Torsdag



Tänkt skriva var och varannan dag men blir inte av oftast men nu så...

Snart helg igen, denna veckan har gått fort och känts kort eftersom måndag också var helg. Har varit en dryg Oliwer vecka, han har vart så otroligt grinig, sovit uruselt och klockomställning ja den ställde minst sagt till det. Och förmodligen en tillväxt period för det är tätt mellan maten förutom på morgonen förmiddagen. 1 kvällsmål har blivit 2 och 1 nattamål har även blivit 2 det. Men idag var det som att vända på allt, hur nöjd och glad som helst, sovit hur bra som helst på dagen och somnat gott och sover lugnt nu. Tänk om han fick ha det såhär gött varenda dag? Våran älskade lilla korv ❤, är så gött att få såna här lugna goa dagar ibland men dom är ju ytterst få men varje gång hoppas man att det kanske ska fortsätta såhär både och mest för hans skull men även våran.

Här har vi nöjd kille tidigare idag :)

 Full fart har det varit idag med och han har även fått vara ute och rulla runt på gräsmattan ihop med brorsan. Inte ett dugg orolig eller feg näh han drog iväg han och rulla runt där. :) 

Finaste barnen i hela världen såklart. 


Förkylningarna hänger i här med, Wilde bara snorar,Oliwer snorar och hostar lite. Båda pigga ändå. Jag snorar helt sinnes mycket och hostar in och ut på mina lungor snart tror jag. Shotar äcklig hostmedicin och hoppas på det bästa. Konstigt nog mest på kvällen, gick 1.4 mil idag utan  att de var alls jobbigt men nu att sitta i soffan ja då hostar jag då..... 

Snart helg på ingång, börjar imorn med att göra fredag alltså städa och fixa inför helgen. Sen ska vi baka till syrran som fyller 25 år på söndag. Kalas på lördag och sista helgen nu i april blir festen. :) Hoppas presenterna ska bli bra, är så förväntansfull att få ge dom! :)  

Lagade förresten riktigt god mat idag efter att ha kollat på nyhetsmorgon imorse. Alltså jag har mina ljusa stunder i köket och idag var det en sån. Dragonkyckling, ris och harry kuvär. 👌 Gjorde en mix av hennes recept från tv imorse och ett jag hittade på internet och de blev klart lyckat. 

 

Buzzador Colour catcher



Fick även chansen att vara med och prova colour catcher. Vilken smart grej! Man lägger med ett ark i tvättmaskinen och det ska då ta upp överskotts färg så inte tvätten blir missfärgad. Och ja det fungerar. Vågar inte riktigt lita på det så jag tvättar vitt och rött ihop men väl blandad tvätt och resultatet set ni på bilden nedan ⬇⬇⬇


Buzzador Yoggi yalla



Fick ju äran att prova yoggi yalla genom buzzador, valde en yogurt och en smoothie. Riktigt goda är mitt betyg :) 


Oliwer 7 månader


Idag blir han sju månader våran lilla kille , ständigt full fart, full i bus när han är på rätt humör och vill alltid ha nåt att göra. Inte en lugn stund :) Känns oftare som ett barn än bebis trots att de är precis vad han är men känns större. Tar nog inte lång tid innan han lär sig krypa, är pågång ibland men det går fortare att snurra sej fram överallt så han tar sig dit han vill ändå :) Har fortfarande ett humör så man kan tror han vore år och inte månader. Är inte vidare feg utav sej och blir sällan rädd, han drar iväg med sin gåstol och river saker utan att knappt reagera. Våran lilla Korvis ❤ 


Påsk



Sitter i soffan, i mörkret och äter Anton berg marsipan ägg. Som jag längtat under mina godisfria veckor! Men helt ärligt var det inte så gott som jag hade föreställt mej... Och lär få gå en mil extra imorn efter detta, känner hur hjärnspökena härjar redan nu och fetman kommer krypandes! Alltså kunde detta tänket hänga i skulle jag ju på riktigt bli en smal människa på allvar och alltid? 

Det har varit en lång vecka här för oss, småförkylda barn, en Oliwer som varit så grinig från morgon till kväll (har såklart sina bra stunder men dom har varit få), sovit urkasst, vaknar och gallskriker flera gånger varje kväll, orkar inte komma till ro alls och sover oroligt både dag och natt. Krånglar med maten. Man blir liksom helt tom i huvudet tillslut. Började bli förkyld själv i torsdags morse dessutom, värst framåt kvällen med tryckande huvudvärk. Tur jag är pigg på dagen iallafall och har orkat mina promenader och allt annat. Och jobbat för den delen, blev ett litet kort pass i torsdags kväll och ett kort ett igår morse. Hoppas nu vi börjar en vecka med inga förkylningar och en Oliwer som blir bättre i humöret igen, är förhoppningsvis att han är lite små snörvlig som gör att han varit så här extrem i humöret. Lilla hjärtat ❤ Klockomställning inatt med, återstår att se hur det påverkar. Kommer ihåg att Wildes sömn blev störd av det men kommer inte ihåg om det var på hösten eller våren eller hur det var. 

Påsk är det också, godis frosseriets högtid. Wilde har redan och då har han bara fått från lite fler än hälften han kommer få utav fått hur mycket godis sin helst. Vi kommer inte behöva köpa lördagsgodis på flera månader. Han är iallafall överlycklig :) Min syster och Tom kom upp förut och vi var på torget med Wilde en sväng, han delade ut påskbrev och fick några tillbaka. Och inatt var ju enligt tradition påskharen här och gömde massa ägg och skrev brev med ledtrådar. En grej jag började med eftersom jag oftast jobbar påskhelgen vanligtvis och Wilde tycker det är så kul. Wilde fick godis (han önskade verkligen mest i hela världen att påskharen skulle ha det med så fick uppfylla önskan trots att jag vet hur mycket godis alla andra ger), lego, en liten chipspåse, pengar och 5an lotter. Oliwer fick jordgubbs pinnar för bebisar, elodie details petite royal dregglis & napphållare, nappar och en stor go kyckling. Fast ibland tror jag de är en anka.. Den är gul iallafall 😂 Sen har ju som sagt Wilde fått massa mera ägg av andra, men även 2 mini triss lotter och såpbubblor. Och Oliwer fick en härlig hare av pappa och Ingela. 

Har haft Ingela här på besök idag efter vi hade varit på torget, pappa jobbar som vanligt han. Inte många lugna stunder för han just nu. Efter Ingela hade gått studsade Wilde iväg till Pia och blev borta några timmar, vart med dom i garaget och ätit mat där och även fått ett stort ägg med godis. Var en väldigt nöjd kille som kom hem prick sju som jag hade sagt han skulle va hemma. Nu inväntar han gladiatorerna uppe på sitt rum medans jag inte vet riktigt vad jag ska tillbringa min kväll med. Sova kanske för känner mej ju ändå inte helt pigg? Hjärtat är ute på norgeresa han så helt ensamma här hemma jag och barnen. 

Wildes sida ⬅ Oliwers sida ➡

Är inte Oliwer väldigt fin i sina nya body? Ljusgult var verkligen fint på han. Men stört omöjligt nästan att hitta gula kläder till kille och denna luftballong body var de enda jag lyckades hitta tillsamman med gula strumpor. 🐣 Wilde skulle ju klä sig till påsk gubbe så han var så fin ändå med skjorta och hatt men till han fanns mycket gult iallafall men kände att de var ingen idé att köpa. 

Avslutar med att önska alla en glad påsk! 💛 





Söndag



Tidig morgon, sjukt trött tjej. Känns som jag aldrig får sova ordentligt och utvilade sömn.... Hade sovmorgon senast igår men valde själv att gå upp tidigt (halv 8) för att kunna dra till barnloppisen i fengerfors. Igår var det värt det idag ångrar jag mej och önskar jag hade sovit istället. 💤💤 

Barnloppisen igår då, lika välorganiserad och bra som vanligt men man vet ju aldrig innehållet i den och igår var det sådär skulle jag påstå med sånt jag ville ha. Hittade väldigt lite saker men dock väldigt fina dom jag hittade. Kul att bara åka iväg en sväng och kika lite i vilket fall som helst. Nu håller jag tummarna för att alla mina kläder jag hade lämnat in sålde slut och jag får en fin swish här i slutet av veckan. 


👆👌


När jag kom tillbaka hem igen var jag och hämtade ett paket med träningskläder som jag lyckades vinna på köp och sälj, 100:- för 4 helt nya plagg. 3 par tights och en sportbh. Varför har jag inte köpt mej riktiga tränings tights tidigare? Så jäkla sköna, blev varken varm eller kall när jag var ute och satt som ett smäck. Lovar att jag gick fortare med dom! ;) 

Idag tror jag de blir en ganska händelselös dag. Ska iallafall ta och vårstäda och tvätta bilarna har jag bestämt. Och så får det bli promenad såklart,  det lovas fint väder och 10 grader enligt SMHI.  Härligt! Och ikväll avslutning på farmen, alltså fy vad trist! Dagens höjdpunkt på tv och nu är det slut... Jag hoppas iallafall på att Lina tar hem alltihop :) 



När korven för en gångs skull vill sitta still och mysa ❤ (det varade nog bara 2 min dock sen var de full fart igen)


Igår va han väl för go när han somnade mitt i leken men fötterna i händerna. 😂






Barnmässan 2016



Lika nöjd som alltid fast som alltid av olika orsaker. Mässan är alltid bra men ibland för shoppingen, ibland för goodiebagsen och ibland för hela alltet. Denna gången får den full pott för goodiebagsen, halvt nöjd med shoppingen och Wilde hade ganska tråkigt alltså fanns inte lika mycket kul att göra som annars. 

Vi redo för avfärd lite tidiga, tar lite kort i väntan på att bästaste Ossi ska komma. 

Vi köade till mässan i drygt en timme.... Inte så kallt och drygt som det brukat vara annars så kändes ju helt okej ändå. Wilde gjord en hinderbana inne på mässan och fick diplom. 

Vi var bara på mässan i 1 och 45 minuter. Snabbaste mässan hittills kan jag lova. Men som sagt Wilde tyckte det var tråkigt och ville åka. Jag och syrran var totalt fullproppade med påsar och Oliwer grinig och masig så hemfärd var liksom inte mycket att fundera på ändå. Kanske missade man nån godbit och shoppade knappt nåt men nöjd ändå! Wilde valde att köpa ett leksaks set med lastbil och grävmaskin för egna pengar, sen fick han vitaminer. På apoteket köpte jag tandborste&tandkräm åt han för 10:- när vi kom hem upptäckte vi inte mindre än 5 tandborstar och tandkrämer till han bland goodiebagsen. På kronans apotek fyndade jag en årsförbrukning nappar åt Oliwer 😂😂😂 betalade 100:- ordinarie pris hade varit 420:-. Och dom delade ut helt grymt bra goodiebags till handlande kunder som lätt var värd mer än jag handlade för och bara bra saker i. Dom var klart bäst av alla på dagens mässa. 

Man får dubbelt så många saker när syster är med. Nog för att hon fick med sig saker hem hon med men barnen fick ju bara hur mycket bra som  helst.  

Tack barnmässan för i år! Längtar redan tills nästa år men lovar att jag tror jag inte ska va bland dom 100 första nästa år... fast de sa jag å andra sidan förra året med. 😂 


Nu laddar jag uppför barnloppis imorn, utan barn med syster hon är allt snäll som följer med överallt. #världensbästamoster #mosterskötersig 

Ser framemot...



Fredag! Barnmässan är verkligen  en av årets stora grejer som förälder. Längtar som bara den tills fredag nu... Shoppingen, tävlingarna, en heldag med barnen och alla goodiebags. ❤ Och vi ska va bland dom 100 första, galning men så jävla värt att stå där och frysa för de. För frysa brukar vi ha fått göra. Dessutom är vi ju 2, jag kan stå en stund medans syrran och Wilde går runt och får tiden att gå sen kan dom stå och en annan kan gå ett varv med vagnen så det inte blir så långsamt. 


Tänkte passa på att som vanligt gå till fotografen när vi är där. Men vad ska barnen ha på sig?! Och borde jag även ta ensamma kort på Oliwer?  Eller bara syskonkort? 

Enkelt på Wilde och mönster på Oliwer? Eller matchande? Lutar åt nån av dom nedre, men Wilde rösta för det gula och blå men jag vet inte ja? Kommentera och hjälp till och välja! :) 

Vår?!



Ja vågar man hoppas? Härligt är det iallafall. 

Nu kan ja nog gå ännu längre! Man blir så pigg av solen. 

Idag har jag och Oliwer varit och träffat mammor och barn från babymassagen. Trevligt och mysigt att ses, det ska vi göra om redan nästa vecka igen. Kul att komma ut lite och träffa folk, och kul för Oliwer med andra barn. 

Har även varit på en tur till Åmål och lämnat in kläder och saker till barnloppisen som är i helgen. Håller tummarna för bra försäljning och en fin swish med pengar sen. Och helst inte en grej tillbaka, har inte plats!! Har ni inget för er ta en tur till fengerfors och shoppa loss 👌👍Jag vill dit fast jag vet inte om de blir nåt kanske drar 2 dagar på barnmässan istället. Återstår att se till helgen vad det blir. :) 

Annars ser jag framemot helgen och speciellt fredagen när vi garanterat drar på mässan. Världens bästa moster följer med oss dit, guld värt! Det blir lättare då med båda barnen bland alla saker och folk. Satsa på goodiebagsen för dom 100 första i år med, har vi lyckats 2 år tidigare så ska vi väl få den i år med. :)

Har gjort vagnarna våriga nu och tagit bort vinteråkpåsarna. Såhär blev emmaljungan. Brion är snäppet finare med finaste Elodie dynan men emmaljungan är ända favoriten. 



Lite påsk fick det bli också..... 


Just det igår tog vi oss en tur till furuskog lekparken. Snöigt, blött och sandigt men barnen var nöjda iallafall. Och även igår var ju vädret topp så. 👌




Vilken bra dag



Känslan när allt bara känns så bra! Idag har varit en bra dag, har varit ute på en liten roadtrip med min syster och Oliwer. Började dagen i Strömstad och avslutade den utanför Strömstad på Nordby köpcentrum. Min syster visade mej en ny affär och den blev helt klart min nya favorit. Så mycket fint, så jäkla bra priser och den finns dessutom inte överallt = alla har inte samma kläder. Köpte mej en tunnstickad cardigan, ett par tjocka leggins med fickor och 2 tjocka cardigan i sweatshirt material (som jag letat efter de!) Galet nöjd! Redan planerat en tur till dit igen fast inte förrens till sommaren förvisso 😂

Landade hemma igen vid halv 5, stoppade barnet i vagnen och gick en promenad sen har vi jämnt bara hunnit gjort kvällen här sen slockna Oliwer. Slitsam dag idag. 

Ensam hemma ikväll, ja förutom Oliwer som snosar och sover här bredvid då. Hjärtat är ute på sjön, Rock at sea. Kul för han de, skulle gärna åka på de själv nångång men hemresan tar ju fan bort halva nöjet. Så ja håller mej hellre på land och hemmaplan ja :) Wilde åkte till Tommy och Anita imorse han och stannar där tills imorn. Kul för han och få vara där och ha de gött, leka med alla djur och umgås med farbror sin. 

Får blir melodifestivalen för mej sen sängen, så jäkla sliten sovit som en kratta inatt och vart nervig. Inatt borde jag sova som en prinsessa bara hoppas Oliwer sover som en prins också! Inatt sov han för en gångs skull bra och ända till 10 i 6 så typiskt en annan skulle ligga vaken från 4 då!

Wihoo! 👆👌 Fick ju såklart bli nåt till barnen med, en babyleksak i uggleform till Oliwer och Wilde får en stor burk med godis från godis palatset och 2 lego chima album&stickers. Alltså han har så himla mycket men vill ändå han ska ha nåt när man varit ute och åkt så då fick det bli så. Dom där lego chima var på rea för 10:- så. :)

Ännu mera buzzador



Just nu minst sagt ramlar det in kampanjer genom buzzador och jag är så glad så! Älskar att få saker 😂😂😂 Alltid kul att få testa, att ibland även få dela med sig till andra. Att prova nåt man kanske aldrig skulle ha provat annars.. 

Testade yoghurten i förra veckan, väntar fortfarande på mina rynkeby fruit drink kuponger och nu ska jag även få vara med och prova yoggi jalla och colour catcher. Även tackat ja till 2 kampanjer till och väntar spänt på svar om dom. 


Samla och få!



Finns en hel del kul att samla till när man har småbarn, alltid kul att få lite extra för saker man ändå måste ha. Igår kunde jag beställa denna söta haklapp till Oliwer från Nestlé barnmat. 👌 Är just nu nestle och libero man kan samla med som jag hittat, när Wilde var liten kunde man även samla med pampers men dom har tyvärr tagit bort det. 


Måndag



Denna helgen gick lika fort som alla andra.. Började fredagen med en hemma dag, städ, tvätt och allt de där tråkiga men ett bra sätt att börja helgen på. Till kvällen  provade jag att göra en varm smörgåstårta. Riktigt gott de gör jag igen. Recept från Jennys matblogg. Kollade nya Beck filmen också, den var bra. 👍



Lördagen sen... Alltså sa jag att Oliwer hade börjat sova bättre? Blivit stabilare i humöret? Glöm de! Efter en natt med otroligt dålig sömn packade vi iallafall in oss i bilen för att åka ner till Åmål och gå på loppis med syrran. Vilket loppis! Fy va grinig jag blev, trångt och jävligt, totalt fullproppat. Säkert bra egentligen men efter att ha fått gliringar att vagn var inte så bra här, trångt med vagn här etc och folk som på allvar försökte hoppa över vagnen i dörröppningen, försökte trycka sig förbi, nästan vällte Wilde... Då va jag irriterad sen! Men lyckades göra ett par fynd, hade kunnat blivit mer om de inte hade vart så hysteriskt. 

Oliwer redo att åka. 

Fynd, 2 par nya shorts till Wilde för 15:- En lampfot och skärm för 20, Wilde fick skärmen till sitt rum och foten gjorde sig bra i köksfönstret. En nysydd dregglis till Oliwer med räv. Så söt! Och dagens klart bästa,  Molo raggarbils "converse" till Oliwer. 20:- för dom med. Sånt är ju bara så kul iallafall! 

Avslutade lördagen med Friddes goda mat, film och en lugn kväll. ♥

Söndagen var... Ja ännu en natt med dålig sömn, Oliwers humör... Sa jag att Wilde har 5 års trots med? Lovar jag är gråhårig under färgen.... Och dåligt jävla väder på det.. Trotsade skitvädret och gick 9 kilometer med vagnen. Lovar att jag svor över dålig(obefintlig) plogning ett x antal ggr. Men kändes gött när jag kom hem. Bingolotto och farmen final på de sen var helgen slut. 



Måndag och inleder denna dagen med samma som fredagen. Och avslutar den med ett pass på jobbet. Sen ska jag nog va ledig i 14 dagar har jag tänkt mej... Dumt att slita ut sig liksom... 😂



Buzzador Arla grekisk yogurt



Hämtade ut min yogurt som jag fått att prova genom buzzador. Fanns 2 smaker att välja mellan, vanilj och passionsfrukt. Min rädsla för fruktbitar/bitar i yogurt fick mej att välja vanilj. 

Betyg på den? Kommer helt klart att köpa den igen, tjock, krämig och äkta vanilj. Ganska lik yoggi dröm men denna har ett bättre pris. Full poäng för den 👍


Onsdag



Onsdag och mitt i veckan redan. Snön vräker ner... skit! Jag vill ha barmark på mina promenader.. Och vår inte mera vinter.... 

Idag har Sandra och William varit här, det var verkligen inte igår vi ses alldeles för sällan. Oliwer blev "gratulerad" till dopet i efterhand och Wilde till födelsedagen. Och Wilde har fått en rejäl påfyllning i garderoben också för Sandra hade rensat Williams garderob. Vi har mest bara suttit i soffan och tjatat, ätit kex med ost och druckit vatten. Barnen har spelat tvspel och kollat på tv. Så mysigt när äntligen tiden finns och vi lyckas ses. Tack för idag min fina vän,för att ni kom hit, för presenter till barnen och inte minst för kläderna! 

BVC har vi varit på med, 71 centimeter kort och 9795gram tung. Lille tjock och go ♥ 


Oliwer 6 månader



Igår egentligen. Men ja nu är han ett halvår, 6 månader. Våran inte så längre lilla Oliwer. Fast han är ju fortfarande liten men ändå :) En kille med fart, vill så mycket och inte mycket ro i kroppen. Han har iallafall äntligen börjat bli lite stadigare i sitt humör. Efter månader med ständigt gnäll, gråt och otroligt dålig sömn har vi nu en kille som är mer glad än han gråter, som har gått från att vakna hundraelva gånger varje natt och äta 3 gånger/natt till att vakna kanske 5-10 ggr per natt och äta 1 och en halv gång. Dagarna börjar lika tidigt som förut dock, runt 5 tiden senast absolut senast 6 typ. Fast precis sån var ju Wilde med så de är inget nytt iallafall. 😂  Ersättning är utbytt mot välling kväll&natt och gröt dagtid så hans reflux problem har minskat drastiskt även om han fortfarande spyr men han har inte ont av det på samma vis och inga såna där uppstötningar längre som gjorde att han inte ens fick luft och vakna i panik. Skönt för han det. Inte börjat krypa än men ganska säker på att de kommer snart. Tycker om att titta på tv, tugga på sina leksaker och bada. Och syskonkärleken mellan han och Wilde går inte att missta sig på. ♥ Imorn blir det 6 månaders kontrollen, alltid spännande med vikt och längd. 


RSS 2.0