Här snackar vi express leverans

När jag kom ut på trappan väntade detta på mej:



Och visst var det vinsten jag vann IGÅR! Hur snabbt gick inte det? =)


Stackars liten skrutt

Verkar vankas sjukdom igen, vilket inte skulle vara så konstigt eftersom älsklingen har varit sjuk sen i lördags. Igår kväll strax innan vi skulle sova blev skrutten jättetät så vi fick väcka han och ge näsdroppar för annars hade nog ingen av oss fått sova. Han somnade iallafall om mellan oss och sov gott hela natten men han är fortfarande tät och nyser så nappen flyger. Lite hostig är han också, fast samtidigt hur pigg&busig som helst. Blir till att avvakta och se vart det bär av, hoppas det stannar såhär! Med tanke på hur gott humör han är på mår han nog inte vidare dåligt iallafall. Var meningen att Jessica&Liam skulle ha kommit på kaffe men det får bli en annan dag för dumt att riskera att smittas. Och imorn är det meningen att vi ska träffa mammor&barn men det får vi se senare eller imorn hur det blir med för våran del. Stackars lite skrutt unge, nu håller vi tummarna att det inte blir värre än så här för inte kul att vara liten&sjuk.

Ja och med det så är även dagen helt planlös men hittar säkert på något, finns tusen saker att greja med inne så lär inte bli sysslolös.



Mysis i sin fina nya pyjamas, så härlig! :)


Sover gott med snutten tryggt i händerna. <3


Har gjort det igen..

jag vann igen! Fasiken har turen på min sida, vann Libero tävlingen hos tiobarnsmamman  jag var med i för några dagar sen :)

Nappar, Libero och jag vann på lotten igår, hmm v75 nästa eller vad det nu är man kan bli så rik på? ;)




Morsdag, babymassage och annat prat

Igår var det morsdag, startade dagen med en liten sovmorgon, tills det att jävla Sally och förbannade Wilma rök ihop i sovrummet. Grrrr. Jaja klockan var åtta iallafall :) Ner och joinade mina hjärtan, smörgåstårta till frukost och sen gjorde vi oss redo för Karlstad. Hade sagt redan innan Wildes dop att alla pengar han fick i present skulle läggas på hans rum. Så vi var på byggmax och köpte golv till han och sen på stuven, köpte färg och beställde&betala för tapeter. Toppen! Pengar fick han över också så vi var till HM så han fick sig två basbodysar och ett två pack med pyjamaser. Och även efter detta så var det pengar över så det kommer vi att lägga till när det är dags att köpa ny bilstol. =)
Avslutade karlstad turen med den månatliga storhandlingen innan vi styrde hemåt igen. När vi kom hem fick jag ett paket med lotter av Wilde, och vann 50:- gjorde jag också. Tack <3



Idag är det dags för sista babymassagen, känns väldigt trist! Men det är som det är det. Får bli en promenad dit i detta underbara väder. Synd bara att jag måste köpa kattsand också men tar den jobbiga varianten. Går till babymassagen och går sen hem och så åker vi och köper sanden :)

Wilde har börjat med två nya saker nu, det ena är brumma med munnen, stänga läpparna och blåsa ut eller hur man nu ska beskriva det. :) Och hej vad han håller på, spottet flyger och far runt mun på han! Och sen så har han börjat att räcka ut tungan. Han är ju bara för söt


Så här ser det ut och ni ser tröjan, ytterligare ett användningsområde för dregglisar tror jag? :)


Och ut med tungan..


Wildes dop

Igår var det dop för våran älskade unge, dagen var lyckad och han var på så gott humör hela dagen. Inte minsta lilla ledsamhet i kyrkan heller, nädå han hade fullt upp med att tugga på klänningen han. Wildes kusin Linda sjöng Teddybjörnen fredriksson framme i kyrkan och hon är så grymt duktig! På kalaset sen bjöds det på Therese´s goda smörgåstårta och sen en maräng/grädde/hallon tårta till efterrätt.  Han fick galet många fina presenter också. Tack alla som kom och firande han och tack till alla som på ett eller annat sätt hjälpt till kring denna dag. Jag/vi är så glada&tacksamma. <3







Är det någon som har bilder från kalaset får ni hemskt gärna hojta till för jag har bara dom här två sista jag lagt upp.

Nu tar vi paketen då :) Klicka på bilderna för större.


Förutom allt detta på bilderna fick han en massa fina kort, pengar och presentkort på Barnens hus och Babyfotografering på Mannes. :)

 

Tack igen alla! Och om ni har bilder så hojta till =)

 




Jag har fått en...

Goodiebag


få en du med på goodiebag.nu


Några rader

Idag har vi fullt upp eller åtminstone en del att stå i. Tvätt,disk och städ som för det mesta men också förberedelserna för dopet. Allt ät handlat och klart, fått fina blommor av mamma plus skulle få fler av mormor till dukningen. Syster kommer sen vid sex tiden med tårtorna och så ska hon hjälpa mej att duka och göra fint i församlingshemmet. Smörgåstårtorna får vi hämta imorn innan dopet, ja det blir nog bra detta. :)

Var och kollade i församlinghemmet förut och tur var väl det för det skulle vara begravningskaffe i eftermiddag och dom skulle vara klara till sex och jag hade egentligen tänkt mej dit redan vid fem så. Allt som behövs verkade finnas där iallafall och det är ju bra :) Enda som jag inte tyckte om var att man måste ta med sig skräpet hem, våran soptunna är nästa full redan och brukar vara överfull lagomt tills tömning, och man kan inte direkt åka med matrester och sånt till soptippen. Hmm får fundera på nån bra lösning där. 

På tal om skräp måste vi försöka komma iväg till soptippen snart med allt annat skräp här ute, halva altanen full, gräsmattan och framsidan.. Suck... Jaja halva altan är iallafall jättefin för fick nya fina blommor av mamma förut. :) 


Nej nu var kaffet uppdrucket så det är dags att börja greja nu. Längtar tills imorn :) 



Goa glada unge, tycker denna bilden är så himla härlig.



 

och så var det torsdag

Idag började vi dagen med en promenad till Hörnan, mötte upp Sandra&Melina men vi blev inte kvar mer än en timme. Trötta små barn som behövde ut och åka vagn mer än dem behövde sjunga och barnens ord är lag så en liten promenad i solen innan jag knallade tillbaka hem. Hemma igen satte jag mej vid datorn och hade inga mer planer för dagen när Sandra ringde och hade inget att göra i väntan på Wille skulle sluta så hon kom hit och följde sen mej och handla inför dopet. Skönt att ha hjälp och att få det gjort..

Nu är vi iallafall hemma igen och utan fler planer för dagen. Bara vara! :) Förresten har jag fått jobb på midsommar nu, på bästa stödboendet och jag är så glad för som jag har saknat det stället. Har fått sammanlagt 3 turer där i juni och tyckte det var helt perfekt, kunde fått en 4e men näh jag kände att det räckte gott och väl med 3.

Fasiken var nåt mer men nu står det still, jaja bjuder på ett par bilder på dagens goa ungar sen ska jag dricka mitt kaffe och vräka kakor så kommer jag väl på vad det var..



Namnsdag


Idag har denna bruden namnsdag, firades med pålägg till frukost och halva min smörgås :)


Ooooonsdag

Uppe och vakna sen klockan 6, pigga är väl frågan om däremot. Tror snart min lilla kille kommer slockna igen. Hårt liv det däran bebis livet. Idag ska vi iallafall träffa föräldragruppen på Domus klockan 11 för en fika och ikväll är det Wilma träning som gäller. Ska ringa en del idag med, till BVC för skrutten är alldeles prickig och har varit i flera dagar. Prickarna är nästan borta på morgnarna med framemot kvällen är han full i dom. Ansiktet och ut på och bakom öronen.  

Ska också fortsätta jakten på nån som kan tänkas ha jobb till mej under midsommarhelgen. Ingen fest för mej inte, jag ska fira midsommar som jag brukar ja och dvs på jobbet. :) Varför bryta en fin tradition? Hade dock glömt hur förbannat svårt det kan vara att få tag på folk på kommunen. Ringde säkert 10 ggr igår. Om jag får tag på dom så får jag ringa fk också och få hjälp att plocka bort dom två dagarna jag har tänkt att jobba. Blir fint de om jag får som jag vill. 

Nä kanske skulle ta och göra mej iordning? Skrutten har somnat så lika bra att ta det med en gång. Ha en fin dag alla ni.  



Har ni sett vilken stadig kille? Inga långa stunder men bannemej sitter han utan stöd i ryggen, såpass så jag hann få fram kameran och ta tre bilder. Förresten har han världens härligaste mjukisjeans, så nöjd med det köpet! (Från strössel)


Tisdag

Som om man inte har nog med dålig sömn redan så har jag inatt legat vaken för regnet, uh vad irriterande!!! Var så sur på mej själv när man vet att man snart ska gå upp, man är genom trött men kan inte sova för att det regnar? grr!

Jaja idag ser ut att bli en grå och trist dag, såna dagar som passar utmärkt för städ och tvätt alltså. Dessvärre innebär detta vädret att det är mer spindlar i källaren också av nån konstig anledning. Men men städa ska det göras iallafall, lika bra att passa på :) Får inte glömma prästen i eftermiddag heller och så ska jag ringa lite varstanns. Låter som en urtrist dag så det är tur att det är Desperate ikväll.

Jag har förresten ingenting att ha på fötterna på lördag, och när jag säger ingenting så menar jag det också för det verkar inte bättre än att jag har lyckats att få större fötter? Inte mycket men såpass att dom skorna som var precis förut är liiiite försmå nu. Så vad jag har som passar är conversen, gå skorna eller gummi stövlarna.. Känns som jag skulle vilja ha nåt "finare" i kyrkan för då ser väl alla hur man ser ut men sen kvittar det för på kalaset är det ingen som kollar skorna så då är det conversen som gäller. Jaja vi får väl se vad som blir, den som alla ska kolla på är ju egentligen Wilde och han kommer vara precis lika fin som alltid :) Resten av kläderna har jag klara iallafall.

Nej nu ska jag spana vidare, ta en sväng över internet innan vi drar igång och med städandet. 


 

Libero klubben

Libero klubben är allt en bra grej det, tack vare alla blöjor och andra libero produkter som har inhandlats är nu denna fuling på väg hem till skrutten. Ful som stryk tycker jag den är men kul i bilen eller i vagnen när man är en liten kille. :)






Bara måste...

Härliga unge!


Full i bus!


Såhär söt kan man vara när man har busat färdigt


Måndag och lite dopsnack

Ny vecka, nya tag. Härligt! =)

Ganska nyvakna, frukosten avklarad och snart ska jag stoppa bebisen i baljan och sen göra oss iordning för babymassage. Näst sista gången idag och det känns tråkigt..

Detta blir iallafall en vecka med massa saker att göra, imorn ska vi till prästen inför dopet, onsdag ska föräldragruppen ses och så är det avslutning med Wilma på kvällen.


Sen ska alla förberedelser inför dopet fixas, jag ska hitta nåt att ha på mej. Handla allt som behövs. Fredag blir det att duka och fixa i församlingshemmet. Och på lördag är det Wildes stora dag, som jag har längtat! =)

Nästan alla bjudna kommer, utom en för mej väldigt viktig person och jag vet inte varför? Det är jag lite ledsen för, men jag vet inte anledningen och med det ens om jag har rätt att vara ledsen/besviken? Jag hoppas på att få höra ifrån personen snart iallafall. Andra personer som lyser med sin frånvaro är min farfar, han känner sig inte pigg nog. En av älsklingens systrar kommer heller inte för dom hade också ett dop/namngivelse. Men annars så! Det vankas både smörgåstårtor och en maräng/hallon/grädd-tårta. Ostsmörgåsar till dom mindre barnen och mina kräsna syskon ;) Faddrar blir Robin och min lillasyster, Linda ska sjunga. Dopklänningen är en gammal klänning som min farbror hade när han döptes, Ingela har fixat den lite. Tagit bort två gamla skrynkliga rosetter och köpt nya band till den i en härlig blå färg, tvättat och strukit så den är så fin så. Kommer bli så bra så.






 

Beckis 20 år



Tävling -Libero

libero
Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett paket från Libero!

Paketet innehåller:

- 4st rabattkuponger á 50 sek (50 sek rabatt vid köp av ett paket böljor)
- 1 st single pack Action storlek 5
- 1 resenecessär med baby care produkter (innehållande samples 50 ml wash, lotion & olja)
- 1 st Hand &Face – en ”on the go” – super att ha med sig i väskan var man än är

Det har ju visat sig att det lönar sig att tävla så nu försöker jag igen då =)


Frääda

Idag står fredagsmys med älsklingen på schemat och det blir hyrfilm, godis och cheeze-twisters. Helt okej tycker jag nog, och ikväll ska vi se en bra film har jag bestämt efter dom senaste mindre lyckade filmhyrningarna vi har gjort. :)

Förut var vi ute på stan en sväng jag och min fina lilla skrutt, det blev ju mest en massa mat och andra behövligheter inhandlade men också ett par små kläder till skrutten. Är det barnbidrag så är det ;) Nejdå men jag köpte ett par tunna byxor för det behöver han, en linne body och en vit långärmad body. Den långärmade är till att ha under dopklänningen nästa lördag. Var 3 för 2 på alla barnkläder på kappahl så hade utan problem kunnat shoppa mer men vill vänta tills karlstad istället så man kan få lite annat.

Imorn ska jag äntligen klippa mej också, mitt hår kommer tacka mej kan jag lova. Är riktigt slitet nu efter allt hårblåsande och plattande och så har det inte varit klippt sen oktober. Har dock lite beslutsångest med hur jag ska klippa mej men får nog räcka med toppar och lite uppklippt denna gången. I vilket fall som helst så längtar jag! =)



Gröt grisig kille, av nån anledning kan han verkligen inte äta gröt. Han tar det i munnen, blåser upp sig som en hamster och ut igen. Haha inte lätt inte, han verkar inte tycka att det är äckligt eller så han kan bara inte äta just det. Igår testade vi förresten blåbärs pure, mums tyckte Wilde men jag ångrade mej bittert. Gissa kombon av blåbär och spybebis?


Torsdag

Så var det dags igen, ännu en torsdag. Och idag händer vad? Vi hade tänkt oss till Åmål men Evelina var förkyld och då kände jag att jag inte hade lust att riskera nån smitta eftersom vi ska ha dop nästa helg. Vanligtvis bryr jag mej inte jättemycket om sånt men nä nu var jag känslig för fy vad trist det skulle vara om man fick ställa in eller ha en ledsen sjuk skrutt. Den fikan tar vi nästa vecka istället =)

Nu väntar jag på att höra ifrån Jessica istället, promenad och fika eller så skulle jag tro det blir.

När jag vaknade lyste solen så fint men nu verkar det ostabilt, vart tog det fina vårvädret vägen egentligen? Saknar de! Hoppas det kommer tillbaka snart..

Igår hade vi föräldragrupp också, den sista på sjukhuset så hädanefter ska vi ses på egen hand. :) Tog kort på hela gänget, dessvärre hade Skrutten spytt ner hela sig så hans byxor var 2 färgade. Kul! Haha inte lätt inte. Nog för att det är kul att köpa massa kläder till han och ha en massa olika varje dag men det är bra trist vid såna tillfällen man vill att han ska ha nåt speciellt.



Hela gänget samlat, Linus, Melina, Skrutten och Emilia. Wilde säger -Pax för tjejerna! (ser så ut iallafall) Har en annan söt bild när Linus håller Melina i hand också, dom är ju för goa! =)


God morgon

Underbart väder ute, vi är pigga och glada, föräldragrupp i eftermiddag, Greys på tv ikväll. Ja men det blir en bra dag detta :) Wilma träning ikväll med och vi kan väl bara hoppas?





Igen då

Hemma igen efter en lyckat vuxen möte på banken, det gråa blöta vädret ersattes med underbart promenad väder och jag är på gott humör igen. Paketet med skruttens kläder landade i brevlådan och jag är så nöjd! Tipp topp minsann. Var väl mest bara det jag tänkte säga, jag var ju så tråkig imorse.

Klappar förresten den hopplösa hunden på huvudet och tycker hon varit duktig, gick ut ch gick med henne när vi kom hem från stads promenaden och hon trippade som en lite prinsessa brevid vagnen och vi träffade på en arbetskamrat och helt gäng med hundar. Wilma hälsade och betedde sig bra utan massa hoppande,skällande eller studsande. Enda lilla incindenten var ett ihoptrasslande med koppel men det har knappast med uppförande att göra. Kändes skönt att det var som vanligt idag med tanke på gårdagen..


Nej nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen, inga mera måsten. Inte ens nån tvätt! :)

                    Mina underbara hjärtan som gör mej så lycklig.
 


 

Trött!

Idag var det segt att vakna, ville inte alls gå upp kan jag meddela men det fanns det en liten kille som ville. Haha måste bara säga att jag precis uptäckte att jag bara satt på ljudet till tv men inte bilden och där har skrutten snällt legat i en kvart? Jaja nu fick han bild också :)

Igår kväll var jag och Wilma iväg i sjöbyn igen och fy fan vad det känns hopplöst! Wilma har helt klart sina egenheter och sina problem som hon/vi behöver förbättra. Så som hennes hoppande när vi får främmat, det är väl det största egentligen. Men som jag skrivit tidigare så kontakt träning fungerade inte alls medans inkallningen sist gick jättebra. Och nu kom jag av mej åter till det jag skulle komma till, Wilma har börjat ta efter dom andra hundarnas dåliga beetenden. KUL! Nej inte direkt, är flera av dom andra hundarna som hoppar på sina ägare. Inte hoppar så som "Åh hej vad kul att du är här!" utan hoppar provocerande, envist nästan elakt samtidigt som det naffsas osv. Nåt som Wilma aldrig gjort, inte på det sättet utan hon är en glad hoppare. Men nu minsann gör hon det, samtidigt som hon blivit jätte skällig, och det har hon inte varit förut. Igår skällde hon som en tok, hon betedde sej så illa att jag hade lust att börja grina. Gjorde det inte bättre att en gubbe skrattade åt mej och sa att det var kul att se att det inte bara var hans hund som betedde sig längre. Och dessutom gick träningen inget vidare det var spår och hon följde bara mitt spår sisådär 10 meter sen avvek hon och drog iväg på viltspår istället. Jaja vi får väl inte ge upp än men det är riktigt tråkigt att hon tar efter dom andra och går tillbaka i utvecklingen.

Blä en grå,blöt och tråkig dag idag förövrigt och jag känner mej inte alls på topp, vi ska på vuxen möte på banken. Försäkringar, pensioner, papper och annat rockigt. Dessutom får jag ont i magen av banktanten.  

Nej kaffe och frukost dags nu och sen göra det bästa av denna gråa dag. Hoppas iallafall på att skruttens paket ska komma idag. Det skulle vara bra det. 

                                     Våran fina tjej samma dag som vi hämtade henne

Slitsamt

Idag är det måndag och det betyder babymassage, det var precis lika trevligt som vanligt och den här gången hade Wilde tålamod nog att vara med på nästan hela. Men bara nästan för sen blev han hungrig. Dagens massage tog hårt på han, han somnade direkt jag la ner han och sen sov han sig igenom promenaden hem, den hoppiga och skumpiga färden uppför trappan och sov sen vidare till klockan var 15. Gott för han det :) Nu borde han vara vaken tills det är dags att sova för natten.

Jag väntar på att klockan ska  bli sex nu så det blir Wilma träning, tycker dock att det är långsamt att vänta på nåt som ska vara på kvällen. Skulle helst se att allt händer på förmiddagarna så man slipper vänta ;) Har på tal om Wilma köpt en ny leksak till henne, en "Dog training dummy" och den lär göra succe för hon var alldeles till sig när jag tog upp den ur väskan för att packa ner den i hennes påse och succe för mej eftersom den har ett rep att hålla i så jag slipper vassa tänder i närheten av mina händer. Köptes på den nya affären som öppnat vid domus. Där fanns mycket kul minsann, det är ungefär som profab i Åmål fast lite mindre. Kul med lite nytt här i stan, det behövs verkligen!


Till helgen ska jag förresten klippa mej, underbart. En kompis till syrran som går sista året på frisör som ska klippa mej, blir inget avancerat utan det ska bara toppas och klippas upp lite så det ser bra ut till dopet nästa helg men jag toklängtar! Har inte klippt mej sen i slutet av oktober och det är LÄNGESEN så är verkligen på tiden!


 Nej nu ska jag busa lite med den här skrutten innan det är dags att åka.



Lugnt och stilla

Bra beskrivning på denna söndag, hej långsamt! Fast ändå skönt. Men är inte van vid att det är såhär lugnt och stilla, skrutten har mest bara legat i babysittern hela dagen och kollat på playhouse disney och jag har små grejat, kollat tv jag med och suttit vid datorn.

Igår kväll var det samma visa, lika lugnt och stillsamt då med. Skrutten somnade vid 8 tiden, och jag satt vid datorn och kollade lite på tven. Beställde lite kläder till han med, kunde inte låta bli! Vi har helt bytt storlek nu och garderoben minskade men inte spyandet bara för det. Hursomhelst så är det fyra dregglisar på väg, en naturvit, en vit, en svart "jag <3 pappa" och en grön med vita stjärnor. Och en grå body med traktor, en grön body "glad" och ett par strumpor "cool". Och till sist ett par mjukis jeans. Grejerna kommer från strössel och jag kan verkligen rekomendera det stället (tror jag iallafall, haha) Billiga och roliga kläder. Gillar man dom på FB får man 10% också.


Nu väntar en vecka full i fart nu igen, vet inte riktigt vad som har hänt men det är fullt upp hela tiden och det går i 200! Men jag gillart, vill inte minnas hela Wildes baby tid med att vi satt hemma. Nä tacka vet jag föräldragruppen, massagen, hörnan och allt annat som händer och som man kommer att minnas :)
Imorn är det massage på förmiddagen och på kvällen blir det spår med Wilma i sjöbyn. Tisdag inget änsålänge, onsdag föräldragrupp på eftermiddagen och sjöbyn med Wilma på kvällen. Torsdag blir det Åmål och fika med Evelina och hennes lille Gabriel. Och ja sen helg igen tydligen?

Jaja nä nu överväger jag att fixa ihop lite mat, har rullat en tallrik med onödigt små köttbullar och till ska det bli pasta&gräddsås. Har dock aldrig gjort gräddsås men nån gång måste jag lära mej och den gången är idag. :)


Mysig sov-bebis


Marknads lördag

Marknads dag idag och det är alltid lika trevligt, underbart väder, träffa massa folk och så följer det ju alltid med lite smått&gott hem. Började turen med att möta upp Jessica och så gick vi över stan. Kollade på bilarna och köpte en varsin likadan dregglis till våra små. Gick sen ner till Medis och Jessica drog sig hemåt. Tog en tur till med älsklingen, köpte en frän body till skrutten och en liiiiten (på riktigt liten godis påse) till mej själv. Hade tydligen noll sug efter marknads choklad. Mamma hängde med oss en tur också och så köpte hon också en frän body till skrutten. Han fick även strumpor av henne, döskallar&flames. :)

En bra dag tycker nog jag men tycker det var riktigt tråkigt att hjärtat inte fick åka med i kortegen, vi väntade och väntade på att få se dom men icke. Poliser som av nån anledning bestämt sig för att jävlas idag. Bilen är besiktad igår med 2or och enligt pappret från bilprovningen så får den köras fram till 13 juni men enligt polisen skulle dom åka hem direkt. Tydligen var dom på hugget idag och det var bilar som inte fick åka med i kortegen och det var flygande besiktningar och bötrar till höger och vänster. Illa en dag som denna när det är trafikens dag och senare cruising. Inte direkt så det kommer locka hit folk om det ska vara på det viset. 
 
Han är iallafall iväg och fixar med bilen nu så dom kanske får köra på cruisingen sen. Hade på tal om det inte vart helt fel att vara med, eller åtminstone kollat men blir mitt i nattningen för Wilde för det första och för det andra vet jag ingen annan som ska ut och kolla och är inget sugen på att gå själv så blir allt kvar hemma.

Skulle ta en massa bilder idag med hade jag tänkt mej, jo men tjena vad bra det gick. 2 bilder på Wilde, en bild på Nova och en på den vilsne tysken i kortegen. (Den sista var en meningslös bild men hade egentligen tänkt ta flera där men blev inget med de.)









Det var dagens bilder och med det avslutar jag. :) Hoppas alla får en fin fin lördag.


Klapp klapp, fingersnäpp!



Denna dagen sparkades igång redan strax före 5, åh hej vad snabbt man blivit bortskämd med ett par timmar extra. Jaja efter 2 stora koppar kaffe var väl även jag vaken. Och det härjas idag med, helt underbart :) Blir så full i skratt. Underbara underbara unge! Just nu skäller han långa ramsor på tven, vet inte vad den gjort för att förtjäna en sån utskällning men ;)

Vi har varit på stan en sväng, hade egentligen tänkt att gå men skulle handla såpass mycket att det inte gick så vi ställde bilen vid Ica och gick därifrån till mamma på torget och sen vidare mot netto för att köpa lite billigt lösgodis. Tillbaka igen med en svängom Lindex men hittade inget. Handlade på jyckebo och sen Ica. Skrutten hade fått en liten slant att köpa kläder för av mamma så jag hade tänkt mej till kappahl också eftersom jag inte hittade nåt bra på lindex men lagomt tills dess tog Wilde till sin bestämdaste ton och upplyste mej om att det snart var dags att åka hem och fixa mat. Barnets ord är minst sagt lag och vi åkte hem! :) Får kika imorn istället, vem vet dom kanske har några bra marknads erbjudanden också?

Överväger om jag ska orka mej på en städomgång? Måste iallafall ta övervåningen pga av att en av katterna välte en kruka så det är jord i hela hallen uppe. Men mer än så?? Tål att funderas på, är ju alltid gott när det är gjort men så tråkigt.....




Ny napp idag, kunde inte låt bli för tyckte den var så SÖT! Enligt Wilde finns det inget som smakar så bra som en MAM napp men denna fick godkänt trots att det är en esska. :)

 


Träning, hörnan och allmänt tjat

Torsdag redan igen, och ja det är jämt torsdag! (nästan)

Igår var det onsdag och det betyder Wilma träning, var redigt opepp innan men väl när vi kom iväg var det roligaste omgången hittills. Inkallning och för första gången kände jag WOW det där är MIN hund. HA! Hon briljerade och glänste, ja åtminstone första gången haha.. Men det var kul att få beröm och att dom andra tyckte att Wilma var duktig. Var första gången nån av dom andra berömde henne. :) Förutom en riktigt rolig träning fick jag med mej sisådär 200 myggbett på armar&rygg. Jävla odjur det där!



Idag som sagt torsdag och på schemat stod Hörnan med Sandra från föräldragruppen. Vi har tjatat, fikat och sjungit (nej jag lovar jag sjöng inte) Wilde gillade läget som för det mesta men vart lite små sur innan vi gick, det var dags att sova men alldeles på tok för mycket runt omkring. En promenad över stan rådde bot mot surisen och hej vad han har härjat och tokat i eftermiddag! Bus unge det där, vilken energi. :)  

Behöver på tal om han verkligen mer kläder nu, tycker jag stoppar undan för varje plagg han använder nu. Bara några bodysar i 62 kvar nu allt annat är utbytt. På både gott och ont, har köpt en massa kul kläder till han men han har bara 3 kortärmade bodysar och en enda basbody i 68 och det behövs abolut mer med tanke på hans spying. (Nu är han inne på 5e omgången kläder för idag.) Dessutom är mycket av kläderna tjocka så han behöver åtminstone 2-3 par tunna byxor också för han blir jätte varm när det är varmt ute. Får gärna bli penga dags nu igen så vi kan göra nåt åt detta.

Jag har iallafall gjort något åt min egen klädbrist och klickat hem sammanlagt 5 stycken linnen från H&Ms webbshop som dessutom hade 10% för medlemmar just nu. Var verkligen välbehövligt, bara dopkläder kvar att fixa nu så behöver jag inget mer sen på länge och kan ägna mej åt det som är roligast, att handla till Wilde. :) Här är några av linnena:


Förutom dom här så är det två stycken vita som jag tydligen inte sparade ner bild på. Och jo, det halkade allt med en hatt till Wilde också.. Det var egentligen ett under att inte hela paketet var till han.


Nej det var väl det, tänkte avsluta med ännu mera bilder på Wilde. Han blir en riktig linslus när han är på bus humör och det är jättekul att ta bilder på han då. :)








Ja det blev en stor dos busunge det och som sista bilden visar så tar det på energin att busa. <3


Dagens goa 4 månaders kille





Dagen firas med provsmakning av mango-pure.



Hamnade mer på haklappen än i munnen, men vad gör det? Gott var det iallafall :)


Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning, en välmående kille sa sköterskan :) Dom senaste måtten är 64,5 cm lång och 7490 gram tung. Inte konstigt att babyskyddet börjar bli tungt att bära!


Nu tar vi det lugnt en stund, kan behövas ibland. Skrutten sover middag och jag sitter här. Ikväll väntar Wilma träning och jag är tyvärr riktigt opepp på det idag, hoppas det vänder! I vilket fall som helst så ska vi träna inkallning och jag hoppas Wilma är medgörlig idag för det tror jag kan vara nyttigt för henne. Efter detta är dagen slut, greys, big brother och soffhäng bara som återstår.

Imorn väntar Hörnan med delar av föräldragruppen och det är alltid trevligt. Annars inga planer och vill inga ha, samma med fredagen. Planlöst och ska så få vara. :)



Nä kaffe tajm och en tur till.... ja gissa?              



(Och jag vill fortfarande ha lite respons till inlägget under, kul att se om det åtminstone skulle finnas en liten gnutta intresse. Vet ju att det finns läsare med barn så....)






Lingon&blåbär

Jag ska/vill/funderar på att bli Lingon&blåbär försäljare, skickade in intresse anmälan härom dagen och idag fick jag papper och information. Dessvärre sträcker sej bara säsongen till Juni och jag undrar om det är värt att sparka igång redan nu? Om man ens hinner det. Eller om jag ska avvakta fram till hösten. Vad säger ni som är här inne och läser, skulle ni vara intersserade av att boka en träff isåfall? Om jag har förstått det hela rätt så blir det både bokningsgåvor och värdinnegåvor. :) Dom har en vuxen kollektion och en barn/baby kollektion och vad jag kommer inrikta mej på är inte så svårt att gissa. Tror dessutom inte att min omgivning är så intresserade av vuxen kläderna, inte riktigt rätt stil. Men ja nu åter till den stora frågan, intresse kollen. Så vad säger ni, boka en träff? Finns det intresse? Hiss eller diss? Tacksam för svar :)


(ett litet smakprov från vårens baby kollektion)


En sån där dag...

Pju stressig förmiddag minst sagt, blir väl lite vad man gör det till också och benen är inte lika snabba som bilen.

Promenerade iväg vid halv 9 med mål Hörnan, underbart väder och gick i bara linne och leggins. UNDERBART! När jag inväntade Jessica passade jag på att ringa vetrinären och fick en akut tid till Tigern. Klockan kvart över elva, lugnt tänkte jag först men när klockan blev runt 10 där så insåg jag att det minst sagt var dags att dra hemöver så kvart över 10 knallade jag hemåt. Tar 30 minuter att gå så..

Stress stress kändes som ett passande ord men allting fungerade som det för det mesta gör och jag kom i tid =) Fick lämna kvar Tigern för avhämtning efter klockan 13. När jag kom och hämtade han igen visade det sig att problemet hans var urinsten och detta ganska fort kan leda till döden för en katt. Himla tur att vi betsämde att han skulle till vetrinären iallafall! Våran fina Tiger. Stenarna är nu borta, han ska medicineras och äta diet foder. Nästa problem då, hur håller man en katt på svindyrt diet foder när man har ett helt gäng matgalna fyrbentingar? Tåls minst sagt att tänka på. Idéer?

Äh nej nu ska jag fixa lite kaffe, min skrutt säger att han vill ha en flaska också och sen ska vi städa. =)

Återkommer och skriver ett par rader senare minsann.


Dagens ämne: Tiger


Bilder söndag&måndag


Provsmakar gröt och det var väl inte helt kladdfritt kanske?




Jag fick en liten påse polly utav mormor.

Idag kom namnnapparna, jag som trodde jag vunnit en napp blev glatt överraskad när det var 3 stycken =)


Så här fint blev det!


Kollar in nya nappen


SÅHÄÄÄR glad blev jag!


Nya pyjamasen landade i brevlådan idag, så fin så att!

Vi har varit på kalas för Christoffer idag


Inte ett dugg äckligt kan jag lova.

Förutom detta då? Igår var vi slappisar hela dagen lång, gott det :)

Och idag har vi haft fullt hela dagen lång. Babymassagen på förmiddagen, träffade Sandra ett par timmar och sen var det kalas tajm.

 Resten av veckan fortsätter nästan i denna farten, imorn Hörnan med Jessica, onsdag BVC och Wilma träning. Torsdag hörnan med föräldragruppen. Lördag marknad. 

 Måste försöka förresten få vetrinär tid till Tigern imorn också, stackarn mår inte alls bra. :( En efter en nu verkar det som. Älskade djur! Nu får resten hålla sig friska sen iallafall.

 


Fränaste nappen



Lördag

Denna dagen startades med en big suprise och det att klockan var 09,30 när jag vaknade och jag vaknade av mej själv. Plötsligt händer det eller hur var det? Hann upp och både klä mej och plocka ihop tvätt innan lilla hjärtat vaknade och med gemensamma krafter väckte vi stora hjärtat. Frukost i lugn och ro, lite plockande och sen dök en filur upp och köpte 850in. ÄNTLIGEN men satan vad jag inte gjorde en bra affär, bilkräket gick hur kasst som helst när killen skulle provköra så var bara att tacka och ta emot att han ens ville köpa den. Men även om jag nu inte är nöjd med affären är jag nöjd med att bilen är borta, en sak mindre att fundera över. :)

Blev ännu lite mer grejande här hemma sen innan det var dags att bege sig ut, lämna tillbaka gårdagens märkliga och inte vidare braiga film och sen hem till pappa. Satt ute och tjatade i solen, blev bjudna på grillat och sen fika på det. Härligt! :)

Nu är jag hemma igen, skrutten sover och hjärtat är tillbaka i sitt garage. Ska spana in om det finns något sevärt på tv och ja mer hinns väl kanske inte med idag? En bra dag har det iallafall varit :)

Är för övrigt riktigt sugen på lite shopping alá mej själv. Behöver nya leggins och några långa linnen. Garderoben är minst sagt inte vad den en gång var och jag lider brist på sköna kläder som passar i värmen.
Har även gjort en liten lista på allt vad skrutten behöver nu när det byts storlek igen. På den listan står ett par basbodysar, 3-4 kortärmade bodysar, 1 par tunna byxor och en till pyjamas i övrigt har han så han klarar sig. Blir en sväng om HM nästa gång vi är i Karlstad det och vad det gäller mej själv överväger jag en sväng om hm´s shop online. :)



Imorn ska jag förresten äntligen färga håret igen, hade dock behövt "tvätta ur" det mer innan men men får gå ändå jag blir iallafall av med utväxten. :)


God natt och sov gott

Jag vill nog påstå att man sover extra gott i en sån här:


Eller vad säger ni?
Dock är färger skarpare i verkligheten. Älskar verkligen trycket, färgerna och kvaliten på plaggen i den serien. Skrutten har bodyn och sparkbyxorna (tyvärr var byxorna för små från början). Och nu är pyjamsen på väg hem =)



Så här fin blir man i bodyn



(kan fortfarande inte ladda upp bilder som jag tagit själv, bilden på pyjamsen gick och den andra hade jag i arkivet men dom jag tagit själv går inte ladda upp)


Full fart

Pjuu vilken dag det blev igår, hade vetrinär tid till Kurre klockan 11 och Wilde fick vara hos sin farmor medans jag var dit med honom. Satt i väntrummet nästan en halvtimme innan det var min tur. Jag blir verkligen stressad av att sitta i väntrum, nån mer som lider av det? haha. Hursomhelst kom jag tillslut in och Kurre undersöktes och dom hittade en stor böld. (resultat av bråk såklart) Dom bestämde att det skulle sättas drän och att jag skulle komma tillbaka och hämta han efter 13. Åkte tillbaka till svärföräldrarna och Skrutten min, bjöds på kaffe och bullar och jag blev kvar en stund innan vi åkte hem, slängde ut hunden och åkte tillbaka och hämtade Kurre. Hem igen och fixa rum för honom, han hade fått dränslang,blivit nedrakad och ska äta medicin i en vecka.

Sen var det dags att få i Wilde mat och byte av kläder innan det bar iväg till föräldraträff. Det var som vanligt lika trevligt, en träff kvar nu och sen en till hösten men vi var alla överens om att fortsätta ses utanför sjukhuset.  :)

Klockan var nästan halv 5 innan jag kom hem igen, samma vända med Wilde som innan och även få på mej andra kläder. Sen var det dags att dra till Sjöbyn med Wilman. Kom dit alldeles för tidigt och hann med en 20 minuters rask promenad. Var skönt att gå i Wilma och Sandra takt för en gångs skull. Oj så vi flög fram ;) Träningen sen då, hmm.... Ja hon är ju helt klart INTE som alla andra. Kontakt träning igår igen och Wilma bojkottade både mej och godiset. Så istället fick hon en egen variant. Lugn hund belönades med mjuk leksak som hon annars inte får ha. Det fungerade iallafall, wiee! Finns hopp för henne med och efter en timmes träning var hon väl även lite hungrig så då kunde hon även belönas med godis. Men kontakt? Pssst glöm de!

Hemma igen hos mina älsklingar vid halv 9, underbart! Soffhäng och mys med skrutten. Mat med älsklingen och sen SOOOOVA!!

Idag ska vi ta det ganska lugnt, ska nog försöka ta mej ut och röra på hunden och fläsket en sväng och senare i eftermiddag ska vi hem till Jessica och gratulera sötisen Nova som fyllde 2 år igår. Ska försöka ta mitt guldfisk minne och komma ihåg att ringa arbetsterapeuten också för det har jag inte lyckats komma ihåg än. Ska förresten ringa till nåt mer ställe som har telefon tid klockan 10. Men vet inte vart i hela världen det skulle vara???? Tror jag måste ha drömt det eller nåt..



Nehej återigen skulle här vara några bilder med inte det inte, är det blogg det är fel på eller min dator???

Jaja jag drar vidare nu, en kopp kaffe och dagens dos tvättstuga väntar.

Fullt upp idag

Ännu en underbar sovmorgon, min 3e på raken&5e dagen som vi inte gått upp vid 4-5 tiden och med det börjar jag sakta men säkert känna mig som 24 år igen, halleluja! (Och ja jag anser att 8 tiden är sovmorgon, det var den tiden jag en gång i tiden gick upp när jag var ledig) ;)
Och nu undrar jag varför i hela världen vi har gått upp före tuppen i över månad när det var så här enkelt att ställa om? Jaja vi tar vara på det som är nu iallafall!

Idag är det häcken full som gäller minsann, klockan 11 ska Kurre till vetrinären. Har blivit något med han och han bara ligger. Trodde han varit i bråk först och det var efterdyningar av det men nu har vi börjat fundera på om han blviit påkörd? Blir iallafall en tur till vetrinären sen och så hoppas vi på det bästa. Med tanke på hur mycket den katten har varit med om när det gäller allvarliga kattbråk med infekterade sår, svullnader och smärtor, simtur i dyngbrun m.m. så han klarar säkert detta med!

Klockan 14,30 sen är det dags att träffa föräldragruppen igen och det är lika efterlängtat som vanligt. :)

Klockan 18 ska jag och Wilma återigen befinna oss ute i Sjöbyn för kurs, hoppas att hon ska vara nöjd med godiset idag så hon kanske uppmärksammar mej litegrann iallafall. Jisses hund till bojkotta både matte och belöningar.


En av Kurres gånger som skadad katt, hur såg han ut egentligen?? Stackare



Så här fin kan han vara gammel man


Ursäkta röran, vi bygger om


Så blev det och jag tycker det var bättre, öppnare, ljusare och rymligare. :) (Lite fin fix kvar såsom spackel&färg.)


Massage och nya kläder

Igår vart det en grejar dag blandat mer sur bebis, vet inte vad som tog åt han igår men det var inte mycket som var bra. Men framåt kvällen var våran glá skit unge tillbaka så :) Vet knappt vad jag ska göra när han blir gnällig eftersom han nästan aldrig gnäller utan anledning, annars vet jag allt som oftast att han är hungrig, ont i magen, trött, övertrött eller uttråkad men igår var det inte nåt av det. Jaja han får väl ha en dålig dag han med ;) Hann iallafall med både det ena och det andra, och gräsmattan vart klippt den med men inte av mej :)  

Fick en massa bra saker till skrutten igår av hans faster Ewa, dom hade urstädning och kom hit med studmatta, gungställning, tält och bad pool. Lite för liten är han ju än men det är bra saker som verkligen kommer att bli använda senare. 

Denna dagen började med att jag fick en helt underbar sov morgon av skrutten, ända till 8 och jag kollade klockan både 2 pch 3 gånger innan jag insåg att det faktiskt var sant. ;) Blev dock bråttom sen för vi skulle ju vara på massagen klockan 10 och jag är van att vi har hundra år på oss på morgnarna men inte imorse. Men som vanligt kom jag i god tid :)

Massagen var trevligt, vet inte om Wilde var så intresserad av massagen i sig för han tyckte nog mest det var kul att spana på dom andra bebisarna och äta på sina händer (som vanligt). Jag tycker som vanligt att det är jätte kul att komma ut och träffa nytt folk. Nästan hela föräldragruppen var där med förutom en tjej, även 2 nya tjejer som ska börja i gruppen på onsdag. Känns kul att vi ska ses såpass många gånger nu, 4 måndagar till kvar.

Efter massagen stog Lollo och en kompis till henne och väntade utanför så vi knallade iväg till Björkbacken för att testa nya arbetskläder. Jag valde en svart skaljacka och en röd fleece jacka denna gången. Efter en sväng förbi lindex (utan att handla) knallade jag tillbaka till bilen vid kyrkan och åkte hem.

Väl hemma väntade en påse roliga kläder efter William som Sandra hade varit här och lämnat av. Är lite större från strl 74 och uppåt så får vänta ett tag innan han kan ha det men den som väntar på något gott...

Nu ligger min lilla skrutt och sover på min arm medans jag knåpar här, ska ta det lugnt nån timme här nu och sen bär det av ner till pappa en tur och skriva ut och kopiera upp inbjudnings delen till dopkorten, börjar bli dags att få iväg dom nu tror jag.


Strumpmums




Wilde har fått en till liten vän :)

Nu säger vi Grattis till Emelie och Micke som fick sin lilla tjej inatt (på beräknat datum dessutom.) :)



Tycker det är så kul att vi sa att vi skulle ha barn samtidigt när vi var små så dom kunde växa upp som vi gjorde, och nu fick vi faktiskt barn samma år! Kommer visserligen inte att växa upp som vi gjorde men jämngamla blir dom :) Grattis igen!


Söndag

Ja söndag igen det är ju söndag varenda dag! (nästan, det är torsdag ganska ofta också)

Dagens planer? Jag ska klippa gräsmattan, vilket känns ganska meningslöst i våran fula trädgård. Men skiter man i att klippa gräset blir det inte bättre så lika bra att tag i det. Har ju såna däran rabatter också och där är den stora frågan trädgårdshandskar eller trimmer? Lutar åt det senare, jag avskyr rabatter! Tacka vet jag krukor liksom och varför inte krukor på en alldeles fin fin asfalts trädgård utan träd? Kan ha en liten gräsmatta till Wilde bara..

Dagens plan nummer 2 är för ovanlighetens skull tvätt, oväntat va? Skulle gärna ha en snabb gående tvättmaskin vill jag lova. Tar en hel dag att tvätta eftersom varje maskin tar nästan 2 timmar.

Väntar med spänning på morgon dagen med första gången på babymassagen, hoppas det ska bli kul och att framförallt Wilde ska uppskatta det annars blir det lite småjobbigt :)  5 måndagar som gäller där så nu vet vi vad vi gör på måndagar.

Efter massagen ska jag och Lollo gå till björkbacken och prova nya arbetskläder, se om det går bättre denna gången än sist. Att prova jeans tex när man är gravid är inte det mest lyckade. Tror även att bussarongerna kommer vara tok stora när det är dags att använda dom med tanke på att jag fick plats i dom ända tills jag slutade jobba. Då är det bra att man kan få nya nu :) Jag tycker det är toppen med arbetskläderna, inte alla som tyckte om dom men jag var jätte nöjd.

Nej nu ska jag hoppa ner och byta i maskin och sen slänga på en kopp kaffe innan skrutten vaknar igen. Ha en fin dag!



Coooola killen redo för en åktur.


RSS 2.0