Hemma igen

Nyss hemkommen från jobbet, hej och hå vilka disskusioner vi har haft idag kan jag lova. Var ett litet litet brev med i posten idag från kommunen som berättade att ett kollektivavtal var uppsagt och därmed skulle vårat lönetillägg försvinna. Vi som går 100% i BE har 600:- före skatt i tillägg varje månad för att vi är flexibla och har det som vi har det. Men nu tydligen ska detta bort och vi ska inte få något extra. Dom "tar" det lilla extra vi hade för alltid vara jour, för att alltid ställa upp, helt sakna schema, ibland inte från dag till dag veta vad/vart vi ska jobba, inte veta vad man gör nästa helg/nästa månad. Inte ens veta om det går ihop tim mässigt osv osv. Inte ens det lilla får vi behålla och jag anser väl kanske att det var det minsta vi skulle ha? Jag var verkligen inte ensam om att anse detta och det var uppe till förslag att vi ska ta det med facket.
Samtidigt skulle jag gärna byta dom 600:- före skatt mot att ha ett schema, eller åtminstone lite struktur i arbetet bara något litet som gav en lite ordning och rutin.
Blir så trött, alltid är det nånting!!! Många gånger ångrar jag att jag tackade ja till att bli 2 åring samtidigt som det är en trygghet på sitt vis, för man vet aldrig när saker och ting förändras och man helt plötsligt står där utan jobb och säkerhet. Dessutom är det inte bara i dag det gäller, att ha ett fast jobb gör sitt till pensionen tex. Det underlättar för mej att få havandeskaps penning, det ger mej en större chans den dagen det dyker upp ett jobb jag vill söka.
Plus och minus, det är väl alltid så? Även om jag just nu känner mej riktigt på minus sida. För som sagt, det ska alltid vara nånting!

Nu fick jag ur mej det, gnällfia har varit i farten igen.

Gjorde ju en tur på marknaden förut, med hem följde bästa godiset till mej och lite smått och gott till valpis. Lyxade även med en pizza innan det var dags att jobba. Och för att inte förglömma inhandlades ett nytt lager Novalucol. Med andra ord köpte jag bara ätbart, glömde hämta väskan också men det tar jag imorn de.

Imorn gäller ytterligare en sån här kort kväll 18-22,30 för mej och sen ofrivilligt ledig resten av helgen då jag gärna hade jobbat även söndag när jag ändå var i farten, dessutom behövs det alltid lite mera OB tid.


Ska fixa mej en smörgås nu och påbörja en ny bok igen, frågan är bara vilken. Har en till om en Shopaholic, sen Mia Skäringers och dessutom en av Keyes. Lutar åt det senaste då den boken är tjockast och borde räcka över helgen iallafall. :)


Beställde presentkort från gratisbio tidigare idag, hade minsann fått ihop så jag fick 150:-. Helt okej för att vara gratis :) http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=45864 

Kommentera
Postat av: Emma

Mia skäringer har jag inte hört talas om, är hon bra? Själv läser jag Villa Bonita av Karin brunk holmqvist, väldigt rolig :)

2010-09-25 @ 20:43:15
URL: http://emmalajnens.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

jaha hon :) Du får säga sen vad du tyckte om hennes bok :) Kan vara spännande!

2010-09-25 @ 22:57:09
URL: http://viktkamp.webblogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0