Trassel med minnet och längtan efter......

Igår blev jag duktigt arg på mej själv. Var så att innan jag åkte iväg till jobbet postade jag en tradera vinst och allt var frid och fröjd dock har mitt minne spelat mej ett spratt och jag hade glömt att posta det i några dagar. Sen när jag satt på jobbet och plöjde igenom min plånbok upptäcker jag att nånting som inte ska ligga kvar i plånboken ligger där. Nämnligen frimärkena, vad fan är det som händer när man glömmer att sätta på frimärken?? Uhu vad irriterande, jag blir irriterad på mej själv för jag gör massa dumma grejer. Tappar fint glas i golvet, glömmer saker. Pratar konstigt. Lätt folk ilsken och asocial vissa stunder.
Hursomhelst fick jag sätta mej när jag kom hem och plita ihop ett "förlåt och självklart ska jag ersätta" mejl och hoppas att personen på andra sidan datorn förlåter mej och inte lämnar ett negativt omdömme.


Börjar dra ihop sej för jobb igen, innan jobbet ska jag fixa en sista lilla sak till bror som fyller år imorn. Och imorn efter vi har slutat jobba bär det av på kalajs i Åmål. 

Vill att tiden ska gå! Fast ändå inte,men jag vil göra saker och har en jag längtar efter lista i min planering

*Jag vill faktiskt ha min kommande 4 ledighet
* Jag vill ha söndag med kalas
*Jag vill ha måndag den 5 juli, min födelsedag
*Jag vill ha den 17 när vi ska till grebbestad
*Jag vill tro att vi ska åka till liseberg i augusti *hoppas*
* Jag vill ha den dagen vi ska till Överby och shoppa :)
*Jag vill ha september och den fackliga utbildningen
*Jag vill ha september och min semester
* Jag längtar efter november och Ullared

Och samtidigt som jag vill allt detta så vill jag att tiden ska stå still och denna sommaren inte ska ta slut...


Nu ska jag äta korv i bröd och sen göra mej redo för jobbet, ta en omgång med hunden ute och så en snabb sväng på staden. Yeaj!














Rea @ nelly.com


Oversizad topp 79:- Nagellack 19:-


Mjuka jeansleggins 45:- Rosleggins 29:-


Kan man annat än att gilla läget? Jag kunde iallafall inte låta bli som ni märker, hade dessutom fri frakt eftersom jag beställde skorna därifrån under helgen. Älska www shopping, fast det kan vara trevligt att gå i vanliga affärer ibland med men.....


Lugnet efter stormen

Nyss blivit ensam, har haft Sandra,William&Casper här, kan lova att jag aldrig någonsin skulle drömma om att skaffa mej två valpar på samma gång iallafall. Oj oj inte en lugn sekund! Men det är härligt, jag vill att Wilma ska leka så mycket som möjligt. Tror det är bra att hon umgås med andra hundar + gör sej av med en del valp energi för det minsann har hon gott om det. Så då får jag ta stormen en stund och det blir ju riktigt lugnt efteråt, hon sover som en gris nu :) Förresten vet ni vad Wilma gjorde förut? Hon stack huvudet genom staketet in in till grannen och fastna. Gnydde när jag försökte dra henne tillbaka, men så kom den stora schäfern som bor där gåendes emot henne och då drog hon sje loss själv. Puh vilken tur!


Bild från förra playdejten. :)


Nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå så jag få bege mej mot jobbet. Börjar jobba klockan 16 idag, är ett extra pass som jag inte skulle ha haft egentligen. Satt förresten och räknade efter på mina timmar igår, 205 jobbade timmar dennna månaden. Inte illa det inte, förbannat jävla synd att jag inte får ut det i lön bara. Men det är bara att le och se glad ut, jag har ju mina timmar iallafall och snart ligger jag 60h plus. Men dom försvinner nog tyvärr i augusti när jag har dåligt med inplanerade timmar på nytorget. Men också lite därför jag halvt jobbar häcken av mej nu för att inte hamna på minus då. Och om det skulle vara så att jag får mer då kommer jag bara att tacka och ta emot för det är inte alls jobbigt på samma sätt att jobba jätte mycket där som det var i hemtjänsten. Jag menar denna månaden har jag allt som allt haft 6 lediga dagar och det känns inte ens slitigt? 


Nej det var jobb tjat det, lika tråkigt som alltid men nog det jag skulle kunna skriva allra mest om! Har försökt att få tag i snubben på folksam angående våran ganska obefintliga altan. Nej men då har han tagit semstertill 19 juli så innan det händer det knappast nåt. Helvete vad trögt det ska vara! Undrar om vi får den till jul??? När jag får tag i han nästa gång ska jag ta i med hårdhandskarna, eller hård rösten kanske det kallas? Om jag nu har nån sån, hota med att byta försäkringsbolag om dom inte ser till att nåt händer!!! Dock har det verkat som det är byggaren som är seg men nånstans måste det ju hända något och nån får ta ansvar?? Skulle vara lite små trevligt att få altan innan hösten, kanske få grilla en gång iallafall och äta ute på altan? Med den buckliga och knuckliga trädgården vi har är det liksom inte ens nån ide att försöka ställa upp möblerna ute så jag vll ha altan nu.

 
Nej nu ska jag spana runt lite sen jobbet, hejs svejs!

Söndag

Uh sovit riktigt kasst nu på morgonen, valpen ville ut vid halv 7 och efter det sov jag jätte oroligt så känner mej jämt seg som tuggummi nu. Är liksom som så att min berömda morgonpigghet har mattats av och jag är trött och seg på morgnarna nu istället. Jippi! Nu om nån gång med valpen skulle jag behöva studsa upp 6 på morgonen.
Sitter dessutom här med en förvirrande känsla, undrar vad det är som händer? Men det rinner väl av snart, bara segheten som spelar mej ett spratt. Undrar vad man ska hitta på fram tills det är dags att bege sej mot jobbet igen? Skulle vilja vara ute och hitta på nåt men ja? Inne behövs som vanligt göra en massa. Är lite sugen på mini golf men kan inte åka och golfa med mej själv. Och vem annars är vaken/ledig nu såhär dagen efter midsommardagen?
Nej min ute aktiviitet blir nog den jag får med Wilma. Inne ska det diskas,tvättas, eldas lite i förbyggande syfte (men hinner inte duscha innan jobbet), fixa lite mat helst midsommarmaten men det blir nog inte idag heller tyvärr, Oj så munter jag är märker jag. Jaja man kan ju inte vara på topp jämt.


Igår testa jag förresten det där som dom har gjort reklam för på tv, envirofone.. Man ska återvinna sin mobil, så nu väntar jag på ett vadderat kuvert från dom och sen får vi se vad många miljoner jag tänkas få för att panta min W595. Bäste telefonen ju! Men också mest färgigaste telefonen tyvärr. Undrar om jag några fel lurar att panta? Har ju en gammal nokia, en 3200 tror jag. Men den ger nog inte många örena den inte.
Roade mej även med att göra slutrapport till Buzzador igår kväll, hoppas dom ska vara nöjda med mej så jag får nån ny rolig kampanj snart :) Har fått två erbjudande under tiden jag höll på denna, det ena var nå program till Iphone, men jo det funkar nog i min sony ericsson. Det andra var tamponger, och nej det ansåg jag nog inte som kul nånstans. Sitta och utvärdera hur en tampong fungera, dela ut till några vänner och fråga vad dom tycker? Nej jag väntar på roligare saker jag :)
Förresten nån som vill bli värvad till Buzzador? Lämna mejladress så skickar jag en länk.



Nej källaren maybe? Pannrummet och dess trevliga angenäma djurliv.


Lördags godis

Sitter man här då med datorn i knät, väldigt otippat eller vadå? Sitter och slötittar på nån film på canal+ samtidigt. Känns lite som första lugna stunden idag,  direkt jag slutade vid två bar det av ner till Åmål. Först till mamma och byta hundbur med henne. Hennes egna stora bur mot hennes lite mindre bur, helt okej byte om ni frågar mej ;) Sen till mormor och hämta våran lilla gosis, Mormor var jätte nöjd med att ha lärt henne att inte hoppa. Hmm nej hon hoppade inte hemma hos mormor men när vi lämnade henne i typ 10 min förut och sen kom hem var hon överlycklig och hoppade när vi kom hem. Söta mormor :) Innan vi åkte från Åmål var vi och hämtade brorsan och hans tjej på örnäs, körde hem brorsan till mormor och tog med tjejen till Säffle. Sen var vi hemma fixade med mat och tog en tur i forden till godis affären, råkade på pappa på stan och tjatade lite med han, busat ute med Wilma m.m. och hmm ja lugnt var det nu ja :)

Tror ni jag kunde avstå shopping igår eller? Nej inte det nej, så ett par röda Converse + ett par andra små saker är på väg hem. Det gillar jag!! Shopping är bra helt enkelt. Sitter på tal om det och fundilerar på vad jag vill med min födelsedag, jag brukar vara som en liten unge med lång önskelista och stora planer som inte blir....Men i år? Nej det står still, jag hade kunnat tänka mej ett lite kalas söndagen innan med smörgås tårta och så men eftersom jag är så äckligt rik som jag så GLÖM det tyvärr. Synd att man inte kunde beställa det mot faktura också ;) Men gräddtårta blir det och muffins med glasyr. Men vad ska jag önska mej då? Det står riktigt still vill jag lova, kommit på två saker. Den ena är stående för varje år, säsongens Escada av pappa. Det andra som jag vill ha är skor!!!! Jag vill verkligen ha skor nu, alldeles sådär så det kliar i hela mej och nej conversen lindrade inte alls. Jag vill ha gummistövlar för blöta dagar med valpen, jag vill ha ett par snygga sandaler att ha till leggins, jag vill nya tofflor på jobbet då dom jag har ramlar i bitar och plastisar är för varmt nu! Jag vill ha ett par flipflop för Wilma provsmakade mina bästa, jag vill ha ett par...... Ja ni hör! Ge mej  skopunkten :) En tanke jag hade var att önska mej prakiska saker, typ två lila syrener, en torkvinda, en handdammsugare. Men neeej vad tråkigt! Dammsugaren ska jag köpa själv, syrenerna likaså typ till nästa vår och torkvinda..Hmmpf, ja det löser sej det med.  Ge mej inspiration att vara som ett barn igen. :)


Nej nu ska jag fokusera på filmen, tappar bara bort mej hela tiden.





Finaste valpen!


Midsommarafton

Yes midsommar är det och min tillbringas ju som sagt på jobbet och jag är nöjd med det. Vart en helt okej kväll med massa god mat, glasstårta och jordgubbstårta. Med andra ord har jag ungefär ätit sen jag kom hit. :)

Innan jobbet hann jag med både det ena och andra hemma, städat&tvättat. Sen kom Sandra,William och Casper hem, inte en lugn stund vill jag lova!!! Men vad roligt hundarna hade, dom var bara för roliga och titta på. Wilma somna som en stock när dom hade åkt och jag höll på och inte få upp henne när det var dags att åka och lämna henne hos mormor. Slingorna i mitt hår blev bra också, nu känner jag mej somrig :) Så så här får det vara nu tills utväxten blir förjävlig och sen är det back to red som gäller tror jag bestämt.

Jag är så sugen på att beställa ett par röda converse, vill vill vill ha!! Funderar starkt på att göra det, lite som jag tjänar ändå storhelg idag så då förtjänar jag det ;) Haha för visst är det så, inte. Men jag kan ju använda det som ursäkt. Får se vad det blir sen, blir jag sittandes här en stund så är det nog inte omöjligt att ett par kommer vara på väg hem sen.


Nej nu ska jag nog surfa vidare, hade inte så mycket mer att komma med just nu. Och så slänger vi en Glad midsommar hälsning igen, hoppas alla har en trevlig kväll :)




Bla bla bla

Idag har det som alla andra dagar jobbats, vart en riktigt effektiv dag och tiden flög iväg! Alltid lika gött!

Slutade tidigare och direkt vi bägge hade kommit hem var det dags att dra igen, mot Karlstad. Började besöket på Stuven, färg och roller set inhandlades och tapeterna beställdes och betalades. Tråkigt nog hade dom en rulle i affären men vi behövde två. Men vi har färgen så målningen kan göras i väntan.. Dyraste tapeterna med 495:-/rullen iallafall, men det kostar att ligga på topp ;)
 Nästa besök skulle bli på Rusta men efter en stund snurrande insåg jag att vi inte skulle få nån parkeirng i närheten så vi åkte vidare. Biltema nästa där Lim till pappen köptes och så införskaffade  jag mej toning till bilen. Nu ska den snyggas till.  Och mitt prio 1 från rusta köptes också, ett flexikoppel till valpen biltema har allt nu för tiden. Bra skit ställe dä! ;) Sen var det mat dags, alltid lika skönt att ha det avklarat! Sprang även på min och Michaleas tilltänkta födelsedags present till Andreas så även denna inhandlades. Gött och ha det så gott som klart. 


Jag är trött nu men inte okej och sova före tio när man har sovmorgon nästa dag! Imorn är det fulllt upp igen, städa,elda, bli slingad i håret, blondera Sandra, fixa med midsommarmys mat här hemma, lämna Wilma i Åmål och börja jobba 16.  Jobbar hela midsommaren, men jag gråter då inte för det känns som det finns sämre sätt att tillbringa midsommar på. Midsommardagen kommer jag tillbringa ensam hemma med valpen, vill inte ha henne bortlämnad mer än nödvändigt så stannar hemma och myser med henne jag eftersom jag återigen också ändå jobbar hela helgen. Fick ett extra pass på måndag med, 16-21 vilket jag inte tackar nej till. Timmar timmar! Innan jobbet på måndag ska jag ta med Wilma på en road trip och åka och säga hej till Emelie. Hundra år sen sist! Ska bli trevligt.  

Ja det var mina närmaste planer, nu ska jag tacka för mej och zappa lite på tven i jakt på nåt underhållande.
Hoppas alla får en fin  midsommar! :)




Tillbaka

Ja nu är jag tilbaka inte fullt så grini och gnällig som jag var imorse. ;) Turen till Åmål var trevlig, mormors goda pannkakor m hemma gjord sylt smakade lika bra som alltid. Sen gjorde jag och systern en tur på staden, närmare betsämt två turer tillochmed. Till Netto, jag skulle promt ha jordgubbar så systers kompis som jobbar där fick ringa efter oss när dom hade kommit in i affären. Så med mej hem hade jag ungefär ett kilo jordgubbar,5kilo vatten melon och massa tuggben till valpen. Och sötaste isfigurerna som jag fick av Michaela, passade nåt alldeles utmärkt eftersom isvatten är mitt nya coca cola :) Tack igen :)

Väl tillbaka i Säffle var jag jämt så jag hade lust att parkera valpen nånstans och inte ta med henne hem, men istället var jag snäll och körde hem valpen madans jag själv åkte och hämtade mammas bur till henne. Åker inte bil med henne en gång till utan att hon sitter i hundburen kan jag meddela. Jisses! Och hon visste så väl att jag blev förbanand på henne för varje gång jag fräste på henne stannade hon upp innan hon fortsatte. Alltså hon roade sej med att hoppa mellan bagage och baksäte vilket ungefär är livsfarligt då hon överhuvudtaget vägrar att sitta still i bilen, en gång idag ramlade hon ner på golvet och började gråta lite. Sen vid en ev olycka skulle det heller inte var så nice och ha en lös hund i baksätet. Tacka vet jag Bonnie, hon visste hur man åkte bil hon ;) Nej nu ska jag inte vara sån, Wilma är allt charmig men hon är valp och det säger mycket. GISSA förresten vad hon gjorde när jag lastade in henne i bagage för hemresa förut? Hon smet den rackarn, ur bilen,rätt över vägen och in på mormors grannes gård. Hon som brukar vara så duktig på att vara lös? Jag hann ju inte mer än släppa loss henne i bilen så var hon borta. Tror vi har många roliga men slitiga stunder av lydnads träning framför oss. Men det visste jag/vi ju redan eftersom vi valde att skaffa en valp :)


Just de, nu har jag sökt semester, valde att ta ut 12 dagar. Så fram till sista augusti är jag på stödboendet. 1-3 september på utbildningen och sen har jag semester från 4 september tillochmed 16 september. Kändes helt okej som en första semester. kändes som 16 var ett bra datum och börja med för jag antar att det finns vissa risker att jag inte har råd att undvara mer eventuella jobb helger då det blir för dåligt i lön utan helg OB. Funderar förresten allvarligt på om jag ska söka och läsa matte B på distans, jag hatar matte men kan vara behövligt. Eller kanske Engelska B? Om jag nån sång ska kunna plugga så antar jag att jag behöver B kurser eller? Eller räcker det med högskoleprov? Nån som vet får gärna svara :)



Jag saknar det röda håret!!!!


Krasch

Just nu sitter jag och känner mej alldeles överkörd, kollade nyss in kontot och bröt väl nästan ihop. Jag vill inte vara fast anställd längre, vill inte vill inte vill inte!!! Den lönen som trillar in på torsdag  är den sämsta jag har fått detta året. Och jag är fast anställd på 100%?????? Jag jobbade dessutom 3 helger och en fredag kväll av 4 helger förra månaden varav 1 var storhelg vilket vill säga 91:- extra i timmen. Ändå får jag urkass lön?? Hugaligen, önskar jag hade modet att säga upp mej men med hus och mera är det en för stor risk. Jag måste ha en vatten säker plan innan jag gör det. Funderar starkt på att börja plugga, läsa upp betyg antar jag att jag måste göra först och sen sadla om.. Bli nåt helt annat. Jag är trött på detta nu, jag går bara runt och känner agg mot allt som har med det att göra. Tur iallafall att min sommar är bra!!!!


Snart ska jag stoppa mej i duschen och efter det sak jag stoppa mej och hunden i bilen. Vi ska åka till Åmål och äta pannkakor hos mormor och umgås med lillasyster. Och solen skiner och det är underbart varmt ute så dagen kan nog bli bra :) När jag kommer hem sen ska det målas tak i barrummet, var och köpte roller och grejer till det igår men lusten fanns inte inne så får ta ett tag med det idag.


Fick förresten antagningsbrev till ytterligare en facklig utbildning idag, Facket&Samhället. 3 dagar i september, YES!!! Onsdag-fredag första tre dagarna i september, min egentligen tilltänkta semaster men detta var ännu bättre för då går jag den och sen tar jag mina 14 dagar vilket innebär ännu lite längre semester eftersom utbildningen inte känns direkt ansträngande. Kul var att vi får samma föreläsare som på Pengar för livet också. Och hotell lunch, varav en torsdag vilket innebär pannkakor!!! :))


Nej dags att sätta fart.. Ha en bra dag alla!



Hej måndag

Yes nu är jobb helgen färdigjobbad för denna gången, jag är ledig ända tills på onsdag. Det är grejer det! ;) Undrar vad jag ska göra med min lediga dag? Ta med Wilma och åka till mormor funderar jag på. :) Får se om hon vill ha besök.
Resten av vecka är fullklottrad, jobb alla dagar utom imorn då som sagt. En tur till Karlstad ska det bli på löningsdagen. Midsommar och tjohej också men minsann blir det inget med det eftersom jag jobbar. Kanske slänger ihop en jordgubbtårta på misommardagen bara för att det ska va?
Insåg alldeles nyss att nog inte en lugn stund väntar det närmaste. Det är mycket jobb som kommer dom närmaste dagarna/veckorna. Det är födelsedagar,konfirmation, karlstad turer, fix med barrummet m.m. Alltså nåt varenda dag i princip. Just i dag bara längtar jag mej alldeles sjuk efter min födelsdag, tror det blir en grymt bra dag! Men inte för massa presenter eller så utan av helt andra anledningar. :) Och sen längtar jag efter den helgen där mitt i juli när jag har tänkt  att vi ska komma iväg till Grebbestad. Älskar den staden, om det nu är en stad? Men skulle gärna vilja se att jag kom iväg på mer saker under sommaren. Skulle vilja åka nån mer stans, Liseberg eller varberg eller nånting sånt. Jäjä får väl se hur pass mycket tid och pengar det finns. Tid är väl största bristen, räknade ut att jag och hjärtat har sammanlagt 6 dagar lediga tillsammans på hans 4v semester, varav jag tror han var borta två av dom. Ja nåt sånt var det.. Och sen när jag har tänkt ha mej semester är jag ju ensam om att ha semester, inte lätt inte!

Nej tror jag sk roa mej med att lägga in mina räkningar, se hur stora motgångar jag möter denna månaden. Ska ut med skatten på bilen och grejer, och hur jävla tråkigt är inte det? Är bestämt också väldigt mycket skatt kring bilar tror jag. Jag menar jag får lön och på den har dom dragit 34% i skatt, sen tankar jag bilen och en stor del av liter priset är bensinskatt och sen ska jag dessutom betala skatt på bilen som jag har betalt för när jag köpte, som jag betalar bensin i, försäkring,underhåll m.m. Tycker bilskatten kunde slopas! Men då höjer dom väl bara nåt annat tyvärr.


Och på tal om bilar, kolla vad jag MÅSTE ha till min bil:



 
Hur söta är dom inte? Dessutom luktar den ena körsbär, länge sen jag köpte doftgranar nu så börjar bli dags ;)


Söndag

Sitter här och skrattar lite så smått åt den lilla hon är för rolig! Imorse skällde,gnällde och bet hon mej i benen tills jag gick upp. Men till vilken nytta? Hon har sovit på soffan sen 8. Pust! Valp! Tur att hon är söt.

Jag sitter och vill fortfarande iväg till Karlstad, men för varje minut som går får jag mer och mer inse att det inte kommer att hinnas med innan  jag börjar jobba/stuven stänger. Men jag vill alldeles jättegärna. Känns också som dom tapeterna vi har tänkt oss inte är såna som finns i lager så antagligen får vi beställa dom och sen återkomma ett par dagar senare. Men det gör nog inte så mycket egentligen för innan tapeterna ska upp ska det slipas,sättas papp och målas. Målas tak och läggas golv..Än så länge har jag inte bidragit med mycket hjälp men det kommer när det är dags för målning och golvläggning :)


Nej om jag skulle väcka valpen? Varför ska hon få sova när inte jag fick det liksom? ;) Ge henne lite frukost och sen kan vi gå ut och springa i trädgården. Sen får jag nog ta en omgång i tvättstugan och lite så innan det blir till och bege sej mot jobbet för ett kombi natt pass.








Man vill....jag vill....ha....

Vill ha och vill så mycket!

Jag vill bli riiiiiik
Alldeles vill jätte mycket ha en Elektrolux handdammsugare
Vill att det ska gå några veckor
Vill åka och shoppa
Vill fylla år och självklart få massa presenter
Vill åka till Liseberg och gå i spelhuset&åka flume ride
Vill åka till Grebbestad och äta räkor på grebys
Vill "snygga" till bilen
Återkommande till pengar, skulle gärna vilja ha min lön helst igår
Vill åka och köpa färg&tapeter, jävla skitställe som stängde tre idag så vi inte hann åka.
Vill ha popcorn och med det avslutar jag min vill ha för att gå och uppfylla det senaste, tack och bock!
Och efter jag har molat i mej en hel skål med popcorn ska det bäddas rent och sovas. Underbart tycker jag!



 

Wilmas önskelista


Är dom inte alldeles jättesnygga?


Tuffa leksaksbollar, rosa döskalle bajspåsar är livsnödvändigt. Flexikoppel kan behövas när valpen är pigg men inte matte eller husse. ;) Och så ska jag och fröken Wilma testa på agility har jag tänkt. Tyckte det var kul när jag var yngre och minsann tror jag det blir ett bra sätt att både göra av med energi på och samtidigt blir det lite  lydnads träning.. Eller är jag ute och cyklar?
Hursomhelst så tar jag med mej lönen till Rusta så fort den har ramlat in och betar av hennes lilla lista. Hittat ett par saker till katterna med men det får vänta förutom att jag har lovat Kurre en likadan bädd från Ikea som Wilma har (fast han för nöja sej med den minsta storleken.)   


Snott en lista


1. Ditt favoritställe på sommaren?
-Jag älskar kusten, gå på bryggorna och fascineras av allt som finns i vattnet. Äta räkor på grebys och på fika på mysiga bageriet. Kanske skulle tillägga att jag befinner mej i grebbestad.


2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
-Den perfekta dagen skulle ju vara ute på sjön, men hur ofta händer det? Kommer inte ihåg sist jag var ute på sjön. Men annars funkar att vara vid sjön också.


3. Vad lägger du hellst på grillen?
-Grillspett är kul, marinerad majs är svingott men oftast blir det kött :)

 
4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
-Semester är ett mystiskt ord, i år ska jag för första gången testa på semster men dock i september när alla har börjat jobba igen. Men va fan, jag har planer ändå eller förhoppningar kanske jag ska säga? Tiden kommer iallafall att läggas på huset.


5. Dina bästa sommarfärger?
-Vitt och ljust gillas mest på sommaren.


6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-Regn och jordgubbar, grillat och färskpotatis.


7. Bästa sommarminnet från barndomen?
-Oj, jag kan nog inte komma på nåt speiellt. Men stugan och farmor är ett ljust minne, ett annat är den där ensamma sandstranden med nästan vit sand som vi inte vet vart den är? Stampen, kalven och cykel är starka barndomsminnen också. Och fylla år :)
   
8. Havet, sjön eller poolen?
- Jag skulle älska att ha en egen pool, med trädäck runt och fina ligg solstolar. Havet är underbart och man blir brun som en pepparkaka när man solar vid havet. Och sjön har sin charm. Kan inte välja :)

9. Vad väljer du i glassbaren?
-Mjukglass! 

 
10. Vart går din drömsemester?
-Jag vill till Island, det är min stora dröm! Annars skulle jag verkligen inte tacka nej till sol semster heller, kan tänka mej Thailand,Egypten,Turkiet eller Grekland. :)


11. Vad är det bästa med sommaren?
- Solen om den kikar fram, värmen! Och lite mindre med kläder. Flip flop också.


12. Favorit plaggen i sommargarderoben?
- Mina 3/4 byxor och linne. Eller tunika/oversizead linne/t-shirt till leggins.


Stulen från http://mliisme.blogg.se/





Planlöst

Ja fortfarande planlös dag eller jo små planer har jag..Typ åka och handla och panta alla flaskor som fyller hela min bagage. Ta en svängom med snabeldraken, tur för mej att jag är så lat att jag inte har tatt ner stolarna från bordet än sen städningen i onsdags. Okej ILLA men va fan.. Hursomhelst så måste det städas igen, blir stökigt&dammigt från barrummet och söta djuren gör sitt bästa för att hjälpa till och dra runt det. Hade haft förhoppningar om att min förkylning skulle ha varit bättre till idag men nu en vecka senare skulle den tydligen utöka sej lite med äckel hosta och ännu mera täthet/snorhet.BLÄ! Varför kan inte allt komma samtidigt?


Ikväll är jag sugen på att se nyaste Beck eller Wallander och till det skulle Nachos passa alldeles ypperligt, min matlagningsdag så slår nog ett slag för det. Imorn är det jobb som gäller och likaså på söndag då jag gör natten igen. Gör även midsommaraftons natten men efter det sen gör jag inte nån natt förrens 24 juli som det ser ut, gött och sova hemma :) Påminn mej förresten på tal om jobb att jag ska inte glömma och ringa lönekontoret idag, dock har jag ringt ungefär 5 ggr om dagen dom senaste dagarna utan att få tag i henne. Bättre lycka idag.


Nej om jag skulle.... Äta lite frukost kanske? Om det finns nåt hemma..




Sötis kort






Hon är söt som socker!

Tänkte avsluta detta inlägget med kattbilder, först ut: Vart tar Tiger vägen efter att ha blivit rädd för Wilma?



Inte dåligt jobbat av tok katten, herre jissus. Fick stå på en hög stol för att få ner han.



När hunden är borta........ligger katten i hundsängen :)


Torsdag

Dagarna bara rusar iväg och snart är det helg igen, jobb helg för min del. Men imorn är jag ledig och ska tillbringa dagen planlöst tror jag, planlöst känns bra! Får se vad jag och valpen tar oss till.


Hämtade ut mitt paket från Lager157 förut, typ mitt nya favorit shopping place vad det gäller bas kläder iallafall dom var inte bara billiga, dom var snabba också +++. Älskade linnena, underbar modell och kvaliten känns riktigt bra. Frank dandysarna var ju topp som vanligt, älskar Frank dandy men vanligtvis får man ge 120-180:- ungefär för ett par och jag fick 3 för 150:- Gilla det med. Hooden vart snygg men har inte orkat prova, legginsen var hmm ja leggins. Fast dom jeansfärgade var one size, one size har dessvärre aldrig vart min storlek men jag besällde M så bara hoppas att dom är som M. Suttit och kollat efter märken till tröjan, vad tros om nåt som detta:

 

`På överarm och ficka kanske?

Tror iallafall jag ska testa på detta och se om jag kan åstadkomma nåt kul :)



Nej nu ska jag se om jag hittar nåt sevärt på tvn, inte så troligt men gör ett försök..





Jokers


 

Summering av resan, kallt,blött och grått. Jag var sjuk och mådde piss, men själva utställningen och det på dagen var kul ändå men sen sov jag i bilen resten av kvällen ungefär. Måste tycka att man alltid skulle vara två chaufförer iallafall, gud så gött! Den turen görs gärna om men nästa gång är jag inte sjuk. Okej? :)
På hemresan gick förresten bilen sönder, hade nån timma tidigare konstaterat att bilen fungerade och vi skulle komma hem innan klockan 7 på morgonen. MEN glöm det strax innan karlstad fick jag bensinstop trodde jag så bensin fylldes på och resan mot karlstad och en mack började. Kom ungefär 20-30m i taget sen dog bilen och det fortsatte även efter att vi kommit till en mack och fått bensin i bilen. Visade sej att bränslepumpen hade gått sönder och på nåt vänster lyckades dom tråckla ihop en egen grej med handpump,svep pch trädgårdslang tror jag?? Så med handkraft tog vi oss sen hela vägen hem till Säffle. Slutet gott allting gott :)

 


Studenten



Malin








Lager157

Beställt ett gäng med vardagskläder från Lager157, fina grejer och rikigt fina priser! Dock ganska litet sortiment men men. Detta till mej iallafall :)

Allt detta + 3par Frank Dandy för endast 620:- m frakt. Funderar på om man kan göra nåt kul med tröjan?? Typ nåt köpa nåt kul märke och sy fast på fickorna eller så? Helt grått är egentligen ganska trist men älskade modellen på tröjan.


Måndag

Ja redan måndag, mina tre lediga dagar försvann fortare än fortast. Men det har varit trevliga dagar :) Studenten och studentkalas hos mormor i fredags. Jokers i Tidaholm i lördags och igår Wilma. Wilma fick ett eget inlägg under detta hon. Tänkte jag skulle slänga upp bilder från helgen, får se om jag tar det snart eller imorn. :) Ska snart ta och bege mej in i duschen och sen blir det jobbet. Skulle egentligen ha börjat 2 men det var möte idag och då kände jag att det var bättre att vara hemma hos Wilma och börja 4 istället.

Är fortfarande sjuk också, inte kul! Men piggare idag än vad jag har varit på hela helgen så det är ju bra. Helt frisk skulle inte sitta fel för denna veckan ska det jobbas mycket, alla dagar utom fredag så ge hit helt frisk tack!

Just nu vill jag och behöver jag köpa mej massa nya kläder, längtar jämt halvt ihjäl mej efter lönen nu. GE MEJ den också och sen ska det handlas.  Och på tal om att handla har jag helt klart köpt mej bästa plånboken ever!! Den är stor, ungefär som en liten väska eller så. Nej men nu överdrev jag men den är stor och riktigt funktionell. Den funkar som plånbok, almenacka och så kan jag stoppa ner nycklar och mobil. Jag menar hur perfekt är inte det? Nästan så jag skulle ta ett kort och lägga in ;) Dessutom är det snygga färger och lite halv fränt tryck, dock hade jag nog inte valt trycket egentligen utan jag valde den för modellen. Och så kan jag säga att den minst sagt kosta som en hel liten väska men vad gör man inte när man vill ha? Köptes på Jokers kan jag tillägga och jag önskade att jag var rik när vi var där men vart tyvärr inte det utan fick vara nöjd med endast den och en bunt www adresser istället.


Nej  nu ska jag slänga ut Wilma en sväng och sen ta en svängom i duschen, ska se om jag inte hivar in lite bilder med det är dags att dra..


Wilma 20100409

Igår åkte vi på en liten resa till Kristinehamn och med oss hem hade vi den helt bedårande Wilma. Hon är blandis Laika/Hälleforsare. Älskar denna lilla varelsen helt otroligt mycket, hon är charmig och tillgiven men lite ledsen ibland och jag förstår inte riktigt varför hon är ledsen men det ger sej väl. Katterna är väl inte jätte förtjusta än men Kurre kunde iallafall provsmaka hennes mat medans hon åt och Tiger i sin tur lät henne provsmaka svansen ;) Sally däremot är riktigt jävlig! Förut gjorde hon "utfall" mot Wilma ute vilket resulterade i att Wilma blev så rädd så hon kissa ner sig medans hon sprang ifrån Sally. Stackare! Sen kryper Sally och ligger i bakhåll mellan trappstegen ute för att slåss när Wilma ska upp/ner i trappan och på det sen följer hon efter henne. Men det ger sej väl det med så fort hon har vant sej.




Fredag

Igår var det ju som tidigare nämt dags för Andreas grundent, slutade jobba två och det bar raka vägen hem där syster väntade. Fixade med tårtan coh sen klädde vi bilen. Fixade mej och drog iväg, hängde på och stog och pratade en stund innan det var dags att köra på A och hans enda klasskamrat. Tråkigt nog gick dom ut 1,5h tidigare än resten av alla 9or. Men det gick det med, desto mer fick dom åka iallafall. Sen blev det hem, äta tårta och godsaker. :) Tror herrn vart nöjd med dagen :)





Idag vaknade jag till min stora lycka SJUK! Vilket skit, har pess ont i halsen och snorig. Kul start på denna 3 ledighet och helg. Bara hoppas det inte blir värre än så här för imorn ska vi ju på Jokers och söndag är det tänkt att vi ska till K-hamn och kika på Laikan. Har iallafall vart till apoteket och bunkrat upp med ibumetin,nässpräy&strepsils. Hoppas det hjälper :)

I eftermiddag är det äntligen dags för systers student! Tråkigt bara att dom inte hade större tur med vädret men vi får hoppas på sol tills i eftermiddag :)
Ska hänga på Thomas&Malin här i Säffle först innan det blir till att rejsa ner till Åmål och hjälpa mormor lite och sen till skolan och hänga på.

Ska förresten byta bil idag med, YEAJ! Byter 940ín mot pappas gamla 850i med Daniel. Lite komiskt att jag absolut inte har velat ha 850in innan men fick se den i tisdags och den vart riktigt fräsch nu + nybes så då kunde jag tänka mej ett byte ändå :) Så det blir det, gött och ha en bil igen för minsann hur tuff jag än var och tyckte att jag cyklar hela sommaren,klarar mej utan bil bla bla bla så var det INTE roligt att vara utan även om det har gått. Har visserligen kört forden en del också och haft privatchaufför.



Säger bye bye 940, du var fin men gav mej mycket huvudvärk och ytterst lite körglädje eftersom du mest hela tiden har vart obes!


En sak i taget

Igår påbörjade jag dagen med Heroma utbildningen, eller datautbildning skullle jag kanske vilja kalla det? För minsann efter två timmar hade alla kommit in på datorn och skulle nu testa att skicka ett mejl till någon. Inte långt därefter fick vi logga in på Heroma och så skulle det gås igenom. Men jag kände att jag kunde fixa det själv så bad lite snällt att få avvika och det fick jag,hoppas jag inte behöver ångra det. Vart allt lite nervös innan när jag inte visste vilka som skulle vara där  och om jag skulle bli ensam men direkt på parkeringen sprang jag på Stina och sen kom PP&GBJ så jag vart absolut inte ensam. Det var i slutändan mer kändisar än doldisar :)

Efter detta bar det av och handla en sväng, sen hem och slänga sej i duschen och iallafall få på mej lite mascara innan jag åkte och plockade upp Sandra. Åkte och lunchade på Nyfiket innan vi gick en kort sväng på stan och sen hämtade sötaste ungen på dagis. Gissa om han var lycklig över att åka raggarbil? Sa "åka raggarbil" nog 20 gånger och sen satt han och diggade musiken och berättade att "Det här var roligt" :)




Sen var det dags för mej att glida mot Tösse för att plocka upp min syster och hennes kompisar och köra till bal. Dom var så fina!! Vet att jag la ut bilder igår men tar med denna idag igen, för att den är så himla fin!



När jag kom hem höll älsklingen och Stig på och grejade i barrummet, jag fixade mat till oss alla 3 och sen var det soffläge resten av kvällen. Vi har gått och blivit hundsjuka, jag är helt inne på att jag vill ha en Laika. Helt underbar söt hund! Verkar bli lagom i storlek, bra temprament på valparna skulle det vara också.

Har lånat bilden från valpägaren/annonsen på blocket.




Idag är det onsdag, jag har nog jämt lite fullt upp idag igen. Ska städa huset, förbreda tårta för grundenten. Försöka få reda på om friskolan firas på samma sätt som dom vanliga grundenterna och isf blåsa upp och fixa med påhängs grejerna.Åka och köpa jordgubbar så det finns hemma till tårtdekoration imorn. 
 Och så ska jag jobba 16-14 och imorn 16 vara redo för firande. Härligt!
Fredag är jag ledig igen och då är det ju efterlängtade studenten tiderna klaffar så vi hinner med både Säffle&Åmål.
Och helgen sen kommer bestå av en massa roadtrippande. :)

Detta blev ett rejält inlägg, nu tackar jag för mej och letar upp krafterna att städa huset..



8 juni

Har kört syster med vänner till bal idag. Fina bilder kommer här:




Kvälls funderingar

Sitter här på jobbet och har funderingar för mej, har kommit fram till att livet är riktigt bra just nu! Jag känner mej lättad,lycklig och lugn. Hemma är bra, jobbet är bra, och jag har en liten gnutta fritid vilket jag har saknat dom senaste veckorna. Ja allt är bra helt enkelt. :) Andra saker som också är bra bra bra är tex att jag har slutat röka, de ni jävlar! En månad denna helgen, blev väl på köpet en gnällkäring som inte tycker att folk ska röka i bil när jag är med, som inte tycker om att gå in hos folk som röker osv osv. Men det bjuder jag på! Röka ute får ni göra iallafall ;) Och förresten varför har jag inte fått nån present för det? Jag borde tex ha fått ett par röda converse i present?? Eller får jag köpa dom själv kanske som en belöning?

En toppen vecka väntar med minimalt med jobb och maxat med trevligheter, Bal,Grundent,student och Jokers i Tidaholm till helgen. Enda lilla grusningen i fina veckan är att tisdagen ska tillbringas med Heroma utbildningen och det känns noll taggande. Men det är en förmiddag och betyder timmar till mej som läggs till arbetstiden.

Förresten drar vi igång med renoverande hemma igen, bar rummet som står på tur och älsklingen började riva idag. Kändes som det passade bra nu, energin har återvänt och nu renoverar jag alla resterande rum i huvudet. Hallen uppe,lila rummet....blå rummet... Yes! Tror barrummet kommer bli grymt, svart&vitt och så ska det få en filmstjärne tapet. :) Samma golv som i köket ska det bli också, det får liksom fortsätta från köket och in i rummet.



Nu ska jag spana runt lite och sen krypa ner i sängen och sova ända tills morgonen! Natti natti :)


Kärlek




Hon gör det med stil

Råttan





Hon gör det med stil

Råttan





Fortsättningen fredag

Blev upplockad här och det bar av till Kappahl alldeles som redan uttänkt och ett par 3/4 byxor följde med mej. Oväntat? Sen plingade det i luren och pappa skulle bjuda på lunch, inte fel det inte! Hejdis pizza fick det bli och sitta ute. Sen hemöver och Pappa&Ingela slängde sej i trädgårdarbetet, gräva och rensa. Jag&Sandra fixade picnic (stavning?) på en filt på gräsmattan och där satt vi sen.
Nu har alla åkt hem och jag är alldeles ensam, skulle väl egentligen vara ute ännu mer men har en känsla av att jag nog ska hålla mej inne med axlarna&benet en stund.

Ikväll bär det av en tur till Årjäng, vart visst nåt där men vi blir inte långvariga eftersom jag ska upp 7 till morgonen och börja jobba 8. Men en liten tur hinns med i det fina vädret.


Nej nu ska jag greja lite igen, hade visst ingen ro till att sitta still.

Fredag

Sitter och funderar på vad dagen har att bjuda på, jag är iallafall ledig :) Gott gott gott. Känns så sjukt gott att ha börjat på schema igen, ledig är ledig och sådär.

Ingela kanske skulle komma hit idag och fixa med ett jordgubbslande åt oss, hur gott är inte det? Har inte hört nåt nu men vi sa iallafall fredag när vi var där i helgas. Ska väl även hinnas med en sväng på stan med Sandra, fika och spana på affärer. Tror jag ska köpa mej ett par 3/4 byxor till på Kappahl, fick fram mina andra sommarkläder häromdagen och inga passar så perfekt och är så sköna som dom jag köpte där så måste nog ha ett par till. ;) Perfekt längd är det ju också. Ja ni hör att jag måste shoppa lite helt enkelt.

Sen blir det eftermiddagen, får se vad jag och hjärtat kan tänkas hitta på. Skulle behövas kvalitetstid i trädgården. Hmmpf vilket ju är såååå kul! Men det behövs ju tyvärr. Jag skulle gärna klara mej utan trädgård, eller kan ha en liten plutt trädgård och resten asfalt/grus. Eller en stor altan över hela baksida skulle funka med, jag gillar saker som växer och lever så länge dom bor i krukor. Usch för rabatter och sånt. Hade ju stora planer på att fixa lande och så men har lagt ner det nu, det får bli lilla jordgubbslandet och sockerärtor i lerkrukor. Funkar fin fint det med faktiskt.




Nu ska jag gå och stoppa i en maskin med tvätt och sen får det bli till och städa lite.


Nykomlingen



Jag är nöjd :)


På tiden

Det var inte igår nej, har ingen varken inspiration eller löjligt nog ork att knåpa ihop inlägg lite nu och då. Men se idag kändes det som det var dags. Just nu ser det mesta ut som vanligt, jobb varvas med jobb och så jobbar jag. Och hittar på lite saker inimellan åt, fika eller hemmafix sådär. Tycker vädret är sjukt underbart just nu och igår hade jag en härlig dag i ute i solen hemma hos Jessica, satt på en filt käkade massa frukt och brände axlarna. Yeaj första brännan= SOMMAR! :)

Helgen var ledig den och det var ganska underbart om man säger så, det var en bra helg :) Var ute hos pappa och fick grillat&tårta, sen var vi i Åmål en dag och handlade. Ute och gled i bäste bilen och bara hade det gott.

Inne på slutspurten alá hemtjänsten gör en 16-22.30 tur idag, imorn är det dags att knalla mot boendet och jag längtar! Äntligen! Och helt ärligt vill jag aldrig att det ska bli höst igen, eller jo det vill jag egentligen för minsann får det gärna bli vinter med men jobb mässigt så nej då gillas juni/juli/augusti. Undrar vad som händer med mej till hösten? Vart jag ska jobba då? Har det dykt upp nån tjänst som jag har sökt/fått? Hmm återstår att se det..

Nu fick nog jag hoppa ner till älskade källaren igen jag och sen funderar jag på att kolla gårdagens avsnitt av desperate på kanal5play. (missade ju igår för jag jobba). Men efter det sen får jag allt bege mej ut i solen.
Ha en bra dag alla goda! :)

Förresten så måste jag bara säga att jag har fått världens jävla beslutsångest om tatueringen imorn, ända tills igår var jag säker på vad och vart jag skulle ha. Men inte nu längre, vad är fortfarande som det ska men inte vart. SKIT!! Men tror nya planen kan vara bättre men inte okej med beslutsångest dagen innan...


RSS 2.0