Julen 2017

Har tänkt göra uppdatering i flera dagar nu men den versionen av blogg appen jag fick när jag bytte telefon är hemsk. Lägger in bilder men hamnar inte i den ordningen jag vill. Kan inte lägga kommentarer till specifika bilder osv. Men jag gör ett försök till. 

Haft en fin jul och lång ledighet med min fina lilla familj. Julafton var mysig och trevlig. Firades med oss 4, pappa och Ingela, farmor och farfar, Leif, min syster och Anton. Massor av god mat, godis och fika. Tomten (Anton) kom och Wilde var så nöjd. Oliwer drog med ett skrik allt han kunde när han insåg att tomten stog utanför dörren. Wilde märkte aldrig att tomten var nån han kände. Lyckat :) Barnen fick så mycket fina julklappar, alldeles för många men så ska de va. Vill att julen ska vara för mycket och magisk för mina barn. Även jag fick så fina julklappar. Barnens orkar jag knappt räkna upp men en liten del av dom finns på bild längre ner sen om jag lyckas få in dom. Jag fick bland annat goaste mjukisdressen, en ny go parfym, ugglor, presentkort på IKEA m.m 

På juldagen var mamma, mormor, min bror och hans tjej hitbjudna men dom flesta lös med sin frånvaro. Mamma kom hit iallafall och vi åt mat, fikade och umgicks ett par timmar. Än en gång supernöjda barn. Och jag med. 

Sen laddade vi om för juldagsfest. Barnen lämnade vi hos Tommy. Vilken lyckad kväll det blev. Massor med folk här, drack, umgicks, spelade speak out, några badade i tunna och bara sådär riktigt kul och kul att träffa lite nytt folk. 

Så skönt att dessutom vara långlediga båda 2. Få sova ut, ta dagen som den kommer och bara va. I torsdags kom mamma hit till barnen och vi åkte till Karlstad. Kolla runt i affärer, shoppa lite, åt på restaurang och avslutade med Solsidan filmen på bio. En mysig dag ♡ 

Nu sista lediga dagen innan jag börjar jobba igen. Barnen och Fridde har iallafall 3 lediga dagar kvar dom. Både skönt och inte att de blir vardag igen. Idag ska Ewa komma förbi med julklappar till barnen sen kommer även Sandra och barnen hit och umgås. 

Imorn nyår, jag firar på jobbet 7-22 och börjar 7 på nyårsdagen igen. Nyår är överskattat så kan lika gärna jobba :) Jobbigaste är bara att de är helvete att försöka sova med alla raketer. Men bara att bita ihop man överlever ändå som tur är 😂 

Nu bildbomd! Julförberedelser, våran julvinst från Coop&Estrella och julafton. 👌 (spelar ingen roll hur jag gör så hamnar dom inte i ordning så irriterande men ja håll till godo med oordning bland bilderna. Suck jag som avskyr oordning😂) 











Lördag

Lördag och ledig helg. Alltid lika skönt med ledig helg.

3 senaste dagarna tillbringade på jobbet, äntligen slut på vab och sjukdom. Hade en extra fin dag på jobbet igår där flera timmar tillbringades hos en person och vi bakade lussekatter, sockerkaka och drack kaffe. Så kul att kunna göra det där lilla extra. Och även Lucia dagen var en bra dag på jobbet då det bjöds på lussekatter och pepparkaka. Skönt med lite extra uppskattning på speciella dagar. 

Ensamma hemma igår kväll, Fridde hade julbord och fest med jobbet. Jag tillbringade hela kvällen i soffan under filten och serie maraton. 

Idag lördag inga direkta planer. Ledig dag när den är som bäst. Nån gång under helgen ska vi iallafall hämta hem kattungen. Wilde längtar som bara den. Så mysigt med kattunge. Tror inte dom stora katterna tycker de är lika mysigt men dom vänjer sig. Försöka få fram julgranen i helgen med och kanske börja handla lite så vi inte har allt kvar den 23e för innan dess är vi inte lediga nåt sen. Snön vräker ner just nu och jag hoppas verkligen den får stanna till jul nu. Tycker om snö, blir så mycket finare ute då och allt känns så lugnt och harmoniskt med snö. 


Igår fick jag detta mejl, alltså glädjen när man först får ett mejl och man förstår att man vunnit.... Och sen insåg att nej man blev inte rik.. Men kul att vinna iallafall. Vet dock inte vad jag ska välja. Kanske en Orrefors kristallvas? Eller bamsespel till barnen..  Lutar dock är vasen. Fridde fick samma så 2 vinster att välja men vet inte om han sett nåt han vill ha heller. Vi hade ju helst blivit rika iallafall 😂


Tisdag

I lördags var vi på dop för lilla Adrian. Mysigt och trevligt, var nervös för kyrkan och Oliwer men det var lugnt han satt still och uppförde sig bra både där och på kalset efteråt. Skönt! :) 


Söndagen tillbaka till jobbet, kändes konstigt att gå till jobbet efter så många dagar hemma men skönt att vara tillbaka.... För att sen få stanna hemma och vabba igen för nu var det wildes tur att bli sjuk så igår var det VAB igen och likaså idag. Men Wilde blir ju inte så sjuk som Oliwer så imorn blir det jobb och skola igen tror vi på. 

Jul bord med jobbet igår med, god mat och fint sällskap. 

Idag inga planer. Finns liksom inte nåt mer att göra när man varit hemma så mycket på sistone. Men jag borde verkligen försöka byta telefon. Tycker de är så jobbigt! Över 2 veckor har jag haft telefonen nu och skal och skydd sen förra söndagen men inte orkat ta steget. Telefonen jag har är ju hela skärmen spräckt på och telefonen är så full att den varnar flera gånger om dagen. Så idag får bli dagen jag byter. Och imorn sitter jag förmodligen med min gamla ändå. 😂


Bilder från i lördags
Marsipan "bak" igår. Oliwer är en pajas, och se så sur på den sista lilla på han. Han fick ingen mer marsipan när han redan hade. Sen flög allt i golvet och det var bara att plocka fram dammsugare.
Redo för julbord 👌

Fredag

Klockan 10 över 1 i natt kom Oliwer intassandes till oss. Lyfte upp han och la han på mitten på sängen och tänkte att han nog ville sova hos oss. Oliwer tänkte inte alls så, han var pigg och glad han. Skulle få med oss ner. Efter  45 minuter gav jag upp och klädde på mej så han inte skulle väcka alla. Tänkte att han somnar nog på soffan. Och ja de gjorde han.... Kvart i 5!!! Jisses känns som jag var på fest i natt men missade allt de roliga. Detta hoppas jag han inte gör om nåt mer. Förstår inte ens hur han orkat med denna dagen?! Enda han sovit är en kvart i bilen på väg hem från Karlstad förut. Tänkte nästan ställa in Karlstad så trött var jag men när jag tänkte till igen så insåg jag att jag ändå inte skulle få sova så lika bra att komma iväg. Så nu är alla julklappar fixade sånär som på ett par småsaker men de är ingen brådska. Och jag har fått kolla in New Yorker. Bästa som hänt i affärs väg helt klart. Såklart kom de med 2 små saker hem också. Goaste tröjan ever och en ny uggletopp 👌👌 Var helt klart effektiv iallafall på turen, Bergvik, välsviken, mitt i city, Ikea och Bergvik igen. Och en vitchoklad latte på subway och en tur på godis palatset fulländade turen. Åkte direkt vi släppt Wilde vid skolan strax innan 8 hemma igen 12. 


Nu fredagsmys, hjärtat fixar mat, idol final och Ack Värmland. Sen i säng och imorn blir det dop för Adrian. Borde fixa kläderna  och presenten inför imorn men jag orkar inte nåt mer idag så tar de imorn tror jag hinner de ändå. Håller tummarna för sömn inatt! Och en lagom sovmorgon typ till halv 8 skulle va perfekt då hinns allt med som jag hoppar idag. 



Torsdag

Förra veckan klagade jag att jag inte hade tid med nåt och inte hann med hemma. Det är numer ett omvänt problem efter 4 dagar hemma. Tillochmed pusslat ihop alla barnens pussel för att se att dom var kompletta. Rensat barnens rum&leksaker,  ställt undan saker, städat, tvättat, städat mera... Bakat saffransbullar. Rensat mera, bytt plats på saker. Slängt massa saker mest trasiga leksaker. Slagit in alla julklappar. Och druckit alldeles för mycket kaffe. Eller nej man kan inte dricka för mycket kaffe kom ja på de är ju det bästa man kan dricka! 


Så även om det inte är kul att varken vabba eller ha sjukt barn så har det haft nåt gott med sig iallafall. Skön känsla att känna att man är iordning. Oliwer är upp och ner sjuk, ena stunden hängig och varm nästa stund härjar han järnet. För att sen krypa ner i knät och bara vilja kramas. Han är slemmig och hostig men kruppen märks inte av mer. Sist gång hade han skrällig hosta i säkert en vecka efter. Är han pigg och alert imorn drar vi en snabbis till Karlstad imorn när Wilde är lämnad på skolan. Fixa nån julklapp och kolla in New Yorker som äntligen kommit till Karlstad. Älskar den affären men får nöja mej med att mest kolla imorn får lägga pengarna på sista julklapparna nu sen får jag shoppa till mig själv. Hoppas nu bara han är pigg imorn annars tillbringar vi även morgondagen i soffan men skulle verkligen behöva iväg för sen finns ingen tid till de alls innan jul om man inte ska åka 23e men känner att jag vägrar. Och inte vill jag åka efter jobbet heller blir så sent då. Jaja återstår att se imorn vad det blir. Ingen idé att planera för mycket. 




Älskar hyllan från Ullared. Ska dock fixa dit en tomte under julen men ugglan får passa platsen tills jag hittat en passande tomte 👌 Tvungen att visa oliwers fina jul sängkläder med. Så nöjd med dom.

Garderob

Eftersom vi köpte oss en garderob så har vi kunnat dela upp våra kläder nu och få varsin garderob. Passade på att måla och fräscha upp den, och igår blev den äntligen klar då jag fick hyllan jag saknade. Så resultatet har ni här. Från kaos, sunkig gul och fura till ordning och fräscht vitt 👌  




Ullared

Upp mitt i natten, enda gången de är helt okej att kliva ur sängen kvart över 3. På med bekväma kläder, kaffe och mot Åmål och plocka upp min syster och iväg. Ladda med en god latte i Varberg sen var vi redo att slåss med alla galningar. Kunde knalla råka vägen in och var lugnt åtminstone den första timmen eller mer kanske? Avdelning för avdelning och inget onödigt spring. Ute och klara med Gekås vid 12 (knappt nån kö i kassan stog där Max 5 minuter), kollade affärerna utanför och mat innan vi... Ja gissa? Styrde kosan mot Trollhättan och Överby 😂  


Så nöjd med dagen. Hittat så gott som alla julklappar, bara lite småsaker kvar vet vad jag ska ha vet bara inte när jag ska få tid att åka och fixa men de hinns med. Vinterjacka och annat som stog på inköpslistan hittades och jag kände mej riktigt nöjd när även slutsumman landade på helt okej nivå. Jag hade verkligen en klar bild vad för jacka jag skulle ha, märke, pris osv utan att ha en aning om deras utbud och så hängde den bara där när vi kom åkande i rulltrappan från barnavdelningen och den passade perfekt och kostade exakt det jag hade tänkt mej. 

Gjorde riktigt många fina fynd. Mycket har ju klart blivit dyrare där nere så dom sakerna var det bara att hoppa över och leta efter dom där riktiga fynden istället. 

Hemma runt 18 och kom hem till en liten Bobbo som blivit sjuk. Feber, krupp och jobbigt med hosta och andningen. En natt med ytterst dålig sömn och nu en vecka med vab. Igår var han super sliten och sov nästan 3 timmar på förmiddagen och då hann jag slå in alla julklappar, Annika kom förbi med en hylla jag hade köpt så kunde fixa klart garderoben jag grejat med. Fick väldigt myxket gjort på dom timmarna. Efter vi hämtat Wilde fick det bli vårdcentralen och få mera betapred och hostmedicin utskrivet åt Oliwer. Stackars barn som alltid hamnar på vc när han är sjuk. Är de inte öronen så är det krupp. Eller falsk krupp som de faktiskt heter. Läkaren fick knappt titta på han, han sparkade och slog. Han får verkligen panik av allt detta. Och att få i han medicin på de. Känns hemskt att behöva hålla fast han och tvinga i men har ju inget annat val han måste ju ha de. 

Nu lite bilder från Ullareds turen. 👌👌👌


Dagens bästa 👌
Tjuvkik på barnens julklappar,dom läser ju inte här så. Resten är hemligt. Även lite kläder till barnen blev det, inte mkt dom har så mycket nu men kul att få nåt nytt också.

Lördag

Efterlängtad och ledig helg.. En väldigt lugn och händelselös dag idag. Tog oss en tur ut till Tommy och Anita i förmiddags och lämnade jultidningar och träffade Stjärnan. Om 2 veckor flyttar hon hem till oss. Så söt och Oliwer va så go mot henne. 


När vi kom hem blev det (som vanligt 😂) städ och plock, blixten McQueen maraton på tv. Pyssel med play doh och ännu mera blixten McQueen och ännu mera städning. Sjuk börjar jag bli med, inte okej! Även barnen. Oliwer är sliten och grinig, Wilde hostar och snorar. Försöker mota förkylningen med coldy. Får se om de funkar. Passar inte bra att bli sjuk iallafall inte lagom till Ullared. Även tänkt att vi skulle åka förbi och gratulera Kennie till bebisen när vi åker förbi men de blir de inte nåt med nu inte riskera att smitta en nyfödd. Jaja Ullared ska de mycket till att jag inte skulle åka så dit bär de av oavsett, packat Panodil och massa andra mota bort och lindra förkylning grejer. Klockan kvart över 3 ringer klockan. Helt galet att kliva upp mitt i natten sådär men värt de i slutändan att vara där först och förhoppningsvis klar med alla julklappar efter imorn. Tur jag även är ledig måndag, både med tanke på förkylning och skönt med en extra dag efter morgondagen. 

Återkommer säkerligen på måndag igen med alla fynd. Nu ska jag få en sliten Bobbo att sova, pizza får bli maten och sen nåt bra på tv och tidigt i säng. 



RSS 2.0