29 januari



Ledig igår. Ja idag och helgen med för den delen. 

Började dagen igår som dessutom var Oliwers 5 månaders dag med ett besök på BVC, 5 månaders vaccin, vägning och mätning.  Försökte än en gång att prata med dom om hur jobbigt Oliwer har det med reflux, kände att ena sköterskan åtminstone lyssnade på mig medans den äldre snarare dumförklarar en. Barn sover olika! Men ja jag vet men Oliwers sover inte bara dåligt han har det så sjukt jobbigt när han sover men nej så kan de vara. Försökte få dom att förstå hur jobbigt han har det när han får såna uppstötningar så han inte får luft och vaknar i panik. Den äldre tyckte att det kanske är ryckningar i sömnen? Men nej jag är inte dum i huvudet, jag/vi ser skillnad på ryckningar i sömnen och ren panik för han inte får luft. Tillsut nämnde hon iallafall medicin  (hon som i telefon påstod att barn i Värmland inte får medicin vid reflux) men vi ska avvakta tills 6 månaders kontrollen med läkaren. Kommer iallafall att fråga på svea när Wilde ska på 5 års till veckan och se hur Birgit ser på det och om dom är för eller emot behandling. Verkar dom bättre så kommer jag lista Oliwer till svea också så han får hjälp nån gång. Han ska inte behöva ha de såhär. Förövrigt såg allt bra ut, växer så det knakar med har åtminstone lugnat ner takten liiite. Dock bara lite, på god väg nu att byta ut strl 68 garderoben mot 74. 5 månader och påväg att byta storlek för 5e gången. 


Efter BVC åkte vi mot Karlstad. Shoppat till hemmet och barnen. Nu ska toan och hallen bli klar iallafall. Lite nytt till Wildes rum, ljus bollar,  förvaring och databord. Han fick även en cykelhjälm och svep (haha svep va jätteviktigt enda han ville vi skulle köpa ) Oliwer matta, förvaring, ny kudde och kläder. Jag fick mej mjukisbyxor, hoodtröja och lite lyx på The body shop. Hade presentkort där så. :) Lite praktiska saker och sånt med. Käkade mat på vad det nu hette med buffé där på bergvik. Inte det asiatiska utan den andra. Sådär betyg men kul att testa nåt nytt. Sprang på Maria och Mats där så åt ihop med dom. Trevligt :) Blev verkligen en heldag i Karlstad, Oliwers humör var över förväntan så flöt på riktigt bra dessutom. Han är inte den där som gillar att åka vagn i affärer annars. Wilde var i Åmål hos syrran och Tom han, han vill inte med i affärer han men hade haft en så bra dag så :) 

Favoriter 👌 

Förresten avslutade vi ju våran dag på Ikea. När jag sen satt hemma och kollade på Facebook fick jag se att det hade varit en rökgranat atack och dom hade fått utrymma ikea inte ens 1 och 1/2 timme efter vi hade varit där. Otäckt!  Glad vi hade åkt hem.

http://www.expressen.se/gt/ikea-i-karlstad-utrymt-efter-rokgranatattack/ 


Januari



Idag gjorde jag sista dagen på jobbet för denna gången.. Alltså januari har gått så sjukt fort, har varit en trevlig månad och vart kul att komma ut, få tillbringa dagarna med mina goa arbetskamrater OCH få lön på de dessutom. Men nu återgår jag till några veckors helt mammaledig sen tänkte jag börja jobba lite kvällar. Jag som inte ens tycker om att jobba kväll egentligen men jag vill kunna ta och några turer men ha våra lediga helger alltså får de bli kvällar då :) 

3 ledigt tillsammans nu, imorn blir det BVC följt av shopping i Karlstad. Wilde ska dock inte med, vägrar affärer och shopping och tillbringar hellre dagens med sin Ossi. :) Sen får vi se vad resten av helgen bjuder på... Blir nog mest bara va och va lediga. ♥

♥♥♥

Nytt till Oliwer



Provar på att beställa babykläder på Aliexpress, så jäkla billigt så de är nästan löjligt. Nu återstår de bara att se vad jag får för pengarna också, förberedd på de värsta men hoppas på att bli positivt överraskad :) 


Hur fina är dom inte?! 👌

Gympakalas



Igår var det dags för sista kalaset för denna gången. Wilde och Elias hade gympakalas i lugnadalskolans gympasal tillsammans med alla sina kompisar. Väldigt lyckat, glada barn som lekte och härjade några timmar. Smidigt att ha gemensamt, att hyra sådär då de finns plats för alla och man kommer relativt billigt undan med. Bättre kan de knappast bli. :)

Wildes bästa ❤

Syskonkärlek ❤

Bordet fullt i presenter när vi kom hem. Tappade helt koll på vad han fick av vem men han var himla nöjd iallafall. :) 

Så bra dag! 

Denna dagen 👌👍



Vissa dagar är helt enkelt lite bättre dagar, denna dagen är en sån och jag har bara haft sånt där flyt med både stora och små saker. Det är min dag idag helt enkelt och det som gjorde dagen mest är att jag har blivit erbjuden och såklart tackat ja till en högre tjänst. Alltså den känslan, blev så glad så jag fick gåshud och började snudd på grina av glädje. Inget mer flyta 39 jävla % och aldrig kunna slappna av. Istället för 61% har jag nu en grundtjänst på 75% och ett riktigt bra schema. Vilken lättnad, vilken känsla. Har många gånger tänkt hur man ska orka flyta stressa och ha sig hela tiden i längden men nu behöver jag inte fundera en sekund mer på det. Och kvar på min vanliga helg är jag med. Pappren skrivna och klara redan. 

Och som en bonus på denna dagen fick jag även äntligen mina gamla vanliga ppiller utskrivna fast att jag inte skulle få det egentligen. Äntligen slut på veckovis med krångel med jäkla piller och återgå till nåt som funkar. 

Idag var de min dag, undrar om jag hade vunnit om jag hade köpt en lott också? 😂 


Wilde 5 år



Igår fyllde han 5 år våran fina stora kille.

 I lördags var familjen här och firade han, igår firades han bara här hemma av oss med paket. Till lördagen blir det kalas gemensamt med Elias i lugnadalskolans gympasal. 

Han bestämde själv vad som skulle bjudas på och han valde bort tårtan till förmån för kladdkaka som han tycker är så gott så de fick de bli :) 

Och paket fick han massor! 

Och även av oss igår..... 



Det har hänt lite genom åren...  Alla bilder tagna just 11 januari bara åren som skiljer :)


Båda killarna lika stiliga och uppklädda till kalas i lördags ♥

Onsdag



5e dagen avklarad med jobb, måste erkänna att jag är lite sådär riktigt trött fast trött för att jag faktiskt gjort nåt och är ovan inte trött för att jag är trött för att jag (läs Oliwer) inte sover ordentligt. Lyckas faktiskt stänga av riktigt bra och sover helt okej trots att Oliwer inte gör de också vaknar ju varje gång han vaknar men vet att jag inte har ansvaret så somnar om igen fort. Skönt! Annars hade de blivit en dryg månad. Har på känn att månaden kommer gå väldigt fort för så fort dom här 5 dagarna gått.... 

En väldigt kall dag idag iallafall brrrrr men trotsade kylan och tog en promenad på 5 kilometer när jag hade slutat.. Bäddade ner Oliwer med tjocka kläder & åkpåse och han sov gott i nästan 1 timme till efter vi kommit hem. Kändes härligt efteråt :) Fast borde egentligen ha städat, bakat m.m men de ska väl hinnas med innan lördag och Wildes kalas. Tänk att han redan fyller 5 år?! Borde betyda att vi typ håller på att bli gamla...... 😂😂😂

Nu ska jag avrunda här, ska snart sova och de ska bli jämnt hur gött som helst måste bara vänta några minuter till så klockan kanske står på 21 iallafall. 💤💤💤

Lilla hjärtat på promenaden förut visst ser det härligt ut? 

Lördag



Första dagen på jobbet avklarad, en trevlig dag. :) Jag har saknat kaffet och mina arbetskamrater. De mesta var sig likt, kändes inte alls som det var mer än 6 månader sen sist. 

Annars så händer de inte mycket, nytt år och det inleddes med en sådär lugn dag igår. 8 kilometer promenad annars bara soffläge, lugn och ro och till kvällen filmkväll med nya Beck. Riktigt bra så den rekommenderas. 👍👍👍 

Nu får det snart bli sängen för till morgonen ringer klockan igen. 

Höll på att rensa och fotografera urväxta kläder till köp och sälj förut och helt plötsligt hade Oliwer snurrat dit och hamnat under både lekfilten&snuttefilt. De går undan här 😂 

RSS 2.0