Förändring

Jag i lördags.....




Jag just nu...




Full fart

Idag har det varit full fart sen jag slog upp dom blå, härligt! Började morgonen med mysmorgon med min skrutt, (något jag saknar galet mycket när jag jobbar.) 

Vid 9,30 skulle Emelie&Nova hämtas på bussen och vi drog iväg mot Nysäter. Gick där och spanade i drygt 2 timmar innan regnet anföll och vi bestämde hemfärd. Körde hem henne och sen hem med oss, syster&mamma kom hit och Michaela gjorde slingor på mej medans mamma tog en promenad med skrutten. Sen fick det bli mammas pannkakor med grädde&sylt. MUMS!

Efter dom hade åkt satte jag mej med alla kläder och saker som ska lämnas till barnloppisen på skördfesten. Vilket pill, får hoppas det blir värt de. Efter det fick jag för mej att göra ett lass med köttbullar så nu har vi frysen full. Gott med hembakta köttbullar.

Nu var det iallafall kvällen, skrutten fick sej ett bad och somnade gott strax efter 19 och jag sitter här nu. Tven(parabolen) är knäpp så blir en tyst kväll för min del. Vet inte om det hände nåt vid åskan? Den funkade iallafall innan jag drog ur alla sladdar men nu står det "Den mottagna signalen är för svag" Står alltid så när det regnar eller snöar mycket men gör ju inget av det nu? Jaja jag har datorn och en ny bok så mej går det ingen nöd på ändå så.



Här kommer några bilder från dagen:




Dagens inköp, förutom detta blev det även en haklapp till skrutten "Jag älskar mamma", servetter, bakformar, kryddor och marknads choklad.


Avslutar med gosbebis:


Shopping makes me happy del 2

Efter jobbet igår bar det som sagt av till karlstad, och vi shoppade =)



Nya pyjamser&ett par strumpor, ursöta ugglor minsann.


Blåa ugglor, och en basbody.


Blev lite brunt också, fastnade för byxorna och då fick det inhandlas matchande överdelar. Dessa kläderna ska han ha när det blir dags för fotografering men eftersom jag köpte 80 får vi nog vänta en månad innan vi bokar fotografering =)


Var förbi Åhlens och fick en ny Dagispåse och den innehöll detta =)

Annars handlades det bara en himla massa mat och behövligheter, och vit färg till sovrums möblerna så nu ska det målas. På väg hem var vi förbi Anna och jag fick mej en hel kasse kläder och annan skötväska. Fanns allt några guldkorn i klädpåsen, bland annat en hood tröja med ja gissa va? Ugglor såklart =) En skjort/tröja och en hel del fina bodysar&mjukisbyxor. Väskan verkade helt okej också, inte så mycket större än min men rymligare ändå för den såg inte ut som en boll när jag flyttade över grejerna.

Nu blir det snart till och göra oss iordning för Nysäter&marknad. Och så måste jag åka och köpa tvättmedel för det glömde vi såklart igår..


Shopping makes me happy

Idag har det minsann shoppats, underbart må jag säga! Efter jobbet åkte jag hem och hämta min skrutt och så blev det en sväng på stan. Jag har fått mej ett par jeans, skrutten en dress och en mössa för kallare dagar. Handlade även dop presenter till en viss liten prinsessa så nu är det klart =) Jeansen jag köpte fanns i två färger men bara ett par i min storlek fanns på Lindex så dom andra klickades hem alldeles nyss tillsammans med en luddfleece till skrutten. Ja hej och hå! :) Och imorn ska det handlas ännu lite mera, men då lite annat.

Nu väntar jag på min älskling, blir till och göra lite god mat och så innan det är sov tajm. Längtar tills imorn.. och tills lördag!




Onsdag

Nä dags att uppdatera läget tror jag, kan inte förstå att jag ens fortfarande har läsare men det har inte ens minskat vad jag kan se. Jaja det är ju trevligt iallafall :) Jag jobbar som vanligt får jag väl säga, livet som heltidsanställd i BE är hårt. TUR att man åtminstone har ett par stjärnor att jobba med, hur skulle man annars orka?

Sitter och längtar efter helgen, en hel del trevligheter väntar och det är efterlängtat. På fredag bär det av till Karlstad med mina hjärtan. Vi ska handla både det ena och det andra. Färg till sovrums möblerna, smink till mej, pyjamaser till skrutten, en snabb tur på ikea och den traditionsenliga storhandlingen på maxi. Jag gillar! :) På fredag ska jag även ta svängen förbi Anna i Vbro och köpa mej en annan skötväska av henne. Hoppas jag ska bli nöjd med denna, tycker våran vi har nu är alldeles för liten..

På lördag blir det Nysäters marknaden med Emelie&fam, jag tycker helt klart att det är den mysigaste marknaden. Lite choklad ska inhandlas, så hoppas jag att favorit stället ska finnas i år med och så kanske skrutten får sig en ballong denna gången. :) Hoppas även på vädret, för fy fasiken vad det regnade sist.

Efter vi har varit på marknaden blir det hem och umgås med syster, hon ska hjälpa mig att slinga håret en gång till och så ska vi äta pannkakor. Har längtat efter pannkakor i hundra år tror jag..

Nej nu ska jag spana på tven en stund och sen får det bli sängen. Är riktigt trött men det är ju inget ovanligt  visserligen..


Lelle grisonge! ♥


Lördag

Här är jag igen. Bra dag idag som startades med en sovmorgon ända till 8,10. Lyx vill jag nog påstå med tanke på att klockan ringer 5,40 annars. 

Vid 12 kom Jessica och vi skulle ut och åka lite, blev en sväng ut till Södra ny och en loppis. En ganska tråkig loppis men Jessica gjorde fynd. Tillbringade en liten stund på lekplatsen där och sen hem igen. Nu hemma och slappar, tvättar lite och har plockat lite i skruttens kläder.

Uhu snart är min lediga dag slut också, skräp! Hade nog behövt två, men får väl vara ledig två dagar nån annan gång kanske.. Sitter och längtar efter några kommande helger, såsom nästa med Nysäters marknad och besök av Emelie m familj, skördefesten&barnloppis. Ullared är det inte långt kvar till heller, efterlängtat! Bara hoppas att det fungerar att vara ledig till allt också, men det problemet får vi ta när det närmar sig. Hade varit lite lättare att ha ett schema att planera efter...







Fredag

Dålgt med uppdatering här, hinner inte riktigt med. Idag har jag avslutat 12 dagar med jobb, imorn är jag ledig men sen är det dags igen och jag jobbar 6 dagar till innan jag ska vara ledig en dag till. Pju! Förutom att jobba är jag en trött tant, somnar vid halv 10 på kvällarna. Kul liv! Idag ska jag iallafall hålla mej vaken, filmmys och nachos med hjärtat är kvällens plan. :)

Kanske, men bara kanske dyker in med ett inlägg imorn igen. Massor av nytt på Wilde fronten och kanske gör jag något annat än att jobba imorn så jag har nåt att skriva? :)


Sagostund


Mys


Kikar in..

och säger Hej! Det var ett tag sen, inte för att jag har så mycket att komma med men. Jag jobbar... och jobbar.. och ja jag jobbar helt enkelt varje dag. Har mest farit runt i skogarna men även kikat in hos min hemgrupp Norelund för ett litet nätt 3 timmars pass. Fick även testa på livet som personlig assistent pga av avsaknad på personal. Var helt okej faktiskt förutom att jag hellre hade slutat 10 och tillbringat lite tid med Jessica och barnen som var den ursprungliga planen för den dagen och så hade jag gärna sett att jag hade haft tid att äta på dom sammanlagt 7,5 timmarna jag jobbade. MEN man kan väl inte få allt här i livet.

Denna helgen går i jobbets tecken som ni kanske förstår på några av dom övre raderna, tillbringar den i Nysäter gör jag. Har på bara den här veckan insett att jag hade glömt hur dyrt bensin är? Jag tankar och tankar jag, har väl tankat mer på denna veckan än på en månad annars. Och mina stackars ben har fått glömma hur gott det är att gå. Men imorn ska jag aktivera mej med Zumba istället. Säger väl ÄNTLIGEN för oj vad länge jag har velat testa på det.

Förövrigt är det en del saker jag vill göra nu, som att klippa mej (och bli rödhårig igen), tatuera mej nu när jag äntligen har kommit på vart den ska sitta,. Samtidigt måste jag spara lite pengar med tanke på kommande Ullareds resa och lite annat. MEN nog ska jag väl lyckas med att skaffa mej både en tatuering och klippa mej? Dock måste jag ha tid med, men får väl boka båda på samma dag kanske? :)

Nu ska jag ta och greja lite och sen blir det tidigt i säng så jag är pigg och glad imorn.










Älskade unge!

Wilde 7 månader idag, vart tar tiden vägen? Går skrämmande fort, han är ingen liten bebis längre utan en liten kille.

En kille som har en stark vilja, han har upptäckt att man kan gråta sig till saker. Fastnar han med gåstolen gråter han så vi får hjälpa han, ramlar leksakerna i golvet gråter han för att få dom upplockade osv. Tar maten eller ja helst då fruktpuren slut för tidigt kan jag lova att det hörs! :) Han har lärt sig att skrika, alltså skrika som i att skrika inte gråta, Och han håller låda, han hörs minst sagt. Underbara unge ♥ 

Han är jätteglad i katterna, speciellt Tina är hans katt. Wilma är det lite siåsådär med, han tycker hon är ganska läskig när hon blir glad och uppselt men annars drar han gärna lite i henne.

Hemma med pappa nu också och visst är han även pappas pojk, blir alltid lika glad när pappa kommer i närheten och ska sova nära nära han på nätterna.

Annars är han full i bus och det är fullt ös från morgon till kväll. Snart är det väl dags att börja krypa och ta sig fram men än är det lugnt på den fronten. Han är inte jätteglad i att ligga på golvet så kommer nog inte vara så tidig med krypande om han inte tar det från sittande. Men jag uppskattar lugnet än sålänge, vet vart jag har honom nu och det är skönt. :)



Mini mini


Dagens skrutt i sina fina body som han fick efter rättvik.

 

Då var det dags

Hoppas att dom här två månaderna går lika fort som alla andra månader som bara har försvunnit. Har precis ätit upp min frukost, kollade klockan och insåg att jag kunde sovit minst en kvart till. Då vet jag det tills imorn iallafall.
Ser ut att kunna bli en fin dag, det gillas för tillochmed att jobba blir roligare om vädret är fint. Hoppas alla får en bra dag.




Lördag

Lördag var det nu ja, har varit i Åmål med Ingela på förmiddagen. Vi var på tivoli MIO, tyckte iallafall Wilde som var hel nöjd med att gunga i diverse olika hamockar, gungstolar och gungsängar. Jätteleende på läppar och glittrande ögon :)
Nu är vi hemma och laddar för kalas, eller ja har varit hemma ett par timmar men men. Tvättar gör jag och känner mej lite less på förstörda kläder. Måste hitta nåt super medel mot spy fläckar nu, fläckar från mat är ju helt omöjliga att få bort :S Nån som vet när spybebisar brukar sluta förresten? Det var ett par lugna dagar här för ett tag sen men nu är det som vanligt igen.. Inte så illa som den dagen med 12 ombyten men går minst 4-5 varje dag.. 

Förresten fick jag mitt schema igår, om man nu kan kalla det för ett schema. Jag blev ganska besviken kan jag säga, jag fick 3 turer till veckan och 2 veckan efter det resten ringer dom om. Är INTE ett schema i mina ögon och jag som var så glad när jag skulle få några veckors schema. Hade varit så skönt att få veta när man är ledig och inte, kunna planera in saker som babyträffar och så men det går ju inte ändå nu.. Sen vet jag väl att det är så det är när man är anställd i BE men det är liksom grejen med att jag blir tillfrågad om jag vill ha ett schema och sen får jag inget schema ändå..  Jaja, på måndag kör vi igång iallafall så se upp i skogarna! Hade förresten tänkt att vara nyttig och cykla till jobbet varje dag, pjuu tror inte jag cyklar till Nysäter va? Nä får komma på nåt annat sätt att vara lite extra nyttig, inget fika kanske? Eller nåt...

Nej nu ska jag ta itu med dagens stora problem, vad fan ska jag ha på mig? Nya toppen kanske? Och vad ska Wilde ha? Han är iallafall lättare att hitta fint till än mej så det ska inte vara något problem. Nåt av det nya från igår kanske skulle sitta bra? :)




Gårdagens shopping

Hade en heltrevlig dag med Emelie igår, blev verkligen hela dagen också. Åkte hemifrån vid halv 11 och kom hem igen efter 7. En massa trevlig shopping såklart, hela mitt presentkort på HM är puts väck. Men utöver HM blev det inte så mycket annan shopping. Och mest Wilde saker, han fick flera skålar, flera skedar, uggle-nappar och lite rolig mat som inte finns i Säffle. Bla fisk som inte jag har hittat på nån affär här.. :)


Gårdagens till mej, sötaste strumporna, en marinblå vanlig hoodtröja, randig top och så köpte jag mej även en bh.

Och här kommer skruttens: (liiite mer grejer om man säger så)




Detta var HM shoppingen, älskar dressen på sista bilden och kommer med all säkerhet att inhandla en i strl 80 också. :)


Bilbodyn från Lindex är ett byte, upptäckte på morgonen att stjärnbodyn från Lindex inte gick att knäppa i halsen. Hade bara haft den på han en gång så jag sa till om det och fick välja en ny. Det gröna setet är dagens fynd, tröja och byxor för 29:- på Maxi. Tyckte det var lite gulligt så fick följa med hem =)
Och med alla dessa nya kläderna är det nu färdigshoppat i storlek 74, nu behöver han minsann inga fler kläder. Eller jo möjligtvis pyjamaser nu när det blir kallare men tänkte köpa Kappahls som är 74-80 så kan han ha dom lite längre. Men förutom det är det köpstopp! :)


Pappas pöjk detta!



Vet att den ena bilden är väldigt suddig, min kamera gör så ibland men bilden blev ju så jädra söt så att radera var inte ett alternativ..


Jag vill ha...

en ny vagn.. Absolut inga fel på vagnen vi har men jag är så sugen på en ny ändå, en lite lättare/smidigare och i rolig färg. Nån av dessa kan jag absolut tänka mig, Emmaljunga scooter 2,0.



Nackdelen är att inte handtaget är vändbart och jag vill ha koll på han änsålänge så det får nog vänta tills våren, dessutom finns det väl större prioritering ekonomiskt också för den delen eftersom jag inte har några planer på att sälja Cresenten utan ska ju bara ha en till.


Det blev bättre

Fick alleles nyss en tillfrågan från en enhetschef om jag kunde tänka mig att gå på schema i Kila-Gillberga dom närmaste veckorna. OM JAG KAN TÄNKA MIG? I dagsläget kan det ju faktiskt inte bli bättre än så, ett schema är det enda jag kräver (och ett bra ställe då såklart). Avigt inställd till min tjänst det är jag men med ett schema blir det ju en helt annan sak. Så tack och bock säger jag, dessutom är arbetskamraterna där ute på landet inte fy skam heller och jag lär få några trevliga arbetspass det närmsta. Min egna chef sa förra veckan att det var helt BE och inget schema som gällde så detta kom som en bra överaskning. FAST jag kanske inte ska ropa hurra än, tänk om mitt schema ser förjävligt ut? Nä det hoppas jag inte, det kan inte bli jävligare än förra hösten med 14 dagar jobb 1 dag ledig så...

Okej ett par veckor är räddade så får vi se vad som händer sen, det började bättre än jag förväntat iallafall!


Torsdag

Förutom denna dagen så har jag 3 helt lediga dagar kvar, huja! Har dock inte fått några turer för veckan som kommer än men planen är (och måste) vara att jag ska börja på måndag. Dessa sista dagar ska utnyttjas till fullo iallafall, idag gör vi dock inte så mycket. Har städat lite och sen ska det handlas bara, mysa ikväll tror jag och kanske nån film om vi har? (eller hyr) 

Imorn tillbringar vi dagen med finaste Emelie&Nova. Shopping står på schemat och jag LÄNGTAR! Har bla 700:- i presentkort på HM och dom ska ta slut :P Jag vill ha nån snygg topp/linne, nya leggins och en tröja. Kanske några mysiga tygskor också? Wilde vill ha bodysar, strumpor och kanske nåt mer kul. Emelie skvallrade dessutom om att det fanns fina nappar där också och nappgalen som jag är måste dessa spanas in :) Ska även ta en sväng på Ikea, jag har inget direkt som ska köpas där men har man någonsin kommit från Ikea utan att köpa nåt? Inte jag iallafall..

Lördag ska vi åka med Ingela till Åmål&jysk på förmiddagen, hon skulle kolla efter present till pappa. Och sen på eftermiddagen/kvällen vankas det stort kalas för Wildes farmor. :)

Förövrigt blir jag och Wilde ensamma hela helgen lång, älsklingen åker till Rättvik imorn eftermiddag och Wilma ska tillbringa helgen med Marina. Hon ville låna henne och det får hon så gärna! :) Gott för pälsodjuret det, få vara ute på landet och bli bortskämd. (och jag får det lugnt och stilla här hemma)

 

Effektiva idag

Idag har vi varit riktigt effektiva, varit på soptippen, fixat ute med buskar, städat bilen, tvättat, haft flera fika besökare, varit ute på promenad, tagit hand om tvätt, renbäddat m.m. Skönt med såna dagar! :)

Imorn blir det fika med föräldragruppen och sen gissa vad? Ännu en tur till soptippen, tar sin lilla tid att bli av med allt. Men nu är det iallafall snart slut på skit här, hela altanen, gamla köket och en massa annat renoveringsskräp. Och så kan man tycka att vi kanske skulle ha slängt tex altanen redan förra sommaren, men det tyckte visst inte vi ;)


Dagens kort kommer här, såklart på våran fina lilla kille. Ingen som tröttnar väl? :)

 


Badade i plaskpoolen förut, det tyckte han var gott i värmen :)


Några rader

Dags att uppdatera!

Helgen försvann fort som bara den, i söndags var vi på kalas nr 1 för älsklingens mamma (blir ett stort på lördag också). Det bjöds på gott och vi satt ute, härligt! Wilde var dock en suris, vet inte riktigt vad det var. Värmen kanske? Spydde ner sig flera gånger om gjorde han med så tillslut fick han vara nakenfis. Wilde fick två kassar med kläder där med efter nån släkting, borde bli kusinbarn om jag inte tänker helt fel? Hur kul som helst att få iallafall, och det var hur mycket som helst. Blandannat en fodrad regnoverall som såg helt ny ut, jeans, skor, mössor och dregglisar, bodysar och mjukisbyxor. Ja det mesta fanns där! Blev helt kär i en jacka han fick, en grön skaljacka från FIX men den var tyvärr för liten annars var det mesta var i i strl 80 och 86 så det är bra :)

Igår började vi dagen med babyträff hos Therese. Även nu var Wilde en liten suris men det var nog trötthet för han somnade i stolen och sov tills vi kom hem och lite till. Jätte trevligt var det där iallafall. :) När jag kom hem var det dags för soptippstur, Wilde fick vara hos sin farmor under tiden och vi proppade bilen full. När vi hade hämtat Wilde sen åkte vi till Netto och köpte en saccosäck till honom, så mysig! Har velat ha en länge nu och igår hade dom med det i netto bladet så då var det ingen fundering.

Idag är det tisdag, ännu en helt underbar dag ser det ut att bli, syster kommer hit sen och jag tänkte vi skulle ta en promenad i solen. Blir även en tur till soptippen idag igen, annars inga större planer. Ska passa på och tvätta och hänga ute iallafall. :)

Nej nu börjar det blir frukostdags för liten låter det som så dags att avrunda. :)



 
Morgon bus i gåstolen



Kvällsmys i nya saccosäcken.








RSS 2.0