Härliga jul


Haft en fin jul med min kära familj. Gårdagen tillbringades med mina killar, pappa&ingela, syrran&tom. Massor med god mat, godis och julklappar. Ett par filmer och ja bara sådär allmänt lugnt och gött. Tack för en toppen dag! ♥ På förmiddagen var vi även en sväng till svärföräldrarna, Stig är så dålig i ryggen så dom orkade inte vara med men vi va där med julklapp och fick god fika och wilde julklappar. 

Världens goaste och lyckligaste kille ♥

Ända sen i helgas har ja ju inte varit helt bra. Imorse var det pest och pina, så tät ont i halsen och allt är blah! Hade ingen lust med nåt men fick plocka lite ordning och slänga på kaffe så kom mamma och brorsan hit på kaffe. Syrran&tom var såklart med också men mormor va sjuk och kunde inte komma. Blev inte så långvarigt och resten av dagen bara slapp. Stör mej så gruvligt att ja inte mår bra, kaos överallt men ja bara orkar inte.. 1 dag kvar att "kurera" sen ska ja vara pigg och alert för det är dubbelpass gånger 2 med jobb för min del i helgen. Gött och tjäna extra kronor tyckte jag. 

Förövrigt måste vi ha varit himla snälla här på annelundsvägen. Fått så himla mycket fint! Är så glad & nöjd. Tack! 

Heminredning, sängkläder, hårgrejer, parfym, presentkort på creative art & kappahl m.m 


wilde har fått en massa fint han med, här är en del utav de iallafall. 

Förutom detta en massa bilar, böcker, 2 filmer, almanacka, pengar m.m. Har man stor familj ja då blir man bortskämd också :) 



God jul


Kikar in lite snabbt bara för att säga God jul,  hoppas alla får en bra julafton med god mat, paket och sällskap. 


Storvinst


Idag låg det ett stort kuvert från säffle kommun i brevlådan. När jag öppnade upptäckte jag en glad överraskning, jag har vunnit min absolut högsta vinst hittills. 2000:- på selma spa. Vad vann jag på då? Motionsvinsten! Man promenerar, cyklar m.m och fyller i och skickar in. Å jag fyller i och skickar in... fyller i o skickar in men vinner inget -förrens nu! Det komiska är väl kanske att vi satt och kollade de igår men det stod fel förvaltning så jag sa att de va inte jag som hade vunnit inte och att om jag vann skulle jag hellre skulle vinna ett litet presentkort här i stan istället. Men vet ni va?! Jag är jätteglad för vinsten, att det var jag som vann och ja jag är gladare än jag trodde jag skulle bli. Så nu får de bli en liten tur på spa för mej och mitt hjärta ♥


Söndag


Efter 12 timmars sömn kände jag mej lite piggare  men ändå inte helt hundra. Har iallafall haft en mysig dag med Emelie och barna. Bakat, gjort massa julgodis, fikat och haft julklapps utdelning. Jag och wilde har fått så fina julklappar så ♥ Tack för idag! 

Chev 64a, alfons bok och bilar bok med bilmatta&bilar. 

Mina fina julklappar. 

Tokiga ungar och ja det kom ju faktiskt lite snö en sväng med. :) 

Godsakerna! Mina favoriter var helt klart jordnötsgodiset. Mums! 

Och så julgranen med sina fina ugglor :) 

Nu sitter jag uppkrupen i soffan, känns som febern är på väg tillbaka. Trodde knappt man fick bara feber som vuxen men tydligen får man det. Brukar ju inte vara så att man bara får feber utan några andra tydliga förkylningssymptom eller så men ja skulle jag få de jag.. Töligt är det. Och som pricken över iet är ryggen hel skrot efter att ha sovit så länge för min rygg tål inte att va stilla på de viset. Näh ja e inte ett dugg bitter. Så nu hoppas vi på feberfri och pigg imorn för ska ryggen bli bättre måste ja röra på mej ordentligt. Och så är de inte kul att jobba lång dag när man inte är helt pigg heller.  

Lördag


Vaknade imorse runt 6, var uppe och lyckades lura wilde att sova längre.. vaknade igen vid 8 med feber, huvudvärk och ledvärk. Fy farao vad töligt säger ja. Orkar inte ocj har inte tid med sånt nu. En panodil och de kändes bättre, lämnade wilde hos Ewa och åkte mot Karlstad. Där blev ja såklart dålig igen.. I med alvedon så tillslut började ja känna mej helt okej igen och klarade mej faktiskt  ända hem innan ja vart dålig igen. Ett tag va de nästan så jag trodde jag skulle spy, frös och hade så ont i kroppen. :( Är iallafall nöjd med turen ändå, vi fick de vi skulle ha. Plus lite till ☺ Coop forum hade en outlet utanför sin vanliga butik, där fynda vi helt klart en massa bra saker till wilde. 2 vinter overaller, 1 abeko set med vinterjacka och termobyxor och ett par thinsulate vinterstövlar. Rea på rean och 75% på allt annat gjorde att slutsumman blev 399:- för allt ord priset skulle ha varit 1900:-. Helt okej eller va säger ni? 😁👍

Hämtade wilde hos ewa när vi kom hem och med sig hade han en massa julklappar från både Ewa och kusin Marie att lägga under granen,  av Linda hade han fått julklappar som han skulle ha kvar hemma hos dom. :) Bortskämd blir han vårat lilla hjärta ♥ Fixat iordning granen här hemma men blir inte nöjd! Tycker den ser naken ut. Får se om de går att få den finare på nåt vis. Fumlade förut när jag skulle hänga upp mina tjocka tomtar och lyckades slå sönder den ena :'( Då fick ja lust att sätta mig och grina men de lagar knappast tomten. 

Inga bilder att visa heller, inte orkat ta några men kanske fixar de imorn. Och hoppas ja vaknar pigg och kry imorn när vi ska ha julbak&mys med Emelie&Nova. Har massor att fixa imorn när ja inte fått nåt gjort idag, för inte orkar ja nu heller.. 

Fredag


Efter en lugn och fin dag på jobbet blev de äntligen ledig helg, slutade redan halv 2. Hämtade wilde och sen hem för helgmys. Ätit nachos och bara slappat. Wilde har själv ringt och fixat barnvakt tills imorn medans ja och hjärtat åker till Karlstad. Haha godingen valde Ewa som barnvakt och ringde själv och frågade (med hjälp att ringa upp såklart). 

Igår var vi ju lediga, hann med både att städa, promenera 8.5 km, prata 1 timme med emelie i telefon för att sen träffa henne på stan för att göra sällskap där. :) Och köttbullarna till jul är klara ✅

Fridde var på julbord igår han, de är allt skillnad på hur man uppvaktas från jobbet i juletid. Julbord på fint ställe, exlusiv choklad, 300:- i presentkort på Sf och en jul bonus på flera tusen. Näääh ja blir inte ett dugg avis!! Fast ja gillar mitt jobb ändå men hur kul hade de inte varit att bli lite extra belönad nångång ibland för alla kvällar, helger mm man tillbringar på jobbet?! En liiiten julklapp iallafall kanske?! Fast å andra sidan kunde vi ju inte ens få reflexband att ha på armen trots att vi tillbringar så mycket tid ute i mörkret så julklapp lär man få drömma om. Men som sagt ja gillar mitt jobb ändå men inte utan att bli lite avis på alla som blir bortskämda speciellt med bonus. :)

Snart dags för kvällens avsnitt av julkalendern sen ska wilde sova och jag får se vad vi tar oss för, ja somnar väl som vanligt om ja känner mig själv rätt men kanske hinner se nåt bra på tv eller så? :) 




 

Glossybox december


Idag landade den efterlängtade lilla lådan i brevlådan. Innehållet i den då? Njae sådär säger ja, aloe vera kräm, super glittrigt make up store nagellack, hårmunk, glitter, burt och bees läppsyl och en bonus -mörk choklad med smak av honung, nötter och chilli. Iiii känns inte som nån god kombo. Plus för lyxig och snygg box! Men både munken och nagellacket kommer att hamna i bytes/säljes gruppen. Nagellacket vill ja byta till mig i en annan färg. Hoppas nån vill byta mot nåt snyggt där :) 


1 vecka kvar


Bara en vecka kvar till jul, men vart är snön? Hoppas verkligen på en vit jul. 

Fullt upp fram tills dess, imorn är ja faktiskt ledig. Fanns bara 2 timmars pass och jag kände verkligen ingen energi för att gå upp och ta ett sånt pass så tog oss ledigt istället. Det ska bli en grejar dag, städa, fixa köttbullarna till jul och lite sånt ungefär lika roligt :D Får se om de blir så vi ska träffa stephanie och elias med. Och såklart några kilometer promenad de är ett måste de. 

Fredag jobb sen, lördag åker jag och hjärtat till Karlstad. Söndag blir det julbak och mys med emelie&barna. Måndag jobb och tisdag en tur till karlstad igen men då med min syster :) Sen var de jul, 4a dagar ledigt under jul helgen sen jobbas de intensivt där en sväng innan en till 4a dagars ledighet. Wilde ska va ledig i lite mer än 14 dagar på raken han. 

Imorn kommer förhoppningsvis min glossybox med, abstinens på spoliergrupperna men vägrar gå in innan ja fått min egen box. Hur ska ja kunna säga upp den?! Tänker verkligen att ja borde göra de men de är svårt.. :) :) Blir nog att behålla ett tag till om ja inte blir alldels för missnöjd med nån box och tröttnar ändå. 

Nej nu vankas de mat här i huset så tror ja får göra ett ryck och plocka undan på bordet nu. Hörs kanske imorn igen.


Måndag


Efter jobbet idag var det dags för nåt ja längtat efter -tatuering! :) Bara en liten liten Wilde på underarmen blev det denna gången. Kan liksom inte bestämma mig vad jag vill ha utom just de så då fick de bli de, en bra grund att bygga vidare på sen också med kanske lite mer snirklor&stjärnor tex. :) Hade mitt presentkort som jag fick i somras kvar så det blev vad jag gjorde för det. Emelie var snäll och va med mej som sällskap, gick väldigt snabbt och kändes knappt. :) 



Söndag nr 2


Gjort fint på trappan efter en tur i skogen, smög runt där med stora kökskniven i högsta hugg och fick de jag behövde... Tappade kniven genom ett hål i påsen, går tillbaka utan påse eller nåt hittar kniven och ser inte ett dugg galen ut när jag möter en söndagsmotionist påväg tillbaka igen med en stor kökskniv i handen 😂😂😂

Bara snön som saknas....

Tog en liten promenad till Ica-♥ för att handla mat, handlade tog inget kvitto och gick hem.. Skulle sätta igång men maten, klyftpotatisar in i ugnen hade smörstekt chaminjoner och sen var det dags att ta fram fläskfilen. Öppnar förpackningen, känner den vidrigaste av vidriga sura ruttna lukt sprida sej... Den var bara 9 dagar gammal den, så vidrigt! Fick åka till lidl och köpa en ny hälften av maten va ju liksom pågång så försent att göra nåt annat. Irriterad på mig själv som 1 inte kollade datumet noggrannare 2 inte tog nåt kvitto... Men mat blev de tillslut iallafall, fläskfile med smörstekta chaminjoner, en sås av creme fraiche, grädde, kalvfond och soya och med egna klyftpotatisar. 👍👍👍 

Wilde har kommit hem också och vi myser i soffan och väntar på julkalendern nu. ♥



Söndag


Igår lördag vankades det kalas, det var en stor överraskningsfest för Peter som fyllt 40. Det lär ju va drömmen att få en stor fest fixad för ens skull när man fyller år! Han hade inte anat nåt och reaktionen som blev när runt drygt 30 pers står i ett rum och sjunger -Ja må han leva när han kliver in va rätt bra. Han trodde han skulle med några och kolla på en bil så skulle dom "bara förbi " klubben en sväng innan. Kändes som en fest förlänge sen när jag och Fridde nyss hade träffats med folket som va där och de var väldigt trevligt... 👍👍👍 Jaa så länge de varade för mej vill säga för ja vet inte vad jag gjorde igår men jag blev väldigt må jätte illa, vingel och somna full på väldigt lite cider. Det är ju så man skäms! Väldigt tidigt hem för mej och i säng, tråkigt. Men de var bra så länge de vara och jag hade kul. Men ja jag skäms ändå, väldigt sällan jag blir på de viset och inte så tidigt på kvällen. Men igår vet jag inte va som hände och hur de hände på så lite. Jaja så kan de gå. Trött vet jag iallafall varför jag va för de är ja jämt när jag har jobbat dagen och sen går ut. Nån hade iallafall väldigt roligt igår och kom inte hem förens imorse. :) 

Jag är åtminstone väldigt pigg och utvilad idag. Ska snart ta mej en tur ut i skogen sen ska jag fixa fint här på trappan. Får passa på när man är ledig och greja lite. Wilde är hos Maria och Mats han och kommer hem senare, ovant att inte få gå och hämta han när jag vill men ja tror jag hoppar en promenad till långserud och väntar tills dom kommer med han faktiskt :) 


♥♥♥

Torsdag


Ännu en vecka som snudd på försvunnit, försöker komma på va jag gjorde i måndags men förmodligen ingenting eftersom ja inte kommer på de?! Jobbade gjorde jag ju iallafall. 

I tisdags va ja ofrivilligt ledig på dagen men de gjorde inte nåt alls de. Tillbringade dagen men Emelie&Nova, var på stan, ute på promenad, här hemma och fika. Sen åkte vi på en tur till soptippen och åmål. Hittade lite små julklappar till pappa&ingela och handlade lite på eurocash. Hem igen och barna härja lite till och vi fick oss lite mer kaffe. Sen var det dags för dom att åka hem och ja laddade för julbord med arbetskamraterna. Kvällen hade jag tagit ledigt för att kunna gå när alla andra gick. :) God mat som vanligt, lucia stod för underhållning och sen avslutade 6 stycken av oss med att gå en promenad runt på stan och smälta maten. 

Igår var de jobbdag igen sen en lugn kväll hemma och tidigt i säng. Gött de! 

Samma sak idag som igår förutom lite plock&tvätt med och så tänkte jag försöka och hålla mig vaken ikväll och kolla på resurection eller hur de nu kan stavas. Men först måste ja kolla förra veckans avsnitt på play, somnar väl så får ja kolla dagens avsnitt på play med haha. Tur att play finns! Dock bara mobilen ja kan kolla de på nu men de går de med. 👍

Förresten vilket väder vi haft idag och ja igår med men idag har vi nog haft alla tänkbara väder. Jag vill ju ha snö jag så va så glad imorse när ja åkte runt i tveta och snön totalt vräkte ner och allt blev vitt. Är ju så tråkigt om de inte är snö på jul... 

Helg va de pågång, jobbhelg egentligen men jag har semester på söndag för på lördag vankas det kalajs. Ska bli kul :) Va ett tag sen nu. Och på måndag ska ja ha kul också men de tar vi då de. 

 

Helgen


Så var helgen nästan slut. Dom lediga helgerna går alldeles för fort. 

Igår var vi på kalas för Liam som fyllde 4 år. Promenad dit och hem så helgens motion fixad 👍Taco och mys var tänkt när vi kom hem, men Fridde fick köra halva värmland runt med grannen för att hämta hem hans dotter. Så kan de gå, klart man ställer upp så :) Men ja och wilde myste ändå så fick han värma när han kom hem. Fick äntligen upp lite julgardiner igår med, bättre sent än aldrig eller va säger ni? Så tråkigt att stryka och greja med de, kommer aldrig bli den perfekta husfrun med glasklara fönster och slätaste gardinerna i stan men ja gör så gott ja kan :) 


Idag har vi haft stephanie och elias här på kaffe och tjöt. Wilde var på ett humör så hej å hå! 4 års trots när de är som bäst ;) När dom hade gått hem ville wilde åka till pappan i garaget så körde dit han sen åkte ja hem, grejat med både de ena och de andra  och så slog ja in julklapparna och födelsdags presenterna till wilde när han ändå inte va hemma. Sen åkte dom på en tur till Karlstad sjukhus med farfar, han har ont i ryggen. Väntar på att dom ska komma hem snart så ska wilde i säng så han är pigg tills dagis imorn och vi får väl se om vi får nån myskväll ikväll istället. ♥ 

Imorn är de jobb igen, till tisdagen fanns inget så får se om ja blir ledig då eller om de kommer nåt imorn. Har tagit ledigt tisdag kvällen iallafall för att gå på julbord med alla mina arbetskamrater. Ska bli så gott så! 

Så här mysigt är de i köket nu, blir så varmt och ombonat med dom röd/beige gardinerna. 

Ullared


En bra dag igår med massa shopping, kom i bra tid fick vänta 25 minuter eftersom vi va tidiga. Perfekt de inte alls farligt mycket folk den tiden. Bra parkering fick vi såklart med. Och ingen kö i kassan utan bara 1 pers framför oss alla 3 ggr vi va i kassan. Efter nån timme va det tjockt med folk på främst kosmetik avdelningen och heminredningen/hemtextil. De blir liksom vidrigt tätt där men annars lugnt. Hittade bra julklappar och det mesta som ja hade tänkt mig. Och skor&stövlar på bästa skoboo till toppen bra pris. Behövde verkligen ha nya skor till jobbet dom andra är så urtrampade och utslitna nu. Och trots att ja köpte 2 par skor hade ja ändå kvar lite pengar av min redan rätt snåla ullareds budget. Känns bra de. :) 

Här kommer lite av gårdagens fynd, julklapparna kan ja såklart inte visa sen handlades de massa underkläder, handdukar&badlakan, snören, tejp och godsaker m.m som inte är med på bild. 

Nytt till köket, mason jars&sugrör, diskmedels flaska och förvaringsburkar. Mason jar på ullared = 12:- kostar på andra ställen mellan 70 och 90:-. Kollat efter de länge så de va ja nöjd med. 

Blev inte mycket kläder igår, mina favvolinnen har dom tydligen slutat med och faktiskt har priserna på kläder gått upp ganska rejält men fynd finns såklart ändå men ja hitta inga annat än tröjan och underkläderna som har väldigt bra pris fortfarande och bra kvalite. 

Laddat upp inför wilde och elias piratgympakalas som dom ska ha när dom fyller år. 

Lite smått och gott 👍 Och wilde var ju tvungen att få nåt igår det blev de på sista bilden. 

Köpte inte alls mycket till wilde för en gångs skull. Men ett par raggarchevor såklart och skutan köpte ja åt han. Bilarna till jul och skutan ska han få när han fyller år. :)

Dagens bästa köp, heminredningen och skutan. Och latten innan hemresan med för jäklar va go den va! Och den nya pizzerian kan ja rekommendera, riktigt gott! Annat än den andra som funnits där jämt där vi ena gången fick rhode island på pizzan och sist gång tzatsiki på kebaben 😂😂😂

Emelie och michaela har en farm ia iaa åå!! Kände mej lite utanför i kön innan de öppna medans dom farmade. ;) 

Tack min syster och Emelie för en toppen dag. Dä gör vi om! :) 



Torsdag


Veckan har gått i ett och försvunnit innan jag ens hann med. Jobbat som vanligt, dubbelpass i tisdags då "kortkvällen" äntligen va kort nog för att ja ska kunna ta den och fridde ska hinna hem från jobbet innan. :) Igår möttes vi i dörren igen, det vankades avslutning med arbetsplatsombuden i kommunal. Bjöds på god mat, hamburgare med pommes till mig. Låter kanske inte så speciellt med jisses vad gott de va! :) Valde att hoppa musikquizzen för kände att ja behövde va hemma. Färgade håret som såg ut som skrutt, och det behövdes verkligen men blev lite för mörkt men med 1-2 duschar och färgbomb så ser de ut som de ska sen igen. 

Jobbat idag igen sen hem och förberett för morgondagen. Den efterlängtade morgondagen!!! Äntligen åker vi till ullared, ser framemot en toppen dag med min syster och Emelie. Klockan ringer 03.00. :) Velat och grejat med vilken bil men tillslut kom vi fram till att vi ska ta passaten dit. Större bil, mera plats och helt ärligt en förbaskat skön bil att köra så men liiiite dyrare. Men först ska hjärtat mitt fixa på vinterdäcken så vi åker säkert med. 👍 Och ja får ta mej en tur ut sen och tanka så jag slipper de inatt. Förövrigt på tal om den bilen var de allt en bra svårsåld bil, samma med v70in verkar de som. Har legat ute på blocket bra länge nu. Och svårare och svårare blir det att skiljas från den min gamle passat haha. Men ja är samtidigt så nöjd med goffen så, billigare försäkring, lägre skatt när de är dags och billigare att köra. 

Tappade tråden totalt nu från ullared till bilar, så kan de bli tillbaka tilll ämnet. 

Kl 03.00 ringer iallafall klockan, kommer va svårt att komma i säng ikväll dock.. Kan ju inte missa Morden i sandhamn så får skylla mej själv om ja är trött sen. Återkommer under helgen och visar er  mina fynd 😀👍👍 

Och tillsist måste jag ju visa mitt fina fina usb jag fick idag ändå från kina. Älskar ugglor -just saying! Och kina priserna är precis i min smak. Tror de kosta strax under 20:- fraktfritt ända hem till min brevlåda. 


RSS 2.0