Måndag


Dag 1 på andra semesterveckan, jo men de känns ju helt okej att nästan ha 3 veckor kvar fast de känns som ja haft semester rätt länge nu :)

Idag har de inte hänt nåt kul direkt. Tog en promenad imorse och trodde de skulle va lite goare att gå när det va sådär väder men bläää va äckligt de va ute. Fuktigt, varmt, gick knappt att andas och fullt med äckliga flygfän som var bitska. Men 8.4 kilometer blev de ändå 👍

Tvättat, bäddat rent, slappat, läst, sen plockat av hela altan och tvättat av den för de är mitt nästa projekt. Skrapa och tvätta igen imorgon sen ska de maskeras och målas. Pjuh! Tur de blir bra när de blir klart för kul är de väl inte annat än just kul att se resultatet.

När man ser de här då vet man att de är värt de i slutändan :)


Imorn väntar ännu en oplanerad dag, får se vad den bjuder på annat än att greja altan men sen väntar roligare saker denna vecka. Antagligen karlstad med syrran, pappa fyller år, wildes farmor fyller år och det vankas en dag på liseberg till helgen :) :)




En bra helg


Igår åkte jag och wilde till Karlstad direkt på morgonen, lite shopping väntade. Penslar, rollerset mm på Biltema. En tur på Toys r'us där vi köpte födelsdags present till William och wilde skulle få välja en "jag är duktig och har börjat gå på pottan" leksak. De blev otippat nog Scooby doo tema. Kul :) En tur på bergvik, tråkig sådan men fick iallafall ett par mjukis shorts för 50:- på lindex till mig och ett schampo eftersom ja tydligen hade köpt två balsam. En båt att leka med i vattnet och fleece byxor för 35:- till wilde&hösten. De gillas, rea is the shit speciellt när man kan fynda tråkiga saker som detta tex fleece. :) Avslutade med ikea och lite små saker där, en stor blomma med kruka till pappa som fyller år. Lavendel och kruka till trappan, en pall till wilde eftersom ja förstört hans när ja måla trappan. Och doftljus såklart :) underbara annanas doft.

Nöjd med dagen for vi hem i värmen, lagade mat och wilde åkte till farmor.




Nu vankades de fest, dricka cider, duscha, dricka cider och göra mej iordning. Ingen förfest men väl nån timme på trappan med först Fridde och sen kom Michelle. Sen rullade vi mot sunne med sheriffen, ja ibland händer de och igår va en sån dag då vi för det första va ute ihop och för de andra ja åkte sheriff :) Kände inte nån i bilen ens och tänkte kliva av i sunne och umgås med min syster istället men så blev det inte. Hade en trevlig kväll som de va :) Mycket bilar ute och jag är så sugen på nån ny bil!! Men dä blir de inget me men jaaa om jag/vi hade vart rika så.. :) Åkte från sunne vid 3 tiden, somnade typ på studs vakna i Grums så ganska lagom hemresa.

Pigg idag vaknade dock ganska sent för att va ja, halv 1 va klockan. Hämta wilde direkt och sen har vi haft en ganska tråkig dag, frostat av frys,tvättat mm. Ikväll får det bli myskväll med hjärtat, godis och Orange is the new black. :)



♡♡♡

Fredag


Ligger på soffan och svalkar mej, insåg att vi har ju kyla på våran luftvärmepump. Varför kom ja inte på de tidigare?! Stäng allt och på med den. Då blir de lite behagligare även om den tyvärr bara kyler nedervåningen.

Varit ett par varma och sköna dagar, promenerat på morgnarna,målat lite när de passat,shoppat och varit ute vid Stephanies och deras stuga för att bada och sola. Bränt mej på vissa ställen och blivit brun och fin på andra. Undrar hur i hela världen ja ska kunna sminka mej imorn när de vankas fest? Alldeles för ljust smink till sommarbrännan. Och utan smink känns som NO NO! Även att bara sminka ögon näh jag vill va hel sminkad ja ju....

Målningen blir bra iallafall, vitt och fräscht. Och golvet fixat med svart lasyr. Målat de jag fixar på framsidan nu och till veckan ska ja börja bak på altan.




Shoppat hade ja gjort med, lindex körde äntligen efterlängtade halva respriset. Tog en sväng igår med mitt presentkort i högsta hugg. 390:- för 12 plagg. Underkläder till mig resten till wilde. Idag med löningen på kontot blev de en tur till, regnjacka, höstjacka mm till wilde och en mjukis bh till mej. 320:- idag och egentligen skulle bara 1 av jackorna gått lös 299:- jag fick 2 plus 4 övriga plagg :)

Synd att dom aldrig kör såna priser på mat.. Storhandlat idag o det blev dyyyrt! Men nu är skåpen fulla så. ;)



Ensam hemma ikväll. Ska snart ta mej en kalldusch, sen tidigt i säng. Imorn blir det en tur till Kd och köpa födelsedagspresent till pappa och William. :) Och efter de vankas det fest, chevan rullar mot Sunne imorn. :)


Onsdag


Varmt & gott och ja njuter av att ha semester. Ta dagarna som dom kommer och göra va man vill.

I måndags va vi själva hela dan ja och Wilde. Gjorde inget speciellt så men va iallafall ute och gick sammanlgt 14 kilometer :) På kvällen målades lill verandan omgång 1.

Igår försökte vi gå på promenad men ja gav upp efter typ 2-3 kilometer hade inte runkeepern på så vet inte exakt. De va iallafall för jobbigt. Åkte till syrran i åmål, passade på att hämta vinster på statiol från deras sommarspel. Lika bra när man ändå va i närheten ;) Var i lekparken i stan som wilde älskar, kollade i affärer och tog en glass på torget. Till eftermiddag/kvällen fick sig lill verandan omgång 2 med färg :)



Idag gick de bättre att gå, 5.5 kilometer till frukost. Målade golvet och trappan med oljelasyr, blev jättebra :) Sen kom syrran och Tom, tog en tur till lindex och spenderade halva mitt presentkort. Sen fick de bli en tur till stephanie och deras stuga. Sol och bad och bara ha de gott. Dit åker vi imorn igen. :)


Spetslinne, zebra leggins, finstickad svart tröja och jag ser fram emot att inviga detta nästa gång de vankas fest ;) bandlös bh och 1 par hipstern på 2 för 1 rea också.








2a dagen på semstern


Började dagen med sovmorgon ända till 10.30. Antar att ja behövde sova?! Gott var de iallafall. Sen har det grejats mest hela dagen, tvättat och städat lite. Tvättat av hela lilla verandan med högtrycken, diskmedel och borste och högtrycken igen. Kan bara informera om att högtrycken på foten gör inihelvete ont så ingen får för sig att testa nån gång. Fortfarande alldeles rödflammig. Nu är iallafall lill verandan redo för färg, nånstans måste man börja. Och golvet redo för oljelasyr färgen vi köpte. Café möbeln som står där har redan fått sig ny färg idag, blev klart bättre :) Ibland så får man saker gjorda :) Även plocka och rensat massa bär idag, bakat vinbärskaka och tänkte prova på att koka blandsaft med. :) Hjärtat skrapar färg han så de står härliga till, alldeles vit hela han. Och 64an är lagad. Toppen :) Lilla hjärtat grejar med de ena och det andra samtidigt som han är på ett lite grinigt humör mellan varven. Tror det är värmen som tar på krafterna. Härlig trotsålder med som uppenbarar sej som en blanding av alfons Åberg -ja ska bara.... Eller döva öron. Ganska lindrigt med andra ord men det blir en del diskussioner kan ja lova. pjuh! :) Meen de kunde varit värre så.

Nu ska iallafall han snart i säng, imorn är vi ensamma hemma igen. Inget annat än promenad på schemat, får nog se till att komma ut i tid med tanke på värmen som vankas i veckan. Poola och sola känns som en bra idé till resten av dagen. Eller umgås med nån kanske om nån har tid :)

Här har ni goa vinbärskakan ja bakade, smakade väldigt gott med den och vaniljvisp.




1a dagen på semestern..


Första dagen på semestern fick innehålla en tur till svanskog och den väldige westernfesten på Hudson bay. Yeaj! Man måste nog va svanskogbo för att förstå charmen kanske? Näh nu va ja kanske elak men inte va de mkt att ha iallafall. :) Eller så missade vi poängen med de hela? Inträdet fattigare och lite marknads choklad rikare åkte vi till Åmål istället för att kolla in den väldige Karrosseri utställningen på Biblioteket. Kändes litegrann som en minneplats, öde tomt sådär. Skumt! En kändis på affischerna för utställningen iallafall haha ♡ -Men de är ju pappa sa wilde när han fick se affischen som satt vid Marinan. Ja för till marinan fick vi ju och få oss en glass innan hemfärd. Solat, poolat och slappat resten av dagen. Och kvällen får väl innehålla ett avsnitt Orange is the new black kanske. Men först läsa i min änsålänge ganska tråkiga bok. Varför hade ja missat att de inte va en kriminalare ja låna? ! Lurad av författarens namn och läste aldrig baksidan.... suck!




Tänkte....



.....bara säga SEMESTER! 💛👍☉


Onsdag


Sista lediga dagen av 3, gissa om de tar emot att behöva jobba 2 till innan semestern?! Men sen så! Dom här två dagarna går säkert fort dom med :)

I måndags startade dagen med långpromenad sen åkte vi hem till Linda och barnen Maja&Gustav. En trevlig dag på landet, massa djur att titta på, kattungar som var så söta så! Pizza & go fika. Och massa leka för barnen.




Samma sak igår, ut på långpromenad igen. Heja mej eller nåt. Regnigt och blött, skulle till banken och sätta in alla Wildes mynt men nehe eftersom banken inte vill ha med pengar att göra men mynt räknaren som skulle finnas kvar var ur funktion. Surt! Var tar man vägen med hundratals enkronor liksom? Bara ja som tycker de är ganska galet att banken vägrar pengar eller? Och jo jag fattar de där med rånrisk, kontant fritt samhälle osv men börjar dom inte i fel ände? Banken borde vara sist ut att sluta med kontanter.

Wilde hade iallafall sett en keps på lindex på måndagen som ja vägra köpa som han skulle köpa för egna pengar ist. Vi har lite olika stil å åsikt ibland ja o min son. ;) Men är han lycklig så är ja de också.



Denna dagen påbörjades som dom andra med en långpromenad. Sen kom Jessica och barnen hit på fika,lek och poolhäng. En bra dag i solen med trevligt sällskap :)






Söndag


Sista jobbhelgen på 5 veckor, 3 pass kvar att jobba 6 dagar kvar tills jag har semester. :) Mjukstartar med 3 dagar ledigt efter ikväll.

Igår kan jag ju säga att de inte var min dag, efter att haft ont i ryggen/nacken hela veckan vaknade jag med nackspärr (dock ganska långt bak så kunde ju röra mej bra ändå), på jobbet fick jag en stor tung plåtdörr på hälen aj och dra åt skogen va ont de gjorde! sår och ont. Glömde wildes hjälm när ja skulle hämta han så vi fick gå, hackade armen i nåt när ja skulle plocka ur sheriffen så fick sår och blåmärke på armen. Hällde ett en hel förpackning med spagetti på golvet.... Jaja spagettin plockades upp av min son iallafall, barnarbete tror ja de kallas. -plockar du upp alla spagettin får du en guldpeng!

Kvällen igår blev iallafall en myskväll, choklad, chips och orange is the new black. :)
Sovmorgon idag var välbehövligt, och kl 16 jobb.

Imorn ska vi åka och hälsa på Linda och barnen. De blir trevligt de :)






Grebbestad


Denna dag har vi tillbringat i Grebbestad med pappa/morfar och ingela. Tyvärr saknades pappan men han måste jobba han så nästa gång kanske?! :)

Började dagen med frukost på Sjögrens i backen, jävul så god deras frukost buffe är! Nybakat bröd, pålägg i mängder, kaffe och allt annat som tillhör kategorin "frukost" OCH ett enormt utbud av godsaker, wienerbröd, glass wienerbröd, vatten melon, budapest m.m. Mmmm

Strosat på bryggorna, gått i affärer, plockat snäckor och badat fötterna i havet. Kollat på båtar, ätit gott och fått en stor dos varmt och skönt väder. Det är ju inte utan att man kan tycka att ledigt borde vara obligatoriskt alltid tillsammans med sol och värme eller? Synd bara att de inte är möjligt men ja ändå :)

Lite handlat i dom olika affärerna, krabbfiske grejer till wilde och en bärgarn bil i en av leksaksaffärerna på bryggan. En varsin vattenflaska på sportshoppen. I övrigt var sportshoppen en besvikelse idag, vad dyrt de blivit! Men ja provade en Helly hansen jacka och blev kääär. Hoppas pappa kan fixa en billigare genom jobbet :) Utanför sportshoppen köptes dagens bästa - en stor påse lösgodis med bara favoriter varav flera inte finns i säffle längre. Därför ja ens gör mej besväret att köpa där haha ifall nån tycker de är konstigt ;) I en liten butik inne i grebbestad hittade jag en fin uggla till min samling och en cupcake till vitrinskåpet. 25% på hela sortimentet som plus i kanten. Pappan fick en världens bästa pappa mugg eftersom vi saknat han idag ♡

Tack för idag världens bästa pappa/morfar & ingela säger ja, har varit en bra dag detta. ♡

Imorn är det åter till verkligheten och jobbhelg. 8 dagar kvar till semester 5 dagar kvar att jobba....






Glossybox


Kunde inte låta bli att beställa glossybox igen nu när dom lockade med bra pris och special boxar så i fredags fick ja min "första" box. Kul! Var riktigt nöjd med innehållet sånär som på Intim deon, kan nog tycka att de känns som en väldigt överflödig grej. Känns som man helt enkelt borde köra på hederlig dusch istället liksom haha.
Men lipsyl, mascara, duschcreme, svart kajal och hårolja var precis i min smak så denna boxen fick bra betyg av mej :)




Min dag igår


Födelsedag igår och det blev en fin dag, toppen väder för det första. Tårtan blev bra och kardemumma kakan jag bakade var så god så ja knappt kan tro att de va ja som hade gjort den. Kalas på dagen med familjen och Emelie&Nova. Jag fick så fina och bra presenter, är så nöjd och tacksam.

Av mina två älsklingar fick jag presentkort 500:- på Crative art och 300:- kappahl och rosor
Av syrran 3 fina burkar till köket och en klippning hos Micka.
Av pappa och Ingela 1000:- på lindex och en väldigt speciell kokbok som jag redan fått för många år sen men då inte såg värdet i den gången och var väl alldeles för liten med. Den är från början från min farmor iallafall och hon har själv skrivit i den för många år sen.
Av Emelie&Nova fick jag härliga cupcakes duschgrejer och godsaker.
Av mamma fick ja 100:-
Senare på kvällen kom min faster, björn och kusin förbi på väg från semestern och hade med sig snygga sängkläder.
Sussi som va med här på kvällen fick ja smultronvin utav.


Det blev en kväll på altan sen med kycklingsallad, massor av chips och meloner och cider. Trevlig kväll med mycket skratt, spelade spel och tjatade. Jag måste köpa mig ett eget Med andra ord för de var riktigt kul.

Tack för igår allihopa!

Imorse kom äntligen hjärtat hem från Power meet trött och sleten så han lär nog sova bort denna dagen, och wilde som åkte med morfar och ingela hem igår kom hem för ett par timmar sen och vi har varit en liten tur till lekparken iallafall sen händer de nog inte så mkt mer med denna dagen. Skulle sitta bra med nåt gott att äta känner jag men vad? !

Imorn äre jobb igen, nedräkning pågår 12 dagar kvar till semestern och av dom är 8 dagar jobb dagar. Jo men de närmar sig :)









RSS 2.0