosa mjukisklack stövel på stolen i vårat förråd, detta visade sej vara en present till Wilma från hon jag har jobbat med ikväll. Hur gulligt är inte det? Hoppas Wilma kommer gilla sin nya leksak :) Den borde vara roligare att tugga på än både oss och prydnadskuddar.

Igår skulle vi ju få in våran varmvatten bredare, någonstans i min enfald hade jag fått för mej att det var lätt gjort och vi skulle ha varmvatten när än vi behövde men ack så jag bedrog mej! Men på måndag kanske :) Tur att det inte är jag som ska fixa nåt sånt, uhu skulle aldrig ha tålamod att greja med nåt som tar sån tid! Tur att det finns dom som har det. Förövrigt igår hade vi myskväll med en liten del av älsklingens familj, hans mamma,syster och systerson. Mats höll till ner i källaren och grejade åt oss medans vi kollade på livakterna på tv och senare betsällde hem pizza och gottade oss :) Innan det hade jag syster med vän hemma, fixade in bilder till framkallning så nu ska nog mormor bli glad. Tog oss även en tur till Interstil för att spana efter saker till Mickis lägenhet, jag hittade den perfekta garderoben till vårat nästa sovrum så nu hmmpf ska vi/jag? bara trolla fram 3000:- till en ny garderob tillsammans med allt annat. Hur det nu ska gå till, vi ska ha ett datarum färdigfixat, nytt sovrum, möbler till barnrum plus allt annat som vagn m.m som liten vill ha. Barrummet ska göras klart, hallen enligt min önskan för jag vet att allt kommer stå still i och efter januari. Dessutom ska det bli en Ullareds resa i oktober men den har jag redan börjat spara till så den blir av i vilket fall. Och när jag läser vad jag skriver så inser jag att ny garderob har typ prio 20, men jag iallafall hittat den perfekta!

Denna månaden/lönen ska vi fixa klart barrummet, alltså ska golv inhandlas och alla lister som behövs. Har även tänkt att vi ska kunna köpa papp och sånt så vi kan göra allt grundarbete klart till datarummet och sen får vi ta resten som det kommer. Färg och så har vi så kan måla det som behövs. Men så ska vi också bege oss iväg på våran lisebergs trip. Hugaligen det blir allt en del, men om vi prioriterar fixar det nog sej. :) Får se det från den ljusa sidan istället. Jag har tex ingen bil som krånglar och kostar massa pengar,dom "dyra" rummen i huset är klara, och hinner vi inte allt kommer inte jorden att gå under. Men som en slutkläm kan jag ju konstatera att det minsann inte är lika sprätt lätt att renovera efter det att vi fick börja ta ur egen ficka.


Nehej nej nog tjatat tror jag, känns inte som mina planer är världens mest intressanta återkommer mest till samma tjat hela tiden. Vi tar lite saker att se fram emot istället även om jag också ser fram emot att allt ska bli klart.

*Tisdag, ledig och efterlängtad lön!!! :)
*Söndag, Liseberg! Ännu mera efterlängtat.
*Den 16 augusti för då minsann är det dags för tjyvkik nr 2 på krypet :)
*1-3 september, facklig utbildning
*4 september och 12 dagar framåt SEMESTER!


Men tillägger väl återigen att jag inte vill att sommaren och mitt vik ska ta slut, vill inte vill inte vill inte! Men jag hoppas på bra placering och ljus framtid  och får jag inte det får jag väl hoppas på havandeskaps peng 2 månader innan bf. Thats it! Nu ska jag kila vidare och snart sängen för minsann gick klockan fort när jag väl började att skriva här.








Today is the day

Idag är det kallt, typ höst eller nåt? Minst sagt slutet av augusti iallafall. Tråkigt! Och som vanligt är jag ledig tillsammans med det dåliga vädret. Jag har verkligen inte ens lyckats med bedriften att bada än i sommar? Iallafall inte badat hela mej men i vattnet har jag vart iaf. Jaja så kan det vara, får faktiskt vara glad för det som har varit också. :) Och som kanske kommer? På min semester tror jag på toppen väder, inte för att ja inbildar mej att det skulle vara bad väder då men varmt höst väder :)

Planen för idag då? Inte något bad som tänkt iallafall för vädret felar. Men syster ska komma hit lite senare, vi ska skicka in bilder från hennes student och bal till framkallning. Sen så ska vi få in varmvatten bredaren, underbart!!! Hoppas inget krånglar bara.. Blir det bra ska det firas med en dusch, oj haha illa det lät!!! Låter som jag aldrig duschar annars..

Igår nere hos mamma gjordes många "fynd" på vinden, en och en halv kasse barnkläder, min gamla vagga, 2 täcken ett tjej och ett kille och en gå stol :) Ska ta och stoppa kläderna i tvättmaskin en sväng och se om dom slutar lukta vind bara. Dom har ju ändå befunnit sej där några år. Men ska nog inte vara nåt problem :) Har ju andra här som kommer från vinden och det var inga problem med dom.

Nej nu ska jag rasta diskmaskinen en sväng och nog kanske ta en omgång med tvättmaskinen, lika bra att passa på när jag har tid.



Wilma har haft en lek dag

Just nu ligger hon utslagen på golvet här och med utslagen så menar jag verkligen utslagen!!! Först när vi anlände till modern fick hon leka med steroid humlan ful frans och jäklar så dom busa! Men först var hon fjant rädd för han. Näste hund på tur var monsterhunden och hör och häpna var hon INTE rädd för han. Nej för han är ju bara ungefär 100ggr så stor som henne. Hmm konstig den dära valpen. Senare knallade hon in hos mamma och hälsade på monsterhunden masarin genom grinden också. Inte illa! Är ju en stor fördel om hon gillar mammas hundar liksom.
Sen bar det av hemåt och det var dags för valpens lunch innan vi begav oss vidare för en play dejt med Casper, släppte dom lösa vid annelunds skolan och hej å hå vad det kan gå undan! Men märktes att dom inte var fullt så alerta som dom brukar vara och det gjorde nog värmen sitt till. Men nu har hon lekt så det räcker och bli över för idag, gott de för lilla hon.









Såna här fanns det i Åmål också, finns det nåt mer bedårande än kattungar?


Bad hair day

Torsdag och jag är ledig, trodde för en kort sekund igår att det inte fanns en chans att jag skulle få behålla den ledig men det fick jag. Puh tur! För minsann är våra gemensamma lediga dagar här i hemmet väldigt få. 6 stycken på 4½ vecka för att vara exakt. 

Igår blev jag nästan lite nöjd med mej själv, var ensam hemma igår kväll och tyckte att  det var piss tråkigt. Satt och spanade runt och tänkte nästan shoppa loss på HM bara för att liksom. Bara för att jag var ensam och hade tråkigt men istället för att trycka Godkänn köp valde jag Avryt köp. För första gången i  mitt liv var nog det!! Ibland kan jag.. Men en annan dag låter jag nog inte bli..


Idag är vädret dåligt, vilket man ju bara kunde förvänta sej för jag har nästan aldrig fint väder när jag är ledig. Antingen är det ostadigt eller dåligt. Men idag gör det inte jätte mycket,ska åka ner till Åmål sen och gå igenom vinden hemma hos mamma. Och senare kanske Mickis kommer hit en sväng och sen har Wilma bett om en playdejt med sin bästa kompis så det hoppas jag vi ska få till idag :)


Ska förklara rubriken lite också, tidigt tidigt imorse när det regnade som allra mest var det ett litet odjur som skulle ha sej morgon rastningen så var ju bara att bege sej ut det. När vi kom tillbaka in igen vart jag pissblöt i håret men bestämde mej för att ignorera det till förmån för lite mera sömn så gissa my look today? Tror inte att det finns en chans att jag kommer kunna få ordning på det.

Nej om jag skulle ta och börja nånstans så jag kommer iväg, kan vara en ide :)




Kolla denna förresten som jag hittade på blocket igår, jag undrar vart världen är på väg!!! Haha tänk dej synen att jag kommer dragandes med Wilma i en sån här?


V.15

Barnet:


Ögonbrynen börjar avteckna sig

Titta på ansiktet. Ögonen fortsätter att röra sig mot ansiktets framsida, men de är inte på plats än. Ögonbrynen börjar synas nu. Om ditt barn ska bli mörkhårigt börjar det producera mörka pigment. Mot slutet av veckan kan ditt barn knyta näven.

Lillhjärnan (som är en del av hjärnan) och ryggmärgen har nu bildats.

Huden är fortfarande så tunn att man kan se blodkärlen genom den.

Mamman:

Jag har ingenting att sätta på mig

För första gången i ditt liv kan du ärligen säga: "Jag har ingenting att sätta på mig!" Din midja finns helt enkelt inte där längre! Nu har du en bula under naveln.

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet med 20 procent för att klara den ökade blodmängden och för att ditt barn ska få syre ordentligt. Det kan ibland ge hjärtklappning. Det är ingenting att oroa sig för.


Farligt farligt!!!

Hösten är farlig, helt plötsligt dyker det upp massa nya kläder och ny heminredning som bönar och ber om att man ska klicka hem dom. Egentligen borde det inte skickas ut några kataloger eller mejl till mej just nu!! Igår råkade jag få nys om HMs höstsortiment var på ingående men oj vad mycket fint det fanns. Och så mycket sött till den lille oj oj oj. Och så många fina sängkläder.... Bjuder på en tjuvkik av min önskelista här:



Så nu vet ni vad jag vill ha! :)


Onsdag idag, ska som tidigare nämnt jobba kvällen och sen blir det 2 lediga dagar. På fredag kanske vi får våran varmvatten beredare insatt/installerad eller vad man nu säger. Kan ni fatta vad underbart?? Kunna duscha precis när man vill utan att förbreda ett par timmar innan. På tal om det får jag inte glömma att bege mej en trappa ner när jag har skrivt klart. Hugaligen till alla äckliga djur. Fast nu är det städat och fint där nere så dom kanske håller sej på avstånd. 
 

Igår hände det grejer i barrummet medans jag var på jobbet, när jag åkte var en och halv vägg målad och när jag kom hem var alla väggar målade och tapeterna uppe. Gött :) Tapeterna är hur snygga som helst vill jag lova men tänker inte ta några bilder förrens det är helt klart och jag har fått mej min nästa kamera. Måste köpa gradiner dit in också, får nog bli några tunna beiga eller vita då rummet är väldigt mörkt med sina 3 svarta väggar. Det som är kvar där nu är att pyssla ihop golvet, svart/vit rutigt där med. Sätta tak och golvlister, och lister runt fönster och altan dörr sen klart! Sen får vi bege oss till nästa rum, vilket skulle behöva bli datarummet typ, så vi kan få ordning på alla papper och dylikt. Bara få ett ordentligt rum där allt sånt hör hemma.

Nejhopp dags att ta omgång 2 med valpen, rond ett i källaren och få i mej lite frukost. Hoppas alla får en bra dag! :)


På gång

Nu händer det grejer i barrummet! :) Igår målade jag ena väggen gång nr 1 och idag ska jag måla andra gången. Se om det finns nån mer vägg klar att börja kleta på så kanske jag målar mer om jag hinner. Åhh vill fortsätta runt i hela huset nu!! Som vanligt haha. Tror det kommer bli den randiga i hallen uppe förresten sen också och jag minsann har redan hittat dom perfekta mattorna. I jotex höstkatalog då som jag drömde mej bort några timmar i igår. I samma katalog har jag även hittat den perfekta hall gardinen inför hösten och hylla till badrummet så  duschcremer mm slipper flyta runt på golvet.Och så vill jag ha nya gardiner till sovrummet men dom har ett jobbigt kriterie att uppfylla,dom måste passa i både nuvarande och evevntuellt nästa sovrummet. Nästa sovrummet vet vi inte hur det ser ut? haha..
 Men så kom vi till ekonomin igen och frågar mej återigen hur detta ska gå till? Ja ja vi får se på det! :)

Fick ett råd om kameran också, och det nappar jag på så nu vet jag vilken kamera. Men med den samma grubbleriet som ovan. Men jag vet vilken, ett steg på vägen!


Igår strax innan 21 knackade det på dörren och utanför står brorsan, med sej har han en disktrasa med en Wilma liknande hund på. Hur gulligt är inte det då? Han hade tatt sej en tur från Åmål på mopeden :)


Klockan 2 idag bär det av till jobbet för ett kvällspass och samma sak imorn igen sen ledig två dagar. Greja hemma och ta en tur till Åmål står på schemat då. Gå igenom vinden hemma hos mamma och se vad vi kan hitta. :) Helgen blir det jobb, natten mellan lördag och söndag.


Nej såg den gula i bilen i ögon vrån så nu får jag ta en tur och se om jag har fått nåt kul. Hej å er!




Tapet valet och kamera valet :)


Tjyvat bilder

Av fotografen som tog bilder på Jokers.




Beslutsångest deluxe

Okej ny kamera ska jag ha, det är det ingen tvekan om. Men ska jag köpa den nu eller ska jag vänta? Känner att det är så himla mycket nu med allt annat men kommer ju inte bli bättre. Dessutom så använder jag kameran flitigt, visst håller jag mej ute funkar mobilkameran men så fort det blir mörkt/dunkelt så fungerar den inte. Heller inte på rörelser då blir det bara virrvarr av allt. Hmm för en gångs skull har jag shopping beslutsångest? Hjälp? Ge mej råd!!! Tänker dock inte köpa mej någon dyr, har spanat på 2 olika samsung från halens. Samma pris men den rosa har lite mindre megapixel men laddningsbart batteri. Den röda högre megapixel men inget laddningsbart batteri dock får man med en kameraväska...Men dock vet jag inte hur stor skillnad megapixeln gör egentligen? Den jag har/hade är på 7,2 megapixel och den rosa med lägst har 10,2. Svårt beslut det enda jag vet är att jag ska ha en samsung då jag trivs väldigt bra med det märket så varför byta.. Kanke ska gå efter färgen, isåfall vinner den rosa!! ;)
Helst av allt skulle jag se att jag fick mej en systemkamera men det lär få vänta, typ länge.....



Söndag med allt som hör till

Sitter och änsålänge njuter av min sista lediga helg på några veckor. Konstaterat att jag nu är på väg mot 3 intensiva veckor med jobb och jobb 4 helger på raken. Helt okej för min del, helgen som kommer nu kvittar liksom, helgen innan lön och jag är fattig. Sen är det helgen efter det då jag bara jobbar halv helg och på söndagen åker vi till liseberg och bara myser vi två. <3 Faktiskt så är det som det ser ut mina sista helger på Nytorget detta, skrämmer mej att tiden går så fort och jag inte vet vad som händer med mej till hösten.


Nu till nutiden till idag närmare bestämt. Har inte jättestora planer för dagen förutom att det måste inhandlas lite mat, gräsmattan ska klippas klart och vi ska pilla lite inne i barrummet. Jag tänker anmäla mej som frivillig till gräsmattan och hoppas på att få lite mera sol på mej. Sen ska vi se om inte idag kan vara dagen vi satte upp våran hatthylla och fönsterbräda? Jag väntar ivrigt på den dagen samtidigt som nej jag tänker inte göra det själv. Kan jag inte sätta upp saker och ting med skruvmejsel sätter jag inte upp nåt.


Förresten igår började min kamera att krångla rejält, fy fan vad less jag blir! Visst har den varit som den har varit det senaste men den har iallafall fungerat ganska okej. Igår var det typ tredje gången gillt varje gång jag skulle ta bild. Satte på kameran, suddig bild, pip pip avstängd. Plockade ut batterierna,i batterierna, satte på, suddig bild, pip pip avstängd och så höll det på. Tills man hade gjort proceduren cirka 3-4 ggr då gick det ta bild och sen samma sak igen nästa gång man satte på den. Och tog jag inte i och ur batterierna gick det inte alls då var det pip pip med en gång.. Skit säger jag! Undar om jag/vi inte har tillräckligt med utgifter som det är med allt nu det närmaste? För faktiskt en kamera måste jag ha en ny.

Nej ja nej, det var väl så här rolig jag var idag..




Kotten under trappan, visst är den söt?


Godis

Här kommer ett tips på en bra sida för oss godis grisar, gratisgodis! Bli medlem idag och börja samla godis. Jag har varit med ett tag nu och kan intyga att det fungerar, en omgång har jag fått hem och har precis samlat ihop till omgång nr 2.

http://www.gratisgodis.se/?r=238805




Grebbestad

Strax efter 7 igår morse kom pappa och plockade upp oss. Först förbi mormor i Åmål och lämna av Wilma sen vidare mot grebbestad. När vi kom till tanumshede började det spöregna men tro det eller ej 8km senare hade det gett sej och det var iaf uppehåll när vi kom fram. Började dagen med frukostbuffe på det där mysiga bageriet. Helt underbart gott och jag lyckades trycka i mej 3 smörgåsar och ett halvt glass wienderbröd innan det tog stopp. Man måste ju passa på liksom. ;) Sen åkte vi mot tanumstrand och sportshoppen och för första gången i mitt liv handla jag inte!! okej det berodde på ekonomin men ändå. Bara herrarna som handlade faktiskt medans damerna tittade på. Sen gick vi runt/åkte vi runt. Bryggorna,affärer,havstenssund m.m. Jag var bortskämd en sväng för hittade en tröja jag ville ha så då....pappaaaa.. Och jag fick den, en as snygg lång vit hood med hög hals och ros tryck. Love it! NU är hösten välkommen. Kaffepaus på ytterligare ett fik innan det blev minigolf. Kvalade in på en hedersvärd 3e plats jag men kul hade vi för just här råkade vädret till och vara snäppet bättre så solen lyste, det gjorde den även under en av bryggpromenaderna. Nästa anhalt var grebys och den absolut dyraste lunchen någonsin i hela mitt liv. Dags priset på räktallriken var över 300:- så ni kan ju gissa vad det hela slutade på. Jag har riktigt dåligt samvete för att vi ens blev bjudna på det men det var gott och mysigt och det var för den delen bara jag av oss två som åt tallriken och vi två var billigast i maten i slutändan så. :) Samtidigt som vi satt och åt började det spela och smälla och då var det visst GT karnevalen som anlände på en husbåt och parkerade precis framför Grebys så var en liten sväng med underhållning där. :)
Efter maten var dte dags att rulla hemöver, det var inte varmt längre utan kallt och rått och iallafall jag var så trött så jag slocknade i bilen.
En riktigt toppen dag var det allt som allt, mysigt och massa gott att äta. Pappa är bäst :)













Altanen


Altanen när vi köpte huset



Altanen drygt en månad senare..



Så här tomt blev det sen..


Och nu, håll i er!!! Altanen idag :)





Min ängla trumpet är på plats och nyplanterad i stor krukan!

 


Ändrade planer och andra trevligheter

Idag är bara en sådär alldeles lysande dag. Började med ett arbetspass 8-15, vilket är lite halv lyxigt med tanke på att jag brukar gå till 16 annars :) Hem och inväntade hjärtat, åkte på en tur som började på Optimera och där minsann hittade vi gräsklipparen! Så bye bye ängen! Efter gräsklippar inköpet blev det en tur till pomonadalen där vi handlade en ny kruka,blommor tlll den och en spalje. Allt detta för presentkortet vi fick av hon på banken när vi köpte huset :) Sen hem och kolla in altanen som är så nästan klar den bara kan bli. Bara lite färg kvar! 
Sen var jag tvungen att inse att jag var seg och ute i sista sekund!!! Så på med nya fräscha kläder och lite smink och sen bege mej hem till Therese och vidare därifrån för födelsedagsmat alá tuppen :) Det var riktigt gott och mysigt.

Hemma igen sen efter ett par timmar, tog över gräsklippandet och gjorde några varv. Planterade om min ängla-trumpet, satte dom nya blommorna i krukan, fotat lite och nu sitter jag här!!! Puh... Just de möblerna är på plats på altan med. Nu ska dom "bara" få sej en omgång vit färg med. Blev förresten biten av en sådär broms/klägg/mördarfluga eller vad det nu är. På ena bröstet av alla jävla ställen!! Den flög ner i urringningen och bet alldeles innanför linnets kant den jäveln så nu får jag väl ett märke stort som en snusdosa där. SKIT flyg äckel, det värsta som finns!! Ska ju reagera så onödigt mycket på dom med. Kolla bara på bilden här, det är det ena av två bett jag fick härom dagen vid sidan av vaden, det andra satt nedanför knäet. Snyggt eller? Det är ju inte direkt diskret..




Nu till rubriken, eller början av den! Trevligheterna óch annat är ju redan avhandlade. Jo förmiddags plingade telefonen och det var pappa som hade ändrat sej om morgondagen så imorn morgon bär det av till Grebbestad. Härligt!! :) Äta på bageriet, käka färska räkor på grebys, promenera på bryggorna och med all säkerhet besöka sportshoppen. Dock tråkigt att vara fattig där men jag spar ju pengar iallafall även om min garderob krymper för varje dag. Men hursomhelst, skitsamma om jag inte har råd med sportshoppen, vi ska åka till kusten det räcker långt för mej!! Wilma ska få vara hos mormor hon så även valpen kommer att gilla morgondagen. Nej nu ska jag avrunda och slå på dumburken en stund innan det blir sängen.







Gratisbio

Nu kommer en uppmaning igen, det var ju länge sedan sist! Vill att alla ni som läser här ska ta och bli med i gratisbio. Jag har testat många olika såna här gratis grejer/sidor och denna är helt klart bäst! Det finns många sätt att samla poäng, allt från gratis sätt såsom att besöka hemsidor,tävla,blogga och vara aktiv på sidan till sånt som kostar lite tex att ta prenumenationer (tips: finns jätte många bra), och sen min favorit: Shoppa och få återbäring i form av presentkort som du sedan shoppar ännu mera för ;) Exempel på www shopping som finns med är: Nelly,Ellos,Dunken,Halens,Netonnet,Jula,Adlibris,Babyshop,Bluebox och många många fler!! Ja säkert flera hundra allt som allt.

Sen är det inte bara presentkort man kan få utan också biobiljetter och tillhörande meny biljetter, eller så väljer man en tidinings prenumention.
Presentkorten sen går att använda i många olika affärer, allt från mat till kläder. Antingen får du rikspresentkort eller presentkort som gäller i just den butiken du har valt.


Så här blir ni medlemmar:
Följ länken ------->http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864
Eller besök hemsidan och ange mesandra som värvare.
Medlemskapet är gratis och dessutom får du 75 poäng i värvnings bonus av mej och vid 200p har du möjlighet att beställa ditt första presentkort.






Regnar

Ja visst gör de? Och just idag, ja bara idag faktiskt så gillar jag läget! Tillbringat dagen inne på jobbet, hem och iväg med Wilma till vetrinären för vaccin och nu är jag hemma med planen - tvätta,elda,städa.

Besöket hos vetrinären gick bra, hon fick sitt 3-månaders vaccin och nu ska hon inte ha nåt försen hon blir 1 år. Hos vetrinären fick hon också en goodiebag innehållande fin fin mat,ett mat mått,ett info häfte som verkade bra, dvd film och rabattkuponger. Hmm undrar hur ofta hon kommer kolla på filmen? ;)
Vetrinären tyckte hon var social men hon reagerade ju på en hund som fanns där när vi kom. Rädd då! Vetrinären påpekade att det beror på att ägaren drar bort hunden/lär hunden att andra hundar är farliga. Jo men tjena! Enda gången jag "drar bort" henne från nåt är när hon försöker att äta upp katterna eller blir för hoppig på folk. Men aldrig från andra hundar då vi för den delen knappt har träffat andra hundar. Nej jag tror att det är nåt gammalt eller så är hon bara fjantig/valpig och jag känner mej inte det minsta skyldig. Dock måste vi leta upp hundar och hälsa på :)


Meen nu verkar det ju som  solen kommer igen, attans! Men likväl måste jag göra inne grejer idag. Men med min nya dammsugare kommer städningen av köket&vardagsrummet gå som en dans bara jag sätter igång. Sen ska det också lagas till en nachogratäng och jag kolla in andra delen av veckans Unni lindell baserade film på 9an. Imorn är det jobb igen och på kvällen blir det tuppen besök med Therese. Helgens plan heter renovera barrum och hoppas på lite fiiiint väder iallafall så kanske vi kan grilla och inviga nya altan? För minsann tror jag den blir klar imorn :) Och superfin blir den! Helt vit också vilket är perfekt ifall vi ändå ska måla om dom blå/svarta kanterna på huset nästa år.

Förresten är jag irriterad på Nelly.se, mina nya fina sandaler var två vänster och fanns inga par kvar i min storlek! Surt, men jag hittade ett par andra jag tog istället så får väl vara ganska nöjd ändå. Kunde ju ha blivit helt utan och det har ju varit illa. ;)



Idag är vårat kryp 14v <3 Tiden går fort tycker jag redan nu, hur fort ska det inte gå sen??


Inspiration

Jag har massa planer just nu! Om huset och renoverandet. Vårat sovrum ska bli barnrummet, blå rummet ska bli vårat sovrum och det lila ska bli datarum. Helt annat än vad som var tänkt tidigare. Men ett rum i taget säger han som är klok medans jag redan har ett nytt sovrum ;) Så barrummet nu, sen hmm datarummet tror jag, hallen och sen sovrummet kanske? Bara vi är klara innan januari är jag nöjd :)

Har förresten på tal om ett rum i taget spanat in tapeterna till hallen,från Rusta. Nån av dessa två vill jag att det blir.

Den första är helt klart min favorit medans den andra är mer "lätt" och stilren.


Upp och ner

Idag är ingen bra dag, har mått illa, haft ont i magen och ont i huvudet hela dagen. Med en inne temp på jobbet som var nästan 26 grader med helt stillastående dålig luft har inte gjort att jag har mått nåt alls bättre men efter en sovstund när jag kom hem var iallafall det värsta av huvudvärken borta. Önskar bara magen kunde försvinna med, det är som förr i tiden igen och har hängt i sen igår morse och har tillhörande illamående. Kan inte förstå hur jag kunde gå så här varje dag förut? Nu är det pest och pina, men antar att jag hade vanan då det har jag inte nu.. Bläh!


Verkar inte som det blir någon kusten trip med pappa&ingela till helgen heller han trodde inte han skulle hinna allt han behöver fixa hemma. Jag grinar verkligen!!Har sett framemot den här helgen i flera veckor nu och så bara blir det inget. Igår var jag verkligen jätte depp efter det. Det är så tråkigt att gå och längta efter nåt och så blir det inget. Men får se om vi kan åka själva efter vi har fått pengar istället, dock vet jag inte om vi har råd då det är så mycket annat + att vi ska till liseberg men för säkerhets skull har jag bytt en tur så jag har en dag det skulle kunna åkas på om det går ihop.
Kan detta bli första sommaren på jag vad inte hur många år som jag inte kommer att åka dit?



Nu sitter jag och väntar på att hjärtat ska komma hem med pizza&gul dricka. :) Himmelsk att slippa laga mat idag! Och det ska bli riktigt gott med pizza.





Världens charmigaste unge fyller 2 år idag också, lilla kakmonstret! Skulle ha varit på kalas men får gratta han en annan dag jag när det är bättre. Grattis igen :)





Hade en en del annat att töla om också men tar det en annan gång, nu ska jag ta och spana in min heroma och se om det har blivit rätt efter allt krångel som har vart med det,tider och folk. Jag vill ju att min lön ska stämma! Ja vem vill inte det för den delen?

Söndag

Har suttit hela morgonen och väntat på att solen ska komma till mitt place men verkar som jag har väntat i onödan då den har gått och gömt sej nu. Hmmpf  inte vad jag hade tänkt mej men sen när har man kunnat styra över vädret? Jag tror jag ska bli vädergud i mitt nästa liv, sol på dagarna, regn vissa nätter, lagom värme, snälla åskoväder, lagomt med snö, tidiga vårar och varma höstar. Vad tros om det?


Väntar fortfarande på att hjärtat ska komma hem, hade fått för mej att han skulle ha kommit inatt men det blev visst idag. En liten incident med bilen hade det blivit också, huven hade flugit upp när dom körde förut. Men det hade som tur var gått bra! Bara huven som hade fått sej en liten knäck, men vad är lite plåt mot vad som kunde ha hänt? Är extra orolig så fort det är västerås resor efter det att chauffören somna för 2 år sen. Nej jag har bestämt att det är farligt med Västerås, även om det denna gången gick bättre med bilen än sist och som sagt inga skador på nån vilket det inte var sist heller. 


Nu ska jag nog sätta på tven och se om den har nåt roligt till mej eftersom jag inte kan sätta mej och sola. Blir bara slappis tror jag för är himla trött idag om jag inte bara ska ta en snabbtur och tvätta hunden vid sjön eftersom det ändå är så himla varmt. Har konstaterat att allt badande,värme och rullande har fått henne att lukta skunk så hon behöver en tvätt. Ja ja vi får sen hur det blir, kan ju alltid hiva in henne i duschen med men det blir så blött överallt när hon skakar sej. Vilka Ilandsproblem!!

Nu väntar en 5 dagars arbetsvecka innan jag har ledig helg igen, efterlängtad ledig helg med kusten turen! <3  Livet är underbart för det mesta just nu.

Snakes

Till min stora lycka vände ju vädret en timme efter jag hade slutat jobba och vid elva bar av till stranden med Jessica. Vi köpte med oss baguetter och godis och for mot Duse och klippbaden, och det roliga började redan på väg dit i form av en orm på stigen och vi fick ta en annan väg. Väl framme var det fika, tjat och sol som gällde. Sen skulle jag försöka masa mej i vattnet men det var attans så kallt så jag gav upp och skulle gå tillbaka till sol platsen när det ringlade fram en lång smal grå/svart orm med gula prickar på huvudet. Snok kom vi fram till efter att ha googlat. Sen skulle jag spana i vattnet och se vart den tog vägen och får syn på en annan mindre orm. Svart och vit med gult i ansikten. Vad kan det ha vart? Misstänkte ev huggorm, men detta var iallafall nog för att vi skulle packa ihop och bege oss. Hugaligen!!! Det verkligen hatar jag med sommaren, krypen,ormarna,fästingarna och flygen. Hemma här förut blev jag biten av nåt litet flugliknande som först gav mej stort vitt hårt märke med röda kanter och nu är det en rödflammig fläck, ungefär 5cm??? Vad kan det ha varit? Var en ny form av bett för min del. Usch på det med för den delen.

Nåt bra har allt dagen fört med sej också, jag har fått färg! Halleluja moment nästan då jag har lyckats med att tillbringa alla soldagar inne på jobbet änsålänge, tillochmed färg på smalbenen. Jag har hittat utan tvekan bästa solplatsen här hemma och den är i barrummet sittandes i dörren. Haha nej det är väl inte helt normalt att sola "inne". Men jag kan sitta i BH utan att nån kan se mej och jag har god översyn över eventuella kryp. Där blir jag sittandes imorn med när/om solen lägger sej på där. Har även hunnit en tur med Wilma idag med, det var varmt åt henne förut så idag uppskattade hon verkligen att bada även om hon behövde hjälp i. Förresten på tal om Wilma behöver jag verkligen träffa vuxna hundar med henne, hon är LIVRÄDD för stora hundar och särsklit om dom skäller. Jag tycker inte att det känns okej för vill inte ha en hund som är rädd för andra hundar. Igår när vi skulle gå upp till jobbet var det en hund som skällde och jag fick bära henne. Samma sak om hon hör/ser hunden som bor bakom oss. Dock fungerar det när hon ser shäfern brevid men det kan ju vara för att den ser hon varje gång hon är ute nästan. Även med Casper fungerar det men han är ju valp precis som hon. Nej vi måste verkligen träffa fler vuxna/stora hundar!




Fjant hunden!! Vad ska det bli av henne när hon blir stor?



Nu ska jag hänga lite tvätt och grejsa lite sen blir det ännu en hemma slappis kväll, jag har bunkrat upp med lite smått och gott. Och nångång inatt kommer hjärtat hem och det längtar jag efter! Jättetomt här hemma ju. Hoppas på likande väder imorn trots den utlovade åskan&regnet. Blir det fint så ska det bli bada imorn, nu får det vara nog med bara bada benen style. Och så klart sola i dörröppningen :)


Walk the line

Har slutat jobba och kommit hem till soffan, har haft Wilma med mej ikväll. Pust... Hon var valpig och vild dom första två timmarna men sen lugna det ner sej och hon sov under soffbordet :) Tror hon gjorde lite smått succe iallafall med sin valp charm. Så kanske får hon följa med nån mer gång :)  Ska in och jobba 2 timamr till morgonen också, helt okej arbetsdag måste jag nog tycka. Blev tillfrågad om hela dagen först men eftersom jag har andra planer så sa jag nej men såg när jag kom till jobbet att Linda bara hade fått vikarie från 10 så jag erbjöd mej att ta 8-10 så hon kan vara helt ledig.


Vid elva imorn är det tänkt att jag och Jessica ska bege oss till stranden för sol&bad, hoppas verkligen vädret ska vara på min sida imorn. Brukar inte vara det när jag är ledig (okej nästan ledig iaf) eller har nåt planerat. Så håll tummarna för sol imorn!!! Har ju tillochmed hundvakt så jag ska slippa tänka på att hon blir ensam.


Längtar tills nästa helg nu!!! Eller lördagen iallafall när vi ska till Grebbestad, ska bli underbart fast att vi bara åker över en dag. Sen har vi bestämt oss för att åka till Liseberg den 1 augusti också, kanske inte jättestor ide för mej att åka dit men va fan. Vi kan gå och mysa där bara, vara i spelhallen och ta gammaldags kort. Åka kållerado och hoppas på fint väder :) Är skönt att hitta på nåt bara och åka bort en sväng. 


Nej nu ska jag återgå till Mr Cash och Walk the line. Riktigt bra film de där!




                                                         I grebbestad för två år sen. 

Fast jag också ju....

Har ju köpt lite saker till mej själv också, två långa härliga tröjor. Och igår råkade jag klicka hem lite från nelly igen, 2 sandaler denna gången och en väska i sailor stuk. Och det var billigt!! Skorna 70:-/paret och väskan 40:-. Fri fakt på det. Har precis gjort slut på min budget som jag hade till dammsugaren :) Perfekt att jag fick den och så kunde jag ju shoppa till både mej och liten istället. Men efter detta är det slut på shopping till mej själv, uhu har insett att det är sjukt mycket saker man måste köpa nu det närmaste och inte är det gratis. Men så klart är det värt varenda krona och lite till och det ska bara bli kul!!  Men slut på massa shopping till mej själv är det från nu förutom det allra nödvändigaste!




Förresten ni vet Sally, den inte alltför snälla katten.. Hon måste ha fått en smäll eller nåt. Hon har blivit världens goaste!!! Såpass att hon tillochmed har sovit hos mej två nätter nu och vill bli klappad! De ni! Det var annat än den elake råttan vi har haft. Som jag aldrig har fått gosa med. Hon tillochmed tål Wilma lite mer nu, hon fräser bara lite nu. Men Wilma är stundom for sale, som igår kväll när jag skulle peta i min telefon i laddaren och upptäcker att laddaren har fått agera kvällsmat. Undrar om hon förstår hur farligt det är äta elsladdar? Men dock ska hon också få 15 guld stjärnor för att jag faktiskt har varit tvungen att väcka henne dom senaste 2 morgnarna, hur underbart????  Nej djuren är allt dom bästa trots att dom har sina stunder :)


Nu ska jag hoppa ut och hämta posten och sen är dags för frukost. Återkommer säkert ikväll.


 


tröjorna&väskan


Liten






Detta är på väg hem, hur sött är det inte?

Tävling

Jga brukar aldrig vara med och försöka tävla/vinna nånstans men nu just idag slår jag på stort och tävlar om Disneys- Alice i underlandet hos http://bokhunger.blogg.se/2010/july/tavla-och-vinn-alice-i-undelandet.html#comment

Hoppas jag vinner!! :)





Hundfritt bild inlägg :)


Vi tar en katt istället :) Kolla hur gött han ligger?



Jordgubbar och grädde är gott. :)

SÅÅÅ gott att allt måste ätas (drickas) upp, charmtroll!



Jag drömmer om en supermega dunder bra kamera att ta super duper mega bra kort med. Tänkt hur fina mina fina blommor hade blivit på bild då?

 


Me me me


Wilma igen, tröttnar inte på att ta massa kort på henne :)






Collien som Casper skrämde och Wilma var rädd för.


Hundarna har beslagtagit Sallys hus.


Vissa dagar....

Så skrivs det mer än andra så here i go again! Packade bilen full i skräp och slängde in hunden och åkte mot östby och sen Åmål. Lämnade valpen hemma hos mormor och åkte till jysk. Så nu är jag ett presentkort fattigare och en hel del grejer rikare. En ny dörrmatta, tennisbollar till Wilma,vit mörkläggningsgardin(hoppas nu vit är lika bra som mörk bara) och till sist så blev det två löpare till vardagsrummet. Och jag vart nöjd, fast det var inga skor och jag vill fortfarande ha skor. Vad är detta? Ja ja löning snart (host host) och då minsann....skor!!! Om det inte har gått över tills dess.


Nu har jag nyss varit vid källabacken med Sandra,Therese,Wille och hundarna. Dom är underbara dom små djuren, båda två blev i puffade i vattnet en sväng men det var roligare att springa lösa och busa så det var det dom gjorde mest. Sen träffade vi på ett helt gäng, närmare bestämt 3 vuxna hundar. Stackars Wilma var livrädd, försökte gömma sej bakom Casper en gång till och med. Och för att inte glömma under kjolen på hon som hade hundarna. Haha!!Men Casper var tuff och lyckades tillochmed skrämma bort den största av hundarna. :)
Sen inhandlades jordgubbar och vi for hem och käka jordggubbar,grädde och socker. Gottit de! 


Nu var jag lonley igen och ska försöka mej på att göra kalops, önska mej lycka till får vi nog säga. Oj oj. Mina kokkonster är som känt inte dom allra bästa även om dom heller inte är som sämsta. Fast jag är nöjd om det iallafall smakar kalops sen får det se ut vad det vill.


Massa nya bilder på djuren och kakmonstret har jag med men dom är kvar på kameran så kommer imorn eller nåt :)  





Jordgubbar är gott och bilden tycker jag är härlig, nästan lite solig :)


Rik på pappersbitar&plast?

Räknade för skojs skull mina presentkort som finns i plånboken.

150:- rikspresentkort från Gratisbio
150:- Gina tricot
Nånstans 200-400:- på jysk
200:- Pomonadalen
200:- Coop
50:- bonuscheck Coop
150:- HM
Okänd liten summa HM
Okänd liten summa Panduro.

Jag har mer värde i presentkort är pengar i plånboken :) Undrar hur mycket jag kan samla på mej? När jag får så här många vill jag helst inte röra dom, men en del av jysk ska ändå användas idag.. Förresten så var det ingen som missa att jag gillar presentkort va?




Ingen sovmorgon

Nej har man valp blir det ingen sovmorgon inte, voff voff klockan tjugo i 7. Jaja bara att gå upp och slänga ut djuret och nu sitter jag här medans hon jagar katterna så det fräser hej vilt i köket.

Min sista lediga dag av dom 4, känns som dagarna bara har rusat iväg! Idag ska jag packa bilen med skräp och åka på en tur till soptippen,sen fortsätta min tur ner till Åmål och jysk. Har spanat in en vit mörkläggninggardin och det skulle verkligen  behöva i sovrummet. Både mot kvällsolen och för sömnen. Och bäst av allt är ju att jag inte har gjort slut på presentkorten sen i julas än så slipper lägga pengar på det. Efter Åmålsturen kommer Sandra&Casper hit och leker lite. Härligt för valpen! Undrar om det blir varmt så vi kan åka till vattnet idag?


Förresten så ska jag testa att fråga igen, vilka är ni som läser? Kunde ju konstatera att av 15 stycken som läst efter jag skrev om bebis var det bara en som hade kommenterat, 1 alltså av 15. Det var inte så många som visste om det innan så vilka är resten? I det stora hela var det inte fler läsare än en vanlig dag men igår ansåg kanske jag att man plitar dit en liten kommentar eller? Fast det har jag tyckt flera gånger förut med men men. Ni som kommentarar är iallafall väldigt uppskattade :)


Nu ska jag gå och länsa kylskåpet, är nåt alldeles jätte hungrig! Sen packa i bilen och vänta på att klockan ska gå.

Gammal

Ett år äldre men nog inte mycket smartare ;)

Har kalasat i två dagar nu, valde att köra familjekalas igår eftersom vi var upptagna idag. Syskon,mamma,mormor och Linnea var här först. Senare dök Pappa&Ingela in. Tårta,smörgåstårta,muffins,kex&ost och kakor serverades och det åts hela dagen lång. Härligt :)
Idag fortsatte firandet fast bara med mej och hjärtat. Fått paket, ätit tårtrester sen igår, vart i karlstad och ätit ute. Idag har vart en verkligen helt underbar dag!!!
Vad har jag fått i present då?
* Rosa linne och tidning av mamma
* Två fina glas av Michaela
*Smörgås tårtan av mamma&michaela
*Presentkort Coop av mormor&Andreas
*Ett jättesött blomsterarangemang av Andreas tjej Linnea
* Ett samlar kakfat av Pappa&Ingela från perfect homes (matchar burkarna m.m i köket)
*Min efterlängtade Electolux Ergorapido och pengar av älsklingen.
Hälften av pengarna ska sparas och andra hälften tog jag med mej till Karlstad där dom blev ett par nya jobbsandaler,ett par flip-flops och en tröja från Carlings :)

I Karlstad var vi även och lämnade tillbaka våran kassa gräsklippare, dessvärre fanns inga nya så vi fick åka hem tomhänta till våran långa gräsmatta. Blir till att leta nu! Sen var vi äntligen och hämtade tapeterna till barrummet, stuven var sega denna gången. Kollade runt i affärer, jag ville ha skor. Skor i mängder!!! Men hittade inga fina fin sandaler som jag hade tänkt utan fick vara nöjd med nya jobbisar&flipflops. Älska shopping :) Käkade mat på bergviks resturangen enligt mitt önskemål, min dag och allt som det är. Och sen hemöver med en kort avstickare till ÖB i jakten på en gräsklippare.


Nu är vi hemma och det går inte i många knop just nu. Har en ledig dag kvar av mina fyra så imorn hoppas jag på toppen väder!




Tårtorna :)


Muffins med glasyr och strössel, inte så goda men ganska söta.

Och kort på födelsbarnet, bara måste ju för att jag tog första egobilden sen jag var rödhårig igår. Fick också inse att jag gör mej bättre i Sepia än i färg. haha inte lätt!


Blåögd eller?

Better up!

 




Ett enda kort togs på själva kalaset, broder,Wilma och Linnea.



Nu tackar jag för mej och påpekar: Missa inte inlägget under nu :)


Ett nytt kapitel

Idag är det absolut ingen vanlig dag, det är en underbar dag :) Idag har vi varit i Karlstad och sett våran lilla bebis. :) Vi ska äntligen ha en bebis!! :) Det var riktigt underbart och mäktigt att se den lilla samtidigt som det nästan var lite läskigt. Det var UL för kub test vi gjorde idag så dessvärre fick vi ingen bild men testet har gått bra och det är liten sannolikhet att det skulle förekomma några kromosom avvikelser, vilket jag kände på mej. Tackade mest ja till att göra testet för det tidiga UL. Var även på inskrivning idag här i Säffle idag, att jag inte dog där!!!! Första gången älsklingen har varit med men 3e för mej så jag visste ju vem vi skulle träffa. Hursomhelst så skulle hon ta i hand och hälsa, han presenterade sej och hon presneterade sej snabbt efter -Anders.... Hon heter verkligen inte Anders nånstans utan Kerstin, tror inte hon visste själv varför hon presenterade sej som det men jag skratta så jag nästan dog. Allt verkade bra där med, fint blodtryck iallafall :) Och en massa prover tagna. Har BF satt till 12 januari, vilket hon i karlstad också verkade tycka stämde så det kör vi på. Ett januaribarn.

Måste ju förresten tillägga att vårat lilla kryp var dagens mest samarbetsvilliga bebis i karlstad, nästan så man får vara lite stolt va??? :)


Det var det jag hade om detta för stunden, det kommer med al säkerthet en massa mer i denna kategorin men nu ska jag hoppa iväg och plita ihop ett inlägg till om födelsedagen m.m.





Valpen visar upp sig



Sally och Wilma är inte vänner, dom retar snarare gallfeber på varandra hela tiden och Wilma är expert på att slå Sally. Sally i sin tur hon fräser och slår Wilma, men igår slog dom på stort och hade affärer ihop i form av en stor hästmygga! (den är dessvärre på det svarta så den har jag inte fått med så tydligt) Så söta men när Wilma hade ätit upp den var det dags för Sally att fräsa en melodi och försvinna igen.






Wilma on the beach, tror hon tyckte det var lite små läskigt men med mycket träning och vana ska bada allt bli hennes grej :) Hon hittade förresten en fisk på stranden, jag såg henne inte för vi gick jämnsides med varandra jag i vattnet och hon på stranden. Plötsligt har hon stannat och håller på och rullar runt och liksom dyker ner med nosen magen mot vad jag förutsätter är sanden. Helt knäpp var hon och jag kollar på och skrattar tills jag ser att det är en död fisk hon gosar runt med. Uäk! Men hon var himla söt när hon dök och gnuggade magen i, fast att det var på en död fisk. Haha





Även detta igår, det var varmt åt henne så på detta viset hittade jag henne sovandes i hallen där det är som kallast av ac´n. Sötaste valpen! Annars ligger hon alltid och sover under bordet men igår hamnade hon här så man kan jag räkna ut att det var för kylans skull.


Lördag

Det är varmt och ja riktigt varmt faktiskt, men man ska inte klaga så istället har jag gömt mej inne och dragit igång ac´n i hopp om att min egna kroppstemp ska sjunka jämt ett par grader oh jag kanske kunde få liiiite mat lust? Inte ens hunden har glufsat i sej maten! Bara 15l vatten.

Har vart och badat med brorsan och valpen förut, vid källabacken för där minsann hade dom ju en egen liten hundbadstrand. Wilma fick prova på vattnet och visade sin kunskaper i hundsim, brorsan badade men jag vart nöjd med att bara trampa runt med vatten upp till knäna. Kommer ett bildinlägg senare :) Det kommer bli många besök där denna sommaren :)

Var och handlade förut också så nu är allt redo för kalas imorn, tårta och muffins med glasyr och grejer ska det bli men dock känner jag mej inte jättepepp på att vare sej baka muffins eller förbreda tårta. Eller för den delen städa, pust! Men om några grader mindre kanske jag tar tag i det :) Inte hört något från pappa än men hoppas dom ska kunna komma också!!


Vi har fått några stora mördarflugor inne, inte såna där stora spyflugor utan nästan ännu större/längre. Grå/svart och groteska, Vad kan det vara? Broms/klägg eller vad det nu heter? Dom stora som biter? Vet att bägge biter och vet att jag reagerar när dom stora biter mej.. Får ungefär 10cm stora märken, inte så rockigt så jag är livrädd för att det är såna vi har fått in. Slagit ihjäl 3 bara idag.. Nån som vet vad  mina stora mördar flugor kan vara för nåt?


Snart är det måndag! :)




Från min födelsedag förra året, kalas nr 2 var detta.


Alla borde....

alla borde offra några minuter och lyssna på dessa 3 klipp. Och sen ta sej en funderare på om det inte kan vara värt att masa sej iväg och rösta till hösten. Även om hon som berättar där utgår ifrån att vara metallare så gäller det alla andra också. Jag tänker inte riskera att dom får sänka min lön,sänka a-kassan osv. Tror jag inte nån vill? Hårdast drabbas dom som är under 25.


http://www.youtube.com/user/regeringsskifte2010#p/a/u/1/1Ay0CXtGv5g

Kvällsfunderingar

Typ i stil med varför finns det inga vanliga skit flip-flops att köpa i Säffle?
Varför är vardagsrummet fullt i jobbiga flugor?
Varför känns det just nu inte underbart att vara 4a ledig?
Varför känner jag mej...typ kass?
Varför har interstil 3 månader senare inget nytt att titta på?
Ganska blandade varför men dessa är dagens störningsmoment.

Ähh, bad night tror jag bestämt. Är ensam hemma och det är sådär jag vill vara ensam samtidigt som jag inte vill vara ensam. Har iallafall nyss kollat på P.S I love you, och ja jag är medveten om att jag är efter. Underbar gråtfilm och jag undrar varför i hela världen jag inte har sett den tidigare?

Jobbat idag med klarade av dag 10 av 10 och nu väntar 4a lediga dagar. Tror min bror skulle komma en sväng imorn så ska vi ta med Wilma och bada. Resten av dagarnas planering har jag väl redan tjatat tilräckligt om så känns som det kan vara denna gången. Annars inget nytt och ingen mer fantasi att skriva heller kände jag så avslutar här. Imorn förväntar jag mej en fin dag med toppen väder,bad och sol. Trädgårdsarbete och mys, en bra dag helt enkelt. 



                                                                         ♥

Galopperande demens

Tänkte jag skulle plita ner några rader, har precis kommit hem från ett ganska rörigt Netto. Var väl nyttigheten själv när jag handla tror jag, godis,juice,chips,dricka,citrus vatten och gurka(okej gurka är nyttigt). Inte mycket nyttigt alls men tröstar mej med att det var billigt. Min galopperande demens gav sej till känna igen där, min huvudsakliga handling grej var den snajsiga torkvindan från bladet. Tror ni jag ens kom ihåg att kolla på den? Nehej nej inte det.

Innan denna turen hade jag jobbat en dag tur, sen suttit utanför garaget i stekande sol i 45 minuter i väntan på att få visa ena omgången av mina golf fälgar. Tur för mej att det blev affär efter den ganska tråkiga väntan. :) Och tur för min plånbok mest av allt, den blev snäppet mer välmående även om den fortfarande skulle behöva gödas lite mer.


Igår var vi och gratulerade bror i Åmål, det bjöds på smörgåsar,kakor och tårta. Wilma vart alldeles bortskämd med godsaker hon :) Hoppas broder min vart nöjd med sina presenter men det verkade så iallafall :)

Snart börjar det närma sej min dag, ser ut som inget blir riktigt som tänkt med kalajs. Pappa visste inte om han kunde komma ifrån jobbet och vara med. Kalas utan pappa känns skumt, även om det faktiskt inte är ovanligt då han har det jobbet han har men jag har väl blivit mer familijär kanske? Vill ha alla samlade och dessutom var det längesen nån födelsedag firades utan pappa. Men min fina syskon, älsklingen, mamma&mormor kommer med all säkerhet att vara här och det är jag glad för. :) Dessutom skvallade Mickis att hon hade fixat en smörgåstårta, hur go är hon inte?
Sen blev måndagen ännu lite mera bra visade det sej för då minsann kommer dom och gjuter till altan och inom 2 veckor ska den vara klar. TOPPEN! Nu ska vi bara röja undan all ogräs,gips och skräp som tar plats där, får bli en del av helgens det tillsammans med gräsklippning och trimning, ska satsa på bränna i samband med detta också  så tur att solen ska lysa hela helgen.


Nu ska jag tacka för mej och tacka för idag, ska fixa med tvätt nu och sen slänga ut valpen.





RSS 2.0