Helgen



Helgen försvann fort som alltid.. 

I lördags vankades det barnloppis, tycker det är så kul! Dels för att man kan göra fynd, få tag på saker som inte finns att köpa i affär längre eller helt enkelt hitta nåt man inte visste man behövde. Hittade väl inte jätte mycket saker men lite bra att ha, lite newbie, skalbyxor, fleece m.m. 

Hem och ladda om för kalas, ville helst av allt bara krypa i mjukisarna och tillbringa kvällen i soffan men det går ju inte när man är bjuden på kalas. 50 + 30 års kalas på silvenska. Det bjöds på smörgåstårta och marängtårta. Gick över förväntan med kalas på kvällen och Oliwer men hade med pyjamas och la han för natten där så och det gick bra! :) Wilde var överlycklig hela kvällen, så kul tycker han med kalas och alla släktingar och så fick han ju vara med och öppna alla paket med. :) 

Innan kalas 👆

Och på kalas 👇


Gårdagen tillbringades med att göra massa tråkiga saker. Tvätt, städ och storhandling. Så kul kan man ha en söndag! Avslutades med tacos och Johan Falk iallafall så lite helgkänsla fick man.  

Ungefär samma idag, ja ingen städning då men tvättat femtielva maskiner och plockat,grejat och donat. Ganska tråkig dag... . Men inatt då! Trodde på allvar jag skulle få kliva upp 03.10 men efter 1 timme lyckades jag få han att somna om. Alltså denna Oliwer jag blir aldrig klok på han. Nu hoppas vi inte han får några såna idéer inatt :) 

Imorn är det dagis dags för Wilde igen, jag och Oliwer ska gå till jobbet en sväng och lämna in lönerapport m.m. Och sen sitta hemma och vakta efter sotare, hoppas han kommer direkt kl 11 så man slipper sitta låst. 

Efter morgondagen väntar några gemensamma lediga dagar. ❤



Lördag



Tänkte försöka mej på några rader medans och om det fortsätter vara lugnt här. 

Sen sist då! 

Ja i onsdags tillbringade vi dagen på Leos lekland med Emelie och Nova. Jättemysigt och trevligt att hitta på nåt och komma iväg. Wilde var så lycklig och glad över att få åka dit med sin bästa vän. Oliwer var... Ja han var Oliwer, roligt i stunder men mest gnäll. Han har dessutom  kommit på att alla andra människor är jämnt skitläskiga och skriker bara han ser nån annan och för att inte tala på vrålet som ekade över Leos när jag gick på toa utan honom. Efter 3 och en halv timme där begav vi oss mot bergvik för att avsluta dagen där.  Mycket trevligt om ni frågar mej, köpte med fika från bergviks fiket och fikade i bilen på väg hemåt. Deras helt underbara vanilj latte och en fralla till mej. Medans dom andra gottade sig med morotskaka, kärleksmums och chokladbollar. :) 

Några bilder fastande Wilde på iallafall, så glad kille 💙 

Och korvens  dag, åka ringar var kul men tro nu inte jag skicka han själv för allt i världen. Korten är tagna påväg upp och sen åkte han såklart ihop med mej ner :) (bilden i mitten uppe)

Onsdagen följdes av en riktigt intensiv och helt otroligt grinig dag med Oliwer.. Mas, krångel och gråt hela dagen..Inte en lugn stund, krångla med maten, vägrade sova och allt var bara kaos kändes det som. Var helt slut när jag väl skulle åka och jobba, men då var det skönt att komma hemifrån iallafall. Bra kväll på jobbet som avslutades med 1 timme ensam ute i Tveta på slutet och det var semester för mitt huvud. Radion i bött och bara va själv även om jag såklart skulle in hos folk lite ininellan. 

Fredagen ungefär likadan men lite lugnare under förmiddagen så hann städa och tvätta lite innan det riktiga humöret drog igång. Alltså ja vad säger man. Jag blir verkligen helst slut av detta, detta humör,  dåliga sömnen och krånglet där emellan. Lilla älskade unge! Läste nåt igår, ska dela det mer er när jag orkar plita ihop ett inlägg till. 

Avslutar med en bild på min fina stora kille från igår. 

Wilde och hans älskade katt och så visar han upp sin fina tshirt han hittade och absolut ville på hm i onsdags och så klart han skulle få den då när han tyckte den var så cool. Oliwer har ju fått hur mycket som helst på sistone eftersom han precis bytt klädstorlek och även om Wildes lådor är fulla så måste han få nånting litet iallafall speciellt när han verkligen vill. 

Idag vankas barnloppis och ikväll ska vi på kalas. Det tar vi nästa gång jag kikar in och skriver ett par rader. 

Måndag



Hemmadag och Ibland vet jag inte vart mina dagar tar vägen. Denna dagen försvann. Plockat, donat, tvättat och fixat men inte ens hunnit städa. Oliwer är bra igen. Ingen feber och helt okej humör. Mer än man kan säga om i helgen, vilken natt mellan lördag och söndag. Vaknade en gång i halvtimmen och gråt ända fram tills 03 sen orkade han somna och sov i nästan 3 timmar. Dåligt humör, dålig mage och feber igår, men humöret vände på eftermiddagen och febern försvann väl inatt. Och detta pga tänder antagligen för en tand har spruckit igenom nu..  Stackars liten. Men idag så vände det iallafall. Har härjat, busat och "pratat" hela dagen. 
Bra dag alltså trots att jag inte vet vart den tog vägen 👍 

Imorn är det dagis dags för Wilde igen och för mej och Oliwer får det bli promenader och storhandling. Och halv 5 sen vankas det jobb, perfekt att börja halv 5 då behöver vi ingen som ser till barnen utan hinner precis mötas i dörren. Samma sak på torsdag också men då fick jag ett riktigt mysigt pass som slutar 20.45 Precis i min smak som tycker 22.30 är sjukt sen, sover den tiden annars liksom! 😂 

Dagens mest meningsfulla uppdatering... Avslutar den med dagens barn som inte var det lättaste att få på bild idag. 





Man kan om man vill



För några månader sen bestämde jag mej, jag fick ett mål och det var dags att göra nåt åt min vikt, bli av med alla gravidkilon och få en kropp jag faktiskt trivs med inte längre vilja gömma mej i stora kläder eller mjukis kläder. I början gick det riktigt segt lika mycket upp som ner typ men sen var det dags att chocka kroppen, körde 5 dagar enbart shakes i början mars sen har det bara rullat på och kilona rasar minst sagt. Jag har nått mål jag aldrig någonsin trodde jag skulle nå, mål jag inte ens hade. Har alltid annars stannat på en viss vikt och efter det har det varit omöjligt men inte denna gången. Men jag lovar också detta är sista gången jag ska behöva gå ner i vikt, jag tänker aldrig någonsin tillåta mej själv att gå upp på det viset igen även om graviditeten har spelat in nu men nej aldrig mera tjock det lovar jag. Jag mår så mycket bättre nu, trivs med mej själv på ett annat sätt och känner mej mera bekväm. Alltså vill jag heller inte byta den känslan mot att gömma sig i oversize och mjukis. Min garderob har nästan totalt fått bytas ut men visst är väl det ett kärt problem? Vissa kläder ramlar bokstavligt av mej. Härlig känsla! Och tacka högre makter för att köp och sälj finns haha annars hade detta blivit dyrt! 


Vet ni när sist jag hade denna vikten då? Det vet jag exakt, det var maj 2010, på vågen på mitt dåvarande jobb Nytorget och det skulle alldeles strax visa sig att jag var gravid. Alltså kan jag först nu nästan 6 år senare säga att nu är mina gravidkilon borta. Bra jobbat där! 

Hur då? Ja jag ska ju inte sticka under stol med att det har blivit mycket shakes drickande men 1 lagat mål mat per dag vad som helst men försöker bli bättre på att äta grönsaker m.m. Egna smoothies på kvarg, inget jävla godis förutom lite vid nåt enstaka tillfälle. Väldigt många och långa promenader. Frukt. Ingen dricka, inte för att jag var den som drack så mycket dricka men litegrann men nu är det inget. 

Hur jag ska behålla resultatet? För det första inget godis på veckorna, inte äta i överdrivna mängder på helger, äta nyttigt och inte småäta, inte massa fika m.m i onödan. Fortsätta med mina många och långa promenader. Jag vet att jag kan! 


Före bilderna är från dopet i december, har dessvärre inga osmickrande sanningsbilder själv men andra hade det dessvärre. Lite skillnad eller? 
När jag ser det här så vet jag varför jag aldrig ska tillåta mej själv att gå upp i vikt igen. 


Och den känslan 👆 Nu säger storlekslapparna 40/42 och M. Inte L/Xl och 44. Visst finns det några L plagg kvar i min garderob men då beror det på plaggets passform inte storleken. Eller så är det alldeles förstora men får va kvar ändå.  



Lördag



Lördag kväll... Sitter ensam i soffan, Oliwer sover oroligt här brevid och Wilde kollar barnprogram uppe hos sej. Har varit en fullspäckad dag, började dagen med att vara med på loppisen på medis tillsammans med syrran och Tom. Ingen större förtjänst där inte, dåligt med folk och kanske lite fel helg med. Men desto bättre fyndläge, aj aj! Köpte hur mycket barnkläder som helst det mesta för 5:-/styck. 2 av plaggen kostade så mycket som 10:-. Leksaker för 10:-. Ett par vita converse till mej för 30:-. Och världens finaste bil till barnen. Synd bara en annan inte blev av med mer. Men men så kan de va.. Slänger ut på köp och sälj igen istället och hoppas på att bli av med det där. Redan blivit av med en del iallafall. :)

Packade ihop vid 13 och drog hem packade ur och packade in barn istället för att åka till Åmål och marknaden. Ett varv där, mat till Wilde på sibylla sen var jag och köpte en annan vagn till Oliwer.  Var så himla nöjd, hem och monterade isär och tvättade alla delar, gjorde rent chassit.... Hänger upp på tork... Och upptäcker mögel!!! Alltså fy fan vad jag bara ville sätta mej och grina. Som tur är svarade tjejen och tar den tillbaka. Har redan lovat bort Brion eftersom jag skulle köpa denna men som tur är så måste inte Brion säljas omedelbart men nu får det bli en ny vagn, vågar inte chansa igen. Men alltså den var "min" älskade crescent comfort på vitt chassi och den gamla modellen som jag velat ha sen 2 veckor efter jag köpte Wildes emmaljunga så ja ni fattar hur länge jag suktat efter den. Får väl bli den nya ändå nu men den har svarta fälgar och jag vill inte ha svarta egentligen. Vill ha helt vitt. Men en möglig vagn är totalt otänkbart så. 

Nu ikväll tänkte jag bara deppa, för vagnen, för att jag inte hade velat sitta hemma ikväll. Tänkte tröstäta marknads choklad men vart spyfärdig efter ett 1/2 hg. Så kan de gå kanske bra egentligen men näh jag hade velat njuta av det goda inte sitta här och må illa! Har dessutom ett barn som håller på att få tänder så det är ledsamt, feber och dålig mage. Stackars lilla hjärtat såklart men nu fick åtminstone dom senaste dagarna extrema humör sin förklaring för oj vilket humör. Utom i torsdags då dagen istället var helt strålande med ständigt leende på denna lilla munnen. Hur det kan va egentligen... Hoppas det är bättre imorn iallafall. Själv har jag varit så himla trött det senaste, känns som energin tagit slut och sömnen aldrig blir tillräcklig. Stegen är sega på promenaderna och haft jättelätt att få huvudvärk. Allt detta gör ju tillsammans att humöret inte blir på topp heller. Hoppas det vänder snart. Hoppas vi vaknar imorn till en solig strålande dag, att Oliwer får må bra igen och slippa tandkrångel och jag är pigg. 

Dagen i bild 👆 



Och denna goa från i torsdags, strålande glad Oliwer full i bus. 


Renovering



Köpte en billig spis på köp och sälj.. Lite sliten och sådär.. 


Maskerade och började måla.... 


Överbliven färg sen vi målade rummet för typ 3 kanske mera år sen? Matchar taket i hans rum iallafall :)


Blev ju bara så bra! Och för mindre än 200:- sammanlagt för köket, penslar/roller, maskeringstejp och dekorplasten. 👌 

Blev så bra på Oliwers rum med detta. 

Fått en tavellist av grannen som jag ska hämta imorn sen ska det fixas ännu lite mera. Ni får se mer senare :) 

Tisdag



Sitter i soffan med en kopp kaffe, barnen är lämnade hos farmor och jag ska tillbringa kvällen på mitt kära jobb. Farmor ringde förut och sa att barnen kunde komma direkt efter Wilde slutat dagis. Frågade om hon verkligen ville det med tanke på Oliwer och humöret men det hade hon räknat med så då kändes det okej att lämna direkt. :)

Har tillbringat förmiddagen med mammor och barn från babymassagen. Så mysigt! Är så kul att komma ut och träffa andra med barn. Jätte härligt gäng med goa mammor och barn. Oliwer tycker det är kul och efteråt somnade han och sov i nästan 1 och halv timme. Vaknade först hemma hos farmor. Ja då sover han gott så lättväckt han är annars. 

Fika och lek, invigde sina nya kläder dagen i ära.

Igår tillbringades dagen  i Karlstad med Oliwer, syrran & tom medans Wilde var med Ingela han eftersom affärer är tråkigt. Skulle bara dit och möta upp sandra för att köpa nästa bilstol och köpa kök till Oliwer men kom hem med allt utom ett kök eftersom det jag skulle ha inte fanns. Så kan de gå! Vann istället ett på köp och sälj igår kväll som ska få sig en makeover. Gjorde typ halva Karlstad istället för bara ikea. Hamnade på Åhléns eftersom jag hade presentkort där.. 

Såhär blev det 👆 Grodan och Oliwer blev bästa vänner där på Åhléns. 

Sen var vi på fyndfabriken, bergvik och ikea. Moster skämde bort Oliwer med finaste koala kläderna, nya nappar och ett par tuffa tofflor. Jag fyndade på fyndfabriken, syskonmatchade Oliwers koala kläder med en koala tröja till Wilde och så fick det bli en huvtröja åt mej på stadium då min garderob just nu är jämnt en smula förstor. Kärt problem! På Ikea fick det bli mest småsaker och tillbehör till kök eftersom köket jag skulle ha inte fanns. Och så en ny klädställning till hans rum eftersom jag köpte fel sist och köpte en alldels för stor men nu blev det perfekt istället. Och nu är Oliwers presentkort han fick i present slut också. Tråkigt har kunnat gått där och köpt allt jag känt för åt han dom senaste 3 gångerna nu men allt kan inte vara för alltid så..



Dom vanligtvis så tråkiga måndagarna blev en väldigt trevlig måndag istället. :) 






Helgen...



Ännu en helg slut, detta har varit en ganska lugn och händelselös helg. Fint väder, filmkvällar, promenader, premiär grillat. Försöker lära Wilde cykla, ja sent jag vet! Men de har liksom bara inte blivit av så nu ska här tränas varje dag tills han kan. Det går sådär änsålänge men det släpper nog snart. Oliwer har fått prova på både gunga och sandlåda, klart godkända båda 2 tror jag. Bara det händer nåt hela tiden hälsar han som vart på sämsta humöret speciellt i fredags och sovit urkasst hela helgen. Blir aldrig klok på våran lilla kille. Men idag har varit en ganska bra dag, och 2 gånger har han somnat i min famn idag vilket typ aldrig händer. Så mysigt! 

Alltså minen på Oliwer mitten bilden till vänster 👆 

I torsdag var det ju Tjejkväll på stan, jag och Stephanie tog ett varv på lindex, fick en goodiebag på torget och köpte oss en latte på Holgers. Gött att komma ut en stund själv, och alltid trevligt att träffa en vän i verkligheten inte bara över telefonen. :) Det var typ hundra år sen sist så..

Alltså goodiebagen! Den klart mest ihop plockade ever, trodde vitsen med både rosa bandet och armband för sos barnbyar var meningen att man skulle köpa och stödja?! Och ett bestick set storleken slev, brödkniv och högaffel för en ensam person. 😂😂😂 Nädå man ska va snäll, det är skitkul att det händer nåt i stan och jag fick ju en grymt snygg ögonskugga från Idun minerals den lyfte hela goodiebagen 👌


Nu ska jag koncentrera mej på Johan Falk och se om jag orkar hålla mej vaken. Imorn är det ny vecka och jag ska se om jag åtminstone hinner städa för i fredags var det omöjligt med Oliwer så fick inget gjort och sen imorn eftermiddag drar vi en tur till Sandra & William. :)

Onsdag



Sitter i soffan med en kopp kaffe och laddar för jobbkväll, lämnade barnen direkt i samband med hämtning på dagis istället för att åka fram och tillbaka en massa så det är alldeles tyst och lugnt. Fast jag har svårt att slappna av när Oliwer är borta, inte för just att han är borta utanför oron att han ska vara grinig och svår att passa. Inte lätt med våran lilla Oliwer men ibland behöver man ha barnvakt med. Och jag tror säkert att dom egentligen har det så bra och dom senaste dagarna och även idag har varit bra humör dagar så. Igår hade syrran Oliwer några timmar medans jag var och tatuerade mej, det hade också gått bra även om han grina till sig lite på slutet. Jag måste bara lära mej att slappna av! Fast igår var det svårt att slappna av, så tråkigt att sitta rätt uppochner i flera timmar,kröp i hela kroppen, ont i benen, surrandet från maskinen och jag ville bara att de skulle bli klart någongång. Och det blev det ju såklart och supernöjd med resultatet. 

Alltså så nöjd! Min klart bästa hittills. Var inne på uggla... sen sugarskull... uggla igen och så hittade jag inspiration i en liknande bild som Andreas målade om och gjorde till min egna, en kombo av det två alternativen jag var inne på. 


Idag har det vart ett riktigt skitväder men efter att inte gått en meter i måndags och bara en kort sväng igår (haha ja om nu  6 kilometer är kort men för mej är det de) eftersom jag skulle iväg så fick det bli 1 mil idag. Var en sväng till lindex och köpte byxor åt Oliwer när vi var ute, 25% på alla byxor även rean och på 2 för 3 så fyndade rejält idag. Det är jag bra på de. Kul det är att handla då. Skulle typ köpa 1 eller 2 par men fick 5 par för ungefär samma pris som 2. Och det behövdes för vad han växer nu! Kan inte fatta hur ett barn kan växa så, 6e storleken nu på 7 månader. Men nu har han så han klarar sej även när han växer ur dom sista 74 orna som passar än. Och så hoppas jag verkligen att han stannar upp lite nu och har denna storleken några månader. :) 


Gjord även ett fynd på köp och sälj häromdagen, en Helly Hansen jacka till Wilde för 220:-. Så snygg!  Jag är jämnt hur avis som helst..... 

Han växer ju inte så fort längre så han kan nog ha denna nästa år med förutsatt att den är hel så :)

Lördag



Idag har vi varit i Åmål och gratulerat världens bästa syster / moster. Hon fyller år imorn men var lättast för oss idag med tanke på att vi har simskolan mitt på dagen imorn så. Och nu kan jag ju äntligen berätta om min perfekta födelsedagspresent... En övernattning i spökhuset i skillingmark. Wihoo spännande värre detta. Har pratat om det så många gånger att åka dit och fick idén att boka och betala för det som en present. Det blev min och brorsans present till henne och den 20e maj drar vi. Förutom det fick hon en stor tavla jag visste hon ville ha, en topp med sugarskull på, partysaker och blommor. Var ett par trevliga timmar i Åmål. :)

I Åmål Wilde redo att överlämna sin alldeles egna present och kort han skrivit på själv och present högen. Och charmiga katten Tobbe, så fulcharmig liksom 😍

Här va vi redo för kalas! Gick dock igenom halva Oliwers garderob innan det blev bra med en outfit till han. Alltså nog för att jag sa att han är inne i tillväxt period men att byxor som passa för en vecka sen är 2 centimeter för korta nu? La säkert bort 15 plagg förut. Typ alla hans finare plagg, och så är han ju så tjock och go så mycket av de som var sparat efter Wilde är för smala och sen hade jag sparat massa velour byxor vilket är otänkbart att ha på Oliwer men funkade bra på Wilde som inte alls var överallt och rulla runt. Oliwer skulle förvisso städa golven rätt bra med dom men usch. Haha! 

Nu har jag en lugn kväll, Oliwer har inte vart på gott humör under eftermiddagen och kvällningen men sover lugnt och gott nu så hoppas det fortsätter så trots att vanligtvis så brukar dåligt humör dagar efterföljs av orolig sömn kvällar och nätter. Men man hoppas ju alltid! Efter 2 lugna nätter nu kände jag mej som en ny och utvilad människa när jag vaknade imorse 😂.  Wilde har gått upp på sitt rum nu han och kollar barnprogram där. Han har det så mysigt där uppe i sin säng med alla kuddar och nallar, blixten och tven. Och Fridde är i Lidköping eller om det kan ha vart linköping? Sak samma typ han är på vift iallafall. :) 
Undrar vad jag ska roa mej med i kväll, verkade vara mest skit på tv men kanske hittar man nåt sevärt. 

Imorn är det söndag,  sista dagen på en helg som redan gått för fort. Simskolan efter flera veckors uppehåll pga av att dom hade dubbelbokat simhallen och så har det ju varit påsk. Och så bingo då såklart! Hoppet om att vinna storvinsten, Wilde som älskar bingolotto och denna veckan var det så viktigt att vi skulle spela för hans idol Hasse Andersson kommer dit. 



Fredag



En lugn och go dag, Oliwer som haft ännu en strålande dag med bus och gott humör. Jag och Wilde har bakat och vädret är strålande. Jag och Oliwer tog oss en kvällspromenad till kappahl och köpte skalbyxor eftersom byxorna jag köpt tidigare på barnloppis var typ 10 cm för korta när jag tog på han dom igår och kände att det kan han behöva så han kan krypa och härja runt ute.  Till Wilde behövdes aldrig nåt sånt, han satt ju mest still i vagnen och spanade när han var liten och kunde knappt sitta vid den ålder Oliwer är nu medans Oliwer tar sej fram fort med blandade metoder och sitter stadigt m.m. Sån skillnad de kan va. :)

Nu kom Wilde och fridde hem från garaget så nu ska jag ta och hoppa i duschen sen får vi se om det blir nån form av fredagsmys. Nya Beck tror jag släpps ikväll? 

Här finns nåt för alla, kardemummabullar tills imorn, kanel bullar till stora hjärtat och Wilde har bestämt att de såklart måste finnas kladdkakemuffins på Ossis kalas. Helt tokig i de han. Och så har han bakat alldeles egna kanelbullar med blått strössel. 

Och alltså detta goa humör måste ju finnas med 👌 Så härligt så. 


RSS 2.0