Måndag

Sista lediga dagen av 4, 3 ledigt på schema och idag en årsarbetstids dag pga av att dagis har stängt. Idag befinner sig dom flesta av kollegorna på Selma spa för utbildningsdag och spa. Hade gärna varit med men hade redan tagit ledigt eftersom dagis hade stängt. Alternativet hade varit att lämna oliwer på ett helt främmande dagis med främmande personal men det kändes inte ens som ett alternativ hade inte känts ett dugg tryggt att lämna han sådär och åka så långt ifrån stan. 

Helgen som gått blev inte som tänkt från början men i lördags var vi iallafall på barnmässan. Älskar barnmässan, alla fynd man kan göra. Barnvänligt och allt man får. Jag är inte blyg utan passar på när det ges bort 😂 Flera fina goodiebags från babybag, kronans apotek, hyber och tandläkaren. Lite smått och gott från andra utställare. Passade på att handla en del bra och ha på apoteken för fina mässpriser typ 10/20:- för det mesta 👌 Wilde köpte sig lego och nån leksak medans oliwer var nöjd med alla gratis ballonger och en fika han och så fick han se sina paw patrol favoriter men han våga inte hälsa på dom. Bergvik efter det. Dra åt skogen va folk. Hatar folk! Nej de gör jag inte men hatar när det blir trångt och massa folk, var liksom tillräckligt på barnmässan. Handla skor, Wilde köpte nån spel grej på netonnet och mat på de. Hade velat så mkt mer men affärer med barna där den ene inte vill och den andra gnäller, grinar, ska bäras eller försöker dra iväg... Nej då åker man hem hur mycket man än hade velat få gå och kika runt när man väl kommer iväg nånstans. 

Var även barnloppis i helgen men blev ingen tur dit för mej men hade lämnat in grejer så väntar med spänning på swishen med förtjänsten. Dock inget hopp om några stora summor. Sålde allt hur billigt som helst och valde att skänka resten så jag inte ens behövde till Åmål för att hämta resterna. Brukar sällan missa en barnloppis men just nu har barnen allt dom behöver, skor köptes nya och vårgarderoben är välfylld som den är ändå. Dessutom vill jag att Wilde har nya fina och dom senaste kläderna nu när han går i skolan även om jag såklart inte brukar köpa skit även på barnloppis men ja ni fattar. Och lördagen är alltid bäst men då åkte jag hellre till Karlstad. Var ner och lämna in allt som skulle säljas i måndags och passade även på att hälsa på mormor när jag ändå var i Åmål. Satt och pratade och kollade på kort sen jag var liten, mysigt! 

Nu väntar ännu en intensiv vecka med 7 dagar på raken med jobb, utbildning och en delad tur på långfredagen. Gött och få några kronor extra även om ob tillägget gött hade kunnat vara lite bättre men bara vi håller oss på bena och är friska så kommer det ändå gör lite skillnad på lönen. 

Men just de måste ju berätta att vi fyndat en fin loungemöbel till nya altanen. Utställnings ex som såldes för 1700 istället för 3500. 👌 Kommer bli så bra när vi väl får iordning och de blir vår. Ska även köpas en dynbox och stora krukor i samma still. Funderar även på att komplettera med ett par café stolar i samma stil så man få många sittplatser när det behövs. På baksidan får den gamla möbeln funka ett tag till. Jag gillar den fast den är gammal och omodern. Lite nya olja, nya dynor och ny vaxduk så blir det mysigt där med som vanligt. 

Nu lite bilder från veckan som gått. 


Lite blommor och en smörgåstårta för att fira långhelgen. 




Barnmässan, alla fynd och saker från goodiebagsen efter att jag rensat bort det som är för bebis. Bebis sakerna ska min kusin få eftersom hon ska ha bebis efter sommaren. Kul att kunna ge bort en sån rolig påse som det blev. Och sen skorna som handlades. Främre raden där hade jag nåt att säga till om men ingen av barna köpte gummistövlarna som jag hade tänkt iallafall. Oliwer skulle ha ödlorna och Wilde enfärgade men jag hade inget att säga till om så ingen av dom köpte de jag hade tänkt innan 😂 Hade kanske velat att Wilde skulle ha annan färg på sneakers med men han ville ha dom vita och dom var dessutom på rea så helt okej då. Tur bådas regnställ matchar än då. Wildes är grönt som ödlorna och Oliwers marinblått/turkost och går ihop med godisarna. 


Färgade håret i torsdags... En fin blond färg enligt förpackningen och färgkartan men jag kan numera titulera mej brunett. Så kan de gå! Fast jag gillar det faktiskt och tänker mej att Linda ska få hjälpa mej och fixa fräscha slingor framåt sommaren så blir det nog 👌👌👌 Gjorde dessutom underverk på mitt slitna blekta hår med färg istället för blekning. Det frissiga och slitna är mjukt nu och ser så mycket fräschare ut.

Och så måste jag visa min härliga låda från lyko som kom häromdagen. Ibland får man unna sig lite godsaker så lite bra för håret, en lykobox vars innehåll var toppen och nya goa dofter. 


Sådär hela veckan uppdaterad hörs väl om en vecka eller så igen när jag åter är ledig 😂







Fredag

Ensam hemma ikväll så passar väl på att slänga in ett inlägg när jag ändå inte har nåt bättre för mej. 

I onsdags var jag och Linda på utbildning i arbetsmiljö. Första av 2 tillfällen. Tråkigt tänker man säkert men var verkligen allt annat än tråkigt. Tänker liksom lagar och paragrafer och att man tillslut somnat men föreläsaren vi hade kunde verkligen fånga upp och använde mycket av det vardagliga livet tillsammans med fakta. Mycket diskutera tillsammans och timmarna gick fort. Mycket gott att äta och många pauser. Precis det som behövs för man ska orka. Dock är jag inte van att sitta still på det viset så tillslut kryper de i hela kroppen ändå och ryggen värker. Stilla är döden för min rygg. Men avslutade dagen med en lång kvällspromenad så det vägde upp stillasittandet innan. Nästa tillfälle om mindre än 2 veckor och det ser jag framemot. 

Igår en ledig dag. Kunde ha kvittat kändes det som. Oliwer vaknade på sitt allra sämsta humör strax efter 5 och hela dagen fortsatte så. En massa helt logiska utbrott för saker som fel färg på vällingflaskan, att inte få ha bilnycklarna när jag ska köra, att skorna ska sitta på fel fot inte rätt. Att vi ska fortsätta städa fast det redan är städat. Ja sådär och om och om igen. Massa farande fram och tillbaka och måsten. Var även på hälsokontroll med Wilde på skolan. Hörsel och syn perfekt, längst i klassen och följer sin egen kurva på pricken. Stora fina killen 💕 Enda lilla fundering var lite kring uttalet i talet eller hur man nu ska säga. Att det är lite svårt med R bland annat. 
Tog med mej oliwer till affären efter. Varför gör jag det ens?! Mina stress nivåer befinner sig i topp redan vi ens kommit in i affären. Gick dock ganska smärtfritt för en gångs skull..Men såklart ska det i stället va annat, små saker men just igår var det för mycket för mej. Glömde blöjkuponger så jag får betala mer än jag egentligen hade behövt, varor som jag skulle ha som är helt slut, och till sist självskanning som krånglar. Står att jag ska slutföra betalning trots att jag redan betalt och pengarna dragits på kontot. Svettigt värre såg mej själv behöva gå därifrån massa extra hundra fattigare men de löste sig 😂 Hämta Wilde från skolan, fick med en kompis hem. Orkade inte och huvudet sa nej men sa ja ändå för barnets skull. 

Idag var det tillbaka till jobbet igen och starta jobbhelgen. Inte ledig förrens nästa fredag igen. Är så himla trött och sliten just nu. Oliwer är inne i en dålig period med sömnen. Uppe på nätterna, kommer och sover hos oss ( såklart får han det men han ligger inte still så får ingen som helst sammanhängande och utsövande sömn) och tidiga morgnar som helst ska startas innan 5 💤💤💤 Hoppas de vänder snart! 

Längtar till nästa helg nu iallafall. Barnmässa på lördag och ska bli så kul att åka iväg hela familjen till ett ytterst barnvänligt ställe. Och Oliwers favoriter paw patrol kommer att vara där. Ska bli kul att få se han träffa dom. Och på söndagen drar jag och syrran på tur för att gå på dop. Egentid med syster var verkligen inte igår så det är efterlängtat. 

Nu ska jag kolla in en ny serie jag hittade igår. Tror de kan vara en perfekt serie för mej. Lite godis på det sen får det bli en tidig kväll. 

Påskfint hemma 🐣🐥👌


Söndag

Lång vecka som kändes som den aldrig skulle ta slut men tillslut blev det fredag. Ledig helg var på ingående. Inga som helst planer men så fick jag frågan om jag ville bli med några från jobbet ut. Velade ett bra tag men nej jag ville ut, så längesen jag gjort nåt kul och det blev verkligen en kul kväll. Förfest hos Vicki, quis på Sir Williams där vi fick en fin delad sista placering 😂 och sen hem till Linda efter det. Trodde innan att det här blir nog en lugn kväll och sa att jag är nog hemma tidigt. Men det var raka motsatsen och va hemma efter 2 eller nåt sånt. Syrran va i stan och såg till att vi fick skjuts från Sir Williams till Linda och så var Kevin i stan och såg till att både jag och Vicki kom hem på natten. Är ju inte så att man helst vill gå ensam ute på natten så guld värt, tur man har såna bra syskon. 

Igår blev en lat dag rätt igenom, helt okej. Orkade inte ens städa och orkade inte ens bry mej om att jag inte orkade det. Var iallafall en sväng till Erikshjälpen på morgonen. Ville ha nåt fint till påsk men var dåligt med fint där dessvärre men fyndade en stor svart plånbok med rosett på. Precis min stil och stort ska de va. Avslutade med en myskväll med mitt ♡. 

Idag inga planer, helgerna är alldeles för korta! Lång vecka framför mej med massor av jobb, utbildning i arbetsmiljö och helgjobb på de sen. Inte en lugn stund innan nästa fredag som de ser ut som nu men då har jag långhelg innan det drar igång med en minst lika intensiv period igen. 



Söndag

Fortsätter The never ending story.... Sjukdom! Börjar kännas som ett skämt även om jag vet att februari är en typisk sjukdoms månad. I onsdags på jobbet började jag få ont i magen, blev bara värre och värre så åkte hem från jobbet... Kom knappt innanför dörren innan jag kunde konstatera magsjuka, djävulens påfund! På riktigt kände jag har inte detta huset haft tillräckligt? Tack och lov så stannade det med mej, desinficering, skilda handdukar, en toalett och total avhållsamhet från resten av familjen funkade uppenbart denna gången va så rädd att oliwer skulle få de som går på penicillin. Magsjuka brukar ju vanligtvis va ganska snabbt avklarat men denna gången har det tagit tid att återhämta sig. Idag är första dagen som jag faktiskt känner mej ganska okej. Det jag fått i mej dom senaste 4 dagarna är nog vad man vanligtvis äter på 1 dag. Totalt utan matlust och ork. Hade egentligen jobbhelg men va inte mycket mer att göra än att stanna hemma (såklart). Tillbaka imorn med nya krafter satsar vi på! Den senaste månaden har verkligen gett oss maxat med sjukdom. Vab dagar med Wilde för feber och huvudvärk, förkylning på oss alla ut om Wilde. 2 ggr öroninflammation på oliwer, en förkylning på Oliwer, streptokocker på oliwer och avslutningsvis magsjuka på mej. Ni ser ju?! Alltså jag grinar lite. Har mer frånvaro än närvaro på jobbet. Ekonomin ska vi ens prata på? Kan vi snälla få va friska nu? 

Istiden har anlänt också, varför ska det va bra med vinter nu för? Vill inget annat än att ha ljus, vår, sol och varmare dagar och inga mer sjukdomar nu. Orkar inte sitta inne mer nu. Soffan, sängen, sjukdom, städa och tvätta det är det enda den senaste månaden bestått av och nu vill jag inte mer. 

Ser framemot slutet av denna månaden iallafall. Äntligen kommer de då en helg att se fram emot. Bara knappt 3 veckor kvar! Behöver nåt att se framemot nu. 

Tills dess så hoppas vi åtminstone på vardag. Kan jag få hela veckan närvaro på jobbet tro? 😂 #lifegoal 

Imorn måste jag komma iväg och hämta ut mina nya vårskor med som ligger och väntar på Coop. Ett par Nike air nostalgic. Hur har jag kunnat gå en dag utan Nike air förut? Kommer aldrig någonsin inte ha Nike air som arbetsskor och promenadskor. Dessa som jag ska hämta imorn ska jag ha på jobbet har jag tänkt mej så spanar även efter ett par att ha till vardags. Tror jag vet vilka jag vill ha ska bara dyka upp till bra pris med. 

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen vankas det nachos och myskväll framför tven. Ungefär det vanliga alltså. 

Lite nytt här hemma. Hyllan som aldrig blev målad då för 8 år sen när köket renoverades har äntligen fått färg.. och med lite dekorplast fick den tråkiga hyllan på toaletten ett litet lyft. Så enkelt men sån skillnad det blir. 

RSS 2.0