Måndag

Gårdagen måste ha varit den längsta dagen någonsin. Spelade ingen roll vad man gjorde så stog tiden still. När klockan var 4 var barna badade och klädda i pyjamas för jag trodde i mitt huvud att klockan var så mycket mer. Och Oliwer startade härligt nog dagen 04.40. Ungefär som jag hade misstänkt sen innan. Var iallafall ett riktigt härligt väder och vi tog en lång skön promenad mitt på dagen. Varmt, soligt och fint 🍁🍂

Idag fick det bli ytterligare vab, Oliwer är långt ifrån sig själv och orkar inte alls med så dagis är inte att tänka på. Sover flera gånger om dagen, hostar och snorar. Krånglat med försäkringskassan och mas med sjukintyg. Dubbla budskap först skulle man ha sjukintyg och fick sitta en halvtimme i telefonkö för att få tid på vårdcentralen och sen iväg dit och fick intyg. Då behövdes det inte förrens på onsdag var nästa budskap. Jaja nu har vi ett sjukintyg som gäller tills på söndag. Men tråkigt med massa mas.

Håller dessutom på att få denna skiten jag med, känner det i hela kroppen. Vill inte! Ont i halsen och tung i huvudet.

Har iallafall kommit ut och gått en sväng idag skönt det är så himla gött att bara komma ut, Wilde har varit på dagis med 9 och 2 för är så himla tråkigt för han att sitta hemma med sjuk Oliwer. Ungen var överlycklig och sprang hela vägen från huset och till dagis. Nu i kvällningen har vi varit och hämtat ut alla hans jultidningar han sålt så nu ska det lämnas ut och sen kommer han att få sin 48 tums tv som han förtjänat ihop till. 👌

Imorn vabbar vi vidare, onsdag ledig dag (eller ännu obokad i timmar iallafall ledig vore ju synd och säga för kommer få jobba arslet av mej sen för att få ihop timmarna efter detta). På torsdag hoppas jag innerligt vi är tillbaka på jobbet och dagis igen då får det vara bra med detta.

Korven på promenad tidigare idag. 🍁

Lördag kväll

Sitter uppkrupen i soffan under filten. Ensam hemma ikväll med barn som sover och en som har barnprogram maraton på sitt rum. Hade verkligen velat tillbringa min kväll på min systers halloweenfest men inte alltid det blir som man önskar och vill. Istället får jag sitta här, fetaste godispåsen framför mej men åt typ 5 bitar så mådde jag illa sen. Har dessutom huvudvärk och galet ont i mina benhinnor. Har slitit ut min bästa skor och gått i sämre skor pga det den senaste veckan vilket straffar sig uppenbarligen. Aldrig någonsin varit känslig förr utan kunnat gå mil i converse utan nåt. Nu kan jag inte ens gå ett par timmar på jobbet i sämre skor utan att få ont. Även ont i knäna speciellt det vänstra men värst är benhinnorna det är så jag vill gråta....

Annars har denna dagen tillbringats med jobb, en sväng till Åmål och syrran som haft barnen under dagen tills jag slutade jobba. Nöjd och glad Wilde som fått tillbringa sin dag med Ossi. Plockat och grejat här hemma sen som vanligt. Never ending story.... Oliwer har fått tillbaka febern idag igen med. Sen så varit sådär allmänt gnällig och på dåligt humör men han hade varit på gott humör hemma hos syrran iallafall. Sovit uruselt även inatt. Stackars liten, vill att han ska få bli bra snart. Jobbigt för oss alla när han inte mår gott, sover så dåligt och är på dåligt humör. Nu hoppas jag iallafall han får sova någorlunda inatt och att morgondagen blir en lite bättre dag. Klockomställning inatt med, jag verkligen avskyr det! Vad ska det vara bra för?! Skönt att veta att man inte ska upp imorn iallafall, kan inte sova natten man ställer om klockan när jag vet att jag har en tid att passa så försöker alltid vara ledig. Imorse klev Oliwer upp 20 över 5.. Hoppas inte han kliver upp 20 över 4 imorn bara för det, då blir dagen lång för oss. 💤💤💤

Nu får det snart bli tvn, Så mycket bättre får stå för underhållningen ikväll.


Såna där dagar

Alltså denna dagen! Tror vi vakna på fel sida allihop, Oliwer har härjat järnet, grinat och gnällt iprincip sen han slog upp ögonen. Wilde har varit uttråkad och därmed vrång. Inte lyssnat ett ord på vad jag sagt och bara varit sådär tvärtemot hela tiden om allt. Och jag.. Trött, irriterad, less.. Grinig... Städat och plockat hela dagen för att få dagen att gå. Så ogjort, spelar nog ingen roll hur mycket av min tid jag kommer lägga på just det så syns det i max 10 minuter.

Fridde slutade tidigare idag iallafall för vi skulle kunna se oss om efter nån bil. Var till Grums och kollade en Passat men kände bara nej så från Grums kom vi endast med alldeles för mycket godis från godis palatset men ingen bil. Åkte och storhandlade, käkade sibylla och sen satt jag här. Dagen var slut och det var dags att sova nästan, ska bara vara vaken liiite till.

Jag försökte att ta fina kort på barnen.. Alltså jag ger upp och inser att jag inte kommer att lyckas. Speciellt inte idag kanske men dom var ju så fint klädda när vi väl kom ur pyjamaser och mjukisar förut. Köpte dom där tröjorna till barnen så dom skulle få i julklapp men så fick jag för mej att dom skulle hinna växa ur dom så tog fram dom igår efter några veckor i julklapps påsen.

Torsdag

Torsdagar har tydligen blivit dagen jag har tid att uppdatera. Hemma med sjuk Oliwer. Dagis ringde igår när jag jobbade, Oliwer har feber. Så bara att lägga ner allt och åka. Det dåliga samvetet gnager för att man får lämna allt när man vet att de sällan hittas vikarie vid kort varsel. Hade redan gått en kort under morgonen men det hade som tur löst sig. Barnen går först iallafall så skyndade allt jag kunde för att hämta hem en liten febrig skruttunge. Hem och han fick sova, en Alvedon senare var han pågång igen. Hämtade Wilde vid 2 sen kom febern tillbaka på Oliwer så resten av dagen var väldigt lugn. Wilde har det största hjärtat av alla, så mån om sin lillebror så det är helt otroligt. Myste med han och tog hand om honom. Natten har varit orolig likaså natten till igår. Var ju ingen fundering på om Oliwer skulle bli sjuk utan när, nyinskolad så vet man vad som väntar. Idag är han piggare iallafall, bara lite snorig och snörvlig så hoppas inte febern kommer tillbaka. Oliwer är iallafall väldigt mysig när han är sjuk, han har aldrig ro att mysa annars så det enda positiva med sjukdom är väl att man får mysa ordentligt med han. Men helst av allt vill man ha friska barn såklart ❤

Jobb ikväll, hade redan fixat så vi går om varandra. Bra! Då behövdes bara en halv vab dag igår. Imorn hade jag inte fått nåt pass, fanns inte ens nåt pass för den delen så det löste sig också. Jobbhelg sen men jag har semester på söndag.

Hoppas Oliwer håller sig pigg, skulle behöva ut och fixa ett par saker sen men det gör man ju bara om han är pigg och mår bra. Annars ska det tvättas och städas. Som vanligt! Känns som de är det enda jag gör ibland. Jobbar, tvättar och städar 😂

Ser förhoppningsvis fram emot morgondagen. Har lite hopp om att vi ska kunna åka och kolla på en bil till. Måste ha en annan för passaten nu. Den är inte alls i skick, läcker vatten och går dåligt. Är en sak som är trasig, omöjlig att hitta del till. Fick fel när fridde väl hittade den som behövs. Så därav att den läcker vatten. Känns inte kul att köra alls när den varnar på vattennivån hela tiden kör bara minsta möjliga och aldrig utanför 50 skyltarna. Men snart hittar vi förhoppningsvis en annan, helst imorn! Eller att man hittar en i Säffle så man kan åka och kolla även om det blir sent på dagen. Jag har som vanligt snöat in på vw men viktigast är en fräsh bil av mindre storlek med inte allt för hög skatt. Och inte för dyr i inköp eftersom vi nyss köpt V70in. Och med inte allt för hög bränsleförbrukning men barnen måste få plats med barnstolar och sådär. Återstår att se om och när vi hittar nån.

Nu ska jag mysa med Oliwer som precis kom och kröp upp i soffan brevid mej. Känns lite varm igen men var ju feberfri förut så kanske beror på att han härjat så här.

Syskonkärlek ❤

Buzzador -Garnier

Kommit med i en ny kampanj från buzzador, Garnier Moisture bomb tissue mask. Ska bli spännande att prova 👌


Torsdag

Ledig dag idag. Dagis har sammanslagning och ville ej att Oliwer skulle behöva lämnas på ett främmande dagis såhär tidigt. Förlorar en hel del timmar denna veckan men får försöka ta igen det till veckan.

Dagis har gått jättebra med Oliwer. Han är nöjd och glad, härjar och leker. Sover och äter bra där. Han har lärt sig massor redan och har blivit mycket nöjdare. Och bäst av allt och de man aldrig trodde skulle hända.. Han sover bättre!! Inte alltid men sen han började inskolningen har han bara haft 3 dåliga nätter då han vaknar ofta och är gnällig. Förstår ni?! På över 2 och en halv vecka har han bara haft 3 dåliga nätter! Istället för att ha en bra natt i månaden typ.. Han vaknar ju fortfarande och han äter på natten än men han sover hela natten i sin säng och han vaknar får en flaska somnar igen. Inatt och igår kväll var en dålig variant, vaknade ofta och gnällig. Vaknat flera gånger inatt, gnällt och ätit men sov iallafall ända till nästan halv 7. Så underbart att se att det faktiskt kan vara bra.

Wilde åkte till Ewa igår för att sova över. Så glad kille så! Han älskar verkligen att få åka till Ewa. Tog på sig sin speciella tshirt han köpte i somras bara för att ha hos Ewa och tingeling (hunden).

Wilde kommer hem i eftermiddag. Innan dess ska jag och Oliwer se till att komma ut och gå en riktigt långtur och så får det bli till och veckohandla.

1 dag kvar att jobba sen ledig helg. Inga planer direkt skönt att bara va. ❤

Wilde fick halloween grejer häromdagen för de är minsann väldigt viktigt att att ha. Gissa om det där skelettet skrämt mej eller? Glömmer bort att det hänger där och helt plötsligt är de nåt stort som stirrar på mig 😂
Oliwer chillar med blixten 🙄

Torsdag

Vad bortskämd man blir fort med att vara ledig, har varit ledig i över 1 vecka nu sånär som på 2.5h i måndagskväll. Förra veckan jobbade jag ju ihop hela veckans timmar på 3 dagar för att vi skulle få en långledighet tillsammans innan Fridde började jobba. Denna veckan hade jag jobbat ihop timmar till sen tidigare för att kunna ta denna vecka 2 på inskolningen. Men imorn är det slut på detta och tillbaka till jobbet som gäller och jobbhelg.

Inskolningen har gått bra, det trodde jag knappt för ett par dagar sen. Gått från att gråta i 45 minuter (60 min dagar hade han då) till att nu gått 3 timmar och bara varit lite ledsen vid lämning sen varit nöjd. Lekt med Wilde, ätit bra och idag kröp han tillochmed tillbaka in när jag skulle ta på mej skorna. Vad bra det känns! Och sen att veta att han har Wilde vid lämningarna på morgonen kommer nog underlätta det med. Liten har blivit stor ❤

Kan även konstatera att vilken lyx det varit att vara ensam några timmar om dagen nu. Så får man väl inte ens säga egentligen men jo så har det känts. Fått saker gjorde som aldrig hinns med annars. Strykt och fått upp nya gardiner, städat, tvättat och plockat. Veckohandlat och igår hann jag tillochmed en sväng och kika på reorna på lindex och kappahl. Bara för att jag kunde liksom köpte inte ens nåt. Men de är allt gött och hämta hem barnen igen också men just dom där stunderna.... Nu sover Oliwer gott, Wilde ska hämtas klockan 14.

Eftermiddagen ska tillbringas med att göra ingenting. Imorn blir jag och Wilde ensamma i 3 timmar medans Oliwer är på dagis. Wilde ville åka till dollarstore så det får de bli. Sen ska dom till Ingela medans jag ska och jobba kvällen och Fridde jobbar klart sin dag.

Tandläkaren med Oliwer imorse med på lite försenad 1 års kontroll. Föreläsning om socker och allt de där som man vet. Inget nytt alltså men han var iallafall väldigt nöjd med att få en ny tandborste. Såpass att jag inte ens fick ta den ifrån han när vi kom till dagis.

Har förövrigt fått för mej att vardagsrummet ska göras om. Ja bara med nya textiler och så då men jag är så trött på USA och det där temat nu. Nu ska det bli gråa toner, ljust med lite mörkt grått. Nu längtar jag ännu mera till ullareds resan jag inte ens vet när den blir. Är det bara jag som vill ha saker gjorda helst igår när jag får för mej nåt? Hatar att vänta! Men när man exempelvis vet att gardinerna jag ska ha kostar 99 på ullared men 298 på jotex ja då är det bara att gilla läget och vänta måste ju dessutom ha gånger 3 så. Hittat kuddar och lampa på jotex iallafall, då ska man bara vänta på en rabattkod också. Sällan jag köper nåt på ordinarie priser. Rabattkoder, reor, köpa "på rätt ställen" till bra priser m.m är grejen 👌


Helgen

Helgerna går alltid för fort, har knappt hunnit med denna helgen känns de som.

Igår åkte vi till Sandra och William, äntligen skulle vi ha tid och ses och ha en mysdag! Paket utdelning eftersom Sandra, William och Oliwer hunnit fylla år. Som vanligt är vi lite efter men vi börjar bli vana. Men detta skulle snart inte alls bli den dag vi hade tänkt oss. Som ni alla vet så är ju inte Oliwer så stilla och på bara ett par sekunder hade han tagit sig fram till ett skåp och får detta att tippa. På skåpet stog saker och han fick en stor kruka i huvudet. Först tror jag att de bara blivit en bula men snart inser vi att han blöder från huvudet. Vilken panik jag fick då! Ringer fridde och jag minns knappt vad jag sa till han? Sen ringde jag iallafall 1177 och dom tror till en början att han är 15 och har fått en moped i huvudet?! Men tillslut har hon förstått att han är 1 år och vi får åka in till akuten. När det är dags att åka får Wilde panik, han klarar inte av att se Oliwer och allt blodet. Han bara skriker, vill spy och vill inte följa med i bilen men tillslut går det bra när han får åka fram med Sandra och slippa se Oliwer. När vi kommer fram går jag och Oliwer in till akuten medans Sandra tar hand om Wilde och William. Även sandras underbara moster kommer dit för att hjälpa till. Väl på akuten kommer en distriktssköterska från vårdcentralen och tar med oss för att göra en kontroll ifall vi inte behöver vara på akuten alls. Hon tvättar och gör rent sen kommer en läkare från vårdcentralen också och kollar reflexer och nacke, allt ser bra ut och är ingen fara alls. Var så mycket bättre än det såg ut och såret är så litet när de blivit tvättat. Men vilka hemska tankar som hinner passera när nåt sånt här händer. Tänk om... Tänk om han fått hjärnskador? Tänk om han somnar och inte vaknar? Tänk om han skadat fontanellen? Usch vad mycket jag hann tänka och oroa mej för. Och det grymt dåliga samvetet för att man inte förutsåg och förhindrade. Att man inte kan skydda båda sina barn samtidigt, att Wilde behövde se och må så dåligt. Men allt gick bra, klarade oss alla med ren förskräckelse bara.

Köpte mat till allihopa utom mej själv, ingen matlust alls sen åkte vi hem till Sandra och varvade ner lite innan vi fortsatte hemåt. Tack för igår och tack för all hjälp med allt ❤ Och ursäkta än en gång för allt kaos vi kommer och ställer till med.

När vi väl kom hem så började de kännas bättre men oron för att nåt skulle hända hängde i en stund. Men Oliwer var sig lik och sovit som han brukar m.m så inget mer att oroa sig för. Lilla korvunge ❤

Myskväll med mitt stora hjärta sen, Oliwer fick sova i mitt knä framför tv till en början men sen la jag ner han.

Idag har dagen bara gått, sovmorgon, långpromenad i kyla och blöta. Städning i källaren och plockande. En tur till pappa och Ingela och Wilde har fått sig en egen mobiltelefon av pappa. Gissa om han är nöjd? Nu ska vi fixa kontantkort sen ska han få spela pokemon.

Avslutar denna helg med bingolotto, Oliwer sover och imorn drar en ny vecka igång. Andra veckan på inskolning, Fridde börjar jobba igen. Själv har jag tagit årsarbetstid delar av veckan men ska jobba en kort kväll imorn iallafall. Halva att göra listan kvar... Får se om man hinner mer i veckan..

Lånar sandras bild från igår. Jag hann aldrig med att ta några bilder jag.


Ledighet

Långledig!

Jobbade en heltidsvecka sånär som på 45 minuter måndag till onsdag. Lite slitigt men värt de för att kunna få en rejäl ledighet och det behövde jag verkligen. Har tusen miljoner saker att göra känns det som. Vanliga vardagliga inge konstiga saker alls men som ALDRIG hinns med längre. Hur ska detta bli sen när båda jobbar? Förstår inte hur nåt ska kunna bli gjort då.... 😂 Fick skriva en lista på allt som måste göras annars glömmer jag hälften. För jag har blivit så glömsk på sistone så jag blir rädd för mej själv ibland. 😱 Igår skulle jag hämta en jacka påväg hem från Karlstad och när fridde svänger av 45an frågar jag vad han ska göra?! För det var ju inte alls jag som skulle hämta nåt... Är ju så man skäms!


Karlstad var vi i igår ja, helt oplanerat. Skulle leta skaloverall till Oliwer, dagis ville han skulle ha det men fick inte tag i nån så fick beställa en istället. Men köpte lite smått och gott till barnen ändå och så fick dom allväders stövlar båda 2 så nu är vi så gott som redo för höst och vinter både hemma och på dagis. Fridde fick sig verktyg/bilsaker och skor. Swedol bjöd oss på mat, ny grillad hamburgare för dom hade nåt jippo. 😂👌 Brann på bergvik en sväng igår med. Utrymning, brandbilar och stängda brandörrar blev det, sen kunde man gå in i en annan del av bergvik och shoppa vidare. Kändes skumt men var nog inget värre heller för den delen för då hoppas jag hela bergvik utryms. 🚒

Vi håller ju på med Oliwers inskolning nu. Går väl sådär lite upp och ner, igår gick det bra att gå ifrån han han var bara lite ledsen men idag hade han vart ledsen riktigt länge. Återstår att se hur nästa vecka går nu. Bra hoppas jag för han verkade ju ändå gilla att va där. Krypa runt och kolla på allt och sådär..

Idag har det varit en grejar dag sen jag slog upp ögonen. Städat uppe och grejat, vart ute och gått typ 1.5 mil sen klippt gräset, plockat och grejat ute. Nästan halva att göra listan har kunnat bockas av ✔

Men nu tar vi ledigt från måsten. Idol myskväll med mitt hjärta som gäller snart och imorn åker vi till slottsbron och tillbringar dagen med bästaste Sandra och William.

Lille korven förut medans vi grejade.

Båstnäs och Töcksfors

Hade planerat denna dagen i nån vecka nu och barnvakt fixat, en utflykt som vi pratat länge på att göra men som aldrig blivit av.

En dag för oss själva och en utflykt till bilkyrkogården i båstnäs. Alltså vilket ställe! Helt otroligt, så fränt och så helt otroligt vackert. Ett litet paradis. Vi var inte direkt ensamma där kan jag lova, trodde typ att de inte skulle finnas en människa där men denna fina dagen verkade ha lockar dit fler än oss. Toppen väder hade vi också så denna dagen kunde inte varit så mycket bättre. Tagit så mycket bilder idag på både bilar och hus, var ju inte bara övergivna bilar utan även olika byggnader. Så helt otroligt häftigt alltihopa, gillar öde, övergivet och gamla bilar.

Skriver som en kratta gör jag med men det bjuder jag på 👆😂

Hittade bland annat 3 chevor bland alla bilarna där. Och hur många bubblor och oplar som helst. Väl värt ett besök här säger jag.
❤❤❤

Sen tog vi en tur till Töcksfors köpcentrum. Åt mat på Joes Diner och gick runt och kollade affärer.

Var förresten och snurra i Norge en sväng med, tänkte köpa billiga blöjor men tydligen har Norge stängt på söndagar. Affärer stängda och inte en människa ute. Snopet såhär 2016 😂😂😂

En riktigt bra dag idag som avslutas med söndags mys och massa godsaker ❤

Tack för hjälpen med barnvaktning idag, och tack för lyxen att vi får komma hem till nöjda barn, undanplockat hemma och vikt tvätt. 😍

Nu laddar jag för en ny arbetsvecka som startas med ett dubbelpass. Lika bra att gå all in tänkte jag så jag kan unna mej 3 ledigt nästa helg igen. 👌 Skulle aldrig orka göra dubbelpass varenda vecka men värt att göra nån sån tur ibland för extra ledighet.


Idag är ingen vanlig dag

Ännu en natt med dålig Oliwer sömn. Ni skulle bara veta hur mycket jag hoppas att detta vänder nu iochmed dagis. Hur ska vi annars orka? När båda ska upp och jobba.. Jaja som sagt nu lever vi på hoppet här 👌

Mycket nöjd med gårdagens loppis iallafall. Skor till mej, haha såna där riktigt varma barnskor viking med goretex och foder. Ska nog hålla mej varm om fötterna kalla dagar i hemtjänsten. 40 kronor känns som hittat. Ett par vita sneakers till Wilde och våren för 20. Duger bra som extra de dom var både hela, fina och fräsha så. Oliwer fick 2 ggr vinterskor. Ett par typ helt nya och sen ett par kavat defender för 30:-. Sånt gillar jag. Skulle inte köpa vinterskor till Wilde begagnat (eller jo har köpt som extra skor) men ett par nya ska ha han. Till Oliwer spelar de liksom inte så stor roll i så små storlekarna är dom oftast som nya. Syrran fick sej 2 par skor hon med. Sen var de liksom inte så mycket mer. Kläderna orka jag knappt kolla, är så kul och finns så mycket fint på affären nu så och bådas garderober är fulla. 😂 Hade velat ha 1 extra overall eller vinterset till Wilde men är så slitet i dom storlekarna så tror de får bli ullared på det istället. Han har så han klarar sej egentligen men bra att ha en uppsättning extra. Köpte iallafall en rutschkana till Oliwer och så fick dom en varsin leksak och Wilde fick även leksaker av syrran. Tack för sällskapet igår och hjälpen med barna. ❤

Var även på kalas i långserud igår Marcus som fyllde 16. Alltid trevligt där 😃 Wilde sålde jultidningar han, dags att skicka in första omgången sen tar jag nästa omgång nästa månad. Han säljer ju ur 2 tidningar så.

Idag är de ingen vanlig dag iallafall för idag är det världens bästa pappa och sambo födelsedag. Jag har en plan för denna dagen, hoppas han kommer uppskatta det. Jag ser iallafall fram emot denna dagen. Mer om det får ni höra efter.

Grattis älskling ❤


Oliwer

Tidig morgon med Oliwer. Han klättrar, härjar och grejar. Jag undrar mest hur man kan få sån energi när man inte sover bra? Undrar vad knepet är skulle behöva lära mej 😂 Försöker få en "Dagens outfit" bild på han i dom nya fina kläderna men de är inte lätt. Vi är iallafall klädda, sminkade och redo för barnloppisen. Ska väcka Wilde om en halvtimme sen är vi redo att dra med 👌 Såg ut att finnas mycket fint där på bilderna Karin la ut.

Tänk att på måndag börjar korven dagis. Liten blir stor. Jag tror han kommer trivas på dagis och dessutom har han ju Wilde där på morgonen när vi lämnar sen. Jag hoppas också att rutinerna som finns på dagis ska göra han gott och att den ena ska leda till det andra och att vi i slutändan ska få sova här i huset. Han borde ju rent logiskt bli helt slut av dagis och med det tillslut börja behöva sova på nätterna?

Dagens mysiga korv. Du och din bror är det finaste i hela världen ❤


RSS 2.0