Lilla bebis


Gårdagens stora uppdrag var att införskaffa många saker till Krypet, och så blev det! Inköpen som gjordes var följande:
Babygym
Plastad frotte
Mysig overall
Kudde,täcke
2 st pyjamas en strl 56 och en 62
Mysiga tossor
Liten halsduk
Gosig grå filt
Shampo&badolja,tvättservetter
Nappflaska,napphållare,flaskborste
Borste
Strumpor
Skötbädd

Jag känner mej riktigt nöjd med detta och nu är det inte mycket kvar att inhandla. Kvar på listan är dock:
Madrass till spjälsängen
Byrå
Skötbord
En tjockare dress
och lite småsaker kring omvårdnaden eller vad man ska kalla det! :)
Och just de, badbalja också.
Sen tror jag?! Bäst att dubbelkolla med mina mer kunniga vänner om det är något mer.

Bilbarnstol och bas ska vi få låna av Sandra,samma sak med bärsele. Vagn,väska,säng,kläder,babysitter och lite småplock har vi skaffat/köpt alt. fått tidigare.
Hoppas sen bara vi inte får allt för mycket kläder i storlek 50 och 56, det finns det så gott om så bättre med större :)

Åh vad jag längtar, vill ha januari när lilla efterlängtade kommer. Vill att dom här två kvarvarande höstmånaderna bara ska förvinna! December kan jag tänka mej att längta efter också med ledighet och förberedelser. Och julen såklart!
BM besök står på tur på tisdag, spännande! Ska ta med pappret och anmäla mitt intresse för föräldragrupp också. Hoppas på att det kan bli en positiv upplevelse med nya bekanskaper :)




Wilmas första

Wilma har fått sitt första klädesplagg och detta en regnjacka, känns som ett bra alternativ till blöt illaluktande hund dom dagarna som regnet öser ner. Wilma kände sej nog inte helt obekväm med detta heller utan satt och posade fint. Har dock inte knäppt den ordentligt på bilderna och den är änsålänge lite stor. Förutom detta fick hon igår en massa nya leksaker, närmare bestämt 4 stycken. Och en hög med olika tuggben. Hon ligger just nu och leker med en av dom nya leksakerna. Goa vovven! :)


Gårdagen + massa bilder

Klockan ringde 04,45 och aldrig är man väl så pigg som när det är något roligt på gång? Upp och fixade mej,käkade och fixade matsäck. Efter årets första bilruteskrap bar det av och plocka upp Sandra,tanka och vidare mot Åmål där vi plockade upp Ulla och iväg!
Stannade utanför göteborg och fikade, här började Sandra bli nervös för att inte hitta nåt att shoppa. Haha så söt! Själv var jag mest nervös för att upptäcka att jag inte skulle ha råd med allt jag ville ha. Väl nere sen började vi våran shopping på Panduro outlet och fick oss en massa fint redan där, kan inte förstå att jag har missat detta underbara ställe tidigare 2 gånger? Nej standard från och men nu! Dags för själva Gekås och fyndadet var igång och efter x antal timmar var det dags för mat, bestämde oss för att betala och köra dom änsålänge köpta sakerna till bilen. Höll på och dåna av i kassan, det blev mycket och jag var inte ens klar?! Dessutom hade vi antal avdelningar kvar. Jaja tröstade mej själv med allt bra jag fått och att jag faktiskt var där för att shoppa inte spara. Hursom lastade vi av allt i bilen, eller ja vi fyllde bilen, och sen käkades en inte allt för god kyckling gryta innan det var dags för omgång 2. Tog bara en korg denna gången, alldeles för lite haha! Men men plöjde sista avdelningarna och hittade både det ena och det andra. Nu var jag NÖJD!

Kan ju konstatera att det var tur att vi bara var tre, bilen var verkligen full när vi vart klara. Vad köpte jag då? Hund&Katt saker, julsaker,scrapbooking,kläder,bebissaker,förbrukningsvaror,almenacka, julklappar/presenter till Pappa,brorsan,syrran,mamma,mormor,Ingela,älsklingen och Wille. Godis, nyckelskåp,plånbok,morgan-matlåda till älsklingen, burkar till köket, muffinsformar,present&julklappssnören,julpapper Och ja säkert tusen saker till! ;)


Lite av dagens inköp.


Kläder till mej, mamma mjukisar,en top till senare bruk,jacka samma sak där då den passade igår men antagligen inte nästa vecka, ett finare längre linne/tunika, marinblå mamma huvtröja, lila mamma/amma linne, en snygg sjal i brunt,svart och silver, tjocka gosiga strumpor och stickade leggins. Köpte också en skaljacka storlek alldeles för stor till att ha nu och tills krypet kommer(ej på bild)

Det tar verkligen hundra år att ladda upp bilder så får vara bra nu! Wilma och Krypet får sej ett varsitt eget inlägg sen istället!

Kan förresten lova att det kändes att jag levde igår när jag kom hem, gjorde tillochmed ont att lägga sej i sängen. Magen,ryggen och värst höfterna. puh! Men under dagen märkte jag inte mycket annat än att jag var tvungen och byta skor :) Och att ryggen var lite trött.
Tur att detta inte är nåt man gör dagligen iallafall även om jag gärna skulle åka 4 gånger om året istället för 2. Tror det är dags att börja spara till nästa tur nu, som väl dock tidigast blir till sommaren men ändå. Kommer ju dessutom att bli svårare att spara ihop nåt nu..


Ännu en ny vecka, 26!

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 28 sep 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 176 av 280. (62,9%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet:

Hjärnan förändras

Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller.

Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.

Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.

Mamman:

Du delar allting med ditt barn

Livmodern når nu upp dit bröstkorgen börjar.
Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.

Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


Egna reflektioner kring detta, tanken på att krypet "delar" mina känslor känns skrämmande. Alla gånger jag av trötthet går runt och känner mej super irriterad och ledsen på allt runt omkring. Stressen som finns där hela tiden. Nej usch, stackars liten!
Tur att jag ändå för det mesta försöker ha ett glatt humör trots trötthet och allt däri kring. Och dessutom hur jobbigt jag tycker det är att vara jag så är jag i grund och botten nöjd så vi hoppas att krypet känner av det och känner hur älskad h*n är. :)

Bjuder inte på nån bild idag, är visst allt annat än fotogenetisk dagen i ära. Tar det nästa gång!


ÄNTLIGEN Måndag!

Måndag nu igen, måndag mest hela tiden tycker jag. Jobbat mellan 7 och 15 idag, sen hämta upp olydiga valpen och hem med henne. Betala räkningar och sen fick det bli en sväng över stan, Jyckebo,apoteket och pakethämtning och ett par andra ärenden. Nu hemma igen, sitter i soffan och tar det lite lugnt. Snart ska det bli mathandling. Ska för första gången på jag vet inte hur länge skita i att åka till karlstad. Det går inte ihop med arbetstider eller nåt just nu. Så vi får hålla oss hemma. Ganska gott att slippa just idag, noll lust att springa runt på Maxi för minsann har jag spungit nog redan idag.  

Trögt på jobb fronten denna veckan med, blev iallafall förlängd 2 timmar imorn och sen så ska jag faktiskt få åka till Kila/Gillberga på torsdag kväll. Dock bara för 3 timmar men jag måste ju ha timmarna!! Dessutom gillas det starkt att åka till KG. Saknar det stället och folket.
Gillar inte att det är så trögt som nu. Kunde fått jobba lördag men då ska vi på dop och sen en kort fredag kväll men då är det kalas för Markus. I värsta fall måste jag jobba ändå på fredag kväll om inget annat dyker upp. Men håller tummarna för dagtur fredag!!! Och en ordentlig tur på söndag för då går jag iallafall inte back jätte mycket denna veckan. Är ett riktigt stressmoment detta med tiden, att hela tiden jaga efter timmar. Idag bad jag verkligen efter mer, bad också om att få åka till KG om det behövdes där.


Längtar tills ikväll, massa bra på tv! Ullared,CSI och Lite sällskap såklart.
Och sen hoppas jag på att få sova, fick väl ihop sisådär 3-4 timmar sömn inatt men nu minsann har jag köpt långtids verkande tabletter. HOPPAS dom hjälper. 

Snart är det onsdag! :)



Söndag var det här

Har precis som jag skrev igår tillbringat dagen i soffan, gjort 3 stycken fin fina kort. Men nu tröttnade jag och packade ihop. Började min dag med att bli väckt av jobbet, men inte för att jobba idag utan för att bli tillfrågad om jag kunde jobba onsdag. Onsdag som jag redan i fredags sa ifrån att jag inte kunde. Sen om jag kunde gå en timme längre imorn än tänkt men jag har en massa och göra imorn så var nöjd med att jobba 7-15.

Vill att det ska bli kvällen nu, tända massa ljus opch mysa med min älskling, kolla på Ensam mamma söker och Irene Huss. Nåt mer bra kanske finns också? Till det ska det käkas ostbågar och äta marknads choklad. Dock läste jag nånstans igår att man absolut ska undvika choklad om man inte vill ha halsbränna så kanske måste avstå min älskade marknads choklad för att få sova lite? Fast så ska man inte äta stekt mat, stark mat eller dricka kolsyrat heller. Fast gällande det stog det man ska helst undvika medans på choklad stog det att man ska undvika. Tråkigt måste jag nog tycka, men imorn ska jag till apoteket och utforska nya saker. :)

 
Snart är det onsdag!!!! :) Bara två och en halv dag kvar...... Blev visst påmind om att jag måste städa bil med för detta, puh bar emot! Men kan inte åka på road trip i smutsig bil minsann. Ska nog åka passaten dit så den som ska städas dock är även min bil i stort städ behov. Jaja bara att ta tag i det, imorn kanske om jag hinner eller senast på tisdag.. Skulle ju funka idag men njae..






Ensam hemma

Nyss hemkommen till ett tomt hus, eller ja valpen var ju såklart hemma och dom andra fyrbenta men annars är jag ensam. Massa oväsen från huset brevid, gap&skrik och tycker nästan det låter som nån är lite förbannad men dom har nog bara roligt!

Gjort min vad jag vet sista kväll för denna veckan, haft en helt okej kväll där allt flöt som det skulle och roligt folk att jobba med. Nu är jag mest bara trött, trött för jag sov dåligt pga allt det vanliga plus att Sally är en vrålapa och jag dessutom hade fått för mej att det skulle ringas om jobb imorse. Huh blir stressad av sånt, stressar i sömnen liksom hur bra är det?

Får se hur mycket sömn jag får denna natten, har haft en helt omöjlig halsbränna sen jag gick upp imorse och har trott att jag ska spy ett x antal gånger. Dricker ett glas mjölk, ½ minut senare är det tillbaka. Novalucol köper jag mej kanske 3 minuter med, samarinen toppar med ungefär 5. Mandel hjälpte noll idag. Nån som vet något mer effektivt? Isåfall är ingen så tacksam som jag för tips. Har testat Rennie också med det ger mej kväljningar och dessvärre samma med Samarin acid. Sen är ju vissa dagar bättre medans dagar som denna kan dra åt skogen.

En kul grej till, svullna ben märkte jag av rejält första gången igår och samma idag..Oundvikligt men hej vad gammal jag känner mej. Stödstrumpor nu då? Har jätte synliga kanter efter vart strumporna har suttit och känner mej alldeles öm i fötterna, inte så charmigt!

Nu får vi ser hur morgon dagen yttrar sej, jobba eller vara ledig? Ska jag vara ledig ska jag sprida ut mej med alla mina scrap saker och inte lyfta arslet ur soffan mer än nödvändigt på hela dagen. Låter perfekt! Och imorn kväll ska jag bo framför tvn, missat tven hela denna veckan känns det som så har att ta igen ;)

En för stunden sista rad om den lyckliga väskan också, hämtades förut och var minsann en sån perfect match som jag hade förutspått. Så nöjd men det har väl ingen missat? :)
Älskar att shoppa till krypet! <3


Nej om jag skulle förflytta mej en våning upp? Ta med mej boken och krypa ner under täcket samtidigt som jag ber om natt sömn. Tror det får bli så!  Natti natti gott folk så kanske vi hörs imorn. :)



Råttan

Lilla fina och numera även snälla Sally har förvandlats till en vrålapa! Så jag lånar gärna ut henne några dagar (nätter). Bara säga till om du vill ha ett störningsmoment nattetid, jag har redan så det räcker så med det delar jag gärna med mej.  Bara hojta till! :) Tack på förhand får jag väl tillägga, för vet att alla kommer vilja låna henne så det blir utlottning senare.





Hemma igen

Nyss hemkommen från jobbet, hej och hå vilka disskusioner vi har haft idag kan jag lova. Var ett litet litet brev med i posten idag från kommunen som berättade att ett kollektivavtal var uppsagt och därmed skulle vårat lönetillägg försvinna. Vi som går 100% i BE har 600:- före skatt i tillägg varje månad för att vi är flexibla och har det som vi har det. Men nu tydligen ska detta bort och vi ska inte få något extra. Dom "tar" det lilla extra vi hade för alltid vara jour, för att alltid ställa upp, helt sakna schema, ibland inte från dag till dag veta vad/vart vi ska jobba, inte veta vad man gör nästa helg/nästa månad. Inte ens veta om det går ihop tim mässigt osv osv. Inte ens det lilla får vi behålla och jag anser väl kanske att det var det minsta vi skulle ha? Jag var verkligen inte ensam om att anse detta och det var uppe till förslag att vi ska ta det med facket.
Samtidigt skulle jag gärna byta dom 600:- före skatt mot att ha ett schema, eller åtminstone lite struktur i arbetet bara något litet som gav en lite ordning och rutin.
Blir så trött, alltid är det nånting!!! Många gånger ångrar jag att jag tackade ja till att bli 2 åring samtidigt som det är en trygghet på sitt vis, för man vet aldrig när saker och ting förändras och man helt plötsligt står där utan jobb och säkerhet. Dessutom är det inte bara i dag det gäller, att ha ett fast jobb gör sitt till pensionen tex. Det underlättar för mej att få havandeskaps penning, det ger mej en större chans den dagen det dyker upp ett jobb jag vill söka.
Plus och minus, det är väl alltid så? Även om jag just nu känner mej riktigt på minus sida. För som sagt, det ska alltid vara nånting!

Nu fick jag ur mej det, gnällfia har varit i farten igen.

Gjorde ju en tur på marknaden förut, med hem följde bästa godiset till mej och lite smått och gott till valpis. Lyxade även med en pizza innan det var dags att jobba. Och för att inte förglömma inhandlades ett nytt lager Novalucol. Med andra ord köpte jag bara ätbart, glömde hämta väskan också men det tar jag imorn de.

Imorn gäller ytterligare en sån här kort kväll 18-22,30 för mej och sen ofrivilligt ledig resten av helgen då jag gärna hade jobbat även söndag när jag ändå var i farten, dessutom behövs det alltid lite mera OB tid.


Ska fixa mej en smörgås nu och påbörja en ny bok igen, frågan är bara vilken. Har en till om en Shopaholic, sen Mia Skäringers och dessutom en av Keyes. Lutar åt det senaste då den boken är tjockast och borde räcka över helgen iallafall. :)


Beställde presentkort från gratisbio tidigare idag, hade minsann fått ihop så jag fick 150:-. Helt okej för att vara gratis :) http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864 

Marknads fredag

Fredag var det här, har haft en fixar gubbe här som skulle laga micron men han lyckades visst inte så får vänta ungefär en vecka till tills han har fått beställa nya delar. Jag tyckte nog att dom borde ha bytt ut den? Fabrikationsfel efter ett halvår och så ska den lagas? Bara hoppas den jäkeln går som den ska sen!! Fixar gubben hade då inte mycket hyfs får jag väl tillägga, gick in med skorna på sej, råkade sparka till Wilmas vattenskål som jag dessutom hade ställt bort så den inte skulle vara i vägen och sen trampade han runt i köket och lämnade smutsiga sko spår överalltTack o tack, nu fick jag iallafall köksgolvet städat 2 gånger på samma förmiddag.

Väntar på att klockan ska bli 3 nu, då ska jag och hjärtat ta en tur på marknaden och sen väntar återigen jobb 18-22,30. Undrar om man ska hitta något kul på marknaden, enda planen är för ovanlighetens skull marknadschoklad. Bara hoppas den bästa är på plats. Sen skulle jag vilja ha en sån sjal jag köpte förra året fast i en annan färg, kanske inte så troligt att samma ska till och stå där men kan ju alltid hoppas. :) Får visst hämta ut väskan sen med, snacka om att leverera snabbt. Lite väl snabbt kanske tillochmed, behöver den inte förrens om 3 månader :)

Nej om jag skulle fixa lite snabb lunch nu? Och invänta mamma som skulle kika förbi.


Hoppas alla får en fin fin fredag!










Dagens

Mindre bra, att pengarna från kursen fortfarande inte kommit in. Var sista chansen innan helgen idag, taskigt men då har jag dom ju kvar iallafall förutsatt att dom inte triller in efter 3 men har ingen större förhoppning om det.
Det är inte kul att jobba delad tur, rast till klockan 17,30 och känner mej stressad redan. Dessutom finns det alldeles på tok för mycket trappor överallt.
Det behöver städas IGEN!
Natten som var, tror det blir värre för varje gång jag anser att nu kan det ju inte bli värre. :(

Men känner mej ändå ganska nöjd just nu, tror det är väskan som gör det. Attans vad nöjd jag är för den! Hade ju sett en sån på en likadan vagn och var jätte avundsjuk och tänkte att nej nån sån får aldrig vi men se det fick vi! :)
Det är snart helg igen, pess helg egentligen med tanke på hur lite och vilken dum tid jag jobbar. Men helg betyder att det snart är onsdag och på onsdag minsann får jag leva ut all shopping hysteri som växer inom mej ;) Mer då? Ja det har väl inte hunnit hända så mycket sen sist, jag ska bara försöka slappa nu och äta en bunt med choklad dröm muffins (som bara råkade följa med från Netto när jag bara skulle köpa hundtugg.) Och så ska jag läsa världens roligaste bok, En shopaholic i väntas tider. Ja herre! Skratta så jag nästa grina här igår, rekomenderar verkligen alla böckerna om en shopaholic. Helt underbara!



På väg

Trodde ju aldrig det skulle gå att få tag i en matchande skötväska till barnvagnen men minsann på köpbarnvagn.se finns den, väskan som jag bara måste ha. Får väl tillägga att den "bara" går lös på 500:- på rea plus att frakt tillkommer. Det är överhuvudtaget svindyrt med skötväskor anser jag. Men vi ska ha den, så fort jag har räknat mina tillgångar/motgångar och övertalat min medbrottsling om att vi ska ha en sån så kommer den antagligen att klickas hem :)

Beställd



                                          


Det gick ju bra

Mejlet gav respons och jag har nu också haft det bra samtalet :) Allt verkar klaffa fin fint och dessutom kommer jag att få ut mina plus timmar i pengar förutsatt att jag ligger under 60 + den dagen jag ska gå på ledighet. Annars får man aldrig ut sina plus timmar i pengar utan man sparar och sparar tills man tar dom i ledig tid. Men när man ska vara ledig mer än 6 månader får man dom i pengar. Ingen är mer nöjd än jag just nu, hade ju aldrig trott att jag skulle få ut dom i pengar eftersom man aldrig får det annars!
Enda som var nåt är ju att jag måste förbruka mina timmar som är över 60 för dom försvinner annars sista oktober och dom går heller inte att få ut, men det ska jag nog fixa. Veckan som kommer ska jag ju vara ledig en del så då förvinner lite av den plus tiden och likaså denna veckan om jag inte får mer jobb till helgen.

Ibland blir det bara för himla bra, inte ofta jag är nöjd men detta var jag minsann nöjd med.

Nu ska jag bara bestämma från när jag vill vara ledig, lurar på 22 november. Har ju semesterdagar kvar också så funderar samtidigt på att ta kanske 5 dagar eller något i mitten av oktober, semester dagar får jag nya vid årsskiftet igen fast jag ska vara hemma så måste ju inte spara. Och det är himla gott att gå hemma med betalt och bara njuta! :)



Onsdag

Och jag är tydligen ledig?

Inte för att jag känner mej ledig, nej inte det minsta. Som alla vet sover jag inte bra, ja ingen som kan ha missat det som jag gnäller. Men tror nog fan det tog priset idag för jag har legat och förväntat mej att telefon ska ringa utöver allt annat. Stressmoment? Jo lite kanske.
Hursomhelst så är det välbehövligt att vara ledig idag, jag mår inge bra i kroppen. Kan nog behöva en dag här och där som jag vilar. Imorn kör jag ju hela dagen så.

Försökte ju att få tag i chefen hela dagen igår och även försökt att ringa idag men verkar ju helt jävla omöjligt dessvärre så nu plitade jag ner alla mina frågor i ett välskrivet mejl där jag avslutade med mitt telefon nummer så nu får vi väl se om hon ringer tillbaka och ger mej svar på tal. Undrar om man verkligen skickar mejl om såna saker men jag känner att jag inte har lust att krångla i flera dagar för att få tag på henne så bättre ta den kontakten.

Sitter och funderar på vad jag ska göra med min dag, känner verkligen inte för att göra nåt så kanske skulle slå på stort och göra ingenting? Synd att inte mina böcker har kommit än eller att jag har nån spännande Dvd-box.. Fast böckerna kan ju fortfarande komma, leverans beskedet i måndags sa 1-2 dagar. :)


Nu ska jag ta med mej Wilma och gå ut en sväng, ha en bra dag alla!





1 vecka kvar till Ullared idag, wieee!

Freak

Hoho igår vill jag lova att jag kände mej tokig, började väl med att jag blev sms bombaderad när jag pratade med Sandra i telefon. Fick 3 sms på raken och alla började med samma ord, du har paket att hämta.... Jaha så innan jobbet slängde jag mej förbi Coop för att hämta ut dom, nummer 1 en stooor kartong från Panduro. Jaja tänkte jag, dom andra är nog inte så stora. Nr 2 från jotex, haha som om det skulle ha varit litet? Ne precis.. Nr 3 från *piiiip* var inte fullt så stort men jag hade händerna fulla och utgjorde nog en ganska snygg syn när jag skulle ta mej ut från Coop. Shopaholic jag? Nej vadå, vad är det för nåt?
 Har dessutom ett till paket med hårgrejerna liggandes på Coop men det får vänta tills lönen ramlar in det. Eller tills ersättningen för kursen trillar in, beror på vilket som kommer först :)


Idag är det iallafall tisdag, jobbkväll idag igen men börjar inte förrens 18,00. Kort kväll med andra ord, har bara såna resten av veckan + en delad tur på torsdag. Vet helt ärligt inte hur jag orkar en delad tur men vad ska man göra när man inte har tillräckligt med timmar?
Försöker att få tag på chefen jag har nu, tycker det är jobbigt. Har aldrig nämnvärt svårt att prata för mej i telefon eller ringa upp folk men när det gäller detta så bär det emot. Jag har ännu inte haft nåt bra samtal med henne utan nästan känt mej överkörd istället. Men nu ska jag ha ett bra har jag bestämt mej, så om hon bara kunde svara nu då? Har laddat upp med en fusklapp om vad jag ska ta upp. Ja herre! Är andra gången i vuxet tillstånd som jag använder fusklapp när jag ska ringa nån och det är till samma person.


Ledig imorn ser det ut som, undrar om jag får vara det? Jobbigt att inte veta, men är ju tyvärr inte lätt med tanke på Wilma och hoppa in om dom ringer till morgonen heller. Jaja märks imorn förmidag om jag har fått vara ledig eller inte. Även ledig på söndag och då kan jag tänka mej att jobba, behöver ju som sagt timmarna och dessutom behöver jag allt samla lite mera OB tid. Lättare att hoppa in på söndagen med för då behövs ingen Wilma vakt.

Nej nu ska jag greja lite med mina saker från panduro, kunde inte motstå ett hemligt scrapbooking paket och jag måste säga att jag var asnöjd med innehållet. Var värt ca 400:- och såldes för 99:-. Sen köpte jag lite olika present/julklapps papper som var på rean och lite band och sådär. Ska passa på att slå in paket också med det nya snygga pappret och matchande snöre :) Det är kul det, älskar när det blir jul och man får göra massa roliga/snygga/fina paket med olika papper och snören.


Blev nyss upplyst om av mamma att jag var med i dagens ST, jag skäms! Ser helt förjävligt ut och trodde ju reportern som var där typ skrev för det där bladet som delas ut i Långserud, inte att jag skulle hamna i ST. Och varför bilden på mej av alla jävla bilder han tog? Fast jag får väl skylla mej själv, och jag var iallafall inte med i tidningen som dagens brottsling eller så ;)




v.25

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 21 sep 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 169 av 280. (60,4%).

 
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 25

Barnet:

Barnets skelett hårdnar.

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdug-liga händer och fingrarna har nagla. Dygnsrytmen är mer tydlig.
Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektio-ner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska av-vikelser uppåt eller nedåt.




V.24+0

Tänkte förresten göra en liten jämnförelse en dryg månad sen..




lite allt möjligt

Känner mej som en ny människa idag, efter gårdagens 17 timmars arbetsdag var jag så trött så jag har sovit hela natten utan avbrott. Känner mej utvilad för första dagen å jag vet inte hur länge? Dock skriker min rygg på mej istället, haha inte LÄTT! Påminn mej om att inte skaffa nåt jobb med liknande arbetsuppgifter om jag skulle få för mej det. Fast visserligen hur många jobb står man,går man och sitter man på stenhårda stolar under så många timmar? Kanske med all rätt som ryggen är ledsen.

Hur var dagen då, hmm annorlunda? Mellan 8 och 20 gick tiden så fort, dagen bara försvann men sen skulle vi sätta oss ner och räkna alla rösterna som hade kommit in. Hej och hå, nu började också allt att gå fel. Det räknades fel, nån fel färg här och var osv. Men fanns ju åtgärder för allt så småningom gick det ihop. Det var faktiskt lite spännande, inte kanske att sitta och räkna i sej själv men att se resultatet. Jag var förånad över delar av resultatet, som att SD är populärare än många av dom gamla större partierna som MP,V och Fp.Trodde det var dom gamla kända som var dom stora. Visserligen varierade resultatet ganska mycket men C var den stora vinnaren i kommunvalet, i riksdagsvalet var det M och i landstingsvalet kommer jag faktiskt inte ihåg. Var nog ganska jämt där. Siv var riktigt populärt iallafall vill jag komma ihåg för dom räknade jag. Piratpartiet fick 0 i riksdagesvalet, klokt det!
Annars under dagen då? Man slutar aldrig förvånas över vuxna människor så minsann var det lite stridigt emellanåt. Tänk att inte kunna acceptera en kö tex? Eller att du ska visa ID om du inte är känd av mottagaren?
Annars var det kul att träffa massa folk, prata med gamla arbetskamrater osv. Jag gillar att vara social. :)
Sen bjöds det på sjukt god smörgås tårta från Esters cafe, jag åt tillochmed 2 gånger ;) Mer?? Nej tror det får vara bra så, i det stora hela en okej dag och jag skulle kunna göra om det. Förutsatt att jag har sovmorgon nästkommande dag. Såg nån på FB som tyckte det borde vara röd dag efter val, jag håller med!


Vad tyckte jag om valet då? Inte nöjd med utgången av det, det var inte så jag ville ha det men jag har röstat och gjort det jag kan så nu är det bara att gilla läget.Inte så att vi kommer att gå under tror jag, men jag fasar för mer privatisering för det tror jag aldrig blir bra! Resten kan väl gå? Sverige har talat och så blir det, SD kom in som vågmästare också. Borde vara ett uppvaknade på att det måste ske förändringar? 
Nu kan jag ju inte låta bli att ändå vara nyfiken, vad kommer att hända?


I lördags kväll var jag förresten upp till gamla jobbet och tjatade lite, blev sittandes där en timme tror jag. Attans vad jag saknar det, saknar gemenskapen med arbetskamraterna. Hursomhelst var det trevligt att komma dit en sväng, skulle ju bli vid en overall från Marie till krypet. Var en härlig brun fleeceoverall som duger bra som första overall när vi inte vet vad krypet är för nåt kryp än. Dessutom fick jag med en påse med andra kläder samtidigt, så jäkla snällt! Bla fanns där ett randigt set i brun och vit som jag föll för och lite andra söta byxor och så..Tack tack!


Nej måndag idag igen, fortsätt så här tycker jag. Fort ska det gå! Vad väntar dagen i ära då? Jobbar kvällen, inte orkat kolla om det är lång eller kort kväll än men jobbar gör jag. Innan jobbet måste det tvättas lite igen, städas minsann ser det ut som. Ja med andra ord ha tråkigt. Kan ju hoppas att adlibris skickade mina böcker med raketfart, då slipper jag städa för då måste jag ju läsa. Eller hur? ;)

9 dagar kvar till Ullared, längtar ihjäl mej!!! :)





Fick bli så...

Blev sugen på lite nya böcker, upptäckte häromdagen att Kinsella hade kommit ut med nya "En shopaholic" böcker så dom spanades in. En shopaholic i väntans tider och en Shopaholic i New York fick det bli. Och jag var nog lite efter där för fanns massa nya. Sen en ny av Marian Keys, hon är ju bara för rolig! Och sist Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. Är den ens i närheten av lika rolig som Mia lär det bli underhållande läsning.


Jaha så gick det med det..

Jobbat en 7,00-16,00 idag, flytit på riktigt fint och dagen har varit lugn. Dock ett väldigt stort irritations moment dagen i ära. Satt och pratade om allt som rör årsarbetstid m.m och då berättar en av tjejerna som jobbar där att i månadsskiftet oktober/november kommer alla timmarna man har som är över 60 plus att försvinna. Blev så jävla arg, dels för att ingen har berättat det för mej, inte fått något papper eller dylikt med den informationen ingeting alls. Och jag har jobbat så jag ligger mer än 80 timmar plus för att eventuellt kunna ta ut det i december, totalt ovetandes om att jag kunde gått miste om dom istället. Är dock väldigt glad att jag fick veta det idag och inte ett par dagar innan slutdatum eller liknande. För inte fan tänker jag bjuda kommunen på så mycket som en halvtimme. Jag jobbar inte gratis men det hade det blivit om jag inte fått veta och dom hade tagit mina timmar. 
Löjligast av allt är ju att om man ligger mer än 40 minus så får man betala tillbaka, rättvist va? Tycker den fördelningen är helt suverän minsann!  Visst har man fått betalt för mer än man jobbat ska man självklart betala tillbaka, men har man jobbat mer borde det vara lika självklart att få betalt för det?


Jaja nu lämnar jag jobbat för denna vecka, ikväll ska jag för ovanlighetens skull inte göra i princip något alls,enda lilla planen är att åka till gamla jobbet och töla med Marie lite och få mej en overall till lilla krypet. :)
Hoppas sen på att få sova inatt, sliiiiten! Sov nog ungefär 4 timmar inatt allt som allt, imorgon blir det ingen sovmorgon då jag ska vara i Nysse klockan 7,30 och sen resten av dagen så skulle behöva få mej en natt med ordentlig sömn. Så pleeeze? Give me!! Förresten ska jag få smörgås tårta imorn, hur gott är inte det? Ordförande ringde förut för att kolla att jag skulle vara på plats till halv 8 och så meddelade han att det skulle bli tårta. Blir spännande och se hur dagen imorn utvecklar sej, kanske har jag jätte tråkigt kanske blir det raka motsatsen och dagen springer iväg. Kul och träffa folk iallafall. 


Ni glömmer väl inte att gå rösta imorn ni som inte gjort det? Det är viktigt att rösta om man vill ha nån förändring. Jag har ju röstat för länge sen jag, och det känns fortfarande som jag har röstat rätt även om jag inte är helt nöjd. För det kan ju alltid vara bättre,right?
Helst skulle jag se ett eget parti med det bästa från dom flesta ungefär såhär.  
*Socialdemokraterna vill ändra sjukförsäkringen vilket jag tycker är väldigt viktigt för nu är det ju i vissa fall helt sjukt, sen vill dom har ordning och reda på arbetsmarknaden, mindre klyftor mellan människorna och dom vill öka taket på den tilfälliga föräldrapenningen tillexempel och det gillas. Sen ogillar jag starkt att dom har för avsikt att höja bensinpriset med 49öre, det behövs verkligen inte!
*Lite och då observera lite av sverigedemokraternas invandringspolitik för som det fungerar idag är det inte humant, tex att dom som redan är klara för utvisning får bo i en tillfällig bostad utan nånting hur länge som helst. Och ja det fungerar så, har sett det med egna ögon och så ska de inte vara. Och sen kriminaliteten på det, där kan också förbättringar behöva göras som hårdare straff. Sen har dom inte nåt annat att komma med då dom inte driver så många viktiga frågor, visste ni att dom inte har något om tex skatter?
*Sen kan vi ta moderaternas jobbskatteavdrag och ROT som dom införde för det är bra,ROT har vi utnyttjat flera gånger redan, annars är jag inte för deras "ta från dom fattiga" ideologi och heller inte för deras privatisering av allt. Jag tror inte på privatiseringen och tror inte att nåt kan bli bra av att tex bilprovningen ska bli vinstdrivande. Sen anser inte jag att det är bra det dom har gjort med gymnasiet som gör att du som kommer från en yrkesförbredande linje inte längre kan gå vidare till högskola/univeritet.
*Folkpartiet ska ha eloge för sin grymma valfilm, snacka om att träffa mitt i prick. Dom får vara med här för den sakens skull annars får jag erkänna att jag har dålig koll på fp.
*Miljöpartiet, hmm. Ja miljö är väl bra? Men satan vad dyrt det blir för oss orika att ha bil tex om dom får bestämma. Så för min del,nej..
*Piratpartiet som vill "släppa internet fritt", grattis och så kan barnpornografi spridas fritt bara för att skydda integriteten. Har man inget att dölja så finns heller inget problem är min åsikt så nej till dom med.
* Svenska partiet(??) Eller vad det nu hette, sjukt! Dom anser att Sd är för fjantiga och vill ha ett etniskt rent sverige. Och så hade sverige sen vadå 1 miljon invånare kvar resten satt i koncentrationsläger? Nej även där..



Och så glömde jag att hålla mej till saken så gick från det jag själv ansåg bra till det som också är dåligt. Blev kanske lite tungläst men det bjuder jag på men ger mej nu för skulle kunna fortsätta alldeles för länge. Ska ta och byta om lite och slänga ut valpen innan jag tar mej en tur.


Helgen

Ja då var det helg igen, tycker det är mest helg hela tiden. Min helg kommer att bestå i jobb 7-16 imorn och det omtalade valet på söndag. Ikväll ska det bli myskväll, äta hamurgare och slappa bara. Är helt slut nu, puh redan efter 2 dagar? Har ont i höfterna så hälften hade varit nog och även i ryggslutet. Dock inte värre än att jag inte kan jobba även om jag känner mej som 80+. Undrar hur länge jag kommer/kan orka fortsätta jobba? Kanske får ta havandeskap ändå, får se hur det känns ju mer jag kommer in i det.
Tror helt klart att kvällarna är både enklast och bäst att jobba iallafall. Veckan som kommer är enbart fylld med 5 kvällar då det var de enda som fanns. Man tager vad dom haver! Samtidigt som jag som sagt tror att kvällarna är bäst så har man inget liv om man bara jobbar kvällar, men till veckan får det gå. Bra för Wilma också, slipper vi lämna bort henne något förutsatt att jag inte får jobba dagen på onsdagen som jag inte har nåt på än.

Förresten igår skrev jag ju att Jotex brukar vara sega med att skicka ut, hum tar tillbaka det! Fick mejl imorse om att paketet var på väg. Sjukt fort!! Dessutom med en till min fördel väldigt fin fin slutsumma på endast 544:- för grejer som skulle kostat nåt på över 800:- ungefär. Fast ska inte ropa hej än, kan ju stå fel i mejlet. Hursomhelst vilket som så ska jag ju ha grejerna även om jag ska betala det de skulle kosta, därför jag ens skicka efter. :)

Nej ska slumra på soffan tills det är dags att börja med mat.. Ha en fin fin fredag alla ni! 




Wilma är en cooling i huvtröja





 


Shopelishopshopshoppat

Nej nu gick det inte längre så numera ligger en beställning hos Jotex med mitt namn på. Blev visst alldeles jul tokig en sväng, ahhhh längtar!! Så julgardiner beställt ggr 3, köket,sovrummet och ett till rum(dom var billiga dom sista 29:-). 2 Vinröda runda mattor till hallen upp, glömde visst rosa/lila för vinrött var finare. En kandelaber till byrån som jag ska köpa till hallen uppe. Draperier till hallen uppe, ska hängas in mot blå rummet och mot katt toan. Och till sist nya sängkläder, vita med röda hjärtan. Ja jul sängkläder alltså, som matchar gardinerna :) Tidigt att prata jul, jo kanske det men jag rycktes med i allt det mysiga.. Och så hängde det med jul belysning med. Tur att jotex brukar vara segast i stan med att skicka ut iallafall, kommer väl i slutet av oktober eller så tror jag det stog.


Hallen..

Resten:

Det är mycket kul rea på jotex nu förresten :)


Rekomenderar

Ny halv kul sida jag hittade via Facebook, helt gratis och jätteenkelt. Och nej jag försöker inte att värva nån utan rekomenderar bara :)

http://www.goodiebag.nu
(öppnas i nytt fönster)



Sista dagen nu...

Efter en riktigt kass natt, hum har jag några bra ens? Men iallafall, efter en riktigt kass natt sov jag som en prinsessa imorse och njöt av min sista lediga dag.. Ja tills dess att dagen startade med en väckning från jobbet vid kvart över 9. Tack oj så jag har saknat det!! Delad tur imorn? Njae det avtackade jag mej, men fick kvällen förlängd.

Idag har jag mest gjort ingenting, städat lite, fixat med mat, bråkat med Wilma etc. Har haft mäklare här som spanade runt lite, hon skulle återkomma om ett par dagar så får vi se om värdet har ökat något. Vad gissar ni på? Ni som har sett bilderna/sett det i verkligheten vet ju att lite förändring har skett. Så hur mycket har värdet ökat? Jag skulle gissa på ca 150000:- nånstans..

Har nyss varit till Ica och handlat lite + varit och klagat på Wilmas halsband som gick sönder igår. Med hem följde ett kedje stryp så nu jävlar ska det väl inte kunna gå sönder? Trodde nästan vi skulle bli en Wilma fattigare igår när det 3 veckor gamla halsbandet gick rätt av och hunden rusade ut i vägen framför en bil och sen upp i skogen. (Tur att hundrackarn vände och kom tillbaka!)

Nu ska jag soffa mej och lata mej, ta sista avsnitten på Criminal minds och nånstans hitta krafterna att gå ut och ge gräsmattan en omgång senare. Iallafall framsidan så kan folk få tro att vi har en välvårdat gräsmatta, trimmas måste göras men det minsann är inte mitt jobb! :)



Nästan hela gosgänget samlat, mysisar!


v.24

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 14 sep 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 162 av 280. (57,9%).

 
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g enligt minbebis medans libero säger följande cirka 24 cm och 700 gr.
Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Du

Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.



Dagens tjockis :)


Lätt road


Äta svansen,sitta på ryggstödet och hitta på allmänt tokiga saker, det är att vara lätt road de! Favoriten är nog att tugga på bakbenen, eller ligga på rygg och gnugga tassarna på nosen. Hon är söt! :)


2 more to go

Har lyxat alldeles för mej själv så här en tisdag morgon, tv och nybakade scones. Passade fint en sådan grå och mysig dag. Varför förresten är folk chockade för att hösten har kommit? Var det nån nyhet? September brukar betyda HÖST.

Jag gillar att det är höst och nu hoppas jag att hösten ska gå riktigt fort, dels för att jag vill att det ska bli januari så fort som möjligt och dels för att det faktiskt händer lite kul grejer under hösten. Ullared är nästa stora på listan och jag längtar tokmycket! Älskar det stället :)
15 dagar kvar....

Nästa sista dagen på semstern idag, hade väl aldrig trott att jag skulle gilla semester så här mycket men bara känslan av att vara LEDIG utan att behöva oroa sej för pengar är obeskrivlig. Det är liksom nåt nytt. Igår fick jag veckans jobb inbokat iallafall och mjukstartar med en kväll 18-22,15. Helt okej start, sen två hel dagar innan jag ska jobba på valet och sen ytterligare 2 kvällar måndag och tisdag vad jag vet. Men 2 dagar kvar som rubriken sa. 2 hemma dagar, bara vara! Och greja lite men mest bara vara.

Igår kom vi oss iväg förresten, så nu är tapeterna hemma och likaså hyllorna och hyllplanen till barrummet. Gött! :) Nu ska allt upp bara, puh. Tänk om allt kom färdig ihopbyggt och på plats med en gång?

Nu ska jag bege mej ut med Wilma en sväng, men ska allt återkomma senare. Har en  hel drös med härliga bilder på nog Säffles knäppaste valp jag tänkte få ut och sen är det ju ny vecka igen.




Måndag

Uhu bara 3 dagar kvar, bävar mej för att semestern ska vara slut. Är alldeles för trött av allt olika ont och all halsbränna som förstör min nattsömn. Puh! Tur som fan att det kommer vara värt det gånger 1000 och lite till i slut ändan, för det är ju för den goda sakens skull även om jag kan verka vara en riktig gnällkäring för stunden. Men med all rätt tycker jag, jag får gnälla för att det gör ont och är jobbigt!


Men nu ska det vara färdig gnällt för idag, helgen har varit lugn och fin. Inte gjort många knopen alls vill jag lova. I lördags var vi iallafall duktiga och städade ur källaren, välbehövligt kan jag säga! Igår hände ingenting i princip, så idag ska jag ta nya tag. Mormor skulle nog komma hit och vi ska greja ute lite, ska riva klart det sista på tapeterna uppe i hallen och sen senare ska vi väl försöka komma iväg och fixa tapeter. Ja jag vet, jag säger det hela tiden. Men idag ska vi väl få med oss bilen som ska till karlstad också och med det komma iväg. Just de ringa Ikeas jävliga kundtjänst igen, wish me god luck!


Resten av mina lediga dagar ska gå i hemmets tecken, ett måste nu. På onsdag kommer en mäklare hit och ger oss en muntlig värdering på huset. Ska bli spännande och se hur mycket värdet har ökat :) Sen kan lånen läggas om m.m. Blir nog bra detta, bara det blir klart!


Nu ska jag kila vidare, lika bra att sätta igång innan jag fastnar här.






Funderingar

Har funderat mycket på det här med att bli förälder, hur ska jag bli? Hur vill jag bli? Jag vet inte hur jag kommer att bli, tror inte nån kan veta innan. Men gudarna ska veta att jag vet hur jag inte kommer att bli. Det har jag klara mål för. Jag/vi skaffar inte barn för att ha barnvakt hela tiden veckorna igenom och självklart när helgen kommer,skaffar inte barn för att vara ute och dricka varje helg. Samtidigt som livet inte måste ta slut bara för att man får barn det blir bara annorlunda, man får ha andra prioriteringar. Man måste ha andra prioriteringar när man bär ansvaret för någon annan människa så beroende av sina föräldrar. Jag måste erkänna att jag verkligen inte kan ha nån förståelse för dom som anser sig vuxna nog att skaffa barn samtidigt som dom inte är vuxna nog att vara föräldrar när det blir fredag,lördag eller semester.

Vill gärna höra andras reflektionen också, vad tycker ni? Jag står för min åsikt att är man mogen nog att skaffa barn ska man också vara mogen nog att ta förändringarna som följer men sen är det upp till var och en hur man vill ha det. Och sen menar jag absolut inte att det är fel att gå ut nån gång ibland, ha egen tid osv. Men inte alltid va? Och inte när ens bebis knappt är ett par veckor gammal tillexempel.....










INTE okej

Igår efter att jag och hunden hade varit på trädgårdsvandring skulle vi bege oss in igen, framför monsterbilen får jag då se en orm. (vi gick där innan vi gick till baksidan också men måste missat den då). Fick ganska bråttom att dra med mej Wilma därifrån, vill inte ha några ormbett som blir infekterade. När jag kom in var jag ju självklart tvungen att googla efter denna orm för att se vad det var. Men gissa vad? Med sin beige/vita färg verkar inte vara nån vanlig svensk uteorm utan snarare en blek majsorm. Är orolig för att den ska vara kvar, antar att även den kan bita om den blir hotade av Wilma eller katterna? Hade hoppats på fint väder idag så hade vi kunna ta gräsmattan en gång till, klippte den ju förra helgen men den var aldrig trimmad då och med tanke på ormen hade jag gärna sett den klippt ännu en gång och då kortare.


Annars då? Still invalidos, inte kul! Och nej det är nog tyvärr inte träningsvärk längre, hittade ett stycke på alltforforaldrar.com som beskriver mitt ont ganska fint så är tillbaka till foglossning igen som efter förra besöket på sjukhuset men på annat sätt. Men är ju för jävla illa om jag ska gå och bli handikappad redan nu. Ni som har sett mej vet ju hur smidig jag är för stunden. Ett utklipp ur artikeln jag läste:


"Svårt avgöra var smärtorna kommer från
Anns situation är ett ganska typiskt exempel på hur många kvinnor har det under graviditeten. Besvären kan dock se mycket olika ut och det är ofta inte lätt att avgöra var de kommer ifrån. Dessutom kan smärtan uppkomma i princip när som helst under graviditeten, även om det är vanligare att de uppkommer i mitten av graviditeten. Smärtor från bäckenlederna kan sitta djupt i länd- eller korsryggen och kännas fram mot ljumsken. Det är vanligare med smärtor från de bakre bäckenlederna i korsryggen, som i Anns fall men de kan också kännas runt blygdbenet ut mot ljumsken och framsidan eller insidan av låren.

Smärtan behöver inte alltid komma från bäckenlederna. Den kan också komma från ligament eller muskler. För de flesta som drabbas är smärtan som för Ann, visserligen obehaglig och begränsande men är trots allt hanterbar."

Min sk. kramp/spänningsrelaterade träningvärk som jag tyckte det skulle vara kommer från ljumsken och går ut i låren. Ont i nedre delen av ryggen har jag haft sen sist jag var på sjukhuset även om smärtorna som kom framifrån då blev bättre nu när jag har varit ledig och tagit det lugnt. 
Men jag tänker hoppas tills på måndag att det ändå ska vara "träningsvärk" utan träning men är jag inget bättre då ska jag masa mej till sjukhuset tror jag. Kanske behöver rullator liksom, vem vet? ;)


Idag är det lördag iallafall, sista lediga helgen innan allvaret drar igång. Planen för dagen är inte mycket vad jag vet? En tur till Erikshjälpen tyckte herrn, själv tycker jag nog en tur och köpa tapeter men vi får se :)


Nej ut med vovven igen och hoppas att vi inte möter Herr snake. Ha en bra dag alla!


Gårdagens www shopping, det är dyrt att ha hår!!


Äntligen fredag igen

Ja veckorna springer förbi,tråkigt att min semester snart har sprungit förbi också men är allt bra glad att det är fredag idag! :)

Har fortfarande helt sjuk träningsvärk men jag har fått förklaringen!! En av alla gånger jag vaknade inatt låg jag på sidan med ena benet uppdraget och när jag skulle räta ut det gick det absolut inte till en början men lite smärta senare hade jag lyckats.Alltså kommer antagligen träningsvärken av spänningar/kramper när jag sover. Bra där, då är det inget värre även om det tar mej en kvart att gå ner för trappan och 7 minuter för att ens lyfta asset ur soffan. Livet är härligt! Har dessutom ont i nerven/muskeln bak i rumpan, ni vet den som gör så attans ont att slå i om man ramlar på rumpan? Har väl samband men minst lika oskönt för det. Jag blir så full i skratt, känns precis som jag har tillbringat en hel dag i fjällen på brädan medans sanningen är den att jag har sovit.


Igår åkte ju som sagt jag till Emelie, bestämde mej för att ta med Wilma och det var bra för valpen det. Lizzy Emelies mammas hund var där och inte det minsta intresserad av Wilma. Nej hon vände sej bort och hon morrade åt Wilma vilket jag tyckte var väldigt bra! Wilma kröp som en ål för Lizzy medans Lizzy fortsatte och visa avsmak för "äckliga valpen". Detta medförde iallafall att Wilma var lugnare än hon någonsin har varit i närheten av en hund, en bra lektion för henne med andra ord. Annars  var det trevligt att träffa Emelie igen, satt mest bara och tjötade. Var ute med hundarna och sen tog vi en tur till karlstad och hämtades Emelies kille som inte hade fått plats på bussen.


Väl hemma igen plockade jag fram mina scrapbookinggrejer och dolade med det sen stund och sen kom Sandra och kollade på idol och tjötade lite. Fick ett kul paket igår, med scrapbooking bok,julmys/pyssel bok och scrapbooking grejer ifrån en klubb som heter skaparglädje. Åhh vad jag vill ha en symaskin upptäckte jag då iallafall. Har suttit och drömt mej bort i böckerna och allt fint jag skulle kunna åstadkomma till krypet bara jag hade en symaskin. :(

Idag ska jag äntligen masa mej iväg och hämta mina skor hos Linda, blir trevligt och träffa Linda en sväng också var flera veckor sen sist nu! Sen har nog inte dagen så mycket mer att bjuda på, jo möjligtvis att jag river klart tapeterna. Iallafall dom i min höjd då jag inte har vågat mej upp på nån stol med mina smidiga ben. ;)




Wilma kryper runt och försöker leka med tant lizzy :)


Tävlingsdags!

PYhobby har en tävling där man ska bidra med något man scrappat och som innehåller minst en sak ifrån deras webbshop. Jag tänker tävla med framsidan på Wilmas album och hoppas att Wilma kammar hem även denna tävlingen :)





Gårdagens Sandra


22+1






Torsdag

Igår hade jag en sån där alldeles effektiv dag, började med lite tvätt och disk. Städade och maskerade hallen, sen pratade jag med Sandra och då kom jag på den brillianta idén att jag skulle ha Casper här så Wilma fick leka. Och jodå jag gav mej extra att göra, men gjorde också valpen till en lycklig valp. Ja hursomhelst, medans vovvarna lekte målade jag hallen omgång nr1. Grejade med lite annat och sen tog jag omgång nummer två. Vilken skillnad lite vit färg kan göra? Listerna är jättefina nu.
Casper hämtades och jag åkte och mötte upp Therese och tog en domus fika, sen var jag och handlade lite. Hem och städade upp efter vilddjuren och sen kom Sandra tillbaka. Vi gjorde varma smörgåsar,åt glass,satt och tjötade en massa och kollade på alla pinsamma program på tv. Skånska hollywood fruar måste vara botten av botten vad? Och med sej på botten har dom kungarna av tylösand. Nej tacka vet jag Lite sällskap! ;)

Inatt har jag sovit inte alls bra, tror jag slutade på vaken 5 ggr. Har kommit fram till att eftersmaken på dom nya tabletterna är HEMSK! ( Undrar förresten hur dåligt det är för tänderna att äta sånt hela nätterna igenom? ) Jag har en stor fundering på hur det ska gå när jag börjar jobba? Kommer jag orka att inte få sova ordentligt på nätterna och sen gå upp 6 på morgonen för att jobba? Nu får jag åtminstone sova dom timmarna på morgonen. Från ungefär 5-6 till 9-10.
Jag har från det ena till det andra dragit på mej en alldeles hemsk träningsvärk i framsidan låren, hur f*n gick det till? Jag har inte rört på mej en millimeter i onödan, och inte gjort nånting jag inte gör andra dagar men tog mej knappt ner för trappan imorse. ILLA ILLA! Förstår verkligen inte vad som hände???

Lite senare idag ska jag packa ihop mej och fara till Emelie, äntligen!! Kommer bli en bra eftermiddag det. Men börjar få beslutsångest om valpen ska med eller få vara hemma? Får fundera på det ett tag! Annars har jag inga planer tror jag, kanske om jag skulle komma mej iväg och hämta skorna. Får se på det, annars tar jag det imorn.

Imorn är det äntligen fredag igen, skönt att hjärtat kommer hem igen.<3 Tycker inte om att vara ensam hemma!! Sista helgen ledigt nu med, sen är det back to reality och på torsdag ska det jobbas igen. Tror jag iallafall har ju dock inte hört nåt.

 Har suttit och grubblat en del över detta med jobb,havandeskapsp,föräldraledighet jag ni fattar hela grejen. Jag har tänkt att beroende på hur det fungerar att jobba ska jag inte bege mej hemöver förrens i december. Jag vill helst slippa ta HP pga av den sjukliga karensen på 10 dagar, jag tycker verkligen att 10 dagars inkomstbortfall är för mycket. Och som det ser ut nu ligger jag 80 timmar plus i årsarbetstiden och om jag kan hålla det har jag 80 timmar tillgodo i slutet av året dvs december. Kanske kan jag ha ännu nån mer timme? Vet ej så det kan jag inte räkna med. Men till dessa 80 timmar jag har i dagsläget har jag även 8 betalda semesterdagar kvar, fick ju ingen stor dos semesesterdagar tyvärr utan hade 20 från början. Men detta är ju inte långt ifrån att jag har hela månaden tillgodo sedd och detta kan jag sen kombinera med föräldradagar, lite onödigt att ta ut innan men samtidigt bättre det än att stå utan. Kan ju kanske ta lägsta nivådagar? Tål att grubblas på men detta känns som det mest hållbara faktiskt förutsett att jag håller för att jobba också. Men den som lever får se!






Drömmer mej bort.. och längtar efter att hallen ska bli färdig

Detta är önskelistan :)

Först ut tapeten och den ska matchas med följande från Ikea,Rusta och Jotex.

Svart,vitt,grått,rosa och lila är färger som funkar fin fint tillsammans :)


Onsdag

Bara en vecka kvar, neeeej det går för fort!!


Igår hade jag en testa nya saker mot halsbränna dag, mandel var nr 1 ut att testas och jo det fungerar. Iallafall mot den lätta brännan jag har dagtid. Men dock gick väl nästan en hel påse åt men vad gör det? Tror min stackars trasiga  mage jublade över att få vila från mediciner. Dessutom har magen fått actimel och det känns som det har helat litegrann.
Inatt testade jag på Rennie, märkte ingen större skillnad mot Novalucol. Var vaken 3 ggr inatt. Rennie var ingen trevlig tuggupplevelse,konstig pepparmint smak och en slemmig konsistens. Men ändå bätte än Novalucol för endast tanken får mej att kväljas nu, det har blivit lite för mycket av den varan även om den egentligen smakar bättre.

Igår skulle vi ju ha varit till Ikea men så blev det inte, uh för krångel med bilar :( Jag som hade sett fram emot att åka. Men men nästa vecka kanske? Och då handla tapeter till hallen samtidigt, för minsann idag ska jag börja med den! Sandra skulle komma hit och göra mej sällskap och jag har för avsikt att måla alla 4a dörrfoder och golvlister och taklister. Och typ imorn när det har torkat ordentligt ska jag riva bort tapeterna. :)
Jag längtar tills den är klar!!! Jag vet precis hur den ska se ut, den randiga tapeten,vit byrå,spegel över byrå, dom snygga mattorna ifrån jotex ja helt perfekt helt enkelt!! :)

Nu ska jag för ovanlighetens skulle städa lite, fast nu bara hallen uppe så den är ren innan målning och sen måste jag nog dessvärre ge mej i kast med disken också. Till helgen ska det fixas så diskmaskin blir rätt kopplad så den kan användas igen. Just nu diskar jag för hand och torkar det i diskmaskin i brist på diskställ. :)







Ett nytt träd


Har fått ett nytt träd till badrummet av Mamma, och till skillnad från det gamla trädet lever detta :)


Tisdag

Var på utbildningen inför valet igår, och måste nog ta tillbaka det där om att ersättning var så himla bra som jag trodde. Nånstans i mitt huvud hade jag inbillat mej att man kanske satt där max 8 timmar eller så på valdagen men serni det gör man inte, 8-20 + rösträkningen. Alltså mer än 12 timmar, men skulle det vara utan skatt på arvodet är så får det anses okej. Men så får jag se det som så att jag förlorar ingen inkomst för att jag är där eller så utan det blir ett tillskott i kassan och det är något som alltid behövs. Annars då tror jag det kommer bli en okej dag, jag var välkommen i gruppen och dom var skojsamma. Ena gubben upplyste mej om att dom minsann inte tänkte berätta för säffle bon vart vallokalen i väldige Nysäter ligger. Då kunde man ju iallafall kontra med att jag hittar själv ;) Och så fick jag veta att dom enligt dom själva var den bästa gruppen man kunde hamnat i. Yngst var jag som jag redan visste. Man vad gör väl det? Kommer allt bli bra det, men bannar mej själv för att jag inte frågade om mat&rast. Matlåda för hela dagen med sej? Rast så man kan åka hem? Osv.


Idag har jag varit med Jessica på stan en sväng, vi fikade på Holgers och kikade lite i affärer.:)
 Nu sitter jag och laddar för att gå ut och städa skoda. Ska visst och kolla på något bilbyte sen, en Passat. Jag vill ha en Passat men denna ska tydligen inte stanna i hushållet. Har försökt att förklara att krypet minsann vill ha en passat men än har ingen köpt det. Attans! ;) 

IKEA sen också då, jag ska nog bestämt shoppa upp presentkortet jag fick av Sandra. Jag ska ha nya grönväxter till hallen och köket. :) Sen ska vi införskaffa lite hyllor m.m. till barrummet.


                              
                                       


Nej nu då, dags att ge sej ut. För gör jag det inte nu kommer det säkert att regna när jag ska göra det.
                                      


v.23

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 7 sep 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 155 av 280. (55,4%).

 
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.
Lilypie Pregnancy tickers



Bebis!

Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottskörteln som producerar insulin och hormoner. Insulin är viktigt för din bebis produktion av blodsocker.


Mamma!

Varje kvinna och graviditet är unik och kan inte jämföras med andra.

Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer.

I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.

Nu börjar magen verkligen att synas.
Du kan fortfarande uppleva humörsvängningar. Du oroar dig kanske då och då över att du aldrig kommer att bli dig själv igen. De här känslorna är helt normala i det här stadiet i graviditeten. Som vanligt är det hormonerna som spökar. Det är inte mycket att göra åt det. Att vara känslosam är en del av graviditeten. På sätt och vis förbereder det dig för vad som komma skall.

Om du känner dig full av energi så njut av det. Det blir snart tuffare tider.
Du kan märka att det läcker lite urin ibland när du hostar, tränar eller lyfter något. Grips inte av panik. Nja, det kanske är lättare sagt än gjort. Det kallas i alla fall för graviditetsinkontinens och är ganska vanligt och normalt eftersom livmodern nu har växt förbi urinblåsan och trycker på den.

Egna reflektioner då, hmmpf? Jag kan väl bara säga att hoppas man slipper allt!! Vill varken få grav diabetes eller inkontinens. Räcker som det är nu tycker jag ;) Tuffare tider som väntar, huh. :S
Idag ska jag länsa apoteket iallafall, och testa hemma tipsen som jag fått. Mandel och vichy vatten. Fast det borde väl fungera med bubblat kranvatten eller? Himla onödigt och köpa när jag har bubbelmaskin. Måste få mej nåt som lagar magen också minsann, tips på det?
Inatt har jag bara varit vaken 2 gånger, underbart! Plus att jag ett täcke rikare fick mej ett par underbara timmar imorse så idag är humöret bättre. :)


Källor:minbebis.com,libero.se,familjeliv och lilypie.


Dag 3 på semestern

Börjar helt ärligt bli stressad av att ha semester, ser liksom till att få planer hela tiden och det minsann gör mej stressad fast det är saker jag vill göra okej en del kanske jag skulle slippa men det är saker att göra hela tiden. Idag tex. ska vi åka till soptippen i efter middag,tråkigt men fan så välbehövligt. Sen klockan 19 står valutbilningen på schemat. Imorn är det tänkt att vi ska åka till Ikea efter klockan 16 och fixa stuffs till barrummet. Onsdag till fredag blir jag ensam hemma igen och med det också ensam ansvarig för olydig valp. Till helgen ska det bli tjejmiddag  minsann. :)  Jag och Wilma ska åka till Emelie och Lizzy nån dag och umgås. Denna veckan tror jag det får bli :) Mormor ska komma hit nån dag denna veckan och ge mej en spark i arslet med trädgården,höst städ. Finns en övervåning som jag har lovat mej själv att ta tag i..Sen var semstern slut? Ja nästa onsdag är den det ialafall. Lite komiskt också att älsklingen har varit lovad extra semester till och från under den tiden som jag råkar ha semster, men sista budet är torsdag-fredag när jag börjar jobba igen. Jaja till jul är vi väl lediga iallafall :) Och sen när krypet anländer....i januari.....
Kom på en sak till förresten, igår blev jag med vita converse. Gulliga Linda som har varit och sett sej om i världen och minsann köpt med ett par åt mej så dit ska jag också någon dag. :)


Okej det var min semester det, nu kommer min mardröms natt!Trodde verkligen inte att det kunde bli värre än vad det var sist gång jag hade mardröms natt men det kan jag lova att det kunde bli. 7 jävla gånger har jag varit vaken pga halsbränna inatt. Så illa att det var helt jävla omöjligt att ens litegrann ignorera den. Med det har jag ju även gnagt novalucol/druckit samarin varje jävla igång ihopp om att det ska lugna ner sej. Jo men tjena helst! Nej istället slutade det med ett stort svidande hål i magen pga allt för stort intag på tom mage. Tänkte att jag ju var tvungen att få i mej nåt så masade mej neröver och fick tag i en äcklig yougurt med bitar i och jag är inte den som äter yougurt med bitar i men inatt gjorde jag det. Tror ni det hjälpte? Nej då, det blev värre så bara gnaga i sej en novalucol till och då lyckades jag så småningom somna iallafall. Finally! Men har fortfarande ett stort hål i magen och ont i magen&halsen. Ber alla böner jag kan komma på om att aldrig mer behöva en sån här halsbränne natt till... Vad ska det vara bra för och vad kan man göra åt det??? Tabletterna/samarinen hjälper ju bara för en liten stund.


Nu ska jag se om jag hittar nån inspiration till att städa, ser ut som fan efter igår när det grejades både med gräsklippning och grejades i källare. Gråa fotspår och massa gräs all over tack vare the dog och kanske mej själv också för den delen. Och på det en hel del damm och djurhår. Kul dag, jihaa! Men ack så välbehövligt...







Orka vänta....

Idag har jag städat i och städat ur min garderob, blev en del som skulle slängas, en del som jag sätter ut på Tradera och en massa som syskon och mamma är välkomna att hämta. Har även en hel papp kasse full i väskor som jag inte vet vart jag ska göra av. Skulle ju vara gott att tjäna ett par kronor, en del av dom är helt nya. Men dom är jobbiga att skicka så orka tradera.
Hursomhelst så efter den städningen tyckte jag minsann att jag förtjänade lite shopping, håller ni inte med? Så ett nytt linne, en topp, puder och örhängen blev dagens shopping. Inte mycket och inte dyrt så jag känner mej nöjd för orka vänta till Ullared, intalar mej själv att dom ändå inte har liknande toppen och linnet där. Kom ju också på att jag reducerade min garderob ytterligare genom att färga håret då två av överdelarna jag köpte av Marie var i rosa.


Kan verkligen rekomendera toppen och linnet, har en svart topp sen tidigare och linnet har jag tre färger av sen tidigare. Billiga,bra kvalite och assköna!! Från H&M 99/69:- st




Bloggcandy

Hittade en kul blogg häromdagen med mycket scrapbooking,blogg designer m.m. Tjejen som har bloggen håller i en tävling om bloggcandy, en massa trevliga scrapbooking grejer och självklart vill jag vara med där. :)

Här hittar ni tävlingen:

http://www.josefineeriksson.com/2010/09/10000-besokare-firas-med-blogcandy.html





Söndag

Planen om att åka till Pappa igår blev ändrad, istället bar det av ut till Ekenäs där vi mötte upp alla. Satt i solen och fikade på Coca cola och wienderbröd. Gött :) Och bäst av allt, mitt älsklings favorit marknads godis som jag inte har fått sen förra höst marknaden fanns där. Helgen var räddad! ;) Annars var det väl inte mycket att se dessvärre men gött och bara komma ut. Pappa ville vi skulle fortsätta och åka runt + följa med hem till han sen men med Wilma hemma så vi fick allt bege oss hemöver istället. Väl hemma sen tog vi det rätt lugnt, var ute och gick med Wilma, gjorde nachos och kollade slut på Prison break.


Idag är det återigen toppen väder vilket dessvärre betyder att gräsmattan måste göras klar, pust! Men men kanske är sista gången den måste klippas inför hösten? Hope so.. Eller hur brukar det vara med gräset? Ska man springa runt där ända in i november?
Annars vet jag inte vad dagen har att bjuda på men jag tror att jag ska baka bananmuffins, det var liksom nån matglad sak som kom hit och åt upp alla sist. Kan inte förstå detta..... Även sugen på äpplepaj med vaniljsås. Men får nog vara nöjd med en av sorterna. Om jag inte skulle göra sån där äppelgrej som mormor brukar göra, typ sockerkaksliknande med skivade äpplen,kanel och socker ovanpå? Ja ni hör, baka ska jag nog göra iallafall :)




Nästan hela svenska pappa-sidan av släkten samlad, bara farfar som saknas. Vi är inte många på denna sidan östersjön :)


...

Under ombyggnad, blir inte nöjd men nu ger jag upp för idag... Några tips välkomnas gärna, eller varför inte en ny alldeles jätte snygg design only for me..


Hjälp?!

Hur ska jag bära mej åt för att få in en sånhär i sidan av bloggen?? Blir inte klok på det, så om nån vet vill jag gärna veta :)


Lilypie Pregnancy tickers

Dag 1

Första dagen på semestern idag och den kunde minsann inte ha fått en bättre start tror jag. Jag har fått sova hel natten lång, helt underbart!!! Kan inte minnas sist jag sov en hel natt? Vaknade inte förrens halv 8 och då gjorde det för jävla ont i höfterna men bara där också för resten av ontet har hållt sej lugnt nu. Halleluja!!! Nu knaprar jag novalucol och väntar på att brödet ska tina, fick visst äta upp att jag inte behövde upp i natt, men vad gör det? Hellre nu än inatt.

Som sagt första semester dag då, denna ska tillbringas med en road trip ut på näset. Närmare bestämt hem till Pappa där min faster&kusin är också. Pappa skulle visst bjuda på soppa, och njae jag får nog se till att vara mätt innan för det var en sån där soppa full i massa fisk/skaldjur av alla dess slag. Ja ja en liten chans får den men inte mer än så. Kanske har jag tilochmed helt fel och den är asgod?

Uh jag har stort shopping behov nu, tur att det bara är 25 dagar kvar till Ullared. Sitter och kolla på www shoppar och tänker om jag skulle......Och i nästa tänker jag NEJ Ullared först! Lite diciplin har jag även om det är på gränsen ibland. ;) Jag vill iallafall ha nya sjalar,leggins,stövlar och skor, säkert massa mer också men det är numbero 1. Måste ha fina kläder till dop och bröllop också så det ska fixas. Har sett massa fint på Nelly som jag verkligen inte skulle tacka nej till men vet inte om det passar? Men jag har betänke tid än och jag vill att det ska bli jättebra. Dop är inte så svårt iallafall, tänker nån vanlig topp som jag redan har,jeans,snygga stövlar/skor och en snygg sjal. Kan funka va?


Nej nu ska jag slänga ut hunden en sväng till och efter det får det bli en efterlängtad frukost och prisonbreak! :)




Gammal bild!! Nästa sommar ska jag nog satsa på blond igen, var länge sen sist nu ju :)


Bilen


Ser ni? Forden är med i senaste numret av Bodyfication.


Säger äntligen fredag

Sista dagen på utbildningen idag, puh mycket ideologier idag! Sen vart det en herre från socialdemokraterna och pratade hos oss, han hade ett sånt där sätt att prata på som gjorde att jag bara blev sten trött! Kan berott på att det var efter maten också kanske ;)
Var och röstade förut också, så nu minsann har jag dragit mitt strå till stacken och nu hoppas vi på regeringsskifte den 19.  Tråkigt att det var sista dagen idag, jag skulle ha kunna gå många dagar till men kanske inte flera dagar på raken utan en dag i veckan eller så under någon månad. Tråkigt också att jag har betat av alla kurser så nu finns inget mer för mej.

När jag kom hem förut var jag riktigt duktig och gav mej i kasst med gräsmattan, ska väl inte ta jätte mycket cred för väl utfört arbete men jag tog lite av det värsta och klippte dem värsta bitarna. Och nej jag var inte nämnvärt noggran heller. Puh hata gräs, ge oss asfalt! Känner mej lite "tung" i ryggslutet nu, men det är smällar man får ta! Imorn fortsätter jag kanske eller inte? Ähum behöver trimmas också och det anser jag vara mycket tyngre så.... Ja ja det regnar förhoppningsvis imorn så slipper jag fundera på det. Haha gjorde förresten en snygg slalom grej på grannens tomt förut, herregud! Kunde trott att jag fylleklippte, men icke! Hursomhelst bjöd jag dom på en liten halvmåne på deras sida. Undrar vad dom ska tro? Jag skratta upptäckte vad jag hade gjort.

Nu blir det lite bilder sen ska jag dra ett par avsnitt prison break i väntan på att älsklingen ska komma hem..
















Min kamera är inte kul att ta ego pics med, blir sjukt blek i ansiktet! Tillochmed mina blåa ögon är ju blekta, men håret är rött. Rödare än vad som det ser ut på bildera kan jag lova.


Inviger bebis tröjan nu, söt va?




 Nu avslutar jag med en bild på Wilma som myser på nya hallmattorna:


Bar rummet före och efter




Har rivtit lite på tapeterna, men i stort sett var dom nästintill så trasiga som det ser ut plus att där man ser träväggen var så. Gjort av hundar som fått härja fritt. Rummet såg verkligen ut som fan själv!!!


Efter nu då!






En kul grej, kolla datumen. :) Ja dettta var det berömda barrummet, bara en bar invigning som saknas men vet ni vad? Det blir det inget med i dagsläget.



Ganska mycket politik och lite annat

Nyss kommit hem ifrån Sandra, har käkat pizza, fikat och färgat håret. Jag blev återigen rödhårig och älskar det! Äntligen lite färg igen :) Sandra fick sej en röd slinga av mej, snyggt i det blonda det!! Hade Wilma med mej och vi satte vovvarna att busa i källaren, lugnast så för William och nu vill jag lova att Wilma är trött efter allt busande.. Nu lär hon sova gott :)


Tidigare idag var utbildningsdag 2, lika givande som gårdagen även om det såg ut som  eftermiddagen skulle bli jätteseg med ideologier så lyckades vi avvika från ämnet och fördrev den till större del av tiden med att prata om fosterbarn/fosterfamiljer osv. Föreläsaren hade stor erfarenhet av det och var väldigt intressant att lyssna på trots att det inte hade någon anknytning till utbildningen. Lika god mat idag som igår med, ähum ja jag åt väl samma som igår också då. Men idag avslutades med pannkakor m sylt&grädde. Tjockis, jo dä!
Imorn ska dom som vill gå tillsammans och förtids rösta, får väl lov att haka på det. Vet ju vad jag vill så, och det är viktigt att rösta!!! Hoppas att det ska blir ett slut på det blåa styret nu, slut på gynnandet att dom rika. Dom sparar hundratusentals kronor varje år på blått styre medans vi som inte tjänar miljoner inte sparar i princip nånting. Har många exempel på hur fel den regeringen är för alla oss som tex jobbar inom vården, inom metall, inom barnomsorgen m.m. Även för dom som studerar/har för avsikt att börja studera. Tex vill dom blåa höja lånedelen från csn medans dom rödgröna vill att alla ska kunna studera mera och dom vill i sin tur höja bidragsdelen.
Dom rödgröna vill sänka dagens a-kasse avgift till 100:- för alla, vilket man skulle spara många tusen per år på.
och en massa annat men alla kanske inte är så intresserade???

Var förresten en till på kursen som skulle jobba som röstmottagare den 19. Tydligen var arvodet bra! Hade inte trott det faktiskt men sökte ju ändå. Men hursomhelst skulle söndagen ge 1600:- och utbildningen á 1,5h på måndag 200:- Vet inte om det är före eller efter skatt dock, glömde fråga det men ändå helt okej! :) Tydligen en mycket bra initiativ att söka till det med, har fått positiv cred för det idag.
Glömde ju, dagen lockgrej en fin fin bläckpenna från Kommunal. Min typ 4e sån tror jag :)


Nu ska jag ta hand om lite disk och hänga tvätt i väntan på CSI sen får det bli sängen, astrött verkligen! Det tar på krafterna att inte få sova på nätterna. Dock är jag lite bättre ifrån ontet nu iallafall, antar att det hänger ihop med att dom senaste dagarna har varit lugna. Men halsbrännan......Huh medans alla andra dricker kaffe sitter jag där med min samarin.

Saknar mitt <3, tur att det är fredag imorn!!!



Gammal bild med rött hår kanske tar en ny imorn, måste verkligen klippa mej också men får vänta med det. Prioriteringar kallas det visst..



Denna nallebjörn

Höll ju på att glömma, igår dök Deval upp på jobbet och ni vet ju hur det brukar gå? Dock ingen större ide för mej att shoppa loss men denna nallebjörn i softpile fleece kunde jag inte låta bli. Kommer bli en mysig höst i denna. :)




v.22

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 1 sep 2010.

Din graviditet startade Tis 6 apr 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 20 apr 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 149 av 280. (53,2%).

 
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 1 full dag (v21+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 131 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bebis!

Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.


Mamma!

De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram.

Känner du dig varmare och svettas mer än vanligt? Som så många andra av kroppens organ blir sköldkörteln mer aktiv när du är gravid. Det kan innebära att du känner dig varmare.

Trots det tycker många kvinnor att det är rätt roligt att vara gravid nu. Du kan fortfarande böja dig och sitta bekvämt, det ska inte vara några problem med att gå och morgonillamåendet har vanligtvis gått över. Du mår förmodligen ganska bra.


Måste göra ett tillägg här, jag känner faktiskt inte att det är de minsta härligt på vissa plan och inte strålar jag heller. Nej halsbränna,ont och finnig&fet i håret thats me! Undrar om denna känslan av härlighet kommer? Samtidigt är det underbart för den sakens skull att det syns att jag är gravid, inte bara lagt på mej lite extra. Och krypets små buffar dagarna i ända, LYCKA!





Dagens Sandra, 21+1 i v.22.

Facket och samhället

Idag har första dagen på utbildningen betats av, riktigt givande och bra föreläsare. Och förbannat god lunch på hotellet i form av stekt panerad rödspätta och kall sås, och jag som inte ens är nån fiskälskare men får allt erkänna att jag hoppas samma finns imorn. Mycket snack om politik och just facket idag, och även om våra egna funderingar kring arbetskläderna,årsarbetstid m.m. Även lite lockgrejer från kommunal har vi fått,tårtspade alá socialdemokraterna,röd regn poncho och kundvagns mynt. :)

Efter jag hade slutat var det raka vägen till Åmål och Wilma som gällde, det är så skönt att ha henne hemma igen. Blev lite mindre tomt så. Hon hade haft det toppen i Åmål, skogsturer,långpromenader och hundlek. Tack alla involverade för hjälpen :)


Är det förresten nån som har någon bra hemma kur mot halsbränna? Jag har så sjukligt mycket halsbränna hela tiden/dygnet runt. Får upp 2-3 ggr på natten och inta samarin/novalucol och det stör min nattsömn ännu mer än vad den redan är störd. Ibland bränner det såpass att jag måste ha dubbla doser. Och det är ingen hejd på hur det bränner det går verkligen inte att ignorera och min hals är  trasig och sönder. Det är jobbigt att äta och dricka vissa stunder och som ett exempel skulle jag äta korvgryta på jobbet i måndags och det gick åt nästan en 1l mjölk för att jag skulle få ner halva portionen. Medans smörgåsar och sånt äts utan problem så när som på att det känns i halsen när jag sväljer, fisken idag behövde 2 glas vatten och ett glas mjölk. Nån som har nån bra hemma kur mot detta? Har varit så här illa i drygt 1½ vecka nu...


Nej nu ska jag sätta på tv igen och mysa ner mej med Wilma och Prison break. Ska plita ihop ett inlägg till sen med nya veckogrejen och bilder, en dag för sent men tänkte jag bara skulle vara en dag för sen med också så hörs igen sen!



RSS 2.0