Gillar

Idag har vi tillbringat dagen i Karlstad, shoppat lite smått&gott och kan man annat än gilla? Ikea där det inhandlades korg till expedit hyllan, tavelhylla, ramar, barnvakt och en ännu flera handdukar till spybebisen. Och såklart doftljus det köper jag nog varje gång jag går in där?

Efter en tur på biltema så var det dags för bergvik, rea på carlings och jag hittade såklart en jättefin tröja på 50%. Grinade ganska rejält när jag gick därifrån utan för ansåg jag inte hade råd att handla till mej själv, tills jag kom på att jag kunde handla Wildes kläder med mina HM bonusar som jag hade tänkt spara. Smart där! Wilde fick sej en grå dress, 2 pack strumpor och inte så fina men nödvändiga vantar sen gick vi tillbaka till carlings och köpte min tröja. :) Även älsklingen shoppade loss och fick sej ett par jeans och två tröjor.
Förutom detta så handlades bara mat i massor.

Väl hemma sen var bebben jätte ledsen men ikväll tog ledsamheterna slut ganska fort och nu sover han så gott i babysittern. Och jag är så glad att han slipper vara ledsen ikväll.

Så gulligt med Born 2011 tycker jag, står det även på den röda grejen på drag kedjan på tröjan. Vantarna tyckte jag verkligen inte om men fanns inga andra och han blir så kall om händerna när vi är ute på promenader.

Dagens Wilde i sin fräna bodysuit. Och handdukar kör vi till det mesta nuförtiden, i babysittern, i vagnen, som kudde etc. Vita handukar 2:- på ikea får nog anses vara ett av dom bättre köpen. ;)


Fredag var det här

Äntligen var det helg, fast för min del spelar det ju ingen roll men känns ändå lite extra bara för att.

Idag har vi varit hurtbullar, syster och Sussi kom hit vid lunch tid och det blev låååång promenad med hund och vagn. Gick till lilla Ica och tillbaka vilket kändes som en helt okej tur. Wilma skrämde en utlänning på Vintergatan, Kom en sten tuff liten skit unge och "muckade" med henne. Stog 3 meter ifrån och sa -Kom igen då så ska jag döda dej! Och Wilma tar ett skutt i kopplet, hon kommer liksom inte närmare än dom tre metrarna utan hoppar bara i luften men killen blir livrädd och skriker ta bort den ta bort den ta bort den!!!!!! Så cool var han liksom ;) Sen kan man ju sucka över uppfostran, okej att "mordhota" en hund som har tre vuxna personer med sej? Jaja Wilma var inte den som blev rädd iallafall..

Hemma sen blev det lite fika och efter det har jag suttit under filten, är lite halv sliten idag och går på sparlåga känns det som för stunden. Funderade på att sova en sväng men då somnar jag inte till natten antagligen så det får vara.

Imorn blir det karlstad och jag längtar, nog för att vi är där varje månad men denna gången längtar jag. Gå och leta kläder till Wilde ska bli kul och bara åka iväg ska bli gott. 

Farliga hunden, voff!  

Rutiner

Tror vi fått lite nya rutiner i huset, eller ja Wilde har. Stackars liten är jätte ledsen på kvällarna stundom nästan otröstlig. Börjar så vid typ 18 tiden och lugnar ner sej helt lagomt till läggdags.Antar att det är magen det beror på vilket också BVC sköterskan prata på. Men det är jobbigt att se och inte kunna trösta. Men nätterna sen, goa killen!!! Visst han vaknar runt klockan 2, klockan 5 och klockan 7 som om han hade en mat&sov klocka men vad gör det när han är världens gladaste? Så underbart gott humör så det är inte klokt och jag bara njuter och jag börjar dessutom vänja mej vid att vakna dom klockslagen jag med. Slut på dom långa sovmorgnarna nu med förresten, det slutade han med i helgen som var så nu är det vakna vid 7 och upp mellan 7-9 som gäller.

Snart helg nu och det ska bli underbart med hjärtat hemma igen! På lördag ska vi åka till karlstad och handla mat, gå på ikea ska vi göra också och en tur till HM och kolla efter mer byxor och strumpor åt bebben. Annars inga planer tror jag? Bara skönt med helg helt enkelt.  

Nej nu börjar bebben vakna till efter en kort vila så lika bra att avrunda här. :)




Wildes presenter del 2

Bild 1 Mjukisbyxor som ser ut som jeans och body från faster&kusin.
Bild 2 Kläder som vi fick efter min kusin, 2 body, 2 byxor, skjorta, pyjamas och bad cape som jag sytt en gång i tiden :)



Alla bilderna visar presenter från Ewa med familj, body,strumpor,fotbolls dräkt, fleece byxor och pyjamas.


Bild 1 Tröja&Byxor från Emelie&Robin
Bild 2 2 Bodys och ett par byxor från Angelika



Snygg jacka och 2 bodysar från Therese


Det var det så här långt, lilla killen blir bortskämd <3


Fina killen 2 veckor



Vårat fina lilla ♥

Idag är jag trött, väldigt pigg kille denna natten som var minsann. Och inte alls sugen på sovmorgon var han. Men han är glad och på gott humör hela nätterna iallafall. Men hoppas på lite mera sömn inatt. Hihi inatt vaknade jag förresten av att spotta nappen i ryggen på mej. Fart på den nappen för riktigt så tätt inpå sover vi inte. :) Annars idag har det varit en bra dag, långpromenad mitt på dagen till ica och apoteket. Hem sen och mysa en stund i väntan på trevligt besök från Therese&Angelika. :) Nu är det soffhäng och mys som gäller resten av kvällen sen ska det sovas tidigt!! Imorn väntar en hemma dag som är helt planlös och det ska bli lite skönt.  


Måndag

Igår kväll spökade nog magen på bebben och han var inte nöjd på hela kvällen men sen när det väl blev natten och han somnade var allting bra sen. Men ja så ledsen som han var igår har han nog inte varit på hela tiden vi haft han.
Idag har han varit en bök bebis och inte velat vara själv nånting alls, lilla hjärtat! Han somnade 45min innan vi skulle vara på BVC så då fick det gå undan för mej!!! Ut med vovven och allting annat som behövde fixas. Det är ovant att vara själv! Väl på BVC sen var han lite ledsen igen men efter mat så var goaste bebben tillbaka och sen dess har han varit sej lik. Nu sover han gott och har sovit sen vi kom hem.  

På BVC var allting bra annars han går upp i vikt som han ska, har växt 1 centimeter och fick dessutom beröm för sin fina huvudform.
När han föddes vägde han 3665g, vid andra vägningen 3390g (dom går ner första dygnen innan dom börjar äta normalt) och idag vägde han 3860g.

Förresten har jag kommit med i en kampanj på Buzzador, en kampanj med bepanthen för bebisar. Någon som vill vara med och testa det? Säg till isåfall :)

Nej nu börjar bebben och vakna till liv så lika bra att jag avrundar här. Borde försökt fått i mej nån mat nu med men så blev det tydligen inte, inte lätt inte! Men har iallafall ätit frukt och makalösa kakor idag så ;)


Mysigt i bilstolen med åkpåsen och mycket smidigare än overallen måste jag säga. En bra åkpåse jag köpt tror jag bestämt :)




Söndag!

Inatt har det varit en inte jättebra natt, bebbe som sovit oroligt,vaknat ofta och varit svår att få och somna om. Samma sak imorse då han annars somnar om efter frukost eller sover jätte länge på morgonen. MEN sen när jag lämnade över och bestämde för att gå och duscha så somnade han hos sin pappa och nu sover dom bägge två så mysigt så. Mina fina killar <3
Jag har tvättat för ovanligehetens skull, varit ute med Wilma och gett henne en omgång med borsten och grejat med lite allt möjligt. Städat garderoben också, har "bara" en säck med kläder jag städat bort nu. Har dessutom plockat fram alla mina gamla kläder och plockat bort mamma kläderna.

Känner verkligen att jag har så mycket intressant att skriva om, INTE! Men men thats life just nu, nu är det iallafall snart en ny vecka igen med lite mer händelser. Imorn är det som sagt dags för BVC, jag ska köra bil ensam bebben imorn. Nu är jag en tönt igen men det är jag nervös för. Tänkt om han blir jämt tvärförbannad och jag kan inte hålla koll på han bak? Måste få bortkopplat airbagen på nån av bilarna snart vill ha bebben fram, men då måste vi bestämma på vilken bil först också. 

Nej om man skulle slänga på lite kaffe och överväga lite frukost? Kände mej nog lite hungrig....





 

Folkligt

Idag har vi haft fullt upp större delen av dagen, började dagen med lite städande&fixande och sen vid lunch-tid kom min faster och kusin från Vänersborg hit. Mys med Wilde och som vanligt fick han massa presenter, denna gången både nytt och ärvt. Lite användbara kläder efter min kusin och hans nånting, systers dotter? Dessutom dopklänning som pappa hade när han döptes. :) Efter en stund dök även pappa&Ingela hit. Dom var här tills halv fyra-fyra nånting och som vanligt sov bebben sej igenom största delen av det besöket.
En stund efter att dom åkt kom hjärtats ena syster m familj hit,fika igen och återigen massa presenter till den även nu sovande bebben. :)  Han blir minst sagt bortskämd! Men det ska bebisar bli.

Imorn är sista lediga dagen tillsammans, usch dessa dagarna har gått alldeles för fort! Imorn väntar väl en ganska lugn hemma dag tror jag? Robin&Emelie ska komma hit och hälsa på men mer än så har vi inte planerat.

Nu får vi se  vad kvällen har att bjuda på, jag känner mej ganska sliten för har sovit lite halvkasst och inte alls sovit så länge som vi brukar. Men kanske ska föreslå lite mario cart? Blev inget av med det igår för Wilde hade andra planer.

Min faster och kusin!



 


Fredag

Sitter i soffan och myser, har även idag varit ute på en lång promenad och det känns i kroppen. Frusen på det med för minsann var det inte lika varmt idag som igår. Fredag idag och ikväll blir det bestämt Mario cart och mys hela kvällen lång. Resten av helgen kommer det att vara mer eller mindre fullt upp med besök och sen kommer veckan jag inte längtar efter.... Men med stans snällaste bebis blir det nog inga större problem iallafall, som bara idag när han sov till 11 vaknade och åt lite sen sov han vidare med sin pappa medans jag var ut med Wilma, käkade frukost,tvättade, färgade håret och duschade. Topp!


Stackars ben......stackars höfter......

Idag bestämde jag mej för att jag var "pigg" nog för att ge mej ut på en promenad och målet var hämta paket på domus och handlarn. Packade in bebben och ner i vagnen och knallade iväg, stannade på kaffe hos pappa&Ingela påvägen. Väl halvägs till stan fick jag sms om paket på lilla klenoden också så gick dit med när jag ändå var i farten. SÅ långt har inte jag gått sen innan graviditeten och innan cykelköpet. Gissa om mina ben straffar mej nu? Och för att inte tala om mina inte helt återställda höfter. Men det var underbart toppen väder och en bebbe som sov gott nästan hela tiden (2,5h) så det var det värt! Förresten måste jag säga att folk är himla hjälpsamma när man kommer med barnvagn, sånt blir man glad utav.

Väl hemma igen fick det bli paket öppning och jag är nöjd, fin filt till bebben (den gröna) och även fina sängkläder, fina mjukisar i ett annat till mej och scrapbooking grejerna var likaså fina! Fin fint med andra ord. Hade tänkt att städa nu men fanns nån som andra planer så vi myser i soffan istället, eller jag bloggar med sovande bebis i knäet. Mys! Men snart måste jag ta tag i och hyffsa till lite för sen får vi besök.

3 dagar kvar innan jag ska bli själv, måste säga att jag är lite nervös! På måndag har vi även första besöket på BVC. Så jag ska inte bara vara ensam jag ska också lyckas med att passa en tid. Nånting alla har gjort i alla år jag vet! Men jag är ändå lite nervös bara för att det är första gången :)



Scrapbooking

Igår beställde jag scrapbooking för presentkortet jag fick i julklapp. Blev mycket blått denna gången, hmm undrar varför? ;)
 Ett riktigt shysst ställe att beställa ifrån också, hade presentkort på 300:- och det gick på 309:- så skull betala in 9:- men när jag kollade mejlen imorse hade hon skickat ett mejl att dom 9:- behövde jag inte betala in. Inte för att det rör sej om mycket pengar vare sej för mej eller henne så tyckte jag det var snällt :)
Kristinas scrapbooking heter stället iaf och där fanns mycket kul och prisvärt!


Wilde 1 vecka

På ett sätt känns det som vi har haft Wilde hos oss längre och på ett annat sätt känns det som det var igår. Och på tal om igår, kändes helt orealistiskt att igår var en vecka sen vi var på sjukhuset. Jag tror jag har förträngt hela den biten, det är som ett dimmigt minne. Vet inte ens om jag verkligen kommer ihåg allt? Overkligt är det iallafall och det tror jag att jag får medhåll på?

Igår hade vi en hemma dag, var inte ute mer än med hunden. På eftermiddagen var Therese här och hälsade på. På kvällen lagade hjärtat en rejäl måltid och jag en kladdkaka. Grinade för att det inte var något familjen Annorlunda och så hade vi en bökbebis! Tror magen bråkade lite för det var intensiva blöjbyten och lite ledset så trodde ju minst sagt natten skulle bli orolig men inte det inte utan vi hade en vanlig natt. Och idag sovs det till halv 12 på soffan sen ville jag upp och bebben fick sova vidare. Toppen bebis de dära! Får väl tillägga att hunden är ganska toppen hon med, jisses hon sover lika mycket som oss! Inga problem med rastningar och så där. Skönt det! Sen är hon lite olydig ibland, typ hoppar i sängen fast hon vet att hon inte får. Och så har hon provätit en strumpa, bitit av snöret till speldosan och snott en napp. Men det är ganska harmlöst med tanke på att hon gick från att vara bebisen till att bli hunden på ett par dagar.

Idag får vi se vad dagen har att bjuda på enda jag vet är att mormor ringde förut och ville komma förbi en sväng så väntar på henne nu annars inga planer. Idag fick vi förresten kläderna som beställdes, oh så söta och fräna! Önskar man kunde ha såna kläder jämt, men med tanke på att en body kostade 199:- och han gör åt 2-4 stycken på en dag så säger det sej självt att det är ekonomiskt omöjligt. Men självklart ska våran bebbe ha sej några god bitar så kommer nog alltid finnas nåt lite fränare i garderoben för speciella tillfällen. <3



Vardagen

Dagarna går runt i ett enda lugn, vi bubblar mest omkring. Grejar lite och myser en massa! Bebben verkar visa ett litet sömn mönster, sover hela eller stora delar av kvällen sen vid 12-01 är det sängdags. Myser och äter mellan 2-3 ggr under en timme. Mysa är viktigt! Han somnar inte själv, så jag har han på ena armen och boken i andra handen, perfekt! Funkar fint att bli omhållen av pappa med. Sen sover han runt 3h och vaknar och busar. Han ligger för sej sjäv, smackar, snuttar, sparkar, viftar, boxas och gnuggar runt huvudet tills jag vaknar. Inga tårar alls de senaste 3 nätterna utan han är på jätte gott humör när han vaknar. Samma procedur som tidigare, äter och myser ungefär en timme innan han somnar igen, har gått ner med han tidigare men inatt stannade vi uppe och det var lika bra det. Vaknar sen upp för morgonen på samma sätt som natten vid ungefär halv nio, fixar mej och han lite så går vi ner. Äter och somnar på soffan. Igår sov till halv 1 när vi hade somnat om!!!!

Idag blev vi oväntat väckta av sotaren??? Blev ganska irriterad då vi sov allihop, hade inte fått någon lapp om att det skulle komma nån. Såklart inte hans fel men om vi inte hade varit hemma så skulle vi ju fått betala för nåt vi inte visste att vi missat? Jaja nu är det gjort, en brandskydds kontroll var det. Men blev rörigt när han dök upp, hade ingen stege inne så fick släpa in den utifrån och den smutsade ner, fick leta upp den man öppnar vinden med osv. Mkt smidigare om vi hade varit vakna och förvarnade.

Jag har helt och hållet tappat matlusten, borta puts väck! Hade det inte varit för att huvudet vet att jag ska/bör äta skulle jag kunna gå en hel dag utan mat. Skrämmande, man brukar ju iallafall ha ett litet sug efter mat? Men inget. Och inget smakar! Än idag har jag ätit lite vanilj yougurt och typ 5-6 godisar. Ett glas vatten och en liten kopp kaffe. Igår åt vi nachos, inte ens det var nån hit. :S Men sötsaker får jag i mej, kakor och godis. Godis suget är helt sjukt, värre än det var att vara rökare förut och jag skojar inte. Känns som jag skulle kunna börja grina vid tanken på en speciell lösgodis. Haha!!! Men antar att jag kan få vara gottegris ett tag, det är tillåtet. Och som en extra bonus till det landade det en kupong på billigare ica lösgodis i lådan idag. Tar det helt klart som ett tecken!! ;) 

Åter till bebben igen så har vi fått en spybebis, inte sådär litegrann efter maten utan han spyr verkligen. Blir genomblöt och måste bytas om på. Alternativt måste jag bytas om på för ibland är det mej han spyr ner. Upptäckte dessutom att inte kläderna blir rena efter, gula fläckar på mitt vita linne som spyddes ner igår. Igår gick det 4 outfits på honom och en på mej. Bad premiär igår med efter en annan olycka, oj så mysigt det var med bad!! Han verkade gilla det. :) Idag har det inte gått några ombyten än förutom pyjamasen, håller tummarna för att det fortsätter så!

Beställde förresten en par mjukisar och en bh till mej igår från HM, och inget till bebben???? Jag som ville ha så mycket egentligen men ska nog kolla av läget lite först. 

Förresten har bloggen blivit väldigt populär? Trodde läsar antalet skulle sjunka efter att bebben var född men tydligen inte för det ökade? Alltså är min familje och bebis lycka intressant ändå? För mej är det enda just nu så kommer inte bli nån värre avvikande i handlingen det närmaste. Ingen av dessa nya/anonyma som vill ge sej till känna?

Förresten kan jag inte fatta att det redan har gått en vecka sen vi var i karlstad? Bara en vecka kvar med ledigt tillsammans också, ska verkligen ta tillvara på denna tiden vi har nu. <3








Söndag

Ensamma hela dagen och det har varit riktigt gott! ♥ Har varit på en tur till ica och nu blir det myskväll med nybadad bebis,nachos, solsidan och LÖSGODIS :)

 


Wildes presenter del 1


Hemstickat av Ingela, så fint gjort!


1. Body från mamma
2. Haklappar från Pappa&Ingela
3. Byxor och strumpor från Inger
4. Body från Inger Strumpor från Mamma


Orkide av Pappa&Ingela
Tulpaner och tulpan vas av mormor&lars plus att Wilde fick pengar av dem.

Bild 1. Body och strumpor från Maria m familj, var en annan body från början men den var tyvärr en storlek för liten.
Bild 2. Mumin body från mamma och gratis bodyn vi hämtade ut


Fick ett set av pappa och Ingela m byxor och tröja som var för litet så det byttes till detta plus att vi köpte strumpor till våran storfot

Bild 1. 2 par mjukisbyxor och en body från Jessica.

Bild 2. Gosedjur från Niklas och Anna.


Antar att det kommer en del 2 sen för än har vi många kvar att få besök utav. Han blir verkligen bortskämd våran bebbe. Tack igen alla! :)


Långläsning Fl-berättelsen

Det hela började natten mellan söndagen och måndagen, måndagen var BF dagen. Förstod väl inte riktigt vad som var på gång först, hade ont och fick springa och kissa flera gånger. Jag var mest sur och tänkte att -Jaha ska det vara så här nu med!
Vid kvart i 5 insåg att det nog var på gång att det var värkar jag kände av. Här hade jag ju inte insett hur mycket mer ont det skulle göra senare. Låg och klockade, 7 min 5 min 8 min 5 min osv osv. Klockan 6 ringde hjärtats klocka detta skulle ju vara första arbetsdagen efter semestern och jag kunde meddela att det inte var dags att börja jobba riktigt än.
Måste ju berätta mina helt normala tankar medans jag låg och klockade. Den ena var -Varför skurade jag inte köksgolvet igår? Och tanke nummer två var varför har jag inget ica lösgodis hemma? Och sen -Kan man åka in på ica och köpa det innan man åker? NEJ det uteslöt jag tillslut. Inte okej! :)

Ringde till förlossningen innan han ringde jobbet, ta en panodil och en dusch sa dom där och så dyker ni in under dagen. Blev inte så mycket mer klok på det men men. Fortsatte klocka samtidigt som jag plockade lite, packade det sista och ringde efter mamma så hon hämtade Wilma. Satt vid datorn och sådär men vid halv tio bestämde vi oss för att åka. Alldeles för nervöst hemma!!!! Lämnade nyckel hos pappa och gav han lite uppgifter såsom ta in post och dra ut soptunna.

Framme vid sjukhuset fanns inte en enda parkering, hallå inte riktigt okej va? Kan ju tycka att det ska finnas parkering vid förlossningen. Tur som vi hade så åkte en bil så fick en plats.

In och fick träffa en väldigt menlös undersköterska. Jisses! Kändes som hon tyckte att jag skulle kunna och veta allt medans hon kunde stå där och inte säga nåt. Mitt blodtryck kollades och jag hade ett högt undertryck. En stund senare fick vi träffa en barnmorska. 2 centimeter vid det här laget och lång tid kvar! Vi checkades in på patienthotellet och fick tid att komma tillbaka klockan 19 för en blodtrycks koll om inte annat skulle hända innan. Fick också med mej 2 panodil och en dexofen för smärtlidring. Sen försvann väl större delen av dagen i ett töcken, låg i sängen mest hela tiden och hade ont.  

Strax före 19 knallade vi iväg mot fl igen, kollade trycket och det var okej nu. Ny tid klockan 22 igen och samma tabletter som sist för smärtlinding.

Nu började det bli intensivare och intensivare, vi fick iallafall i oss en rejäl kvällsmat och sen var det dags att gå igen. Jag hade bestämt mej för att nu fan går jag inte tillbaka det orkar jag inte!!! Fick komma in i ett undersökningsrum och vänta där ett tag. Mitt i detta dyker en grå och krullig tant in i rummet -Jag ska bara kolla handfatet jag!
Öh okej? Jaja hon tände ljuset i taket och kollade ner i handfatet innan hon släckte och gick igen.
Ganska snart kom en barnmorska in, helt underbar människa som det klickade med direkt vilket kändes väldigt tryggt. Sattes ctg,kollade blodtryck och undersökning. 4cm, yes vi fick stanna! Fick ett riktigt rum, rum nummer 2. Nu var klockan nån gång efter halv elva.

In och intog sängen, låg där en stund och hade ont. Pratade lite med bm om smärtlinding och kom fram till att vi skulle testa oss fram allt eftersom. Började med bad och det gillade jag inte, fick snarare panik av att ligga i det varma vattnet samtidigt som värkarna kom. Efter 3 stycken gav jag upp och klev ur. Undersköterskan ifrågasatte senare om jag ens hade varit i vattnet! :)
Tillbaka på rummet igen och ganska snart var det dags att testa lustgasen och den fungerade inte?! Dom höll på och krånglade och fick byta ut den tillslut. Väl dags att testa sen tyckte jag väl inte att den var nåt att ha och sen drog dom upp den lite och då vart jag illamående istället. Samtidigt tilltog smärtan rejält och vi trots att jag egentligen inte ville bestämde vi att dem skulle sätta epidural istället. Dropp sattes och jag fick satt ctg igen. Samtidigt tilltog värkarna ännu mera och ett till försök gjordes med lustgasen men med resultatet panik illamående. Undersökning igen och konstaterades att det var meninglöst med epiduralen nu för bebbe var på väg!!! Nu fick jag "stå ut" utan smärlindring, kramade spypåsen som jag hade i handen och var halvt hysterisk. Ville inte mera nu!

Sen drog det igång och detaljer från allt som händer här och nu stannar på rum nummer 2 och hos oss.
Hursomhelst så kom våran lilla Wilde till världen 01.29 och vägde 3665g och 52 cm. Våran fina fina kille som fick så mycket beröm av både BM och undersköterskan för han var så fin.

För övrigt så fick vi fel rum, allt krånglade i det och allt var slut så dom fick springa och hämta i andra rum och grejer.

Barnmorskan vi hade var helt underbar, tror det var meningen att vi skulle få henne därför det tog sån tid. Lagom peppande, lagom hård och samtidigt väldigt go i sättet. På morgonen kom hon in och kramade om mej och sa hej då. 

Älsklingen var helt underbar, klappade om mej och fanns där hela tiden. Var lugn och stillsam vilket kändes tryggt. Älskade <3

Sen visste dom inte riktigt vart dom skulle göra av oss och klockan halv 6 efter att vi fått våran "firar bricka"  och allt var kollat&fixat bestämdes det att vi skulle stanna kvar på rummet. Älsklingen fick gå till hotellet och sova två timmar medans jag fick sova med bebbe.

Redan på natten hade jag bestämt mej för att jag minsann skulle hem så efter att vi fått klartecken att allt var bra med Wilde så packade vi ihop oss och tog våran inte ens ett halvt dygn gamla son med oss hem. Ett beslut som var helt rätt eftersom allt har fungerat fint.

Behöver jag tillägga att jag numera är den absolut lyckligaste människan i hela världen? Ingenting som saknas längre.



 


Fullsatt

Ja idag har det minsann varit fullsatt sen imorse eller ja mer eller mindre fullsatt iallafall. Började dagen med oväntat besök av Stefan klockan 11, han kom med tv-spelet vi ville ha men som inte fanns att köpa i Säffle. Fram tills 2 satt dem i soffan och lekte med spelet, bebben sov som vanligt och jag umgicks med datorn. Sen drog vi iväg till Kappahl och Domus. På kappahl bytte vi dom för små kläderna vi fått, hämtade ut gratis bodyn jag hade fått från alltforforaldrar och så inhandlades strumpor till storfoten. In på domus och handlade lite och sen hem, utanför stod mamma som kom med en present. Denna gången fick bebben en mumin body och en tanke om farmor. (Hon var glad i mumin)
Lugnt nu i sisådär 30min innan Niklas&Anna kom hit, bebben fick present igen :) Bortskämd blir han!  På med kaffet och även invänta Jessica som kom med Liam. Nu var det fullsatt i sofforna! Fast jag och Jessica hamnade ganska snart uppe med dom små. Ännu mera presenter även här :) Ska på tal om det ta och slänga in bilder på allt som ramlat in så här långt. Imorn kanske det blir... 
Jessica åkte hem medans dom andra var kvar och det dök in en annan kompis till hjärtat som skulle fixa med Wiiet och detta är inte riktigt klart än.
Kan ju även tillägga att bebben som vanligt sover även om han varit snäppet mera vaken idag än tidigare dagar. 

Förresten knåpade vi ihop över 7 timmars sömn inatt, jag vaknade först och fick ligga och vänta en halvtimme på att Wilde skulle vakna så jag kunde få gå upp. Underbart! Vågar man hoppas på samma tur inför natten som kommer? 

Jag och Jessica pratade om Me&I party förut och tänkte kolla om det finns något intresse av det? Öppen fråga till alla ni med bebisar/gravida!  Vi är ju ganska många kompisar/arbetskamrater och bekantingar med jämn gamla barn nu så skulle vara kul att samla ihop ett gäng tyckte jag! Så vad tycks?

Nu ska jag spana in filmen som går på 4an och sen får det bli natten. Imorn väntar en till synes helt planlös dag och det ska bli ganska gott kan jag säga.


Cool kille

Shopping till bebben på pappans initiativ, blir coola killen detta! :)




Bodysuiten är ju bara för skön, älskar gubbstilen på den! Hoppas tycket är lika bra irl så det ser så tufft ut bara :)


Fredag

Inatt har det inte varit någon rolig natt, bebben har varit så ledsen, arg och bökig hela natten. Inte velat sova nästan nåt alls och inget vi har gjort har hjälpt. Jobbigt! Men antar att vi snart lär oss detta med, nu sitter jag iallafall i soffan och tittar när han sover så gott i babysittern. Nästan så jag skulle sova mera jag med för 4 timmar osammanhängande sömn kommer man inte långt på. MEN då vill jag inte böka med han så han vaknar så han får sova vidare där medans jag sitter här och så sover jag sen en sväng.

Igår beställde jag saker från La redoute till bebben, blev ett 3-pack bodys och en grön gosig filt. Fick dessutom nya sängkläder som premie. Gillas! :)
Men börjar nästan fundera på om vi behöver ännu mer kläder? Trodde ett tag att jag hade shoppat för mycket innan men på 3 dagar har han redan gjort ner alla bodys utom 1 som fick gå idag och hoppas den får vara ren tills dom andra torkat. Har ju fler men de är i strl 62 och dom nya från La redoute tog jag i 60 för dom skulle inte komma förrens i slutet av februari. Kanske skulle masa oss iväg till Kappahl imorn, har dessutom en värdecheck på en gratis body + att setet som vi fick av pappa&Ingela ska bytas då det är till mini bebis.


Alltid lika kul med nytt :)


Så här mysigt hade vi det igår:





Nej nu är han vaken igen så nu ska det mysas istället! hej hej! :)

Underbara lilla liv!

Börjar med att tacka för alla gratulationer jag fått i bloggar och kommentarerna här :)

Idag har vi varit på våran första riktiga "utflykt", till sjukhuset i karlstad för hörsel test, pku test och undersökning av lillen. Var jätte nervös innan för hur vi skulle få ihop det tidsmässigt och så. Vi skulle bli klara och lillen skulle vara klar och samtidigt ha en tid att passa. Men det gick galant, lillen sov sig igenom hela morgonbestyren och resan!! :) Frukost fick ätas efter undersökningen. Allting såg bra ut när läkaren kollade, perfekt bebbe vi har! Pku´n vet vi ju inte än men jag är inte så orolig. Förresten måste parkeringen på sjukhuset vara jämt den värsta parkeringen någonsin, den borde dom göra något åt! Man ska inte behöva gå ett par mil när man ska till sjukhuset. Visserligen hade vi tur idag men inte sist gång innan vi skulle hem.

Efter sjukhuset tog vi turen om ica för att fylla på kylskåpet och fika-förrådet, vagn premiär blev det där! :) Lillen sov sig igenom även detta. Första killkläderna inhandlades här också, ett två pack byxor,ett par vita m stjärnor och ett par ljusblåa. Var egentligen en hel vit body jag skull leta efter men blev ju något helt annat! :)

Väl hemma sen tog jag ett snabbstäd och sen inväntades Wilma. Hon var glad att komma hem och lite nyfiken men inget värre, nu ligger hon i bädden och sover. Våran fina!! Mamma som kom och lämnade henne och med sej hade hon sin goa kompis Inger. Vi fick ännu lite mera presenter, så fina saker.. Ska ta och visa upp allt vi fått nån dag!

Imorn väntar en dag med massa besök, delar av hjärtats familj som kommer. Blir trevligt det! Första dagen när vi kom hem hade vi först Pappa&Ingela här och senare Mamma,Mormor och Michaela här. Igår tog vi en sväng till hans föräldrar och hälsade på. Sen får vi se hur helgen kommer att se ut, och veckan som kommer. :) Gillar inte att det redan är torsdag, vill nog helst att tiden ska stå still!!!

Annars så fungerar allt bra ja tillochmed över förväntan änsålänge, sen kan väl saker och ting ändras men i dagsläget :) Lillen är lugn och go, äter bra och sover hela dagarna. Nätterna än har varit sådär, igår somnade vi ordentligt först vid 5 tiden, natt till idag motsatsen. Sov fram till 4-5, sen var det oroligt och vi blev och sitta sovandes i soffan!! Liten somnade gott sen som sagt och sov sig igenom allt som kom sen...

Ja livet kretsar kring bebben nu och kommer att göra dom närmaste månaderna, så det kommer bli mycket bebissnack här!! Så ni vet :)




Förresten så är bebben en liten Vilde.  

Älskar mina fina killar ♥


2011-01-11

Klockan 01.29 inatt föddes våran lilla kille. 3665g och 52cm. ♥ Allt gick bra och vi mår bra alla 3. :)


Han är såklart den finaste lilla bebisen :)


Inte den heller...

Nej inget resultat av ananasen, förutom en jäklig god stund när den skulle ätas. Har nog aldrig ätit en så god ananas någonsin och det fick jag "äta upp" igen sen med resultatet halsbränna gånger värre än vanligt. Tack och bock, har ungefär en 1/3 ananas kvar och känns som jag borde låta bli att äta upp den dessvärre. :S Nej från och med nu tror jag att ingenting sånt där fungerar, inte pulsa i snö, gå långt, färdknäpp, trappor, städa, baka bullar, ananas... Eller ja jag vet ju inte hur det är med att klippa gräsmatta, min mammas förslag som hade funkat för henne men jag kontrade med att jag inte tänker leta upp gräsmattan för att klippa den så de så!

1 dag kvar nu, en dag kvar till detta datum som har varit så stort dagen D liksom. Nu helt plötsligt är magin 10 januari borta, puts väck, finns inte längre.. Känns istället tomt? Liksom inget att se framemot utan bara en otålig väntan på en dag som man inte vet vilken den är. Okej hel skum beskrivning men försöker sätta ord på känslan jag har. För egentligen är ju inte 10e den bestämda dagen utan bara en ungefärlig dag trots att det hela tiden har varit den 10e man säger. Hursomhelst så kanske jag ska göra precis som mina 2 vänner som fick på BF? Hoppas det! Vill dessutom inte att älsklingen ska börja jobba igen imorn, vill allt ha han kvar hemma hos mej och isåfall blir det ju tillochmed hemma hos oss :)

Ingen som har några roliga förslag på namn? Lite ovanliga, halvgammla utan att vara gubbiga/tantiga.

Förslag mottages gärna, alltid kul att få inspiration. Killnamn tycker jag är svårast, har ett på lager. Medans jag tycker att tjej namn är busenkelt men med ett litet problem och det att vi inte gillar samma slags namn när det kommer till den biten. Jag vill ha en Villemo, har velat ha en Villemo sen många år tillbaka men är dessvärre nedröstad av alla??? Får jag ingen Villemo vill jag ha en Irmelin men samma sak där konstigt nog? Mellan namn till tjejer har vi iallafall en bunt, Linnea,Lilly och/eller Svea. Till kille inga mellan namn, mellan namnen ska komma från släkten tycker jag men hittar inget bra.


Ananas effekten?

Lördag idag, dagen har liksom försvunnit i nån slags dimma. Vaknade halv ett????? Jätte likt mej, right? Nä nästan skrämmande men ja jag sover nog för att jag behöver det. Efter att ha rastat hunden och fixat en fin fin frukost intog jag soffan och plöjde igenom dom sista avsnitten av Brothers&Sisters så nu återstår att se om älsklingen kan trolla hem säsong 2 åt mej för har precis insett att jag nog måste ha 2an men min ekonomi säger dessvärre stopp.

För en stund sen var vi och handlade på ica så ikväll står Nachos och filmmys på menyn, en stor påse lösgodis till det och en ananas. Ananas ska tydligen kunna sätta fart på det hela så jag tänkte att jag väl testar ännu en metod. Hmmpf? Jaja vet inte hur mycket allvar det kan ligga i det men anansen kan ju inte direkt gör någon skada. Så nu håller vi tummarna!! :) 





Godnatt saga...

Det står fortfarande stilla......

Dagen idag har varit lång, påbörjades med städning och ett antal avsnitt Brothers&Sisters. Senare en tur till Kappahl med målet att köpa en present till Marina men jag kom därifrån med ett par mysiga pälsiga beige uggs till mej själv istället. Prissänkta från 249:- till 79:- så kan säga att det var som hittat då jag dessutom har gillat dem sen jag såg dem första gången. :)

Vid halv sex sen var det dags att styra emot Långserud och Marinas 18-års kalas, det bjöds på smörgåstårta,tårta och fika. Allt smakade gott och det var trevligt att komma iväg en sväng.  När kalaset kom på tal första gången hade jag en liten förhoppning om att vi skulle fått gå på kalas med bebis med oss men så blev det ju inte.  Nu håller vi tummarna att det blir denna helgen iallafall!!!!!
Dessutom är vi numera sist ut också, nu har alla andra fått sina små! Okej nej inte dom som ska ha senare i vår men av alla som skulle ha runt nu.



Annars inget mer tror jag?  



 


Några rader

Här står det stilla....

Igår fick jag tag i på min fotölj, ett fynd ifrån erikshjälpen. Ful som stryk men vad gör det när jag ändå ska ha mina gamla överdrag på? Jag är iallafall nöjd och det vill jag lova att Kurre också är för han fick sej en ny sovplats :)
Mer igår så var jag redig och bakade en massa mera bullar. Tror det blev sex eller sju påsar, gott att ha och nyttigt är det med hembakade bullar. Ni vet inga tillsatser och konserveringsmedel där inte ;)

Idag trotsade jag vädrets makter och gled hem till Jessica en sväng, hon fyllde år igår så hon fick present och jag blev bjuden på tårta :) Satt och tjatade en massa och planerade framtiden såsom Scrapbooking-mässa, barn-mässa, me&i party. :) Kommer bli trevligt det!

Nu är jag hemma igen, ska nog kolla några avsnitt Brothers&Sisters innan jag tar tag i och fixar lite här hemma.



 

 


Natti natti

Idag har vi fixat och såhär blev resultatet:




Sänghimmeln har vi för att katterna inte ska kunna ligga i sängen, har på känn att det skulle bli en populär sovplats annars. Sängen är jag himla nöjd med, fick den av Ulla och kunde knappt passat bättre i färg till vårat sovrum och dess möbler. :) Speldosan på sängen var en av julklapparna från mormor!

Funderar förresten på att ta bort molnen från himmlen, skulle den inte se bättre ut utan dom???


v. 40

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

 
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 10 jan 2011
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebis

Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut.

Du

Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Lycka till!

6 dagar kvar, fast det är ju bara ett datum det är faktiskt inte en bestämd ankomst dag. Jag vill NU NU NU jag, har inte tålamod att vänta längre som ni nog har märkt. Samtidigt som det egentligen inte är "nåt" kvar om man jämför med hur länge men gått. Men nej nu tack, trött på det här nu! Trött på att knappt orka röra på mej, trött på att all energi är som bortblåst. Dessutom är jag trött på folk och alla kommentarer som retar upp mej.... Men snart så!

Såhär blev det förresten i badrummet med skötbordet, tur att vi har ett enormt stort badrum säger jag!! För övrigt fick vi inte tag på allt vi skulle ha på ikea, fällen, barnvakten och förvaringslådorna var slut. Men Therese hade en exakt sån fäll och skulle inte ha sin så den fick krypet istället :) så vi saknar bara barnvakten för lådorna är ingen prio alls på egentligen. Ska man orka sej till ikea igen? Nä skulle inte tro det, tar det när bebis har kommit istället för då vill man säkert ha nånting mer därifrån.



Nehej nej

 Nej det gick ju inte som planerat, hade en jävla kväll om jag får säga det själv. Ont ont ont överallt där det är helt onödigt att ens ha ont. Bestämde mej för att sova redan klockan 23. Vilket ju gick åt skogen, minst sagt! För tydligen skulle jag nu dras med halsbrännan från helvetet också. Vanligtvis en "helvetesnatt"  vaknar jag upp emot 10ggr pga av halsbränna. Inatt fick jag inte ens chansen att somna, fortfarande när klockan var 5 låg jag och vred och vände mej med helvetes pinande bränna. Även vaknat flera gånger efter klockan 5 med för den delen. TACK för den!

Nu såhär idag änsålänge dras jag bara med den vanliga smärtan i bäckenet eller vad som nu sitter där så eftersom jag iallafall verkar slippa ångra gårdagens aktiviteter så kör jag på lugn och ro idag, inga överdrivna aktiviteter Förutom att jag måste ut på stan en sväng så ska jag inte göra mer. Skulle helst slippa gå utanför dörren med men skulle nog bli tokig i längden eftersom ingen vet vad länge jag skulle bli sittandes inne isåfall.

Nej eftersom det inte hänt så mycket sen sist jag bloggade så har jag även nu inte så mycket mer att komma med. Ska sätta mej och kolla i reklamen och tidningen som landade i lådan idag.. 

Uppdatering

Okej Project vräka bebis, hur går det? Tog en lång vända i skogen med hunden, pulsade i snön och tog oss igenom turen men väl ute på kila vägen ville jag så smått dö men det var bara att knata på det för var ju tvungna att ta oss hem med ;) Väl hemma sen, lite tvätt och vi åkte och handlade. Tillbaka hem, bakade bullar, tog hand om disk och dammsög nedervåningen. Kvar att göra, ännu lite mera disk och tvätt, kanske även skulle skura medans jag är i farten? Blev städbehov efter bakandet trots att jag sa att det var ganska rent imorse...

Men resultatet då? Ja inte fan verkar det fungera än iallafall. Jag har dock väldigt ont, typ i fötter, ben och knän. Höfter och ryggen vilket var precis vad jag var ute efter. Dessutom skrattretande ont i handleden. Hej å hå! Håller tummarna för natten nu annars lär jag ångra mej bittert imorn! Men hunden är glad och bullarna goda så nåt bra ifall nu inte vräkningen lyckas.. 
Vad ska vi testa imorn då? Soffläge? Godis? :) 
Nej men en tur på stan ska det bli iallafall, shopping på apoteket som bär emot! Lär gå en 300:- till där imorn och om bebis inte kommer inom 5 dagar får jag även iväg och få mej mera järntaletter i slutet av veckan. Så snälla liten, kom nu! Lovar att köpa jätte fina kläder åt dej för dom pengarna istället om du kommer i natt. :)



MUMS!


Nej nu jävlar!!

Idag vräker vi bebis, okej?! Nu får det faktiskt vara bra, orkar och vill inte vänta en sekund till. Inatt har jag haft så satans ont så jag inte ens lyckats med att vända mej från ena sidan till den andra, men så kommer morgonen och poff så är det bättre. Hade rejäla förvärkar ett par gånger igår kväll med men samma där....
Vilka metoder ska vi testa då? Pulsa i snö skulle tydligen vara effektivt, och gå långt så varför inte en kombo? Tar med hunden till skogen sen då lär vi få både pulsa i snö och anstränga oss (mej). Baka bullar? Jo men det testar vi också, då har jag dessutom nåt att bjuda på när folk kommer och hälsar på sen. Övriga saker på listan med vräkningsmetoder var tex gå i trappor, putsa fönster, städa m.m. men ja förutom att gå i trappan upp så var inget av de förslagen som lockade. Onödigt putsa rena fönster och städa ett ganska rent hus. Den berömda "färdknäppen" också, nej minsann den tror jag inte på faktiskt... Annat? Fanns nåt the man kunde dricka, hallonblads te eller vad fasiken det stod? Aldrig hört/sett men ja vem vet... 

Önskar mej själv lycka till och tar första vändan i trappan med målet duschen! :)


Årets första

Gårdagen var mysig gjorde mat och sen kollades det på en himla massa filmer då det kom flera bra på raken på TV. Kollade även en som fanns på datorn, as rolig film med Adam Sandler men har inte en aning om vad den hette. Sen vart det dags för tolvslaget och vi satt bara inne och kollade ut på allt smällande och blinkande. Wilma var helt ko-lugn genom allt smällande, bara lite nyfiken men inte rädd våran goa lilla fröken. Sally däremot verkade faktiskt lite orolig.
Efter det en film till och vi kom i säng vid 2, just då innan vi skulle sova fick jag sådära mera ont igen och tänkte att nu kanske!! Och la mej med ont och hopp om att vakna snart igen. Jo men tjena jag vaknade kvart i 1 idag och inser att jag sovit bort årets första dag. Helt sjukt det är verkligen inte likt mej men är väl så att det är kroppens sätt att ladda batterierna. För det senaste har jag varit vaken till ungefär 1-2 varje kväll/natt men inte för den sakens skull sovit längre än 10.

Dagen idag då? Ja den lär inte bjuda på några värre utsvävningar den heller. Ont i huvudet har jag men det kan nog bero på för mycket sömn och sen har jag fortfarande mera ont. Trött också hur fan det nu kan gå till, eller kanske mera energilös än trött?
Hoppas det går massa bra filmer idag med då är dagen räddad, men den turen ska man väl inte ha?



Öppnade "lilla" choklad lådan igår, mums där fanns det mandelcross som är den absolut godaste chokladen. Sen var det soffhäng på 12 slaget som gällde för mej, älsklingen och hunden. Kolla Wilmas underbar stil på andra bilden!! Tills sist tröttnade hon på allt smällande och blinkande så hon stoppade huvudet under bordet istället.

Förövrigt tror jag detta kommer att bli ett grymt bra år, säkert slitsamt många gånger men det klarar vi! Jag ser framemot 2011 och vad det ska ha att bjuda på för äventyr. ♥


RSS 2.0